- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncsi
aktív tag
válasz
Johnny_vT #68895 üzenetére
Ha más nem, akkor face NAKED GOPRO Cinewhoop Community.
Az alapítója magyar és magyarok is írogatnak, meg sok okosság van fent.
"#1 POWERING GOPRO
Keep in mind that you shouldn’t power the gopro from the FC neither a 4in1 ESC because it may cause the gopro to reboot randomly, or to stop recording.
(Power it via the battery cable before it touches the FC / 4in1 ESC, use an 5V regulator between the battery and gopro so you won’t smoke it. use it to power it via usb C port.) Use at minimum a 1 amp regulator to be safe. The hero4 was estimated to be 2.8W recording without the screen or wifi *1. This is approximately 700mw at 4v.If you attempt to use the battery connector, keep in mind the voltage cannot exceed 4.4v. Also it seems the battery connector uses red as GROUND and blue as POWER. This needs verification." -
NORBl
aktív tag
válasz
Johnny_vT #68118 üzenetére
Phantom 4
Egy-két hete amikor jött egy havas, párás hajnal, majd egy - 3, tök király volt ahogy rákapott az a kis hó, meg dér az út melletti fákra. Meg aznak este volt egy tök szép naplemente, mindenféle sárgával. De végül kimaradt a repülés, meg akkor lehet nem is erőltetem.
Csak úgy jópofának tűnt, hogy mindent kb 1-2 cm hó borított, biztos szép lett volna fentről,
-
MR007RM
addikt
válasz
Johnny_vT #68135 üzenetére
Mármint az orrát előre, nem úgy mint a másik antenna esetében, jaja.
Addig is adok étvágygerjesztő videót egy orosz sráctól, aki nagyon vágja a témát. Természetesen ugyanaz a drón van neki is és egy hasonló helical antennával a videóban.
[link] Ő egy ilyen antennával repült.
Ez meg csak úgy megtetszett, szintén tőle.Tegnap estétől bújom az orosz topikot.
-
fape
senior tag
válasz
Johnny_vT #67867 üzenetére
Vagy egy multiprotokoll adót rakni a távba.
-
válasz
Johnny_vT #67803 üzenetére
Ott miért? Itt miért nem? Jó hát nem vagyok benne nem tudom miért van valami felkapva valami miért nem. X8 SE tetszik, még a leírt bugokkal is amit én is láttam, sőt be is szerezhető lenne, csak egyszerűen ritka. Ami ritka az néha gáz, alkatrész, bármi terén.
Minit pl meglesnék élőben, mert ugyan olyan amilyen, mérete miatt a listán van. Ez a fajta kompaktság vonzó. -
válasz
Johnny_vT #67726 üzenetére
FW update megvolt. Sehogy nem tudom channelt állítani rá.
Van 10 channelem, amiből az első négyet nem látom ugye a stickeknek és 6-tól 10-ig csak a kapcsolókat vagy potikat tudom rátenni vagy "none". Egyszerűen neten se lelek infót.
Amúgy érdekesség a videódhoz, hogy az adatkábelt említed nem megy szimulátor kábelként. Én is így tudtam, ezért egyből rendeltem hozzá egyet, hogy liftoffozzak. Végül kiderült hogy az enyém megy csak az adatkábellel is mindkét módban. Tehát ezzel flashelek és szimulátorozok is.
-
válasz
Johnny_vT #67723 üzenetére
"SNR vagy Error módba kell tenned az egyik csatornát"
Nekem nincs ilyen sajnos.Channel-eknél csak azt tudom beállítani, hogy SwA/B/C/D/SrV stb... Más opció nincs sajnos.
Az egyik amivel használom CrazyBee F3 integrált vevővel. A másik külön vevős RX2A ProMegnézem van-e valami upadate rá, de 2018 decemberi fw van rajta. Úgy tudom sima i6 már régebbivel is tudta ezt.
-
válasz
Johnny_vT #67712 üzenetére
Első körben neked címzem, mert láttam ezt a videódat és ezzel a témával kapcsolatos a kérdésem. [link]
Nekem i6X-em van, de istenit nem tudom beállítani az RSSI-t. Azaz pontosabban két whoopom van. Az egyiken működik, de össze-vissza ugrál a skála. A másik pedig állandó 49-es értéket mutat.
Nekem az AUX Channel menuben csak az 5-6-7-8-9-10-es csatorna van, ahol egyiken sem értem el a "SNR" lehetőséget. BF-ben az RSSI engedélyezve van.Mit rontok el?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Johnny_vT #67708 üzenetére
Holybto KAKUTE F7 van 20x20 és 30x30. (éátezik F4-ben is 30x30)
30x30 -ast használok 3db-ot és nagyon jók.
Persze rengeteg más típusban is vannak baroval szerelt FC-k. Csak a pénz, igény a behatároló tényező.
Persze van egy gépemben Omnibus F4 v3 is 30x30 és van HAKRC F4 mini 20x20 is.
Hakrc F4 mini kettő halt meg, így azt annyira nem is ajánlanám. De amúgy rengeteg meglelőt találsz az elvárásaidnak (baro). -
fape
senior tag
válasz
Johnny_vT #67589 üzenetére
ha inavozol akkor tudom még javasolni az inav LuaTelemetry -t. Bluetooth-s táv (akár beépített pl qx7s, vagy saját magad által épített bluetooth modul) esetén az Android Taranis SmartPort Telemetry Viewer-t.
-
hundai
aktív tag
-
ezoltan
tag
válasz
Johnny_vT #67552 üzenetére
Ja értem akkor.
Aki kicsit is fogékony rá,teljesen rákattan a LR-re szerintem.
Én sem gondoltam volna hogy van élet a freestyle-on túl is a számomra,de baromi “chill” tud lenni egy nyugodt vitorlázás vagy quad-poroszkálás odafent.
Slimplus-szal repcsivel nemrég futottam meg a 10km-es “álomhatárom”,5.8G videóval.
Véleményem szerint a legjobb,legstabilabb vevő (friss Flex-szel persze).
Csak ajánlani tudom későbbi projekt-ekhez. -
Johnny_vT
senior tag
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #67507 üzenetére
Jelentem, nem értem. Mindent újraforrasztottam, próbáltam más padokat, más beállítást, az R9MM-en az sBUS bekötést és különböző CLI parancsokat. Legvégül visszatértem a kiindulási pontra amit itt írtam fentebb és most meg hirtelen csodák csodája működik.
Lehet, hogy az SBUS/PPM választó pad beforrasztása oldotta meg a problémát? De hiszen az a UART6-ra vonatkozik csak, nekem meg TX1-en van a jel. Passz...
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Johnny_vT #67466 üzenetére
Nem az volt, hanem a hozzá való mini felvevő.
Átnézem majd akkor, csak így furán jött ki. Elvileg csak a PAL/NTSC -t váltottam, de kiderül. -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #67422 üzenetére
tény es valo az 5" hoz van nagy választek occco cuccokbol moci vaz amikert nem kar! de magamreszerol a 10-15 euros motorokat pl 1407 brother hobby vagy akar a HGLRC-t sajnálnám a betonon gyilkolni mikor van 5 euros motor is! 20euro 4db! 2204 vagy 18xx....
persze nem orokeletre epitunk dronokat azzal kell tolni amelyikkel élvezzukpropokbol zsakolj be! azt tuti aprolék lesz betonon foleg az 5"
...
sajna propvedo TPU meg nincs -
Peaceliker
addikt
-
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #67420 üzenetére
En valahogy a melygarazs es 3" vagy 5" -os versenyzest nem tudom osszehozni
ilyen kemeny kis es szuk helyen kis gepekkel szoktak tolni amik a kis suly miatt jobban "birjak" a betonos kikepzest.....
250+ gramm ez pillanatok alatt amortizalodik darabolodik..... aztan versenyenkent lehet 130-ert rendelni -
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #67400 üzenetére
Én körömvágó csipesszel szoktam, annak ívelt az éle.
Takarékosnak takarékosabb, talán végsebességre ugyanannyi, vagy picivel több a 2 ágúval, de olyan kicsit mintha gumiszalagon menne a gép. Mindenre később reagál, 3 vagy 4 ágúról átrakva egy darabig a magasságot alig tudom tartani annyira másképp reagál a gázra. Az enyém legalábbis. Még mindig tartom, hogy a legjobb overall prop ezekre a 3 ágú Gemfan 1635. Próbáltam 4 ágú Kingkong 1545-öt, ugyanezt kétágúan, 4 ágú Gemfan 1636-ot szintén 2 és 4 ággal, és a gyáriakat. A 3 ágú 1635-tel gyors, agilis, jó a grip, és nem eszik sokat. Végsebességre is ez a max nekem. -
DJGABI
addikt
válasz
Johnny_vT #67346 üzenetére
egyébként ezt olvastam, mikor a tobyrich-nek jártam utána, ugye az ev800d bele ugyanez. írták rcgroupson is hogy a kijelző lehet hogy merültnek jelzi, de amúgy meg ki kell próbálni mennyit bír. nálam is kb 5 perc után full töltésről csutkára merültre írja. de nem próbáltam még ki valójában utána még mennyit megy. szar lehet az osztás vagy a mérési tartomány vagy valami.
-
-
mrbig
csendes tag
válasz
Johnny_vT #67320 üzenetére
Johnny_VT: a kocsi szivargyújtója 12V!
Vagy közbe raknál egy szivargyújtós adaptert? Mert az már tényleg túlbonyolítás.
Én vettem egy szivargyújtó csatlakozót, például ezt amire kell egy állítható step down, amit oda tekersz, ahova szeretnéd. Példa. bár ennek lehet, hogy kevés lesz a teljesítménye az EV800d-hez. De van nagyobb teljesítményű is, bár azok már több helyet foglalnak. Csatalkozót ezután olyat választasz, amilyet szeretnél, nem kell az usb-hez ragaszkodni. -
-
fape
senior tag
válasz
Johnny_vT #67306 üzenetére
Nekem egy Opus BT-C3100 v2.2-m van. Nem mai darab de talán még mindig a best buy. De a zseblámpás threadben többet tudnak ezekről
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #67315 üzenetére
Következő lépés az EV800 életében (ha megjön végre a tok az akksiknak), hogy átalakítom külső 2x18650-re. Párhuzamosan bekötve marad az 1S 3.7V feszültség. Viszont arra gondoltam, hogy ha már úgyis babrálok vele akkor közvetlen bekötés helyett egy mikro-USB csatlakozóval kapcsolnám össze a dobozt a szemüvegből kilógó female mikro-USB-vel. ÉS HA MÁR ITT TARTUNK akkor miért ne lehetne szükség esetén közvetlenül USB-ről táplálni a szemüveget pl kocsi szivargyújtójáról? Az ugye fix 5V, de a szemüveg belső részei 3.7V-on üzemelnek. Nézegettem, de nem találtam BG-n 3.7-RE leléptető konvertert. Szerintetek kell félnem aza
5V-tól? -
Szancsó
aktív tag
válasz
Johnny_vT #67306 üzenetére
LiitoKala Lii-202, ha kettőt elég egyszerre tölteni. Eddig nem volt vele gond, van vagy 3 a családban eddig. Mondjuk az elsőt leginkább az ára miatt vettem
Más: VR006 szemüvegbe találtam pont jó 1200mAh -s akksit (ok, ráírva annyi van) a gyári 500 -as helyett - hátha másnak is kell. (Csatlakozó nincs rajta, mondjuk nekem volt itthon egy marék 1.25 -ös PH)
-
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #67170 üzenetére
na nemááá a multkor még csak kevesebb mint egy bevasarlas a lidlben ára volt a hobbynak
szépen nezunk ki 2 lidlizes csodbe visz
jaja gnb 2S HV C80/160-as 350-es pirossat vegyel..... vagy erossen rozsaszint! de ma már van halvany rozsaszin is az csak 60/120-as.... lehet az is jo? de nem occcobb... talan csak konnyebb 5-8 grammal!... NEZZ szet!
-
vandor01
senior tag
-
DJGABI
addikt
válasz
Johnny_vT #67137 üzenetére
12k egy fc, 5k-s vtx? az elektronika konkrétan rohadt drága... ha az is kell, meg van rá keret, akkor ja inkább még egy gép, aztán lesznek tartalék alkatrészek is. ecsínyt én nagyon bírom. ad tatyót, akkut. működik out of box.
haladgattam a cd334-féle átépítéssel... [kép1] [kép2] egyelőre csak összedobtam, mennek-e a motork egyáltalán, tápcsati majd xt30 lesz. szerencsém volt, helyi csavarboltban volt m2 csavar, már csak a propellerrekre várok
hát meg majd az új kamerára.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #67137 üzenetére
Sailfy a legolcsobb, legkönnyebb.
Ha 2s only lesz én sailfy t venném. Ha lehet 3s is befigyel akkor larva.
Sailfy hátránya (nekem mondjuk nem) a 25mw adó. Reddevil hátránya hogy elég jellos de persze az is javítható, de akku is nyomja motor kábeleket szal én ott fc t forditanek és canopy t cserélnék -
mrbig
csendes tag
válasz
Johnny_vT #67119 üzenetére
A frekvencia ugyanaz, a szabályozás viszont kicsit eltérő. Az EU-s szabvány szerint ha az adó csatornák között váltogat (a TX-ek jellemzően ezt csinálják), akkor mielőtt elkezd egy új csatornán adni, előbb bele kell hallgatnia egy kis ideig, hogy nem kommunikál-e ott valaki. Ha foglalt, akkor tovább kell állnia.
Ez növelheti a megbízhatóságot, cserébe elméletben kicsit növeli a késleltetést.
A gyakorlatban a rádió ugyanaz, csak a firmwaret cserélik az EU kompatibilis eszközöknél. Frskynál pl ugyanarra a vevőre rárakhatod akár az EU-s, akár az FCC-s firmwaret is, a DeviationTX-ben meg menüből tudom választani, hogy melyik módban működjön a táv.
Az viszont fontos, hogy mind az adó, mind a vevő ugyanazt a szabványt használja, különben nem fognak tudni kommunikálni.
Tehát ha nem tudod flashelni a beépített vevőt, akkor a távodat kell átállítani/flashelni fcc-sre. Ezzel persze szabálytalan vagy, de nem hiszem, hogy valaha is meg fog jelenni az NMHH mérőkocsija is a mezőn, ha így használod.
Lásd még: EN 300 328
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #67014 üzenetére
Na szép, az R9MM kivételével mindegyiknek 20-30 munkanapra ugrott a feldolgozási ideje. Beszéltem a helpdesk-el, állítólag valami zűrzavar volt a raktáraknál, aminek nem látták előre a megoldódását és ezért nyomták fel ennyire a processing time-ot. Hát nagyon remélem
Közben rádöbbentem, hogy Böszme-1 máris átépíthető long range-re ha megjönnek a cuccok. Kuponnal összerendeltem mindenféle szirszart, így mar van másik váz (igaz csak 5 colos), 2306-os motorok, 2-ágú HQProp, meg ugye az új vevő és még korábbról a GPS.
-
DJGABI
addikt
válasz
Johnny_vT #66982 üzenetére
abszolút semmi extrém nem volt. meg írtam korábban, 80%on van a throttle amúgy is. 1,5 max 2m meg fűbe esett... hát fillérbacás, de eos2-t vettem, majd max megint panaszkodok hogy szarok a fények
de lehet korábban is elengedett már, mert ahogy hajtottam a gépet, egyre rosszabb volt a kép.
pont ilyen mütyür alkatrész... kár hogy esélytelen bizonyítanom hogy gyárilag hibás, a motorra se válaszoltak... bg support
-
molnigee
aktív tag
válasz
Johnny_vT #66960 üzenetére
Én most ezt rendeltem, valahol írták hogy jó, de ennyit tudok róla összesen
FS-RX2A pro -
Blizzardking
őstag
válasz
Johnny_vT #66817 üzenetére
Kivettem belőle az aksit, és kipróbáltam hogy anélkül fel lehet-e tolni. Úgy simán megáll fent. Ha hátra teszem, még jobb lesz. Csak most nincs rá időm. Amúgy nem egy nagy műtét, ha az eredeti helyére kötöm vissza, a töltés is menni fog ugyanúgy. JST csati jó is rá, olcsón kapni is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Linux kezdőknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Black Myth: Wukong
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest