Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rothfb
üzenetére
Amennyiben a router/ROUTER módú ONT WAN oldali IP-je 100.-al kezdődik akkor NAT-olt IP-t kapsz.
(... mert, a DIGI a 100-as scope-ból oszt NAT-olt IP-t.)Illetve, ha a router/ROUTER módú ONT WAN oldali IP-je és az Internet felől látható IP-d nem egyezik meg.
-
Sziasztok.
Volt már sokszor, de most nem tudok visszakeresni.
Valaki leírná, miből látszik, hogy ha a digi részéről NAT-olva vagyok? Milyen IP cím lehet a routerben? És milyen látszik kívülről?
Előre is köszönöm a választ és elnézést, hogy már millószor ugyanaz a kérdés.😃 -
CirrMee
addikt
válasz
üzenetére
FTTB-nél Gateway-t (ZTE) már vagy 3 éve nem adnak. Nincs raktáron és már nem is vesz ilyet a DIGI, mert az FTTH átépítés miatt rajtuk ragadna.
Ahhoz képest tavaly ősszel amikor költöztem, maguk ajánlották fel a szerkezetet, hogy fullos legyen a csomag. Mondjuk közöltem, hogy azt a sz*rt még egyszer soha, és a tévé sem érdekel ennyiért. Szóval hihető, tényleg nem kínálnak, még akkor sem, ha van éppen a polcon...

-
varso
tag
Sziasztok!
Az utolsó levelezésem óta ( DIGI – publikus IP cím) problémák vannak az internettel. Nem hiszem, hogy összefüggésben van a kettő, de egyik napról a másikra a feltöltés 200 mbit/s alá ment, kb 110 mbit/s a végleges. A letöltés valamikor 500 mbit/s, valamikor 800 mbit/s. Ha böngészőből mérem a digis mérőn, akkor ezek az értékek vannak jelen,[link] ha pedig a gépre letöltött speedtest alkalmazással, akkor pedig ilyeneket:
linkNem gondolom, hogy a környéken ennyire elkezdték használni az internetet, mert olyan helyen lakunk, hogy a többi előfizető csak az index.hu-t látogatja meg egy nap. Ami az érdekesség, hogyha a bejövő optikai kábelhez hozzáérek, akkor még jobban lecsökken a sebesség. Mivel a garantált érték felett van (éppen hogy), de attól függetlenül érdemes szólni a diginek, vagy fölösleges, mert nem fognak foglalkozni vele?
Esetleg én tudnék-e valamit kezdeni, ezzel a problémával? Az összes kábel átvizsgálva, switch működése jó, több géppel, több op.rendszerrel próbáltam, de a feltöltés az mindig így alakul
Lassan kezdem érezni, amit már a fórumon is olvastam, hogy „olcsó húsnak híg a leve”.
FTTH - Balassagyarmat
-
törölt tag
válasz
CirrMee
üzenetére
FTTB-nél Gateway-t (ZTE) már vagy 3 éve nem adnak. Nincs raktáron és már nem is vesz ilyet a DIGI, mert az FTTH átépítés miatt rajtuk ragadna.

Viszont egy plusz drótot az analóg telefonnak kb. fél óra alatt behúz két szerelő.

Annyi idő alatt amennyit itt elmolyoltunk a témán már mi is behúzhattunk volna egyet, ha nem a billentyűzetet koptatjuk, hanem drótot húzunk.

-
törölt tag
válasz
mZoleee
üzenetére
Amit írtál az egy elég szerencsétlenül megfogalmazott levél.

Nem csoda hogy a DIGI azt válaszolta, amit. Az NMHH-nak tett bejelentési javaslatom visszavonva.

Igaza van DonMaster-nek. Az előfizetőnek nem kell tudni mi a gond.
Tehát, már sokadszor írjuk le:
1. Jelenleg - 2019. február óta - érvényes DIGINet 500 FTTB Internet szerződésed van a DIGI-vel.
2. Ennek a csomagnak a garantált letöltési sávszélessége 200 Mbit/s.
3. Mérj 3-at a DIGI mérőjével! Mentsd le a képeket!
(Kb. 94-95 Mbit/s-nél nem mérhetsz többet, mert Fast Ethernet (100 Mbit/s) kapcsolatnál - ahogy jelenleg be van kötve (2 érpár) - egyszerűen lehetetlen többet mérni, mert ott a technológia vége.)4. Írj hibabejelentést, hogy nincs meg a szerződés szerinti garantált sávszélesség a hibabejelento@digikabel.hu e-mail címre!
5. Csatold az e-mailhez a 3 mérés képét!
Ennyi!!!

-
viktorhu
veterán
válasz
Vendettahc
üzenetére
na most igaz, hogy 2017-es hozzászólásomat hoztad elő, de sajnos még mindig aktuális
azóta is dísznek van kint az optika a lépcsőházban, és nem lehet rendelni 
-
Lackooo84
nagyúr
-
DonMaster
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
de ez nem igy megy hogy szoktak adni.
van ahol 2kábelt huztak van ahol zte-t adtak.
nyilván elfogyot, és mivel átálás lesz besem szereztek többet.amugy igen jo lenne, de mivel valoszinü nincs raktáron igy nem fogsz kapni.
várjuk ki a végét jo oké 30nap a levélre valo válasz, ha jönne válasz pls a kérdés+választ másold be majd ide , köszi elöre is, remélem sikerül megoldanod a problémát végre.
-
vaakuum
addikt
válasz
Funthomi
üzenetére
Az emeleten a dobozba nekem kötöttek be elsőnek. De szerintem a házban sincs még másik Digi-s. Feltételezem néhány hónap múlva nem lesz ilyen szép az eredmény, de azért reménykedek. Ma lemondtam a UPC-t is. több, mint 15 évig voltam hűséges előfizetőjük, és az idő 75%ában a hűségnyilatkozataik miatt mindig drágábban vettem tőlük a netet, mint az utcáról frissen beesők. Az ügyintéző hölgy próbált rámbeszélni egy kedvezményes 500-as netet 4600 magyar pénzért. Mondtam neki ne fáradjon, már be van kötve az új. Remélem nem lesz vele sok gond.

-
mZoleee
senior tag
válasz
DonMaster
üzenetére
Ma írtam nekik már úgy hogy az nincs benne.. gondolom pár nap mire válaszolnak.. de hogy ennyire szarjanak bele azért az elég undorító..
(telefonos és a személyes ügyintézésben már nem szerepelt a "volna")Amit adni szoktak ZTE cucc az ide nem lenne megfelelő jól sejtem?
-
DonMaster
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
itt a hiba, nem beszéltek el egymás melelt.
azt irtad volna.
azt ird hogy diginet 500-as szerzödésed van és nincs meg a garantált.
hidd el 72orán belül meg csinálják semmi nomadikus nem fog szoba kerülni.ha a volna szot nem irod akkor elsöre nem ezt válaszolják,
de igy a szöveg ugy értelmezhetö hogy nincs 500-as csak lett volna . de nincs.
ezért irták azt amit.
ird nekik hogy az van de a garantáltat nem éred el.
de melékesen a vonalast beteszed egy sipképes készülékbe ha nomadikus lesz és kábleen kap netet, félig meddig vonalas
csak készüléket kell váltani ami sip képes. de jo ez a te dolgod. én maradnák az elsö verzionál reklamálnák a garantált sebesség nem megléte maitt. semmi extra szöveggel, max 1-2 speed test-el. aztán jöjjenek ki, és oldják meg. -
mZoleee
senior tag
válasz
DonMaster
üzenetére
Persze.. ezt írtuk nekik:
Tisztelt DIGI!
Kérem, hogy vizsgálják ki az alábbi panaszunkat. Szerződésszám: xxxxxx.
A korábban meglévő szerződésünket 2019.02.06-án módosítottuk, mely 03.01-én lépett (volna) életbe.A váltás lényege az volt, hogy szerettünk volna DIGINet 500-as internetcsomagot.
A garantált sávszélesség azonban jócskán a garantált sebesség alatt van!Hónapok teltek el, mire kiderült, hogy ezt nem tudják szolgáltatni, mivel vezetékes telefonunk is van (ugyanebben a szerződésben).
Most ott tartunk hosszas egyeztetés, telefonálgatás, személyes ügyintézés után, hogy vagy a vezetékes telefonról, vagy a DIGINet 500-ról kellene lemondanunk.
Illetve felajánlották a nomadikus szolgáltatást, de ez számunkra nem megfelelő.
Miután nincs mód személyesen arra illetékes műszaki szakemberrel ezt a kérdést tisztázni, ezúton kérdezem: Hogy lenne lehetséges megtartani a vonalas telefonunkat, 500-as DIGINET mellet?Válaszukat nagyon várjuk!
-
DonMaster
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
hívd fel öket, és anynit mondj, hogy speedtesten nem érsz el 94-nél többet, pedig a garantált 200. jöjön ki valaki és javítsa meg, ha enm akkor kötbért kérsz az eddig befizet összegre amiben 500-as net szerepel de nem szolgáltatnak csak 100-at.
semmi több rizsa nem kell, ahogy más info sem.
igy 72orán belül kijön 1 szerelő és megcsinálja.
jönnifognak biztos.digipontban enm is tudják, nem véletlenül irtam hogy telefon és mond , hogy nincs meg a garantált semmi extra infot.
amugy a levelet is a publikálható részét bemásolnád amire neked a digi ezt válaszolta.
-
mZoleee
senior tag
válasz
üzenetére
A levél ami írva lett nekik, abban egyértelműen le lett írva hogy DIGINET500-as csomag van jelenleg..
Kb. a DiGi nem fogja fel, hogy mit tudnak és hol szolgáltatni..Ma voltunk be a DiGi PONT-on és ott kb ugyan ezt mondta a szőke hajú buta hölgyemény.. hiába hangoztattuk, de hisz itt a számla rajta van hogy mit fizetünk.. és konkrétan hebegett-habogott...
-
mZoleee
senior tag
válasz
üzenetére
Ennyi jött vissza válasznak..
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük szépen ügyfélszolgálatunkhoz érkezett megkeresését.
Ha Ön 500-as netet szeretne, akkor nem tudunk Önnek vonalas telefon szolgáltatást nyújtani, csak nomadikusat.
A lépcsőházban a jelenlegi kiépítés mellett csakis így tudjuk az ügyfeleknek biztosítani a 100 megánál magasabb internetet.
Köszönjük szépen megértését! -
törölt tag
válasz
gurabli
üzenetére
"Próbáljuk a telefonos ügyfélszolgánál, hátha."
Ott ugyan hiába próbálod.

A 1272 még a pontos időt sem tudja megmondani.
Személyesen menj be egy DIGI Pont-ba és adj be egy csomagváltási igényt DIGINet 500 FTTB-re!
Oszt, majd kiderül a hogyan tovább.

-
-
mZoleee
senior tag
válasz
CirrMee
üzenetére
Igen csak ez még FTTB ha jól sejtem.. mondjuk mind1is.
Viszont a "GYIK"ban említett ZTE eszköz nem segítene a problémámon?(#73570) Mr. Janó:
Az már meg volt.. nem sikerült vele előrelépni.. mert a nomadikus szolgáltatást ajánlották egyből, hogy csak úgy megoldható a dolog. -
törölt tag
válasz
mZoleee
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Jelentsd hibára a hibabejelento@digikabel.hu e-mail címen, hogy nincs meg a garantált sávszél.
Csinálj 3 mérést a DIGI mérőjével és csatold az e-mailhez!

-
CirrMee
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
Az a rendszer ami jelenleg ott ki van építve, nem bővíthető és nem tudnak/akarnak/képesek húzni +1 utp-t..
Az a rendszer, ami jelenleg ki van építve, nem szorul bővítésre, csak amióta beharangozták az országos FTTH rendszerre átállást, azóta nem hajlandóak második kábelt húzni, anélkül meg nem fog menni a kettő egyszerre. Ha van erről papír/aláírt szerződés, azonnal hibára jelenteni (nincs meg a minimál érték).
-
DonMaster
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
nem az történt.
bementél és elmondtad hogy osztva van.én azt irtam hogy azt ne mond el, csak reklamáj hogy nincs meg a garantált. hidd el ha ugy kijön szerelö és mér és látja hogy nincs 200-ad ami a garantált, akkor behuz 1 kábelt. de ha teszem azt mégsem, akkor ad papirt hogy miért nem megy, és te avval vissza irányosan kötbérezed a digi-t. mert ha téynleg csak 100-as lehet és te 500-ért fizettél x honapja azt a különböztett igen is fizessék vissza vagy legalább irják jová.
már multhéten is irtam hogy telefonálj, ne menj be, és ne irj le mondj el mindent, csak hogy a sávszél nincs meg ted a hülyét, ehez képest nem ezt csináltad, jo te dolgod. nekem jo megy az ftth-s 1000-res

a benti üszf-es k. nincs képben hogy van-e port az sw-n vagy nincs. ahoz helyszini szerelö kell aki megnézi, nem véletlenül irtam elsőre is a sávszéles problémát, hogy csak amiatt hivnám ki, és adnám a hülyét.
-
DonMaster
addikt
válasz
gurabli
üzenetére
igényfelmérést lehet kérni ügyfélszolgálati telszámon, kijön 1 szerelö és emgnézi ha van hely szol és akkro átrakható ha nincs akkor nincs.
ha nem erre gondoltál akkor sehol. nem fog sw-t böviteni a DIGI mikor át akr fttb-röl ftth-ra álni mindenhol 1-2éven belül, nem éri meg és fölösleges befektetés is és csak áramra kiadás nem kicsi.
-
DonMaster
addikt
válasz
gurabli
üzenetére
fttb környezetben, ha a lépcsöházban elfogyott a gigásswitch akkor csak 100-ast tud adni nagyobbat nem.
switchet már nem fognak vinni sehova sem, ezért is van a felmérés .
1-2éven belül de inkább 2-belül , átál mindenhol ftth-ra, és mindenkinek gigás netje lesz, addig vár, nem tud mit csinálni, vagy max ha valaki a társasházban lemondja a gigásat és leszál 100-ra vagy felmondja teljesen, akkor lesz 1 üres port amire betud csatlakozni, addig marad a 100-as.nem az hogy nem akar hanem nem tud, nem arkni max fölösleges eszközt beszerezni nem akar, hogy 1-2éven belül ugy is kipucolja, tehát részéröl ez fölösleges befektetés lenne föleg 1 ügyfél-ért, amiböl kéne 2év mire megtérül az eszköz ára mire eljutna a profit-ig.
-
DonMaster
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
enyi herce hurcát, és magyarázkodást .
irj egy emailben speedtest eredmény-t. és hivd fel az üszf-et , hogy a garantált minimum nincs meg az 500-as netednél a garantált 200 de 94-nél nem mérsz többet, igy jöjenek ki és javitsák ki.!!!
több nem kell se email-ben se telefonon .kijönnek és a szerelö hip-hop megcsinálja neked hogy jo legyen, bentröl ugyse tudják,
mint már irtam nem kell kifejteni hogy szerinted ezért meg azért nem lehet, nincs meg a garantált, javitsák ki.
vagy kötbér, utobbit mond is telefonba.
kifognak jönni és ha más nem behuznak 1 uj utp-t a telefonnak.
de ezt már csak a szerelö fogja aki kijön mérni és látni fogja hogy szar az egész ahogy van most. -
gurabli
őstag
Sziasztok,
Van olyan, hogy a Digi nem tud vagy akar 500/300-as csomagot adni ott, ahol van 100/100-as (most is ez van)? Emígy Pesterzsébet, panel, haver lakik ott. Ezt hogy lehet megoldani? Mellette lévő épületben van 500/300 is. -
mZoleee
senior tag
válasz
mZoleee
üzenetére
Nah.. Digi500 aka. 100-as net problémával nem jutottunk előrébb az ügyfélszolgálaton sem.
Voltunk bent az ügyfélszolgálaton, és az ott ülő hölgyemény (akinek a műveltségi szintjére inkább nem térek ki), felhívta a központos kollégát aki az általunk említett címre közölte, hogy a jelenleg ott a lépcsőházban még a régi kiépítési doboz van fent, ami semmilyen körülmény között nem tudja azt teljesíteni, mint ami az internet fent van és megrendelhető..
Erre azt mondták, hogy a rendszerükl hibás, és a hálózat fejlesztése folyamatosan bővül, de nem tudja megmondani hogy az elkövetkező 1-másfél éven belül mikor fog a cég oda eljutni, hogy a lépcsőházban megvalósítható legyen a szolgáltatás rendesen.Jelenleg két opció maradt:
- Visszaállni 100-as NETre, ami a 12 hónapos hűségidő felbontásával járna, és ezt csak írásos A4-esen benyújtott reklmációval lehet (emailben történő reklamálást nem fogadják el!), mert külön ködbért kellene fizetni.. (annak ellenére, hogy mi így havonta 200FT-vel drágább csomagért fizetünk amit nem tudnak teljesíteni.. na mind1.. baxxák meg az a lényege.
- Átállni 500-as NETre (amit ugye a jelenlegi szerződés alapján fizetünk), úgy hogy a szerelő kijön és lent a dobozban megszünteti a vonalas telefon hozzáférést, és így teljes vonalon jönne a net..
Nem tudni, hogy mikor lesz rendes optika húzva házon belül, de jelenleg semmilyen kábelezés nem megoldható ott (a központ elmondása szerint).Kicsit szánalmasnak érzem a DiGi rendszerét ebből a szempontból..
Még jó, hogy nekem a XIII. kerületben optikát fognak a lakáson belül is húzni... ha tudnám hogy ekkora szenvedéssel járna a bekötés, biztos nem váltanék a jelenlegi jupisziről.. na de mind1 ez más tészta
Köszönöm mindenkinek aki segített ill. segíteni próbált! Jár a pirospont mindenkinek

-
vaakuum
addikt
válasz
üzenetére

Már végeztek is a srácok.
Digi oldalán lévő mérővel 948/322, 944/323, 945/324 az eredmény 1-2 ms-os pinggel. A speedtesten meg 873/322, 838/320, 885/311, mindegyik 2 ms ping értékkel. Valamiért ez szisztematikusan kevesebbet mutat.
De összességében azt hiszem ez jónak számít, az UPC után mindenképpen gyorsabb.
Belenézek jobban az ont-ba, azt már látom, hogy alapból más tartományból oszt belső ip címeket is, mint a UPC routere, szóval lesz mit állítgatni. Illetve a wifi próbálgatásra is hagyok időt, lehet elég lesz, amit az ONT tud. -
Vendettahc
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Bizony hogy nem igy van
Nalunk tavaly junius elejen huztak ki az optikat, az egesz varosban, szerinted azota hanyszor mondtak azt, hogy meg 1-2 honap ?
Pedig en is azt hittem tavaly, hogy meghallgattak imaim, nyar vegere talan mar lesz rendes internet is otthon. De nem, es azota mar a telekom is kihuzta, egymas alatt van a ket doboz, de naluk is nagy a csend. Szoval igen, olyan kozel de megis oly tavol van a gigabit 
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést, de nekem is ezres optikai netet kötöttek be, és kevésnek találom a digi által adott modemen lévő 1 db 1000 és 1 db 100 utp csatlakozást.Találtam egy ezközt: https://www.ui.com/ufiber/ufiber-wifi/
Azt szeretném kérdezni hogy erre le lehet cserélni a mostani modemet?
Köszönöm válaszaitokat. -
Zoli_1980
csendes újonc
válasz
pinnacle
üzenetére
Natolt emberke nem tud kapcsolatot fogadni, tehát ha van 2 natolt emberke egy torrenten, ők nem fognak tudni egymásnak küldeni adatot. De ha van jó sok nem natolt emberke egy adott torrenten, akkor ez nem okoz különösebb problémát, mert akkor te tudsz csatlakozni a nem natoltakhoz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! qBittorrent NAT-nál is működik? Tracker nem jelez hibát, seedet ír. Peerek viszont nem csatlakoznak hozzám. Azt még nem néztem, hogy a feltöltés mennyisége változott-e. Gondolom már régóta van NAT, de nekem csak most tűnt fel, hogy új routert vettem, és egyből látom a WAN IP: 100.-at.
-
törölt tag
válasz
vaakuum
üzenetére
A szerelők tudják, hogy mekkora sugáron lehet hajlítani a fénydrótot. Akkor érdemes ráhagyni a bejövő szál hosszára, ha a későbbiekben valamiért arrébb kell tenni az ONT-t. ... egyébként nem.

(A bejövő szálat egyébként hegesztik.
)Amennyiben csak Internet szolgáltatást létesítenek, akkor a belépés után (név, jelszó) sávszélességet mérj a DIGI oldalán lévő mérővel.
Valamint döntsd el, hogy ROUTER vagy BRIDGE - saját router használata esetén célszerű - módban használod majd az ONT-t.
(Azt vedd figyelembe, hogy csak 1 darab Gigabit Ethernet LAN port van az ONT-n, a GE feliratú LAN1 port.) -
vaakuum
addikt
válasz
üzenetére
Csak net lesz, de valaki régebben emlegetett valami csatlakozóforrasztás utáni mérést, olyasmire gondoltam. Illetve ha egy nagyobb falidobozba megy be nálam az üvegszál, akkor érdemes egy karikányi többletet hagyni a dobozban, hogy kevésbé kelljen feszgetni, vagy annyira nem számít?
-
vaakuum
addikt
ELvileg ma jönnek kötni az FTTH-t, mire érdemes figyelni a szaki tevékenységénél?
-
pinnacle
nagyúr
Van valami előnye a NAT-olt internet kapcsolatnak, vagy mindenképpen jobb ha kivesznek belőle, ha nincs is még IP kamerám, NAS-om?
-
norbikaa
csendes tag
Sziasztok!
Tudja itt valaki, hogy mennyire figyeli a forgalmat a Digi? Tehát ha mondjuk letöltök bármit is, ami >= 15tb, megkérdezik, hogy mi volt az, vagy felszólítanak, hogy álljak le, vagy nem foglalkoznak vele?
Köszi!
-
Vakegérke
félisten
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten nálam is bekötötte a Digi az 1000-es netet optikával. Tervezek routert venni és kinéztem ezt a típust: Ubiquiti ER-X-et. Nektek van tapasztalat vele? Bírja a gigás netet? (Ha volt már téma, akkor sorry.)
Köszönöm szépen!
Üdv!
-
DonMaster
addikt
válasz
mZoleee
üzenetére
tomato
xD b.....m azon nincs hwnat, tegyél rá gyári firm-öt. de ettöl még nem fog a 4érpár probléma megjavulni ynilván, de ez is fontos.most mi áll a számlán 2019 májusin vagy juniusin.?
diginet 100 vagy diginet 500 ????
ha 500-rol jön akkor fogod irsz hibabbejelentöt hogy nincs meg a garantált 200-ad, féynképpel tudod igazolni, közben felis hivod öket, hogy a garantált nincs meg, ekkor 72orán belül kijön valaki és megcsinálja a hibát. ennyi,
nem kell bölére ereszteni, csak annyi, hogy a garantált nincs meg , nem kell leirni vagy elmondnai, hogy valszeg azért mert érpár igy meg ugy, , nincs meg röviden tömören kész, ugy is azt mondják kijön és ha emg van akkor 2500 fizetés kiszálási dijra, de mivel biztos hgoy nem lesz meg igy nem kell fizes. -
mZoleee
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Húú láttom izzik a téma továbbra is amit nagyon köszönök, megpróbálok hozzászólni mindenhez..
Szóval a router ami ott van: Asus RT-N66U (tomato firm-el ami egyértelműen mutatja a WAN-on lévő 100mbitet)
(#73529) west76: Szerelő nem volt, és említés sem nagyon volt róla hogy egyáltalán jönni fog bármikor is. Azért is lett nekik írva a hibabejelentőn, hogy jó lenne ha valami lenne, amire egy sablonos válasz jött vissza, hogy nincs rá mód, hogy ezt a problémát megoldják, csak ha szerződésbontás történik és nomadikus szolgáltatást rendelünk meg tőlük.. más különben marad a 100mbit.
Pontos időt nem tudok mondani, de vagy február vagy márciusban járt le az előző szerződés, és akkor megújítás történt ami erre a DiGiNET500-ra vonatkozott. Azóta semmiféle karbantartás, ellenőrzés, felmérés nem történt, hogy egyáltalán tudja-e cucc azt amire elő van fizetve.. és azóta folyamatosan az 500-as netről jön a számla.
-
-
west76
aktív tag
válasz
mZoleee
üzenetére
Ha nem volt kint szerelő, akkor az átállás még nem történt meg. A szerelőnek munkalapot kell kitöltenie, amit neked is alá kell írnod, majd lejelenti a központba, hogy ok és majd csak ezután lesz átállás, pár órán belül. Ezt pár hónapja csináltam végig. Aki meg aláírja a munkalapot anélkül, hogy meggyőződne, hogy a munkát el is végezték az vessen magára.
A lényeg, hogy a digi shopban a szerződés aláírása még nem a szolgáltatás kezdetét jelenti, az nagyjából csak egy kényelmi funkció, hogy ne kelljen ksmét bemenni alárni, ha kiépítették, beüzemelték. -
DonMaster
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
saját mivel nem kapot zte-t igy fttb-nél 1lan-on jön a net és telefon is, igy fizikai képtelenség a gigás sebesség,
de erröl nem kell emlitést tenni a hiba bejelntésekor, csak hgoy a garantált nincs meg, majd kinyomozza a javito brigát és emgoldja uj kábelell.
én igy csinálnám, nem tökölnék, de kinek mi a jo, leeht veszekedni is bent, de nem érdemes, persze nomadikus -is opcio megfelelö kábeles telefonnal ugyan ugy megy mint egy otthoni kábeles.fttb-kábel egyenesen a gépébe ugy is probálta de mivel osztva van a 4érpár igy nem lesz soha gigás.
-
DonMaster
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
de 500-asra fizet elö, és ugy hiba hogy nincs meg a garantált, a többi részletet meg teszi a hülyét hogy ö nem tudta nem ö volt mikor átrakták, stb. slalang kis kamuzás.
februárt irta hogy azóta diginet 500-ra fizet elö, az van a számláján is, ezért irtam hogy igy simán és 72orán belül megoldják,
nem véeltlenül irtam hogy jogilag user erre mert alá irta a sazr szerelést, ami attol még szar szerelés marad, és a digi hibája, hogy nem kapja meg a 4érpárat,
ilyenkor nem okoskodni kell hogy mi a hiba, hanem kihivni hogy nincs meg a garantált és tenni a hülyét, persze attól még tudhatod és mosolyoghatsz magadban hogy hát de ezt te is tudtad,
-
-
DonMaster
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
miért enm minösül hibának?
500-as nál 200 a garantált, mérne 94-et beküldi, jöjenek ki, kijön hozza laposét ugyan csak 100-at mér, utána hiba megoldás képen behuz +1 kábelt és csokolom meg is van az 500 és fizetni-e sem kell mert a hiba aDigi oldalán volt, ez hibának is felfogható , én simán adnáma hülyét hogy hát de 200 a garantált, miért nincs annyi, csak fele, és uigy gyorsabban 72orán belül meg is csinálják, de persze leeht a helyi üszf-en is baszni a rezet bocs akifejezés ért, de többet ér egy sávsélesség hiba bejelentövel, és hogy teszi a hülyét, hogy ez igy miért ennyi.
-
DonMaster
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
1 átlagos user is képes inditani egy speedtest mérést , és utána aláirni a papirokat ha emgfelelö minden.
de mint olvashatod, én is ugy gondolom, hogy a szerelő végzet szar munkát,
csak ugye jogilag neki ott a papir hogy ö elvégezte , ez a része jogilag user error,persze itt nemb eszélünk per stb-röl, igy nyilván szerelö baszta el, de kérjen vagy nomadikust, vagy zte-t ha van vagy uj kábelt,
nem mellékesen, nem tudom mit problémázik hogy osztva van meg minden,
1 kérdés, meg van a garantált? jah hogy nincs akkor irni speedtest stb-n hogy haver nincs a garantált, 72orán belül javitaniuk kell, hiába jönne ki szerelö mivel osztva van igy nincs meg a garantált, tehát befog huzni 1 ujkábelt, ha van rá fizikai port lehetöség. ennyi. -
mZoleee
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
no mind1.. holnap vagy kedden ilyenkor már okosabb leszek

-
-
-
mZoleee
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
100as volt az alap csomag igen.. de semmiféle "technikai felmérés" nem történt... bemegyek a központba aztán addig úgy sem jövök el onnan amíg nem születik normális megoldás!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
mZoleee
üzenetére
ha a neten nincs fent az 1000res csomag,hiába dobják be a papírt, a rendszerben nem tudják beállítani...
100>500
mivel az alap csomagod 100as, a neten is fel van tüntetve,hogy az 500as és 1000es net aktiválás előtt technikai felmérés szükséges. ha a hálózat nem képes az 500as netre, nem váltanak csomagot,hanem meghadják az eredeti 100as csomagot...írhatsz hibabejelentést, de ez nem minősül annak,mivel ez nem szolgáltatás minőségi hiba... inkább panaszt kell nekik írni
-
törölt tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
"Vagy felmondják esetleg."
Oszt, milyen indokkal?

A szolgáltatónak szolgáltatási kötelezettsége van.
... kivéve, ha a kialakult helyzet az előfizetőnek felróható okból következik be.
.. de, ez itt fel sem merül.
Amúgy, ha visszaolvasod a fórumot - úgy rémlik - volt már hasonló eset, hogy 100 Mbit/s feletti - vagyis Gigabites kiépítést igénylő - csomagra fizetett elő az ügyfél, de a telefon leválasztva maradt az UTP-n, mert a szerelő nem nyúlt hozzá, csak a lépcsőházi dobozban átkötötte Gigabitre, aztán úgy gondolta ezzel végzett is és elment.
Ezért kell a munkalap aláírása előtt mindent - a sávszélességet is - leellenőrizni!!!

-
-
törölt tag
válasz
mZoleee
üzenetére
OK! Értem.

Akkor írj hibabejelentést e-mail-ben a hibabejelento@digikabel.hu-ra! ... mert, lényeges, hogy ennek írásos nyoma legyen.
A hibabejelentés lényege, hogy jelenleg is érpár leválasztással van megoldva az analóg telefon szolgáltatás, ergo ebben a formában technológiailag/technikailag lehetetlenség a 100 Mbit/s feletti Internet szolgáltatás, vagyis a DIGINet 500 Internet csomagnak megfelelő sávszélesség szolgáltatása a DIGI részéről - mert, ahhoz 4 érpár kell és most csak 2 van, mert egyet lefoglal a telefon a 4 érpárból - holott erre van érvényes szerződésed.
Másik lényeges dolog, hogy továbbra is ragaszkodsz az analóg telefonhoz, tehát nem fogadod el, hogy a kialakult helyzetet nomadikus szolgáltatásra való áttérítéssel oldják meg.Kíváncsi vagyok mit válaszol a DIGI?

... de, ha korrektek akkor ki kell küldeniük egy(két?) szerelőt és be kell húzniuk egy második kábelt a telefonnak az eredeti UTP-t meg át kell kötniük/krimpelniük Gigabitre és/vagy kivenni az 'Y' leválasztót.
-
mZoleee
senior tag
válasz
üzenetére
Ha jol emlekszem februar korul jart le az elozo szerzodes amiben 100as net volt, es mar akkor bedobtak a papirt a hazba miszerint diginet 1000 elerheto es megrendelheto..
Akkor jott a telefonalhatas ugyan is az oldal szerint a megrendeles gombra kattintva csak digi500as net a maximalis ami megrendelheto..
Igy volt vele a csalad, hogy az is boven elegendo lesz, nem kell az 1000. Ugyfelszolgaltra becsasszogtak es ott at is allltak a 500as csomagra.. ami azota is 100mbit a telefonos erpar elvalasztas miatt.
Tehat a kerdesedre valaszolva, IGEN jelenleg is van. -
woodworm
veterán
válasz
DonMaster
üzenetére
Egy hétköznapi usernek nincs megfelelő tudása, hogy egyáltalán felmérje milyen átalakítást kell elvégezni a szerelőnek az osztott érpáras 100-as bekötés gigabites tartományra növeléséhez. Még ha fel is tünteti a szerelő, hogyan ellenőrizné? A megemelt csomagsebesség sokszor napok múlva jelentkezik.
Tehát erre azt mondani, hogy user error, az nem igaz. Sokszor jókat mondasz, csak nehéz kihámozni, de ez tévút.
-
DonMaster
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
bocs de mit irtam? hogy a szerelö szart rá, tehát a szerelö volta hülye és baszta el,
de a user átválalta és elfogadta szarul a szerelést mikor a jegyzökönyv vagy minek hivjákot aláirta evvel iogazolva a szerelönek hogy a munkát elvégezte,
az aláirás -ig a szerelő végzet szarmunkát, onnatol átvállata a user a szar munkát,
ezért nem a szerelő a hibás, ennyi,. ha nem irja alá akkor a szerelö, jogilag.máskérdés, hogy ha nem jogilag nézzük akkor 100%-ig a szerelő a hibás.
-
varso
tag
válasz
üzenetére
Így van!

(Nem ez az első szolgáltató akinél vagyunk, a Tré-t keményen egy évig dolgoztattuk, a szakadásos problémánkkal!)Még egy érdekességet megosztanék, ha valakit érdekel:
Sebességet általában a szélessávon szoktam mérni, és észrevettem, hogy egymás utáni két mérésnél a packet loss értékek változóak. Egyszer 0,1% környékén van, egyszer pedig jóval feljebb!
Az optikánál milyen befolyásoló tényező lehet, hogy mekkora a csomagveszteség? A belső kábelezés nem hiszem, hogy probléma lehet, hiszen fél éve lett teljes kábelcsere.
További szép napot mindenkinek!

-
törölt tag
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
mZoleee
üzenetére
A számlán milyen csomag van feltűntetve?
mi anno digi100ról digi200ra(akkoriban még volt ilyen csomag) akartunk váltani... ki is jöttek a digisek,behúzták a telefonkábelt külön, mert korábban az utp kék párján jött,a 100as net meg a narancs-zöld pároson jött,de a 200ashoz már mind a 4 párra szükség van... na szóval,kijöttek,átszereltek majd vártunk,vártunk... semmi... ugyan úgy 100as net volt csak... szokásos eljárás, 1272... azt mondta a nő,hogy nem történt változás,ha változik a csomag, az a számlán is megjelenik... ha technikailag nem lehetséges a csomagváltás, akkor nem lesz kiszámlázva a magasabb netcsomag ára... azóta a 200as csomag megszűnt, jelenleg nálunk csak 100 és 500 van,300Ft a difi...de mivel itt van a villanyóra szekrényben az optika, így azt mondták érdemesebb kivárni az 1000reset, meg ugyan annyiba fog kerülni mint most a 100as...
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hálózati / IP kamera
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Haditechnika, harcászat
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Email, hibabejelentő, speedtest csatolása, és kész várd a szerelőt!! Nem személyesen bohóckodni iqlight ügyintézőkkel.

Nalunk tavaly junius elejen huztak ki az optikat, az egesz varosban, szerinted azota hanyszor mondtak azt, hogy meg 1-2 honap ?
Pedig en is azt hittem tavaly, hogy meghallgattak imaim, nyar vegere talan mar lesz rendes internet is otthon. De nem, es azota mar a telekom is kihuzta, egymas alatt van a ket doboz, de naluk is nagy a csend. Szoval igen, olyan kozel de megis oly tavol van a gigabit 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)