- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
Tsebacsi #67590 üzenetére
Sajna má nem az
Abban az esetben még rá tryolok egy linuxszal is s azt is megpróbálom fel driverelni. Avagy egy w7el (bár ezt még át gondolom)...
Ha meg nem jó akkor le kell mondjak a komolyabb grafikát igénylő cuccokrólDr azé a 4k por..... porszívózós videók még mehetnek az intellel, sőt azok erdig is arrol mentek xd
Nah meg programozni tudok és a többi, szval azé nem teljesen veszett az a fejsze....
Hacsak nem lesz vmi tippje a kollégádnak.
De az fix hogy tegnap 22:00 óta cumizok szal most má nrm vágok bele a folytatásba.. Kevés alvás, edzés volt keményen majd még ez is.. kezd kiütni rajram
-
Roxkex
senior tag
válasz
Tsebacsi #67583 üzenetére
Magát a kártyát "felismeri", mert azt írj az eszközkezelő, hogy:
1. Intel HD Graphics (Ez a 4400 ami integrálva van a cpu-ba)
2. MS Basic Display AdapterDe persze le fogom csekkolni.. De ne nézz teljesen hülyének nem vagyok nagy Linuxos, ott hogyan tudnám megnézni / kipróbálni a karit ? Mmint boot linux alol ? :\
Hát most igen elvetemült dolgokba kezdtem bele
A driver.inf fájlokat írtottam ki ami AMD related illetve az összes olyan basic / display drivert (kivéve az intelét, mert az mükszik az fix !) ami ez a MS W10-el jön. Majd egyszer kétszer nem tudtam be bootolni de szerencsére only parancssorból tudtam indulni és vissza másoltam a létszükséges fájlokat. Szó mi szó, most jelenleg nincs "MS basic" driverem
Letöltök egy W10 isot majd abból kiszedem és azt rakom fel neki
(Kicsit elvont vagyok ... Tudom
De már kíváncsi vagyok, hogy melyik ragadt be, már erősen tippelek arra, hogy az MS Basic driver, mert annál is kiírja azt a D3 statet)
Jah meg van egy moddolt amd driver (valami unifl vagy mi a bánat ...) azt is kipróbálom ..
Hátha valami helyre tudja ébreszteni a kicsikét ...
Szerk.: Jah és most a MS Basic Display Driver ezt a hiba üzenetet modja: "A következő elérési út nem létezik: %hs." (Ami persze érthető, csak mondom... - hiszen töröltem a driver fájljainak elég nagy részét)
-
Roxkex
senior tag
válasz
Tsebacsi #67581 üzenetére
Oh ! Ez esetben köszönöm a dicséretet (?)
- Hát azért Én általában legalább egy kicsit igyekszek azokat a témákat körbe járni amikhez valamennyire értek ! Mert akkor megkerülhetem azokat a felesleges köröket amiket tipikusan a szolgáltatók szoktak mondani... "Próbálta már újraindítani" ?
Nah meg IT-s lévén (vagyis pontosabb programozó) még valami furcsa fétis módon szeretem is az ilyen problémákat de csak akkor ha sikerül megoldani és az szoftveresXD Nagyon remélem, hogy nem halt meg az AMD kártya laposban mert akkor nagyon nagyon szomci leszek :'(
Egy kis off.. Az aláírásod iszonyatosan tetszik !
Szerk.:Nem baj ha ma nem kapsz választ ! Már az is örömmel telt ha megpróbálod ! Lehet addigra még Én is megtudom oldani - vagy türelmetlen leszek magammal is és rá tryolok egy win resintallra ... Néha már gondolkoztam rajta de még jól működik, csak úgy mert mért neNéha kell karbantartani egy clean resintallal azt is
-
HThomas
őstag
válasz
Tsebacsi #67546 üzenetére
De akkor tényleg nem normális ez a terhelés alatt 90+ fok? Mármint, ha ugyanígy kapom majd vissza mert gyárilag alulméretezett a hűtés, akkor inkább nem bajlódok vele... most kb másfél éves a gép, az elején nem rémlik, hogy ennyire melegedett volna, de akkor még nem volt fenn hőmérséklet monitorozó program...
Service Start Date Expiration Date
Parts Only 16 JUN 2018 15 JUN 2019
Onsite Service After Remote Diagnosis 16 JUN 2018 15 JUN 2021Ez ugye azt jelenti, hogy kijönnek a gépért és elviszik, majd visszahozzák? Sorry a sok kérdésért, még sosem volt szerencsém Dell gépekkel korábban...
-
HThomas
őstag
válasz
Tsebacsi #67544 üzenetére
Nem tudom, soknak tűnt, valszeg megszoktam, hogy az asztali gépemen hasonló esetben 36 fok körüli a proci.
Kisebb terhelésre már mindjárt 70-80 fokos, és akkor a ventillátor is elindul már. De igazából ez a fő baj: "Terhelésre (kb 30-40%, 4GHz-en) pillanatok alatt felszalad 90 fölé. "
90-100 között, a ventillátor visít és szinte megfoghatatlanul forró a gép alja. Ha pl fordítok valamit és az összes mag megy akkor dettó ugyanez, 90-100 fok. És a GPU még nem is fűt... -
-
batyuska100
senior tag
válasz
Tsebacsi #67494 üzenetére
Amikor vettem a laptopot akkor sokkal jobban melegedett. Miután szétszedtem láttam, hogy valami fogkrém szerű anyag van a cpu és a borda között. Lehet hogy bacsis laptopja volt?
Azért fura nekem, hogy ennyire melegszik, mert nekem ez előtt is Dell laptopjaim voltak, egy D630, később egy D830, azok terhelés alatt 60°C körül voltak és a ventik már akkor is 100-on mentek. -
Mattb
senior tag
válasz
Tsebacsi #67228 üzenetére
Na, itt egy kép, nem tudom mennyire látszik: [kép]
A beállításokban pedig mind a kettő 100%, és tudom hogy 14" valamint 24" nagy a difi csak az érdekelne, hogy esetleg valahogy lehetnek e kisebbek a monitoron lévő dolgok.Továbbá: Latitude melegedési és üvöltő venti problémák: Le töltöttem a Dell Power Managert, amelyben be lehet állítani a Hőkezelést. Csendesre állítottam, amely azt eredmeényezi hogy növekedhet a rendszer hőmérseklete, a teljesítmény viszább eshet. Viszont így töltőn sem üvölt a venti.
Valaki használja ezt esetleg?Lenne még egy kérdésem egy szintén itt található beállításra, az akkumulátor töltése, be lehetett állítani, hogy 50% alá eséstől töltsön a max érték pedig 85%-ra állítottam. Még ki probálni nem tudtam, jelenleg pont 85%-on áll, azt jelentené ez, hogy most engedi lemerülni 50%-ig hiába be van dugva a gép? Monitorról töltöm type-c kábelen keresztül, erre is érvényes lenne ez a beállítás, vagy csak a gyári töltőre?
Előre is köszönöm!
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #67222 üzenetére
mi igen, mivel ugye elvileg el nem vihetnéd a gépet bevizsgálás után (autódat, telefonodat sem viszed el például), de mivel annyira megszaporodtak ezek az igények egy időben (és annyi plusz munkát jelentett a szervizes srácoknak a dupla szerelés), azt mondtuk, hogy oké, el lehet vinni a gépet 4500ft fejében, ha annyira kell a gép...
a 10 nap nem annyira 10 nap viszont, elvileg olyan 3-6 nap alatt befut az alkatrész, de sosem fix, amennyire tudom
-
c64fanhun
tag
-
-
Pano
addikt
válasz
Tsebacsi #67140 üzenetére
Senki nem tudja, francba bele
Egyszerűen sehol nem tudok érdemileg utána olvasni/kérdezni a notinak, mert pár unboxing videón kívül (ami ráadásul vagy thai vagy indiai) egy épkézláb review vagy bemutató/fórum stb nincsen sehol. Itt is kérdeztem a kapcsolódó topikokban, de semmi. Így nehezebb beleugrani a vásárlásba, főleg hogy azért 300k+-ról van szó, ami nem aprópénz. -
kromatika
veterán
válasz
Tsebacsi #67112 üzenetére
Igen,én is így gondolom,ezért cseszi a fejem hogy esetleg a 7-szériás Inspiron 7786-al, [link] vagy egy G3 -al járnék e jobban.17-es multimédiás gépet szeretnék,8 gen és némi külön vga.Csak néha alkalmi játék,és film nézés.Hordozva ritkán lenne,és a legfontosabb a kijelző jó minősége.(az IPS en belül) egyébként a múltkor megtapogattam a fen írt 7786 -ot,és igen meggyőző az anyag használat,mert műanyagnak nyoma sincs.Csak a hűtést nem tudom mennyire találtál el rajta.
-
csubuka
addikt
válasz
Tsebacsi #67058 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez jó hír, akkor ez a nem kifejezetten ehhez gyártott, általános kivitel is jó lehet? Annyira nem látszik a csatija a fotókról, de ha a Dellben a legsimább ilyen csati van, akkor lehet okés lehet. Csak mert ha direkt Dellhez cenném kb ugyanezt, az 3x ennyi
De látszólag ugyanez a termék.
-
-
1stVikman
senior tag
válasz
Tsebacsi #66989 üzenetére
Köszi a választ, akkor egyelőre hagyom.
Amúgy ~4 éve van nálam és 3 évesen vettem, tehát nagyon jól bírja.A touchpad feletti 3 gomb nem működik (nem is használom), de rendeltem netről bontottat. Gondoltam ha amiatt szét kell borítani félig a gépet, akkor csak tovább bontanám és mehetne a pasztázás is.
De akkor így elhalasztom a komplett projektet. -
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #66727 üzenetére
a kiszállósok még kijárnak? az merész
mi vagy behozatjuk velük és megvárhatják a javítást NBD-s gépnél, vagy futárt küldünk érte, mi kb egy hónapja nem megyünk már ki ügyfélhezén, mint ügyfélszolgálatos/átvevős, kezdek belehülyülni lassan, annyi meló van... szinte egész nap jönnek be az ügyfelek, 3 és 5 közt meg jut egy kis idő a GLS/Sprinter által hozott cuccokra munkalapra venni, kivagyok már
-
eris94
tag
válasz
Tsebacsi #66678 üzenetére
BIOS-t factory reseteltem, Dell Data Wipe-pal töröltem az adatokat, (Offline) Win install után a hang probléma úgy tűnt, hogy megoldódott, de 1 újraindítás után visszatért sajnos (vagy nem vettem észre elsőre).
Drivert pedig semmit nem rakott fel közben ahogy látom.
Szerintem megpróbálom boldogítani a szervizt ezzel még.
És köszi a segítséget! -
laca891
aktív tag
válasz
Tsebacsi #66649 üzenetére
"az ilyen típusoknál a billentyűzet egyben jön a palmresttel." Rengeteg helyen árulják külön a billentyűzetet.
https://www.laptophardware.hu/dell-inspiron-5567-7567-7778-gyari-uj-magyar-hatter-vilagitasos-keret-nelkuli-billentyuzet-0tjrhx-tjrhx-20521.html Tehát azt mondod, hogy nem lehet rátenni a palmerestre. Vagy nem érdemes mókolni. Köszi választ, akkor átcseréltetem.Májusban jár le a 3 év garancia, gondoltam megcsinálom.
-
laca891
aktív tag
válasz
Tsebacsi #66645 üzenetére
Mi a megoldás ennél, mert van egy dell inspiron 5567-es gépem. Vettem hozzá billentyűzetet, palmerest nélkül ,mert a T gomb újkora óta nem jó. Nekiálltam, hogy itthon kicserélem, de a műanyag hegesztés megfogott. Nem mertem széjjel szedni.
Tehát a szervizben vagy egy jó szaki, műanyag hegesztéssel fogja megcsinálni? Vagy mi erre a szabályos eljárás?
-
zsoltip
őstag
válasz
Tsebacsi #66616 üzenetére
Igen, ezt a kegyetlen meleget én is érzem. És igen, már nem is akarom oda tenni olyankor a kezem. Úgy próbálok gépelni, hogy a kisujjam, ami alapból ott lenne, biztosan fennmaradjon, a szélen.
Nem látok különös terhelést. Ez az, ami miatt fura.
Most Vezérlőpultban levettem a minimális proci használatot 5%-ról 3-ra. Állítólag azért nem tanácsos 0-ra venni, hogy kíméljük az akksit.
De így még továbbra is ott állunk, hogy másnál is van ilyen jelenség, de az okát nem tudjuk.
Senki nem tudott még a végére járni?Előző, #66614 kérdésemben lévő 2.) és 3.) pontra esetleg valami tippetek van?
-
tylerddd
veterán
válasz
Tsebacsi #66616 üzenetére
Szomorú. Nálam pl. Google backup & sync szokta meghajtani vagy videó konvertálásakor. A Google Chrome-nak is volt valami szolgáltatása, ami hajtotta a procit kegyetlenül és így a hűtés is ment. Ezt szerencsére utánaolvasás után ki tudtam lőni, felesleges funkció volt. Nálam a HD Sentinel szokott jelezni, néha felkúszik 50 fok köré az SSD. Amúgy durva, hogy milyen kis résen próbálja kituszkolni a meleg levegőt
-
-
válasz
Tsebacsi #66278 üzenetére
Nem voltam kellőképp alapos, el volt dugva a Technology and Components / Storage and input/output alá:
The Inspiron™15 - 7557/7559 is shipped with the following 2.5 inch hard-drive options:
SATA- 3
CapacityDimensions
1TB HDD2.5"
128 GB SSD M.2 DriveDe a disassembly leírásban pl. szó nincs SSD-ről.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Tsebacsi #66262 üzenetére
Magát a termékeket nem ismerem: az e7270-höz például nem kínál jelenleg autós töltőt, de a főbb paramétereiben megegyező (feszültség, teljesítmény, csatlakozó mérete) olcsó utángyártott típust viszont nem ajánlja fel ehhez a notihoz. Tehát valamiért valószínűleg mégsem kompatibilis. (Chipes, vagy akármi - de nem biztos hogy működni fog vele). Pedig ilyet én is rendelnék, főleg hogy ezen a hétvégén ingyenes a kiszállítás.
-
Louro
őstag
válasz
Tsebacsi #66249 üzenetére
Itt arra akartam utalni, hogy nem egy gamer gép kellene. Az Excel se 100e soros. Nem egy Excelguru, csak adminisztrál mondhatni. Neki tényleg a hordozhatóság az elsődleges szempont.
A cég ragaszkodik a Dell márkához. Azért ide írtam és nem a milyen laptopot topikba. Vagy dobjam be oda inkább ?
-
Gerrroo
csendes tag
válasz
Tsebacsi #66228 üzenetére
Sajnos nincs közel. És már náluk van a gépem, és valahogy az az érzésem hogy foglalkoznak a problémával vagy csak úgy csinálnak. Persze lehet hogy ez csak előítélet.
Ha nagykereskedés és hivatalos márkaszerviz akkor miért rendelgetnek alkatrészeket egy javításához ? És egyáltalán honnan ? -
Hevius
tag
válasz
Tsebacsi #66192 üzenetére
Na srácok köszi az ötleteket. Kipróbáltam a gépet másik töltővel ugyan ez a jelenség, sőt annak az akksijával is ugyan ez a helyzet. Tovább menve a hiba kereséskor megnéztem úgy is hogy ramokat kivettem, procit is, lehúzgáltam szinte minden csatlakozót az alaplapról úgy is ugyan ez a sztori. Sőt a jó gépből kivettem az említett DC-IN [kép] kábelt is és azzal is ugyan az maradt a helyzet, ha erre gondoltatok. Nyilván ezt kipróbáltam úgy is hogy lehúztam a csatiját az alaplapról és úgy dugtam be a töltőt akkor ugyan úgy villogott tovább de miest rádugtam az alaplapra ugyan úgy kialudta a jelölő lámpa.
Ezek alapján kijelenthetjük, hogy az alaplap zárlatos? -
válasz
Tsebacsi #65981 üzenetére
Köszi a biztatást :-) hétfőn bejelentem. On-site gari van rá, elvileg ki kellene jönni a technikusnak. Eddig notival nem nagyon volt gondom (van vagy 30 a cégnél, mind Latitude - van olyan is, ami már több, mint 6 éves, napi hurcolásban van, nincs dokkolón, a zsanér most kezd kicsit meggyengülni...).
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #65969 üzenetére
ha már dobja a diag is, lehet elég valami könnyedebb tesztet ráereszteni, csak ugye a hiba miben nyilvánulna meg használatban? lehet elketyeg még így a gép egy jó darabig, de fel kell készülni egy újra... (hacsak nem garis még az eladóhoz)
garis javításokhoz: EMEA-s gépeket tudjuk javítani, utána kell honosíttatni (ha az ügyfél hívja fel a DELL-t, hogy van egy garis gépe, viszont nem EMEA-s régióból származik, akkor neki nem mondanak nagyon nemet, a szerviznek általában mindig)
-
plömplöm
őstag
válasz
Tsebacsi #65817 üzenetére
nem "elismeri", de alapnak jó. ha a hdsentinel pillanatnyi jelentése szerint az adott storage állapota 100%-os, akkor az a tapasztalataim szerint 99.99%-osan 100%-os. ha egy hdd teljes felülettesztje négyszer végigmegy, és a hdsentinel szerint az adott storage 100%-os, akkor az a tapasztalataim szerint 100%-osan 100%-os.
és akkor még elkezdhetünk arról is beszélgetni, hogy ha adott esetben nem 100%-os az adott hdd, mert van rajta akár 1db rossz szektor, a smart adatok alapján (1 bad sector) nem garcsereérett, és vagy kicseréli az adott szerviz, vagy nem, de nem köteles.
akarunk még erről beszélgetni itt?
-
waccamár
senior tag
válasz
Tsebacsi #65808 üzenetére
Teljesen egyet értek veled, viszont annál többet nem tudok tenni már, minthogy pontosan ugyan ezeket elmondtam neki 5X. Én budapesti vagyok, ők szolnokon élnek. Mondtam neki, hogy NE MM-be vigyék vissza, hanem közvetlen szervizzel vegyék fel a kapcsolatot. Nem, nekik MM "egyszerűbb". Visszakapta ugyan úgy hibásan, mondtam neki, hogy ez nem így megy. Ő nem akar még egy hónapot várni, neki kell a gép, inkább hagyja, max. vesz egy hdd-t is. Ő tudja
-
SzaboZE
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen videókártyát?
- FOTÓS beárazás
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VoLTE/VoWiFi
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest