Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Apucy01
üzenetére
Az AMD (is) csak az aktuális típusokhoz készít újabb driver-eket. Az R9 380 már egy ideje nem számít aktuális modellnek. De vannak módosított driver-ek, amikkel lehet próbálkozni régebbi kártyákkal. Itt van például az Amernime Zone féle.
-
westlake
félisten
"An AMD employee has confirmed on Reddit that a driver for owners of older graphics cards will be released soon."
-
westlake
félisten
Bocsánat érte, ha korábban félreérthetően fogalmaztam a driverrel kapcsolatos hozzászólásomban. Biztos információim nincsenek, de nem gondolom, hogy AMD befejezte volna a klasszikus ("mindenhez passzoló") vonal fejlesztését. Persze az sincs kizárva, hogy valóban a 22.11.2-es az utolsó ilyen verzió. Egyébként azért nem gondolom, hogy így lenne, mert akkor nem tartaná fontosnak az AMD, hogy már harmadszor ott legyen a driver nevében az "RX 7900 Series". Egyszerűen csak folytatta volna a szokásos számozást (ahogy egyébként részben tette is) és tájékoztatta volna a nagyérdeműt, hogy mostantól (22.12.1) kezdve több régi hardverrel már nem lesznek kompatibilisek a driver-ek. Nyilván most a két új kártya a fontos, nem pedig az előző generáció.
A "tömeges" VGA elhalálozáshoz: az alapvető probléma, hogy az emberek többsége nem tudja a befogadott információkat úgy kezelni, ahogy kellene. Az ilyen kérdéseket (főleg az ilyen kérdéseket) többször körül kell járni, az információkat minden tekintetben fenntartásokkal kell kezelni. Az igazán profig mindig megemlítik ilyen esetekben (például Youtube videó), hogy sosem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni.
-
TIT
veterán
Sehol nem írták,hogy a driver hazavágja a karit,6600 van a fiamnak,köszöni szépen semmi baja,legújabb driver.
Amd-t eddig is szídták az nv-sek,ezután is fogják,az nem zavarja őket,hogy az nv driver vágta haza az nv karikat.
Drága? Az nv 40-el drágább indokolatlanul.
6600 már van 114-ért,fél éve 160 volt,az nem olyan drága már,de 2013-hoz képest drága lenne 80-ért is. -
M.T.
senior tag
Rendben megértem nem mindenki figyel mindig minden platformon hireket Gpu krol ettől függetlenül egyre többen foglalkoznak vele és ha nem a driver okozza mégis elterjed ez es aztán pistike aki nem látta a frissített hírt, hogy nem úgy van az elkonyveli szar az AMD. Ez nem fogja előremozditani az eladásokat, bár azojat a magas ár is gátolja. Peace
-
-
M.T.
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Hát lehet igaz de ez most nem jó reklám az AMD nek még ha nincs is nagy valóság alalpja manapság ebben a szenzáció hajhász világban az emberekhez csak az fog eljutni majd megmaradni, hogy az AMD driver kinyirta a karit. Még akkor is ha az eredeti tag csinál videót róla hogy ja bocs mégse az van amit elsőre mondtam.
-
westlake
félisten
Teória, nem bizonyított. Érdekesnek érdekes, de biztos vagyok benne, hogy a világon nem ~40 RX 6xxx tulajdonos használta/használja a kártyáját a 22.1.2-es verzióval. Se a 6000-es széria nem új, se a 22.1.2-es driver. A GPU "felrobbanni" szerintem csak túlfeszültségtől tud, vagy pedig zárlattól. Mindkettő egy "azonnali" dolog, nem pedig egy folyamat eredménye. Nem olyan, mint amikor az ékszíj elkopik, majd a végén elszakad. Ha ezt a driver csinálta volna, akkor nem kellett volna hozzá ennyi idő. És csak magamat tudom ismételni: nem ~40 kártyáról lenne szó.
-
westlake
félisten
AMD Software: Adrenalin Edition 23.1.1 non-WHQL
Ez az "RX 7900 Series" driver harmadik verziója (22.12.1, 22.12.2), de érdekes módon nem csak az előbb említett családhoz jó. Függetlenül attól, hogy a leírás szerint csak azokkal kompatibilis. Ha valakit érdekel, hogy jó-e az ő kártyájához, akkor tegyen egy próbát. Érdekes, hogy a "normális" csomagból a 22.11.2 óta nem adtak ki újabbat. Itt megtalálható az összes HWID, amikkel kompatibilis ez a driver.
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Radeon Antilag
Radeon Képélesítés eredményét saját magad látod így saját preferencia ki vagy bekapcsolni.
Radeon Boost nem használom nem szeretem a végeredményt.
Radeon Chill - fpst vált a min és max között, egér mozgástól függően. -
Lacccca87
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Antilagg amit szerintem mindenkeppem megeri bekapcsolni. Chill nekem nem jott be, online jatekoknal foleg fps nel nekem zavaro, single gamenel ettol fuggetlenul jo lehet.
A tobbi meg szemelyes preferencia. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Több éves AMD kártya használat után, mivel eddig sose merültem el benne, kérdezném, vannak itt olyanok, akik már kitesztelték ezeket az opciókat, érdemes-e használni őket, vagy nem?
Radeon Anti-Lag - sose jöttem rá, van-e előnyöm belőle, vagy nincs, tehát, hogy tényleg csinál-e valamit, bár nem is játszom pl. kompetitív FPS-eket
Radeon Képélesítés (%-os csúszkás) - ugyan adja a neve magát, de ezt sem tudom, megéri-e használni
Radeon Boost - ez pl. nálam "elmossa" a képet a játékokban, mikor mozgatom a kamerát (egeret). GTA V-ben főleg, holott az egy támogatott játék -
lood55
tag
válasz
lood55
üzenetére
Több helyen is azt találtam, hogy nem kompatibilis ez a kártya WIN10-zel:
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-615
Aztán megtaláltam a megoldást:
[link]Szóval, ha valakinek régi AMD kártyája van pl. HD3xxx, HD4xxx, akkor ez a módszer jöhet szóba.
-
lood55
tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy most állnék át win7-ről win10-re és egy HD4670 kártyám van. Mivel csak win7-8 driver létezik, azt felraktam. A scalinget vagyis, hogy a HD monitor széleit ne vágja le a Catalyst Control Centerben szoktam átállítani, de telepítés utáni indításkor ezt írta:
A Catalyst Control Center nem indítható el. A Catalyst Control Center alkalmazással jelenleg nem konfigurálhat beállítást.
Valószínűleg már nem megy win10 alatt.
Kérdés, hogy hol tudnám átállítani a scalinget, hogy ne egy lyukon keresztül nézzem a monitort?
-
westlake
félisten
-
Lacccca87
addikt
Elarulom neked, semmit. Mert nincs ami hivatkozzon ra. Egyedul a shadecache ami erdekes lehet de azt is csak akkor erdemes ha megvaltozott a vga arhitecturaja. Pl rdna rol rdna2 vagy 3 tipusu kartyara valtasz. De ez is inkabb jo ha csak metei driver frissites van mert nem kell ujraforditani.
-
-szabi-
addikt
Mi van az AMD Cleanup Utility-val?
Azt a cég csinálta pont erre a célra.Egyébként az AMD Installing Radeon Software faq azt írja:
"Ensure that any existing AMD graphics driver on the system is removed before installing a new driver package."Nálam most már így marad hacsaknem tapasztalok valami anomáliát.
-
Pitterix
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Én is régóta ezzel kínlódok.
Már sok mindent próbáltam. Most utoljára egy hónapig volt jó.
Ma DDU és feltettem az új drivert ezen írás alapján. A win frissítést eltoltam januárig. Meglátjuk, hogy sikerült....bobalazs: ez pontosabban mit jelent?
házirend szerkesztőben ki kapcsolni a drivert frissítést.
-
Lacccca87
addikt
De szereti és működik. Legalább 10 éve csak így telepítek gond nélkül. Akkor kell/vagy szükséges teljesen gyalulni (és akkor sem DDU mert csomó más dolgot is lekap amit nem feltétlen jó dolog, és ebből jonnek majd a későbbi telepítés/funkciós anomáliák) ha valami nagy gebaszba fut bele az ember és másképp nem megoldható.
-
-
-szabi-
addikt
Hi
Indítok ma egy játékot és feltűnt, hogy gyenge a grafika.
Gondoltam ránézek mi állítódott el erre ezt kapom:
AMD szoftver nem kompatibilis az amd illesztőprogrammal?
Ez meg mi a ..? -
Köszönöm a tanácsokat most egyenlőre parkoló pályára teszem magam.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Jaaa, nekem 480 van és sosem tapasztaltam ezt a problémát. Csak solidaritásból érdeklődtem

Fura hogy ha már nyilvántartják akkor miér nem sikerült kijavítani.
De sajnos van egy olyan gyanúm hogy addig benne maradt az "issue list"-be ameddig ki nem kerül a támogatásból aztán meg elfelejtik. Sajnos. -
vg
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Alapvetően itt játékos emberek vannak, nem pedig mindenki által ismert "200gb-os jpg képszerkesztők meg tartalomgyártó mozgókép vágók". Nyugodj meg; nem fog játékok alatt elfogyni a 32gb ram, a 64 meg főleg, és nem fog bezárni semmi "kritikus", jelentsen ez bármit is. Sok sok éve nem találkoztam elfogyott memória hibával, pedig elég sokat játszom, elég sok mindennel.
-
Nem azért mert elfogy a ram, hanem mert vannak programok, amik igénylik a meglétét. Másrészt 32Gb is el tud fogyni, és akkor mit csinál a rendszer? Bezár valamit, esetleg valami kritikusat.
Ha meg neked megfelel hogy néha megreccsen a Windows, uccu neki.
Másrészt meg az ssdt nem kell kimélni normál használat alatt is nehéz elérni a TBWt, egy virtuális memória meg aztán pláne nem fogja teleírni. -
-
-
Nem tudom drivernek lehet köze játék közben szaggatáshoz?Mos egy játékkal játszok aminek a címe Amok Runner és apró szaggatások vannak játék közben,idegesítő.
-
Sz_Imre
senior tag
-
westlake
félisten
AMD Software: Adrenalin Edition 22.11.1 (build2)
(A link ugye ugyanaz, mint a build1-nél, de a letölthető telepítő cserélve lett) -
p@gabi
tag
válasz
p@gabi
üzenetére
Sikerült a végére járnom a dolognak,kicsit késve,időhiány miatt
A problémát a csm kikapcsolása,illetve ki nem kapcsolhatósága okozta a biosban
Ha kikapcsoltam nem indult a win,visszalépett a biosba,ha sikerült nagy nehezen indításra bírni,akkor meg minden visszaált a biosban alapra,így a csm is bekapcsolva maradt
Mint kiderült a rendszerpartícióm mbr volt,át kellett konvertálnom gpt be és onnantól kezdve nem volt gond a bootolás és a csm kikapcsolása
Köszönöm a javaslatokat,segítséget!
-
M.T.
senior tag
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
AMD Software: Adrenalin Edition 22.10.3 (build2)
Nyolc nappal újabb, mint a build1. -
-
DacMalac
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Sziasztok! Lehet ez a kérdés nem ide tartozik ,de azért felteszem! Témakör: játékprofilok, amiket az Adrenalinba integrálnak. Ha a játékot Steam ,vagy más rendszer alól indítom, nem az Adrenalin profilból ( szoftverből) akkor ugyanúgy társítja a játék profilját a gémhez? Vagy ez a játékprofil dolog hogy van?
-
AMDnél retardáltak dolgoznak?
Mi a tökömért hívják AMD Super Resolutionnak az egyiket a másikat meg Virtual Super Resolutionnek, az ész megáll. Egyáltalán nincs köze a kettőnek egymáshoz de a nevük majdnem teljesen megegyező, azért hogy jól összekeverjem őket. -
p@gabi
tag
@bobalazs
Köszönöm mindkettőtöknek
A hét közepe felé leszek annak a gépnek a közelébe,megnézem rajta a javasoltakat
A telepítés annak idején biztos hogy uefi volt,arra emlékszem
Azt meg hogy a gpu-z kiír ilyeneket,nem is tudtam
,ránézek arra is és majd jelentkezem az eredményekkel
-
-
p@gabi
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy melyik topikba(alaplap,cpu,vga,driver) kellene írnom a problémámmal,ha nem ide,akkor megköszönném az átirányítást is.
Adott az adaplapomon szereplő konfig.
AMD szoftverben nem kapcsolható be a SAM,inaktív a kapcsoló és azt írja ki,hogy nem elérhető.Driver az elérhető legfissebb.
Mi az amit kifelejtettem esetleg,miért nem működik nálam?
Bios legfrissebb,bekapcsoltam amit kell benne(resize bar,4g decoding),mégsem kapcsolható az amd szoftban a sam...
Volna esetleg valakinek ötlete,hogy mit hagytam ki,vagy mi lehet a hiba?
A válaszokat előre is köszi!
-
ranazjar
csendes tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Ez az amikor már mindent megpróbál az ember.
Gondoltam esetleg kevés a táp a videókarinak, a 32 giga rgbs ramnak, háznak stb.
Az egy 80+-os 750w-os fsp táp. Akkor is fura, hogy ha nem elég a rendszernek, akkor így jön ki a probléma, hogy néha recseg a hang?Most jön a kérdés, hogy keressek egy nagyobb tápot, vagy 16 giga normál memóriát? Na majd alszom rá egy párat.
-
-
-
-
vg
veterán
Sajnos semmire se jó ez sem, mellesleg ki használ home verziót? 2 ezer forint egy pro kulcs. Kizárólag a group policy editor a biztos a többi regedit haszontalan, nem adminisztrátori szint az. A do not inculde driver with windows updates és a configure automatic updates-t kell kikapcsolni és soha nem fog frissülni. Semmi. (szerk: mármint automatikusan)
-
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Pontosan,én is így szoktam és sosem zavart be másik driver felrakásával a win10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Fujifilm X
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

havi 1-2 esetben találkozom vele, de azt is tudom ez egyéni szoc problem
,ránézek arra is és majd jelentkezem az eredményekkel