- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
honda 1993 #1932 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Igen, ilyenkor az a megoldás, hogy adsz egy min-height tulajdonságot a fő tartalmazó elemnek, hogy ne nézzen ki olyan bénán, hogy csak egy kis vékony csík látszik a helyén. De az 1500px igen erős túlzásnak tűnik, akkor meg azért néz ki hülyén, mert van egy óriási rész még a tartalom alatt, amihez tök fölöslegesen scrollozni kell mondjuk egy kisebb kijelzőn...
A menü amúgy oldalt van vagy fölül?
(#1933) DNReNTi:
Arról beszél, hogy van egy olyan menüpont, ahol mondjuk csak egy mondatnyi tartalom van. Ekkor meg az őt körbeölelő tartalom is nagyjából akkora, mint az az egy mondat, és így a hátterével együtt olyan, mint egy vékony csík (a többi menüpontban több tartalom van, így azok nem néznek ki hülyén). Na és azt akarja, hogy kicsit jobban kitöltse a teret az ilyen kevés tartalommal levő részeken is a fő konténerelem háttere, hogy ne legyen ezeken a helyeken ilyen csíkszerű, szóval meg kell növelni a min-height-et, azt' kész. -
DNReNTi
őstag
válasz
Bevallom egyre inkább nem értem. Szóval majd ha látom okosabb leszek.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1930 üzenetére
Látatlanba nem tudok mit mondani. De komolyan kíváncsi vagyok mifajta menü az ami 1500px magas.
Szóval ha más nem egy jsfiddle-t pattints majd fel.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1928 üzenetére
Dehogynem, kb ugyanannyi tartalmat raksz bele és akkor kb egyformák.
Most amúgy kicsit meg vagyok zavarodva. Egy menüben egyáltalán minek van ennyi cucc?
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1926 üzenetére
Te magad meg is válaszoltad a saját kérdésedet.
Eccerű logika. Ha az elemeidbe random mennyiségű tartalom kerül, akkor az elemek magassága is random lesz. Értelemszerű tehát, ha megadsz egy fix magasságot, akkor lesz amikor a tartalom nem tölti ki, illetve lesz amikor a tartalom kifut az elemből. Folyománya: random tartalomhoz hülyeség fix magasságot állítani. (Most figyelmen kívül hagyva, hogy lehet scroll-t beállítani az elemekre, ami szerintem roppant igénytelen 90-es éveket idéző megoldás.) -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1920 üzenetére
Valami ilyesmi a cél?
Egyébként ne vedd bántásnak, inkább tanács: kicsit odafigyelhetnél a kódodra. Most is olyan alap hiba volt benne, hogy elképesztő, bár nem az volt az eredeti probléma okozója. Több hónapnyi tanulás után már nem kéne előfordulnia, hogy lehagyod a záró tag-et egy CSS definíció végéről.
Az eredeti problémára pedig a vertical-align attribútum használata a megoldás.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1918 üzenetére
Hát ez kellemetlen. Ha majd sikerül, szólj.
A kitöltőképek beszúrására (hogy ne látsszon a ronda ikon, hogy nem elérhető a képed) ajánlom ezt:
http://placehold.it/"Elő
sször is nem tudom hogy képet hogyan lehet itt beszúrni"
Na ne... Próbálkozz erősebben. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1915 üzenetére
Akkor az előbbi kódot hogy küldted, ha nincs elérhető közelségben a kódod?
Amúgy lehet, hogy ha akarnánk agyalni rajta, rájönnénk, de nem akarunk, nekünk is véges a szabadidőnk, amiből X időt akarunk a fórumon tölteni, gondolom belátod, hogy nem feltétlenül a kódod kibogarászása a legszórakoztatóbb tevékenység. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1913 üzenetére
Nem, nem tudjuk jsFiddle-példa nélkül. Kíváncsi vagyok, eljön-e az az idő, amikor ezt megtanulod.
Most komolyan, ebből csak annyit lát szerintem a legtöbbünk, hogy egy halom kód, és a franc fog elgondolkozni rajta demó nélkül. Tőlünk meg nyilván nem várhatod el, hogy majd saját kis környezetünkben valahogy teszteljük, mert az nekünk kerül időbe, amit te lespóroltál magadtól. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1908 üzenetére
Tudod jól a kulcsszót...
Biztos még kétszázszor le kell írni, hogy rögzüljön.
Amúgy ilyeneket, mint a widht, tényleg beleírsz a kódba? Tehát kimásoltad azt a kódrészletet, vagy ezt csak bepötyögted? Keresd a hibát a szóban! Csak mert ha szintaktikai hibákkal van tele a stylesheet - az is az, hogy nem zártad le a sort pontosvesszővel a hsz.-ed legvégén lévő kódrészletben -, akkor nem várható el, hogy jól működjön. Ilyenek miatt is érdemes tisztességes fejlesztőkörnyezetet használni, mert az szól a hibákért. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1904 üzenetére
De konkrétan mi az, amit nem vágsz rajta? Ha csak a felbontásokra nézzük, akkor egyszerű példával élve annyit mondasz egy-egy feltétel meghatározásával, hogy ekkora szélességre így nézzenek ki ezek és ezek az elemek, akkora szélességre meg úgy, egy tök másik szélességre megint másképp... például ebben is segítenek a media query-k, így tudod elintézni, hogy különböző felbontással (vagy egyéb paraméterekkel) rendelkező eszközökkel megnézve az oldalt (vagy amikor más paraméter teljesül) is élvezhető legyen az egész.
Meg még sok más paramétert is lehet említeni, amikről korábban szó volt (színmélység, blabla; meg lehet simán megtekintéshez ilyen, nyomtatáshoz meg amolyan stílust alkalmazni az oldalra, stb.).
Szerintem bonyolultabbnak gondolod ezt az egészet, mint amilyen.Leegyszerűsítve ennyiről szól az egész: csinálsz egy-egy blokkot, amiknek a fejlécébe egy-egy feltételt teszel (a feltételek tetszés szerint kombinálhatók logikai ÉS-, VAGY-, ill. NEM-kapcsolattal), ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor a böngésző az abban a blokkban szereplő stílusdefiníciókat érvényre juttatja. Ha a feltételek nem teljesülnek, akkor egyszerűen ignorálja őket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1901 üzenetére
"én egy link segítségével próbálkoztam"
Ezt hogy érted?Egyébként igazából nem értem, mi a probléma, nem értem, hogy miért akarsz feltétlenül mást használni, mint a media query-ket, kerülöd a problémát innen-onnan, aztán előbb-utóbb úgyis rájössz, hogy az fog kelleni, és akkor már értelmesebb lenne eleve azzal kezdened, főleg, hogy már összességében többszáz hsz.-t produkáltunk a témában neked válaszul, a moderátor által töröltekkel együtt biztosan.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1901 üzenetére
Hát most ha csak külön mobil nézetet akarsz, megoldható hasonlóan mint itt PH!-n, egy aldomainen. Így elkerülheted a media query-k alkalmazását, de tekintve, hogy hány fajta mobil kijelző méret van, akkor is responsive-re kell írnod a mobil verziót. Akkor meg már sokkal egyszerűbb a layout-ok között váltani media query-vel, mint azt ellenőrizni, hogy az user épp milyen eszközről lépett be, és esetleg átdobni a mobilos aldomainre.
Összegezve az elmúlt hozzászólásokat:
A legjobb, legegyszerűbb, legmodernebb, legkézenfekvőbb megoldás a media query-k használata. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1899 üzenetére
Tehát media query-ket szeretnél media query-k nélkül. Good luck!
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1897 üzenetére
Akkor most csak van mobil layout?
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1894 üzenetére
"Egyébkent lehet hogy tényleg kellenek majd az 5Mp-es képek"
El nem tudom képzelni mire kellenek neked ekkora képek egy weboldalra.Most figyelmen kívül hagyva az esetleges fotó letöltési lehetőséget, de az meg nem kell h megjelenjen az oldalon, elég ha egy link mutat rá és letölti aki akarja.
"de az biztos hogy pl 1 mp-es felbontással elég viccesen mutatna"
1 MP 4:3-as kép: 1152x864px. Hacsak nem tervezel retina meg 4K layoutot az oldalra (amit nem hiszem h megtennél) akkor nem tudom miért mutatna viccesen.(#1895) honda 1993
Ezt elolvastam vagy 10x mire azt gondolom, hogy talán sejtem mi is a kérdés. Kérlek javíts ha tévedek. Tehát, letettél a responsive layout-ról. Eddig tiszta. Szóval most van egy darab megjelenésed eszköztől (kijelzőmérettől) függetlenül. Ha jól értem. Ha így van akkor:
"Szerintetek mi volna a legokosabb megoldás ezekre?"
1. Átírod a CSS-t úgy hogy ne 3 hanem csak 2 img-container legyen
2. Átírod a CSS-t úgy hogy szövegek betűméretét megnöveled pár px-el
3. Átírod a CSS-t úgy hogy nagyobbak legyenek a menüpontok is -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1892 üzenetére
Ha neked a weboldalon 5MP képekre van szükséged akkor igen.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1890 üzenetére
Igen erre akartam kilyukadni. Akkora képekkel dolgozz amekkorákra szükség van.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1887 üzenetére
Rosszul tudod. Attól mert átnevezel egy fájlt még nem lesz az amit a kiterjesztésben megadsz. Jpeg vs PNG. Na de vissza a lényegre, a jpeg képeket is lehet optimalizálni képtől függően 80-90%-os minőségen mentve a különbség észrevehetetlen, de a helyigényük fele-harmada.
"Az meg nyílván lóf@szt sem jelent hogy css-ben a szélesség és a magasság mekkora ugye?"
Ezt nem értem. Illetve nem tudom, hogy érted. Ha úgy érted ahogy én értem akkor már hogyne jelentene. Most attól mert egy 8 megás 20Mpixeles képet te ikonnak használsz, az még egy 8 megás 20Mpixeles kép, nem egy ikon. Bár ez durva példa, de a lényeg benne. -
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1885 üzenetére
Attól függ milyen képek. Weben leginkább png-t esetleg svg-t használunk. Szernecsére a png-t lehet optimalizálni, de már az is sokat jelent ha odafigyelsz a méretekre, pl: egy gomb ikonját 24x24px méretben használod, akkor ne egy 256x256 méretű képet húzz már be emiatt. Látlanban okosabbat mondani nem nagyon lehet. Esetleg, hogy a devtool network fülén meg tudod nézni betöltéskor mi mennyi időt vesz igénybe. Akkor legalább látod merre kell indulni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1757 üzenetére
Hat, ha mondjuk te haromlabu szekekbol akarsz meggazdagodni, es azokat egy honlapon akarod ertekesiteni/bemutatni, akkor nyilvan jsfiddle-re olyan kodot tolsz fel, amiben nem azokat az adatokat hasznalod ami utalna ra, hogy te szekeket akarsz az oldalon bemutatni, hanem csak siman atemeled a html + js strukturat.
-
Jim-Y
veterán
válasz
honda 1993 #1752 üzenetére
Szerintem te tulparazod ezt a vedjuk a kodot dolgot. Hidd el nekem, hogy senki sem fogja ellopni egy kezdo fe-dev jsfiddle-re feltett, rossz megoldasoktol, es kezdeti semaktol hemzsego kodjat. Valoszinuleg a honlap temaja sem egy vilagmegrengeto otlet alapja, szoval mi ertelme lenne, NEM megosztani, es ezzel meggyorsitani a valaszt?!
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1754 üzenetére
Ha tudsz akkor segíthetsz másnak nyugodtan, nincs ezzel probléma.
Ezt most értsem úgy hogy.... hogy?
Értsd jól.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1752 üzenetére
> honda 1993
> Ha normálisan meg van csinálva, akkor az összes létező felbontáson úgy jelenik meg ahogy kell. ( napokon keresztül magyaráztuk, hogyha valami középre van igazítva akkor annak ott a helye.)
> JSFiddlet kérEltévedtem?
(#1751) adam_ Az ingyenes tárhelyet kerülném, már egész jó áron lehet kapni egész jó tárhelyeket. Szerintem inkább fizess egy kicsit és legyen egy rendes tárhelyed, mint keresni a megfelelő ingyen kínált szolgáltatást.
Az oldalon attól függ, hogy mit szeretnél. Több féle szemléletmód is van, említettük már itt is a manapság divatos "mobile first" félét, mi szerint először a kisebb eszközökre optimalizálunk és úgy haladunk a nagyobb kijelzők felé. A media-queryzést nem fogod megúszni, de ezeket ma még általánosságban csak a mobil eszközök miatt fogod használni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1743 üzenetére
"pl ma írtok nekem valamit és elolvasom, az nem azt jelenti hogy ma fogom alkalmazni, mert lehet hogy 2 napig nem is foglalkozok a témával mert éppen nem vagyok otthon, vagy nincs rá időm.
Aztán amikor pedig leülök a gép elé, valószínűleg elfelejtem a dolgot"
Hát pontosan erről van szó, erről beszéltem.Ha épp nem tudsz reagálni ezekre, meg nem is tudod kipróbálni, azzal semmi gond nincsen, de amikor mégis odajutsz, hogy lenne lehetőséged kipróbálni, amit javasoltak neked, akkor már nem nézed meg, sőt, elfelejted, aztán magadtól kezdesz el szenvedni pontosan ugyanazzal, amire rákérdeztél, és amire megoldásokat kaptál, tehát teljes mértékben értelmetlen neked válaszolni, mert úgyis elfelejted.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1734 üzenetére
Egyszerűen nem kell neki magasságot adni, a content úgy is kitolja. Itt van kettő <div>. Mint látod teljesen ugyan azok. De a jobb oldalin a content megnöveli a div magasságát, nem kell neked ezzel törődnöd.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1732 üzenetére
Ezeregy példát küldtünk már arra, hogyan igazíts középre tartalmat. Olyan nem létezik, hogy különböző felbontásokon mást és mást jelent az, hogy középen van valami.
A megoldás mégegyszer: margin: 0 auto;. Ahhoz, hogy ez működjön, meg kell adnod egy fix szélességet.
Másrészt nekem szúrja a szemem az a height: 2300px;. Jól sejtem, hogy te előre megadod az oldalad magasságát? És miért? Ha netán annyi tartalom lesz az oldalon, hogy nem fér bele 2300px magas div-be, akkor írsz rá egy külön css-t ami ezt korrigálja? Remélem érzed, hogy ez nem egészen helyes megoldás.
left: 5%;. Az életben nem lesz középen ha oldalról még tologatod.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1689 üzenetére
Ez volt a kurzusteljesítő beadandóm, nem a legjobb de szemlélteti, hogy mi a reszponzív oldal lényege, ha elkezded összehúzni akkor jobb esetben működik is.
Amúgy szerintem (bár az általam mutatott oldal légből kapott értékekkel dolgozik) nézegesd meg a legtöbbet használt mobil képernyő felbontásokat és az alapján old ezt meg. Egy kis kutató munka, megnézed melyek a legtöbbet használt telefonok azoknak milyen kijelzőjük van majd esetleg egy logout bejegyzésben közzé is tehetnéd, hogy ha már ennyit segítenek a többiek akkor nekik is legyen egy kis segítség.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1689 üzenetére
Teljesen attól függ, milyen felbontásról nézed. Tabletnél egyáltalán nem sok, bizonyos mobiloknál sok lehet (az enyém vízszintes felbontása pl. 480px), nagy kijelzővel rendelkező téglafónoknál nem biztos, sok rétegre kell gondolni. Mellesleg mivel óriásira növekedett az okostelók felhasználóbázisa, ezért nem véletlenül terjedt el a "mobile first" fejlesztési koncepció, ami szerint először a kisebb kijelzővel rendelkező eszközökre kezdünk el tervezgetni, aztán haladunk szép lassan felfelé. Persze lehet valahol a kettő közt is, hogy mindkettőt folyamatosan nézegeted. Ahogy érzed.
Na de nézd meg a korábbi egyszerű példát, itt fogd meg a középső rácsot, ami elválasztja a HTML, JavaScript paneleket a CSS, Result panelektől, és kezdd el jobbra húzni, ezzel összenyomva a Result területét, láthatod, hogy a betűszín 500px alatt pirosra változik (pedig korábban fekete volt). Kb. így néz ki, amikor különböző méretektől függővé téve változtatgatod a stílusokat. Ez alá beírhatsz még akármennyi szélességű/más paraméterű stílusdefiníciót is. Vágesz? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1679 üzenetére
"az 500px; érték helyett mi lenne a leg ideálisabb ?"
Nincs ilyen, hogy ideális méret, olyan szélességekre optimalizálsz, amilyenre akarsz. Te találod ki, és tesztelgeted, hogy ahogy váltakozik a felbontás, hogy néz ki az oldal. Erre a böngészőkben található fejlesztőpanelt mindenképpen használd, hogy le tudd tesztelni. MÁR MOST kezdj el ismerkedni vele, és akkor jobban fogod talán érteni, hogy működik a dolog, hogyan váltakozik a stílus a felbontás váltakozásával. Ez amúgy eddigi próbálkozásaim alapján a FF-ban speciel jobban működik, mint pl. Chrome-ban (amikor Chrome-ban totál mindegy, hogy változtatom a szélességet, az oldal csak arányosan kisebb lesz, mintha kizoomolnék belőle, de a stílus nem nagyon változik, az elég zavaró tud lenni, volt már ilyen párszor)."Jólvanna, ez idáig is világos volt, csak azt nem értem hogy ha nekem 500px; van megadva, akkor az hogyan lehet hogy a telefonon automatikusan a mobil nézet jön be..."
Ezt a kérdést már csak azért sem értem, mert Zedz pontosan ilyenre mutatott neked példát, hogy ahol 500 pixel a maximális szélesség, ott az az adott stílus legyen érvényben.
Ezt a végtelenségig bővítheted például úgy, ahogy Zedz mutatta, ahogy fordfairlane linkelte neked a tutorialt, ahogy DNReNTi is próbálkozott átadni az üzenetet, meg mindenki, aki elég kitartó volt.
Melyik része nem világos?
Egyszerű példa: van X szélesség, arra így néz ki az adott div, van Y szélesség, arra így, van Z szélesség, arra meg amúgy. Lényegében ezeket változtatgatod, nincs benne különösebb mágia. Persze nem csak szélesség létezik, hanem más szempontok is, mint a többiek már írták.Egyébként nem kell minden egyes breakpointra külön-külön CSS-fájlt csinálni, lehet egy nagy CSS-fájlod is (vagy pl. több szélesség egy fájlban).
"Hiszen a px; érték egy távolság, nem pedig egy méret."
Hogy mi a büdös bráner van? -
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1685 üzenetére
Minél több töréspontot adsz hozzá, annál több kijelző méretre tudod optimalizálni az oldalt. Nem kötelező, nem is mindig kell, komplexebb oldalaknák fog ez előjönni. De ha működik minden akkor mi a kérdés?
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1682 üzenetére
Én nagyon jól tudom mit szeretnél csinálni, de lefogadom meg sem nyitottad azt a JSFiddle példát amit küldtem neked. Ezt a <link> tagbe írogatós dolgot pedig szerintem tedd a sarokba ha több töréspontot is szeretnél az oldalon, szvsz egyszerűbb lesz ezt 1 CSS fájlban kezelned.
-
DNReNTi
őstag
válasz
"a px; érték egy távolság, nem pedig egy méret."
Wat?Úgy értem, hogy érted?
-
Zedz
addikt
válasz
Minden töréspontnak egy külön css fájlt szeretnél csinálni?
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1677 üzenetére
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1673 üzenetére
Bakker.
Ez nem gyanús: media="print"? -
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1671 üzenetére
Itt egy példa. A Kek mindaddig fekete marad, amíg össze nem tolod a jobb alsó részt.
Itt a media-query azt figyeli, hogy 500 pixelhez képest mekkora a rész amiben helyet foglal az oldal. Ha 500-nál nagyobb akkor nem történik semmi, ha 500-nál kisebb, akkor jelen esetben átszínezi a <h2> tartalmát.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1671 üzenetére
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1669 üzenetére
Simán a CSS kódba kell beleírni.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1663 üzenetére
Az is egy megoldás igen, de az igazi ha magába a CSS fájlba írod a media-queryket. Illetve írtad, hogy nem megy magától folyamatosan össze. Ezt vagy úgy tudod megoldani, hogy mondjuk százalékban adod meg az elemek szélességét, vagy több "töréspontot" hozol létre szintén a media-queryk segítségével. Pl. csinálsz 1000, 800, 600, 400 pixelre, vagy ahogy jól esik.
@media (max-width: 1000px) {
/* ide jön a stílus 1000px alá */
}
@media (max-width: 800px) {
/* ide jön a stílus 800px alá */
}
...stb -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1663 üzenetére
Az a baj, hogy olyan madárra lövöldözünk amit nem látunk a felhőktől. Ha nem látjuk, hogy mit akarsz miből csinálni akkor pocsékolhatjuk itt a töltényeket, nem lesz madár a vacsora.
(#1661) fordfairlane
Na és ha amúgy én most szeretnék egy ilyen moduláris blogot csinálni, ami ilyen CMS-hez hasonló összekattintgatható szutyok lenne akkor mennyire szabad ilyen frameworkot használni? Eddig is szemezgettem ezzel a Foundation-al.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1659 üzenetére
Mer media query-k nélkül, hogy lehetne responsive az oldal?
Jó tudom így, de komolyan?
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1656 üzenetére
Lehet így is, vagy a media-queryt írhatod még közvetlen a CSS fájlba is.
Ezzel azt ertem el, hogy ha a bongeszo ablak merete kisebb lesz mint 500px; akkor lep ervenybe a "responzive.css" fajl.
Igen, valami ilyesmről van szó. Ha ezt magában a CSS-ben adod meg, akkor a media-query közt lévő stílus akkor lép érvénybe, ha mondjuk 500 pixelnél kevesebb a width.
@media (max-width: 500px) {
/* ide jön a stílus 500px alá */
} -
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1648 üzenetére
Ha a HTML struktúra rendezett, könnyen kezelhető, akkor elég megírni a rá szabott reszponzív designt. Persze lehet olyan eshetőség is, hogy mondjuk felépítenek egy komplex weboldalt, teljesen desktopra szabva, majd az idő múlásával felvetődik a mobilra optimalizáltság kérdése is. Na ekkor lehet agyalni, hogyan valósítsuk meg.
De ha az előbbi eset érvényes az oldaladra, akkor media-querykkel meg tudod csinálni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1648 üzenetére
Én a reszponzív megvalósítást mindig utólag csinálom. Bár ha jó az oldalad felépítése akkor bármikor lehet.
A táblázatos oldalfelépítést életfogytiglani fegyház büntetéssel jutalmazzák.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1631 üzenetére
Csak tisztázás érdekében az, hogy nincs reszponzív megoldás az oldaladon attól a képméret növekedésével még nem lesz probléma, mert ha középre van igazítva akkor az minden képernyőn középre lesz igazítva, nem fog becsúszni oldalra. Ha viszont nincs igazítva (ami a mai trendeket tekintve elég rossz ötlet), akkor persze elcsúszik az adott irányba. A reszponzív design csak akkor lép érvényben ha az eredetileg tervezett felbontásnál kisebb felbontáson is szeretnéd megjeleníteni az oldalad.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1631 üzenetére
Rendben. Nem telt bele 1 percbe csinálni egy ilyet. Ha így csinálod, akkor felbontástól és mérettől függetlenül az adott tartalom mindig középen lesz.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1629 üzenetére
Ebben az esetben akkor ahogy DNReNTI is írta, a felbontás a mérvadó nem a méret. Mindegy, hogy az az X számú felbontás mekkora kijelzőn terül el.
Alap példa kódot kértem arra, hogyan igazítod középre, nem az egész weboldalt.
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1626 üzenetére
Nem hinném. Teljesen mindegy egyébként hogy 55" vagy 160"-os, a felbontás a lényeg, ami tippem szerint FHD. Na de mindezt félretéve, nem derült ki, hogy a TV Smart TV e, azaz a saját böngészőjén nézted e az oldalt. Ebben az esetben inkább szerintem az a hibás.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1626 üzenetére
Attól függ, hogy adod meg a középre igazítást. Ha mondjuk media-queryk között, akkor okozhatja ez, de ha nem, akkor nem kellene jobbra csúsznia. Tudnál linkelni egy JSFiddlet alap példával?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1605 üzenetére
Érdekelne ennek a dolognak a pszichológiája, hogy ilyenkor mi zajlik a lelkedben, ha valamit épp 10 perce kezdtél el olvasgatni, és szinte előre érzed, hogy kínos lesz a kérdés, miért nem olvasol még egy pár
(szor 60)perccel tovább? -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Ha tényleg tudod a CSS-t akkor nem jelent problémát a reszponzív design logikájának megértése. Ha CSS kódod modulárisan van felépítve illetve a HTML is akkor a reszponzív részben csak annyit kell csinálni, hogy bizonyos modulokat kikapcsolsz, vagy áthelyezel, és akkor meg is van oldva az egész.
Én nem szoktam másik fájlba tenni. Azon az oldalon ahol éppen vagyok és amelyiknek a CSS állományát csinálom annak az aljára teszem be. Bár ez hierarchia függő.
Nem csak mobiltelefonos nézethez szoktak megadni ilyet, lassan kezdenek elterjedni a 4K-s monitorok amikre el is kellene kezdeni optimalizálni, mert szerintem elég zavaró lenne, ha a monitor közepén egy 10 centis csík lenne az oldal.
Tudom, hogy feleslegesen írom le mert már tudod, de azért hátha másnak segítség lesz.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1609 üzenetére
Ide jársz nevetni a lelkes kezdőkön? Na szép...
-
DNReNTi
őstag
válasz
" ha az ember egy picit ert a css-hez, akkor a responzive resz nem annyira bonyolult"
Mondjuk a "picit" az túlzás. Aki rendesen ismeri a CSS-t annak nem bonyolult."Annyit mar tudok hogy kell egy kulon css fajl amiben a responzive kodot irom. Es ebbe a css fajlba pedig olyan tulajdonsagokat kell megadni amik a mobiltelefonos nezethez kellenek. ( Mar ha jol ertem)"
Nem jól érted. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1602 üzenetére
background: -ms-linear-gradient(top, #1e5799 0%,#2989d8 50%,#207cca 51%,#7db9e8 100%); /* IE10+ */
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#1e5799', endColorstr='#7db9e8',GradientType=0 ); /* IE6-9 */Ezek az IE-s részek. A saját kódodban megadott színeket beteszed ezek helyére.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1598 üzenetére
Kimásolod a kódot a példából, majd átírod.
-
Zedz
addikt
válasz
Csinálnál egy screenshotot erről? Mert marginok, paddingek, fontok ...stb eltérhetnek. De színekről még nem hallottam, nem tapasztaltam.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Printscreen? Lehetőleg egy képen a két ablak.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1594 üzenetére
Én amikor kellett akkor ezt az oldalt használtam.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1594 üzenetére
A színek úgy jelennek meg ahogy megadod. Egy színkód nem tud más színt reprezentálni.
Próbáld itt, ez készít minden böngészőre optimalizált kódot.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #1575 üzenetére
"Nem igazan jovok ra hogy hogy lehet beallitani hogy melyik 2 szint akarom hasznalni."
Igazából a két színre kell kattintani.
-
honda 1993
senior tag
válasz
honda 1993 #1575 üzenetére
Nem szoltam.
Megvan koszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1572 üzenetére
"CSS3 gradient", ezt írd be Google-be, és számtalan találatot fogsz kapni, vannak generátorok is, amik arra jók, hogy kiválasztod a megfelelő színátmenetet grafikus felületen, és ahhoz generálódik egy CSS-kód (aminél lehet régebbi böngészőkre is támogatás).
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #1522 üzenetére
Szerencsére van a böngészőben devtool, így ha esetleg ilyen előfordul 2 mp alatt meg tudod nézni mi lehet az oka.
Jobb gomb -> Inspect element. De szerintem korábban már javasoltam neked.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1517 üzenetére
Ami JSFiddlen működik annak szerintem mennie kell nálad is... Szóval kérjük szépen azt a kódot, hátha találunk benne valamit.
-
DNReNTi
őstag
válasz
"Megneztem a kodot es semmi baja nincs, viszont fogalmam sincs hogy mi lehet a baja."
Érzed az anomáliát? -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Ez valami olyasmiért lehet, hogy a lenyíló menü height része nem elég ezért amúgy kilóg, róla a content, de mégis kicsi a height. Nézd meg ezeket és ott keresd a hibát, kód nélkül nem hiszem, hogy többet lehetne tudni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
honda 1993 #1470 üzenetére
Ja, de illik feltüntetni a kép forrását.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #1450 üzenetére
Ha mondjuk csinálsz egy olyat, hogy a content középre igazítva mindig fix 1000px széles legyen, akkor nyilván ki fogja tölteni az egész teret egy 1024-es monitoron, és nyilván jó sok helyet ad egy 1920-ason. Ha azt akarod, hogy mindenhol kitöltése, akkor px helyett használj %-ot.
A lényeg szerintem hogy a középre igazított tartalom és úgy az egész oldal használható legyen. Ha ez kisebb felbontáson is megvalósul, akkor ne variáld át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest