- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
tvamos #75618 üzenetére
Gen 7-tel biztosan (Precision 7520/7720 pl), 8. gen 7530-asnál már nincs rajta ez a dokkolócsatlakozó
-
abdulka1
őstag
válasz
tvamos #72662 üzenetére
Sajnos csak egy slot van, és az user manual szerint max 4GB DDR3 amit kezelni tud.
A sebességével nem lenne baj, egy idős hölgy fogja használni netezésre és így is hangtalan, csak meglepett a dolog.#7266 Diák66 A műhelyben van egy Toshiba L305 amiben egy T3400 mellett 2x2GB DDR2 hasít. Eddig meg se néztem, de az jól belakottan, torrenttel 50-60% között mozog.
A DELL-en csak a frissen rakott win megy, meg egy Mozilla, de ha ennyit tud, akkor ennyit tud. -
SzaboZE
addikt
válasz
tvamos #72645 üzenetére
SMD-ből építeni helytakarékosabb
Én elhullott dell tápból szedtem ki az ellenállást, diódát és az ic-t és simán rászereltem a kábellel együtt egy autós DC-DC átalakítóra 19.5V kimenettel, így most 90W-nak látja az autós tápot, tölt, fütyül, muzsikál
Van egy másik ilyen trükkös kábelem itthonra is, bármilyen 19-21V tápra rá lehet tenni. a noti elvisel kicsit kisebb és nagyobb feszültséget is 14-15V körül már nyafog. Volt hogy áramszünet esetén direktben x20V parkside akkura kötöttem vele a gépet, 2x feltölti fullra egy 4Ah Parkside akku
Utazásra, kempingezésre ideális
-
abdulka1
őstag
válasz
tvamos #72631 üzenetére
Pont ezért kapcsoltam be a BIOS-ban az ellenőrzést, mert induláskor minden simán ment, így mindjárt lett hibaüzenet.
Friss win 10-et raktam rá, nem hiszem, hogy abban lenne valami teljesítmény korlátozás, de ha kevésnek találja kraftot talán még az is előfordulhat, megnézem.Én is az utángyártott felé hajlok inkább, annak csak működni kell mert más márkákhoz nem használható.
Köszi a tanácsokat, próbálkozok. -
SzaboZE
addikt
válasz
tvamos #72594 üzenetére
Lehet elvétve kapni, szerintem nem éri meg barkácsolni mást bele. Aliexpress
Dell GPU Fan Part #: 5PJ49
Dell CPU Fan Part #: 02HC9 -
-
Dhampir
félisten
válasz
tvamos #71619 üzenetére
Nem 100%-ra biztos, de ha jól rémlik Intel firmware frissítést írt és következő indításnál frissült a Bios is.
Elképzelhető, hogy ez mégis független volt az Ubuntutól?
(Például Intel Kaby Lake processzoros HP ProBookon emlékezetem alapján lehetett közvetlenül is frissíteni anélkül, hogy az operációs rendszer betöltődése elkezdődött volna.) -
Diák66
őstag
válasz
tvamos #70314 üzenetére
A bluetooth drivert kellene frissíteni manuálisan és meg fog oldódni a probléma. A Support Assist általában a hibásan települt drivereket nem szúrja ki. Eszközkezelőben távolítsd el a bluetooth eszközt (driver eltávolítása legyen kipipáva). Utána Hardverváltozások keresése, majd ha még mindig eltávolítható az eszköz úgy, hogy a driver törlését is felajánlja, akkor ismét eltávolítás/törlés. Ha már nem dobja fel, akkor lehet a support assist/winows update segítségével drivert telepíteni, de ajánlott leszedni és kézzel telepíteni a legfrissebbet.
-
SzaboZE
addikt
-
-
válasz
tvamos #69410 üzenetére
Hát igazából ez nincs leírva (vagyis passz, mert nem néztem ezt még sosem, mindig készletből tettem, mai kellett), de amilyen van benne olyat kell beletenni 0,5mm-2,0mm közt szokott lenni általában. Mivel könnyű szerelni, megnézi, és utána cseréli ki. Vagy szervizbe költi el a dulpláját vagy vesz ezekből és sokáig elég.
-
iscsu
tag
válasz
tvamos #60767 üzenetére
Nekem ezt egy 7440 játssza (W8.1), amikor dokkon van. Nekem 0.75/0.71GHz a kedvenc, de láttam már 0.2GHz-t is. Annyira idegesítő, hogy már gyorsindításon van egy ThrottleStop, ilyenkor azzal megmozdítva a szorzót (és egy idő után a TS kikapcsolása után is) működik tovább.
-
szabonagyur
félisten
válasz
tvamos #60765 üzenetére
Ez alapján SSD hibátlan, tehát az nem gond.
CPU hő is rendben lehet, azt kellene megnézni, hogy a frekvencia változik e, felmegy e 2,5Ghz körülre vagy nem. Ehhez elég megnyitni a task managert, teljesítmény fülön a CPU résznél a sebesség körül fogja ezt kiírni.
Terhelés nélkül ennek változnia kell, lemennie egészen akár 0,8 Ghz köré is. Itt megnézni, hogy ha nem csinálsz semmit mennyin megy neked. -
-
törölt tag
válasz
tvamos #60753 üzenetére
Szia,furcsa az eseted?
Nálam ez van: DELL Precision M6800
Az akksim új:
Most pedig így megy 2 weblappal:
Most egy 4K-s/60FPS videó:
Most pedig a nagy falat:8K-s/60FPS videó:
De bármivel elbánik a gépem,annak ellenére hogy négy éves!
Nem kamu,Digi 1000-es nettel-csont egyből jöttek a videók,nem volt bufferelés!
Persze telepítve minden driver a Dell oldaláról,megfelelő sorrendben!
Windows 10 Professional+Ubuntu 18.04 LTS -
Krystal_s
addikt
válasz
tvamos #60683 üzenetére
Az elvileg a memóriakártya olvasó driver.
Ezt találtam hozzá, nem tudom van-e újabb.
O2 Micro OZ600xxx Memory Card Reader Driver -
-
somasz
Topikgazda
válasz
tvamos #59267 üzenetére
Minden további nélkül megy az msata és a w10 is. Memoriakártya olvasó drivert kell zipkicsomagolva telepíteni a 8-as driverből, meg a freefallsensort az m6800 10-es driverei közül. A többi simán menni fog.
T1000: azt nem a win hozta létre, törölheted. W telepítésnél törölj minden partíciót, ha nincs rajta fontos adatod. Az ssd-t használni kell, nem óvatoskodni. Csak ne pakold csurig, attól belassulhat.
-
JasL
őstag
válasz
tvamos #53485 üzenetére
Az eredeti hűtő teljesen jó, ha a hőcső részére gondolsz. Ha a ventid nem zörög, azt is felesleges cserélni. Ezekkel nagyon minimális, 1-2 fokot nyerhetsz max. Sokkal fontosabb a megfelelő technikával kivitelezett pasztázás, a paszta minősége is csak 1-2 fokot számít. Ajánlom az Artic Cooling MX-2-t, ezt kenik szerverekbe is, az egyik legjobb állagú/minőségű kence, árban sem vészes.
Na, tehát nyugodtan nézz utána a fizikának, hogy nem a hőcső átmérője számít hőszállításnál, illetve nyilván picivel több hőt kell vinnie, de ilyen kereszmetszetnék nem számottevő a különbség. Plusz ha nem jó a méret, rádrohadthat.
-
somasz
Topikgazda
válasz
tvamos #53456 üzenetére
Azért mert a Command Update-et is kell tudni használni. Nem a Check gombra kell nyomni első használatnál, hanem alatta a kisbetűs linkre. Ez leszed mindent és telepíti. Utána kell update-et keresni a check gombbal.
Ha a jövőben megállna a tudomány egy off gépnél, akkor csak rá kell keresni a hardverazonosítóra, google kidob mindent.
-
somasz
Topikgazda
válasz
tvamos #53419 üzenetére
Ez amúgy user error, itt van minden.
Ha pedig ez így túl bonyolult lenne, automatikusan megcsinálja a Dell Command Update.
A Broadcom USH egyébként a Security Drivers része, smartcardért felel többek között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest