- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
-
Hydra SR
addikt
válasz
johnjohn #14856 üzenetére
Tök jó ötlet, van mondanivaló, képi humor, csak egy kicsit a technikát kéne még csiszolni:
-fehéregyensúlyt helyre tenni
-fényeken finomítani, ne ilyen szobavilágítás legyen
-talán még érdekesebb lenne, ha a perspektívával megdobnád a film méretét: egy alsó nézőpontbeli nagylátószöges. A fényekkel is lehet félelmetesebbé tenni a filmtekercs-szörnyet -
péter007
senior tag
válasz
johnjohn #14181 üzenetére
Köszi asszem kipróbálom
pisti: neked is köszi de asszem ez egyszerűbb...
húúú most nézem egy kicsit nagy lett, az eredeti képeket tallóztam be vele (1600*1064) amik a képfeltöltés.hu-ra mentek, de akkor ezekszerint nem kell külön feltöltögetni a képeket más oldalakra....ez nagyon király, tisztelet annak aki ezt kitalálta és kivitelezte
bocs h. csak most esett le mi ez de egy hete nem láttam aph-t és nem is foglalkoztam eddig ezzel az opcióval, de tényleg nagy királyság -
Terapeuta
őstag
válasz
johnjohn #14150 üzenetére
Ja valami hasonló
amúgy Kisbárapáti.
Ndruu: semmi extra nincs a képen:
szintállítás
tónuskiegyenlítés
selective color
gaussian blur + asszem hard light összhatás a blurolt rétegre
ezután kicsit világosítottam rajta100% crop
Ennek a képnek a másikhoz képest a legnagyobb baja, hogy nem jó helyen vannak a fények...a másik, előző képen dodge Toollal világosítottam a farönkön...itt nem volt értelme szvsz
Viszlát: színtévesztő vagyok, ezek a színek nálam nagyon esetlegesek...
Köszönöm a hsz-kat...
-
-
Timyyy
őstag
válasz
johnjohn #14020 üzenetére
Ez nemsemmi..
lehet hülye kérdés, pls ne röhögjetek majd
írtad hogy te raktad sorba a képet, szóval gondolom nem a fényképező panoráma funkciójával csináltad, hanem egymás mellé raktál x db képet progival ugye?
Szerk.: csak mert ha én bekapcsolom a panoráma funkciót akkor nagyon keskeny képet csinál, csak oldalra lesz hosszú :S
-
sztyui2
őstag
válasz
johnjohn #13729 üzenetére
Jó lett! Erre a képemre emlékeztet
Viszlát:Nekem tetszik! Ha neked nem tetszik a becsillanás, akkor eltűntetheted. Azt leszámítva jó. Miért nem tűnteted el, ahelyett, hogy előre elmondod, a kép egyetlen hibáját?
ruan:Itt viszont már engem zavar a becsillanás és a nagyon kiégett nap a fák között.
-
BEE
addikt
válasz
johnjohn #13379 üzenetére
Ezt a topikot mindigis a kezdők tartották életben, mivel ide bárki felteheti a képeit.
Szerencsére sosem akartunk egy elitista tagságot létrehozni,
így a legbénább kezdő kattintgató is tanulhat itt sokmindent a fotózásról.
Erre legjobb példa lehet pont Hydra, akinek még itt magyaráztuk el
nemrég, hogy melyik a fényképezőgép eleje és hátulja.
Aztán szépen kinőtte magát a kölök.
Az itt lévő hangulat meg olyan amilyen, azt a tagok maguk hozzák létre.
A régebbi tagok meg nem is annyira kiszállnak innen, hanem egyre szigorúbban
válogatnak képeik között.
Mert ahogy az ember tanul, egyre kevesebb képét tartja igazán jónak,
mutogatni valónak.
Nagyon igaz a mondás: Profi fotós az, aki csak a legjobb képeit mutogatja !BEE
-
toth_janika
őstag
válasz
johnjohn #12942 üzenetére
Naná!
Szeretem a kritikákat, tanácsokat olvasni, mert azokból tanul az ember! De a "jellegtelen", szakmai tanácsokat nélkülöző hsz-eket rossz olvasni, mert elveszi az ember kedvét attól, hogy bárkitől tanácsot kérjen! Én is kaptam már Tőletek olyan tanácsot, amit megfogadtam, és tanultam belőle, és azt szeretném, ha nem sűllyedne le ez a fórum is a fikázás szintjére!
Amúgy písz meg minden! -
pisti
őstag
válasz
johnjohn #12702 üzenetére
Érdekes belső tér az biztos.
Kicsit sötét az egész, a bal oldala meg nagyon.
Esetleg próbáld ki mit csinál vele a Dynamic Photo HDR nevezetű progi, egy darab jpg-n is sokat tud javítani, gondolok itt most a sötét részek világosítására főként. -
drkbl
őstag
válasz
johnjohn #11252 üzenetére
Nagyon jó kép
Kapásból Yoda jutott az eszembe: "MOST készen állsz, Luke???"
A bivalyos nekem túl széles, hasonlóan az elefántoshoz - szabad vágás, vagy méretarányos? Az elefántos aranyos, olyan megszeppent "Anyúú! Baj, hogy összetörtem?" feje van - vagy csak szimplán szégyenlős@Picilány: háttérképnek való kép
Érdemes lenne megpróbálni balról lefényképezni, hogy a nagy fehér folt ne legyen a képben - a jobb szél ideális háttér, kiemelkedik a téma. Érdemes lenne megnézni, hogy nézne ki, ha a kép nagy része egy nem negyed, hanem nagyobb metszet lenne a gömbből, mögé jobboldalszerű homogén háttér.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
johnjohn #10360 üzenetére
Tényleg ott az a csík. Fogalmam sincs mitől lehet
Nem használtam klónozó bélyegzőt, vagy bármi mást, ami megszakította volna a tér kontinuitását
Ebben a feldolgozásban egész misztikus márphiloxenia:
Wow, tetszik a címjavaslatMod: megnéztem az eredeti képet, ott is ott van a csík. Érthetetlen
Ezt hogy a dúrjam le onnan, van valakinek ötlete?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
johnjohn #10342 üzenetére
Nekem nem jön be ez a középre helyezés, legalábbis ennél a képnél szvsz nagyon nem talált. Amikor én ilyesmivel hülyéskedtem valami ilyet hoztam össze: [link]
Szerintem ha egy ablak van, akkor pont egy harmadolópontba téve lesz harmonikus a kép. De ha több ablakot hagysz meg az sem baj, sőt. Philoxenia vágása pl nagyon bejön nekem, de ezt írtam is.
-
Jinxx
senior tag
válasz
johnjohn #10223 üzenetére
Jó kép lett, tetszik a vágás és az elrendezés is, 2 problémám vele, hogy lehetne világosítani a madáron és sötétíteni a hátteret (bár ez lehet sok zajjal járna a képen, de ha megengeded, hogy belepiszkítsak a munkádba, lehet megcsinálom), a másik, hogy egy kis élesítést is elviselne, ha nem is mindenhol, de legalább a szemén.
Terapeuta: Először is köszi, hogy kipróbálhattam az obidat, jelentősen befolyásolta a döntésemet, másodszor pedig nagyon meg vagyok elégedve vele az árához képest, imádom használni, de valószínű mihelyt sok pénzem lesz lépek fentebb. Ez most tetszik annyira,hogy szerintem még a jövő évet is végighúzom vele, és idén csak vázcsere lesz.
(Természetfotós túrákról nemsoká küldök pü.t.)
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED monitor topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest