- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #2865 üzenetére
Hello,
FF is támogatja, csak be kell kapcsolni.
Chrome már akkor is támogatta amikor felírtam az első hozzászólásom.A kérdésem nem a popover-el kapcsolatos, hanem az anchor css -ben használva eltűnik a felugró ablak. Ott a linkben a program. Ha viszont html-ben van az anchor akkor jól működik.
-
-
-
válasz
martonx #2844 üzenetére
Valamelyikünk nem érti a másikat. Ez még lehetek akár én is
Szóval, van egy Basic CSS, ami változatlan minden esetben. És van több Téma CSS (Ez jelenleg a te példád).
Tételezzük fel, hogy minden Téma CSS-ben megtalálhatóak ugyan azok, csak más értékekkel, egyértelműen.
Amikor témát váltasz, vagyis másik CSS-t húzol be, akkor az vonatkozni fog mindenre, kivéve arra, ami a Basic CSS-ben található.Ha jól értem. Viszont az én célom, hogy ne vonatkozzon mindenre, ami megtalálható az új behúzott fájlban, csak egy-egy kijelölt elemre. Tehát mondjuk
.sample1 .sample2 .sample3
mindegyike megtalálható theme1.css theme2.css és theme3.css-ben is, de egyike sincsen benne basic.css-ben.
Az oldal betöltése során legyen behúzva basic.css és theme1.css. Viszont kérésre az lenne a cél, hogy csak és kizárólag.sample2
váltson át a theme3.css-ben található értékekre, rajta kívül semmi más!Ha ez megoldható úgy, ahogyan leírtad, elfogadom, csak fogalmam sincsen, hogyan kéne kivitelezni. Avagy én mem tudtam megfelelően elmagyarázni, mit is szeretnék
-
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #2829 üzenetére
Pontosan ezt írtam. Erről beszéltem. "css-el nem minden böngésző alatt támogatott"
Erre írtam, hogy nem olvassátok el az előzményt.Nem a modal volt a kérdés. Az csak példa volt.
Akár csak a hamburger menü.
Csak példák.
Válaszoltam a hozzászólásokra. Így került bele.
Ha vissza nézed rég megoldottam magamtól az eredeti kérdést.
Utána csak válaszoltam, mint most neked.Telefonon hiába nyomom az off topikot mégse írja úgy, bocsi.
-
-
indigo
aktív tag
válasz
martonx #2817 üzenetére
Hát, nekem is ez jutott eszembe elsőre. Azért is, mert nem tudtam kihámozni a dialog-JS kapcsolatot sem. De nem tudtam magam rávenni, hogy átolvassam és értelmezzem a hozzászólásait, mert annyira zavaros.
Ismerek olyan embereket, akik egymással úgy 'beszélgetnek', hogy elbeszélnek egymás mellett. De csak azért tudnak 'beszélgetni' egymással, mert hatalmas meggyőződéssel állítanak olyan dolgokat, amelyet a másik fél nem ért, nem kompetens benne, így mondhatnak hülyeséget.
No offense. -
válasz
martonx #2782 üzenetére
Nem, az a görgetésre változatja a hátteret / háttereket eltolásokkal.
Legjobban talán úgy tudom elmegyarázni, hogy fogsz egy piros papírlapot, amit lefedsz egy kékkel. Aztán a kékre teszel egy fehéret, amiben van egy kivágás, hogy az alatta lévőt lásd. Csakhogy nem az alattalévő kéket mutatja, hanem a legalsó pirosat. Tehát mintha nem lenne háttere az adott elemnek, de nem az alatta lévő réteg látszik mégsem, hanem az, ami az alatt van. -
válasz
martonx #2780 üzenetére
Hát ha találnék olyat, nem lenne probléma
Viszont talán jó példa a Messenger alkalmazás egyes témái. Olyan hatást kelt, mintha lenne egy háttérkép, de az le van fedve a Messenger fehér vagy fekete alap színével, viszont az üzenetek háttere átüt a felületen és a mögöttes képet látod. Amikor görgetsz, az üzenetek pozíciója és ezzel a mutatott kép is változik. -
-
válasz
martonx #2753 üzenetére
"Ne mondd, hogy bunkó vagyok, így helyetted kigugliztam"
Nem, a múltkori kommentedben sem a segítség részével volt a probléma. Hanem a desszerttel!
Egyébként meg, mert látom, úgy gondolod, helyettem keresni kell:
Mindig keresek. Általában meg is találom a módját. A fórumokba akkor szoktam beírni (mint múltkor), amikor a talált megoldás JSFiddle-ben hibátlanul működik, de amint beépítem egy HTML fájlba és böngészőben futtatom, egyből nem működik.Ne menjünk messze. Itt van ez a kód. Működik a W3-on, működik JSFiddle-ben és CodePen-ben, de amint bemásolom akár 1:1-ben egy tök üres HTML fájlba:
Probléma lépett fel a(z) requestFullscreen inicializálása során
.
Szerintem attól nem leszek hülye, ha nem értem, miért nem működik az egyik helyen, ha az összes többin igen úgy, hogy a böngésző közben mit sem változott...Namost ez a probléma itt is, amit küldtél. Mert megtaláltam.
-
Taci
addikt
válasz
martonx #2690 üzenetére
A hiba az, hogy a Safari böngésző korunk internet Explorer-e. :(
Szomorú, de vicces.
Próbáltam a BrowserStack-et és a LambdaTest-et is, valóban hasznos szolgáltatás/platform. Ha mást nem, 1 hónapra kipróbálom.
Viszont ebben kérnék még tanácsot, mert nem egyértelmű most számomra, hogy mivel van a hiba:
- desktop Mac - Safari: 1-2 elem szétesik
- desktop Mac - Chrome: minden rendben
- iPhone - Safari: 1-2 elem szétesik
- iPhone - Chrome: 1-2 elem szétesikSzóval iPhone-on máshogy működik a Chrome, mint desktopon (Mac-es környezetben).
Úgyhogy nem tudom, tényleg a Safari-e a "hibás", vagy a rendszer (iOS), hisz' iPhone-on a Chrome is hibásan jeleníti meg azt az 1-2 elemet. -
-
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #2621 üzenetére
Igen, az jó lehet, gondoltam is rá, de most a sufni tuningnál maradok, mert az egész oldalt újra kell szerkeszteni, és pár dolgot átírni.
Most, hogy már látszik az élesítés közelsége, későbbre halasztom.
Elég sok időm, és munkám van már benne.
Majd később is meg tudom csinálni.
Most inkább befejezem, és majd utána.A Chart js -nél nem sikerült a háttér, az marad alapon. sehol se találtam, hogy lehetne megoldani. Hogy egyáltalán lehetséges e állítani.
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #2608 üzenetére
Bocsánat, megcsináltam, csak rosszul szúrtam be a linket.
Itt a link -
Taci
addikt
válasz
martonx #2593 üzenetére
Miért rossz gyakorlat amúgy? A témában abszolút tapasztalatlanként kérdezem.A HTML template amit anno használni kezdtem, már így volt elkészítve, én pedig most azt frissítettem a már benne lévő módon (css és a hozzá tartozó fájlok saját szerveren).
Miért rossz ez a módszer, és miért jobb, ha inkább CDN-ről van belinkelve?
Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #2557 üzenetére
Köszönöm a tippeket, felvéstem magamnak. Codepenre rákerestem, facebook reg után azonnal emailt ellenőrizni akart, tiltottam is kifele (nem kérek spamot). Majd legközelebb újra engedélyezem. JsFiddle-ről annyit találtam, régebben problémái voltak a kódmegosztással - kinőtte a spam problémáit?
-
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2536 üzenetére
Na, csak megszültem a tökéletes, precíz megoldást a gomb méreteken és képernyőkön átívelő megjelenítésére:
https://codepen.io/bencuri/pen/XWjOooX
A ::before checked-hez nem kell az a content pötty meg a méretezés. Csak background, meg belső box-shadow.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy miért allergiásak a content property méreteire a mobileszközök, de végülis mostmár ez indifferens.
A vicc amúgy, hogy számos CSS oldal foglalkozik ilyen gombok kreálásával, és a legtöbbnél amit találtam, ott az okoskodás meg a szövegelés, a végén a kód, és voálá, mobilon ugyanúgy a pötty kilóg szélre és kicsi. Tehát úgylátom sokan nem nagyon vették ezt a hibát még észre. Egy értelmes megoldást láttam, amikor radial-gradient-tel kreál a gombba pöttyöt, az mobilon precíz, viszont az meg desktopon csálé kissé. A méret egyezik, de kissé csálé. De vészmegoldásként még tűrhető.
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2536 üzenetére
Ezen felesleges most vitatkozni, hogy a honlap stílusának most úgy általanosságban véve milyen a kialakítása. Ez egy régebbi lapom, eddig minden ment rajta flottul, semmi okom nem volt azt gondolni, hogy pont a gombokkal volna majd baj, vagy egyáltalán bármivel, ugyanis elég egyszerű és amúgy problémamentes lap. Másrészről meg eddig is volt egy űrlap rajta, 123webforms-tól, amin a radio gombok méreteződnek rendesen. Úgyhogy valahogy meg lehet ezt oldani, csak annak a kódját eddig nem bogarásztam, mert az meg végképp egy óriási ezerféle gombopciót felölelő katyvasz. De ezek szerint muszály lesz belerágnom magam, mert ennek a honlapnak a kialakításával jelenleg maximálisan elégedett vagyok, esztétikus, ráadásul ez a fajta design ami nekem van, nagyon idétlen lenne ha nem méreteződne. Persze, máshogy is megoldható lett volna, de csak a gombok miatt erről nem akarok lemondani, mert amúgy meg szuper az egész, és hiányozna.
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2534 üzenetére
De én meg említettem, hogy az a baj, hogy a honlapom stílusa olyan, hogy a méretek nem fixek hanem relatívak nagy monitoron. Így nem lehet a Stock gombokat használni, mert a Firefox a stock gombot nem engedi méretezni. Mondjuk most beugrott, hogy akkor mobilra egy külön divből a stock gombok jelennének meg, amíg a teáltalad adott kód rejtve lenne, de ez se igazán jó, mert a viewport eltérések miatt van, hogy a stock gombok mivel nem méretezhetők, túl kicsik egyes mobilokon. Határeset, de ott is kéne a méretezés. Ez egy szép honlap, jó megoldás kellene, nem felemás.
Minden esetre vészmegoldásként max annyit tudok csinálni, hogy hagyom a pöttyöt hogy kitöltse a gombot, és akkor gond megoldva. De egyrészt nem igaz hogy egy szaros méretezhető gombot nem lehet a 21. században csinálni, a másik meg hogy amúgy van egy űrlapom amin jól méreteződik a gomb, majd arról kimásolom és adaptálom a kódot, csak az is ilyen third party űrlap egy tonna kóddal, valahol benne krikszkraksz idevágó részekkel, szóval kihámozni mindent egy év. A tied egyszerűbb meg elegánsabb lenne, csak ez a content dolog, ez kiakaszt.Meg nem is értem miért csinálja ezt a mobil, mikor az emulátorban jó, és így természetesen rá se tudok jönni mi a hiba, mert az emulátorban nem derül ki semmi.
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2527 üzenetére
A multkor segítettél nekem ezzel a kóddal:
http://jsfiddle.net/v3f16xrL/
Már tesztelgettem, és jónak tűnt, de mégis van vele gond. Windowsban Chromeban és Firefoxban jó, és ha ezekben a Vizsgálat funkcióval emulálom mobileszközre szintén jó. Viszont ha konkrétan igazi mobileszközön kipróbálom, nem jó. iPad-en, vagy Samsung Galaxy-n néztem. A gond: minden méreteződik és helyén van ahogy kell, kivéve a kék pötty a gombban. Annál a font-size-t és a line-height-ot figyelmen kívül hagyja a böngésző, és emiatt csálén áll. Valamilyen oknál fogva nagyobb értékeket kell neki beállítani, mint amit te megadtál, és úgy lesz jó. Hiába hogy gépen az emulátorban úgy áll majd csálén, a rendes eszközön nem. Ez azért fura, mert a többi elemhez nem kell nyúlni azokat méretezi ahogy az emulátorban is. Mitől lehet ez? Azért idegesítő, mert pl. régi BlackBerry OS böngészőjében meg nem kell hozzányulni, az méretezi a pöttyöt is rendesen az eredeti kódoddal, így ha átírom, akkor meg ott is rosszul lesz a pötty pozícionálva.
Valami a content-ben szereplő ASCII kód értelmezésével lehet talán? Hogy ha megvan adva a content, akkor azt standard beállítás szerint kezeli, nem számít mit adsz meg stílusban rá?
Valami tipped volna hogy lehet rákényszeríteni a mobileszközt, hogy normálisan kezelje azt a pöttyöt, mint a BlackBerry OS?
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2525 üzenetére
Semmi bajom nem lenne a natív radio gombokkal, ha Firefoxban méretezhető lenne. Pont azért van ez a szívás, mert nem lehet. Amúgy már rég túlennék a dolgon. A méretezhetőség az oldalam stílusa miatt meg fontos. Minden méreteződik, csak pont a radio gomb marad pici, ráadásul a rendelési oldalon, amiből a pénzem van. Nagy lábon lövés lenne úgyhagyni.
A @media query nem értem hogy könnyítene a dolgomon. H azt akarom, hogy egy 4K-s és egy sima HD képernyőn is ugyanolyan arányban mérezetten a Scale, akkor pontosan ki kell számolni az értékét, nem lehet viewport értékekkel trükközni. Kell bele pontosan a szám, nincs mit tenni. Hiába írsz bele egy vw értéket nem működik vele.
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2523 üzenetére
Csak azért van annyi kód a Codepen-en mert egy templateből van az SCSS, amiben többféle gombvariáció van, és mindnek ebben a stylesheet-ben van a kódja.
Azért lenne jó a Scale, mert van a radio gombon belül az a kis pötty, ami akkor jelenik meg, ha egy gombra rákattintassz és aktív. Na, nekem nem sikerült kiokumlálni, hogy milyen arányban viszonyuljon a gomb méretéhez annak a mérete, úgy hogy mindig pont középen legyen ha méreteződik, és ne félre álljon, mert az idétlenül néz ki. A scale-lel biztos, hogy mindig tökéletes lesz.
A méretváltozás a gombra pedig azért kell, mert olyan az oldalam, hogy akármilyen képernyőn nézed, ugyan úgy néz ki a weblap, ugyanakkorák az arányok, nincs reszponzivitás meg semmi. Méreteződik minden, nem fix semminek a mérete. Így a Scale-ben is mindig változnia kell mekkorára nagyítsa vagy kicsinyítse a gombot hogy az arányok meglegyenek. Ehhez kéne az aktuális ablakméretet beolvasni az SCSS-ben egy változóba "px" unitban, abból már utána ki tudom számoltatni pontosan azzal az aránnyal, amivel az én oldalam méreteződik mekkora legyen a Scale. Na ezt nem tudom hogy kell. Hogy javascriptbe egyáltalán SCSS változót hogy írsz bele, lehet-e egyáltalán. A "vw"-vel nem lehet megcsinálni, mert azt nem írhatom a Scale-be egyrészt, másrészt mivel semmilyen unit nem mehet a Scale-be csak szám, a strip-unit-on át kell futtatnom az értékeket, most az mondom hogy strip-unit(100vw), annak semmi értelme nem lesz, mert nem egy pixelérték lesz a végeredmény, hanem 100. Azzal semmit nem tudok kezdeni. Pixelbeni érték kell, amiből le lehet csapni, hogy px, aztán a kapott számmal már tudnék mahinálni és beírni a Scale-be. Szerintem más út nincs rá, hogy a megfelelő értéket ki tudd számolni a Scale-be. Tudom nyakatekert, de így tökéletes lenne. Viszont már én is unom úgyhogy lehet megoldom sima width meg height: xy vw méretezéssel a gombra, lehet kicsit csálé lesz de ott egye meg mostmár a fene.
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2521 üzenetére
Az nem jó mert a Scale-hez nem lehet megadni unit-ot. Ha Radio Boxot akarok csinálni, csak a Scale-lel lehet egyszerűen méretezni az egész gombot.
De eddig már eljutottam:
@function strip-unit($num) {
@return $num / ($num * 0 + 1);
}
input, label {
$kepernyo:100vw;
$meret: strip-unit($kepernyo);
transform: scale($meret);}A calcot még nem írtam bele, de majd azt megcsinálom.
Ebbe hogy lehetne megoldani, hogy a $kepernyo értéke az az ablak aktuális mérete legyen? Ne VH hanem px-ben? Hogy lehet az beolvasni? -
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2519 üzenetére
Igen ez nekem is eszembe jutott. Amit nem említettem, hogy olyan a weblap amibe menne a kód, hogy minden elem ami rajta szerepel calc-kal kapja meg a méretét, amit a képernyőméretből számol. Így viszont külön a margókra is most ezt be kell írogatnom. Azt hittem valahogy el lehet érni, hogy a Scale növelje a margót is egyúttal. De sebaj.
Viszont volna még egy kérdésem. Ami a fent linkelt kódban szerepel scaling:
input, label { transform: scale(x);
annak is calcból jönne az értéke. Úgy, hogy: (calc(képernyőméret/1366px)). Ebből hogy tudom leszedni a px-et, hogy használhassam ezt a scale-hez?
-
Chrystall
senior tag
válasz
martonx #2517 üzenetére
Érthető. Hát itt van akkor. Már most az előző problémára találtam megoldást, de hogy lehetne azt megcsinálni, hogy az input és label közötti margó is növekedjen ha Scale értéket állítok a kettőre? Az input meg label scaling a legalján található a CSS-ben:
https://codepen.io/bencuri/pen/NWRMQxj
-
Reflax
tag
válasz
martonx #2496 üzenetére
Most így néz ki kis módosítás után de még midnig rossz az elrendezés ( gondolok itt arra, hogy a képek is az a 3 egymás melletti is kettőre ugrik össze, a bal oldal letolja a középső oszlopot ha összenyomom, ilyenek.) Bootstrap-et nem használok, kifejezetten css file-t.
Hm, amit linkeltél nem ismerem de utána nézek. Jelenleg kimerül a tudásom div article nav és azok cssben való igazításával alap szinten.
ui.: ha jól látom a css gridezgetés az divekkel rácsalapú elrendezés?
-
Reflax
tag
válasz
martonx #2494 üzenetére
A háttérhez képest a középső rész ha állítom az ablak méretét, balra tolódik sajnos. Ahelyett, hogy középen maradna a háttérkép előtt.
Az egész képernyő egy nagy conatiner divben van belerakva a bodyban. ÉS ebben pedig van egy left, egy center és egy right div az elhelyezések miatt. És ezt nem tudom megoldani például. Kezdő vagyok, és sok hiba van szerintem benne.
Bár tényleg egyszerűbb lenne megmutatni live és mutatni az észlelt hibákat ha valaki vállalkozik erre. -
Keem1
veterán
válasz
martonx #2469 üzenetére
Ááh, ilyeneket sose használok
Közben idő híján megcsináltam az ótvar megoldással: megcsináltam 4 különböző méretben, lett egy szép nagy sprite, bár a mérete így is csak 40 kb maradt, éljen az átlátszó hátterű png
Viszont az eredeti megoldásnak mindenképp utána fogok nézni, érdekel. -
JohnD
tag
-
-
válasz
martonx #2424 üzenetére
De érted, olyan megoldás nem létezik, ami egységesen jó 20 karakterre is, meg 500-ra is.
A második képen pont látszódik, hogy jó, ha összehúzom, akkor is. Egyszerűen a float:right-ot nem szereti.
-------- 2 -----------
A fiddleben látszódik, hogy nagyon széles az input. Azt szeretném, hogy annyira legyen széles, mint a felette levő kettő cella legszélesebbje, tehát azokhoz idomuljon. -
válasz
martonx #2422 üzenetére
Az eredeti poszt:
Helló, CSS mágusokat kérdezném két problémával. Első, adott egy táblázat:
Az a probléma, hogy mikor össze van húzva, akkor nem tartja a szélességét, hanem mint látható, az ikonok elkezdenek bemászni a szöveg alá. A gondot tippre az ikonokon levő float okozza, de ha ez nincs, akkor az ikonok balra vannak rendezve.
Szóval, ha lehetne valahogy jobbra rendezni float nélkül, akkor az jó lenne.
-----------
A másik problémám, hogy mivel a cella szélességét AFAIK az input határozza meg, így most kódból állítok szélességet, de az csak egy becslés, viszont jó volna, ha nem veszne el hely. Ha nem állítok input szélességet, akkor a Firefox, alapból 120 px-t állít, ami feleslegesen sok.Szóval ide valami olyan kellene, hogy az input alkalmazkodjon.
---------------------------------------------
Első kérdésed: tegyél egy min-widht: 80px-et a th-ra.Ez OK lenne, ha statikus lenne a kontent, de nem az, szerver oldalon nem tudom mennyi lesz. Persze lehet tippelni a betűk számából, eddig is ezt csináltam, de pont ezért keresek CSS megoldást, hogy ne kelljen.
A másodikra: azt szeretném szintén generikusan CSS-ből megoldani, hogy az input igazodjon a felette levő legnagyobb cellához. Ha nem adok meg szélességet, akkor fixen 120 px, legalábbis FFX-ban.
-
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #2410 üzenetére
No izé, te biztosan tájékozódtál felőlem, így tudhatod, hogy régen egy HTML lapot szeretem volna eladható árúvá csinálni, amit megvitattunk, és nehéz esetnek találtunk . Végül is 1 évre rá meg lett csinálva, és most webshopként van konkretizálva, ami főleg a munkatársaim érdeme .
Mivel a fórum nem a reklám helye, ezért csak privátban tudom megadni a webshopom linkjét, ami az itteni vitánk eredményeként született, de csak annak aki privátbán felcsörget, ill. kéri .
-
-
pckownz
őstag
válasz
martonx #2183 üzenetére
Nagyjabol ez a pelda.
Amit szeretnek, hogy li level0 egy sorban legyen
Illetve alatta jelenjen meg az ul.level0 > li.level1 hasonloan sorban, es azok alatt pedig ul.level1 > li.level2 elemekHasonlo modon, mint itt:
[link]A jQ toggle script meg van, illetve bootstrap is rendelkezesre all, azonban annak a dropdown stilusa sehogy sem hasonlit erre
-
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #2029 üzenetére
Hát ilyenkor az a baj, hogy a Google nem készített kiterjesztést a font-nak. Talán ha azt csinálod, hogy letöltöd mind a kettőt és font-face-el behúzod, majd font-family: egyik, másik; akkor elvben ha az adott fontot nem találja az elsőben akkor a másodikat veszi elő. Vagy ha van egy grafikusod akkor ő össze tudja dobni a kettőt egybe, egy jó grafikus pillanatok alatt végez vele.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #2027 üzenetére
Ha így nyitsz meg egy fontot akkor a második résznél tudod beállítani, hogy mikre akarod kiterjeszteni. Ez pont rossz példa, mert nincs ilyen lehetőség, de itt egy másik ahol van. Amúgy ahogy néztem kivette a Google azt, hogy ezekről az oldalakról letölthető legyen mert ő nagyon okosnak képzeli magát és dob egy ilyet:
"You do not need to download the font to use it on your webpages. Instead, refer to the "Use" section."
Hát én tegnap lokálisan akartam használni, de nem bírtam, mert a Google tudja helyettem is, hogy nekem nem kell letölteni.. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #1781 üzenetére
Amikkel találkoztam eddig Oracle szerverekkel vállalati környezetben Red Hat Linux ment, illetve elvétve Win Server. De A leggyakoribb esett, hogy mind a kettő platform (Linux, Win) is megy rajta és a bejelentkezési képernyő előtt döntheted el, hogy melyiket szeretnéd használni. Bár ezek nem fejlesztés ügyileg dolgoztak rajta, szóval nem tudom mennyire kapcsolódik a te témádhoz. Azt tekintve, hogy már irodai környezetben is egyre többen használnak valamilyen Linux disztribúciót elég erősen az ő malmára hajtja a vizet. Kis és közép vállalatok (ahol egyre több mindenen spórolnak) kezdenek rájönni a szoftverek ingyen alternatíváinak az előnyeire.
Én amúgy erősen Linux párti vagyok szervereket tekintve. A laptopomon van mind a kettő, egy Kali a tesztelések miatt és egy Win is, de amikor programozok akkor azt Win-en teszem (Notepad++-ban).
-
Jim-Y
veterán
válasz
martonx #1781 üzenetére
"Illetve a korrektség kedvéért még megemlíteném, hogy ahol nem MS technológiákkal fejlesztenek, és nagyban játszanak (pl. pénzügyi világ jó része), ott erősen jelen szokott lenni az Oracle technológiai is, mondjuk hirtelenjében nem tudom, hogy a méregdrága Oracle szervereken milyen oprendszer fut, de szvsz nem linux."
Hat, mivel tortenetesen nalunk pont van ilyen ezert el tudom mondani, hogy SunOS - Solaris
Amugy, tisztaban vagyok vele, hogy nem csak ez a vonal letezik, es nem is vagyok u.n "szakbarbar", vagy erre a helyzetre nem tudom milyen szo illik, de teny, hogy a klasszikus ertelemben vett szoftveres cegeknel a szervereken leginkabb Linux fut. Ezt a tapasztalataimra meg masok tapasztalataira alapozom.
Meg.. ezen nem is vitatkozni akarok, volt, hogy Windowson fejlesztettem, meg volt hogy windows alol kellett szerverre ssh-znom, es en is a jo oreg puttyhoz folyamodtam, de na.. egy fejleszto csak ertsen mar a bash-hez, es azt csak terminalbol nyissa mar meg
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #1746 üzenetére
Mert sajnos ki tudja milyen böngészőn nézik épp az oldalt.
Én lennék az egyik legboldogabb, ha végre alig kellene törődni a régebbi böngészőkkel de sajnos mai napig bizonytalan ez az egész.
(#1748) Sk8erPeter: Na igen, ez már tetemes kód a mi egy sorunkhoz képest, de általánosságban véve nem rossz a helyzet. De ahogyan írtad is, mindenképp natívan lenne az igazi!
-
DNReNTi
őstag
válasz
martonx #1726 üzenetére
On:
Infók a CSS 4-ről. Mondjuk én nem ájultam ki tőle.Kicsit részletesebben a W3C-n.
-
fordfairlane
veterán
válasz
martonx #1705 üzenetére
hanem valami saját ősrégi semmivel nem kompatibilis megoldást használ.
A Outlook 2003-ban még IE motor van, az Outlook 2007-től viszont valami Word html renderert tettek bele. Gondolom kellett volna csinálni egy offline lebutított html kezelőt, ez meg kéznél volt. Egyébként tényleg botrányosan rossz.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #1563 üzenetére
Lehet még tapasztalatlan vagyok, de azért írtam épp a minimalista, mai "trendi" oldalakat, mert igazából nem sok elemből áll, azt gyorsan összerakja az ember a BS grid rendszerével, mobilra optimalizált is lesz, ad pár JS-t és kész. Komplexebb oldalaknál pedig lehet nem annyira számottevő az a pár feleslegesen behúzott dolog, de engem mondjuk zavarna a tudat, hogy ott vannak és mindig letölti a felhasználó.
-
DNReNTi
őstag
válasz
martonx #1555 üzenetére
Belőlem már estére sajnos nincs annyi, hogy a saját kis dolgaimmal foglalkozzak, így marad a szesz. Max hétvégén. De az se mindig esik jól, úgy el tudom szöszmötölni az időt egy két szarsággal, aztán meg rájövök, hogy 3 perc alatt teljesen másképp meglehet csinálni, és felhúzom magam.
(#1556) Zedz Ez szinte biztos.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #1413 üzenetére
Igazából PHP-t tanítottak a főiskolán 2 évig. Voltam kisebb-nagyobb projektekben ahol szintén ezt használtuk, és mai napig ezzel dolgozom. Az ASP és Java vonal azért érdekel, mert ha úgy adódik és ezzel kell dolgoznom, akkor tudjak valamit ne csak pislogjak ott. Meg alapból kíváncsi lettem..
Ezért kérdeztem rá miért vagytok ennyire a PHP ellen, mert igazából én még nem sok hátrányát tapasztaltam, bár lehet azért mert nem voltam még akkora volumenű projekten.
A linkeket köszönöm, az elsőt ismerem, a másodikat nem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1409 üzenetére
"A PHP egy típustalan script nyelv."
Nem, a PHP nem típustalan, hanem gyengén típusos scriptnyelv. ([link]) Azért nem ugyanaz.Amúgy annyit hozzátennék, hogy annak ellenére, hogy a PHP-nek gyorsan neki lehet esni, a gyengén típusossága épp, hogy több időelcseszést jelenthet adott esetben, például akár kód ellenőrzésekor és analizálásakor (nyilván egy típusos nyelv szigorú(bb) ellenőrzést is lehetővé tesz már IDE szintjén is), akár kódból történő generáláskor (ld. web service-ekhez (ennél nekem emlékezetes a (már rég elavult) SOAP-hoz generálandó WSDL-fájl, ami PHP-vel iszonyat sok órás időelb@szás lehet, C#-kódból négy-öt kattintás), vagy valamilyen egyéb célra szükséges fájl generálása kód alapján). A PHP-vel még az is baj, hogy tényleg kínosan sok a kókler, aki ezen a nyelven valahogy elevickél, és annak a munkamorálját is rontják, aki mondjuk hozzáértő (ez rontja a renoméját is a nyelvnek).
Egyébként szerintem hogy valaki megértse a különbséget, ki kell próbálnia más nyelvet is a webfejlesztéshez a PHP-n kívül. Én ASP.NET-ezésnél érzem azt (bár egyelőre nem vehető komolyan a tudásom benne; BTW Javát még webfejlesztésre nem használtam), hogy nemcsak a nyelv köti jó értelemben a kezemet valamilyen módon, és terelget jó irányba, hanem az egész kapcsolódó infrastruktúra, az eszközök (a Visual Studio, ReSharper, stb.) is dolgoznak a kezem alá (még ha PHP-hoz is vannak jó eszközök, számomra valahogy más).
Ha tényleg komolyan veszik a Linux és open source világ felé való nyitást (és jelenleg úgy tűnik), akkor még szimpatikusabb az egész.(#1407) martonx:
Jaja, jött egyből email az ingyenes ajánlatokról, a Visual Studio Community 2013 láttán eléggé meglepődtem, így, hogy megnéztem, kb. mit tud, ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan. -
adam_
senior tag
válasz
martonx #1374 üzenetére
Nem olyan régi könyv, elvileg 2014. szeptemberben lett kiadva.
Igen, IE8-at ír benne, hogy az nem értelmezi, kicsit levoltam maradva.Nekem amúgy IE9-em van, az alábbi kódot mégsem értelmezi, ha megnyitom a fájlt:
background-repeat: no-repeat; background-origin: content-box;
background-position:-100px 200pxHolott Chromeba, Mozillába hibátlanul fut. Najó, ideje frissítenem az IE-em.
-
honda 1993
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest