- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
cstomee
tag
display: flex
https://jsfiddle.net/djhmyf4x/
A float-ot felejtsd el layout rendezésre, pozicionálásra. flex vagy grid!
- ... a cím végére, erre nem tudok jó megoldást. -
cattus
addikt
Amit írtál rule
body.color1 h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
color: red;
}ekvivalens a következővel:
body.color1 h1 {
}
h2, h3, h4, h5, h6 {
}És mivel a piros szín később van definiálva ugyanazzal a specificity-vel, az lesz érvényes.
Ha azt szeretnéd, hogy csak akkor változzon a h2..h6 színe, ha a body-n van a color1 class, akkor valami ilyesmit kell írnod:
body.color1 h1, body.color1 h2, body.color1 h3, body.color1 h4, body.color1 h5, body.color1 h6 {
}(ennek valószínűleg van szebb megoldása, de már rég foglalkoztam raw CSS-sel).
-
gabor128
aktív tag
üdv,
Akkor megpróbálom röviden leírni.
Van a Html fájlban a <header> és azon belül egy <nav> és egy <main>. Css-ben beraktam egy képet a <header>-be, meg lett neki magasság adva és frankón látszott a kép, meg a navigáció, alatta meg a szöveg. Utána elkezdtem próbálkozni a <nav> pozícióival és a szöveg rácsúszott a képre és kitakarja. Hiába próbáltam visszaállítani az eredetire, vagy kikommentezni az egész <nav>-ot, vagy bármi egyebet, nem működik egyik sem.
A <header> és <main> is block típusú. A <header>-nél a böngésző kód elemző része túlcsordulást ír, de nem tudom mi okozza. -
gabor128
aktív tag
Kösz mindkettőtöknek a választ!
Nyilván nem lesz azonnali bevétel. Ezt nem is így képzeltem. A tanfolyam is kb fél év lenne és utána még fel kéne építeni az üzletet. Ezért volna fontos látnom, hogy van-e piac erre, mert nagyon sok időt kellene beletennem és ha a végén kiderül nincs rá igény, akkor felesleges. Azt se szeretném ha rossz irányba indulnák. Nyilván a tanfolyamon azt tunkolják hogy van igény erre, de hát ők is gondolom a tanfolyam árából élnek.Amiért mégis érdekel ez a téma az az hogy másodállásban és kötetlen időben végezhető és otthonról. Nem sok más munkát ismerek amire du. 4 után lenne igény és kb helyben. Mert szivesen elmennék boltba is dolgozni, csak a műszakbeosztás nem passzol a főálláshoz.
Programozásban nem vagyok spíler. Anno foglalkoztam valamennyit ezzel suliba. Meg most elkezdtem youtube-on megnézni az ingyenes html programozást és gyakorolni. Utána CSS.
Ha mást nem, akkor összetákolok magamnak egy weboldalt és kiváltom a vállalkozóit és megpróbálok árulni valamit az oldalon. Egyelőre jobb ötletem nincs.
Azzal tisztában vagyok hogy a komoly programozók azok főállásban és csak azzal foglalkoznak. Meg ők nem fél év alatt tanulják meg, hanem évek. -
A Chrome DevTools ugyan azonnali, de csak frissítésig működik ugye, nem írja át a fájlt. Mondjuk ehhez hozzáteszem, hogy lehetne benne ilyen opció, de mindegy.
Amit küldtél a VSC-hez, azzal ugye az a baj, hogy számomra használhatatlan. Nem kezeli sem a PHP formátumot, sem a JS kódok futtatását.És ugyan ez a probléma a Light Table és a LivEditor programmal is. Nem azért kérdezek, mert nem vagyok hajlandó rákeresni a Google-n, hanem azért, mert nem találtam megfelelőt. Azonban még egy hasznos információ: Feltétlenül fontos, hogy az a program, amit keresek, elérhető legyen Win10 és MacOS alatt is, FTP kapocslódási lehetőséggel.
Tehát összegezve, mire lenne szükségem, hátha előbb születik megfejtés, vagy csak annyi, hogy lehetetlen kéréseim vannak
:
- FTP kapcsolatra képes kódszerkesztő
- Ami képes PHP, JS, CSS és JSON azonnali futtatására
- Lehetőség szerint ez egyetlen program legyen
- Kompatibilis legyen Windows és Mac OS rendszerekkel.Köszönöm
-
-
-
-
Köszönöm, ez alapján már tudtam keresni. Leginkább ilyesmire gondolok, hogy miért nem jutott eszembe erre keresni, mikor itt a fórumon arra hivatkoztam... csak az a baj, hogy a te általad küldött példa is, csakúgy, mint amit most én linkeltem, szavakra működik csak, interakció nélkül. Nekem a célom pedig az lenne, hogy mindezt DIV-ekkel csinálja meg, amibe bármit betehetek.
-
martonx
veterán
1. Mert annak az esélye, hogy a CDN nem működik, töredék esélye annak, mint hogy a saját szervered nem fog működni
2. A CDN-ek kimondottan a static content kiszolgálására kihegyezett globálisan elosztott szerverek. Ellenben a te egy földrajzi pontot lévő, dinamikus adatkiszolgálásra való szervereddel.
3. Minden amit nem a te szerverednek kell kiszolgálnia, annyival több erőforrása marad arra, amit úgyis csak a te szervered tud kiszolgálni. -
Taci
addikt
Mert pont azért gondoltam, hogy jobb saját szerverről, "lokálban", mert mi van akkor, ha a CDN nem működik/elérhető.
Lehetne mixelni is a kettőt, alapból CDN-ről használni mindent, és ha nem elérhető, akkor ott a "lokál". Viszont ez is plusz JS, lassít is, még ha minimálisan is (hisz' tesztelni kell, CDN-ről betöltött-e).
Ezt a logikát végiggondolva nem látom, miért lenne jó pont csak a CDN használata.
Amit esetleg érvként amellett fel tudnék hozni amellett, hogy CDN-ről használjam, hogy ha olyan library-t használok, amit más oldal is használ, akkor valószínűleg megspórolom a hálózati forgalmat a valószínűleg már úgyis a kliensen lévő fájlok nem-újra-letöltésével.
Viszont pl. használok Bootstrap-et. És millió dolgot átírtam már benne. Így nem használhatom CDN-ről már. És a legtöbb fájlba már bele kellett nyúlnom.
Mondjuk az említett ikon pack-ba pont nem.De nyitott vagyok.
-
Taci
addikt
Megtaláltam a megoldást közben, a korábbi verziónál külön volt szedve a css fájl a többi szükséges fájltól (.eot, .svg, .woff stb.), és most is azt a mappaszerkezetet használtam az újnál, de itt már máshogy van bedrótozva, a fájlok egymás mellett kell, hogy legyenek (a css mellett) - vagy pedig nyilván átírni a css-t, hogy használja a külső (korábbi) könyvtárat. De így már rendben van.
-
lanszelot
addikt
A gomb mérete jóval nagyobb, de csak a kép háttere nem jó
Sima képpel is meg tudom oldani, mivel js vezérli, csak pici a kép /direkt/
és túl pontosan kell klikkelni, pont ezért gomb, és el van tűntetve a gomb.
Persze csinálhatok nagyobb hátteret a gombnak, és akkor az is megoldás, de az megint sufni tuning.
Mi a baja a gomb képpel? Elvileg nem kellene gondja legyen. -
lanszelot
addikt
de láthatod, hogy az enyém nem működik
Amúgy a tied nem gomb, csak kép
codepen -ről van a kép, tehát ott is dobja a hibát
a kép az csak szedtem a netről /enyémet nem tudom hova tölteni, mindegy milyen png-t dobok be, van amikor a sima szövegeken is ezt csinálja, de ott nem mindig./js ben nincs hiba, ott nem tudom hogyan kell megoldani, nem tudok mit megosztani, már írtam, mert nincs mit. hiszen nem tudom hogyan kell megcsinálni, de leírtam mindent hozzá, mást nem tudok/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- E-roller topik
- Logitech szerviz
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest