- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
jogos azt elirtam/benéztem
viszont a vevö a tv részröl ahova fontos volta wifi ott 5GHZ n -es wifi van. az viszont karcsú.igen nem minden panel egyforma, persze nekem könnyü tégla házból . de azért a 300-as az n-es nem ac-s wifi. tv-ben 300-as wifi van. annaál akkor lesz 300link ha a router 1helységben van. ha 2falal távolabb nem lesz ott 300link , és igy nem lesz 80-as speed se.
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Geth
veterán
válasz DonMaster #72497 üzenetére
Őőő, az 5 GHz "dugolt"? Mert nekem volt egyértelmű, azt hittem a 2.4 GHz-et nézte
Mielőtt temetnénk az 5 GHz-es opciót (lásd: #72493), azért ezt fontos lenne tudni.
Nálam is baromi sok 2.4 GHz van (én ki is kapcsoltam), de 5 GHz-ből csak 2-3 gyenge UPC-s, azok nem sok vizet zavarnak. A falak nem csak a saját 5 GHz-re hatnak ám -
ToBeY
nagyúr
Beteszem ide is a béna kis rajzom,de valószínű tényleg a kábelezés lenne a legjobb - csak még nem tudom hogyan oldjam meg.
[kép][ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Ahol a koaxok mennek, ott tudod elvinni az UTP-t a másik szobába.
A router elhelyezése fontos, mert ott tanácsos lenni, ahol a WIFI-re nagyobb szükség van, de a 2,4 GHz simán átmegy a betonon is.
Mobilra tedd föl a WIFI Analyzer és Net Analyzer appokat, hogy egy jobb csatornát tudj választani illetve a jelerősséget meg tudod nézni a lakás különböző pontjain. Ezután kitalálhatod, hol legyen a router.Ha érted, akkor már elavult.
-
Geth
veterán
válasz DonMaster #72491 üzenetére
ha meg 2 falon keresztül kell áttolni a wifi-t hogy neked 50 legyen 5GHZ n-ell ahoz zsebbe nyulos router kell.
Nem minden panel egyforma. Nálam két fal, 5 GHz, 300 Mbps link speed és 80/80 stabilan.
Nem sok, de a legtöbb dologra elég. 15k zsebbe nyúlós? (ma már nem érne ennyit...) -
DonMaster
addikt
igen de készülj hgoy fttb-röl lesz ftth-ra átállás, és akkro már cat5e kábel mehet a bejárat-ig és onna a coax melelt a tv-hez. mivel úgy is kapsz majd egy ont-t. elvileg ez évben már.
érsd:
van 1 bejövö utp-d amelet vissza a bejárat-ig viszelé 1-et amit onan a coax melelt a tv-hez elviszel semmi furás nem kell, csak kábel 20-30m látatlanba nehéz ezt megmondnai, de mivel igy is 1 cat5e kábel jön a bejárati ajtótol az hogy 2 megy a bejárat-ig a routeredtöl már oly mindegy, ezek nem 1"-os átmérövel rendelkeznek.de ahogy gondolod.
ha meg 2 falon keresztül kell áttolni a wifi-t hogy neked 50 legyen 5GHZ n-ell ahoz zsebbe nyulos router kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
DonMaster
addikt
igen de az se minden napos , csak 1x-i alkalom, nekem is volt a szerveremre syc-elt mindent, de kis file mint kép zene ahol 3-50MB/file ott felse tud pörögni, videonál ami 4-7GB ott már tudja pörgetni , de az sem minden napos.
Abban igazad van hogy nem kell mindig maxon használni , ebben egyetértek.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Geth
veterán
válasz DonMaster #72482 üzenetére
mire kellhet 400mbps ? ötletek?
Bár nem tudom ez miért digi téma, de én nemrég synceltem át 25 GB zenét telóra, ott azért örültem hogy nem 100 Mbps volt. Vagy nem volt nálam pendrive, a teló rögtön előlépett egyfajta wireless pendrive-vá (pl. airdroid de a lehetőségek száma elég nagy).
Azt hogy Te mire tudnád használni természetesen fogalmam sincs, de ne erőlködj, nem muszáj kihasználni mindent ami lehetőség -
DonMaster
addikt
mi 3g-vel 400+ letöltésem van wifi-n mobilon.
csak nem tudom, hogy mire is kell egy mobilon ennyi mire tudnám kihasználni?
laptop más ott lehet torentezni, pc-n lehet torentezni, tv-n max filmezel az elmegy 100mbps-en is de mobilon minek? mire kellhet 400mbps ? ötletek?(#72481) ToBeY
c7 jo lehet ha sosbe kell ha ráérsz akkor mi 3g-t vennék ha kábelen nem akarsz 1-et sem rádugni, nem mintha nem lenne lan csatija, ha kell,
nekem a tv-men 94/94-et kipörgeti mivel 100-as lan van benne , wifi-n is próbáltam ott is bőven az elvárt felet van.-[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
tudom, hogy létezik, én is nézek uhd fhd-nál is nagyobb bitrátával rendelkező videot, azok már 20GB kostolnak, de feladat kezelöben nem láttam még többet felfelé ilyenkor, FHD-nál, egyedül UHD-s filmnél igen ott a közel 100 is emg volt. de sima FHD-s nál nem igazán és nem akadott vagy ilyesmi.
nem tudom ugygondoltam jopoén lesz, mindenki laptop miatt irja hgoy enm kábelez inkább wifi, aztán legtöbb esetben ugyan ott használja a laptopot is nem mászkál vele a házban .
de pont amiatt hogy a tv-hez coax is kell menjen a coax melelt egy cat5e kábel is elfér a falban vagy csak mellette .sw-t téynleg nem irta, de c7-es 4portal rendelkezik, és tv és laptopot irt , igy gondolom a 4 lan port bol 1 belefér a tv-nek
#72471) ToBeY
telepits egy speedtest alkalmazást és kiderül hogy menyni az anyni ami a tv felé megy, a tv-re gondolom okos tv- és gondolom nem csak lg-re van speedtest alkalmazás hanem samsungra is.
ne csaka tv-t nézd mert használsz laptopot is, és az emg leeht hgoy ac képes, vegyél nyugodtan ac képes routert, ha ráér akkro mi router 3g .
tv-t emg ha ugy is akadna wifi-n a jel továbbra is a coax melelt leeht cat5e kábelle vezetékelni.
onnatol csak a laptop használ wifi-t.[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Mivel az "n"-es wifi a max, + dual band (2,4Ghz és 5Ghz), ezért ennek megfelelően kellene venni a router-t. Az megint más kérdés, hogy ha belefér a büdzsébe, akkor ettől függetlenül lehet venni "ac"-s wifi-s router-t is, max. nem lesz kihasználva.
szerk: max. nem lesz kihasználva egyelőre (!). Ki tudja, később lehet vesztek egy ac-s wifi-s notebook-ot...
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
ToBeY
nagyúr
válasz DonMaster #72469 üzenetére
Nem tudom hány mbit kell 4k stream és youtube videók nézéshez,de a mostani digis zte routerrel még a gagyi fb videók se indulnak el mert olyan 5-7mbit megy át tv-re a másik szobába.(külön szobába van a tv és a router)
Geth: igen,a kábelezés ki van csukva mivel itthon leverik a vesém ha szétfúrom a falat,vagy ha kábelek futnának mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz DonMaster #72469 üzenetére
Állítólag létezik 15 Mbps-nél nagyobb bitrátával kódolt video is... (pl. dlna, max. fhd-t nem látom hogy írta volna)
Nem biztos hogy a TV-t akarják hordozni, lehet pl.
* nem akarják kábelezést megoldani
* nincs szabad hely a switchen
Hogy miért pont az jutott eszedbe hogy hordozzák a TV-t?? Nekem ez jutott volna eszembe utoljára -
DonMaster
addikt
5ghz nem egyenlő AC wifi. van 5GHZ-en n-es is.
tv-nél tök nyolc kábelen is 10-/100 meg yhiába dugod gigára, meg oda minek több, hbo go netflix home serverröl is simán megy minden wifi-n és kábelen is kb 15mbps kell nem több tv-nek, ezekhez, FHD- minöségnél.
laptop ha tud ac 5GHZ-et akkor akár 400-at is elérhetsz ideállis esetben.
(#72468) Brandynew
tv-nél lanakábel, tv-t nem szokták hordozni az emberek mitn egy laptopot , mer tugye utobbinál szokot kifogás lenni hgoy viszi elöszobábol fürdöbe , nappaliba konyhába hálóba erkély-re stb. tv-t nem szokták[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Azzal még kiegészíteném, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen a vevő és az adó oldalon az a bizonyos AC. Ha az adó (pl. router) egyszerre több MIMO-val rendelkezik, tehát párhuzamosan több antennán is szórja ugyanazt a jelet, de a vevő (pl. a tévé) csak 1 MIMO-s, akkor fele akkora nem lesz az átviteli sebesség, mint lehetne, ha a tévé is több MIMO-s lenne. És persze nem csak ez számít, sok kis apróságon múlik, hogy a router mekkora sávszélt tud biztosítani az eszközödnek.
A tévében viszonylag nehéz cserélni a WLAN adaptert, de a laptopodban egy könnyedén meg tudod tenni.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Kis Google után (csak hogy biztosra menjek): LINK
Az 1000-es nethez ajánlottaknál:
Ha ráklikkel az ember a router linkjére, akkor a Te általad kérdezetthez visz el.
De pszt! Ez itt off topic. (Mármint a téma.)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
ToBeY
nagyúr
válasz iMaverick #72463 üzenetére
Köszi akkor jó. Igazából azért venném mert a gyári zete router-nek a wifi része nem túl acélos itt panelban, és sokan mondták hogy vegyek dualband routert mert azzal jó lesz.De annyira koncentráltam a wifire,hogy nem is néztem meg elég lesz-e kábelen a gigabites ftth-hoz.
-
DonMaster
addikt
válasz #65537792 #72460 üzenetére
igen föleg mostanában, én legutobb 2honaposat márc31-én fizettem azota 1 ft-ot nem fizettema Digi-nek,
mégis megy minden, bár nem mintha tudnák fizetni úgy , hogy nem generálják le a számlát se ügyfélszolgálaton se neten nem tudok fizetni, majd egybe kiküldik valamikor , legalább 3x szoltam emaitt, de ha nekik nem kell a pénz az nekem nem baj ,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valaki esetleg használ gigás net-hez archer c7-t?A gyári csodát erre szeretném lecserélni,de nem tudom boldogulna-e vele?! -
-
DonMaster
addikt
válasz #65537792 #72457 üzenetére
2havi van kiszámlázva május junius.
mi ezen a meglepő?
hamarosan ugy is lejár az okos csomag kedvezméyned és akkro jön majd nem havi 4580 hanem havi 6000
nem mellékesen ahgoy irod 6.30-ig kell befizetni. a 2honapot nem emg lepő.amúgy változott az ászf ezen feltétele, és ha nagyon minimál a számla akkor utolag számláznak több honapot 1-ben. igy sporolva gondolom.
mikor jár le a hűség időd? utolsó évben ujra lehetet kötni az okoscsomagot, és neked még az van, ezért enyni az ár, máskép a diginet 100 már 3100lenne, a tv és telefon is több.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez mi a tosz?
2019/2725827 2019.05.03 2019.06.30 11 450 Ft Nem
Eddig 4580Ft volt.
Múlt hónapban egy 4733Ft-ost fizettem. Erre belépek ez ügyfélkapuba és ez fogad.(#72458) Laccoss
Mlyen első 3. hónap? Vagy 7 éve digi van nálunk.
Ez van a részletekben:
DIGINet 100 2019/05/01 - 2019/05/31 1 DB 2 225 Ft 106 Ft
DIGINet 100 2019/06/01 - 2019/06/30 1 DB 2 225 Ft 106 Ft
DIGITel 200 2019/05/01 - 2019/05/31 1 DB 200 Ft 43 Ft
DIGITel 200 2019/06/01 - 2019/06/30 1 DB 200 Ft 43 Ft
DIGITV 2019/05/01 - 2019/05/31 1 DB 3 300 Ft 702 Ft
DIGITV 2019/06/01 - 2019/06/30 1 DB 3 300 Ft 702 FtDe miért van egyben?
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Laccoss #72455 üzenetére
Pont az ilyen uber segedprogramok szokták elcseszni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TeeJay
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz McReay #72451 üzenetére
Bejelented hibára. Kiküldenek egy szerelőt, ő mér egy értéket nálad a saját laptopjával, és ha azon épp megvan a garantált minimum (meg még néhány százalék), akkor fizetsz 2500 Ft-ot a kiszállásáért. 99%-ban meg szokott lenni. Ha nincs, akkor javítaniuk kell, 72 órán túl kötbér jár.
-
DonMaster
addikt
válasz McReay #72451 üzenetére
250 az küszködés , csak nelássa a 29körzetböl és digi modemmesektöl valaki
gép specifikáció?
saját router vagy digi router ?
ram proci ssd/hdd ami számit.
lankábel tipus? minimum cat5e ?
virus irtó? tűzfal ?ezeket ird le és utána lehet hgoy tudunk valamit javasolni, azon kivül, hogy irj emailt amiben bejelented digi oldalán méréssel hogy menyni az anyni majd ezt telefonos ügyfélszolgálaton is megteszed biztos ami biztos alapon.
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete bekötötték az FTTH 1000/300-as internetet, egy FTTB 500/300-as internetet váltott.
Aktiválás után azonnal (még a szerelők mérései során) látszott, hogy nincs meg a maximum.
Pár mérés után beállt olyan 600-700 közé a letöltés és 150-200 közé a feltöltés.Erre az volt a magyarázat, hogy kell egy kis idő, amíg a rendszer szépen beáll és rendesen lesz internet.
(nem szóltam semmit, hisz a garantált sebesség mindkét oldalon megvolt)Aztán ez az "ígéret" a mai napig nem jött el: [DIGI sebességmérés] [Speedtest sebességmérés]
Most már ott tartok, hogy a letöltés a garantált minimumot sem éri el.
Napok óta csak küszködik az internet, amióta bekötötték csak szenved.
Ilyenkor mit lehet tenni?Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
-
djsilas
tag
válasz st3v3np3t3r #72418 üzenetére
DHCPv6
-
djsilas
tag
válasz st3v3np3t3r #72441 üzenetére
kipróbáltam az openwrt-t... nagyob béta verzió még...ami a wikidev oldalukon fent van, az felmegy,de nincs webfelület...
Ez nem bug, hanem feature! Ha eddig sem sikerült eljutni az ismerkedésben, akkor tényleg biztos kell ez neked?
-
WaterWave
veterán
válasz DonMaster #72445 üzenetére
Igen, mondjuk örülök ennek a lépésnek a digitől, mert úgy érzem, hogy versenyhelyzetet fog teremteni, ha nem is nagyon, de azért csak oda szúr a többieknek.
Aztán lehet idővel emelni azt a gb határt, esetleg növelni a sebességet, vagy faragni az ezresből• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
DonMaster
addikt
válasz WaterWave #72444 üzenetére
az attol függ
ha hbo go netflix -en filmez hd vagy uhd-ban akkor könyen elmegy,
ha google-on kereset filmet néz akkor filmenként 2-3gb-nál nem kell többet számolni és mobil eszközön az is nézhető . de a 2gb hoz képest nagy elörelépés lesz neki ez akkor is. kérdés a lefedetség és a sebesség ami kell filmezéshez.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
WaterWave
veterán
válasz zoltan6 #72439 üzenetére
online filmezésre meg tv--re azért 50gb nem sok, tény több mint a régi csomagod, de az azért hamar elmegy ha ezekre fogod használni.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #72441 üzenetére
snapshotba sosincs webes, de ezt írják is
-
kipróbáltam az openwrt-t... nagyob béta verzió még...ami a wikidev oldalukon fent van, az felmegy,de nincs webfelület...a fórumon találtam egy user által javítottabb verziót,azon bejön a webfelület, de csak az 5GHz-es wifit látja,a 2.4GHz-set nem...a wifi jelző ledek nem mennek,ráadásul újraindítás után megszűnik a webes felület elérhetősége...tftp-s módszerrel a gyári fw visszarakható szerencsére....még várok vele pár hónapot,hátha lesz stabilabb...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
sztanozs
veterán
Kell tulajdonosi hozzájárulás (legalább is két éve, mikor albba kötöttünk, nekünk kellett).
T-nél viszont semmi nem kell (címre szóló lakcímkártya sem). Szerződéskor bemondod a címet, azt annyi. Amíg fizetsz, addig szolgáltatnak - kvázi leszarják, ki a tulaj.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
MODERÁTOR
-
DonMaster
addikt
Van meg olyan akinek nem generaltak meg mindig szamlatt? Se apri se majus? Es szemelyesen se lehet emiatt befizetni.
-
djsilas
tag
Volt már Digi-s hiba, nem is egy. Olyankor nem is volt net se. De amikor van, akkor ilyen "kis" számokkal még sosem találkoztam, a legkisebb letöltési sebesség >700Mbit volt, feltöltés meg mindig a névlegesen felül teljesít. Én sokkal több olyannal találkozom, akik WiFin várják a gigabitet és emiatt elégedetlenkednek...
-
köszi a tippet... mikor utoljára néztem még semmi nem volt rá...
most melózok... leszedem hozzá a dolgokat és holnap kipróbálom... remélem nem lrdz tégla a routermár nem először telepítek openwrt-t... volt egy 741esem,azon is openwrt volt..és gyorsabb volt a net openwrt-vel mint a gyári sw-vel
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
WaterWave
veterán
ipv6 nélkül nem lehet élni?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #72424 üzenetére
Ha jól láttam van rá openwrt snapshot (ath79 miatt gondolom már flow offload-os)
-
annyira nem profi ez a router, hogy ennyi minden beállítható legyen... gyári firmware van csak rá...openwrt meg hasonló custom firmware felejtős...
mivel így müködik,így ha kell esetleg másnak is, meg lesz [link]... röviden, tömören
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #72422 üzenetére
Ó, a java csak ez után következik
privacy extensions, randomize identifiers, dinamikus tűzfalszabályok, belső dnsv6, ula prefix (fallback ha elmenne a net, akkor is maradjon ipv6 névfeloldással), stb.
Najó, böngészni ez is jó lesz -
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #72420 üzenetére
PPPoE (same session), szerintem csak el van írva, IPv4 akar lenni a szövegben a checkbox mellett.
IPv6 címet a routered DHCPv6-on keresztül kap (nekem legalábbis ezt írja ), prefixet delegálja.
A LAN oldal más tészta, én ott az SLAAC-t preferálom. -
válasz MasterMark #72419 üzenetére
az a baj, hogy pont az én tipusomhoz nincs konkrét leírás...
nálam csak ennyi van
a legtöbb leírás régebbi router konfig felületet mutat ahol teljesen máshogy van írva minden
azért így kicsit valammenyire nehéz
a korábban hivatkozott leírás alapján az elsődleges castlakozás ipv6 amit ipv4gyel kell megosztani ha jól értem... nálam ez fordítva van...elsődleges kapcsolatként kell hogy menjen az ipv4 és azzal megosztva megy az ipv6...[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz st3v3np3t3r #72418 üzenetére
LAN oldalra értettem. Ezer leírás van hogy kell.
Ha beállítottad várni kell kicsit, amíg a gépen is működni fog.
Switch Tax
-
válasz MasterMark #72417 üzenetére
a get ipv6 address-t akkor slaac-ra állítsam?
-
MasterMark
titán
válasz st3v3np3t3r #72416 üzenetére
Úgy állítsd be, ahogy a leírásban van. DHCPv6 nem kell.
Várni kell egy 15 percet amíg a default route odatalál, csak utána lesz kapcsolatod a végig.
Switch Tax
-
válasz st3v3np3t3r #72415 üzenetére
most megint nem megy az ipv6
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gyurka6 #72414 üzenetére
Itt találsz leírást.
Köszi(Csak két lehetőséget írtál...)
get ipv6 addressnél 3 lehetőség van
dhcpv6,slaac,specified by isp(ezt hagytam ki szándékosan)2a01:36b:1600: kezdetű címednek kellene lennie, ipv6 és ideiglenes is.
a mellékelt blogban írtaknak megfelelően az ipv6 dns címek stimmelnek,de a cím amit kapok FE80::5C10:../128-nal kezdődik,dns1 2a01:368:a::1,dns2 2a01:368:a::2ping -6 ipv6.google.com tracert -6
bad parameter tracert(win10x64)
ping -6 ipv6.google.com
reply 8,9,16,7ms sent=4,received=4,lost=0ipv6.google.com
a google ipv6 oldala azt írja hogy nincs ipv6csak akkor működik az ipv6 cím ha az ipv6 oldalon így állítom be:
pppoe-re állítom kapcsolatot
pppoe some session with ipv6 connection-höz pipát rakok(ha kiveszem a pipát,és beírom a user/pass-t, akkor se ip4 se ip6 kapcsolatom nem lesz)
get ipv6 address dhcpv6
prefix delegation enable
dns address get dinamically from ispupdate:
höhö... mitől javult meg? most meg azt írja a test-ipv6 oldal hogy minden rendben 10/10,ipv6 pub cím 2a01:36d:300...[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz st3v3np3t3r #72413 üzenetére
Itt találsz leírást.
(Csak két lehetőséget írtál...) 2a01:36b:1600: kezdetű címednek kellene lennie, ipv6 és ideiglenes is.
ping -6 ipv6.google.com tracert -6 ipv6.google.com[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
üdv...technikai kérdésem lenne:
a routerem ipv6 képes, egy tp-link archer c2 ac900...
a digi ipv6 címkiosztáshoz milyen beállítás kell az alábbi 3 közül?
dhcpv6
slaac
a test-ipv6.com szerint nincs ipv6 címem, de a router meg jelzi hogy van
ezt írja a test-ipv6 :
Tesztelés IPv4 DNS rekorddal rendben (1.079s) kapcsolat: ipv4
Tesztelés IPv6 DNS rekorddal időtúllépés (16.980s)
Tesztelés Dual Stack DNS rekorddal rendben (0.536s) kapcsolat: ipv4
Dual Stack DNS és nagy csomag tesztelése rendben (0.470s) kapcsolat: ipv4
IPv4 teszt DNS nélkül rendben (0.171s) kapcsolat: ipv4
IPv6 teszt DNS nélkül időtúllépés (16.105s)
Nagy IPv6 csomag tesztelése időtúllépés (16.055s)
Az internetszolgáltató IPv6 DNS tesztje rendben (0.571s) kapcsolat: ipv4
Észlelt IPv4 Szolgáltató rendben (1.930s) kapcsolat: ipv4 ASN 20845
Észlelt IPv6 Szolgáltató időtúllépés (16.981s)vagy router konfigurációs probléma, vagy isp vagy bugos az oldal
-
TeeJay
félisten
-
nagyúr
válasz TeeJay #72409 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs igazad, mert van a mondandódban ráció, de az is tény, hogy amikor az utcánkban rajtunk kívül még csak 1 házban volt Digi, akkor 920-930 Mbps volt a letöltés, amikor meg mindehova bekötötték, akkor beállt 300-350-re. Mindenkinek konstans ennyi, megkérdeztem a szomikat fűnyírás, sövényritkítás közben. Pedig hát itt a szomszédokat ismerve senki sem torrentkedik, aztán mégis. Az mondjuk igaz, hogy amióta üzleti csomagra váltottunk, oda van szögezve a mutató az 560 Mbps-re és álmából felkeltve is ennyi.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TeeJay
félisten
válasz viktorhu #72392 üzenetére
jaj már túl parázod a dolgot...
GPON-on évente 1x van hogy egyidőben 3 user csutkán töltene valamit és akkor is még 800megabit jut észre sem fogják venni hogy nem ment 940-el
ja gépük sincs olyan, router sincs olyan, amúgy is N wifin nyomják telefonon ami jó ha 50megabitet tud
ha netán torrenteznek lekapnak egy SD filmet kemény 1,4GB-al ami legjön 20másodperc alatt utána már nem használják a hálózatot. annyire eloszlik a netes forgalmazás hogy szinte mindig lehet maxot adni 32-64-es osztás mellett is vagy ha netán mégis lenne egyidőben adatforgalom az max 2 esetleg 3 user és az még bőven garantált minimum felett lesz
ahhoz hogy 300megabitbe ne férjenek bele 8 azaz 8 usernek kellene csutkán tölteni ugyanabban az időben
ez még torrent mellett sem jöhet össze mert aki komolyan tolja az RSS vagy autoDL-el tölt elsők között amikor is sosem gyors mivel 1 seeder van meg 20-30szerveres aki szívja mint az állat de alig jön
nekem letöltésem mindig lassú...
aki kocatorrentes az meg már akkor kapja le mikor van 500 seeder neki lejön maxon 1-2perc alatt nem fognak ütközni a többi userrel.
ha nem lehetne közel maxot adni egész nap folyamatosan akkor egyik szolgáltató sem tolna ilyen csomagokat FTTH-n!!! adatforgalomnál meg múltkor leírtam havonta honnantól van az ami már garantált minimum feletti forgalom, addig senki se fog ezzel foglalkozni amíg a GPON port napi forgalmának tizedét nem tekeri össze a 32 vagy 64 végpont
nyugodj le használd és kész, más is használja, ha meg a szomszédod csak keveset használja akkor te felhasználhatod az ő forgalmát is és készamúgy a te örömödet az szolgálná ha fix gigabit lenne mindenhol de úgy lenne 3 csomag hogy 3 különböző adatforgalommal
olcsó csomag havi 1TB
közép csomag havi 10TB
max csomag korlátlan forgalom, első kettőben forgalom után garantált minimumra lassítás, harmadikban nincs lassítás de drágább[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DonMaster
addikt
válasz Gyurike #72397 üzenetére
1.
Így eggyel kevesebb lenne, plusz jobban is bíznék a sajátban, mint a pici Huawei-ben
2.
Jelenleg bridge módban van otthon egy Huawei ONT1/a
persze kevesebb áramot fogyasztana, semmi más.
1/b
biznál a saját eszközben mikor a 2.-ban leirtad hogy bridge-ben van. jo poén,ezt öngolnak hivják.ha bridgeben van akkor olyan mint egy kábelmodem, rádugod a sajátod és onnan megy a saját neted hálozatod,
más részröl ha egy bridgebe tett nevezzük modemnek nem bizol akkor honna gondolod, hogy 1 sarokkal arébb nincs olyan eszköz amiben még anynira sme biznál, csak ugye nem tudsz erröl, pedig ott is ugyan ugy átmegy az internet, szoval instant baromság ez a megbizom nem bizom meg benne, ha nem bizol meg a Digi hálozatában akkor menj másik szolgáltatóhoz, ha megbizol akkor fogad el hogy az eszköze bridge-ben van.
ÉS NEM LEHET KIVÁLTANI FTTH-NÁL A DIGIS-S ESZKÖZT.
-
CirrMee
addikt
Irtam hogy veluk is beszeltem csak hihetetlen hogy bemegyek az utcarol es megkotok egy talalom cimre egy szerzodest.
Gondolom úgy, hogy előtte csinálsz teljesen hihetőnek tűnő okmányokat (pl lakcímkártya) az adott címre...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- NBA és kosárlabda topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Path of Exile 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest