- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1934 üzenetére
Értem, akkor valszeg majd csak 800 lesz a min-height.
Egyébkent tényleg ennyire érthetetlenül fogalmazok?
Mert szerintem máshogy aligha lehetne az előző kérdést megfogalmazni.Vagy lehet hogy az a baj hogy nem szak kifejezéseket használok?
.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #1931 üzenetére
Nem a menu 1500px; magas XD.
Én a containerről beszélek.Pl : főoldalon viszonylag sok elem van, így a container normálisan néz ki.
De ha átmegyek egy másik menüpontra, ahol kevesebb elem van a CONTAINERBEN, akkor ott a container sokkal, sokkal "alacsonyabb"
Ezt úgy képzeld el hogy pl a főoldalon kb 1500px; magas lehet a container, de a másik menüpontban ahol kevesebb elem van elhelyezve, ott kb olyan 200px; lehet a container magassága.
Ez pedig úgy néz ki mintha abban a menüpontban a container helyén egy vastag fehér csík lenne.Nem tudom máshogy mondani.
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #1929 üzenetére
Van olyan menüpont ahol MÉG nem nagyon van semmi, majd csak akkor kerül oda is több dolog amikor már hosszabb ideje üzemel az oldal.
Amúgy az jutott eszembe hogy mi lenne, ha adnék neki egy min-height: 1500px;-t?
És így elméletileg orvosolnám a problémát, de ezt majd holnap ki is próbálom. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #1927 üzenetére
Igen, az világos hogy nemnjó ha fix magasságot adok neki, DE...
Ha nem így teszek, akkor viszont azon menüpontok amelyekben sokkal kevesebb elem vagy karakter van, előfordul hogy csak 100-200px; magas container van.Ez pedig nagyon ronda. Ezzel nem lehet valamit kezdeni?
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Előre szólok hogy nem vagyok otthon, így nem tudok jsfiddle példát küldeni, így tehát csak egy elméleti kérdésnek szánom az alábbit.
Valaki a múltkor szólt hogy a containernek amiben az egész oldal van, nem szokás előre meghatározni a magasságát. Ez idáig oké, csakhogy az oldalamon valahol elég nagy mennyiségű tartalom van , de van olyan menüpont ahol még alig van valami.
És azok a menüpontok ahol kevesebb a tartalom, nagyon hülyén néznek ki.
Egészen pontosan úgy, hogy a container kb 100 px; magas amit gondolom el tudok képzelni hogy miként mutat.
Ugyanakkor ott ahol nagyobb mennyiségű tartalom van, majdnem minden jó, de mégsem mert egy bizonyos határ után "kifutok" a container alá.Szóval a kérdésem az volna hogy ezt ti hogyan szoktátok csinálni?
Mert én most előre megadtam neki egy jó nagy értéket magasságként de ez sem az igazi mert mindíg hozzá kell adni valamennyit ha már nem elég magas. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1922 üzenetére
Mindent használni fogok meg minden.
Csak azért nem reagálok a válaszaitokra mert dolgozok az oldalon.Mindent köszi mindenkinek, jelentkezem ha elkészültem.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1919 üzenetére
De akkor sem világos hogy ha nálam a szöveg az img_container alatt van, akkor itt miért nem?
Az a baj hogy így nem tudom megmutatni hogy mi a problem az oldalamon.Ha pedig most átszerkesztem a kódot hogy a jsfiddle is úgy mutassa ahogy nálam jelenik meg, akkor pedig más lesz a forráskód mint ami nálam van, az pedig nyílván nem célra vezető.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1916 üzenetére
Nos, próbálkoztam egy [jsFiddle] példa elkészítésével, de sajnos nem egészen úgy néz ki mint nálam.
Elősször is nem tudom hogy képet hogyan lehet itt beszúrni, ráadásul a jsfiddle-ben a szöveg sem az img_container alatt van hanem mellette.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1916 üzenetére
Azelőtt küldtem hogy elindultam volna.
Esti tagozaton tanulok és most kb este 8-ig nem vagyok otthon. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1914 üzenetére
Azt hittem hogy ti már annyira profik vagytok hogy így is tudni fogjátok.
Most megint nem vagyok otthon estig, de akkor ha hazaértem rögtön küldöm. Jsfiddle példát. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Az oldalamon majdnem minden menüpontban vannak img_containerek, ezek alá pedig egy pár soros összefoglaló szöveget írok.
Az a probléma, hogy ha az egyik img_container alatt mondjuk 5 sornyi szöveg van, a többi alatt pedig 6 soros, akkor az egyik img_container egy picit elcsúszik a többihez képest.Nem tudjátok hogy ezt hogyan lehetne kiküszöbölni?
.img_container {
display: inline-block;
left: 50px;
margin-left: 40px;
margin-top: 50px;
width: 230px;
height: 175px;
max-width: 230px;
max-height: 175px;
padding: 0;
position: relative;
.img_container img {
width: 230px;
height: 175px;
max-width: 230px;
max-height: 175px;
border: 2px #A9A9A9 ridge;
}
.img_container a {display: block;}
.img_container p {
margin: 0 auto;
}Ez volna a hozzá tartozó css kód.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1910 üzenetére
"Amúgy ilyeneket, mint a widht, tényleg beleírsz a kódba? Tehát kimásoltad azt a kódrészletet, vagy ezt csak bepötyögted? Keresd a hibát a szóban! "
Én észre sem vettem elősször, csak amikor írtad hogy "Keresd a hibát a szóban!"
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Ezzel mi lehet a baj?
@media screen and (max-width: 600px) {
#page {
background-color: red;
font-size: 16px;
}
.img_container { widht: 200px; height: 145px;}
}Azt akarom elérni hgy ha mobilról nézik az oldalt, akkor a fenti kódban lévő dolgok legyenk érvényben.
A background-color: red; csak próba képpen került bele, ( eddig működik.)
Tehát ha telefonról nézem az oldalt akkor a #page piros lesz.A többi tulajdonság viszont valamiért nem érvényesül. Azt szeretném ha mobilról pl eleve nagyobb betűméret lenne a #page-en belül mindenhol. ( Ezért van ott a font-size: 16px;
illetve az img_container is nagyobb kellene hogy legyen valamivel mint ahogy alapból jelenik meg telefonról. ( gépről 3 van belőlük egymás mellett, de telefonról csak kettesével lesznek egymás mellett)
Viszont valamiért nem tudom működésre bírni ezeket, csak a piros színű #page működik.
Valaki tudja hogy mi lehet a baj?
Érdekesség még hogy ha azt mondom hogy #page {
width: 100%
}
akkor az egész oldal szétcsúszik és össze vissza van minden. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1903 üzenetére
Igen, valahol én is sejtem hogy kelleni fog.
Csak olyan jó lenne elkerülni mert nem teljesen vágom a témát. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1900 üzenetére
Ajj máár.
Látod azt nem tudtam hogy erre a célra csak media queriket lehet alkalmazni.
Ahogy a múltkor említettem, én egy link segítségével próbálkoztam. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #1898 üzenetére
Nincsen. Volt egy kísérletem vele, de nem jött össze.
Most pedig egy valamivel egyszerűbb módot keresek a mobil nézet elkészítéséhez, mert rájöttem hogy nem is kellene túlbonyolítani. (Mivel elég egyszerű az oldalam szerkezete)Ha nem érthető az amit írok, akkor az azért van mert elég hülye vagyok a témához és nem vagyok tisztában az összes "szak kifejezéssel".
-
honda 1993
senior tag
Egyébkent csak hogy boldogítsalak titeket még egy kicsit, visszatérnék a responzive témára.
Nem úgy mutatott az oldalamon a responzive nézet mint ahogy vártam ezért mellőztem azon megoldásomat.
Viszont azt vettem észre hogy erre az oldalra elég lenne ha az img-containerek nagyobbak lennének, es nem 3 hanem mondjuk csak kettő lenne belőlük egy sorban egymás mellett.illetve ezen kívül még a szövegek betűméretét kellene növelni pár px;-el , meg ugye a menüpontok méretét is ugyan így.
Szerintetek mi volna a legokosabb megoldás ezekre?
Mert én úgy érzem hogy ezekhez nem kellenének media querik. -
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #1893 üzenetére
Csak mondtam valamit szemléltetés képpen.
Egyébkent lehet hogy tényleg kellenek majd az 5Mp-es képek, mert viszonylag fontos hogy éles legyen az adott fotó.
Persze tudom jól hogy nem a mp-ek száma a mérvadó, de az biztos hogy pl 1 mp-es felbontással elég viccesen mutatna. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
A weboldalam fel van töltve, de sokkal lassab mint amire számítottam.
Azt már tudom hogy ezt az okozza hogy az oldalon lévő képek nem webre vannak optimalizálva.Az viszont nem tiszta hogy ez pontosan mit is takar.
Csak arról van szó hogy kisebb felbontású képeket kellene feltöltenem?
Vagy van erre valami külön szoftver ami úgy módisítja az adott képet hogy az ne terhelje nagyon a látogató gépét? -
honda 1993
senior tag
Én csak ezzel a résszel nem értek egyet.
"Valoszinuleg a honlap temaja sem egy vilagmegrengeto otlet alapja."
Mi van akkor, ha mégis jó az ötlet és az ember nem akarja idő előtt megosztani ?
Ezzel csak azt akartam mondani hogy ha olyan dologról van szó amit nem feltétlenül szeretne a kérdező elmondani, akkor ne érezze azt hogy kötelező az egész oldalt megosztania a válasz érdekében.
Egyébként pedig nem véletlen tettem feltételes módba azt a mondatot. -
honda 1993
senior tag
Do you have a problem?
Nyílván nem azért írtam a jsFiddle-t hogy majd pont én tudjak neki segíteni, de a következő úgyis az lett volna hogy ti írjátok neki ugyan ezt.
"napokon keresztül magyaráztuk, hogyha valami középre van igazítva akkor annak ott a helye."
Ezt most értsem úgy hogy.... hogy? -
honda 1993
senior tag
Ha normálisan meg van csinálva, akkor az összes létező felbontáson úgy jelenik meg ahogy kell.
Szerintem linkelhetnél egy egyszerű jsFiddle példát, persze olyanra gondolok amiből nem derül ki hogy min dolgozol ( Már ha még titkolni szeretnéd), hanem csak egy alap forráskódra gondolok.Azt nem tudom ugyan hogy milyen oldalban gondolkozol, de azt jó ha tudod, hogy az ingyenes tárhelyek mindegyike ugyanúgy tele fogja szemetelni az oldalad reklámokkal. ( Persze szép fokozatosan, elősször kevesebb reklámot, majd aztán egyre több és több reklámot pakolnak az oldaladra).
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1740 üzenetére
Ez azért így, ebben a formában nem igaz.
.
Mert az hogy pl ma írtok nekem valamit és elolvasom, az nem azt jelenti hogy ma fogom alkalmazni, mert lehet hogy 2 napig nem is foglalkozok a témával mert éppen nem vagyok otthon, vagy nincs rá időm.
Aztán amikor pedig leülök a gép elé, valószínűleg elfelejtem a dolgot.Egyébként tényleg elég sűrűn van olyan hogy telefonról szoktam fórumozni és ugyebár olyankor csak olvasgatom a válaszaitokat.
.
-
honda 1993
senior tag
Tudom hogy nem fogod elhinni, de pont most akartam megírni hogy közben rájöttem hogy a margin: 0 auto; a megoldás.
Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
És mivan akkor hogy ha nem fér el benne valami, akkor 2300- ról növelem a magasságot?
Vagy mi lenne a helyes megoldás? -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
A múltkor már említettem ezt a problémámat.
Ha az oldalamat megnézem egy másik ezközön (másik monitoron, aminek más a felbontása), akkor az oldal tartalma mindenestül jobbra csúszik a képernyőn.
Míg nálam, a fullHD 22"-os monitoron minden tökéletesen működik.#page {
width: 1100px;
height: 2300px;
background: white;
color: black;
left: 5%; (a százalékos érték előtt [B]px;[/B]-ben volt megadva, de akkor is ugyan ez volt a helyzet.)
position: relative;
top: 80px;
}Ez lenne az a #page, amiben az egész oldal benne van. Még anno DNReNTI mondta hogy az egész oldalt egy fix szélességű containerbe tegyem bele és úgy jó lesz.
Igazábol tényleg stimmel is minden, csak ezt az egy dolgot nem sikerült megoldanom.Valaki esetleg tudna segíteni ?
És sajnos nem tudok jsfiddle példát küldeni. -
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1691 üzenetére
Sorry hogy nem válaszoltam.
Köszönöm a segítséget, viszont nem tudom hogy mennyire jó ötlet az hogy pont én írjak egy logout bejegyzést.
Sk8erPeter " Na de vissza a lényegre, attól mert már elterjedtebbek a nagyobb felbontások mint az ősi 1024-1260, én még nem tenném a desktop nézetet az e feletti felbontástartományba, rákényszerítve a kisebb felbontáson netezőket a tablet nézet használatára."
Ezt a tabletnézetre "kényszerítést" most nem értem: pont az a lényege a reszponzív kialakításnak, hogy nincsenek különálló desktop és mobil (vagy tablet) nézetek, hanem az oldal elemei felbontástól függően másképp helyezkednek el, kicsit máshogy néznek ki (pl. más szélességűek, stb.), de egyéb tekintetben az oldal ugyanaz. Szóval pl. teszteled, hogy kisebb szélességen hogy néz ki, aztán mi van, ha nagyobb felbontáson nézed, és így tovább, és közben szépítgeted.
Nem úgy, mint itt, a PH!-n, ahol a kissé lejárt, béna, különdomaines, mobilfelületre átirányítós megoldás van (m.prohardver.hu aldomainen). "Köszönöm szépen a hosszú válaszod, és bocsi hogy csak most írok vissza.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1688 üzenetére
Hmm. Köszönöm, egy kicsit már kezdek magabiztosabb lenni és talán csak összehozom úgy hogy működjön rendesen.
Igazáboól ha főleg az a cél hogy a desktop nézet mellett legyen egy mobil nézet (responzive.css) akkor az előbb küldütt linkben található 500px;-es érték mekkora kellene hogy legyen?
Tudom hogyaz előbb is mondtátok hogy ezt így nem lehet elmondani, de csak a miheztartás végett. É npl az 500px;-t soknak érzem egy picit. -
honda 1993
senior tag
No de csak annyit tudunk, hogy akkor ha a gépen keresztül nézem meg a böngészővel, akkor úgy tűnik hogy műkodni fog.
én csak tartok tőle hogy akkor szembesülök majd valami hibával amikor megpróbálom telefonnal megnézni."Nem kötelező, nem is mindig kell, komplexebb oldalaknák fog ez előjönni." Nos az én oldalam szerkezete nem túl bonyolult, igazából egy amolyan "csempés" felülete van az egésznek, vagyis sok img_containert használok ,és ezekre kattintva töltődik be a tartalom.
-
honda 1993
senior tag
De megnéztem, csak én úgy érzem hogy nekem egyszerűbb lenne ebben a formában, márcsak azért is mert itt sikerült elérnem hogy ha kisebbre állítom a böngésző ablakát akkor működik a responzive.css fájl, és minden úgy néz ki ahogy elterveztem....
Van annak valami hátránya ha nem akarok több töréspontot? Én úgy érzem hogy az én oldalamra bőségesen elegendő lenne az amit már írtam nektek.
-
honda 1993
senior tag
-
honda 1993
senior tag
Jólvanna, ez idáig is világos volt, csak azt nem értem hogy ha nekem 500px; van megadva, akkor az hogyan lehet hogy a telefonon automatikusan a mobil nézet jön be...
Hiszen a px; érték egy távolság, nem pedig egy méret.
Sorry a hülye kérdéseimért.Volna mégegy olyan kérdésem is hogy ezt : <link rel="stylesheet" type="text/css" href="responzive.css" media="screen and (max-width: 500px)"> vagyis az 500px; érték helyett mi lenne a leg ideálisabb ?
-
honda 1993
senior tag
Azt még valaki elmagyarázná nekem hogy pontosan hogy is fog működésbe lépni a responzive.css az oldalamon akkor amikor mobilról nézik?
Van egy ilyen Link a HTML-ben: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="responzive.css" media="screen and (max-width: 500px)">
És ehez pedig már megírtam a css kódot is.Csak azt nem értem hogy ha telefonról nézik majd akkor hogyan fogja tudni beállítani az adott készülék hogy a mobil nézet töltődjön be.
-
honda 1993
senior tag
Na de úgy ahogy pl ha HTML-ben létrehozok egy divet és utána tudok csak a css segítségével annak a divnek tulajdonságokat adni ,gondoltam hogy a media query is hasonlóan működik.
Nem kell semmilyen külön link sem a html kódba?
mint pl a <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
-
honda 1993
senior tag
válasz
DNReNTi #1662 üzenetére
Most akkor mégsem jó az amit én csináltam? Az előbb azt mondták hogy ez is egy megoldás...
Igazából nem is kifejezetten responzive oldalt akarok, egyelőre megelékszem azzal hogy ha van egy külön mobil nézet is..Bár azt még nem tudom hogy hogyan lehet olyat csinálni hogy amikor betöltődik az oldal telefonról akkor a mobil nézet fogadja a látogatót, de legyen lehetősége átállítani az asztali nézetre.
-
honda 1993
senior tag
az a baj vele hogy igy hiaba nez ki jol szinte az egesz oldal, mert a tul szeles body miatt ugyan olyan sokat kell oldalra tekerni , mert tul nagy az ures hely a page 2 szele mellett.
-
honda 1993
senior tag
Megnezem majd a media-query-t is, de ha azt mondjatok hogy az a megoldas amit en alkalmaztam szinten elfogadhato, akkor lehet hogy egyelore igy hagyom....
Bar mondjuk en mar lattam olyan responzive oldalt ahol folyamatosan zsugorodott es rendezodott az oldal tartalma , a bongeszo ablak meretenek csokkentesevel.
Az enyem nem ilyen, de ha ezt is lehet majd hasznalni telefonrol akkor vegul is en elegedett leszek.. ( mas kerdes hogy az oldal latogatoi mit szolnak majd hozza.)Viszont ez az elso olyan dolog css-ben, amire valoban ugy jottem ra hogy hasznaltam a fejemet egy kicsit... Lehet hogy gyakrabban ki kellene probalnom?
szerk: van valami ami viszont nem az igazi, megpedig a " body".
Ugyanis ez tovabbra is olyan szeles mint a sima style.css fajlban, es nem tudom hogy mit kellene beleirni ahoz hogy olyan szeles legyen mint acontainerakarom mondani : page.Probalkoztam azzal hogy width: 500 px; de ez nem jo..
otlete van valakinek?
-
honda 1993
senior tag
En most csinaltam valamit, es ugy tunik hogy mukodik de kozben szinte biztos vagyok benne hogy az egesz ugy szar ahogy van
a head reszbe ezt irtam : <link rel="stylesheet" type="text/css" href="responzive.css" media="screen and (max-width: 500px)">
Mig a "responzive.css" fajlba mindent osszezsugoritottam annyira, hogy mobiltelefonos meretben is hasznalhatobb legyen.
Ezzel azt ertem el, hogy ha a bongeszo ablak merete kisebb lesz mint 500px; akkor lep ervenybe a "responzive.css" fajl.Tudom hogy nagyon nehezen lesz ertelmezheto az utobbi szoveg, de sajnos mivel nagyon kezdo vagyok a temat tekintve ( responzive design), nem igazan tudom megfogalmazni ugy ahogy kellene.
A kerdes csak az lenne, hogy mennyire van kozel a valos megoldashoz az amit itt most osszeganyoltam?
Igazabol csak megneztem egy par perces youtube tutorialt es utana probalkoztam vele. -
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1651 üzenetére
Én a reszponzív megvalósítást mindig utólag csinálom.
Tehat akkor az az allitas amit a haverom megfogalmazott valoban egy baromsag ugye?
Mert bevallom nem szeretnem ujrairni az egeszet.
Sot, valoszinuleg a responzive reszt ,majd csak az utan csinalom meg hogy feltoltottem az oldalt, mert már tenyleg nagyon szeretnem vegre utnak inditani. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
A haverom folyton azzal idegesít hogy ha responzive oldalt szeretnék, akkor az egész oldalamat elölről kell kezdenem és csak úgy lehet megcsinálni.
Viszont ti a múltkor írtátok hogy meg lehet csinálni utólag is, a kérdés csak annyi volna hogy valóban az lenne a kézenfekvő ha elölről kezdeném az egészet, vagy szerintetek is ostobaság ez az állítás?
Valójában az oldalam szerkezete viszonylag egyszerű.
Sok img_containert használok, ezek alatt szoveg van és osszesen 3 db menu van az oldalon ( főmenu, egy jobb oldali menu és egy almenu.)
Azért írtam le ezt nektek, mert azt hallottam hogy az oldal szerkezete sem mindegy hogy milyen... pl: egy táblázatokra épülő oldal esetében sokkal nehezebben kivitelezhető a dolog. -
honda 1993
senior tag
Valojaban azert furcsa nekem is ez a dolog, mert ahogy mondtatok is , ez a dolog a felbontas fuggvenyeben valtozik.
Viszont eddig kiprobaltam az oldalamat kb 4 kulombozo felbontasu monitoron es mindegyiken rendesen mukodott.
Csak a multkor amikor a TVn probaltam akkor nem volt tokeletes. -
honda 1993
senior tag
Alap példa kódot kértem arra, hogyan igazítod középre, nem az egész weboldalt.
Tudom ,ertettem csak az a baj hogy sokaig tartana mire a forraskodot ugy modositom hogy csak egy alap forraskod maradjon belole. Tenyleg eleg hosszadalmas lenne, lehet hogy hamarabb jonnek ra magamtol a problemara mint hogy a forraskodot elkuldom.
Minden esetre koszonom a segitseget neked is es DNReNTI nek is.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok .
Az hogy egy nagy kepernyos TVn az oldalam ugy jelenik meg hogy az egesz a jobb oldalra csuszik, a responzive css hianya miatt van?
Az eddig probalt monitorok mindegyiken rendesen mukodott, de ezen a kb 55" os TVn nem az igazi.
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1614 üzenetére
De azt a kerdest csak viccnek szantam
-
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1611 üzenetére
"Tudom, hogy feleslegesen írom le mert már tudod, de azért hátha másnak segítség lesz.
"
Igy van en mar reges regen tudtam ezeket, de azert lehet hogy meg kerdezek majd persze csak is azert hogy ha esetleg a tobbieknek nem megy valami akkor a ti valaszaitokat elolvasva megertsek a dolgot.
Amugy mi is az a CSS ?
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Most kezdtem el nezegetni a responzive design leirasokat illetve tutorialokat.
Ugy latom hogy ha az ember egy picit ert a css-hez, akkor a responzive resz nem annyira bonyolult. Valoban igy van, vagy csak ugy tunik?Annyit mar tudok hogy kell egy kulon css fajl amiben a responzive kodot irom.
Es ebbe a css fajlba pedig olyan tulajdonsagokat kell megadni amik a mobiltelefonos nezethez kellenek. ( Mar ha jol ertem)
Tenyleg csak 10 perce "tanulgatom". -
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1603 üzenetére
juhhuuu na ezt el is mentem szepen es holnap utan ha hazaertem akkor megcsinalom.
Koszonom neked is es a tobbieknek is a segitseget.Have a good night.
-
honda 1993
senior tag
AAAAA vissza az egesz.
Nem vettem eszre hogy valamit veletlen nem szinkod segitsegevel definialtam.
Viszont az oldalam hatterere visszaterve, tenyleg eleg fontos lenne hogy valahogy meg lehessen oldani azt hogy az IE is meg tudja jeleniteni.Biztos hogy nincs ra mod?
PumpkinSeed "Kimásolod a kódot a példából, majd átírod.
" Azt esetleg elmondod hogy ezt pontosan hogyan is tudom atirni?
Mivel nem tudom hogy mi az ami miatt az IE nem tudja megjeleniteni.Sorry hogy nem reagalok mindenkinek a valaszara, csak nagyon sokan irtatok.
Koszi az eddigi valaszokat mindenkinek. -
honda 1993
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1595 üzenetére
Pedig egy hangyani kulombseg van a ket bongeszo szinmegjelenitese kozott. (mozilla es google chrome)
Zedz koszonom , csak azt a bajom hogy az amit csinaltam, azt az altalad linkelt oldalon nem lehet megcsinalni ( elegge egyedi)
Nincs valami amit ha a masik oldal altal generalt kodba beleirok akkor az IE is rendesen meg tudja jeleniteni?
Ez eleg fontos lenne, mert ezt a hatteret mindenkeppen szeretnem megtartani.
-
honda 1993
senior tag
sziasztok.
Az hogy lehet hogy pl a google chrome-ban egy kicsit mashogy jelennek meg a szinek annak ellenere hogy szinkodokat hasznalok?
De volna egy ennel is fontosabb kerdesem. a buta Internet exploler nem tudja megjeleniteni a szinatmenetet ami az oldalam hattereben lenne.
Van valami olyasmi megoldas hogy generalok egy kulon szint direkt az IE kedveert, ami csak abban az esetben jelenik meg az oldalamon ha valaki meg mindig IE bongeszovel nezne meg az oldalamat? -
honda 1993
senior tag
válasz
honda 1993 #1575 üzenetére
Nem szoltam.
Megvan koszi.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1573 üzenetére
Koszi.
Bar elegge fura ez a generator.
Nem igazan jovok ra hogy hogy lehet beallitani hogy melyik 2 szint akarom hasznalni.Amikor rakattintok a jobb oldali negyzetre, akkor minden elallitodik amit beallitottam a bal oldalon.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Van valami modja annak hogy a body backgroundja egy olyan szint kapjon amiben van szinatmenet?
pl: fekete-szurke vagy fekete-bordo.
Google kepeket nem akarok hasznalni, mert az ugyebar nem megengedett.
-
honda 1993
senior tag
Koszonom a valaszokat, de ma sikerult rajonnom.
Az volt a baj, hogy a menu alatti elemek egy <div id="box"></div> -ben vannak, Es a border szine megegyezett a container szinevel, igy pedig nem lattam azt.
Tehat nem vettem eszre, hogy a lenyilo menu fele belelogott a box border reszebe. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Elore mondom, hogy azert nem kuldok jsfiddle peldat mert fura modon ott mukodik, amit kerdezni akarok, csak nalam van valami baja.
Szoval van egy lenyilo menum. ( eddig semmi baj nem volt vele)
De most azt csinalja, hogy miutan lenyilt es elkezdek rajta lefele lepkedni, a 4. menupont utan nem enged tovabb.( ezt ugy ertsetek, hogy szepen lepkedek lefele, majd a 4. menupont utan ha lejjebb akarok menni akkor egyszeruen bezarja a lenyilo menut.) Majd ujbol lenyitom, es elkezdek lefele lepkedni, es a 4. menupont utan ugyan ezt csinalja.Megneztem a kodot es semmi baja nincs, viszont fogalmam sincs hogy mi lehet a baja.
Ti talalkoztatok mar ilyennel?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1471 üzenetére
Ertem, koszonom.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Ha letoltok egy kepet a "szabadon felhasznalhato vagy megoszthato" kepek kozul, (google kepek kozul) akkor azt mar hasznalhatom az oldalamon is ugye?
Van meg olyan hogy:
Szabadon felhasznalhato vagy megoszthato, akar uzleti celbol is.
Szabadon felhasznalhato, megoszthato vagy modosithato.
Szabadon felhasznalhato, megoszthato vagy modosithato akar uzleti celbol is.
-
honda 1993
senior tag
Akkor megerositetted azt amit gondoltam, mert en is ugy hiszem hogy a meg megmaradt par regebbi tipusu monitor miatt nem fogom atvarialni ( hiszen azokon is rendesen mukodik) csak az egesz monitort kitolti maga a tartalom.
Es ezekbol a monitorokbol ugyan nem tudom hogy mennyi lehet meg hasznalatban, de az biztos hogy az ido mulasaval egyre kevesebb lesz beloluk.Koszi
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Az oldalam jelenleg ugy nez ki, hogy a 16:9-es monitorokon a terveim szerint jelenik meg, mig a 4:3-as monitorokon nyilvan egy kicsit maskeppen.
Egeszen pontosan, a 4:3-n az egesz kepernyot kitolti az oldal, ( vagyis a container) mig a 16:9-es monitorokon van egy kis hely a jobb es a bal oldalon.Tehat roviden annyi , hogy a 4:3-on is rendesen latszik, de nem marad hely a container mellett a jobb es a bal oldalon.
Szerintetek most emiatt erdemes lenne atvarialni az egesz oldalt? ( nem tudom hogy mennyi ilyen regi monitor van meg hasznalatban )
Meg igazabol azt sem mondanam hogy rosszul jelenne meg rajtuk az oldal, csak egy kicsit mas. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1303 üzenetére
Jólvan, már annyiszor mondtad hogy nem jól írom ezt a bizonyos szót hogy már megjegyeztem.
Szóval mostmár nincs szügségem arra hogy kijavíts.
Nyugi csak vicc volt ha esetleg nem esett volna le.
DNReNTI : Miért emelted ki azt hogy optimális esetben?
Esetleg előfordulhat hogy a HTML kód is bekavar? -
honda 1993
senior tag
-
honda 1993
senior tag
válasz
martonx #1298 üzenetére
Engem nem igazan erdekel a reszponziv webdizajn ( legalabbis egyenlore meg nem)
Ugyanis szerintem sokkal jobb az egyszeru desktop nezet, bar lehet hogy ez csak szerintem van igy.
Nyilvan ha majd szugsegem lesz ra akkor majd utananezek.Sk8erPeter "Ikszdé!
Látom megtetszett. " Van ez igy. -
honda 1993
senior tag
adam_ kerdese mondjuk engem is erdekelne.
Itt a hardverapron is van ugyebar "mobil nezet", illetve "desktop nezet". A desktop nezet az eredeti, vagyis nem modositott nezetet takarja ugye?En peldaul egyaltalan nem vagyok oda a mobil nezetert, mert szerintem sokkal atlathatobb a desktop nezet.
-
honda 1993
senior tag
Ertem, koszonom a kimerito valaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest