- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz PeterPH #95313 üzenetére
Mert ezeknek az USB-s ethernet adaptereknek a teljesítménye tipikusan egy vicc.
LAN-on belüli fájlmásolás megy vele teljes sebességgel, ezt én is kimértem bármelyik adapterrel.
Viszont növeld meg a pps-t (packet per second) ami netforgalomnál jellemzőbb mint LAN-on belüli másolásnál, ekkor a sebesség már erősen hullámzik 300-600Mbit között, azaz nem feltétlenül lesz számottevően jobb, mint a wifi, ha pedig PPPoE-vel is megfejeljük a történetet (ami hasznos lehet hibakereséshez pl. ideiglenesen kiiktatja a routert) akkor a sebesség 150-200Mbit környékére esik le.Anno a netet széttúrtam olyan USB 3.0+ -os adapterért ami PPPoE-vel is kipörgeti a közel gigabitet mert igény részünkről lenne rá, viszont akárhány netes felhasználói véleményt megkerestem, és a saját eszközeimmel a tapasztalatomat is belevéve nem találtam semmit, ami USB-n kihajtaná a gigabitet, netezéskor.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
turulbird
tag
-
törölt tag
válasz PeterPH #81329 üzenetére
Valljuk be te nem gondoltad át... 4 órás időintervallumot ad... nem kellene a végtelenségig, max 1 nap alatt összespórolná. Van ahol 30 perc alatt végez nyilván.
De részemről (#81330) IntelliSense hozzászólásommal lezártam a dolgot. Leírni meg azért írtam, hogy más se lepődjön meg ha így fog járni.
A topicok azért vannak, hogy egymásnak segítsünk például tapasztalatok megosztásával.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz PeterPH #78064 üzenetére
Biztos, a nagyobb frekvencia tartomány miatt érzékenyebb lesz a zavarra ezért csökken a biztonságos működő távolság. Ugyanakkor pedig ugye egymást is jobban fogják zavarni az eszközök a nagyobb kiharapott frekvencisszelet miatt. [link] [link]
Kovindinka: szerintem pontosan ezt írtam én is.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
titán
válasz PeterPH #76421 üzenetére
Valóban, de a fix ip cím volt a lényeg, nem pedig az hogy kinek adnak, magánszemélynek vagy vállalkozásnak, így szólt a mondat lényeg: Ha valaki fix ip címet kér és kap gondolom azt már nem NAT-olják, "valaki" akkor legyen vállakozás, egyéni vállalkozóként szerinted nem adnak, mert akkor helyes a valaki is?
De köszi hogy pontosítottad, így mások nem értik félre.[ Szerkesztve ]
-
KiberFox
csendes tag
válasz PeterPH #76400 üzenetére
Az Ethernet interfész tulajdonságainál nincs olyan, hogy IPv4. "TCP/IP protokoll" nevű elem van, de ha azt letiltom, akkor megszakad a PPPoE is.
Egyelőre leállítottam a szolgáltatások között a "DHCP-ügyfél" szolgáltatást, ez úgy tűnik megoldotta a problémát.
Köszönöm a válaszokat! -
Thomas19
tag
válasz PeterPH #73778 üzenetére
Előtte nem optikai szálas volt, hanem nem tudom, hogy milyen, de 100 Mbps-es (egy sima, vastagabb kábelen jött be), az optikait február környékén húzták be, de a régi gép csak 70-80 Mpbs-t tudott kihasználni belőle (azon egész biztosan nem volt gigabites LAN port), így nem is foglalkoztatott eddig a dolog. De akkor felhívom őket.
-
pw12345
aktív tag
válasz PeterPH #71320 üzenetére
Ez király, akkor még, azt sem fogom látni, mitől vakultam meg. Mobil kameráján látszik legalább, mint a távkapcsoló LED-je?
(#71319) WaterWave Amíg a működőt nem xarják el nálam, addig én nem csesztetem őket. Egyébként meg magukat is túlvállalták. T 2Gb, aha, és van, ahol már realizálták is ezt, vagy csak laborban tesztelik, meg majd 1x lesz valamikor, valahol, mint a rákgyógyszer, meg a fúziós reaktor mobilban?
-
törölt tag
válasz PeterPH #70646 üzenetére
... és még egy fontos tény!!!
A szerelők bedugtak egy Gigabit Ethernet (GE) feliratú portba egy nem gigabites kötésű kábelt. Ezek a szerelők szakemberek, tehát tudniuk kell, hogy ezen a kapcsolaton a büdös életben nem lesz az előfizetőnek DIGINet 1000 FTTH előfizetésnek megfelelő sávszélessége a drót másik végén.
Ebből hibajegy keletkezett a DIGI-nél és valószínűleg mégegyszer ki kell menni egy szerelőnek átkrimpelni. Akkor ez most kinek jó?
Láthatóan senkinek, sem az előfizetőnek, sem a DIGI-nek.
... de, még mi is - itt a fórumon - két pártra fogunk szakadni. ... ahogy látom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PeterPH #70636 üzenetére
"Egy db UTP patch kábelt kellene lefektetni az ONT és a saját eszköz közé, anyám is meg tudná csinálni nyavajgás nélkül."
Azért, ha nálam a csőbe behúzott kábelek helyett azzal jönnél, hogy vezessünk el kb. 10 m-en egy kábelt falon kívül és fúrjunk át két falat/ajtótokot az előszobából a nagyszobába, lehet hogy morcosan néznék rád.
-
MasterMark
titán
válasz PeterPH #70201 üzenetére
Nem. A passziv PoE ugyanolyan jo. Nem zavarja az ethernet jelet, az aramot a meglevo vezetekekre ulteti ra. 2-re vagy akar 4-re is.
Ezzel konnyeden megoldhato az amin itt hapognak sokan.
Termeszetesen gigabit kompatibilis PoE injektort es levalasztot kell venni...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
iMaverick
addikt
válasz PeterPH #64506 üzenetére
Itt írta valaki a fórumon. Ugye FTTB-s területen (naivan) azt képzeltem, hogy bejön egy UTP és egy koax és slussz. Aztán felvilágosított itt valaki, hogy ha telefont is kérsz, akkor az is az UTP-n jön be és akkor bizony azt le kell valahogy szedni az UTP-ről. Gondolom ezt csinálja a szolgáltatói eszköz. (4+4 ér)
Namost ha valaki 100Mbps-nál többet kér, akkor marad a plusz drót. (Ugye ilyenkor kell mind a 8 ér.)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
aldebaran
őstag
válasz PeterPH #61881 üzenetére
Igazad volt , kábelgond volt. Nem szedték szét a bekötők a régi összerakást, amit csináltak. Egy kis fehér dobozból jött a kábel a telefonhoz és a routerhez. Most szétszedtem és minden király. (Mondjuk a gépem nem bírja a sebességet, sajnos. )
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Hegyirabló
veterán
válasz PeterPH #60261 üzenetére
Igen, közben megtaláltam, csak elsőre nem ment. Ne haragudj! Tudsz nekem segíteni abban, hogy tudok portot nyitni egy femtocellának?
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
iMaverick
addikt
válasz PeterPH #60005 üzenetére
FTTH területen az egyetlen létező 1000-es csomaghoz nem fognak 100-as eszközöket adni.
Hát a Digi-nek a dolgait elnézve ebben nem lennék biztos. Rögtön egy gyors kérdés: Miért nem AC-s az ONT-ok wifi-je? Ha már wifi-zik a felhasználó, ez sem tűnik akkor igénynek... Az 1000-es csomag mellé.
De felhozhatnám a bekötési stratégiájukat is: tavaly nyár végén/ősz elején feldobták az optikát a házunk elé (mivel kertesház, nyilván FTTH-ról lenne szó). Azóta is ott "rohad" a kábel, se üzletkötő, se senki. A honlapjukon sem tudom kérni a címünkre...
Persze józan paraszti ésszel nézve tényleg nem tűnik ésszerűnek a dolog...
-
iMaverick
addikt
válasz PeterPH #59989 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást. Mondjuk 2 db (tehát kettő), amúgy a neten fellelhető user manual-t linkeltem be, Te találtál egy harmadikat, abban már (ez itt a kulcs szó) a Gb-et írja.
Ha megnéznéd az én két találatomat, az egyik 2009-es kiadvány, a másik 2010-es. Amit Te linkeltél, az már 2013-as. Szuper. Örülök neki, hogy a cég fejlődőképes, és fejlesztenek is.
-
dethroner
veterán
válasz PeterPH #58803 üzenetére
Tudom hogy csak 1 évet lehet kötni, ezért mentem az utolsó pillanatban még tavaly kötni, hogy 2 év lehessen. De reménykedtem benne hogy ilyenkor egy egyszerű szerződésmódosítással el lehet intézni és maradhat tovább a 2 év. Ám ha újraköthető ezentúl, akkor ok.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
veterán
válasz PeterPH #55144 üzenetére
Igen, november 30-án.
Köszi mindenkinek a segítséget, ma kaptam egy SMS-t, hogy sikertelen volt a beszedés. Egyeztettem velük, az lehet a baj, hogy a bankomnál fogyasztói azonosítónak nem írtam egy "0"-t a szerződésszámom elé, ezért a bankom megtagadta a beszedést. Azért nagyon fasza, hogy ennek szükségességéről sehol nem találtam infót...the.odzsy: eddig kártyával fizettem, csak megelégeltem, hogy minden egyes alkalommal meg kell adnom a kártyám adatait (nem OTP-s kártyáról megy a fizetés, így QR nem játszik), ellentétben kb az összes másik szolgáltatóval, ahol ügyfél vagyok...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
dorika87
őstag
válasz PeterPH #53668 üzenetére
Ezt most komoly? Tehát akkor ha valaki nem figyeli a változásokat akkor fizet tovább a 100-as netért 3250ft-ot hűség nélkül, közben meg már csökkentették az árat hűség nélkül 2500ft-ra a 100-as netnek.ű
Tehát akkor ugyanúgy kapnám továbbra is utp-n a netet, csak olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PeterPH #53155 üzenetére
Mivel egyelőre a kábelátkötés távmunkában még nem végezhető el szerintem ki fognak menni.
Egyszerűbb lett volna, ha neked is műszaki felméréshez kötik az új szerződést (... mert, esetedben időpont egyeztetésre is szükség van, hogy be tudd őket engedni a lakásba), de az ügyintézők - mint tudjuk -
sajnos nincsenek mindig a toppon.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz PeterPH #53143 üzenetére
Ha van telefonod csak akkor mennek. Ha nincs akkor teljes bekoteses a kabeled.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
xeon forever
addikt
válasz PeterPH #51692 üzenetére
Most nem világos amit írtál. Próbálom értelmezni...
Hogyha a dlna egy upnp alapu szolgáltatás akkor annak a hiányában hogy működhet? Az még világos, hogy switchen keresztül felismerik egymást. De ha ont/router tűzfala be van kapcsolva es nem engedélyezed az upnp-t akkor, hogy a bűbánatba fogják egymást felismerni, az nem jön át...PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz PeterPH #51684 üzenetére
1. Mivel a lan adapter ont kapcsolata 1ms alatt van, utána az optikai késleltetés mérvadó, ami szintúgy 1 ms alatt van(bőven) [gpon az passzív optikai rendszer] ebből következik, hogy ha nem tesz kitérőt az adat a teszt szerverig akkor 1ms válaszidő alatt kell maradnia<főleg dunaujba ami hálón belül marad> tehát 5-6 ms válaszidőnél illik egy traceroute tesztet csinálni és megnézni hol akad meg az adat.
2.
Amíg nem aktív a csomag addig lehetnek port problémák. Pl p2p kliens nem tud teljes sávszélességgel le fel tölteni. Mint írtam az ont firmware is frissülhet az első 72 órában és lehet nincs benne az upnp bekapcsolva vagy akár nem is lehet csak firmware frissítés után.
De mivel nincs elottem az eszköz igy csak vakon tapogatozva azt tudom mondani, hogy várja meg a 72 órát, ha utana sem megy akkor üfsz.PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz PeterPH #50850 üzenetére
Akkor ez...
https://www.finisar.com/optical-transceivers/ftgn2117p2cxnMondjuk Jo lenne tudni a diginél MIT kell kérnem, hogy fel is engedjen a hálózatra...
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz PeterPH #50472 üzenetére
Egyebkent gigabit eseteben tipkusan igaz @ tobb savszelesseg AZ kevesebb terhelest jelent idoaranyosan. Letoltes hamarabb befejezodik nagyobb savszelen tehat rovidebb ideig terheli 1 user...
Szoval ha helyesen allt ossze a kep csak akkor van lassulas ha epp egyszerre randalirozik Minden verpisti.Koszonom mindenki valaszat. Most mar van fogalmam a digi netrol.
🙏 🙏 🙏
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
dchard
veterán
válasz PeterPH #45858 üzenetére
Nemtom mért raktátok offba, nagyon is idevág.
De akkor gyorsan tisztázom. A GPON szabványos rendszer, ideértve az időosztásos multiplexelést is, tehát a küönböző gyártók termékei igenis működnek egymás OLT-in. A probléma ott van, hogy a GPON egy érdekes megoldást használ az ONT-k managelésére, amit OMCH jelzéscsatornán végez. Az igaz, hogy az adott gyártó ONT-jének ilyen irányú infromációit meg kell ismertetni az OLT-vel, de ennek semmi köze a multiplexeléshez.
Az első kép bal fele szól arról, amiről beszéltünk: van az OLT-nek 8 10gigás portja, abba vesznek 8 darab különböző hullámhosszú 10gigás SFP+ modult, és egy viszonylag olcsó splitterrel már rajta is van a 8x10giga egyetlen szál-páron. Ez a CWDM, és ezzel az OLT-hez lehet alapvetően gyorsabban eljutni.
A másik keverés, hogy a jelenlegi GPON technológia is használ WDM-et, de csak a fel és letöltési irányok szétválasztására. Ezért elegendő egyetlen fényvezető szál. Viszont a jövőben tervezik, hogy egy-egy szegmensen lévő ONT-k egymáshoz képest is eltérő hullámhosszon lesznek, így többszörözhető a kapacitás, bár szerény véleményem szerint ennek belátható időn belül nem csökken annyira az ára (a drága ONT miatt), hogy hamar elterjedjen. Sokkal inkább a 10GPON (XG-PON1) várható a DIGI-nél majd a jövőben, vagy az XG-PON2 (10/10giga szimmetrikus).
A reális továbbra is az a panelos 32-es osztású terültelek problémájára, ha felhasítják őket kisebb szegmensekre, szerintem ez várható, ha egyáltalán történni fog velük valami.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
poli27
veterán
-
dokee78
félisten
válasz PeterPH #44702 üzenetére
Igen azzal kezdtem de félre értem azért kérdezem.
" 1. Egy gigabites switch-be dugod a DIGI bejövő UTP-t, a saját routered WAN portját és a ZTE router WAN portját."
Gondolom a ZTE-n lévő gigabites portra gondol?
Első kérdésemre a válsz igen vagy nem,mert ott net+tv-t ír.
-
moli.hu
őstag
válasz PeterPH #43921 üzenetére
> Attól még, hogy háromszor is leírod, a DO-nak semmi köze a pppoe-hez.
--a digionline koze a pppoe-hez: az digionline-t nezok kis resze pppoe-n keresztul hasznalja, tehat nem igaz, hogy nincs semmi koze.
viszont:
--a digionline koze a dvb-c-hez: ?
--a digionline koze a dvb-s-hez: ?szoval, hova keruljon? kulon topik, ami elhal, vagy ide?
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz PeterPH #43341 üzenetére
Valóban, utánanéztem. Az eltelt hónapokat kell kifizetni, illetve szolgáltatásonként. Ennek díja a Telekomnál 1300Ft/hó/szolgáltatás. Tehát ha valakinek tévé, net és telefon van, négy hónapja hűségben, akkor 3*4*1300-at kell kifizetnie.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
TeeJay
félisten
válasz PeterPH #41605 üzenetére
fenét csinálták így...
családi házas részen ki van húzva az optika ott a doboz aztán ha lesz előfizető rákötik ha nem akkor nem
panelnél egy lépcsőházban van 33lakás és úgy a kétharmada előfizető tehát itt már egy lépcsőházban lesz annyi mint családi házas részen 2utcában sincs úgylehet...panelre eddig, nálunk legalábbis nem az a szitu hogy minden lépcsőház egy GPON hanem a fél telep kap egy GPON-t valszeg és úgy jön ki a 32-es osztás magyarul 32ONT lóg rajta csak épp minden ONT-n lóg úgy 20-25panel előfizető is ami túl sok sajnos...
látszik a csúcsidős feltöltésben hogy nem bírja már garantált minimum felett néhaha ezt átkötnék úgy hogy minden egyes lépcsőházra egy GPON amin max 32-es osztás lehet és úgy a lakásokba ONT akkor már csak az a 20-32max előfizető osztozik ami évekig bőven elég lesz még
vagy ha valahol kevés lenne akkor a tartalék szálakra lehet még pár osztást és akkor 2xGPON meg pláne bőven elég lesz 4,8/2,4gigabittel évekigvalószínűleg ezért fogják átépíteni mert régen elég volt a 10-20-40-megás korszakban 32lépcsőházra 1GPON de most már kevés lesz
ja és ugye a DIGI nyer vele a legnagyobbat hiszen töredékére esik a villanyszámlájuk és minden lépcsőházból ki lehet dobni az összes ONT-t meg 2-3-4switch-et plusz külön switch-et a telefonos előfizetőknek
meg a koax osztókat erősítőket és úgy kb. mindent.
pár év alatt visszahozza nekik és csak ezt a kínai ONT-t kell venni raklap számra úgy meg nagyobb kedvezmény jár majd rá tehát csak olcsóbb lesz mint most.Lackooo84
pedig nem lenne rossz minden lakásba ONT mert akkor csak te magad terheled sz@rrá a többi 25netező nem torrentezi szét, a TV képe mindig maximális lenne mert a lakásodból indul a DVB-C magadnak osztod ahány felé akarod és a telefon is mehet egyből az ONT-ről nem kell semmi ZTE cuccal szopás és társai hiszen az ONT-n van telefon aljzat ami egyből megold mindent.
ráadásul magam kábelezhetem be a lakást és nem kitudja milyen ezer éves CAT5 kábelen kell majd 3toldás után a netet kapnom.
persze plusz 1 eszköz ami áramot fogyaszt de mennyit ehet egy ONT ha szénné terheled 3-5TV-vel telefonnal meg 1000-es nettel egy időben? 15wattot?
csapd a havidíj mellé és rájössz hogy havi pár száz forintot emel csak neked[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Varszegig
veterán
válasz PeterPH #41566 üzenetére
Azért nem egészen. Diginél mondjuk van listaár 8000, ebből kapsz 20% kedvezményt, az 1600 Ft, *24 = 38400 a teljes 2 éves kötbér.
UPC-nél egy 500-as net "akciós" ára 10.000 Ft, listaára 20.000, Ft, a 2. év végén a kötbér 240.000 Ft is lehet. Ennyi. Csak a listaárral kell ügyesen bánni, és nem akar az ügyfél elmenni. Miközben ezt a listaárat senki nem fizeti.
Ja és a diginél ebbe már belefér a tv is, a upc-nél az még eg külön történet hasonló árakkal.[ Szerkesztve ]
-
gabasz
csendes tag
-
-
legenda
válasz PeterPH #40200 üzenetére
nem állami, hanem eu indíttatású a dolog.
a telekom esetén egyszerűen megvalósítható majd sok helyen, ahol vezetékesen nem megoldható jelenleg, mivel összevonják majd a vezetékest a mobilinternettel, köszönhetően az egyre jobb országos 4g/lte lefedettségnek, amivel duplán jól járnak az előfizetők is.
még ha nem is lenne jóban az állam és a telekom - ami nem teljesen igaz, a színfalak mögött más van/lehet, mint amit a nép lát -, a korábbi és meglévő szerződéseket...stb. nem érintheti a dolog.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Keksz
senior tag
válasz PeterPH #39517 üzenetére
na, megvolt a módosítás.
kijöttek, mondták hogy ha kell a telefon is akkor bonyolultabb az akció
de mivel nem kellett kb. 5-10 perc alatt vhol a lépcsőházban mókoltak vmit és meg is van az ugrás 200/100 -ranem kellett eszközt hozniuk, lakásba sem jöttek be
örülök
megy szépen ha úgy akarom :-D -
-
törölt tag
válasz PeterPH #38990 üzenetére
"Van-e valami teendő ezekkel, illetve van-e valami biztonsági hátulütője annak, hogy ettől kezdve gyakorlatilag minden eszköznek publikus IPv6 címe van?"
Hááát próbálgattam a NAS-t vagyis a belső háló egy IPv6-os címet (is) kapott eszközét elérni:
1. Belső fix IPv4 címmel, belső hálón elérem. (Természetes. )
2. IPv6 címmel a belső hálón - IPv6 tűzfal mögött - elérem. (Gondoltam. )
3. DIGI publikus IPv4 címmel kívülről - pl. mobilnet - elérem (Port forward és tűzfal portnyitás miatt. Parírforma. )
4. DDNS-el belülről elérem. (Ahogy eddig is, a router NAT Loopback-je + a 3. pont miatt. )
5. DDNS-el kívülről - pl. mobilnet - elérem. (Ahogy eddig is. Lásd 3. pont. )6. IPv6 címmel kívülről nem érem el. Pedig kikapcsoltam a router IPv6 tűzfalát, ideiglenesen. (Nem értem. )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PeterPH #38990 üzenetére
A Synology DDNS rendben. Mind a két IP címet (IPv4-et és IPv6-ot is) regisztrálja/látja.
Az IPv6 tűzfalat bekapcsoltam az ASUS-on és egyelőre semmi sincs engedélyezve befele, de az IPv4 alatt a dual-stack miatt megy minden, mint eddig. Épp most néztem végig.
Az IPv6 tűzfalnál ez szerepel megjegyzésként:
"A LAN-on lévő IPv6 gépekről származó kimenő forgalom engedélyezett, a kapcsolódó bejövő forgalommal egyetemben. Minden egyéb bejövő forgalmat kifejezetten engedélyezni kell itt."
Mivel ebben a pillanatba nem lehet tiltani a routeren az IPv4-et nem tudom megmondani mi lenne nélküle. Gondolom az új firmwarekben majd lesz ilyen opció, de az még odébb van. Egyelőre az IPv4 a "vezér ló".
Ráadásul még csak pislogok, olyan új ez az IPv6 világ számomra.
[ Szerkesztve ]
-
AKs
tag
válasz PeterPH #38119 üzenetére
Köszönöm a választ!
A kábelek helyes színsorrend szerint vannak bekötve, mind a 8 ér, a kapcsolat 100 megás.
A pincében van egy ONT, és egy switch.
Igen, ezzel kb. magam is tisztában vagyok, köszönöm, csak mohó módon a pontos típusokra lettem volna kíváncsi, pl. Huawei xxx-yz ... stb. Ez pusztán múló szakmai betegség, elég sok ilyen cuccal dolgoztam sok évig egy "egybetűs" szolgáltatónál. Azzal is tisztában vagyok, hogy a port, amire kötve vagyok 100 megás, ezért is kérdeztem az eszközhiányra.
Eszközhiány folyamatosan van, de szakemberhiány is.
Na ez valahonnan ismerős...Egy kérdés még, ezek szerint a fehér papíron fekete betűkkel leírt,lepecsételt, aláírt:
"A szerződésmódosítás életbe lépésének időpontja:60 napos határidővel" vállalást felejtsem el nyugodtan? Mert akkor sz......k bele, lesz ami lesz.Mégegyszer köszi, hogy vetted a fáradtságot és válaszoltál!
"There must be some kind of way out of here..."
-
urbi948
újonc
válasz PeterPH #37944 üzenetére
köszönöm a választ, két generáció él két lakásban, de mivel egy telken van a két épület és egy néven megy minden közmű, nem kötnek be másikat, azt mondták egy telekre csak egy bekötés lehetséges, ezért kértem a max. 1000 sebességet, hogy legyen mit szétosztani, és ebben kértem a segítséget egy jó megoldásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Androidos tablet topic
- Milyen routert?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- eladó Xbox Series S dobozában tartozékaival
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Használt GAMER PC I5-13600k, RTX3090, 32GB DDR4, WIFI
- General Electric GE5654W új 7 pines amerikai vákumcső eladó 1 pár kedvező áron
- 2 db Dell U2312, 23" IPS, LED, FHD, VGA, DVI, Displayport, +HDMI, USB, Kecskemét
- Eladó egy makulátlan állapotú MacBook Pro M3 Pro 14" 18gb/512gb Fekete színben 2 év Apple Care +-al
- Asus Tuf Geforce GTX 1650 GDDR6 4GB
- Dell T3420 SFF: Intel Xeon E3-1240 v5 (i7-6700), 16GB DDR4, 256GB m.2 SSD, AMD R5 340X, Win 11, ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest