-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
-
twine
veterán
Jó érzés megtudni így cca. 23-25 év után, hogy nem voltunk egyedül ezzel az érzéssel....Fóton lakott úgy rémlik,,,
Ballagáson piszkosul megdobálták a haverjaim tik-takkal meg rágóval az emeleti ablakokból.....(akkor nyilván tudod hogy körfolyosós épület, középső udvara....)
Így utolag felnőtt emberként nyilván nem vagyok büszke a barátaim ilyetén cselekedetére,,nyilván más szemmel nézem a világot mint 17 évesen...deeeee mégis azt hiszem a hozzászólásod után, hogy "megérdemelte".....annak oka van ha egy embert ennyien utálnak...
Bevallom én teljesen el is felejtettem,,,a nevét, ha megöltek volna sem tudtam volna megmondani az osztályfőnökömnek...erre jöttél te és a memóriám irgalmatlan mélységeiből előszedted
Érdekes érzés volt ez most nekem.... -
twine
veterán
Ne idegesíts már "b@szod".....ismerjük egymást?
Már elnézést,a vulgáris, és személyeskedő hozzászólásért,,,de nagyon megleptél....Tomsics mond...ő volt az osztályfőnököm ha jól emlékszem......irgalmatlanul utáltuk,,aztán egyszer elmentünk kirándulni,,,,asszem kétnaposra,,,,és akkorát sétált velünk, hogy belerokkant, és vagy2 hónapig nem volt iskolában valami derékbántalmak miatt
-
AMDaZERG_1
senior tag
Én emlékezetem szerint 28 - án rendeltem, és most adta be a GLS. Hozzá teszem ez holland raktár, vagyis közelebb van elven választott.
A másik csomag akku viszont más útvonalon jött, pedig néhány perc különbséggel lett megrendelve, és az Ausztria egyik lerakóhelyén állt meg tegnap, így az csak hétfőn érkezik meg. -
vandor01
senior tag
hi...
szerintem min 400 vagy 500-as.... ilyen kék cimkést: [link]
nalam 2 fajta van gaoneng 550 80/160C vagy turnigy 500-as sulyra egyformák mind a ketto jo minosegu aksii...... 1 eve hajtom.... valamikor meg 2S vagy 3S is osszekotuk belollukpont most rendeltem hasonlo cuccoz de 2S ben!
motor 0703 [link]
torony [link]
vaz: [link]kicsit a motorcsavaroktol tartok mert M1,6 ha ez elveszik??? nem tudom honnet keritek??? vagy belemegy a M2 is ??
esetleg meg a bealitason finomits....
minn cell V 3,2
warning cell V 3,3
Maximum cel V 4,4 (hatha raksz HIV aksit is)nem fog visnyakolni csak mielott leesik 30 seccel!
-
Baku
aktív tag
Nem nagyon tudsz erősebb motort beletenni, mert a motortartó fészek (foglalat) mérete adott, és nem fér bele nagyobb motor csak 615-ös.
Jelentősen nagyobb teljesítményt csak nagyobb méretű motorral lehet kicsikarni.
Esetleg a chaoli vagy más egyéb márkás 615-ös motorok szóba jöhetnének, , de nagy csodát nem kell várni tőle, nem lesz nagy különbség, és a 4 motor többe kerül mint egy új F36.Az E011 - ben 716-os és 60.000 rpm-es motorok vannak, ezért (meg a nagyobb akku miatt) erősebb.
-
Geller72
veterán
A racestarnak vannak új motorjai erre, 67k fordulattal. Én mondjuk a boardot is kidobtam, lehet bele venni komolyabbat sokkal, amivel akár acrózni is lehet.
. És persze kamerát tenni rá, valami kicsi AIO-t. Beltérre szerintem ez most kifejezetten használható lehet. (Mert ok, hogy beltérre ajánlanak itt páran racereket, de kisebb lakásba megnézném, szemcsivel ki mit művelne vele.
Főleg egy kezdő.
) LOS-ba meg nem ér semmit. Akkor mér inkább kamerával egy ilyen kis szar, ami nem sok kárt okoz, ha elszáll bent.
(#49340) FingR86:
-Nah, pont ezeket mondtam, hogy a Chaolik egy kalap szart nem érnek. De hajrá, majd a 3. garnituránál meséljetek. -
vandor01
senior tag
latod.... lehet nem volt hulyeseg megvenni mint varni a bizonytalanra kockaztatva a trefa fizetesi lehetoseget
mas termekeknel is valtozott.... van ahol nincs mar van ahol megdragult.... de lehet csak vmi 'bug' kerult a kodokba? vagy ez csak a munkaszunet elotti felkeszules?
-
-
vandor01
senior tag
-
Baku
aktív tag
Hát esetleg jól nevelt, öntudatos vásárlóként jelezd nekik, hogy köszönöd szépen, megkaptad, bár Te ilyet sosem rendeltél ...
Hátha átnézik a rendeléseiket és rájönnek hol hibáztak a címzésnél ....
Lehet, hogy valaki a földgolyó másik felén nagyon várja már, és feladják neki újra ...
Neked hátrányod nem lehet belőle ....
Hátha még egyszer szükséged lesz rá egy haldokló TV táv, vagy egy beteg potméter helyrepofozásához .... -
Teréz Atya
senior tag
Ha más vevővel nem csinálja, szerintem a gimbal lesz hibás. Én simán kitrimmeltem volna 1500-ra a közepét majd az endpointokat 1000 ill. 2000-re. CF wiki is azt ajánlja h a távon trimmelj, és ha az nem megy pl. SBUS, ahol asszem 1600 a midpoint, ha fejre állsz akkor is, na akkor állj neki CLI-ben mókolni.
Innen idézve:
"If you have a transmitter/receiver, that output a non-standard pulse range (i.e. 1070-1930 as some Spektrum receivers) you could use rx channel range configuration to map actual range of your transmitter to 1000-2000 as expected by Cleanflight.The low and high value of a channel range are often referred to as 'End-points'. e.g. 'End-point adjustments / EPA'.
All attempts should be made to configure your transmitter/receiver to use the range 1000-2000 before using this feature as you will have less preceise control if it is used."
-
_X10Dead_
aktív tag
Nincs azzal baj, ha nincs jel, akkor 1500 a default.
Bekapcsolva csak akkor annyi, ha a tényleges minimumod és maximumod is ugyanolyan messze van az 1000-től ill 2000-től. (Most 1490 környékét látsz, vagyis "fent" 20-szal bentebb vagy, mint "lent")(- reseteld a range-eket, ha már piszkáltad korábban)
- nézd meg, hogy mi a tényleges minimumod és maximumod
- állítsd be a CLI-ből a tényleges értékek alapján (rxrange <channel_number> <min> <max>)
Ekkor húzza szét a tényleges értékeket 1000 és 2000 közé, vagyis ekkor lesz az 1500 is középen. De az is lehet, hogy nem tökéletesen, ha a poti nem teljesen lineáris.
Mindegy. megnézed hova áll be, és azt add meg középnek. Ha ugrál kicsit, az előfordul. Nézd meg mennyit szór és állíts akkora deadband-et, ami kiüti az ideges viselkedést. -
fape
senior tag
Nem azért írtam. Nyugodtan írd be magad. Legalább látsz egy célt. Egyedül minden nehezebb, kell a versengés
Kell egy fajta összecsiszolódás a géppel, hogy ki hozd magadból a maximumot. Nekem nem jött be a keverés, több géppel repülés. Ha lehet kint akkor kint repülők, majd télen szokok vissza szimulátorra. Most tuti sokkal rossz időket mennék...
-
Sebydocky tesztelte őket, nézd meg azokat(telóról nem tudok most libkelni). Viszont GearBest-bek szar a garanciája. Ha valami baja van ott elintézni valamit, kihívás.
Annak nézz utána, hogy melyik motor erősebb, strapabíróbb, van-e utánpótlás. Ha a vtx gyenge lenne akkor 2,5k-ért veszel egy vtx02-t.
Arfun jobban néz ki, a másik egy nyúl. Azok csak ugrálni tudnak
-
Teréz Atya
senior tag
A Falcon 120 nem egy hópihe (180g), ha még kapható lenne, inkább a Race 130-at választanám ami fele ilyen nehéz.
A Babyhawk tejszínnel elmegy, a reviewm itt meg itt olvashatod, de sztem érdemes mindjárt átépíteni karbon vázba. Amiről jókat hallottam, az a Lizard95, de azt is lerabolták.
A Kingkong 90GT jó, de csótány ahogy kinéz. A 95GT (50g) és 110GT (63,7g) meg ugyan az, cserébe a dizájnja is baba. A 90GT már kapható a 95GT / 110GT érkezőben van. -
-
syler123
veterán
-
Vaze
őstag
Szia motor protection
-
Jackal2
senior tag
Ahhoz nekünk is meg kellene tanulni
Kimista: Repülő dobókocka?
Kéne már írnom megint Vásár Vasárnapot csak nincs kedvem
Zotya4: tervezem ezeket. Csak túl sok a teszteln ivaló cucc
Tegnapi nap poénját mondtam? Posta hozott egy csomagot, amit nem rendeltem és nem tudom ki küldte
-
Teréz Atya
senior tag
Hat en egybol naze32-vel kezdtem es sp f3-al folytattam. Most irom a cf gyorstalpalot mikro gepekhez. Szal inkabb vennek egy mikro gepet, megtanulnam cf-ben konfigolni, aztan ugras a valodi masinakra. En mar kk-val meg pwm vevovel nem szorakoznek, egy zseb-racer korbe rohogi.
-
Allien
veterán
Én is gondoltam erre a verzióra, de az első, amit rendeltem, már ott bukott, hogy méretileg NAGYOBB, mint az átlag vezérlők, egy kopterembe se menne bele sajna...
Nemrégen volt akcióban 5 dolcsi...
De van egy normál kisebb verziója:
Ráadásul, ez most épp akciós, igaz nincs eu raktárban.
[link]
Ja, és ránézésre nuku gps, viszont gyárilag alkalmas buzzer fogadására, a nagyhoz egyből adnak is. -
kriszbon
őstag
Nálam ez sem igaz elég sok cuccra amit rendeltem.
Van amit tegnap adtak fel, pedig 29-én rendeltem, és fizettem pluszba hogy előbb jöjjön.
Vettem drága gépet 21-én ami 30-án itt is volt, csak aksit nem küldtek vele.
Azt is feladták 21-én TN alapján nem is létezik.
Ha nem veszek nálunk aksit hozzá, még ki sem tudtam volna próbálni azóta sem.
Megjegyzem sok aksi kis hazánkban sem sokkal drágább mint náluk.
És még van vagy 5 küldeményem ami sehol sincsenek, pedig több tízezrekbe kerültek.
Egyre sűrűbben fordul elő náluk, hogy fizetek a +szolgáltatásért, és késve jönnek nem is kicsit, sokszor az ingyenes előbb itt van.
Akkor adogatják fel amikor már itt kellene lennie.
Van azért ezekkel is elég sok gond hidd el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- E-roller topik
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest