Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtain
senior tag
válasz
westlake #39869 üzenetére
Érdekes hogy a driver verzió ugyanaz maradt mint a 25.1.1-nél. (Optional Update Driver Version 24.20.33.05) Vagy hogy van ez? Kiadták ugyanazt mégegyszer? Szerintem rendes drivert akkor kapunk legközelebb ha kijön az új széria. Ezek az optional frissítések olyanok mintha csak azért adnák ki hogy legyen januárra és februárra is valami azért de sok erőt nem fektetnek bele.
-
bozont
veterán
válasz
westlake #39866 üzenetére
Az lenne a legjobb ha a játékfejlesztők végre natívan támogatnák a linuxot. A vulkan apiban íródott játékok amúgy is valahogy jobban sikerültek mindig a játékmotor szempontjából. Engem már csak az tart windowson.
A wushowhide nekem is jól működik, amíg nem kerül újabb driver verzió az updatre. Úgy tűnik sűrűbben kell futtatnom és akkor nem lesz ilyen problémám.
Úgy nézem jött egy 25.2.1 optional ha valakit érdekel: [link]
-
bozont
veterán
válasz
westlake #39858 üzenetére
Hiába írod le ha nem így van, de mindegy, nem erőszak a disznótor. Sajnos AMD-s linket nem találok, már elég régi driverek ahhoz. De ha rákeresel itt a topicban az optional kifejezésre láthatod hogy létező dolog már régóta.
De itt van egy még régebbi screenshot, itt még hotfix néven futott ami később optional lett (talán 2017 vagy 2018-tól). Mind a letöltő oldalon és a release notes-ban is így szerepelt.
De szerintem túltárgyaltunk.
-
bozont
veterán
válasz
westlake #39856 üzenetére
Nem kizárt hogy pontatlan. Ugyanakkor volt arra is példa hogy pár napra, egy hétre rá megkapta az adott verzió a minősítést és utána már WHQL-ként volt elérhető. De az biztos hogy nem ez az első optional driver ami megjelent, többnyire AMD vgaim voltak és ahogy írtam régebben rendszeresen jöttek az optional meghajtók.
Nem kizárt pár nap és már ez a 25.1.1 is WHQL lesz. -
bozont
veterán
válasz
westlake #39852 üzenetére
Ahogy nézem majdnem két éve jött az utolsó optional, lehet pont lemaradtál róla.
De lényegében ezt mondtam én is, azért optional mert nem küldték el hitelesítésre, vagy még nem kapta meg (de valamiért előbb kellet kiadni) így WHQL nem lehet, de nem is béta. Egyszerűen WHQL minősítés nélküli, de stabil driver. Aztán ezt az Optional elnevezést találták ki, valahogy el kellett nevezni. -
bozont
veterán
-
MolGabi
aktív tag
válasz
westlake #39782 üzenetére
Van/volt róla valami hivatalos infó, hogy miért csúsztak meg így a driverek?
Emlékeim szerint általában aktuális hónap első felében mindig érkeztek nagyjából azonos időpontokban, mostanság meg szinte az adott hónap utolsó napján adnak csak ki, ráadásul sokszor hibás drivereket.
Mi történik az AMD-nél mostanában?
-
vg
addikt
válasz
westlake #39746 üzenetére
Mert abban az esetben több folyamatot kell egyszerre kikapcsolni, mert a defender service is fut közben miközben kikapcsolod (nem kell sok ész átlátni szerintem); [link] Ezzel pl meg tudod oldani. Amúgy sokkal értelmesebb alacsonyra állítani a defender cpu piroitását, azt is a gpedit-ben tudod beállítani ugyanott.
-
Orgi
addikt
válasz
westlake #39671 üzenetére
Sziasztok!
Először van ilyen gondom, 24.7.1-re driver frissítés után böngészőben ilyen fekete villódzást tapasztalok, nem tudom jobban megfogalmazni. azt hiszem a 24.5.1 volt előtte gond nélkül. Mi a pontos menete a downgrade-nek, uninstallálom a drivert, elindítom azt a cleanup utilityt és utána felrakom az újat? Köszi előre is! -
KisDoc
csendes tag
válasz
westlake #39646 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy ez 24.1.1 verziótól kezdődően van így. Előző évekbenben szinte minden hónapon belül voltak frissítések újabb játék megjelenések, vagy más okból kifolyólag. Külön számozták és frissítési lehetőségkén is feldobta az Adrenalin Software. pl: 23.4.1->23.4.2->23.4.3 / 23.5.1->23.5.2 ...
Most viszont egy átlag felhasználó az újabb Build-ről nem tud, csak véletlenül jut hozzá, attól függően, hogy éppen mikor tölti le az adott drivert. -
Pityu.
nagyúr
válasz
westlake #39614 üzenetére
A segítő szándékot nem olyan szmájlival írják de azért ezt akkor leírom többféle képen SMILEY,hangulatjel aztán majd kiválasztod neked melyik a helyes.Tévedni meg emberi dolog.Amúgy egyáltalán nem mindegy,hogy valaki milyen módon segít,hogy bunkó e vagy tényleg segítőszándékú e.Elég szegényes lehet az ítélőképességed ha ezt te így helyesnek ítéled meg ahogy leírtad.
Nekem eddig hál isten ritkán volt gondom driverrel.
Majd kísérletezgetek a hétvégén de az is lehet,hogy a windows kavar be valamit.
-
R0GERIUS
tag
válasz
westlake #39512 üzenetére
Félig egyetértek, félig nem.
Abban egyetértek, hogy az esetek többségében a WU jól működik, viszont 2 drivert inkább mindig kézzel telepítek: GPU és Chipset.Utóbbit nem igazán lényeges frissíteni pár kivételtől eltekintve (de nyilván amikor telepítem, akkor az alaplap gyártó oldalát preferálva igyekszem a legfrissebbet feltenni), ugyanakkor Intel Skylake/Coffee Lake és AMD AM4/AM5-nél is láttam, hogy félmunkát végzett a WU és nem telepített fel 1-2 PCI vezérlőt, amitől észlelhetően és mérhetően lassabb volt az NVMe SSD kezelés (ismeretlen eszköz volt és nem talált a WU hozzá drivert, pedig a platform egyik esetben se volt a legújabb (kivéve az AM5-öt)).
GPU-nál pedig ha nem integráltról beszélünk, akkor túl gyakran végez félmunkát a WU. Asztalinál nem szokott ebből gond lenni, de laptop esetében annál inkább, mert sokszor az alvási dolgokat elcseszi.
Ennek ellenére viszont mindenhol máshol jó a WU és sokszor felesleges kézzel nekiesni a többi driver-nek.
Bárcsak viszont megcsinálná az MS, hogy ha már támogatja újonnan az alaplap által triggerelt driver telepítőt, akkor arra is adhatna egy ugyanolyan felugrót, hogy szeretnéd-e a GPU és Chipset drivert kézzel vagy automatikusan telepíteni és kb mindenki boldog lenne, hogy nem kell az internettel és DDU-val bohóckodni ehhez.
-
Gyuri27
félisten
válasz
westlake #39509 üzenetére
Nem csak azt. Ahci egyéb chipset, lan stb stb drivert is magunk frissitjük. Ebbe az ms-nek nem is kellene bele szólnia. Mivel saját rendszerükre nem tudtak még egy hibátlan patchet kiadni (lásd win 10 pedig nem 1-2 napos os, lásd 11 az se új már).
Az is örökszabály, hogy ami jól müködik azt nem frissitjük. Pláne ha nem tudjuk mire való az a patch, upgrade mert nem olvastuk el. -
-
-
Sanyi19
őstag
-
westlake
félisten
válasz
westlake #39395 üzenetére
Ritka alkalmak egyike, hogy így jelenik meg egy driver. Ezt a drivert sokkal inkább nevezném AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1 for HELLDIVERS™ 2-nek, mint 24.2.1-nek. Maga a driver valóban 16-ai (tegnapi), de az összes többi (al)driver régebbi, mint a február 5-ei keltezésű 24.1.1 negyedik kiadásában. Utóbbiban majdnem az összes (al)driver 2024-es, előbbiben pedig (talán) az összes 2023-as. Utoljára ilyet a 23.9.3.-as verziónál láttam, ahol 2023 szeptember 23-án kiadták az AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.3 for Cyberpunk 2077 and PAYDAY 3-t, majd három nappal később a (valódi) AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.3-t. A mostani kiadást inkább tartom hotfixnek (24.1.1), mint a februári verziónak (24.2.1). A hétvégén még minden bizonnyal dolgoznak rajta, jövő hét hétfőn véglegesítik, majd kedden kiadják a WHQL verziót. Nem minta az előbb leírt dolognak akkora jelentősége lenne, de én szeretek ezzel foglalkozni.
[ Módosította: koncsik ]
-
-
-
westlake
félisten
válasz
westlake #39287 üzenetére
AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1 Release Notes (Build2)
Sokat nem kellett várni a második kiadásra. Két nappal újabb, mint az első (2024.01.23, 2024.01.21).
-
válasz
westlake #39287 üzenetére
Ezt nem 24.ére igerték? Egy nappal korábban jött.
Kár hogy frame generation nem megy eyefinityvel, nem egy monitoron játszok.
Pedig milyen fain lenne.
Néztem 4K alatt jól teljesített a 6700 XT
Red dead és CP2077 alatt is.
Biztonság kedvéért a rivatunert uninstallaltam, mert úgy láttam pár hónappal ezelőtt hogy laggot csinál a monitorozás. -
-
-
watador600
senior tag
válasz
westlake #39186 üzenetére
Felrakta már valaki esetleg? Friss windowst telepítek és driver telepítés közben villog párat a kép, majd szürke kép és onnantól használhatatlan a rendszerem, csak újratelepítéssel oldódik meg a szürkeség...
7900XT az alany. Előtte minden happy, amint a vga driverhez érek, vége mindennek.
-
redingitell
senior tag
válasz
westlake #38959 üzenetére
Azért érdekes számomra, mert mint írtam a 23.9.3esetén random fagyások vannak. Ha visszaállítom korábbi verzióra, akkor az ASRock tweak progi nem működik, hozzáférési hibát jelez, viszont arra szükségem van.
Mindegy is,köszi a választ, kipróbálom, mint írtad is, nincs veszteni való... -
westlake
félisten
válasz
westlake #38932 üzenetére
AMD Software: Adrenalin Edition Preview Driver for AMD Fluid Motion Frames (Build2)
Szokás szerint látszólag minden ugyanaz (link, filenév), de a jelenlegi csomag 1 nappal újabb, mint az első kiadás. Preview driver (23.30.01.02), akinek van kedve, próbálgassa. A hangsúly az AMD Fluid Motion Frames (AFMF) feature-ön van.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
westlake #38839 üzenetére
+1
"pl driver lefagyásnál, amikor a kép lefagy, de a hang az megy tovább a háttérben és nem reagál a gép csak "reset"-re"
Ajjaj, ez eléggé instabil működésre utal pl. tuning vagy ha az nincs, akkor hűtés probléma, nem bírja az alap órajelet, stb...pici plusz fesz talán segíthet
Az viszont gáz és előre vetíti a VGA beszerzési forrásának problémáját
ha részedről nem volt bontva, újrapasztázva, stb...
-
PuMbA
titán
válasz
westlake #38814 üzenetére
Igen, a könnyen bizonyítható dolgokkal sajnos így vagyok. Nem rég a Radeon 6xxx-es topikban egy általánosabb közvélekedésnek néztem utána, a saját gépemen megmértem. Kiderült, hogy nem úgy van. Sajnos túl sok rossz információval találkoztam már, hogy csak úgy elfogadjak dolgokat netről
Ez nem a te hibád.
"A driver mappájában van 163 file, ebből 106 eltérő, 57 azonos. Nagyrészt dll-ek, de van pár exe is."
Kösz! Erre voltam kíváncsi. Ha lesz időm, akkor majd kicsit mélyebbre megyek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest