- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OnePlus 7 Pro - hétpróba
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz Dave567 #115511 üzenetére
2 éve vissza dobtam a Digit, eléggé gyatra volt, PL játékok terén, és még árat is emeltek, sajnos kezd a Voda is eléggé szar lenni, sőt ultra szar. Van valami fejlődés a Diginél.
Vodánál már percekig tölt be egy oldalt...Van fejlődés: Speedtest szerint nálam is egyre lassabb. Egyre többször nem hozza már a kínáltat sem, amit saját megfogalmazásuk szerint "Rendes körülmények között elérhető (kínált) sávszélesség: amely naptári naponként legalább az idő 90%-ában meghatározott mértékben az Előfizető rendelkezésére áll: 700/210 Mbit/s"
Nesze neked piaci verseny...
[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz paolinho #115146 üzenetére
Nem kell a púder.
Egy dolog, ha valaki nem ért valamit, és kérdez. Az meg egy másik, ha valaki magabiztosan tolja a világról alkotott nézeteit - aztán csodálkozik, ha szembejön a valóság.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz paolinho #115141 üzenetére
Ha jól értem, kb úgy képzeled el az egészet, hogy a 16 -ig leküldi Bélabát a sarki rúterbótba, oszt' megvesz egy raklappal, amit Józsi felszoftverez azzal, amit otthon Ödönke fia okosba megcsinált. Ha meg valamelyik bekrepál, az illegálba rátolt szoftot formattálják, azt' visszaviszik a sarki bótba gariztatni.
Ha jól értem, neked ez még teljesen hihető is...
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz paolinho #115139 üzenetére
A Digi is így (gyári) állapotában vette meg a gyártótól, csak lebutította, ki tudja miért!?
Kb ilyen gondolatok jönnek, amikor Móricka elmélkedik a gyártás folyamatáról...
-
CirrMee
addikt
válasz tököscsávó #113310 üzenetére
Használni lehet, meg lemondani - vagy átvinni vodkaflottába.
-
CirrMee
addikt
válasz Narxis #113151 üzenetére
Csak a fél topic szól arról, hogy a Diginél a szolgáltatói DNS -t lehetőleg mellőzzük - nem mellesleg bőven a Nemzethy Együttrablási Rendszer érkezése előtt is létezett a probléma.
Mondjuk ha van saját router, akkor célszerű oda bevésni, és akkor megspórolod magadnak a Windows hegesztést.
-
CirrMee
addikt
válasz dvccsaba #112740 üzenetére
H298 -ast a Digi régebben szeparálva szokott használni, anno én is beleszaladtam. Ha nincs szükség a telefonra, akkor ki kell velük vetetni, anélkül nálam sem ment a saját router közvetlenül...
-
CirrMee
addikt
válasz akaszajanos #111276 üzenetére
Rosszul állították be a szinergiákat...
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #110910 üzenetére
Lesz arra
szinergiájukenergiájuk, hogy azt még megvárják, majd kapják azok az előfizetők is a "visszautasíthatatlan" ajánlatot.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #110908 üzenetére
Gondolom most már kivárják a nerONE felállásáig az időt, aztán akkor megint lesznek "új" csomagok, a maradékot meg kukázzák.
-
-
CirrMee
addikt
válasz Intruder2k5 #107854 üzenetére
Ahol optika van, ott azt tolják, nekem is azt ajánlotta a házalójuk.
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #107322 üzenetére
Valami új eljárás lenne a részükről? Anno nekem lehetett volna, de most már nekem is ezt írja csak.
-
CirrMee
addikt
válasz Fujisan #107218 üzenetére
Elájultam mikor kiderűlt, hogy csak koaxon lehet nézni a tv adásokat.
Gondolom elég figyelmesen olvashattad el a műszaki paramétereket, ha ezen sikerült meglepődni. Mellesleg megoldható a tévé LAN kábelen is, ha másnál fizetsz elő (pl.: Sweet).
-
CirrMee
addikt
Jól olvastam, ez alapján a hűségeseknek is lesz áremelés...?
-
-
CirrMee
addikt
ONT eszközök menüje rendelkezik olyan lehetőséggel, hogy a vezeték nélküli hozzáférést időre lehessen ki/be kapcsolni?
-
CirrMee
addikt
válasz Dr.NX #104890 üzenetére
Az első hozzászólásban még "Ne verjetek meg, ha hülyeséget kérdezek. Kösz." volt.
Egész hamar eljutottunk a szolgáltató és a válaszolók mocskolásáig. Korunk hőse.Azért jön még most is a #104892 hsz alatt az, hogy a papíron meg sem kapott wifiről miért nem kap semmit. Ügyes vagy...
-
CirrMee
addikt
válasz barabasb #104883 üzenetére
De téged meg a többi nagyteljesítményű odamondót természetesen nem ez érdekli, hanem kiélni, hogy hú mekkora májer vagyok, én aztán tudom, hogy mit kell adnia a szolgáltatónak és mit nem. Hajrá, örüljetek tovább.
Szokásos mentalitás: itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter. További kellemes megsértődést...
-
CirrMee
addikt
válasz Drenadar #104777 üzenetére
ha olyan routered van ami képes mérni is speednetet már önmaga akkor azt lenne jó használni ezzel kizárva a gép hiba lehetőséget.
Óvatosan az ilyen magabiztos kijelentéssel. Van számos példány, aminél ha lehetővé is tették, nincs annyi fölös kapacitása, hogy a PPPoE mellett még ezt is megcsinálja az ezres tartomány felső felében. Nálam kb ~500 -as tempóig tud eljutni az AC86U, hiába lehet 900 feletti értéket mérni FF/CLI alól.
-
CirrMee
addikt
válasz toto2700reg #104717 üzenetére
Ja, mondjuk elsődlegesen a Voda GSM részére gondoltam, de vezetéken a telekom indult előnyből mindig, azt nem fogja überelni.
Mondjuk hosszú távon kellene gondolkodni, de semmit nem tud felmutatni az újkori hűbéres rendszer. Ez azért egy fokkal bonyolultabb szektor, mint hogy majd jönnek a talpnyalók, azt' majd eltartják a szállodákat, csak lapátolni kell az osztalékot. Ráadásul eddig sem arról volt híres ez a rendszer, hogy szeretne versenyezni a fogyasztókért...
-
CirrMee
addikt
válasz Masato #104713 üzenetére
Az én üveggömböm inkább azt mondja, hogy lesz egy olyan országos hálózat, amit egyszerűen lehetetlen lesz megkerülni.
Mindezt úgy, hogy nem lesz a tulajdonukban hálózat - leszámítva a Digitől örökölt torzszülöttet?
-
CirrMee
addikt
válasz norba69 #104443 üzenetére
Sokra nem mennének vele. A hálózat(ocska) nem mérvadó, az előfizetők meg az első normál vodka tarifára emeléssel el is párolognának. Az meg gondolom szóba sem jöhetne, ha a mostani horror tarifások ilyen minimalista árazású csomagot kapnának a hozzájutással...
-
CirrMee
addikt
válasz itroh #104098 üzenetére
Lan1 portba van dugva a kábel, gondolom az a gigabites, mert a csatlakozási sebesség amikor a hálózati beállításokat nézem 1gbps ír, csak a speed test mutat 70 körülit.
Még FTTB->FTTH átszerelésnél is, ha nem azonnal állítják át, csak napi váltáskor, akkor sem megy 100-109 alá. Vélhetően valami user error lesz ott. Miféle gépen hozza ezt az eredményt?
-
CirrMee
addikt
válasz sinick #103600 üzenetére
1.: használsz kézzel beállított DNS -t (Cloud, Google), ami nagyobb eséllyel működik jól,
2.: használod a szolgáltatás sajátját, aztán élvezed, hogy rendszeresen összef*ssa magát.
A döntés a tiéd...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Intruder2k5 #103433 üzenetére
Szerintem nem fog önhatalmúlag átrakni, csak megszünteti a régi csomagot
Átnevezi, mivel műszakilag a csomag tartalma nem változik. A múltban azért ha minimálisan is, de változtattak a paramétereken, hogy ne lehessen rásütni a szimpla névváltoztatást.
-
CirrMee
addikt
válasz petakpa1 #103381 üzenetére
Jogszerűen csak akkor csinálhatja, ha a csomagok között műszaki értelemben is lesz eltérés, ilyet amúgy csinált már a múltban. Viszont ha jól láttam, ilyen "apróságokkal" most nem foglalkoztak...
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #103364 üzenetére
Mondjuk ehhez képest 2019.09.xx. dátummal fut az FTTH szerződésem, amit az átkötéskor egy év hűségre kértem.
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #103361 üzenetére
Csak netre kötést mikor szüntették meg...?
-
CirrMee
addikt
válasz the.odzsy #102784 üzenetére
A víz, gáz, áram számomra létszükséglet, a net már egyéb "luxus", ami nélkül lehet élni.
Aha. Szóval akkor ha ezt elmondod a szolgáltatónak, akkor majd nem kell megfizetni a hátralékos bérlő helyett...? Elég naív vagy.
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #102774 üzenetére
Ismerőseim közül egynek sem kérték (Zala), utoljára pedig amikor vittem, akkor is visszaadták, hogy nem kérhetik el.
-
CirrMee
addikt
válasz 4Grider #102772 üzenetére
A 21. században ha albérletet adnék ki, meg sem fordulna a fejemben, hogy barlanglakók jönnek, akik azt sem tudják, mi az a vezetékes internet. Ha valamit elbarmolnak, arra meg ott a kaució, vagy károkozás címszó alatt bérlőre terhelni.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz worxland #101748 üzenetére
A50 meg nekem nem mutatja, illetve több más ketyere sem. Kapcsolati sebességet ad meg egyedül, de azt is csak az éppen használt adóról. Attól hogy neked alap, még nem kell feltételezni, hogy másnak is az.
-
CirrMee
addikt
válasz Stanley-B. #101237 üzenetére
Ott a kulcsszó a készülékkedvezmény, anélkül max 1 év.
-
CirrMee
addikt
válasz Bobek198508 #100996 üzenetére
Kérdésem a következő, elméletileg a hardvernek ,,bírni" kéne nem?
Ezzel nem csodálom, ha nem sikerülne.
Feladatkezelőt indítsd el a mérés előtt, ha plafon közelébe vágja a CPU kihasználtságot, akkor meg is van a válasz. Plusz eleve egy ilyen gépnél CLI mérést kellene próbálni...[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz elite.cs11 #100889 üzenetére
Eleget szenvedtem vele, de valami olyasmi logika alapján működik a SC, hogy alapjáraton lezavarja az eszközt az alacsonyabb frekire. Részemről ki lett kapcsolva, a két MESH eszköz tökéletesen lefedi a lakást, inkább menjen két külön AP.
-
CirrMee
addikt
válasz elite.cs11 #100887 üzenetére
SC összefogja a kettőt, vagy kikapcsolja ezt a funkciót. Olyat nem csinál, hogy csak az egyiket teszi lehetővé a két sáv közül.
-
CirrMee
addikt
válasz elite.cs11 #100884 üzenetére
Szvsz Smart Connect néven fogod találni a megoldást.
-
CirrMee
addikt
válasz kenwood #100571 üzenetére
a hozzaertes hianyabol fakado modositast torolnem
Ha nem tetszik a szolgáltató beállítása, vásárolhatsz saját routert, amit úgy állítasz be, ahogy szeretnéd. Amiről írsz, azt csak olyan megoldással módosíthatod, amit legálisan elérni nem tudsz. A szerződésben 1db ethernet végpont szerepel, amit a szolgáltató gyaníthatóan teljesített, nincs okod háborogni.
-
-
CirrMee
addikt
válasz Chereiose #100093 üzenetére
a digi által adott routert le lehet cserélni valahogy sajátra, a gigabites nethez
Természetesen. Az ONT után olyan routert kötsz, ami megfelel neked. Mondjuk az jó kérdés, hogy miért éri meg akkor tőlük bérelni...
-
CirrMee
addikt
válasz teleguru #100010 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon: idegen eszközt nem tudsz használni a hálózatukon, ha ilyen igényed van, kénytelen vagy keresni egy olyan szolgáltatót, ami ezt számodra lehetővé teszi.
-
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #97614 üzenetére
Szerintem alap, hogy alacsony árért nem várok el olyasmit, ami a szerződés szerint nem is jár.
-
CirrMee
addikt
válasz Wasquez #97252 üzenetére
Ethernet kábel ráköt, ha rendesen fut, akkor gyenge wifi (fizikai akadály, szomszédok által teleszemetelt csatornát használsz, stb), ha akkor is sz*r, akkor tv szoftver.
-
CirrMee
addikt
válasz Dragon3000 #96960 üzenetére
Régi téma, visszakereshető.
App speciel képes olyan gépen is irreálisan alacsony tempót mérni, mint ugyanazon a gépen FF vagy CLI. Másnál meg az app mér jól.Ha a több megoldás közül valamelyik kiméri stabilan a névleges sebességet, akkor rendben a net
Ennyi.
-
CirrMee
addikt
válasz szaboi6512 #96955 üzenetére
Az alkalmazás mér hitelest.
Hihetsz neki.Már akinél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest