- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Tetete1 #10716 üzenetére
Már régen foglalkoztam a két termékkel, de egy marginális különbség van: a CCAV nem tartalmaz tűzfal modult míg a CIS igen.
A CCAV ahogy nevében is benne van egy cloud av azaz a vizsgálatokat internet kapcsolat esetén a felhőben végzi tehát a comodo szerverein. Ha jól tudom ez alapvetően a CIS-nél is így van már hiszen ha valamit nem ismer akkor szerintem a CIS is a szervereknek küldi ellenőrzésre.A CCAV-t ajánlanám.
-
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Tetete1 #7294 üzenetére
Jó, hogy ezt így beigli evés közben elolvastam, eddig nem is foglalkoztam a D+ fokozott védelmi funkciójával, pedig mindkét gépünkön 64 bites Win7 fut. Kiderült, hogy érdemes bekapcsolni, mert megvédhet bizonyos veszélyesebb kártevőktől.
Itt a leírás róla, legalul: [link]
-
Tetete1
senior tag
válasz
Tetete1 #7293 üzenetére
Na mégegyszer (bővebben):
Telepítésnél válasszuk alul az egyedi telepítő opciót. Itt kiveszed ami nem szükséges,gondolom böngésző és 30 napos támogatás(geekbuddy)
nem kell.Beállítási lehetőségek fülben én kiszoktam kapcsolni az alsó opciót,szeretem én eldönteni mi menjen ki illetve be,de ha gondolod dönthet helyetted is ezt rád bízom.
Megnyomjuk a vissza gombot.Secure DNS-t és a felhő av-t szerintem így hagyd. A DNS szerver szűrni fogja innentől a káros oldalakat(nem web filter,de ami bejelentett káros oldal azt tiltja).
Indul a telepítés.
Feltelepült akkor kérdezi milyen hálózathoz csatizol,feltételezem otthoni így azt válaszd.Nos mielőtt újraindulnánk (2x fogunk sajnos) ,előtte belőjük az AV részt. A Comodo főablakán rámegyünk felül az Antivírus részre,majd jobb oldal az alsót választjuk "Kereső beállításai" címszóval.A csúszkát valósidejűre állítjuk ,én személy szerint a heurisztikát mindig magasra állítom,kicsit több false riasztás de nagyobb találati ráta. Ha ismered a progikat amit letöltesz és riasztana rá akkor beteheted a mellőzöttekhez.
Következő fül felül: Kézi keresés.
Minden bepipálhatsz és heurisztika szintén magasra állítva,de ha gondolod te közepesre is rakhatod.
Ezzel megvagyunk. Célszerű újraindítani most a gépet,mert nálam előfordult pár gikszer ha tovább állítgattam még.
Restart...Újraindítás után fogad egy üdvözlő képernyő,ha nem akarod mindig látni bal alsó sarkba bepipálod és X .
Megnyitjuk ismét a főablakot és beállítjuk a tűzfalat és a Defense+ -t .Tűzfal beállítás:
Tűzfal fül megnyomásával előjön minden amit be lehet állítani. Nekünk most a Láthatatlan portok varázsló nevű kell.
Ha torrentezel akkor neked a középső opció lesz a jó választás. Utorrentnél 2x kérdez be/ki kommunikáció.
Következő teendő lesz a Tűzfal viselkedés beállításaAmi feljön ablak az első fülön nekünk csak az IPv6 szűrés kell innen pluszban azt még pipáljuk be.
Következő fül a Riasztások beállításai.
A csúszkát rakjuk ritkára ha nem akarunk sok riasztást látni.
Speciális fül:
Itt a két felsőt pipáljuk be.
Tűzfal eddig kész.Defense+ :
Defense+ beállítások menü.Az első fülön szinte minden maradhat így,kivéve a legalsó azt pipáljuk . Tehát Fokozott védelmi mód (asszem csak 64 bites rendszert védi jobban)
Következő fül a végrehajtás vezérlés.
Itt ami nincs bepipálva az a Beazonosítatlan fájlok kezelése,ezt pipáljuk be és válasszuk a "mint" Nem megbízható .
Lényegében ami ismeretlen neki úgy kezeli hogy nem megbízható így nem tud lefutni a fájl. Kézzel persze mondhatjuk neki azt hogy megbízható és így elindíthatod ha tudod mi az.Nos mondandóm végére értem,és be is állítottuk a Comodo-t . Tegyünk egy újabb Restartot és máris használatra kész
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged