- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dtomi
őstag
válasz
Hydra SR #3724 üzenetére
ÁÁÁÁÁ ez semmi!!! Nézz meg egy bármilyen pl. indexes fórumot de szinte bármelyiket megnézheted. Most véletlenül a K10-s indextopikba futottam bele. Van olyan ember aki még mindíg a K10 adatlapját rawtesztjét magolja visszafelé és isteníti. De a 30D topikba arra vár hogy lejjebb essen a 30D ára mert 30D-t szeretne. De mindenkit oszt a pentax fórumba. Életében nem fotózott maximum a telefonjával. És amikor megkérdezik tőlem fotózás közben, hogy miért vettem 30D-t és nem 400Dt mert az már 10mpixeles És ezt olyan ember kérdezte aki azért már nem most kezdte akkor elborul az agyam. Vagy, hogy a 30D re fel lehet e tenni IS-es obikat. És egy ilyen kérdés után flegmán elmondja mekkora fotós. így alkudik a gyerek az 50-500-ból hogy adja az ember 150!!!! ért a canonos 50-500at mert már régi, és az új 50-500ba már van képstabi és mindenkit hülyének néz! Az ilyen emberek mit gondolnak? [link]
Vaterán 25ért 18-55-öt, 300D-t 170ért
''a k10D Olyan dolgokat old meg végtelent természetességgel amit a többiek hosszas kínlódás meg gombnyomogatás árán is alig.''
'' a sigma 17-70 prémium vízálló'' persze ! Beleteszed a vízbe és megáll.
''Dg objektívnek a gyújtótávolság változtatásával változik a hossza, ezért extrém körülnények között kerülendő a használata.''
''170-500mm F5-6.3 ASP APO RF Sigma objektív minősége megfelelő-e a d80-hoz''
''a Váz fényerejét nem lehet állítani''
''nagy teleobjektívhez gyors ISO sebességet kell választani''
'' 50-500 Egy srác Canon fix 300/f4 obi plusz 2x konverterrel fotózott mellettem a
motocorss versenyen, így neki f8 lett a fényereje - igaz 600mm a gyújtótávolsága -, míg én
500mm-en f5.6-tal használtam'' Sokan mondják hogy a profik kezében minden jobban muzsikál DE ENNYIVEL????
Ezek a hozzászólsok szépen belevésődtek az agyamba, akármelyiknek be tudom linkelni az eredeti szövegkörnyezetét. És ne felejtsük ugye ez a DSLR a fotózás ''profi'' kategóriájú topikokban születtek mik lehetnek a kompakt kategóriákban???? -
Dtomi
őstag
válasz
Hydra SR #3722 üzenetére
Igen a felszerelés szállítása elég nagy probléma... egykomoly fotós hátizsák amibe beleférnék 40-50ezer-ft ennyit ha lenne se adnék ki egy táskáért. Ezért most málhazsákot keresek vagy valami hasonló fémvázas óriászsákot, amibe minden belefér. Mert most is a helyhiány miatt úszott a vérben az egész felszerlés, sajnos a metszőolló nem fért be és kézzel téptem az álcának való nádat
.
Elvileg a mai napig nem bizonyított HIVATALOSAN... de csak rá kell nézni a képre.
[link]
És itt a részletes magyarázat a Naturart szövetségtől.
[link] -
Zozzant
addikt
válasz
Hydra SR #3718 üzenetére
szép a leírásod, mondjuk 15 évig éltem Faddon, most Szekszárdon, itt is van olyan hogy Gemenc, például, de azzal sajnos nem értek egyet (ez az én bajom?) hogy nem tetszik hogy megkérdezzük a felszerelést, természetfotózni például kompakttal neki sem lehet állni (a csalódás hamar utoléri az embert), gyatrább tükrössel sem, szóval vannak ilyen irányultságú okok is a háttérben, talán ezért nem baj, hogy megtudjuk milyen minőségű felszereléssel lehet (a fotós tudásán és a helyszinen kívül) elérni ezt az eredményt.
-
Terapeuta
őstag
válasz
Hydra SR #3711 üzenetére
másnak nem kell keresni azt amit neked kellett
Szerintem ez magából a természetfotózás jellegéből adódhat. Manapság kismillió embernek van akármilyen masinája, bármilyen technika elérhető magasságban van.
Egy épületet, egy bármilyen statikus dolgot az ember lefényképezhet, ha ezren vannak, bármelyik templomhoz odaférsz, legfeljebb megvárod míg elmegy...képzeld egy természetvédelmi területre - ha nem is százával - megjönnének a lelkes fotósok...
Egymás elől ijesztenék el a legjobb pillanatokat , mert itt erről lehet szó. Valahogy megértem a term. fotósokat...aki van olyan elszánt, hogy megkeresi ezeket a helyeket, az megérdemli....manapság ebben van a kihívás.
Másfelől a természet fotózása nem egyenlő a természet szeretetével.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
Hydra SR #3711 üzenetére
Köszönöm! örülök, hogy tetszik! Sajnos a legszebb fények nagyon korán vannak, és a legszebb fényből mindíg kevés van! A képek nagyrésze ISO400-on készült a zajmentesebbek ISO200-on 30D-től ennyire telik ISO100on azért nem is érdemes mert akkor már olyan erősek a fények, hogy tűéles árnyékot vernek, és nagyon nehéz szépen kiexponált képet alkotni. A miért titok ra választ is adtál a kérdésedben. Mikor én kapok egy jó tippet, vagy akivel fedezem fel a terepet rendszerint az eslő kérése ne nagyon mondjam el senkinek.... szerintem ez természetfotós betegség... Amennyire látod nekem mennyire titok, azt a mappából ki is tudod olvasni, aki pedig használja a fejét észrevétlenül tudja a választ a hol kérdésre. És én sem szegem meg az ígéretemet.
-
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #3493 üzenetére
A második képen nagyon jobbra tolódik minden. Szerintem.
Sajnos nagyon rossz fényviszonyok között készült a kép. Tűző napsütés, sehol egy felhő...
Egyelőre csak a manuális állítgatásokkal meg a kompozícióbeállítással foglalatoskodom. Sajnos meglehetőségen kevés a - z érdekes téma - mifelénk. -
ArthurMiller
senior tag
válasz
Hydra SR #3481 üzenetére
Köszönöm szépen.
Nagyon jók lettek a makrók, főképpen a második tetszik nagyon. Hogy készítetted? Tele+közgyűrű? Vaku volt? Picit föl kellene fejlődnöm makró téren. Közgyűrűm van, és most már a nikon legjobb kisteléje is megvan, de igazából szeretnék egy igazi, 100 mm makrólencsét. -
drkbl
őstag
válasz
Hydra SR #3431 üzenetére
Az 1,4,6 nagyon szép munka, a négyeske simán fali vagy asztali kép minőség! A hatoson kicsit izgatott volt a modell, úgy látszik, a körmein kívül egy darabot a csápjából is lerágott
Kár, hogy a másik csáp kimegy a képből.
A kis mélységélességgel operáló képekről: szép-szép, csak amikor az ember érzi, hogy mint a kaméleonnak, kétfele megy a szeme hiábavalóan fókuszt keresve, az annyira nem bejövős. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #3431 üzenetére
Hogyis fejezzem ki magam... Nem beszélek csúnyán.
Az első, negyedik, és az utolsó nagyon jó, mintha formába lendültél volna, rég láttam ennyire jó képeket tőled. A gombás is tetszik még, a többi számomra ''unalmas''.
A negyedikkel nem tudom mit csináltál, de a hatás nagyon tetszik, olyasmi mint a Merdzsós képed, az utómunka tette brutálissá.Szóval grat....
Szerk: elmezavar...
[Szerkesztve] -
hattorihanzo
aktív tag
válasz
Hydra SR #2871 üzenetére
Hát nagyon irigyellek, hogy ilyen szuper makrokat tudsz készíteni, egyszerűen nagyon bejönnek.
Mondjuk az én ízlésvilágomnak jobban megfelelne, ha az olyan fakó, egyhangu környezetben (mint pl. az első 2 kép ,szitakötő, darázs) a rovar színvilága, még ah természetellenes is, jobban ki lenne domborítva. De még 1x mondom, nagyon jók a képek. -
-
Extremdigita
tag
válasz
Hydra SR #2807 üzenetére
Ha ez veled szembe repült...és te jó időben jó helyen kb jó beállításokkal voltál....akkor azt kell mondjam.......................................................................hogy sztem utána kezed lábad remeghetett hogy vazzzzzzeeeee.....de ha simán lelőtted kis energyvel akkor
Szarni a színekre....ez grat!!!!
Acid
[Szerkesztve] -
Extremdigita
tag
válasz
Hydra SR #2780 üzenetére
Nohát a búzatáblás kép nálam abszolút a hangulat fokozása...nagyszerüen van megoldva, valóban a színek egyediséget kölcsönöz........gondolom nem RAW ból alakítod ki hanem PS? Idővel biztos ''hardveri'' szinten is menni fog a dolog, pl egy félszűrővel+RAW konverzió
Csak így tovább!!!
az én képeimre soha senki nem ír semmit...vagy mert nem lehet mit vagy már nincs mit, úgy jó ahogy van -
MUŁĐER
addikt
válasz
Hydra SR #2785 üzenetére
Szerintem az elején mindenki úgy van vele hogy áh,én nem nyúlk bele a képekbe...legalábbis én is így nyomtam az elején
Meg mindent full manuálisan,csomó idő ment el még a Z2-esemmel mert állítgattam a záridőt és a blendét manuálisan...mostmeg általában betolom a P módot,aztán mehet.Van időm foglalkozni a kompozícióval,tudom hogy a fényképező általában jól állítja be az expót,max korrigálom kicsit ha olyan a téma...
Mindenkinek megvan a stílusa,hogyan szereti a képeit.Én például kicsit mindig alulexpózok,olyan 1/2 értékkel,azért hogy a fekete totálisan fekete legyen,a zöld sötét zöld.Meg szeretem ha a színek szinte kirobbanak a képen,úgyhogy a gépemen alapból a szaturáció maxon van.
Végülis az utómunka választja el a kocafotóst a komolyabb fotóstól.Mert kimenni a búzamezőre és kattintani egyet,aminek végülis ugyanaz a tucatfotó a vége,nem nagy kunszt.De úgy manipulálni hogy egyedi legyen,nah ahoz kell az érzék. -
MUŁĐER
addikt
válasz
Hydra SR #2780 üzenetére
Utómunkával kapcsolatban: szerintem fölösleges magyarázkodnod,a fényképészet művészet,nem a realítás reprodukciója.Neked ez a stílusod.Jó képeket csinálsz.
A többiek nyugodtan vehetnek rólad példát,nyugodtan nyúljatok bele a képbe a fehéregyensúlyba,bármibe.Én is mindig állítok rajta,még ha csak kicsit megpiszkálom a curves-t.Nem szégyen.Érzéseket hordozzon a kép,ne csak azt ami láttatok.
Aktív témák
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest