- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Ha itt szétnézel az remélem segít: html - How to have background gradient fill entire page? - Stack Overflow
Guglizás az élet. -
martonx
veterán
Feltételezem, hogy megjelenítési témák között adsz választási lehetőséget. Ezt úgy kellene helyesen megoldani, hogy kettő css-ed van:
1. alap css az oldal felépítéséhez szükséges rule-okkal
2. téma css (ebből nyilván több is lehet)User kérésére a téma css-t könnyedén tudod váltogatni, hogy melyik legyen behúzva (mondjuk van egy default téma, és localstorage-ben / szerver oldalon a user ezt felüldefiniálhatja, és akkor neki másik lesz behúzva).
Vagy abszolút nem értem a problémádat.
-
mandleee
tag
Erre nem jó megoldás az srcset? Kivágod a két méretet, aztán kész.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn/HTML/Multimedia_and_embedding/Responsive_images -
-
lanszelot
addikt
Félre értettél.
Hamburger menüt css-el, vagy js-el könyebb megcsinálni?
Modal css-el nem minden böngésző alatt támogatott. Így marad a js.
Ezekre írtam a js-t.indigo
az a link egy össze csapott honlap, a menünek semmi köze a kérdéshez.
A képek tökéletesen a helyükön vannak, a menü csúszik le. Arra ott nem raktam rá az orientation-t, mert a kép példából mindenki látja, hogyan oldottam meg.
/amit a menüről kérdeztem, (hiába állítgattam semmi se változott)az a vs code live server bug miatt volt mint kiderült, már sokszor megszivatott. tudom, ne használjam/
az elemek csak arra voltak, hogy lehessen látni, hogy a kép grid-ben kép van, menüben menü...stb. Így se volt egyértelmű sokaknak.
Ha a full honlapot feldobom, akkor meg még többen nem értették volna.
Próbaltam minimalizálni. Nekem hamburger menü van mobilon, sok js az oldal működéséhez...stb
A honlap a js miatt készült, nem a css miatt. Csak édesanyám:" jó lenne mobilon, és tableten, hogy ne kelljen bekapcsolni a laptopot..."
Ezért estem neki a responsive résznek.
Csak az még mindig sufni tuning. Azt hittem a mostani frissítesbe belekerült már valami amiről nem hallottam.cstomee
Köszönöm, már megoldottam
Nem értem mire jó ez a kötekedés. Semmi rosszat nem írtam.
Nem kötelező válaszolni, ha van időd/kedved, szeretnél segíteni, akkor tedd.
Ha nem, akkor nem. Semmi gond.
De ezt ne, kérlek titeket. -
lanszelot
addikt
Én értettem félre, nem foglalkozom iOS-el. Windows-ról beszéltél és annak semmi köze iOS-hez, így Mac OS -re gondoltam. /kicsit hülyén írtam, remélem érthető
/
Mac OS alatt pedig chrome nem safari. Van Mac OS -em is, az alatt is chrome a chrome. A safari pedig pocsék.
Sajnos pár éve a böngészők komolyan hanyatlanak. Nem tudok egy kiemelkedőt mondani amit mindenki használnia kellene, mert az jó. Maga az alapok hibásak, mind a 3, emiatt a rá épülők ....mint a Gyalog Galopban a mocsárra épített vár. -
lanszelot
addikt
Hello,
3 böngésző alap van jelenleg: chrome, firfox, safari
Minden más ezekkel az alapokkal dolgozik.
A chrome sose volt safari, és fordítva.
A chrome kb 1 éve xar. Nem a chrome alap, hanem maga a Google Chrome.
Pocsék, és hasznavehetetlen kaki. Olyannyira kaki, hogy 7001 -es hibákkal dobálja tele a W10-et, ami kepes végtelen loop-ba fordulni, és W10 ilyenkor meghal.
Eme fagyások miatt törölnöm kellett a GC-t , mert napi szinten többször volt 7001 -es hiba, ami legtöbbször semmi gondot nem jelzett.
GC törlése óta egy darab 7001-es hiba se volt. Kukkold meg a W10 - Eseménynapló - Windows napló - Rendszer . Ha van GC a W10-en nagy valószínűséggel lesz 7001-es hibakódod is.
Lényeg, hogy ne tesztelj GC-vel sehol. Se safari-val.
Firefox....hááát, elmegy. MS Edge se jó tesztre.
Vivaldi kicsit jobb mint a firefox. Brave is ok.
No, de mindenki GC, MS Edge, Safari -t használ.... Háááát, azoknak olyan lesz amilyen, vagy téped a hajad míg a 3-ból 2-re ráigazítasz vmit. Mindre képtelenség pont ugyanazt hozni.
Ez azt nem támogatja, az emezt...stb
Ezért kellenek a multi megoldások, hogy ezen más, de így is jó. -
-
martonx
veterán
áhá, fileként érthető, hogy miért futsz bele csomó olyan esetbe, amikor az online verzió működik, neked meg local file-ban nem.
Az iframe-es problémád nem tudom, hogy meg lehet-e oldani. Ha nincs hozzáférésed az iframe-mel behúzott oldalhoz, akkor szerintem nem, mert a parent oldalnak semmiféle ráhatása nincs, és persze nem is lehet a behúzott oldalra.
Ha van ráhatásod a behúzott oldalra (mert pl. az is egy saját oldalad), akkor nincs akadálya, hogy a parent és a child kommunikáljanak js-en (postMessage) keresztül. Így egymásnak át tudják küldeni a méreteiket, ezzel jelezve a másiknak, hogy az mekkora legyen. -
lanszelot
addikt
A háttér színt nem lehet beúsztatni, kell valami ami beúszik.
Az is megoldható, hogy csak 1 box van kint, és a js gomb nyomásra oda dobja ahova kell, és olyan színt ad neki ami kell, és úgy úszik be.
De ez már js, és nem css, te css-t kérdeztél. illetve nem derült ki, hogy mekkora a project
Itt a full lista, példákkal az animációkról amit a css tud. -
Taci
addikt
Bocsánat, ezt nem tudhattam.
Sok kérdés van fórumszerte, amire egy egyszerű Google-keresés megadja a választ - csak éppen nem jól kérdezik. Ilyenkor (is) a segítő szándék vezet, és ha csak pár pillanatomba kerül, miért is ne segítenék.
És én is olyan sok segítséget kaptam már itt, próbálok visszaadni belőle. Bocs, ha "túltolom" néha.
De akkor tudni fogom most már, hogy Te ezeken a körökön már túl vagy, mire itt kérdést teszel fel.
Megnéztem Notepad++-ban, van egy ilyen beépülője, de csak IE-módjai vannak, ami így nem túl hasznos. (És eddig a pontig azt gondoltam, a NP++ elérhető Mac OS-re is, de most ahogy elnéztem a letöltési oldalára, látom, hogy nem... Akkor ebben a témában csendben maradok, én csak Windows-t használok.)
-
G.F.
aktív tag
Szia!
Én a RapidCSS-t használom, de nem tudom mik az igényeid. A cégnek létezik többféle editora, nézz ott szét, biztosan találsz megfelelőt.. -
Taci
addikt
Igazából pl. Chrome-ban ha a DevTool-sban (F12) írsz a kódba (ha már CSS), akkor az egyből látható is lesz.
Bár én nem ilyen tool-t használok (amit keresel), de ha a live preview vagy a real-time preview keresőszavakkal keresel (pl.: real time html editor offline), sok találatok fogsz kapni, pl.:
[link]
[link]
Amúgy a Visual Studio-hoz is dob fel ilyen kiegészítőt: [link] -
Taci
addikt
Próbálom értelmezni, hogy pontosan hol csúszhat el a dolog, mi lehet pontosan a probléma, de egy pontos jsfiddle nélkül én is max csak annyira tudok tippelni, mint amit cstomee is összerakott - abban viszont ott a megoldás is.
Ha esetleg mégsem ez a jó megoldás neked, akkor egyszerű példát dobj már össze jsfiddle-ben, és akkor biztosan jön a megfelelő megoldás is rá. -
Taci
addikt
A fehér csík (az Inspector szerint) a "skeleton-theme-inline" style hozadéka:
background:#fff
Chrome-ban Ctrl+Shift+C, aztán kurzorral a fehér csíkra kattintasz, és ott kiírja, hogy mi-miért. Ha azt ott deaktiválod, láthatod, hogy el is tűnik.
Vagy:body {background: none;}
A reszponzivitáshoz én ezt használom:
@media (min-width:1200px){}
Ahogy eléri az adott szélességet, az ebben a szekcióban beállított értékeket kezdi alkalmazni. És ebből van jó pár, hogy le legyen fedve minden.
Itt találsz egész jó leírást, példát és gyakorlási lehetőséget hozzá: [link]
-
martonx
veterán
Egész biztos, hogy amikor ilyen számításokat csinálsz, akkor nem az a gond, hogy ezt ne lehetne css-re átültetni, hanem a js-es balfaszkodással koncepcionális dizájn hibákat fedtél el. Mihelyst koncepcionálisan rendbe teszed, rá fogsz jönni, hogy css-el megoldani is egyszerű lesz.
-
martonx
veterán
-
disy68
aktív tag
ha korlátozni akarod, hogy milyen magas legyen valami, akkor max-height (arra figyelni kell, hogy valamelyik szülőnek legyen valami magasság megadva)
ha azt szeretnéd, hogy adott méreten egy szöveg elférjen, akkor közelítően meg lehet oldani a Taci által is javasolt vw (viewport width) illetve vh (viewport height) értékekkel
[link] itt se tökéletes a dolog, a szöveg bizonyos méretarányoknál ki tud lógni
ha viszont nem akarod a magasságot ennyire fixre venni, akkor egy fokkal jobbha ennél pontosabban kell, akkor további media query szabályokkal még lehet rajta faragni vagy pedig javascript-tel ki lehet számolni
-
Taci
addikt
Ha a betűméretet viewportban adod meg (vw (% of the viewport width)), akkor így működik.
Már csak (valahogy) be kell lőni a megfelelő betűméretet.Lehet, van más/jobb megoldás is persze.
-
cstomee
tag
Lemaradt a poziciója az absolute elemnek (top, right, bottom, left).
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/position
https://css-tricks.com/almanac/properties/p/position/
https://css-tricks.com/absolute-positioning-inside-relative-positioning/
Szóval egy pár dolog:
- a html,body ne legyen absolute, ennek semmi értelme, csak a body legyen relative.
- magasság nem kell a html, body -ra
- flex-direction sem kell, felesleges ha nem display flex
- a háttérképnél nézz utána ezeknek: background-attachment: fixed / background-size: cover
... -
Taci
addikt
Nekem szépen hozza:
https://codepen.io/pasztorlaszlo/pen/oNYEOWd
(csak ide lett összedobva egy másik példa átírásaként)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest