- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz
CirrMee #111472 üzenetére
Tartanak tőlük. Nagyon odafigyelnek mindenre, hogy ne legyenek támadhatóak. Az is érdekes, hogy miért a T-vel rázott kezet a kormány, meg miért táncoltak ki végül az MVM net eladás mögül. Kíváncsi leszek még a következő év telekommunikációs átszerveződésére. Kiket adnak még el, kik húzzák le a rolót. Kit mennyire tol majd meg a kormány.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
CirrMee #109915 üzenetére
igen megvolt,mert más kábelel van bekötve tiplink a gépembe és mással a digis router.
És előbb azzal a kábellel kötöttem direktbe a netet.
Ezt a sárga kábelt húztam ki a digis router aljából takarítás közben.Most megint kihúzom/visszadugom hátha segít valamit.A másik végét nem lehet kihúzni mert ftth recivierbe van belecsavarozva.4Grider: nincs admin felület a deco-nal csak egy app,abban pedig nincs ilyen opció sajnos
-
keresztg
csendes tag
válasz
CirrMee #109699 üzenetére
Harmadik lehetőségnek bedobnám, hogy a kiosztott IPv6 tartományok nem azonos módon vannak route-olva. Nálam ez abban mutatkozott meg, hogy a kérdéses szerverre néha csak az MTU csökkentése után jutottak el a csomagok (L. #108379, mondjuk azóta már levettem 1300-ra).
Negyedik lehetőségnek pedig azt, hogy néha napokig nem kap a router IPv6 tartományt a Digitől. Ezt valami miatt néhány kliens elég lassan dolgozza fel, és egy ideig próbálkozik még IPv6-on. (Ez mondjuk simán lehet konfig probléma a routerben (Mikrotik hap ac2))
Összességében, ha nem akarnám elérni a hálózatomat kintről IPv6-on, már lekapcsoltam volna a francba...
-
-
Mate
nagyúr
válasz
CirrMee #108227 üzenetére
Új tulaj beszerzése. Ezért is volt eszközhiány az eladás után, mert romániaból már a szemét se jött.
#108229 trec12: Kísérletezgetnek és amíg nincs kellően nagy hiszti, addig jó így. A gond ott van, hogy most már túl mentek ezen a határon, ezt a romlást már látják az emberek. Lehet a fejállomás költöztetés, vagy fene tudja mi áll a dolog mögött. Nem csodálkoznék, ha vodafone rendszerére állnának majd át. A digi és a vodafone is elég sok szálon kapaszkodik a régi anyacégekhez. Nem egyszerű, az átállás.
-
válasz
CirrMee #106817 üzenetére
Ennek lesz az átfutása 1 vagy 2 év is. Az én utcámban csak Vodafone ED 3.0 van, meg DIGI optika. Remélhetőleg nem az ED3.0-t hagyják meg
A Vodafone-tól csak a Nonstop telefon csomag hiányzik, de szerintem az nem idén lesz, amikor bejelentik az egységes csomagokat, meg az sem, hogy a Vodafone előfizetők kapnak egy értesítést, hogy mostantól optika, az húzzák be, vagy bontják a szerződést. Ilyet csinált a DIGI is máshol anno mikor átállt FTTH-ra egy adott lakótömbön belül. A Telekomnak már csak egy versenytársa van az országon belül, mármint országos
Szerintem nyilván nem fogják a Hoppá-val rivális Nonstop L-et kinyírni, mert ott ahol van opció váltani a két szolgáltató között, sokan mennének Magentáékhoz. A Telekom is emelt árat, a DIGI is... A Telekomnál valamivel olcsóbbnak is kell szerintem maradnia.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CirrMee #105328 üzenetére
Telekomnál volt egy ilyen szeptemberben a korábbi csomagok emelésénél:
Hozzátették ugyanakkor, hogy a Magyar Telekom legújabb, szeptember 1-jétől érvényes általános szerződési feltételeiben található egy ennél lényegesebb, az összes előfizetőt érintő potenciális díjkorrekciós mechanizmus is. E szerint a Telekom az „általa nyújtott szolgáltatások és azok ellenértéke közötti arányosság megőrzése érdekében” és az általános inflációból eredő pénzbeli értékvesztés ellensúlyozása céljából jogosult lesz évente az előző évi inflációs adatoknak megfelelően korrigálni az összes szolgáltatás díját. Az új mechanizmust először a jövő év első hónapjaiban alkalmazhatják, s akkor az áremelés már – díjcsomagtól függetlenül – az összes előfizetőre kiterjed majd.
Majd meglátjuk, hogy mit fog lépni a telekom és majd a többi szolgáltató is. -
válasz
CirrMee #104214 üzenetére
#104174 paolinho
"Az ügyfélszámomat is csak azért tudom, mert telefonon beszéltem a Digi ugyfélszolgálattal, és itt megadták. Ezáltal be tudtam lépni a mobil applikációba is, ahol a Szolgáltatások alatt látom a "szerződéshez" kapcsolódó dolgokat. Ezek:
DIGITV 2019
DIGINET 1000 - FTTH 2019
DIGITEL 250
WIFI 6 ESZKÖZ BÉRLETI DÍJ"Van neki.
-
sinick
senior tag
válasz
CirrMee #103603 üzenetére
Rendszeresen? Nekem ez új volt! Azt nem mondanám, hogy rendszeresen, mert 2013 óta emlékeim szerint egyszer sem volt ilyen és akkor is Digi net volt. Akkor koax, 2006 óta optikai (FTTH). A tévén a YT napi szinten van használva, mert apum azon néz vagy hallgat régi zenei klippeket és koncertfelvételeket.
De mindegy is, mert erre már kapott tőlem receptet. Csak érdekesnek találtam ezt a hibát, és két Digi ügyfelesnek se volt halványlila gőze sem, hogy mi lehetett ez.
-
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
CirrMee #102781 üzenetére
A víz, gáz, áram számomra létszükséglet, a net már egyéb "luxus", ami nélkül lehet élni. Ha az én lakásomba a bérlő a tudtom nélkül köttetne be, nem zárnám a szívembe. Ha tartozást hagy hátra, addig nem köt be az adott szolgáltató, míg az nincs rendezve. Nálam benne lenne az albi díjba, ha nem fizet, ne is akarja használni.
-
4Grider
félisten
válasz
CirrMee #102775 üzenetére
Vajon mi szerepel erről az ÁSZF-ben (ami alapján ugye működniük kellene):
2.2.4.4. Szolgáltatás létesítése bérelt ingatlanon
Bérelt ingatlanon való szolgáltatásnyújtásra vonatkozó Egyedi Előfizetői Szerződés megkötéséhez egyes, a Szolgáltató által meghatározott esetekben a bérlő köteles egy hozzájáruló nyilatkozatot csatolni a szerződéshez, melyben bérbeadó hozzájárul a bérleményben történő előfizetői hozzáférési pont létesítéséhez, és egyben készfizető kezesként kötelezettséget vállal arra, hogy bérlő nem fizetése esetén helyette helytáll a Szolgáltatóval szemben fennálló bármilyen előfizetői tartozásért.
Ennek hiányában a Szolgáltató jogosult egyéni mérlegelésétől függően legfeljebb 6 havi havidíj óvadékként való letételét kikötni vagy 3-6 hónapos határozott időtartamú Előfizetői Szerződést kötni az Előfizetővel. -
-
TeeJay
félisten
válasz
CirrMee #100971 üzenetére
Héten is megyek egy anyukához mert szerinte a DIGI szerelők hülyék és hogy az ő tuti TP-link routerét nem kötötték rá neki és emiatt a DIGI ONT-n lassú a wifije.
Kértem képet fotózza le a TP-link alját, hát naná hogy kiderült hogy a tuti router 100mbit WAN portos és mondtam neki hogy ne ekézze a DIGI szerelőket mert ők azért hagyták ki mivel 94megabittől többet kábelen se fog tudni átvinni.
L alakú panel lakás ajtóhoz kérte az ONT-t, mondtam optikai kábelt nem tudok toldani úgyhogy vesz új routert vagy kábelezünk.
Na ilyenek akarják majd a 10gigabitet 3 vasbeton falon keresztül 8éves laptopon hozni wifivelZolle74:
A TV szolgáltatás totál más spektrumon megy, és router módban is gondnak kellene lennie.
A szakik meg vizsgálják ki mert vicces hogy router módban fasza minden modem módban meg gáz. Én továbbra is jelezném nekik hogy nem lehet-e konfig hiba ha fixen 350megabit körül mérsz lefelé.
Ha már beleuntál és feladnád akkor router módba használd mást nem tudszHuawei-en kívül volt már nálad ZTE vagy Fiberhome ONT?
Esetleg kérhetnél egyet megnézni Bridge módban mi a szitu, ha azzal is ennyi van akkor tuti konfig hiba lesz és azt oldják meg bentről, küldjenek más konfigot vagy passz -
elite.cs11
senior tag
válasz
CirrMee #100888 üzenetére
Igen jelenleg vagy 5ghz vagy 2.4 ghz-re lehet csatlakozni egy csatornán, minden device eldönti maga. a problémám, hogy az egyik tv valamiért csak 2.4-re csatlakozik, de nekem 5 ghz kéne.
biztos lehet úgy setupolni a smart connectel, hogy faszán csatlakozzon minden device, csak nem értek hozzá ennyire.
Googlizni meg talán majd holnap, vagy ha van valami jó linked, sívesen fogadom. -
kenwood
veterán
válasz
CirrMee #100568 üzenetére
Nem is kell ide belinkelni.
Az ugye megvan, hogy nem modositani akarom az eszkozt, hanem az hozzaertes hianyabol fakado modositast torolnem,hogy ugyanolyan legyen az ONT, mint az osszes tobbi szolgaltatonal a vilagon.
Ertek hozza,ez a szakmam, be tudnam normalisan allitani,ha nem lenne teljesen kiherelve. -
Caranita
aktív tag
válasz
CirrMee #97656 üzenetére
Nem kábelen, de szerintem amikor egy gigabit képes ont-re egy gigabites ax-es router van kötve, amire fél méteren belül csak egy wifi6 képes telefon van kötve, mindenféle zavaró egyéb eszköz, akadály nélkül, akkor azért többet kéne szerintem produkálnia...
A gép egy HP 830 G5.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CirrMee #97615 üzenetére
Szerintem meg egy olyan készüléknél, amin alapból nincs izolálva semmi, teljesen felesleges, mert így sokkal több embernek okoznak gondot és sokkal több ember panaszkodik nekik, ebből a szempontból lényegtelen a szolgáltatás ára, amikor a készülék alapértelmezés szerinti beállítását állították el.
#97616 Raiden_
Neked is ugyanazt tudom írni. Mégis milyen gondokat okozna, ha a saját hálózatát látná az ember? Most akinek teljesen megfelel az ont, de ez a hülyeség miatt nem tud pc-ről nyomtatni a wifi-n logó nyomtatóval, annak több problémát okoznak és ez miatt biztos több panasz érkezik hozzájuk.
Az alacsony költség ára a fapados szolgáltatás.
Ez olyan szar duma, amikor a készülék alapértelmezés szerinti beállítása, hogy nincs elszeparálva semmi sem, ez csak a digi által van így beállítva, ami csak admin módban állítható a legtöbb esetben, mivel vannak olyan ontok náluk, ahol nincs elszeparálva semmi sem. Vagyis lényegtelen, hogy 3000Ft vagy 15000Ft a szolgáltatás, amikor ez nem kerül többletbe számukra. -
Wasquez
senior tag
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CirrMee #96958 üzenetére
Ha a több megoldás közül valamelyik kiméri stabilan a névleges sebességet, akkor rendben a net, az lényegtelen, hogy kinél melyik megy rendesen, mert olyan nem lesz, hogy valamelyikkel kiméred aztán mégsem megy annyival. Ha esetleg a gép nem bírja azt ne keverjük ide.
-
Croft-21
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
CirrMee #90873 üzenetére
Nem értem minek válaszolsz ha ennyire nem vagy képben mi történik? Te most a szolgáltatónál vagy azért beszélsz ennyire mellé jó pénzért?
Normális józan paraszti ésszel, ha én vagyok egy szolgáltató, és változtatni akarok, ergó új eszköz kell, akkor fogom, megnézem a szerencsétlen előfizetőnél (aki eltartja!) milyen eszköz van, és ha látom hogy wifis, én meg olyat vinnék neki ami nem, akkor előre szólok még beszerelés előtt (!!!) egyeztetésnél hogy figyu, sajnos ez meg az van, spórolunk, szegények vagyunk, olyat vinnénk ami nem wifis, és amúgy hülyék vagyunk megoldani esetleg ráfizetéssel mert leszarunk benneteket, igaz belőletek élünk tudom, de továbbra is leszarunk benneteket, de mégis szólunk hogy előre tudjatok készülni hogy ha beszereljük nem lesz wifitek addig, amíg az új router be nem lesz üzemelve. Normális józan paraszti észzel ügye! Ami ezek szerint hiánycikk.
Tiszta röhej ez az egész! Én távközlési cégnél dolgoztam, de ha ilyet tettem volna lehánytam volna magam.
Aki meg azon élcelődik hogy egy router 15e az nem pénz, az írjom rám privátban, megadom a címet, vehet egyet és be is állíthatja, mert sajnos akinél a szolgáltató ellopta ilyen módon a netet hiába talpal 12 órát naponta, nem telik neki 15 ezres routerre!
Értelmetlen hozzászólásokat nem kérek többet, köszönöm!
-
mikk2000
őstag
válasz
CirrMee #90868 üzenetére
Én nem voltam ott, másrészt nem életszerű, hogy pikpakk behúznak egy kábelt és addig te 10 apróbetűs oldalt végigolvasol. Szóval te azt akarod mondani, hogy ezek tényleg annyira abnormálisak, hogy hálózatbővítés ürüggyel elveszek a netet előfizetőktől? Most akkor vegyen egy routert (milyet?), hívjon szakit aki beállítja összeköti anyámtyúkja meg bridge módot könyörgni gondolom meg egyebek, mert olyan olcsó szar eszközt adnak ami wifit se tud?
Régen voltam a diginél, ennél gennyesebb szolgáltatóval dolgom nem volt. De úgy látom van lejjebb!
mpo: Ha hazaér majd leolvastatom vele. Ennyire abnormáiis társaság tényleg a világon nincs. Ez sima tolvajlás, megkárosítás, lopás,
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CirrMee #90624 üzenetére
Ez eset függő. Én előre jeleztem az ügyfélszolgálaton, hogy bridge módba szeretném az ontot és maradjon a publikus ip, az ip-re azt mondták, hogy jelenleg is publikus, így az is fog maradni. A nálam átkötéskor kb 2 órán keresztül nem volt szolgáltatás, de ezt mondta is a szerelő, hogy, így lesz, amikor meglátta az ac65p-t egyből mondta, hogy akkor itt bridge mód lesz és be is telefonált. Kb 2 óra múlva ment is a net, akkor még router módban volt az ont, 5-10 perc múlva már át is rakták.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
CirrMee #90491 üzenetére
Köszi! Ha végre eljutnak hozzám a XIII. kerületben, nem hagyom, hogy nálam rosszabbak legyenek.
Ugye, mint kiderül, bizony nem kell várni 1 napot arra, hogy a Gigabit meglegyen, illetve a bridge-t is tudja intézni a szerelő. Mondjuk idáig mindent sikerült elintéznem, ha nagyon nem megy, akkor Negatív megerősítés kell.
-
Joe123
senior tag
válasz
CirrMee #90329 üzenetére
Na ez hasznos infó volt nekem. Szüleimhez amikor kötötték - úgy 2,5éve - ők még kaptak, azóta is azt használják routernek, nekik teljesen megfelel, tabletről böngészni, digi onlinet nézni két téglafalon keresztül is elég. Amúgyis kinéztem egy AC65P-t, így akkor meg sem kell ideologizálnom magamnak, ha már nem is ad routert a digi.
-
-
-
MadMancs
veterán
válasz
CirrMee #89292 üzenetére
A 2 mag önmagában nem probléma, nekem is 2 van (Xeon E3300, SSD, 8Gb RAM). Ha PC tárcsáz 650/320 körül teljesít így is, ha router akkor kihajtja gigabites (ha digi is úgy akarja). Átlagban 750/320 körül mozog. Nekem mondjuk elég, alapból 500 ast rendeltem csak mire kiértek 1000 lett belőle.
pw12345, IPTV 100% hogy invitel miatt van bent.
-
snyper990
őstag
válasz
CirrMee #88508 üzenetére
És megint: hogy is volt ezzel a rendesen elolvasós dologgal? Összekeversz valakivel. Én semmiféle szoftvert nem ajánlottam neked, csak arra kértelek, hogy próbálj meg megütni egy, itt a fórumban elfogadott, civilizált hangnemet.
Jobb lábbal. Vérnyomásom ma átlagos.
Az gáz, mert akkor bizony a személyiségeddel lesz a gond, azt meg nehezebb kezelni...
A nem szakmai válaszokra találták az "off" gombot/off topik checkbox-ot. De ha nem ismered a fórum használati szabályait, ajánlom figyelmedbe a Prohardver ÁSZF ide vonatkozó pontjainak áttekintését. -
dchard
veterán
válasz
CirrMee #88509 üzenetére
Ez jó kérdés, de azt biztosan állíthatom, hogy több különböző gyártó termékével is ez volt a helyzet. Többnyire azért nem csúcs i7-es masinákat kell elképzelni. Ügyfélpanasz kivizsgálás miatt volt fontos, hogy találjunk stabil megoldást giga/giga kapcsolatok megbízható mérésére. A megoldás saját speedtest szerver (a maghálózaton belül), és saját magam által felkészített laptopok voltak Speedtest CLI-vel. Minden más esetben bizonytalan mérés, vagy egyenesen vacak eredmények jöttek ki. A forgalomelemzést végző tűzfal/antivírus is képes elképesztő módon visszavenni a sebességet. A legtöbb esetben ügyfél oldalon is a gyenge PC (hw vagy sw oldalon is jelentkezhet ez a "gyengeség") a fő hibaforrás. Személyesen 24 PON végpontot néztem át, de ebből egyszer sem hálózati hiba okozta a lassulást. Ez utóbbi sokat elárul.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest