Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Sikerült megoldani a dolgot!
A vágással volt a gond, ahogy írtátok.
Ami azért érdekes, mert öcsém ugyan úgy vágta el a képet az ő gépén, ugyan azzal a programmal, ahogy és amivel én...de az övé a style="display:block"-al megjavult teljesen.
Köszönöm az ötleteket, meg a segítséget! -
brickm
őstag
-
brickm
őstag
válasz
fordfairlane #2122 üzenetére
Már vagy 5x elvágtam, PS-el vonalzóval, meg irfanview-al is....jónak kéne lennie. megpróbálom még szétvágni valahogy.
-
brickm
őstag
válasz
fordfairlane #2120 üzenetére
már majdnem de még midnig csúszik
-
brickm
őstag
válasz
PumpkinSeed #2115 üzenetére
levettem a header és a menu divek padding és margin-ját nullára, de továbbra is ugyan akkora rés maradt.
Megpróbálok mindent kivenni a css-ből és csak annyit bennehagyni ami a div elrendezéshez kell hátha -
brickm
őstag
Ha már itt tartunk.
adott a header és a menu divem, amiknek háttere van ugyebár.
Viszint a két div között hézagom van,
[link]
Végignéztem a css-ben nincs semmiféle keret, vagy eltolás beállítva.Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?Margin -1-2PX-el közelebb tudtam hozni őket, de még így sem az igazi.
-
brickm
őstag
válasz
fordfairlane #2109 üzenetére
Az. Ugyanis mint láthattad hiányosak az alapjaim.
Olyan dolgokat tudok megépíteni html-css-ben(meg php-ban is) amiket már láttam valahol. Vagy olyan dolgokat, amikhez az elemi részeketát tudom venni máshonnan. Nulláról pl szerintem most hirtelen egy e-mail küldő űtlap formot se tudnék csinálni, pedig 1-2 éveegész napokat töltöttem el vele, hogy 6-7 ilyen kész formból csináltam egyet, ami nekem tetszett...Csak mivel nem is csinálom sűrűn, ezért felejtek is sokat.
Nem vagyok naprakész.
Régebben sokat foglalkoztam a dologgal, de mindig is csak hobbim volt, az is marad valószínűleg.
Csak valamiért szeretek ilyesmivel időt eltölteni, így foglalkozom vele kicsit. Kitudja lehet jó lesz még valamire.Sk8erPeter
Igazad van, egyáltalán nem felesleges, sőt...
Ezzel a lendülettel a 4-5lapos weboldalamra is felesleges PHP-vel betölteni a tartalmat, meg jquery-vel kezelni a képeket. Pusztán az egyszerűsítés és a dizájn hozta ezt. Gondolom előbb utóbb a bootstrap-et is így fogom kezelni. Kipróbáltam egyébként, és bár a css-emet át kell gondolni, mert a méreteltérések eltoltak mindent, tetszik a dolog, valóban könnyebb vele dobozolni. -
brickm
őstag
válasz
fordfairlane #2105 üzenetére
Értem.
Kipróbálom minden estre, igazából veszteni nem fogok vele, legalább látom mit lehet vele csinálni.
Régen a postokat is manuálisan írtam kód formájában meg a lapomra, míg ki nem próbáltam a wordpress-t, azóta automatizálgatom a postolási metódust. Hátha ez is visz valami pluszt a dologba. -
brickm
őstag
Csináltam már vagy 3-4 egyszerűnek mondható weboldalt, köztük a sajátomat is. De ilyen furmányos div elrendezéseket nem használtam. Eddig nem is nagyon érdekelt hogy kéne ezt megvalósítani,csak most, hogy helyzet hozta.
Nem ismerem konkrétan a bootstrap -et, de ahogy nézegetem a leírását, eléggé felesleges ennyire megbonyolítani egy sima passzív weblapot. -
brickm
őstag
válasz
PumpkinSeed #2100 üzenetére
Áhá.
Értem már. Ahogy látom csoportosítást csináltál. Erre nem gondoltam igazából.
Köszönöm a segítséget! -
brickm
őstag
válasz
PumpkinSeed #2096 üzenetére
.
Nem tudom erre gondoltál-e, vagy én értelmeztem rosszul amit írtál:
[link]
Csak amit említettem probléma, hogy nincs egymás alatt 2 div a menu meg a container úgy, hogy mindkettő mellett fut a left right div. -
brickm
őstag
válasz
PumpkinSeed #2096 üzenetére
Próbálok rájönni hogyan gondolod.
A gondom inkább azzal van, hogy ugye egymás alatt van 2 divem (menu container) és mindkettőnek kell mellette lennie a left és right divnek.
Szóval önmagában ha ezek nem lennének egymás alatt, akkor simán eltenném a hármat egymás mellé, ez zavar be nekem.
gyors felvázoltam a div elosztást, meg a css jórészét, hogy értsd miért bonyolítja ez meg nekem a dolgot.[link] a képeket is beletettem, hogy értelmezhetőbb legyen a dolog.
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg erre valakinek van ötlete szivesen meghallgatom.
Addig már eljutottam, hogy 3divet float:left eljárással letettem, csak nekem eléggé úgy tűnik ez annyira nem stabil. Vagy nem tudom.
Biztos van ettől jobb megoldás rá, de én csak ezt a módszert, meg az absolute div elrendezést találtam erre a problémára. Illetve a táblázat elrendezést, de azt kerülném ha lehet..ilyennek képzeltem el az elrendezést, csak nem tudom hogy valósítsam meg, hogy ne legyen gány a kód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged