- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
< CyberBob >
őstag
Végül a CIS_12.1.0.6914 verziót raktam fel Win10-re és pár nap után semmi gond vele.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Most tenném fel a legújabb Win10-re a Comodo-t. Online vagy offline telepítőt ajánlotok és melyik verziót hogy biztos a legújabb legyen és ne akadjon össze az opprendszerrel ill. ne tekerje az ssd-t?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A DIGI bevezette az ipv6-ot és gondoltam átállítom a router-t. A Comodo tűzfal egyéni szabálykészletre van beállítva. Kell valamit módosítani, vagy jók lesznek az eddig létrehozott szabályok? Jól működik a Comodo az ipv6-tal? -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Most olvastam ezt [link] .
Mivel a Comodo is használható ingyenesen vajon van benne is valami hasonló? -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Win indulásakor azonnal megy a Comodo védelme (pl. tűzfal szabályok) vagy csak az után amikor megjelenik az ikonja az óra mellett? Csak mert sokszor utoljára jelenik meg. -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egy elég specifikus hibával találkoztam. Nemrég lefrissült a Comodo 8.0.0.x a 8.1.0.x verzióra és azóta nem megy a Win7 beépített időjárás gadget, nem tud frissíteni. Visszaraktam egy korábbi backup-ot ahol hibátlanul megy. Más gépen is ezt produkálja. Hogy lehetne beállítani, hogy ne zavarják egymást? -
< CyberBob >
őstag
válasz
F_Zolee #8992 üzenetére
Mint írtam egyfajta virtuális gép. Ha olyan programot akarsz futtatni ami nem megbízható (pl.: kulcsgeneráló) vagy nem akarod, hogy beleírja magát az alapgépbe. De a virtuális asztalon az alapgépen feltelepített programok is meg vannak, viszont bármit módosítasz rajtuk (pl.: böngésző más kezdőlappal) csak ott látszik. Persze a letöltések is a vtroot mappába mennek. De online bankolásnál is jó jön, mert nem hagy semmi nyomot.
-
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Az miért van, hogy egy "gyanús" fájlra már a letöltéskor vagy másoláskor ugrik a vírusirtó, de ha kézzel ellenőrzöm esetleg futtatom azt, már nincs vele baj (persze nem volt megtisztítva)? Nem csak a Comodo-val hanem a Nod32-vel is jártam már így. -
< CyberBob >
őstag
válasz
Daywalkerke #8126 üzenetére
Persze van egy kis macera az újra beállítással, viszont nem valószínű hogy változna a helyzet az 5-ről 6-ra frissítéssel a későbbiekben mivel a mostani 6-os verzió is már a sokadik kiadás és programtól függetlenül a főverziókat tisztán érdemes telepíteni. Mondjuk XP-vel nincs tapasztalatom mivel már nagyon sok éve le lett cserélve, így ha mégis a frissítés mellett döntesz érdemes előtte csinálni a rendszerről egy teljes biztonsági mentés.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Daywalkerke #8124 üzenetére
Egy netre kapcsolódó, pláne azt felügyelő programot mint egy tűzfalat mindig érdemes frissíteni. Kivétel lehet ha az új verzió rosszabb réginél, de itt erről nincs szó. Szerintem tedd fel az újat tiszta telepítéssel és ha nem jön be valamiért akkor még mindig ott a régi.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Daywalkerke #8121 üzenetére
Nincs vele semmi gond (legalább is nálam), de mivel fő verzió váltás érdemes tiszta telepítést csinálni a frissítés helyett.
-
< CyberBob >
őstag
Nálam és ismeretségi körömben már hosszú hónapok óta gond nélkül megy a hatos verzió. Komplett csomag van feltéve és a váltás előtt teljesen ki lett pucolva az ötös verzió.
-
< CyberBob >
őstag
Sikerült a frissítés.
Viszont nagyon félreérthető (legalábbis nekem), a szakértői nézetben a tűzfalnál a hálózati behatolások számának kiírása, mivel itt valójában a blokkolt alkalmazások/Win komponensek próbálkozásait számolja.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Johnny Cage #8000 üzenetére
Nem használom, de itt korábban írták hogy jó csak lassít egy kicsit.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Johnny Cage #7998 üzenetére
Szerintem érdemes. Jól működik, többet is tud (pl. kioszk) a felülete pedig nem jobb vagy rosszabb csak más.
-
< CyberBob >
őstag
Eddig jól működik a hatos (kopp-kopp).
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Badman 4ever #7956 üzenetére
Szerintem jobban jársz ha most már újratelepíted az egészet, majd lemented a teljes jól működő rendszert. Utána nem lesz még egyszer ilyen problémád.
-
< CyberBob >
őstag
Ma reggel újra talált programfrissítést a Comodo. Virtuális gépen engedtem neki de továbbra is 6.1.275152.2801 a verziószám míg a napló szerint a 2801-ről 2801-re frissített. Ez most valami hiba vagy mehet az újabb frissítés?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #7922 üzenetére
Köszönöm.
-
< CyberBob >
őstag
Tudnátok adni egy közvetlen letöltési linket ahonnan a komplett csomag legújabb 64bites verziója tölthető?
-
< CyberBob >
őstag
Van egy kis szépséghibája a frissítésnek. Az asztalon és a start menüben is a Comodo ikon ismeretlen (fehér) ikonná változott. Ikoncserénél nem találja a fájlt (cis.ico). Rákeresve a gépen még is 6 mappában (Windows/Installer/{...}) megtaláltam. Mit kéne csinálnom (ikon törlés és létrehozáson kívül), hogy megint a Comodo ikon legyen az asztalon és a start menüben?
-
< CyberBob >
őstag
Meg is jött a frissítés.
-
< CyberBob >
őstag
Megfér egymás mellett a Comodo és a Malwarebytes (valós idejű)? Persze mindkét program mappája kölcsönösen a kivételek közé van rakva. Melyiknek hatékonyabb a webvédelme?
-
< CyberBob >
őstag
Ha telepítem a KillSwitch-t nem fogja jobban a gépet és el lehet később távolítani külön illetve frissül-e a Comodo-val együtt?
-
< CyberBob >
őstag
-
< CyberBob >
őstag
Felraktam a hatos Comodo-t viszont alapból blokkolta a bejövő kapcsolatokat. A tűzfal úgy van beállítva, hogy minden alkalmazásra rákérdezzen. Az utorrent és skype mégsem ment csak kifele. Észrevettem, hogy a globális szabályok között a bemenő kapcsolatok tiltva vannak alapból. Amikor ezt engedélyeztem máris rákérdeztek a fenti alkalmazások a bejövő kapcsolatra is és a szabályok is létre lettek hozva. A kérdés az hogy ha a tűzfal egyéni szabálykészletre van rakva és alkalmazás szabályok vannak létrehozva jó-e a globális szabályoknál minden bejövő kapcsolat engedélyezése? Egyáltalán mi az értelme a globális szabályoknak ha a tűzfal minden alkalmazásra külön rákérdez?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Próbálgattam a Comodo Kios-t és lenne pár kérdésem. A rá telepített programot hol tudom eltávolítani és úgy általában hogyan lehet alaphelyzetbe visszaállítani (pl. böngésző beállításai)? Az "alap" gépen a C gyökérben hoz létre egy mappát ezt át lehet-e tenni máshová és lehet-e törölni? Az itt történt változások tényleg teljesen függetlenek az alap géptől vagyis se fájlokat nem hoz létre / ír felül illetve registry módosításokat / új bejegyzéseket sem csinál?
Lehet tudni mikor jön a következő frissítés? -
< CyberBob >
őstag
Tudja valaki mikor jön a február végére "jósolt" frissítés a CIS6-hoz, mert már nagyon szeretném felrakni?
-
< CyberBob >
őstag
Érdeklődnék, hogy a február végére ígért frissítés megjött már a 6-os verzióra?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
blattida #7526 üzenetére
Szia!
Lenne egy amatőr kérdésem és érdekelne a véleményed. Most az 5-ös Comodo tűzfalat használom az ugyan csak 5-ös Nod32 vírusirtóval. Mivel mindkettőből van már újabb érdekelne, hogy szerinted érdemesebb-e feltenni a komplett Comodo csomagot vagy maradjak továbbra is a Comodo Nod párosnál persze a 6-os verzió mindkettőből? Vagy is melyik a "jobb" vírusirtó? -
< CyberBob >
őstag
válasz
Johnny Cage #6752 üzenetére
Eset Nod32 Antivírus.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Johnny Cage #6749 üzenetére
CF+EAV5
-
< CyberBob >
őstag
válasz
< CyberBob > #6727 üzenetére
Közben úgy néz ki ha nincs felnyitva a Comodo ablaka akkor nem tesz bejegyzés vagy csak nagyon ritkánt.
Még annyi, hogy a láthatatlan portok varázslóval érdemes-e foglalkozni és van még valami beállítani való az első hozzászóláshoz képest?
A CLT csak a Comodo-hoz jó vagy más tűzfallal is ki lehet próbálni és persze összevethetőek az eredmények?
-
< CyberBob >
őstag
Közben észrevettem, hogy a Logitech SetPoint.exe memória hozzáférés folyamatosan blokkolva van (percenként többször). Már engedélyeztem, de nem hagyja abba. Hol kéne még engedni?
-
< CyberBob >
őstag
Erre [link] senki?
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A Comodo tűzfalat használok Eset Antivírus programmal. Az első hozzászólás alapján állítottam be a tűzfalat. A konfiguráció alapból tűzfalon volt, de az első hozzászólás a nagyobb védelem miatt a Proactive beállítást ajánlja. Kérdés, hogy ha csak a tűzfal részére van szükségem átállítsam-e. A másik pedig, hogy a láthatatlan portok varázslónál kell-e és ha igen mit érdemes választani (nincs router)? Még annyi, hogy a Sandbox biztonsági szint alapból kikapcsolva volt, átraktam bekapcsolt állapotba ez jó-e így? -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A tűzfal része nagyon tetszik, de kíváncsi lennék a véleményetekre hogy az Eset ESS-hez képest hol áll az itt korábban linkelt Comodo (Premium 5.8.211697.2124 - x64 final) vírusirtója?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest