Új hozzászólás Aktív témák
-
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2194 üzenetére
Kicsit jobban atneztem a linket, ez a rosszfiu oldotta meg:
#topbar .fb-like.fb_iframe_widget span[style]{
vertical-align: top !important;
}Koszonom
Mas:
Most eppen borderrel valo jateknal vettem eszre, hogy chrome es ff teljesen mashogy viselkedik.
Pl ha nem nullazom ki a nemkivant oldalakon a bordert, akkor a chrome odarakja. Mik a fo dolgok amikre figyelni kell, mert mas-mas bongeszon mashogy mukodnek? -
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2194 üzenetére
Sajnos nem lett megoldas. Pixelre pontosan hozza van ragasztva az elem aljahoz meg mindig. Probaltam bongeszobol is, egyszeruen nem talalom a megoldast.
Lehet a korulotte levo elemeket kellene hozza igazitanom inkabb? "Gyozzon a jobbik" -
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2191 üzenetére
Barmi jo "gyakorlat" egyebkent a pozicionalasra? Sehogy sem tudom megetetni magammal, mindig csak tippelgetek
-
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2189 üzenetére
De cuki, tiszta 90-esek feeling
Nem arra kerlek, hogy csinald meg helyettem, csak kivancsi lennek, hogy milyen megoldas kell ahhoz, hogy az mindegyik dropdown egy adott teruleten jelenjen meg?
-
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2187 üzenetére
Igen, jol latod a problemam lenyeget.
Fontos kerdes, holnapig nincs idom tesztelni.Amennyiben rarakom a dropdown effektet, a "2" alatti menu hol fog megjelenni?
Ott ahol most az 1 alatti van, vagy azon a helyen ahol jelenleg is van?Talatam egy jQ plugin-t ami teljes mertekben lefedi az elkepzelest, kicsit meg herelheto is a plugin maga, de ha megtudom oldani nelkule is, akkor boldogabb leszek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2186 üzenetére
Bocs, most néztem csak meg normálisan, elsőre benéztem a struktúrádat, az teljesen jónak tűnik, igazából pont olyan, amit javasoltam, szóval asszem feleslegesen koptattam az ujjamat, meg a billentyűzetemet, jól csináltad elsőre is.
Ha jól értem, csak az a baj, hogy el vannak csúszva a gyerekelemként definiált <ul> elemek, és azok beljebb tolódnak, emiatt csúnya lesz. De szólj, ha nem ez a gond.
Szóval alapból az <ul> elem kap egy bizonyos paddinget, emiatt mindig eleve beljebb tolódik, hacsak ezt nem nullázod ki egy saját stílusdefinícióval. Ezt a böngésző default stylesheetje definiálja, ezért szoktak "normalizáló", "resetelő" CSS-eket használni, hogy az ilyen alapértelmezett, böngésző által definiált stílusokat kiiktassák, és minden releváns stílus egyénileg meghatározott legyen. Szóval ha hozzáadsz egy padding-left: 0px; margin-left: 0px; stílust az <ul>-ekhez, akkor nincs eltolódás:
https://jsfiddle.net/6sjnj1g7/4/
Remélem, így értetted. (Hozzáadtam keretet az <ul>-ekhez, hogy jobban lásd, hol vannak a határok, ilyesmikkel érdemes játszani tesztelés erejéig.) -
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2180 üzenetére
Koszi
Lista:
Milyen megoldasok leteznek arra, hogy egy listat ne vertikalisan jelenitsunk meg?
Szeretnem az <ul> <li> elemeit eltagolni, box szeruen.
Tablazat jellegu peldaval tudnam korbeirni, hogy mit szerenek. -
pckownz
őstag
válasz
Sk8erPeter #2178 üzenetére
Csunya, vagy egyeb hatranya is van?
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2173 üzenetére
És még a linkre is ügyeltél
Perfekt! -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #2171 üzenetére
Sajnos (vagy nem) már nem foglalkozom webfejlesztéssel. Régebben nagyon benne voltam a dologban, de akkor is inkább csak a design része. A többit ismerősömre bíztam. De oda jutottam, hogy nekem is meg kellett volna tanulni a hiányzó dolgokat. Viszont annyira lehangoló volt, hogy nem értek semmit és annyira az alapoktól kellett kezdenem... Így idő és lelkesedés hiányában feladtam.
Az SO linket köszi, megpróbálom.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #2169 üzenetére
Hmm sejtettem. Sajnos JavaScripttel még mindig ellenségek vagyunk és szerintem Tumblr oldalon meg sem oldható CSS-en kívül semmi.
Azért köszönöm. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2156 üzenetére
Nem olvastál alaposan.
Felvetettem, nem lenne-e jó, ha így lenne mert most nem így van.
Meggyőztetek, nem lenne jó, és ezért nem fogom kérni, hogy legyen átírva, hogy a less-t olvassa be.
Innentől érthetetlen ez a mostani mondatot, hogy akkor erőlködjek vele.a zipelős feltöltős szarakodással meg nem tudok mit kezdeni, ezt találta ki a fejlesztő, az én dolgom csak a css-ben leledző 100 hiba javítása
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2154 üzenetére
""Csak nem volt benne semmi olyan, amit tovább érdemes boncolgatni"
Korábban nem értetted, miért nem jó az, hogy a kliensoldallal generáltatod le a stylesheeteket (bár nem is értem, hogy ennyi év tapasztalat után hogy nem tudod ezt megfejteni, nem túl bonyolult képlet), látszólag azt sem vágtad, hogy van watch-lehetőség, aminek segítségével különösebb probléma nélkül a fejlesztés során is folyamatosan lehet legeneráltatni a LESS-ből a kész CSS-fájlokat, problémáztál a szerverre való feltöltésen, mondván, ez túl sok kör, és még a gyorsítótárazáson is keseregtél, valamint úgy tűnt, hogy nem is igazán találtál végső megoldást a gondjaidra. Akkor hogyhogy nem érdemes boncolgatni? Ilyen alapon minek tetted fel a kérdést?"értsd: nem akartam végtelen történetet generálni
watch lehetőségről tényleg nem hallottam
és nem mértem még soha, mennyivel több idő a kliensoldali less/css konverzió. a gépem 0,2mp alatt fordítja le, de nem egy celeron... -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2152 üzenetére
Csak nem volt benne semmi olyan, amit tovább érdemes boncolgatni. Ezért nem írtam rá semmit
A legtöbb kérdésre már írtam okfejtést
Ami az általam használt editorhoz van plugin, az less>css ès css minify, de nincs egyben a kettő
Zipelősdi: a rendszer készítő azt találta ki, hogy az összes filet be kell zipelni, azt egy formon feltölteni, amit a rendszere használ utána vagy teszt, vagy élesben
Okot ne kérdezd, nekem is jobb lenne egy publish de ez van, ezt kell használni -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2147 üzenetére
"A cache-ürítés a Ctrl+F5-ös módszer miatt meg ne legyen már akkora gond, ha magadnál teszteled"
Ha fent van a konzol, akkor ez úgyse gond (ugye 1 pipa bármelyik böngészőben), márpedig azt nem tudom elképzelni hogy valaki úgy fejleszt html / css-t (vagy js-t), hogy konzolt nem használja. -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2072 üzenetére
Hmm értem. Igazából ezek mondhatni elég "extrém" példák, mert mondjuk az a CMS is fura, aminek nem lehet a struktúráját piszkálni.
-
G.F.
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2061 üzenetére
Köszönöm, a :not() pszeudoosztály jó lenne, de nem tudom jelen esetben hogyan használjam. Már ez a selector a[target="_blank"]:after {} is bonyolultnak tűnik...
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2051 üzenetére
"... akinek a költségvetéséből adott időszakban épp rohadtul fájó, és nagyon nem futja arra a pármillió Ft-ot érő beruházásra ..."
Ezt nem tudom teljesen elfogadni. A kiindulási pont ugye egy banki példa volt, arra hoztam fel egy külföldi légitársaság példáját is. Na ha valahol, akkor ott biztos van pénz ilyenekre. Egyszerűen csak lusták megreformálni a dolgot. Persze nyilván nem ez a legfőbb gondjuk, van ezer más problémájuk ami fontosabb,.
Aztán persze teljesen meg tudom érteni a Te álláspontod is, viszont rengeteg ingyenes megoldás létezik, amik segítségével valamivel olcsóbban meg tudnák úszni a dolgot.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #2049 üzenetére
"Kell hozzá szakember, a frissítéshez nem árt egy jó/jobb infrastruktúra, akár új OS, idő, lóvé"
A lóvé az, amit mindenki sajnál... Nem értem miért nehéz elfogadni, hogyha valami jót akarunk kapni, akkor azért fizetni kell. Autó szalonban is leállnak vitatkozni az eladókkal? Vagy esetleg ha telefont vásárolnak?
Megtörtént dolog, hogy a helyi kórház úgy gondolta, ideje a füzetet és ceruzát a fiókba tenni, mondván modern korokat élünk. Eljöttek a céghez, és felvázolták mire lenne szükségük. Egy egyszerű kinézettel megáldott oldalt képzeltek el, ahol a látogatók időpontot tudtak volna foglalni, annyi extrával, hogy látták volna a naptárban melyik napokon van még szabad hely, melyek teltek már be, ehhez admin felület ahol lehetett volna állítgatni ezt-azt, ilyenek. Elkészült a terv, ment az árajánlat, majd jött a kérdés, hogy "Húúú nem-e lehetne számla nélkül?". Mondanom sem kell, maradt a füzet és ceruza.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2039 üzenetére
jogos, de aki a keretrendszer 1,5 éves verziójával adta át a cuccot, annál ez nem játszik
És sajna a gyári appcontroller és pages controller úgy össze van buzergálva, hogy a nyelvválasztót alig bírtam működésre bírni, mert ütközött egy általuk beleírt, nem erre szolgáló funkcióval (config.write értékek kezelése volt a gond) -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2036 üzenetére
aktuálisan arra próbálok rájönni, a több száz elem stílus felülírás közül hol a retekben írta felül az eredeti li stylet, mert úgy néz ki, valamelyik js fileban cserélgeti a stílust hover vagy sem, mivel a css-ben sehol nincs definiálva olyan szín, amit most megjelenít a csak szülő lista.
egy félb@lf@sz csapat munkáját fejezném be, és kicsit nem értem a viselkedését, mivel semmi nem indokolja a mostanit.
szerk: mert ugye úgy kell csinálni, hogy a bootstrap.css-re beolvassa a bootstrap_mod.css-t arra a theme.css-t, arra a saját style.css-t, és még js-ben buzerálja.
Ezáltal pl devtools-ban a css-ben ott van 340 érvénytelenített sor bejegyzés, felülrva itt felülírva ott -
_ak_
addikt
válasz
Sk8erPeter #2021 üzenetére
Épp ma olvastam erről, ott Lord Vader's Handle Formerly Anakin-t említették, de viccesebb a Lord Vader Hates Furry Animals.
-
kispx
addikt
válasz
thx
este ha több időm lesz, mindegyik linket megnézem, -
DNReNTi
őstag
válasz
Hát hallod, voltak már eddig is epik magyarázataid, de részletességben ettől már nem igen lehet messzebb menni.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2002 üzenetére
Igazából az ebben a hozzászólásomban [link] található login containert szeretném áthelyezni a jelenlegi poz.-ból legkisebb display méret mellett, egy másik konténer mellé a header felső részébe. Majd valamit kitrükközök media query segítségével.
Mondjuk az a baj ezzel a "toszigálásos" módszerrel, hogy egy teljesen más div containerbe szeretném áthelyezni az egészet, és a jelenlegiből meg teljesen eltüntetni, ez szimplán abszolút poziciónálással kivitelezhető? Készítettem egy JSFiddle is, bár Drupalban eléggé átszőtt php.val az egész, de így talán szemléletesebb. Szóval a logindropDown konténert szeretném áttenni mobilon headertoprightmenubar div konténer mellé.Sk8erPeter, a linkelt hozzászólásomban Drupal templatingről van szó, nekem régebben nagyon sokat segítettél Drupal témában, esetleg van tapasztaltod templating kapcsán is Drupal 7-nél? Ha igen, kérlek ránéznél a linkelt oldalon lévő kérdéseimre is? Nagyon örülnék.
Előre is köszönöm,
Ádám
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1998 üzenetére
Köszi, hát szerintem manuálisan az alábbi breakpointok szerint szerkesztem majd tovább, és akkor nem nyúlhatok mellé:
@media (max-width: 479px) {
@media (min-width: 479px) and (max-width: 767px) {
@media (min-width: 768px) and (max-width: 991px) {
@media (min-width: 992px) and (max-width: 1199px) {
@media (min-width: 1200px) {Egy másik oldalt meg teljesen az elejéről elkezdek Bootstrapben, és az is egy + referencia lesz így.
A domaines kérdéskörre visszatérve még egy picit. Mit ajánlsz, melyik / melyek a legjobb ár/érték arányban lévő szolgáltatók a domain és a tárhely vásárlásra egyaránt? Külföldiben gondolkozom.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1988 üzenetére
Szerintem tuti ez volt a problémája, ezért kérdeztem rá, hogy egyáltalán sikerült-e telepítenie a Rubyt és SASS-t.
Kis érdekesség, én így oldottam meg, szóval még választási lehetőséget is kap a kolléga.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1982 üzenetére
Nyilván csak Macen lehet dolgozni! Windows? Pfúj!
(#1981) adam_ Miért nem megy Windowson? Mi a konkrét problémád? Leszedted a Rubyt, telepítetted a SASS-t?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #1982 üzenetére
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1963 üzenetére
Ezt a linket megtaláltam én is, csak reménykedtem, hogy tudja magától is.
"inkább mélyítsd el a tudásodat valami hasznosabb nyelvben."
Szabadidőm jelentős részében JS-ezek, Jim-Y segít benne sokat.
Ez a LESS-es dolog csak onnan jött, hogy az otthoni gyakorló projecteken nem akarok a sitebuildre fókuszálni. Hogy ki is nézzen valahogy gondoltam csak berántok valami CSS frameworköt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1957 üzenetére
Értem, bár még ilyen problémával nem találkoztam, de most már ezt is tudom. Köszönöm az útmutatást.
-
_ak_
addikt
válasz
Sk8erPeter #1940 üzenetére
Csak azért gondoltam, mert hát mi más lenne csúnya, hogy ha nincs tartalommal feltöltve az oldal, mintsem a lap tetején ékeskedő footer.
Remélem lehull a lepel erről a kérdésről, most már én is kíváncsi vagyok.
Más.
Épp nézek egy tutorialt és kettő dolgot is furcsállok.
Egyrészt a színeket végig hsl(a)-ban adja meg a fejlesztő, másrészt ezt és betűméretek is duplán deklarálja "fallback" ként a szokványos egységekkel.Magyarul pl:
font-size: 10px;
font-size: 1rem;Ennek lenne bármi jelentősége manapság?
Illetve érdemes akármennyire is foglalkozni a hsla-val vagy tök felesleges?szerk.: na jó, talán az IE8 nem tudja mi az a rem...
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1934 üzenetére
Értem, akkor valszeg majd csak 800 lesz a min-height.
Egyébkent tényleg ennyire érthetetlenül fogalmazok?
Mert szerintem máshogy aligha lehetne az előző kérdést megfogalmazni.Vagy lehet hogy az a baj hogy nem szak kifejezéseket használok?
.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1922 üzenetére
Mindent használni fogok meg minden.
Csak azért nem reagálok a válaszaitokra mert dolgozok az oldalon.Mindent köszi mindenkinek, jelentkezem ha elkészültem.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1922 üzenetére
Azazaz... arra gondoltam.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1919 üzenetére
De akkor sem világos hogy ha nálam a szöveg az img_container alatt van, akkor itt miért nem?
Az a baj hogy így nem tudom megmutatni hogy mi a problem az oldalamon.Ha pedig most átszerkesztem a kódot hogy a jsfiddle is úgy mutassa ahogy nálam jelenik meg, akkor pedig más lesz a forráskód mint ami nálam van, az pedig nyílván nem célra vezető.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1916 üzenetére
Nos, próbálkoztam egy [jsFiddle] példa elkészítésével, de sajnos nem egészen úgy néz ki mint nálam.
Elősször is nem tudom hogy képet hogyan lehet itt beszúrni, ráadásul a jsfiddle-ben a szöveg sem az img_container alatt van hanem mellette.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1916 üzenetére
Azelőtt küldtem hogy elindultam volna.
Esti tagozaton tanulok és most kb este 8-ig nem vagyok otthon. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1914 üzenetére
Azt hittem hogy ti már annyira profik vagytok hogy így is tudni fogjátok.
Most megint nem vagyok otthon estig, de akkor ha hazaértem rögtön küldöm. Jsfiddle példát. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1910 üzenetére
"Amúgy ilyeneket, mint a widht, tényleg beleírsz a kódba? Tehát kimásoltad azt a kódrészletet, vagy ezt csak bepötyögted? Keresd a hibát a szóban! "
Én észre sem vettem elősször, csak amikor írtad hogy "Keresd a hibát a szóban!"
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1903 üzenetére
Igen, valahol én is sejtem hogy kelleni fog.
Csak olyan jó lenne elkerülni mert nem teljesen vágom a témát. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1900 üzenetére
Ajj máár.
Látod azt nem tudtam hogy erre a célra csak media queriket lehet alkalmazni.
Ahogy a múltkor említettem, én egy link segítségével próbálkoztam. -
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1799 üzenetére
Egyszer beültem egy bölcsészeti előadásra. Kár volt.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1796 üzenetére
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1794 üzenetére
Köszi, a media querykhez kapcsolódva. Mi az általános, ha egyáltalán van ilyen, a kijelzőméretek meghatározásánál? Nagyon leegyszerűsítve magamat, van desktopra, tablet meg mobil? (Bár csak ennyi lenne
...Vagy hogy szokták ezt meghatározni, hogy milyen kijelzőméretekre írják a queryket?
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1791 üzenetére
Nem lenne olcsó átnézni a másik oldalra, szóval ez a kipróbálás még várat magára. Én Winnel is teljesen jól megvagyok, mint írtam a 10-re nagyon kíváncsi lettem egy kis olvasgatás után.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1788 üzenetére
Én csak a martonx "nem tudom, hogy a méregdrága Oracle szervereken milyen oprendszer fut, de szvsz nem linux." kérdésére válaszoltam ezzel.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1788 üzenetére
Van persze, én nem azt mondom hogy nincs, csak nem a Windows az elsődleges piaca neki. De nem grafikusok vagy médiások vagyunk, szóval ez a téma tárgytalan.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #1783 üzenetére
Az a baj, hogy már le se tudom írni a saját véleményemet, mert nem elég ha odairom, hogy szerintem, ugye erre jön a válasz, hogy a 'szerintem' az egy dolog, és hogy ettől még nem kéne általánosítani, megjegyzem ezzel nincs gondom, sőt igazatok van. Ettol fuggetlenul, akkor maradjunk annyiban, hogy nekem, az igenyeimnek, és az aktuális elethelyzetemnek (pl meló) alkalmasabb és kényelmesebb a Linux, és akkor talán így a realitás talaján maradtam. Hát ja.. Na ezért nincs sok értelme amúgy ilyenekről beszélni, mert kb semmiben sincs olyan, hogy na ez biztosan jobb, mint a többi, mert mindegyik sokvaltozos.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1767 üzenetére
Jelzem win10-ben már lehet consolba ctrl-c, ctrl-v-zni. Joe Belfiore a bemutatójában direkt ki is emelte ezt az új feature-t. Mondtam is magamban, hogy így 2014-2015 fordulóján erre én már nem lennék olyan büszke... De legalább ez is menni fog.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1769 üzenetére
De valami alapja csak van, ha rengeteg mindent először arra készítenek, aztán majd a Windows megkapja.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1767 üzenetére
Én az OSX-szel dolgoznék szívesen, nagyon kíváncsi vagyok mi rejt a hype. Tényleg egy kezünk alá dolgozó rendszert, vagy mindez csak túl van hypeolva.
Mindenesetre a Windows 10-re is nagyon érdekel, ahogy olvasgattam lesznek benne elég pofás megoldások.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1740 üzenetére
Ez azért így, ebben a formában nem igaz.
.
Mert az hogy pl ma írtok nekem valamit és elolvasom, az nem azt jelenti hogy ma fogom alkalmazni, mert lehet hogy 2 napig nem is foglalkozok a témával mert éppen nem vagyok otthon, vagy nincs rá időm.
Aztán amikor pedig leülök a gép elé, valószínűleg elfelejtem a dolgot.Egyébként tényleg elég sűrűn van olyan hogy telefonról szoktam fórumozni és ugyebár olyankor csak olvasgatom a válaszaitokat.
.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1740 üzenetére
Persze a natív jobb, gyorsabb, és örülnék én is ha ez már böngészőkbe épített támogatott dolog lenne. Csak én megszerettem a Sasst, nincs vele sok probléma, így el tudok lenni ezek nélkül is.
A kódmennyiséggel kapcsolatos felvetésed nem teljesen értem. Nem csak annyi az egész, hogy az .scss fájlból legenerál egy .css-t, amit majd a böngésző letölt és megjelenít a felhasználó felé? Szóval igazából a felhasználó ebből mit sem érzékel, hisz úgy is csak a kész .css fájlt kapja meg, amit akkor is megkapna ha mi azt "natívan" kódoljuk le. Javíts ki ha tévedek.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1723 üzenetére
"a mai fjúcsöröknek"
Akarod mondani fíííííííícsöröknek.
»»» feature:
USA: fiː'tʃəː· UK: fiːtʃər
vagy ˈfēCHər
kiejtés:
https://translate.google.com/translate_tts?ie=UTF-8&q=feature&tl=en
Sorry, nem tudtam kihagyni, mert már annyiszor írtad "fjúcsörnek".die Eigenschaft, oszt kész.
Németes vagyok.
..és köszi a hasznos tippeket!
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1707 üzenetére
Igen, a <table> tag-re manapság már mindenki vérszemet kap, és azzal is egyet tudok érteni, hogy először szenvedjen meg az áldozat, aztán értékelni fogja a helyes megoldásokat. Csak én így tanultam az első órától fogva, a tanárom nem nézte ezeket jó szemmel (bukás, majd jövőre megtanulja a hallgató mire való a table
).
HTML leveleket ne említsük, voltak vele közös élmények.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1707 üzenetére
Igen a 2013-asnál is így van. Döbbenet. Ahogy fordfairlane is írta: a 2003-asnál még IE motor renderelt alatta (na persze, ez akkoriban IE6-ot jelentett), majd 2007-től jött valami számomra érthetetlen dolog miatt a saját külön, végtelenül buta, semmivel nem kompatibilis HTML renderelő, és azóta is ez fut az Outlook alatt. Egészen elképesztő.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1703 üzenetére
És akkor még egy érv a táblázat létjogosultsága mellett: aki próbált már html emailt szerkeszteni, ami Outlook-ban is ki kell, hogy nézzen valahogy, akkor nincs más megoldás, mint a régi jó táblázat használata mindenre.
Amellett, hogy nyíltan IE használó vagyok (ebben a topciban ez majdnem olyan, mintha bizonyos körökben nyíltan vállalnám, hogy meleg vagyok
), ba..... m... a Microsoft, hogy nem képes az Outlook alá egy sima IE renderelő motor tenni, hanem valami saját ősrégi semmivel nem kompatibilis megoldást használ.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1703 üzenetére
Persze van helye a táblázatnak egy oldalon, ha táblázatba szeretnénk rendezni bizonyos adatokat. De struktúra kialakításában szerintem messze kerülendő, pár indokot fel is soroltál, illetve ha megtanulja az ember hogyan is kell elrendezni table nélkül, azzal csak magának tesz jót. Másrészt a fórumtárs aki kérdezte épp webes kurzusra jár, ha komolyan gondolja a dolgot akkor illő a szebbik megoldással dolgozni.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1699 üzenetére
Stack Overflows igen, mostanában nem sok időm van saját példát írni, de valahogy szerettem volna segíteni, mert a <table>-nél majdnem minden jobb.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1688 üzenetére
Hmm. Köszönöm, egy kicsit már kezdek magabiztosabb lenni és talán csak összehozom úgy hogy működjön rendesen.
Igazáboól ha főleg az a cél hogy a desktop nézet mellett legyen egy mobil nézet (responzive.css) akkor az előbb küldütt linkben található 500px;-es érték mekkora kellene hogy legyen?
Tudom hogyaz előbb is mondtátok hogy ezt így nem lehet elmondani, de csak a miheztartás végett. É npl az 500px;-t soknak érzem egy picit. -
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1647 üzenetére
Bocsi, hogy csak most írok, csak ilyen kifejtett válaszra nem akartam félmondatot visszadobni, hosszabbra meg nem volt idő.
"Azért manapság elég gyakoriak a nagy monitorok"
Teljesen igazad van, ha magamból indulok ki, gyakorlatilag minden eszközöm FHD. De ettől még nem terveznék egy weboldalt/webapp-ot alapértelmezetten fullHD szélességre."laptopomnál is a nem túl izmos 1366x768-as felbontás a jellemző"
Ezen a szélességen még szerintem elfogadható egy mondjuk 1000px széles weboldal."van az én kijelzőm, és aztán vannak az annál kisebbek. Sanszos, hogy vannak nagyobbak is, amikre elméletileg szintén gondolni kéne."
Igen, végül is kicsit rövidebben de ezt írtam le én is."a Javítsuk a Prohardvert! topicban néhányan panaszkodtak, hogy egy nagy monitoron (pl. 24"-en) már hülyén néz ki a "csíkfórum""
A PH! kiváló példa én is fel akartam hozni. Egy IT szakmai fórum ami fix 990px széles, holott igen valószínű, hogy aki egy ilyen fórumot olvas, az a lehetőségeihez képest igyekszik jobb tech cuccokkal körülvenni magát, tehát itt fokozottan igaz, amit te is írtál. Valószínűleg a nagy többség 1920x1080 felbontáson böngészi az oldalt, és tré, hogy 150%-os nagyítással élvezhető csak. Illendő lenne egy 1600-as breakpoint.Na de vissza a lényegre, attól mert már elterjedtebbek a nagyobb felbontások mint az ősi 1024-1260, én még nem tenném a desktop nézetet az e feletti felbontástartományba, rákényszerítve a kisebb felbontáson netezőket a tablet nézet használatára. Ugyan, mint írtam is egy korábbi posztban, nincs ez kőbe vésve, de szvsz a mobil / tablet / desktop / fhd (és akár a 4k) breakpointok lefednek mindent.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #1635 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #1623 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Végül ez lett az oldalból
Tudom, hogy nagyon "puritán", de arra amire kell nekem, arra jó.
Csak mégis, ne legyen olyan "jegyzettömbös" kinézete -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #1620 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. A minta alapján ilyenre sikerült megcsinálni: [link]
Az a gondom van egyedül vele, hogy a "szöveg" rész nem fent kezdődik a saját "dobozában". Azt hogyan lehet korrigálni? -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1617 üzenetére
Én külön örülök, hogy nem használ jsfiddle-t, mert így sokkal viccesebb az egész szitu.
Jsfiddle-lel hiszem, hogy 90%-kal kevesebb poén jönne át -
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1587 üzenetére
Ja tényleg. Nem tudom hogy lett nekem a :hover-ből .click().
Ideje inni egy kávét. -
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1585 üzenetére
Amit Te linkeltél ott a szülő elemre kell kattolni, szerintem ez lehet a probléma. Bár ha úgy is megfelel, akkor az lényegesen egyszerűbb, mint amit én írtam.
-
^Boss
őstag
válasz
Sk8erPeter #1579 üzenetére
sajnos nem megy úgy sem.
ez már nem ez a topic, de van más megoldási ötleted? bármi érdekelne
-
^Boss
őstag
válasz
Sk8erPeter #1579 üzenetére
megnézem, köszi!
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1573 üzenetére
Koszi.
Bar elegge fura ez a generator.
Nem igazan jovok ra hogy hogy lehet beallitani hogy melyik 2 szint akarom hasznalni.Amikor rakattintok a jobb oldali negyzetre, akkor minden elallitodik amit beallitottam a bal oldalon.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1573 üzenetére
Én is pont ezt akartam írni, de gondoltam nem bonyolítom. Meg amúgy is van aki harap a "let me google that for you" linkekért.
Szóval egy amennyire lehet krosszbrózer megoldás: fiddle.
Szerk:
Hozzáteszem nem magamtól vótam ilyen okos, én is gugliztam, kb 12 mp alatt. -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1570 üzenetére
Egyetértek, ez már tényleg túlgondolás volt.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1566 üzenetére
Kis oldalaknál az a pár valami gondolom azért annyira nem számít. De egy nagynál, amiben már kis millió dolog be van rántva? Lehet zavarosan fogalmaztam eddig, de én úgy vagyok vele, hogy a kicsiket ezzel gyorsan össze lehet rakni, használni pár fícsőrt ami kell, és mivel amúgy is könnyű súlyú maga a weboldal, akkor mindegy az a pár js, css fájl még ott a háttérben.
De egy nagynál ez nem fontos? Hogy minimalizáljuk a felesleges és nem használt dolgokat? Ne érts félre, nem a BS ellen rántottam kardot, csak én így gondolom, ami lehet téves is.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1490 üzenetére
DNReNTi, Sk8erPeter Köszönöm szépen! Igen, a DevToolsokra nem is gondoltam hirtelen.
Technikai kérdés: A korábban linkelt oldalon elég sokmindent <div class="xy" </div> helyett <span class="xy"></span>-t alkalmaznak. Ez miben más, mintha div konténereket hozna létre?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1490 üzenetére
Mint írtam: "egy übergagyi példa"
Annyira má' nem bonyolítottam. Részletkérdés.De tény, szebb megoldás így.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1471 üzenetére
Ertem, koszonom.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #1465 üzenetére
Egyébként annyira nem logikus, max neked. A vélemény szó utalhat arra, hogy amit írok azt saját kútfőből teszem, és nem másolom valahonnan, az objektív/szubjektív pedig utalhat arra, hogy a szöveg tartalma mennyire alapul tényeken, vagy csak egyéni megfigyeléseken. Tehát ha így nézem, akkor simán össze lehet tenni a két szót, és még logikus is lesz, az más kérdés, hogy helytelen
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1462 üzenetére
Köszönöm a véleményeteket. Igen, Németországban élek már másfél éve.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #1462 üzenetére
A vélemény egy személynek, a saját nézőpontjából kiinduló elgondolása a dolgokról. A vélemény, mivel az az individuumtól, annak perspektívajától függő, ezért szükségszerűen szubjektív.
Legközelebb már talán megjegyzem ^^
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1455 üzenetére
A CSS és HTML mellé ha piacképes Frontendes tudást szeretne szerezni az ember mennyire fontos még a keresőoptimalizálásban szerzett gyakorlat? Valamint a Javascripthez az AJAX?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1448 üzenetére
Köszönöm.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1443 üzenetére
Hoppá, köszönöm! Itt a jó.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1422 üzenetére
Elnézést!
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1414 üzenetére
francba én is fenn akadtam a nyelvtan náci szűrődön
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1416 üzenetére
Jajj, az utóbbira gondoltam, csak az előbbivel próbáltam rövidíteni.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a főiskolán egy fél évig kellett volna ezzel is foglalkozni, csak a tanárt sem érdekelte, rosszul lett leadva, így nekünk sem tetszett annyira. Na majd most...
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1410 üzenetére
"ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan"
Sőt ha megnézed, hogy a Prémium, Ultimate miben tud többet, akkor látszik, hogy azok már csak azokhoz a fejlesztő cégekhez kellenek, ahol komplett tesztelő csapatok dolgoznak a sok tucat / sok száz programozó mellett.
Azaz egészen sokáig el lehet jutni az új Community Edition-nel -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1405 üzenetére
"Hozzáteszem, a .NET-vonal erősödése, a nyitás a Linux és open source világ felé, stb. nekem tetszik ([link]), így én támogatnám, hogy az vegye át a népszerűségi listák csúcsát a PHP helyett. "
Szívemből beszélsz.
És ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy tegnaptól kezdve a Visual Studio Professional gyakorlatilag ingyenesség vált Visual Studio Community Edition néven, akkor ez brutális fegyvertény az ASP.NET mellett. (Ha emlékeztek még az IDE-ket boncolgató beszélgetésünkre).
Per pillanat is több olyan komoly PHP fejlesztő ismerősöm van, akik másnap kukázzák a PHP vonalukat, mihelyst linux-on / OSX-en (hát istenem az egyik OSX buzi, senki se lehet tökéletes) komolyan futni fog az ASP.NET. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1403 üzenetére
Hozzáteszem, a .NET-vonal erősödése, a nyitás a Linux és open source világ felé, stb. nekem tetszik ([link]), így én támogatnám, hogy az vegye át a népszerűségi listák csúcsát a PHP helyett.
Szerk.: (#1404) Jim-Y : OK, világos.
Nekem aztán nem lesz szívfájdalmam, ha beigazolódik, amit mondasz, hogy a PHP népszerűsége DURVÁN csökken, csak akkor tényleg DURVÁN csökkenjen...
Szerk. 2.: hopsz, ez már eléggé OFF, át is kattintom.
Szerk. 3.: Jim-Y szerk. után: nyilván nem a Vér István a követendő példa, nem ezt mondtam, hanem azt, hogy eddig is elképesztő sok normálisabb alternatíva volt a PHP helyett, mégis a népszerűsége és ismertsége annyira bebetonozódott, hogy nézd csak meg akármelyik webfejlesztős topicot, amikor egy kezdő előrébb akar jutni, akkor sajnos egyből azt kérdezi, hogy akkor most ezt hogy kell PHP-ban megoldani.
Nyilván mondjuk az ingyenessége és az, hogy open source, azért igen vonzó. Még ha a nyelv maga egy kókány szarnak is tűnik, amikor az ember használ egy típusos nyelvet. -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #1403 üzenetére
Az a baj, hogy a hozzaszolasomban valami tamadasi pontot kerestel, holott en csak annak fenyeben irtam, amirol en is olvasok a neten. Szivesen mondanam, hogy durva bennfentes informacioim vannak arrol, hogy a PHP-nek vege, vagy, hogy a jQuery a multe, de ez nem igaz, egesz egyszeruen naponta utkozom ilyen cikkekbe, hozzaszolasokba amik ezt boncolgatjak. Az, hogy a PHP veszit a nepszerusegebol, ezt is csak olvasom, naponta, TIOBE, Google trends akar bizonyithatna is, de mint tudjuk ezek leginkabb bullshitek, de akkor is, miert nem olyat latok, hogy a Java nepszerusege durvan csokken, miert nem olyat latok, hogy a Nodejs nepszerusege durvan csokken, miert pont azt olvasom nap, mint nap, hogy a PHP nepszerusege csokken. Ami egyebkent mar csak amiatt is igaz, hogy mennyi jo uj dolog jott be az utobbi evekben. Most egyebkent, meg csak nem is azt irtam, hogy a PHP szar lenne (pedig szerintem az
), hanem, hogy veszit a nepszerusegebol. A jQuery hegemoniaja pedig pont az Angular, Ember es tarsai miatt latszik megtorni. Amit irtal, az pedig felreertesbol adodik szerintem, pontosan tudom, hogy mennyire jo a jQuery es, hogy melyik reszet erdemes hasznalni, es nem is azt irtam, hogy rossz lenne maga a lib, csakhogy a frameworkok tobb dologra is megoldast kinalnak, ami miatt pluszban nem kell a jQuery-t behuzni mint dependency-t. Pl DOM mutation, vagy XHR... talan igy mar tiszta
"Vér István ne a PHP-hoz nyúlna elsőként, és kezdene el benne kókányolni, főleg, ha az Olcsó János Kft. akár ingyen kínál PHP-támogatással egész tűrhető méretű tárhelyet, csak egy domaint kell venned hozzá."
Ezzel nem tudok vitatkozni, ez igy van, viszont en nem akarok a Verpistis szintnel leragadni, hanem a nagyobb halak trendjeit szeretnem figyelni. Google -> Angular, Facebook/Instagram -> React, par masik nagyobb versenyzo -> Ember... szoval erted..a trendek
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1388 üzenetére
A linkelt könyvre visszatérve. Ez csak HTML5 és CSS3 dolgokat tárgyal, jól teszem, ha elsőként a legújabb HTML és CSS szabvánnyal ismerkedem meg és nem a korábbi HTML és CSS változatok tanulásával kezdek?
Korábban már egyetemen tanultam HTML-CSS és egy kis Javascript programozást, igaz csak egy szemeszteren keresztül, azért is szeretném jobban elmélyíteni a tudásomat a témában.Gondoltam aktuálisan, naprakész tudást szeretnék most megszerezni, és egyre inkább előtérbe kerülnek a legújabb HTML5 és CSS3 "fjúcsörök", ezért én is up-to-dateben készítem magam.
Ti erről mit gondoltok?
Még egy kicsit on-topic. Lehetőségem lenne egy Adobe-Zertifikátot letenni Németországban, és ezenkívül még szeretnék más modulokat is tanulni. Mit gondoltok erről a Zertifikatról, és a következő "modulokról", amelyek ezen az oldalon találhatóak: [link] . Hasznos, érdemes, esetleg munkafronton Magyarországon vagy a régióban milyen híre van ezeknek a papíroknak?
Én azt gondoltam elsőként a HTML és CSS nyelvet tanulom, majd Javascript és Jquery lenne hasznos? .. ha front-endes elképzeléseim vannak a jövőre nézve a munka területén? Bár engem nagyon érdekel a PS-os webdesign tervezős téma is, bár nem sokat konyítok még hozzá, de pl. szívesen foglalkoznék azzal is.
Előre is köszönöm a Nagyok
véleményét.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1388 üzenetére
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1386 üzenetére
Sk8erPeter, DNReNTi Köszönöm így már jó. Nem az első "félreírás" ebben a könyvben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged