Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
BTminishop #2275 üzenetére
Igen igen, erre tudod a media query-ket használni, ahol meg tudod adni, hogy bizonyos képméreteken hogyan nézzen ki az oldal. Viszont ehhez szükséges az elején úgy megtervezni a kinézetet, hogy aztán az könnyen mozgatható objektumokból álljon amiket a responsive kinézetben ide oda tologathatsz, illetve átméretezhetsz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
BTminishop #2272 üzenetére
Nem nagyon értem a problémát, esetleg ki tudod ezt egészíteni úgy, hogy előjöjjön a probléma itt is?
-
PumpkinSeed
addikt
Ezzel a lendülettel a 4-5lapos weboldalamra is felesleges PHP-vel betölteni a tartalmat, meg jquery-vel kezelni a képeket.
Azért nem, mert a fejlődésbe az is beletartozik, hogy egyre nagyobb rendszereket kezdesz el csinálni. Ha nem PHP-ból töltöd be az adatokat akkor a statikus 4-5 oldalas weblapokról soha nem fogsz feljebb lépni.
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #2029 üzenetére
Hát ilyenkor az a baj, hogy a Google nem készített kiterjesztést a font-nak. Talán ha azt csinálod, hogy letöltöd mind a kettőt és font-face-el behúzod, majd font-family: egyik, másik; akkor elvben ha az adott fontot nem találja az elsőben akkor a másodikat veszi elő. Vagy ha van egy grafikusod akkor ő össze tudja dobni a kettőt egybe, egy jó grafikus pillanatok alatt végez vele.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #2027 üzenetére
Ha így nyitsz meg egy fontot akkor a második résznél tudod beállítani, hogy mikre akarod kiterjeszteni. Ez pont rossz példa, mert nincs ilyen lehetőség, de itt egy másik ahol van. Amúgy ahogy néztem kivette a Google azt, hogy ezekről az oldalakról letölthető legyen mert ő nagyon okosnak képzeli magát és dob egy ilyet:
"You do not need to download the font to use it on your webpages. Instead, refer to the "Use" section."
Hát én tegnap lokálisan akartam használni, de nem bírtam, mert a Google tudja helyettem is, hogy nekem nem kell letölteni.. -
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1957 üzenetére
Értem, bár még ilyen problémával nem találkoztam, de most már ezt is tudom. Köszönöm az útmutatást.
-
PumpkinSeed
addikt
Az miért van, hogy egy <label> tag width: valamennyije csak azután aktivizálódik ha display: inline-block-ot adok neki?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DrojDtroll #1944 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1788 üzenetére
Én csak a martonx "nem tudom, hogy a méregdrága Oracle szervereken milyen oprendszer fut, de szvsz nem linux." kérdésére válaszoltam ezzel.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #1781 üzenetére
Amikkel találkoztam eddig Oracle szerverekkel vállalati környezetben Red Hat Linux ment, illetve elvétve Win Server. De A leggyakoribb esett, hogy mind a kettő platform (Linux, Win) is megy rajta és a bejelentkezési képernyő előtt döntheted el, hogy melyiket szeretnéd használni. Bár ezek nem fejlesztés ügyileg dolgoztak rajta, szóval nem tudom mennyire kapcsolódik a te témádhoz. Azt tekintve, hogy már irodai környezetben is egyre többen használnak valamilyen Linux disztribúciót elég erősen az ő malmára hajtja a vizet. Kis és közép vállalatok (ahol egyre több mindenen spórolnak) kezdenek rájönni a szoftverek ingyen alternatíváinak az előnyeire.
Én amúgy erősen Linux párti vagyok szervereket tekintve. A laptopomon van mind a kettő, egy Kali a tesztelések miatt és egy Win is, de amikor programozok akkor azt Win-en teszem (Notepad++-ban).
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1689 üzenetére
Ez volt a kurzusteljesítő beadandóm, nem a legjobb de szemlélteti, hogy mi a reszponzív oldal lényege, ha elkezded összehúzni akkor jobb esetben működik is.
Amúgy szerintem (bár az általam mutatott oldal légből kapott értékekkel dolgozik) nézegesd meg a legtöbbet használt mobil képernyő felbontásokat és az alapján old ezt meg. Egy kis kutató munka, megnézed melyek a legtöbbet használt telefonok azoknak milyen kijelzőjük van majd esetleg egy logout bejegyzésben közzé is tehetnéd, hogy ha már ennyit segítenek a többiek akkor nekik is legyen egy kis segítség.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1663 üzenetére
Az a baj, hogy olyan madárra lövöldözünk amit nem látunk a felhőktől. Ha nem látjuk, hogy mit akarsz miből csinálni akkor pocsékolhatjuk itt a töltényeket, nem lesz madár a vacsora.
(#1661) fordfairlane
Na és ha amúgy én most szeretnék egy ilyen moduláris blogot csinálni, ami ilyen CMS-hez hasonló összekattintgatható szutyok lenne akkor mennyire szabad ilyen frameworkot használni? Eddig is szemezgettem ezzel a Foundation-al.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #1653 üzenetére
Nagyon zavaró amúgy, hogy ilyen sok mindenre kell odafigyelni. Érthető is, hogy miért ér olyan sokat egy jó fejlesztő munkája.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #1650 üzenetére
"akkor általában nem is nagyon kell foglalkozni a nagyobb képernyővel, mert az elemek nem csúsznak egymásra"
Igen tudom, hogy a keskenyebb képernyőn egymásra csúsznak ott szoktam alkalmazni a media query-ket, hogy bizonyos felbontáson úgy rakosgatom az elemeket, hogy azok jók legyenek. De én nagy kijelzőt írtam.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1648 üzenetére
Én a reszponzív megvalósítást mindig utólag csinálom. Bár ha jó az oldalad felépítése akkor bármikor lehet.
A táblázatos oldalfelépítést életfogytiglani fegyház büntetéssel jutalmazzák.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #1646 üzenetére
Én ezt értem, de amúgy nem is írtam, hogy a középre igazításhoz media query kell. Én csak annyit írtam le, hogy ha csinálok valamit akkor annak a reszponzív részét hogyan oldom meg. A mondandóm lényege annyi volt, hogy elsőnek megcsinálom a laptopom szélességére az oldala arra optimalizálok, majd az annál kisebb eszközökre is, és sajnos eddig nem optimalizáltam nagyobb képernyőre. A másik dolog amikor a képernyő teljes szélességét kihasználom a width: 100% header-el, akkor általában nem is nagyon kell foglalkozni a nagyobb képernyővel, mert az elemek nem csúsznak egymásra, az meg, hogy kicsit távolabb vannak egymástól már nem olyan számottevő probléma.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #1643 üzenetére
Igen, de ha 1260px-en középre teszed az oldalt és ezen belül ténylegesen az oldal mérete mondjuk 1200px széles akkor azt az FHD-s monitorral rendelkező ember is látni fogja, szerintem. Bár függ attól, hogy hány colon nézi azt az FHD-t. Ha valaki 15-s laptopon néz akkor nem csak az én oldalamtól fog kifolyni a szeme hanem a Windows-tól is.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #1639 üzenetére
Igen, de én úgy értettem, hogy HD felbontásra megtervezem az oldalt beteszem középre és (bár a 4K-s kijelzőkön ez már nem működik) a HD-nál nagyobb kijelzőkön is elviselhetően néz ki az, ezért csak az ennél kisebb kijelzőkre kell media query-ket alkalmazni. Bár lehet át kell térni más szemlélet módra az ilyen óriások miatt mint a 4K.
Ezt a színmélységet még én se láttam.
(#1638) DNReNTi
A felső szöveg a te válaszodra is szól.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1635 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1631 üzenetére
Csak tisztázás érdekében az, hogy nincs reszponzív megoldás az oldaladon attól a képméret növekedésével még nem lesz probléma, mert ha középre van igazítva akkor az minden képernyőn középre lesz igazítva, nem fog becsúszni oldalra. Ha viszont nincs igazítva (ami a mai trendeket tekintve elég rossz ötlet), akkor persze elcsúszik az adott irányba. A reszponzív design csak akkor lép érvényben ha az eredetileg tervezett felbontásnál kisebb felbontáson is szeretnéd megjeleníteni az oldalad.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1605 üzenetére
Ha tényleg tudod a CSS-t akkor nem jelent problémát a reszponzív design logikájának megértése. Ha CSS kódod modulárisan van felépítve illetve a HTML is akkor a reszponzív részben csak annyit kell csinálni, hogy bizonyos modulokat kikapcsolsz, vagy áthelyezel, és akkor meg is van oldva az egész.
Én nem szoktam másik fájlba tenni. Azon az oldalon ahol éppen vagyok és amelyiknek a CSS állományát csinálom annak az aljára teszem be. Bár ez hierarchia függő.
Nem csak mobiltelefonos nézethez szoktak megadni ilyet, lassan kezdenek elterjedni a 4K-s monitorok amikre el is kellene kezdeni optimalizálni, mert szerintem elég zavaró lenne, ha a monitor közepén egy 10 centis csík lenne az oldal.
Tudom, hogy feleslegesen írom le mert már tudod, de azért hátha másnak segítség lesz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1602 üzenetére
background: -ms-linear-gradient(top, #1e5799 0%,#2989d8 50%,#207cca 51%,#7db9e8 100%); /* IE10+ */
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#1e5799', endColorstr='#7db9e8',GradientType=0 ); /* IE6-9 */Ezek az IE-s részek. A saját kódodban megadott színeket beteszed ezek helyére.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1598 üzenetére
Kimásolod a kódot a példából, majd átírod.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1594 üzenetére
A színek úgy jelennek meg ahogy megadod. Egy színkód nem tud más színt reprezentálni.
Próbáld itt, ez készít minden böngészőre optimalizált kódot.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1575 üzenetére
"Nem igazan jovok ra hogy hogy lehet beallitani hogy melyik 2 szint akarom hasznalni."
Igazából a két színre kell kattintani.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1517 üzenetére
Ez valami olyasmiért lehet, hogy a lenyíló menü height része nem elég ezért amúgy kilóg, róla a content, de mégis kicsi a height. Nézd meg ezeket és ott keresd a hibát, kód nélkül nem hiszem, hogy többet lehetne tudni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1303 üzenetére
Igazából nekem az idő során teljesen ráállt az ujjam a PH mobilon való nagyítás scrollozás stb-re.
Amúgy az miért van, hogy a böngésző összehúzásakor megy a reszponzív design meg tök jól néz ki, de mobilon iPhone 4S, pedig az eredeti nézet jelenik meg. Most ezt így kód nélküli konklúzióként vontam le eddigi "alkotásaimat" nézve.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1287 üzenetére
Meg is mondom, hogy miért nem tudod elrejteni. Ahhoz, hogy valaki meg tudja nyitni a honlapod le kell tölteni-e annak a tartalmát. Erre való a HTTP. Ha te elrejted a CSS kódod, akkor azt a HTML állományod nem látja, ezért az formázatlanul jelenik meg.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1270 üzenetére
PHP-ban is tudsz írni egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest