Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lendova
őstag
Nem a VGA ereje a baj, hanem a DX11+Radeon kombó. Nem ez az egyetlen játék, ahol egy Nvidia sokkal jobb választás. DX12-ben pedig fordítva van.
[AMD vs NV Drivers: A Brief History and Understanding Scheduling & CPU Overhead]
[Nvidia Has a Driver Overhead Problem, GeForce vs Radeon on Low-End CPUs] -
Visormail
addikt
A világ legrosszabbul optimalizált játéka, minden helyszínen, minden helyzetben, minden pillanatban egész más az fps, egy helyben állva is arrébb fordulsz 30fokkal -30fps. Lossless scaling-el lényegesen jobb az élmény, teljesen stabilan tartja, de sokak szerint az afmf főleg most 2-es verzió jobb, úgyhogy szeretném kipróbálni.
-
Visormail
addikt
Ezzel az új driverrel sem tudom aktiválni az AFMF-et Fallout 76-ban, továbbra is sárga felkiáltójel, státusz inaktív, de nincs magyarázat, hogy miért.
Közben egy oldalon írták, hogy ki kell kapcsolni mindenféle monitoringot. A steam átfedés volt engedélyezve, lelőttem. Most már kiírja, hogy nem kompatibilis a játék megjelenítési módjával (az amd overlay DX11-et mutat). A felkiáltójel felugró szövegében pedig, hogy próbáljam meg fullscreen-re tenni (azon van) és kikapcsolni a vsync-et (ki van kapcsolva mindenhonnan, játék conf fájlja/driver, van is térképen pl 800fps-em).vg: ez érdekes, mert nálam ezzel a verzióval is pár másodperc alatt ott van az ikonja.
-
vg
veterán
Tegnap játszottam banishers ghosts of new eden játékkal 4 órát, teljesen jó volt. Zökkenőmentesen ment. Ami nem tetszik ezekben az verziókban már elég rég, hogy marha lassan jelenik meg a rendszertálca ikon. Legalább 2 perc kell neki. Fogalmam nincs miért. A 2023.11-es verzió ikonja meg szinte azonnal megjelent, eddig mindig visszatértem erre.
-
savior
őstag
Úgy látom az rx 400/500/600 szériának elengedték a kezét.
-
M.T.
senior tag
-
MolGabi
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
Van/volt róla valami hivatalos infó, hogy miért csúsztak meg így a driverek?
Emlékeim szerint általában aktuális hónap első felében mindig érkeztek nagyjából azonos időpontokban, mostanság meg szinte az adott hónap utolsó napján adnak csak ki, ráadásul sokszor hibás drivereket.
Mi történik az AMD-nél mostanában?
-
westlake
félisten
AMD Software: PRO Edition 24.Q4 már van, 24.11.1 viszont még mindig nincs. Érdekes módon a már publikáltakból sincs újabb build, pedig szokott lenni. Hátha megismétlődik az, ami utoljára 2023 júniusában, amikor nem adtak ki szokásos havi verziót (23.6.x).
-
Teodor52
senior tag
válasz
Aby_2014
üzenetére
Kora ellenére erős proci meg videokártya ahhoz, hogy ilyet produkáljon nem?
Linkelt oldalon hól írja, hogy régi?#39776 Csupingo: már nem emlékszem, hogy kell telepíteni drivert, és előtte mit kell törölni.
win10 telepítésekor a win telepítette az egyes drivereket.Igazat megvallva még ezt a teljesítményt sem használom ki amit a jelenlegi konfigom tudna.
-
Csupingo
veterán
válasz
Teodor52
üzenetére
Talán a 16.2.1 windows 10-hez.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék melyik a legfrissebb driver az adatlapomon szereplő videokártyához mert jelenleg ezt mutatja a AMD CCC?
Azért kérdezem mert pl google térkép nézegetésekor pl utcanézetben kis akadozást lehet észlelni?
Proci terhelése pl térkép nagyításakor eléri a 70-80%-ot. -
beef
őstag
Ha még nem tetted meg, akkor töltsd le innen a driver telepítőt. Ez felteszi a legújabb vga és chipset drivert is:
https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html -
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Egy másik topicból irányítottak ide, hátha valaki innen találkozott a problémával

Lenne egy 5600G procim, és azt szeretném hogy a gép innen kapja a hangot. HDMI-vel összekötöttem az erősítővel, de csak sztereoban jön a hang. Létezne hogy csak ennyit tud ilyen téren a proci?
Számomra ez nagyon furcsa mert az előző procim ami egy intel 4790 volt, az tudta az 5.1et… Szükséges ehhez is telepíteni valamilyen driver féleséget? -
netguru10
aktív tag
Hogy értve "elindul vagy bejut"?
Megvetted, (már aki a mai magas game árak mellett képes kiadni értük annyit) feltelepíted és megy... Vagy nem így működik? Mert szerintem ez a menete.. -
westlake
félisten
Már van NVIDIA és Intel féle Flight Simulator 2024 & S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chornobyl driver, vajon lesz AMD-s is?

-
R0GERIUS
tag
Vagy a másik alternatíva az MPT, mert ha az enyémhez hasonlóan van beállítva, akkor az nem több, mint egy idegesítő popup.
Itt van a mini-guide amit írtam erre: [link]
Sok esetben amúgy egy teljesen másik hardware warningja okozza ezt, amin segíthet a "Fast Boot" kikapcsolása.
Utána nekem kevesebbszer állt vissza, de a feljebb lévő módszer oldotta meg végül.
(Annyira, hogy esetleg a teljes Adrenalin-t letörlöm (minimál install) és a pár szükséges dolgot MCT-ben állítom majd be.) -
Visormail
addikt
Üdv! Fallout 76-nál bekapcsolom driverben a fluid motion frames-t, de játék alatt azt írja, hogy az állapota inaktív. Config fájljában kikapcsoltam a v-syncet, meg driverből is mindig ki, bővített szinkronizálás is kikapcsolva, játékban fullscreen-en van. Keresgéltem neten és akinek ilyen gondja van, a képernyőképeken nekik írja a sárga felkiáltójel alatt, hogy nem jó a felbontás vagy mi az oka, de nálam nem ír semmilyen magyarázatot.
-
válasz
martin66
üzenetére
Aki tapasztalja a fehér egér / kurzor bugot Chrome alatt pl a szöveges mezőkben (a hardveraprós hirdetésfeladó űrlappal lehet reprodukálni), annak itt a megoldás, amihez nem kell kikapcsolni a hardveres gyorsítást:

A
chrome://flags/URL alatt rá kell keresni az angle szóra, és itt aDefaultérték helyettD3D9-et beállítani. Így marad a hardveres gyorsítás marad, és a kurzor is látható lesz. AzOpenGLopcióval is megszűnik a bug, de azzal nálam a Google Maps lassabb, mintha kikapcsolnám a hardverers gyorsítást, így értelmetlen.Konfig:
Chrome 130.0.6723.117
Windows 11 24H2
AMD 7940HS (Phoenix Point), Radeon 780M IGP
31.0.22048.10001 verziójú windows update driver
(az AMD oldaláról letölthető driver nem működik, telepítés közben szétfagy a gép) -
beef
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ne a 100 évvel ezelőtti jelentéséből tájékozódj

A hektikus szó jelentése nyugtalan, zaklatott, ideges. Átvitt értelemben gyorsan változó, összevissza, kiszámíthatatlan jelentésben is használják.
A hektikus időbeosztás például azt jelenti, hogy nincs megszabva, hogy hánytól hányig dolgozol, kiszámíthatatlanul jönnek a teendők. A hektikus idők kifejezést azt jelenti, hogy ideges időket élsz át.
A szót korábban tüdőbajos értelemben használták, ebből alakulhatott át a lázas vágy jelentése, amiből a mostani jelentés eredhet.
Forrás: https://lexiq.hu -
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Én ezt értem, de a driverek kijelző kezelése változni szokott
2022 körül például szigorítottak és emiatt sok régi 2013 körüli TV-re a képkiküldés nagyon nehézkes lett, mert azokat még amúgy nem teljesen készítették fel PC-re kötésre. Ami nem 100%-os megoldás, ott hektikus működések lehetnek. -
Askformore
senior tag
Szeretnélek emlékeztetni, hogy a régebbi driverrel minden jól működött.. az UV is stabil volt, nem állt vissza alapra és nem kellett semmivel sem szórakozni, ott csak a TV képfrissítést dobálta át nagyon ritkán 24hz-re, de ennyi. Nem hiszem hogy hirtelen elromlott az UV-m és tönkrement az átalakító is pont driver csere után 1 perccel..
Mindenesetre adtam azt UV-nek 10mv-ot a tanácsodra, remélem megoldja a visszaállást. -
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Akkor már meg is van a ludas monitor ügyben
A Displayport - HDMI átalakító egy olyan megoldás, ami sosem 100%-os. Kár, hogy a monitorodról kispórolták a DP-t, pedig nagyon fontos így, hogy két megjelenítőd van, hiszen a TV-hez meg muszáj a HDMI. Majd következő monitor vásárlásnál figyelj erre. -
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
UV-ra adj +10-20mV-ot. A monitort gondolom HDMI-n használod, akkor a TV-t mivel?
-
Askformore
senior tag
-
vg
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Mert abban az esetben több folyamatot kell egyszerre kikapcsolni, mert a defender service is fut közben miközben kikapcsolod (nem kell sok ész átlátni szerintem); [link] Ezzel pl meg tudod oldani. Amúgy sokkal értelmesebb alacsonyra állítani a defender cpu piroitását, azt is a gpedit-ben tudod beállítani ugyanott.
-
westlake
félisten
Meglepődhetsz a dolgon, de a lényegen nem változtat (hsz1, hsz2, hsz3).

Nincs jelentősége, hogy ez éppen egy LTSC hülyeség és a nem LTSC-k jól működnek. Nekem éppen egy nem LTSC Windows 11 24H2 állította vissza magától az automatikus driver frissítések tiltását. Pontosan úgy, ahogy a fenti példánál. -
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Pontosan milyen 75Hz-es monitorod van és mivel van rákötve a VGA-ra? Monitor driver fel van rakva?
-
westlake
félisten
Egyik sem úgy van, ahogy írod. Egyrészt egy frissítés elrejtése addig érvényben marad, amíg azt vissza nem állítják, másrészt a Helyicsoportházirend-szerkesztőben (gpedit.msc) beállított tiltás valóban jól működik, de csak addig, amíg a Windows önhatalmúlag vissza nem állítja. Főleg a Windows 11-nél ezen már nem szabad meglepődni. A Microsoft szerint teljesen normális, ha az ilyen jellegű dolgokban felülbírálják a felhasználó döntését. Pontosan úgy, ahogy teszik ezt akkor, ha megpróbálod kiiktatni a Defendert (Windows biztonság). Ha biztosan le akarsz valamit tiltani, akkor többször ellenőrizni kell, hogy az valóban megtörtént-e és folyamatos-e. Hiába gyári megoldás, egyáltalán nem biztos, hogy egy Windows 10 alatt jól működő dolog működik Windows 11 24H2 alatt is.
-
válasz
Askformore
üzenetére
adrenalin-edition-24.5.1
-
Askformore
senior tag
Na ezért nem akartam lecserélni a jól bevált, atomstabil 23.11.1-es drivert, mert ezek a "tuti jó" driverek mégse annyira tutijók.. Konkrétan van egy 60hz-es TV-m és egy 75hz-es monitorom a gépre dugva, és a 24.9.1-es állandóan visszateszi 60hz-re a monitort is.. 23.11.1-gyel számomra minden funkció jól működött, csak ellehetetlenítik a használatát, aztán jöhet megint a driver lottó, hogy ezt a hibát épp melyik nem produkálja..
-
bozont
veterán
Már akinek nem home edition van. Persze oda is fellehet varázsolni, de van akinek az már túl bonyolult. Már csak a gpeditben turkálni is.
Amit linkeltem működik erre az adott driverre, így sajnos csak ideiglenesen. Ezért néha érdemes lefuttatni, ha van frissebb driver rejteni egyből.Ugyanakkor még mindig az a probléma, hogy van erre egy beállítás windowsban, ami nem működik. Akinél előjött ez a probléma érdemes egy hibajegyet küldeni ms-nek (minél több legyen), bár sok reményt nem fűzök hozzá hogy javítva lesz.
-
yamaraja
csendes tag
válasz
Askformore
üzenetére
Lehetséges hogy kezd lehalni a kártya 3d része.
Nálam 2 ilyen is kártya járt az elmúlt pár évben.
2d ben driver nélkül lehet még őket használni.
Reball fél-1 évre álltalában még segíthet rajta.
Mindkét kártya amd volt..... -
Orgi
addikt
válasz
Askformore
üzenetére
Se a 24.9.1-el, se a 24.10.1-el sem tapasztaltam semmi hibát, szerintem nyugodtan kipróbálhatod, max leDDU-zod ha nem tetszik mégse.
-
Vigneau
félisten
válasz
Askformore
üzenetére
Sokan a 24.5.1-et használták szívesen, amennyire jól emlékszem.
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
24.9.1 tuti jó, de a mostani 24.10.1-be olyan kevés változtatás jött, hogy abba is "csak" 99%-ban vagyok biztos, hogy tuti jó

-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Miért kell neked pont a 23.11.1? A gyártók pont ezt akarják elkerülni, hogy régi drivert használjanak az emberek, így egyre nehezebbé teszik, hogy 1 éves driverek maradjanak fent valakinél. Valószínűleg, hogy úgy tudod megoldani csak, hogy Windows-ból is 2-3 évvel régebbit használsz, ahol még engedik kikapcsolni a nagyon régi driverek automatikus frissítést.
Curtain: Lehetséges, de nekem is 6700XT-m van, ahogy neki és minden ez évi driver stabilan működött nálam, mert mindegyiket felraktam a megjelenés után pár nappal
Azért ennyire nem rosszak az AMD driverek, hogy 1 évest kelljen használni. -
bozont
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Kukázni kell a winfost. Tudom, sajnos a játékok nagy része nem megy máshol.
Ez egy megoldás lehet, talán pár hónapig. Néha érdemes lefutatni és minden driver frissítést elrejteni. -
Askformore
senior tag
Sziasztok, ez most már kezd nagyon furcsa lenni, ezért kérném a segítségeteket.
23.11.1-es drivert használok, majd egyik napról a másikra az alábbi hibaüzenet fogadott, ha meg akartam nyitni az Adrenailint:

Ez gyanússá tette, hogy átállította a windows az automatikus driverfrissítés beállításaimat, és valóban így történt.. Ezután ismét átállítottam arra, hogy ne frissítse:

Ezután ment rá a DDU, net nélkül, újra feltettem a 23.11.1-et, működött is, majd ma ismét a fenti Adrenalin hiba fogad, hogy nem egyezik a verzióm az AMD driverrel, holott az automatikus frissítés továbbra is ki van kapcsolva...
Van valakinek valami ötlete, hogyan tudom elkerülni, hogy felfrissüljön automatikusan a driver?
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, friss windows 11 van a gépemen egy 120gb ssd-n 1 hete lett újra telepítve mivel videókártya csere volt (rx6600xt) legfrissebb amd driver és azt vettem észre, hogy minden nap játék után kevesebb hely maradt holott minden program ,játék egy 500gb -os hhd-van! Aztán kis kutakodás után rájöttem, hogy az C:/ felhasználók/*****/local/appdata /amd belül van egy olyan mappa, hogy DXCCASH map és az nekem már 18 gb helyemet elvette
van egy másik DXCCASH az pár megabyte utána olvastam elvileg az egy dx11 másik dx12 gyorsítótár, mit lehet ezzel kezdeni lehet törölni? vagy kikapcsolni egyáltalán miért foglal ilyen irdatlan sok helyet?
valami nincs rendben ezzel, hisz ha minden nap játszok akkor egyszer csak elfogy a helyem is
-
Próbáltátok már a legújabb drivert?
Adrenalin 24.10.1 (WHQL
Tapasztalat az előzőhöz képest pl? -
westlake
félisten
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
Köszi Urak, szerencsére problem solved
Az új driver pedig valóban patent, most valtottam 6900xt-ről 7800xt-re, mindkettővel hibátlan.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Van még más is: [link] sok sok hasznos dolog és kategóriánként, ha bereggelsz, több minden áll rendelkezésedre letölteni
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én innen szoktam tölteni a C++-t, van benne eltávolító is, az összekuszálódások elkerülése érdekében.
Whoops most látom BIZ0906 is ezt linkelte
-
Lacccca87
addikt
Drvierből is elérhető volt már tegnap a frissítés.
Nálam minden rendben van eddig (CS2, és NFS: Unbound) -
Bib
addikt
Közben kint van a 24.9.1 driver mai dátummal [link]
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én ezt tettem fel [link] semmi problémám nincs. Rendszergazdaként futtasd a "install_all.bat" fájlt.
-
PuMbA
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sajnos valami összekuszálódott a gépeden a Visual C++ Runtime-okkal. Nem feltétlenül driver hiba. Ha nem tudod leszedni a régit, akkor valahogy eltűnt a telepítője a Windows tárolójából, ahova bemásolja telepítéskor a telepítőket, hogy le is tudd utána szedni. Egy takarító program is okozhatta. Le kell szedned pont ennek a verziónak a telepítőjét és betallózni neki uninstallkor.
Ezt a multi-packot hagyd, mert a telepítő más verziót kér. Mindig a pontos verzió kell az adott szoftverhez, ezért települ fel 6-8 verzió is a gépünkre a programokkal / játékokkal. Nekem felment a driver és amúgy a Vezérlőpultot vizslatva ez van felrakva:
Microsoft Visual C++ 2015-2022 Redistributable 14.40.33810
-
Veiled Bride
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ilyennel még sohasem találkoztam pedig feltelepítem már kb kismilliószor.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Veiled Bride
üzenetére
-
vg
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ennél [link] ez sokkal hasznosabb.
-
Veiled Bride
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Először innen töltsd le az x86-ot és az x64-et és telepítsd fel mindkettőt.
-
Motion_Blur
félisten
üdv,
Új driver, problem:
Tudom hogy nem feltétlenül jó a topik, de hogy tudom ezeket felrakni mert sehogyan se akar sikerülni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- Google Chrome
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Számomra ez nagyon furcsa mert az előző procim ami egy intel 4790 volt, az tudta az 5.1et… Szükséges ehhez is telepíteni valamilyen driver féleséget?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)