- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEndre34
tag
válasz
ezoltan #71663 üzenetére
Igen, szimulátorban már azzal gyakorlok.
Élesben még nem merem, mert nem uralom biztosan (persze elég magasan tudom menteni, de azt az én olvasatomban nem biztos irányításnak hívják) és sem magam se más épségét nem akarom kockára tenni (akkor sem, ha elvileg csak én vagyok a kietlen semmiben, mert sohasem lehet tudni, ki téved oda rosszkor). -
Celtis
veterán
válasz
ezoltan #71480 üzenetére
Mire érted, hogy baromság? Mert az, csak mintha félreértenéd.
1. Az UAS eszközt regisztrálni kell (személyes adatok+UAS adatok)-> nyilvántartási jel
2. A biztosítást az UAS-ra (nyilvántartási jel) kell kötni és nem a pilótára -> kötvényszám
3. Az UAS üzembentartót regisztrálni kell (személyes adatok+kötvényszám) -> kész.Baromság #1: biztosítási kötelezettség nélküli UAS esetén (Mavic Mini) mire regisztrálod az üzembentartót?
Baromság #2: Ha változik a kötvényszám, mert mondjuk 30 napos biztosítást kötsz alkalmanként, akkor mindig újra kell az üzembentartóit regisztrálni?
Baromság +1: Hogyan lehet egy épített gépet azonosítani és regisztrálni gyártó, típus és sorozatszám hiányában?
De javítsatok ki, ha én értem félre.
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #71385 üzenetére
Vicces.... Úgy tűnik igazatok lehet... Azért többes számban, mert hétvégén egy barátom/(rally filmes)munkatársam 4-es, majd 5-ös goproja volt fent a gépen(ezek ugye nem ,vagy kevésbé stabilizálnak mint a 7-es)... Majd közösen néztük vissza a felvételeket, és miközben én fanyalogtam a kis "rázások" miatt, ő épp ugyanazt mondta amit te... Hogy szerinte kimondottan jól áll sebességnél az a kis "rázás" a képnek, mert ad neki egy kellemes dinamikát...
Hiszek nektek..De azért megpróbálom eltűntetni...
Akkor leszek igazán "Betaflight pro" ha már készakarva tudok "méretezve" propwasht rakni a gépre vagy ezt megszüntetni
(vicc)
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #71381 üzenetére
Milyen kamera ez?
-7black
Van valami stabilizálás bekapcsolva?
-Igen...mert van a gépen még egy kis....."bobble", "Bubble", (a tök tudja, hogy hívják a nagyok azt amikor nagyobb sebességnél kissé "beráz" a gép...(én eddig prop washnak ismertem, de az más)
Ezt nem sikerült még kiszedni belőle...Illetve azért is érezheted így még, mert jelen pillanatban egy "lágyabb folyósabb" beállítás van a gépen,(PID/RATE) ami hozzáteszem nekem sem tetszik igazán.
Nekem jobban tetszik mikor feszesebb a gép... de ez volt a legutolsó beállításom, amivel kivittem a mezőre...
Szóval ennek a kettőnek az összegét érezheted "kenődősen imbolygósnak"...Jó volna elérni, hogy ne legyen minimális rázás sem nagy sebességnél, és akkor ki is kapcsolnám a kamerán a stabilt....De ehhez rengeteg idő kellene nekem, hogy a notebookkal a mezőn a filtereket rendben beállítsam...
Így jobb híján marad egyelőre a stabilizálás... -
twine
veterán
válasz
ezoltan #71377 üzenetére
AZ beteg
Én végre beruháztam egy GoPro-ra...A felfogatás még készül...de ez nem akadályozott meg abban, hogy kimenjek ma...nem tudtam megállni...feldobtam a gépre "parasztba'..."
Hozzáteszem az FPV racestore-os strap zseniális...A "gyári" Armattan kb. 2 hét alatt szétmállott a karbontól...egy raklap sz@r volt...ez a fent említett viszont veszett jó...ott erősített ahol kell, csúszásmentes gumírozott, aksit ugy tartja, mintha oda lenne ragasztva....imádom..Szóval GoPro felkerült, és repültem pár kört...(Nem egy Mr. Steele-s centrifuga
)
Semmi extra, de nekem nagyon nagy élmény, hogy végre értelmes minőségben tudom rögzíteni a repüléseket... -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #71330 üzenetére
ez multevben is meg 5 eve is buntetendo volt!
varosban enegedelyek nelkul repkedni.....
aztan a hujeje meg nagy-nyilvanossagban publikalja a felvetelt
akkor valakiknel meg lesz 100milla is! LR ban jo messzire, feloras mozifilmek,
felhokkel tancolok, berceket magmaszo, dronosoknak sokba lesz!!nehogy vki kitalalja abban az innovacios szarkupacban....
hogy 10evre visszamenoleg egesz ejropara kivesse a buntiket! -
Schaf
tag
válasz
ezoltan #71330 üzenetére
Igy van... viszont a határozat indoklásában csak az uas.open.030. és az eseti légtér hiánya szerepel. A képeket kvázi leszarták.
Az első két kitételért 100 milla a felső határ a birságolásban.
Egyébként szerintem tutti elrettentésként nyomnak most majd ki ilyen büntiket első hónapokban... -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70842 üzenetére
letettem en is az osztrak vizsgat
elsore benaztam probaltam nemetul de kerdest sem ertettem azt totoztam 40% aztan jobb egergomb azt fordisd nekem gugli roggton duplaztam 80% azt meg is lett az ingyen papir! holnap nyomtatom laminaltatom 5 evet kibirjon
a palkovics inovacios faszk...p meg a semjen helikopteres renszarvas vadasz beka...ja.... a 9e ft-os szemelyi vizsgas hulyesegukkel! -
konyi79
addikt
válasz
ezoltan #70842 üzenetére
Nem tudom, hogy munkára lesz-e a speciális kategóriában valami élhető megoldás. Itt Kecskemét környékén a szolnoki légtérrel együtt létre sikerült hozni az ország legnagyobb tiltott légterét a myDronespace szerint. Lényegében a teljes terület, ahol nekem munka miatt hasznos lenne, ugrott.
Még ha külön vizsga külön pénzért, teszemazt 40m-re korlátozva de használható lenne a felszálló zónán kívül tudnék neki örülni.
Bár ahogy máskor kedvenc külügyminiszterünk különgépe az átstartolást gyakorolva milyen alacsonyan húzott át a város felett... -
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #70835 üzenetére
Ezzel a Mo-n is elfogadott dologgal csak óvatosan, mert itt nálunk mindig minden más mint a többi országban.
Egy tollvonással azt mondhatják hogy az a jogsi ide nem érvényes, nem felel meg az itteni törvényeknek.
Csak az itteni jó, amihez el kell utaznod levizsgázni, mert gondolom nem sok helyen lesz, na meg mindenért fizetni.
Nehogy máá.. neked ingyé legyen pilóta jogsid.
Megtehetik, mert ennél komolyabb ellenkezéseknek sem lett következménye, hiába vonatkozott valami az összes Uniós országra. -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70835 üzenetére
akkor csak jol "kombinaltam"
kozben a "dronpilotak" kulfoldre mennek vizsgazni! es ha mindez online es ingyen van EU mas orszagaiban.... felesleges Mo-on oktatni vizsgaztatni 9e-ert es szemelyesen :)
a kovetkezo kombinaciom!
illiberalis modon a csutiek a levegot is piizert fogjak adni!
az allam es szervezetei nem ingyen fognak nekunk dolgozni szervezni a legteret uzemeltetni az App-ot etc etc.... a piizbehajto szervezet a sikeres bevezetes utan csak az innovacio jegyeben mindenkitol zsetont fog kerni aki hasznalja a legteret az 50grammos whooptol a 8" LR ig es az felett is mar ugye most is piiizt szedbe!szoval ne legyunk habosbabos almok kozt!
az allam nem fog lemondani a 120meter alatti legterrol!
foleg ha valakik joljarnak ezzel!
na nem mi! mi csak App-al foglalunk es majd csengetunk! -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70833 üzenetére
varjal a jogsirol lemaradtam.....
Mo-on mar megy a jogsi online?
vagy osztrakot csinaltal?nekem a legterrel van tartasom! ha vki befoglal egy nagyobb teruletet pl a terkepen lathato hogy vki szahalombattatol pusztaszabolcsig vagy 50km hosszan foglalt esetit [link] 0-1500meter magassagaban..... na most ezen a teruleten valahol bokorugranék? tehetem-e? vagy ott allok a jogsimmal biztimmel reggelt gepemmel App-al azt mehet az illegal?
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #70803 üzenetére
"Rengeteget számít hogy soha nem töltöttem 1C felett,ahogy a teljesség igénye nélkül 2-3s whoop,4000/6s vagy 5000/4s akksijaimat sem.
Meghálálják."De meg ám, meg azt is hogy ha pl. 65C-s az aksi nem tolod neki csutkára hosszabb ideig, hogy már 120 A körül jár a szipkázás az akkuból.
Elég hamar elkezdhetnek hízni az aksik. :-( :-) -
twine
veterán
válasz
ezoltan #70803 üzenetére
Értem, köszönöm.
Eddig úgy látom szerencsém volt, vagy kevesebbet reptetem a whoopjaimat mint más....de szerencsére a 2s 300-as aksipakkok egyelőre jól tartják magukat...(1A-es töltés mellett)
Ezzel nem ellent akartam mondani, csak mesélni hogy szerencsére megúsztam...
Ezután rájuk is jobban figyelek...
A nagyobb aksikat egyébként is "kímélni" akartam....
Épp mint a phantom aksikat... Azok sem olcsók ,de legalább jó drágák,, mindig odafigyeltem meddig meritem, milyen hőmérsékleten töltöm...
Most már ezt is tudom, hogyan toltsem a nagyobbakat...
KösziJut eszembe, az is lehet a whoop aksik "titka", hogy hiába HV aksik, 4.2-re töltöm őket új koruk óta...
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70792 üzenetére
+#70790Peaceliker
#70789kriszbonKöszönöm mindenkinek a infókat...
Az az igazság, tegnap este én ezt és még 1-2 videót, +4-5 fotót ami bizonyítja a gép sértetlenségét, vízszintben állását, valamint kalibrációját elküldtem "Wilsonnak", aki elvileg foglalkozott a géppel...
Egészen gyorsan reagált először, kérte küldjek még fotót az FC-ről és forrasztásairól, illetve akasszam a gépet BLHelire hogy kommunikálnak e az ESC-ek.
(Mert gyanítja szállítás közben esetleg sérülhettek a kábelek,forrasztások, esetleg)Ez megtörtént megkapta a fotókat a sértetlen forrasztásokról, illetve a BLHeli képernyőmentéseket....
Na azóta lehet, hogy ő is csak pislog, mert nem reagált...
Ma sietek haza, és az a terv, hogy megreptetem "élesben" a gépet, remélhetőleg sikerül szürkület előtt hazaérni...
És akkor meglátjuk, hogyan viselkedik a madár....Köszönöm szépen a sok segítséget...
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70784 üzenetére
Urak!
Nagyon köszönöm a GPS pozícióról alkotott véleményeket...
Erről sok videót megnéztem, szerintem megoldom, tényleg nem nagy probléma..
Ennél viszont azt gondolom most nagyobb problémába futottam;
[link]
Sz@r lehet az egyik motor
Vagy wtf?Felraktam a propokat, levegőbe emeltem a gépet kint, de már korom sötét van ,és az első 5"-os racer élményem, szóval stab módban kb. 1m magasan meglebegtettem, illetve 4-5m előre-hátra-jobbra-balra megmozgattam...
Látszólag repül, de talán mintha kicsit azért "úszna" pöppet...
De ebben nem vagyok biztos hogy abnormális, mert azért nem egy phantom...a kis whoopjaim is ficeregnek...
Magyarul... Elsőre repülés közben nem volt láthatóan borzalmasan sz@r....Ki mit mond? Van értelme megnézegetnem valamit?
Vagy egyértelműen sz@r valamelyik motor?Egyébként vízszintesen állt a gép, és kalibraltam a Győr közvetlenül előtte....
-
WaterWave
veterán
válasz
ezoltan #70782 üzenetére
ESc a karon egy dolog, de ha mág ráteszed a zsugorfóliát, vagy a bandászszalagot, és arra még ráraksz egy 8-9mm vastag gps-t akkor nem sok helyed marad a prop és a gps között. Ami elég, de ha még ráhajlítasz én nem lennék nyugodt.
Nagyon sokan helyezik a vtx antenna alá a crossfire T antennát, pedig az nem célszerű.
Ha vtx antenna alá rakod bőven van stabilan 10-12 műholdad.Én nálam pl úgy van beállítva, hogy 5 műhold alatt nem is lehet pre-armolni a gépet. Magyarán ha van 5+ műholdom, akkor el tudom indítani, 5 alatt az istenért sem.
-
WaterWave
veterán
válasz
ezoltan #70763 üzenetére
Karra tenni gps-t az olyan mint 19-re húzni lapot.
Menet közben hajlanak a lapátok, lehet elfér, meg neked jó tapasztalataid vannak, de az egyszer úgy elnyírja mint a kisangyal.Legjobb megoldások:
- HD kamera mount fölé rakni, kötegelővel, vagy csináltatni neki egy hd+gps mountot kettő az egyben.
- Ha nincs HD kamera annak a helyére rakni, de általában van.
- Aksi lefogatóra rakni, de macerás mert minden aksicserénél rá kell húzni.
- Vtx antenna alá rakni mount formájában, így a szabad ég felé néz, hátul van és a lőtéri kutyát sem zavarja. -
Darthforce92
tag
válasz
ezoltan #70722 üzenetére
Eleve a drone volt kinézve. WaterWave fórumtárs ajánlotta. Dts tango2 vel nagyon drága lett volna.
Jó ár/érték arányú elvileg a nazgul5 , azt vettem 6ses kivitelmben a fent említett R-XSR Receive-vel.
Szeretnék nézni hozzá még akksit, vevőt és majd márciús végén szemüveget. -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70700 üzenetére
fulopszigeten a 30millas manilaban a legjobb hely a dronozasra a temeto!
csond nyugalom mig korulotte pezseg az elet mint a mergezett hangyak
rohangalnak kordekocogok es tuktuk meg jeepel a filipinok!
amerikai jellegu sirok azaz csak egy kis meretu granit lap van a sirfelett
korulotte fu mint ha egy park lenne! halottak napjan 2-3 napra kikoltozik a csajad
mintha kemping lenne satrak BBQ dinom danom kintalvas.....
bufek musorok nagy kivetito programok mint a cegledi majalis
de hetkoznap repkepes a hely lehet freestylozni! de kell egy helyet valtanod
hogy beengedjenek..... meggondolando ha odakoltozik az ember felmilla egy hely
de eleted vegeig dronozhatsz es utanna be is koltozhetsz -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70681 üzenetére
legyunk pozitivak.....
HA az egesz osszeall egy mukodo egessze!!??
vagyis....
minden kis szar regelve van (van jogsi bizti etc)
az app mukodik es azonnal kiossza a legterengedelyt csak a pelda kedveert....
kis fossra 120/250grammig, nem repulsz 120meter magasabbra, parszaz meternel tavolabbra, nem lakoovezet, mondjuk valahol rakosborzaszton egy parkos teruleten..... az app a szemelyi beolvasasa utan azonosit es ellenoriz van regelesed a kert geposztalyra minden OK-es vagy.. etc.... nincs semmi ami akadalyozna a repulesben meg az sem ha vki mas mondjuk vki vmi komolyabb nagyobb geppel foglalt vmi nagyobb terulete mondjuk 10x10km-es legteret es te beleestel de mivel csak whoopoznal? Ezert mehet a dolog.... mert kinek artanal a 120grammos bokorugroval??kerdesek
EZ valaha fog-e menni??
mert a whoppos pistike parszor nekifut es folyamatosan beintenek neki vagy 30napot 7napot 2napot varnia kell a bizonytalanra??? jobb be sem regelni mert mindenkepen illegal lesz a vege??masik az App kepes lesz e mindent valos idoben kezelni???
kimegy 2-3 cimbora azt csak 1 kap engedelyt!
merlegelni hogy milyen tavolsagokra osztja ki a whooposoknak a legteret?
managelni a kulonbozo tipusu gepekre kulonbozo idopontokra a legteret
miert ne lehetne legteret kiadni akar ora bontasban
vagy tobb igenylonek is a kis szarokra
etcetcen mindent el tudok kepzelni ma mar minden ilyen feladat megoldhato technika meg van! Kerdes, hogy az akarat a piiiz is meg van-e?? Korrekt eletkepes rendszert lertehozni!?
vagy csak 1xruen tiltani akartak... politika indokokbol! az erosebb kutya ba...ik alapon.... piizt es akaratot nem is akarnak szanni ra... rohadjon meg minden dronos foleg akai dacsakat akarnak lefilmezni.... a vegen marad minden a regiben
ahol nembaztatsz senkit ott repulhetsz
ahol meg baztathatnal ott ugyse adnak a hulyegyerekeknek a whoopra sem engedelyt....ha pozitivan allunk hozza....
de ez a balkan nincsenek rozsaszin almaim mit jelent nekik ez:"Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Na es mi az innovativ dolog? vmi ilyesmi: [link]
egy jetpack-kal kezdene vki repkedni orbaniaban kivancsi vagyok mennyi lenne a bunti?
-
válasz
ezoltan #70614 üzenetére
Éjszakaiban is van élmény ha mondjuk az Andrássy fölött repülsz végig a Hősök teréig, vagy a Gellért Hegyről lösz egy jó snittet
Egyébként hosszú távon természetesen nincs annyi benne mint a nappali repülésben
Egyetértek, én sem a talajközelit kedvelem, de hozzád képest én csak amatőr vagyok
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #70584 üzenetére
Ez attól függ mennyibe is jönne az a legalizáció, mert nem mindenkinek van nagy jövedelme.
Szerintem te 1 hét alatt többet keresel, mint nekem az egész havi jövedelmem amiből mindent állnom kell(csak tipp volt).
Az hogy máshonnan valahogy összekaparok alkatrészekre pénzt a hobbimhoz az más dolog.
De hogy még ezen felül több 100-at kifizessek az már nem működne.
Valahol visszább mintha olvastam volna hogy kb. mi mennyi is lenne, és az nekem soknak tűnt. -
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #70564 üzenetére
Néztem teszteket, vagy is hogyan működik, Sergei videót sokat készített anno róluk [link]
Egyébként azt is kiderítették hogy simán bírja a 4S aksit is, egyedül a kamerának kellet 12V-ot összehozni.
Eleinte használtam csak 3S aksival, később áttértem 4S-re.
Az ESC-k pedig nem voltak túl combosak, talán 15A, én mondjuk raktam rá hűtőlemezt.
Olyan 110 környéke volt a max., ha nem hajtottad nagyon valóban elment 8-10 percet is, de azt inkább 3S aksival.
Az enyém 700g környéke volt ha jól rémlik [link] .
5.5" könnyű lapátok voltak rajtuk.
Eleinte hasonló felépítésű volt a Furious gépeken is, de volt hogy leszakadt ha meghajtották.
Valami félelmetes masina volt ahogy néztem videón. -
twine
veterán
válasz
ezoltan #70558 üzenetére
Nekem megéri
Megérte a Fatshark HDO2-is,, és megérte a Rapidfire is...és az antennák is....MIndegyik le lett hurrogva..."sz@r túlárazott....ugyanazt tudja az olcsóbb is...."
Én viszont azóta is boldogan, és elégedetten használom őket....Hiszem, hogy ezt a gépet is boldogan fogom használni...
és legalább nem kell kérdeznem itt a topicban
-
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #70558 üzenetére
Én utoljára az első "komolyabb" gépemért adtam ki vagy 100 rugót ([Walkera Runner 250 Advance]), de mivel a csajt nem küldték a géppel együtt, az óta magamnak raktam csak össze, de sokat. :-D
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70555 üzenetére
POnt így gondolom én is...
A Phantomot regisztrálom, és én magam meg megszerzem azokat a papírokat, amikre szükség van...
A többit meg majd meglátjuk...
Rendelés leadva , elvégre karácsony van, vagy mi
Sok gondolkodás után, végül a szerelt, és hangolt gép mellett döntöttem...
Kértem levélben többféle PID beállítást, így nem kell vele görcsölnöm...
kinéztem jó pár alkatrészt, amiből építettem volna, de végül arra jutottam, hogy használni szeretném, és nem görcsölni...márpedig épp eleget olvastam a témában ahhoz, hogy lássam, nálam nagyobb tudású felhasználók is kérnek segítséget a külföldi fórumokon PID hangolásban, mert rezeg a gép, meg ott a jello a gopro képén a sz@r hangolás miatt...Most a karácsnyi akcióban, gyakorlatilag ingyen lesz a szerelés, és hangolás...le is ütöttem...
Várom a madaram -
Fuhur
kezdő
válasz
ezoltan #70473 üzenetére
Ez a szolgáltatás, -mármint, hogy lehet markereket letenni és azokhoz infókat rendelni- már régebben megvolt de eddig nem próbáltam. Most láttam értelmét mert talán így jön ki leginkább az amit mutatni akartam.
Azon is szenvedtem egy keveset míg találtam egy progit amivel a meglévő két modellemet egybe tudtam rakni ráadásul úgy, hogy mindkettő textúrája megmaradhatott.
Szóval megint tanultam ezt-azt
-
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70407 üzenetére
Hallgatok rád/rátok...szóval maradna a Rooster váz...
(Bár idő közben erősen elgondolkodtatott a Chameleon 6" nyújtott LR váz)
Asszonnyal is ledumáltam, rábólintott, hogy rendeljek black friday-ban...De...:Elindult a vezérhangya, és ismét kérném a szakavatott társaság segítségét.
Ha már úgyis összerakós-szerelős(hiszen te is mondtad, "miért nem rakom össze én") akkor tényleg mindenáron a DIY szettet kell e megvennem....!?
Úgy döntöttem nem, viszont szeretnék kérni pár kérdésre választ...:-A motoronkénti vezérlés jobb e ,és ha igen, miért jobb mint a 4in1 ESC?
(Nekem jobban tetszene a 4in1, mert jobban tetszik a vázon a karokon végig futó kábelharisnyába húzott vezeték, mint a minden karon motoronkénti rögzített ESC.)-Ebben a "kategóriában" kinéztem ezt a tornyot(RUSHFPV)...ez mennyire minőségi, és mennyire számít "modern" cuccnak? (Talán érthető a kérdés, nem szeretnék valami sz@r noname idejétmúlt holmit bevásárolni a tudatlanságom miatt)persze kínából rendelném, nem amerikából
Nekem ez azért is szimpi,(jöhetnek a tojások az arcomba) mert csatlakozós szinte minden felülete,,,talán egyedül a motorokat kellene forrasztani...(de ezen a témán ne ragadjunk le, szívesen forrasztok, nem okoz gondot, ha valamit ezeken kívűl forrasztani kell)
Amennyire én utána tudtam nézni, ez talán elég jó holmi...Ti mit mondtok rólaA másik a motor kérdés...:
Armattannál ez a TOA Premium ez tényleg "ér annyit amennyire titán a tengelye", vagy ez "tömény túlárazott sznobizmus"?
Esetleg tudnátok helyette ajánlani valami minőségi 6S motort?köszönöm előre is a segítséget, véleményeket...
-
Pimpa
tag
válasz
ezoltan #70420 üzenetére
nem értek veled egyet. Manapság már minden fityfasz telefon ezer megapixeles kamerával jön 4K videóval. Ez manapság már filléres tétel. Nem is értem a webkameráknál is miért a szarokat lehet kapni.
Inkább egy rejtett árkitartásra tippelek, hogy hát vannak még a FullHD drónok, nehogymár egy 4K-s olcsó legyen. -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70417 üzenetére
poenra veszem......
igen ha valaki telepofaval belebamul a lezuhano pocskoszorube az megsebesulhet.... es ha egy koncerten tombolo tomeg felett leesik nagyon nagy az eselye hogy fejbe kolint meg egy whoop is egy extazisban vonaglo bulat....
de nem tartom veszelyesebnek ha 120grammot veszzuk.... de a 250-et sem de durvabb persze mint a 120.... szoval egy gyeren levo parkban mondjuk ha focipalyanyi teruleten akad max 10 ember..... szoval nem veszelyesebb a jatekdrone mint egy idegbeteg kutya vagy egy jol megutott vagy eldobott frizby/focilabda/tollaslabda/basbal labda/a kosarlabdarol mar nem is beszelve...... es ha meg ezek vizessek is??
persze ha direkt a 10 emberre vadaszol megprobalod fejberugni oket a labdaval de azert dronnal sem 1xru eltalani valakit keszakarva!szoval helyen kezevle a dolgot egy pocskoszoru sem durvabb mint mas jatek....
5 ev alatt embert meg nem talaltam el..... meg magamat sem..... a propeller nem vagta szet a kezem..... 1x voltam bofosintva.... 30m magassan rxlost.... azt jott lefele szemcsibe lattam a kozelgo foldet es nem tudtam semmit sem tenni csak remenykedni pont ott nem all senki/semmi!....
-
Blizzardking
őstag
válasz
ezoltan #70411 üzenetére
Igen, teljesen egyetértek. Full remetét nyomunk. Ahol te élsz, ahogy repkedsz, gyakorlatilag nulla az esélye hogy konfliktusba kerülj a Törvény Szigorával.
Viszont akik vettek ilyen félmillás dji cuccokat, azokat erőből lesz0p@tták. Pont amire az való, abba tenyereltek bele.Szerintem ez az egész kurvára nem rólunk szól, azt se tudják hogy létezünk. Nekik a drón ez az egy helyben lebegő, őket bámuló idegesítő sz@r. Aztán meglátjuk...
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70413 üzenetére
persze egyformak de arra max 500/600 m sugaru korben nem is kell tobb eleg ennyi ami a jo jatekhoz eleg! 200mw-es vtx normal antenakkal behatarolja a tavolsagot..... ha kevesebb lenne? akkor mar nem biztos hogy minden szituban eleg lenne bokrok fak takarasaban.... messzebbre meg mar nincs kep azt baktathat a dronos felkilometert keresgelni a szarjat... a 300meter az a kenyelmes tavolsag.....
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70411 üzenetére
ja en is en is en is
parkokban,utcákon,emberek között/felett a zseb-szarjaikkalmost jottem be a parkbol
belgiumban reptethetsz 1 kg ig szabalyozason kivul DE csak sajat telked felett!
na most a parkban reptetni mar illegalis! barmivel a tescos tejfolos dobozos cuccal is ha rendor keri? oda kell adni elkobozhatja!en hetente talalkozok rendorokkel a parkban vannak lovasok autosok bicajosok is... altalaban csapatostul jarnak 3+.....a parkon belul vannak betonutak de forgalomtol elzarva! ha lovasok jonnek hallani a patak csattogasat akkor gyorsan landolok meg ne vaduljanak a lovak.... megvarom mid elmennek mosolygok mint a tejbetok ezek altalaban fiatal csajok jol latvany ahony ulik a lovat
autosok is mar ismernek biccentenek azt lassitas nelkul tovabb gurulnak a bicajosok meg csak ram se neznek de manusok nezegessek egymast....ez az aldott alapot addig lesz mig vmi gebasz nem lesz vki nem hivja a dronosokra a rendororket nap mint nap azt el nem kezdik a torvenyeket bujni azt rajonnek hogy a parkban minden dronos illegalais.... de ez megy mar 5 eve.... nincs reklamacio.... meg szerintem van eleg dolguk a mollenbek kalifatusban..... ha vki nekem reklamal mert esetleg zavarja fel o vagy a kutyaja etc..... elnezest kerek azt arrebb huzom a belem parszaz metert... de altalaban hajnalban vagy napnyugta elott megyek es ilyenkor mar nincsenek emberek...
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70399 üzenetére
Tegnap fedeztem fel, és jutott el az agyamig, hogy lehet rendelni tőlük DIY KIT-et...
Az is eljutott az agyamig, hogy a tesztek amiket néztem Rooster-ről és a chameleonról régiek voltak...Azóta a Chameleon is megkapta az erősebb carbon vázat, és a TI ugye attól TI hogy ennek a kamera kerete is ugyancsak titánium...
Tehát marad a Chameleon, mert nagyon szimpi az a váz, hogy nincs csavar az "alapjában", mint a roosternek hogy a 4 kart külön kell csavarozni a vázra...
SZóval a lényeg, hogy a DIY KIT ahogy számolom cca. 300$...
NA most ha ebből a black friday 20%-át levonom, cca. 73.000.- forintban megáll a cucc, és "csak" annyi, hogy magamnak kell össze rakni...
Néztem erről videókat, azt hiszem képes leszek rá
Így gyakorlatilag a "hétköznapi" összeszerelt ár majdnem feléért jutok hozzá egy komplett Chameleon-hoz...
Ebben az árszabásban viszont már elég jó ajánlat nem?
Vagy ebben az ársávban változik valamit a véleményed?
Komolyan érdekel, és köszönöm a türelmet, segítséget...Ja igen, és még valami....a CRSF részemről nem sznobizmus, hanem tudatlanság,,,
Én azt hittem a CRSF=Long Range....
De most látom, hogy az általad írt R9 is pont erre valóTényleg nagyon köszi az infókat, mert ennyire nagy volt a homály nekem LR ügyileg
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70380 üzenetére
Még long range témában elég hiányosak az ismereteim....
Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ha rendelek egy Armattan gépet,
akkor azt egyből LR gépként venném...
Jól gondolom, hogy akkor a receiver -ek közül a TBS crossfire nano-t kell kérnem, és ehhez nekem a Taranis QX7-hez kell egy ilyen TBS Crossfire Micro TX V2 ?
Ez így működni fog LR?Látom szoftveresen kell babrálni(csökkenteni az átviteli sebességet) a QX7-et, hogy legyen némi telemetria. De ezen kívül elvileg ennyi a LR mutatvány, ugye?
VTX-ből a TBS UNIFY PRO 5G8 HV (SMA) a jó választás gondolom, mert az tud akár 500-800mW-al sugározni
Előre is köszönök minden ezzel kapcsolatos információt.
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70376 üzenetére
en hasznalok turnigy BOLTot igaz csak 4S 1000mah-t
szoval nem biztos hogy mervado vagyok 6S hez ?a BOLT HV-es es konnyebb mint sima tarsai
4S BOLT 118g EU raktar 16ejro [link]
130C a konnyu 5collost 220-240gramm simara toltve 10percig fentarthat
eu raktaras 1 het alatt megerkezik 100ciklust birhat elo 50-et simara toltve utolso 50-et HV-ra! kb 2 szezon en siman ilyent vennek 6S ben is....4S GNB kinabol 24 ejro [link] plus meg a sarc!
lehet ilyent beprobalnek? A 6S-re 180grammot ir akkor a 4S 120gramm sima toltes 120/240C??? -
twine
veterán
válasz
ezoltan #70368 üzenetére
"Még mindig mámoros érzés hogy nincs komoly rákészülés,majd a helyszínre kivonulás a nagy géppel,hanem kicsoszogok a teraszra és hajrá."
Én most a szimulátorral (LiftOff-al) vagyok hasonlóan...
Jó ideje szükségem volt egy erősebb laptopra a munkámhoz, amire most végre cca. két hete beneveztem.
Ezzel együtt járt az is, hogy most végre full grafikán élvezhetem a LiftOff-ot...
Taranis, és a Fatshark rá van kötve a laposra, és megy a repülés...baromira élvezem...
Kicsit emiatt most háttérbe is szorultak a whoopjaimSzeretném kérdezni tőled, és persze mindenkitől, aki használ 5-6S aksikat, hogy melyik gyártó preferált eben a kategóriában?
3-4S párszáz mA-nél nagyobb aksikat ebben a sportban még soha nem vettem, és lövésem nincs egy 6"-os gépre melyik gyártó mekkora "téglái" javasoltak?
Szeretném nagyjából feltérképezni a piacot,
mert egyre erősebb a gyanúm, hogy nem várom meg a tavaszt, valszeg beneveznék egy 6"-os Roosterre
Úgy volt, hogy a Chameleon volt a nagy szerelem, de mivel folyamatosan nézem a videókat, teszteket, kiderült hogy a Rooster gyakorlatilag a Chameleon utódja...Közérdekű információ:
Armattanéknál még egy hétig blackfriday van...akár 20-25% engedményekkel... -
Danielo
csendes tag
-
Jazz
veterán
válasz
ezoltan #70303 üzenetére
Tudsz mutatni egy olyat ami viszont igen?
- Tehát élő képet küld 3+km-ről egy képernyőre, vagy a telefonod kijelzőjére (azaz nem direktben a telefon wifi csatornáját használja, hanem a telefon usb-van csatlakoztatva a távirányítóhoz, és a távirányítóval kommunikál, hogy a képküldés ilyen nagy távolságról is megvalósuljon)
- lehet vele fpv-zni, nem versenyszerűen, nem kell analóg kapcsolat, de azért használható a késleltetése.
- ennek megfelelően, egy kijelzőn, vagy szemüvegen keresztül FHD-ban látod amit a drón élőben, és képes is rögzíteni.
- nem kell 4k 8k, hanem inkább ott akkor lehessen élvezni a tájat, és ne PAL minőségben (ahogy a valódi FPV analóg drónokkal), ahol aztán a second kamerával felvett FHD felvételt meg utólag tudod csak megnézni.Létezik ilyen? Köszi!
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #70258 üzenetére
Megfogadom....És igen, valóban hasonlóan gondolkodom...
Mert ezek picik, relatív "olcsók", nem fáj annyira az a pár darab amivel operálok...
(Nincs is szükség sokkal többre, mert nincs annyi szabadidőm, hogy "huszasával" repüljem ki az aksikat)
A phantomhoz 4 aksim van, de úgy óvom őket mint a hímes tojást...(50-60.000.-/db)
Ha egyszer sikerül 4-6s-re lépni, valszeg azokat a 15-20.000.- ft-os aksikat is minden szabályt betartva fogom üzemeltetni.
Más;
Kezd nagyon nagy élmény lenni a repülés...
Kezdem azt észrevenni, hogy lassan szinte észrevétlenül átállok acrora....
Már a mélygarázsban(alacsony belmagasságú) is acroban repülök....kertben, mezőn....
Már nincs az az erős izgalom startolas előtt, hogy "huuu na most acro...juj mi lesz" ,hanem egyszerűen csak elstartolok és repülök....nem mondom, hogy profin, így is van esés kelés... mélygarázsban gyors kanyarban furcsa "átbillenés"...De már már szinte "természetes" hogy acro, és nem stab.
Nagyon nagy élmény ezt a változást megélni...
-
Geri89
aktív tag
válasz
ezoltan #70223 üzenetére
Valamelyik Dji modell volt, kb. 2 éve próbálgattam egy délután 2 akkumulátornyit
Igazából, hogy mit értek drónozás alatt az látod jó kérdés..
Mivel nagy tapasztalatom tényleg nincs, ezért azt tudom elképzelni, hogy először néhány hétig csak a kertben próbálgatnám (hatalmas kert, kevés fa, szóval ideális lehet
) szóval egyrészt használnám "játékra", másrészt ha valami érdekes/szép helyre utazok, akkor ott szívesen csinálnék vele képeket, videókat. Szóval valami ilyesmire tudnám elképzelni, és ehhez keresnék egy eszközt. A Xiaomiban tetszik a nagy hatótáv, az okos funkciók, amik úgy gondolom, hogy ez kezdőt is tudnának segíteni. Vagy esetleg más értelmes alternatíva?
-
Nmballi1
csendes tag
válasz
ezoltan #70165 üzenetére
Az alapveto ismereteket bovitem a temaval kapcsolatban, az elektronikaval halistennek jo baratsagban vagyok, pc van, sejtem hogy fogok zuhanni/utkozni rengetegszer, igy kell rengeteg alkatresz.
Ertem teljes mertekben, hogy az igazi hardcore fpv repkedesre mindenki sajat maganak epiti a gepeket, ellenben 2 munka kozott a keves szabadidomben szeretnek repkedni egy furgebb geppel es nem szeretnem ezt az igen keves idot allitgatasra forditani.
Szoval koszonom szepen a valaszt, foleg a szimulatoros tanacsot, mindenkeppen megfogadom.
Ellenben a kerdes ami fennall:
Van barmilyen RTF vagy akar BNF szett amivel erdemes foglalkozni erre a celra, vagy felejtos mind es maradjak inkabb csak a nagypapa temponal a Mavic-kal? -
Fuhur
kezdő
válasz
ezoltan #70148 üzenetére
Viszonylag sok dolgot csinálok párhuzamosan, de én messze nem építek olyan szépen mint Te. Nálam a funkcionalitás kapja a legnagyobb figyelmet. Az esztétikum másodlagos. A Te munkáidat viszont nézni is jó. Fotókon nagyon akkurátusnak látszanak.
A Beta tud elég sokféle konfigurációt ami közt a trikopter is ott van. Sokkal inkább a vezérlő fizikai kialakítása a kérdés. Ezért küzdöttem a szervó bekötésével mert ezeken az egy lapkás kis vezérlőkön nincs felesleges csatlakozó mondván ha ezt vagy azt a konfigot akarja a "júzer" akkor..... Akkor küzdjön
Ráadásul éppen azért, hogy hozzáférjek a csatornánkénti PWM jelhez egy kis tornyot választottam : [link]
Most már látom, hogy teljesen feleslegesen mert a motorok csatornáját nem tudtam erre a céra felhasználni. Persze most már ezt végig viszem, de ha működik építeni fogok egy másokat egy "All in" vezérlővel. Akkor megtakaríthatok 2-3 grammot.Most épp ott tartok, hogy a farokszervó gerjedés határon volt. A Yaw P éertékét csökkentve ez megszűnt. Most töltök aksit és megnézem, mit produkál repülés címén
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70137 üzenetére
nagyon jok remelem en nem leszek rajta valamelyik felvetelen amint kikancsintok a Wizz ablakabol de majd vegyel fel igerem integetek
ezert faja ez a hobby mert annyi lehetoseg van hogy barki megtalalhatja a maganak valot
- tolhatja szimulatoron
- repulgethet a keroben a butorok kozt
- repkedhet a kertben
- hajthatja a parkban a varjakat a bokrok alatt
- poroghet foroghat a fak felett
- felhokkel cicazhat az egenlenyeg a repules es hogy meg kell dolgozni erte mert nem adjak ingyee az elmenyt marmint a megvetel felett.... ossze kell rakni gondolkozni kell rajta meg ha az csak annyi hova tervezzuk rakni az antennat? a tobbirol mar nem is beszélve! ugye twine?
-
Fuhur
kezdő
válasz
ezoltan #70134 üzenetére
'[link] Ez a kis video is onnan van,quaddal'
Ez baromi jó!Ha ilyen helyen lennék egész nap csak repítenék .... ha tehetném
Még régebben motoros sárkánnyal emelkedtem 2100 méterre starthelyről. Ott sikerült kisebb felhőpamacsok fölé kerülnöm. De a videódon valahogy szebbek a felhők. Fehérebbek.
Meg hát a táj ami előbukkan a felhőfoszlányok közül se összevethető az alföldi tájjal ...
Akkor azt vettem észre, hogy ekkora magasságváltozásnál már a motor és a légcsavar is megérzi a levegő sűrűségének változását. Mikor merültem egyenletes tempóban (-1,5 m/s ) akkor kb 1000 méter magasságban szépen megállt a merülés és visszább kellett vennem a gázt, hogy tovább merülhessek.
-
Fuhur
kezdő
válasz
ezoltan #70132 üzenetére
Az gyönyörű hely. Kicsit irigykedek
'Itt volt a magassági rekordom is,3400m,nyáron.
Bőven bírta a technika,én voltam puha mert a hőszenzorom -7 -et mutatott már.'
A 3400 méter starthely feletti magasság? Azért az már nemsemmi.
Nekem 2100 volt de 20 kg-os géppel. Felfele motorral, visszafele gravitációval
-7 Celsius Nyáron? Hóhatár felett vagy?
-
Fuhur
kezdő
válasz
ezoltan #70122 üzenetére
Semmi kuriózum csupán nekem nekem kihívás.
#70124 Peaceliker:
Az engem is meglepett de addig állítgattam CLI-n keresztül míg egyszer csak nem csatlakozott többé a panel. Ezt követően újra töltöttem az SW-t de a soros portja nem éledt fel többé, így vevőt nem tudok hozzá kapcsolni. Szóval a panel megy, de nem minden perifériája. -
twine
veterán
válasz
ezoltan #70123 üzenetére
Igen, pont ezt a perspektívát "vártam" ettől a kamerától...
Abban igazad van, hogy én nagy lelkesedésemben elfeledkeztem a kamera analóg mivoltáról..Tegnap én is elmorzsoltam egy könnycseppet, mert azt hiszem mostanra végre összeállt az az egészséges szett amire vágytam.
(Finomhangolgatni még kell, mert pld. a HD85-ös külön rendelt üveg lencséjének fókuszát még nem sikerült tökéletesen belőni, és elég csúnyán jelen van a jello is, de az ilyen finom hangolások már nem zavarnak)Ami jelenleg nagy boldogság, hogy mind a két gép egészséges, Smartaudion keresztül állíthatom a tulajdonságaikat.... A Taranis és a szemüveg tökéletesen kompromisszumoktól mentesen üzemel, van rendes OSD, most hogy a VTX-es problémáim megjavultak, kiderült tegnap este, hogy a kis EACHINE kijelző képe sem omlik össze a Taranis rádió jelétől mint eddig....SZóval nagyon menő lett a Taranis is...és minden ami a szettben van, hogy működik, ugy ahogy megálmodtam...
Szerintem ti tudjátok itt a legjobban , milyen hosszú volt az út idáig...
De megérte...
Lehet cikizni, hogy az a kis kijlező mire jó,, akár meg is tudom magyarázni, hogy pld Smartaudiohoz, tök jó, hogy nem a szemüvegben kel nézni a menüt, hanem a kis kijelzőn kényelmesen....De nem akarom megmagyarázni, mert lehet hogy van ami értelmetlen
Ciki vagy sem, nekem ez a szett igy nagyon tetszik ahogy van,,,;
Hype, meg pár dolog értelmetlen? Lehet...
De ahogy mindenkinek vannak itt a topicban elkattanásai, ez nekem is kicsit olyan...
Jól esik rájuk nézni így egészben...A repülés már csak plusz
Most már lehet repkedni boldogan...Tegnap megjött a postával a FAtSHARKra a Lycra maszk is a csehektől...
Hát valami isteni kényelmes viselet ez igy, a gyári műbőrhöz képest -
Fuhur
kezdő
válasz
ezoltan #70114 üzenetére
Valami hasonló, de az enyém kisebb és ténylegesen három rotoros lesz. (Az előző volt ilyen y4 elrendezésű ami kissé a púpos toronyőrre hajazott
) Én 1 cellára gerjedek
Szóval 0802-es motorokkal és a farokrotor szervós döntögetésével készül.
(#70115) Peaceliker:
Nem teljesen. Eleinte én is azt hittem, de úgy fest, hogy nem. Arra gondoltam, hogy a negyedik motor kivezetésére kapcsolom a szervót de ez nekem sehogy se jött össze. Végül addig "meppeltem" mindent mindenhova míg a panel feladta a harcot. Most megjött a tartalék ráadásul kettő is. A buzzer kimenetre sikerült kitennem a szervó jelet. Szkóppal nézve jó. Persze az igazi az lesz ha repül -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70078 üzenetére
a mai aksi technologiaval még a szobai 65-85mm-el sincs olyan hogy 1 netan tan 2 perc nyelen szaguldas! "beverzik" az aksi.... es azt se felejtsuk el ha eseteleg 5A-s a max 6A-s 5/10sec ig az ESC!? esetleg nem szeretne percekig a nyelgazt
de nincs is ra szukseg mert inkabb megy a porgesforgaskerulgetes
kisteruleten a nyelgaz? max 1-2 sec kihuzni a szarbol amibe belevittuk
na es ezert jobb a kefementes mert sokkal jobb a reakcio ideje agilisebb mint a kefesnalam az 1p12sec nel talan csak az elejen az elso egyenesben van nyelgaz aztan vissza kellett venni 70-80%-ra mert kulonben lowbat/landnow!
ha tenyleg nyelgazon lehetne tolni vegig az 1400metert talan 1p eleg lenne? -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70073 üzenetére
en nem repulok lakasban....
Ha tobbszaz meteren nincs semmi csak 1 kuka az is kiugrik elem....
mi lenne lakasban? nos ezert nagyon kicsi gepeim nincsenek es foleg kefementes....
valamint a kozeli parkban mas emberek is jarnak oda meg egy 2" Elf88 is 75km/h val szaguldozva is "felelmetes" ez most az abszulott csucs 1p12sec 1400meter atlag 72km/h.... kenytelen vagyok a halkabb lassabb kefesekkel jatszani mas emberre/kutyakra is gondolva.... persze neha neha kiviszem a 2-2,5 collos "vadallatokat" isaz aksi jokerdes?
1S foleg kefementesnél..... ahhh halalos az aksira....
a kefementes sokkal agilisebb mint a kefes gép...
de hirtelen gyorsan tudja szivni az ampert
szoval oda nem art a HV es a magas C....a kefesnel 35/70C is elég foleg ha csak bokrok alatt hajtja vele az ember a varjakat de speedet akarok akkor ide sem árt a HV es magas "C"!
kefesbol van
2,5collos 47-51gramm (2S_8520/1S-2S_8523)
3collos ma mar 69grammra dagadt (2S_1020)nekem a 3-5 perc repido eleg nem kivanok tobbet porogni szoval erre a
Turnigy alap 2S 300mah 35/70C boven megfelel vagy a kicisivel jobb 45/90C
2,5' nal 5 es 5,5perc
3" nal 4 es 4,5perc
a hidegulo idok miatt minusz 30secaz elejen a 1020-ra nagyobb aksit terveztem vettem GNB 1S HV 520 80/160C-t (13-14g) nos az 1S gépre keves lett oda az GNB 1S HV 650 60/120C (15-16g) OK....
a 2S-re 2db 520 meg (27g+adapter=29g) soknak ezodott az ugribugrihoz a bokrok alatt nem eleg agilis a kefes gép igy maradt a sima Turnigy 2S 300-as (17-18g) meg kerestem GNB 2S HV 300 80/160C-t 22gramm plus adapter
itt is minden gramm szamitodik???na de mert kozben meguntam a varju kergetest azt kivancsi voltam melyik milyen gyors??
viszont oda a kis "C" keves a kefessel a legjobb idot 1p55sec +5perc varjukergetesa 2db 1S 650 (31g+adapter=33g) osszekotesevel futottam.... a szaguldashoz a plus 10-15g nem szamit viszont a tobb delej HV magasabb "C" jol jon hogy a 3kort kozel a maxhoz lehessen tolni neki
3kor
fa es a villanyoszlop kb 200+meter 330lepes plus a kanyarok....
sum 1400meter lehet...a kefementessel lehet eles kanyart venni háát a kefesek nem birjak a hirtelen terhelesvaltast es jobb nagyobb ivben venni a kanyart hogy ne vesszen a sebesseg a lendulet
summasummarum
kis kefementes géphez KELL a HV es a magas "C"
NE ADD alabb! mert jobb!
folosleges hasonlo aron gyengebbet venni....nem veletlen a whoop korszakkal koszontottek be a HV-s aksik!
nezni kell a sulyt a meretet is! hogy mi fer be a tartoba vagy gumi?
aztan van annyi variacio meret suly csati etc... tattu, GNB, infinitty....
mas marka? tudod jol ZOP? UARAV? noname.... hazaugsagok....persze a tapasztalat is szamit mert a kinaiak kerekitenek leginkabb felfele?
lehet a tattu 75C jobb mint a GNB 80C de probalni kell!! -
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #70066 üzenetére
ugylatom hogy ezt a gepet IS gumiznam.....
a ket oldalon a csavar/canopy ala... vagy ahova lehet/jobb?? raknek akarmilyen gumit kicsit csak 1x a hosszbat megtekernem 2x 3x.... azt egy mozdulat az aksit becsuztatni esetleg meg egy kotegelovel osszefognam ha sok gumi van az aljan es egy mozdolattal megemel azt aksi becsuztat azt csoook orokelet... +1nap.... rendelgetni a hulyeseget kinabol? pant meg tarto meg 3D nyomtatas? -
twine
veterán
válasz
ezoltan #69978 üzenetére
még azt elfelejtettem kérdezni, hogy egy ilyen szörnyeteg hány cellán érzi jól magát, ahol igazán rugalmas, és ezzel a 4000mAh-el meddig lehet a levegőben tartani?
MOndjuk hogy konkrét legyek, nem acrorol beszélek, hanem ha csak "simán " repülök...oda vissza A-B pont között...Köszönöm az infókat...
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #69981 üzenetére
hááát ha 2 labat osszeteszek akkor nekem is lesz 6mm vastag....
na jo akkor 8 lesz... na jo de szelessegben mar meg van 10mm is!
nalam thootpick 6coll keszul lehet meg 6S is lesz???az egesz vaz eddig netto 50gramm! 6collos labak ott elol az 5collos..
lehet ha sikerul alacsonyan tarti a tomeget? nem is veszek whoopot bentre!
jo lesz ez is! bent a butorok kozt slalomozni.... ahol nincs ut oda majd vagok
masodjara jarok arra mar ki lesz faragva a tulmeretes whoop osveny
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest