Hirdetés
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic V2 - origami
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Különösebb magyarázat nélkül, tömören, röviden, arról van szó hogy van egy behatárolt teljesítmény limit amit nem képes a kártya meghaladni és opcionálisan képes az órajeleket boostolt, emelt órajelen használni egészen a korlátig.
Na most a gyári feszültség relatív magas, hogy minden kártya egyformán, megbízhatóan működjön. Ezt tudod te saját magad csökkenteni, ebből következően, csökkentett feszültség mellett a teljesítmény (fogyasztás) csökken, és rendelkezésre áll az órajel boostolás az adott korlátig. Pl. 1400 Mhz 1.2V-on 140watt, a gyári tdp korlát 140 watt. 1450 Mhz 1.15V 140 watt. -
droti25
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Köszi.
-
-
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Nemrég újítottam be egy új konfigot benne egy RX7600-os kártyával. Nvidia-ról váltottam, így szeretnék segítséget kérni hogy melyik drivert ajánljátok Win 10-hez?? -
bozont
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Nem feltétlenül. Nálam is hiányzott az előző drivernél, jobb klikk esetén az Adrenalin menüpont. Startmenüből elindul simán. A 23.10.1-gyel most megvan.
Ha elindul startmenüből akkor nincs nagy probléma (szétnézve neten más is tapasztalt ilyet). Ha indításkor dob hibaüzenetet az Adrenalin, na akkor kavart be a windows egy régebbi driverrel.
-
Askformore
senior tag
válasz
dobobazsy
üzenetére
Ugyanaz mint bobalazs, csak linkekkel és szájbarágósan:
Először kapcsold be ezt [link] , ezután töltsd le ezt [link] . Fontos, hogy a telepíteni kívánt driver is legyen a gépre előre letöltve. Ezután húzd ki a netet, hogy biztosra menj, indítsd el a DDU-t, ott a csökkentett módba újraindítást válaszd, majd ha restartolt a gép válaszd ki a DDU-ban, hogy a GPU drivereket szeretnéd TISZTÍTANI MAJD A GÉPET ÚJRAINDÍTANI. Ha ez megvan, utána mehet fel az előre letöltött driver, majd restart, és net visszadug.
-
-
-
-
Axi23
újonc
Sziasztok.
Olyan gonddal szenvedek,hogy frissítem az amd adrenalint 22.7.1 ről 23.11.1 re mert pár gém hisztizik miatta,és a 75Hz kép frissítés automaikusan vissza ugrik 60Hz-re.Így minden csak rosszabb lesz(fps,csíkozódás etc). Win11 van(ott 75Hz-t mutat display beállításnak)többi konfig: rx 6600 Challenger8Gb, i3-12.gen proci,gigabyte B660M DS3H,SSD-NVME,Monitor AOC24G2U5.Ja és az AOC G-menü is automatikusan ugrik vissza frissítés után 60Hz-re,22.7.11. nél a 75Hz az alap beállítás...
Köszönök bármilyen segítséget! -
westlake
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Az Alan Wake 2 féle 23.20.17.05-ös driverre gondolsz? Valóban, de ezek nem "normális" driverek, azért nem különbözik a nevük és a verziószámuk. Hozzáteszem, semmi jelentősége egyiknek sem. Legalábbis olyan szinten, ahogy sokan gondolják. Majdnem mindig linkeli valaki a legújabb verziót, szóval a verzióval nem nagyon kell foglalkozni. Akkor lenne jelentősége, ha ki kellene választani több darabból, hogy melyik is a legújabb.
-
válasz
Askformore
üzenetére
Az UV az under volt?Az nem az mikor valaki tuningol a kártyán?Én nem tuningolok a kártya a gyári értékeken megy azt csak nem resetelné nem?
-
válasz
Askformore
üzenetére
Szia,tudom itt nem ez a téma én is felraktam a 23H2 frissítést és most nekem is felajánlotta amit írtál.Nyugodtan mehet fel az a frissítés,nincs gond nálad vele?Én meg utána a adrenalin 23.11.1 drivert akarom felrakni.
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Askformore
üzenetére
Már napok óta nincs gond ezzel, gondolom valami Windows frissítés hozta helyre, mert ugyanazt az AFMF drivert használom már jó ideje.
-
-
Bib
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Nekem is jó. Bár én friss 23h2-t telepítettem tisztán.
-
d1d1
csendes tag
válasz
Askformore
üzenetére
A legújabb driver már nekem is jó win11-el.
-
amúgy ez,hogy van a driver Adrenalin 23.11.1 a kiadási megjegyzések meg Adrenalin Edition 23.10.2?
-
-
-
Lacccca87
addikt
Rx480 ra valahogy ra lehet moddolni az uj drivereket?
Cs2 be elso korobe rengeteget akadozik mig vedolgozza a shadereket es csak a 23.10.2 tol javult meg
-
Gyuri27
félisten
válasz
tranceplanet
üzenetére
Ha kérdeztél volna 10-ből 9 azt mondja maradj 10-nél. Az az egy meg nem ért hozzá vagy csak a fész alá kell.
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
Hát néha tud szopatni az biztos.Nekem is fent van már legalább 1 hete ma kikapcsolt a monitor alvó módból visszakapcsolva úgy láttam hibajelentőben az amd-vel volt valami gondja de előtte meg jól működött.
-
M.T.
senior tag
válasz
Tomko78
üzenetére
tt ez a kb5030310 frissítés a ludas , de nem értem miért nem lehet törölni , pl a 23.10.1 drivernél nekem mindig át írta a driver a vga V értékeket , hiába adtam neki 1.15 V , belétem a Codba bedob egy mecssbe , erre látom vissza tette 1.2 V-ra , ez a 23.10.2 driver már nem csinál ilyeneket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem mindenkinél nekem ez a frissítés még nem cseszte el, csak a következő a KB5031455. -
Tomko78
addikt
Na az új 23.10.2 driver miatt már nem csak a hdr-t engedi bekapcsolni a monitornál , hanem a youtube videókban is tudom használni
-
AtHoS
nagyúr
Megpróbálkoztam vele én is, de csak az Ads, Telemetry, Cortana funkciókat kapcsoltam ki ill. a hibajelentést én kikapcsoltam (és nem engedélyeztem, mint ahogy berakott képeden látszik éppen).
Ennek ellenére ugyanúgy kapom az üzenetet, hogy visszaállította alapra a beállításokat win újraindításakor.
Szóval én a Debloat-ot nem használtam és a win hibaküldést kikapcsoltam
23.10.2 Vega féle verzió
-
westlake
félisten
AMD Software: Adrenalin Edition 23.10.2 WHQL
Nevezhetjük a 23.10.2 második kiadásának, de jelnleg a filenév is más (nyilván, hiszen ez WHQL, az első kiadás meg Non-WHQL). Csütörtökön is aktuális volt már, csak lusta voltam írni róla.
-
kaboska
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Sajnos nem jövök rá hogy mi lehet a gond!
Ezt írja:
195-ös hiba – Az AMD Software Installer nem tud folytatni, mert nem tud hozzáférni a szükséges webes erőforrásokhoz. -
Terek
tag
23.10.2-ben sikerült már javítaniuk a beálló böngésző ablakokat?23.9.1-el még jó,de efölött már ha lapot akartam váltani a böngészőben akkor beállt az egész,aztán csak jópár másodperc után reagált valamit....
Ezt javították már vagy maradt?Mert akkor fölöslegesen nem szórakozok a telepítéssel. -
Bib
addikt
Beteszem ide is hátha másnak is hasznos.
Nem szeretem a tweak progikat, de ez a csávó kapott tőlem bizalmat [link]
Van tutorial, meg portable verzió. Én a képen bejelölt dolgokat kapcsoltam át aminek hatására nem áll vissza alapra az adrenalin.
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!195-ös hibát ír nekem a telepítésnél mi lehet a gond a vírus írómba engedélyezve van az AMD.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gyuri27
félisten
válasz
KEKWKapitány
üzenetére
Szerintem ott a .net, C+ gond lesz. Azokra van javítási módszer.
-
KEKWKapitány
csendes újonc
Lenne egy kis problémám, van egy rx 5500 xt-m, win 10 alatt és az Adrenalin dirver videórögzítő valamint az overlay része totál meg van halva, (se a 10.2 se a 9.3 nem megy). Elindítok bármelyen gémet bármilyen módban az Overlay baszik előjönni a gyorsbillentyű paranccsal meg úgy általánosságban egyik gyorsbill parancs sem reagál ( igen használatuk engedélyezve van).
Akkor is megvan halva a videórögzítő ha kirakom második monitorra az adrenalint, felvétel elindítása nem reagál, régió rögzítése esetén sem.
Related / nem related issue (ki tudja) Hangkeverőben folyamatosan ugrál (eltünedezik) Radeon Settings: Host service... emiatt a kurzorom megvan hülyülve és folyamatosan pörög a kis homokóra...
Drivert többször is nyúkoltam DDU-val de semmi... win up to date...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Tomko78
üzenetére
Nálam Vega64 mellett a legutóbbi linkelt 23.10.2 driver (min.install vega-polaris verzió telepítve) mellett is ugyanúgy reset-eli leállítás/újraindítás esetén.
Megoldottam Feladatütemező és OverdriveNTool segítségével, hogy induláskor auto visszatöltse a beállított profilt, így be is kaphassa MS és AMD is azt amit engedek nekik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kb5030310 nálam is telepítve van -> sajnos "eső után köpönyeg" vettem csak észre, hogy ilyen problémát okoz -
Askformore
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Úgy néz ki, hogy ha a játékprofilban állítom be az UV-t és a ventiket, nem a "globális hangolás" menü alatt, akkor azt nem reseteli újraindításnál.
-
-
savior
őstag
Helló.
Rx570 kártyára már nem lesz több driver? -
TIT
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Nemcsak ott,az 580-on is már szeptemberben volt ilyen.
-
Tomko78
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Itt ez a kb5030310 frissítés a ludas , de nem értem miért nem lehet törölni , pl a 23.10.1 drivernél nekem mindig át írta a driver a vga V értékeket , hiába adtam neki 1.15 V , belétem a Codba bedob egy mecssbe , erre látom vissza tette 1.2 V-ra , ez a 23.10.2 driver már nem csinál ilyeneket
-
beef
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Akkor cseréljünk!

-
Tomko78
addikt
Ezt vajon mikor akarják javítani ?
kb5030310 már nem engedi törölni
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Nekem csak annyi lesz a lényeg, hogy alulfeszeljem amin még stabil marad gyári órajelekkel. Semmi mást nem tervezek állítani, bár igez azt sem tudom mi lehet/érdemes. Amikor legutóbb AMD kártyát használtam, sem a kinézete sem a tartalma nem ilyen volt.
Askformore:ez nem jó hír, bár érdekel a 2vel fletted lévő hsz miatt. Valami nem kerek...
-
beef
őstag
válasz
Askformore
üzenetére
Jó kérdés, hogy nálad miért jelentkezik. Én használok egyedi beállítást, de sem a 23.9.1, sem a 23.10.2-nél nem jelentkezik a reset W11 alatt. A legfrissebb win (a hibát okozó patch nélkül) és powercfg -h off. (5700XT)
-
szasanyi
félisten
válasz
Askformore
üzenetére
Ez azt jelentené, hogy bármit állítasz (az alapértelmezttől eltérően) akkor az mindig reset-eli?
-
Thrawn
félisten
válasz
Askformore
üzenetére
Előbb-utóbb lesz rá megoldás, addig meg két kattintás betölteni a tuningprofilt.
-
Askformore
senior tag
A folyamatos adrenalin resetre win 11 alatt van valakinek megoldasa? Az a bizonyos frissites nincs fent, ami osszeakadt vele. Fastboot kikapcs se segit, tobb drivert is probaltam, az utolso 22-essel nem csinalja, de frissitenem kell(ene).
-
Crucio
aktív tag
Sziasztok!
NVidia kártyáról AMD-re váltás esetében elég az nVidia driver uninstall, vagy szükség van a DDU-ra? -
westlake
félisten
Ez nem az a topik, lesztek szívesek az AMD vs. NVIDIA vitát máshol folytatni.
-
szasanyi
félisten
Ez fölösleges vita. A 7800X fogyasztása típus függő is, a ref. érték fölöt legalább 8-10%-kal fogyasztanak többet (ami részben indokolt, mivel más a GPU és 1,5x VRAM van).
Az is nyilvánvaló, hogy a 7800X (RT ill 1-2 játék kivételével) erősebb, a mértéke kártya és játék függő.
Aki ilyet vesz - vagy akar venni -, annak be kell kapkulálni 60-80W többletfogyasztást egy 4070-het képest (ami lehet kevesebb, de egyes esetekben akár több is).
Ez van, ezek tények és figyelembe kell venni a döntésnél. Aki könkrétumokra kíváncsi egyes típusokról ahhoz javaslom ezt [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X ROG STRIX GAMING OC Eladó!
- MSI RTX 4070 12GB GDDR6X VENTUS 2X OC - 1 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszönjük

Akár rajta is hagyhatnád a gépeden az NVIDIA drivert, hiszen mivel nincs NVIDIA hardver a gépedben, ezért sose fogja a Windows betölteni vagy használni.
Troll logika: belinkel egy képet (én hazudok), de ott látható 80w különbség... aztán az persze nem valós, 30w az igazi, de az se igazából. Rendben, miszter szakember.