- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
milenda
tag
válasz kinghaxor #7192 üzenetére
A blue-nál bejelented a márkaváltási (nem számhordozási!) igényt, néhány nappal később kapsz egy úgynevezett időablakot, ez 20-24 óra között szokott lenni. Ekkor elvileg előfordulhat, hogy a régi kártyádon már, az újon még nem vagy elérhető, de ez csak nagyon rövid ideig tart. Időnként indítsd újra a telefont. Ha azt látod, hogy a telekomos kártya nem csatlakozik a hálózatra, tedd be a blue-s kártyát, onnantól az lesz aktív. Net magától nem aktiválódik, csak ha kifejezetten megrendeled. Egyébként a Telekomnál sem, ha jól van beállítva, de neked most már mindegy.
-
milenda
tag
válasz 4Grider #7092 üzenetére
Mivel vezetékes hálózatot és más mobilhálózatot 22 Ft-ért hívok, az átirányított hívás díja viszont 24 ill. 67 Ft, az átirányítás mint szolgáltatás az én fogalmaim szerint nem ingyenes. Akkor lenne ingyenes, ha az átirányított hívásért is csak 22 Ft-ot kellene fizetni.
-
milenda
tag
Ezt az olcsó hús hasonlatot nem nagyon értem. Köszönet ztibor fórumtársnak az információért, azt hiszem, kevesen tudtuk, hogy márkaváltásra 15 napot ad a jogszabály. Mindenesetre furcsa, hogy amit két szolgáltató között 3 nap alatt kell lezavarni, azzal házon belül 15 napig is lehet vacakolni. Hát még ha 15 munkanap ez a 15 nap ...
-
milenda
tag
válasz tobias88888 #6840 üzenetére
Ha az online ügyfélszolgálaton aktiválod a World GPRS Limit opciót, 2,7 Ft/MB-ért vígan és gond nélkül internetezhetsz, az itthoni adatcsomagodtól függetlenül. Még a 4G-re is fölenged.
-
milenda
tag
Köszönöm. Elég kaotikus a tájékoztatás. Nemrég még 17,7 Ft/MB volt (World GPRS alapon), ehhez képest túl nagy ugrás a 2,75 Ft, főleg hogy pont ugyanennyi a méltánytalan használat utáni felár is. A telekom honlapja 2,7 Ft/MB-ot ír, de pl. az EU-ból haza hívásindításra Domino Fix esetén már 68,1 Ft-ot, holott ez a csomag létezése óta 25+19 = 44 Ft (a blue-nál pedig 22+19 = 41). Hamarosan kipróbálom.
-
milenda
tag
Egy fórumtársunk már felvetette a témát, de nem kapott érdemi választ, ezért én is megkérdezem. A június 1-jétől hatályos blue ászf szerint akár holnap (tehát június 15. előtt!) EU-ból 22 Ft-ért telefonálok haza és 2,75 Ft-ért kapok 1 MB-ot. Jól értem vagy elnézek valamit?
-
milenda
tag
Az adategyeztetést mindenképpen el kell végezni, különben július 1-jétől kuka a SIM. Feltölteni ráérsz a 89. napon, de egyrészt levonnak a feltöltésből 250 Ft-ot, másrészt az egyenlegfelhasználási idő az eredeti lejárat időpontjától indul, tehát ha legalább 2.500 Ft-tal töltesz, akkor is csak 9 hónapig tudod használni a kártyát.
-
milenda
tag
válasz jozsi968 #5427 üzenetére
A "rendszernek nincsenek rossz napjai"
De bizony vannak. A legutóbbi feltöltés után jött egy sms, hogy kaptam 33 perc blue irányú és 10 perc bármely irányú bónusz beszélgetést. A 10 perc bármely irányról az ügyfélszolgálat semmit sem tudott, szerintük tévedésből ment így ki az üzenet.
-
milenda
tag
válasz joelke HU #5424 üzenetére
... neten vagy telefonon a 1777-en rendeld, ott biztos azt kapcsolják be, ...
Na ez egyáltalán nem biztos. Én neten rendeltem és simán levonta a 990 Ft-ot, pedig bőven túl voltam a 90 napon. Néha rossz napja van a rendszernek, és aki pont akkor rendel, az megszívja, mint most Victoryus kolléga vagy pár hónapja én.
-
milenda
tag
válasz Herbali #4158 üzenetére
Annyi kiegészítést engedj meg, hogy az egy óra beszélgetés egy euróért csak Spanyolországba irányuló hívásokra, valamint a tartózkodási országon belül érvényes. Ha tehát Németországban vagy, német mobilokat és spanyol mobilokat tudsz hívni, de például magyart nem, minden más irányt blokkolnak.
-
milenda
tag
Még valami. Az ÁSzF szerint „A blue World GPRS Limit be és kikapcsolása díjmentes az USSD kód használatával, erről a részletes tájékoztató és a többi be/kikapcsolási lehetőség a www.bluemobile.hu oldalon található.” Ti látjátok valahol az erre szolgáló USSD kódot a honlapon?
-
-
milenda
tag
válasz Herbali #4147 üzenetére
Blue mobile honlap a május 1-jei változásokról:
Az 531/2012/EU roaming rendelet módosításáról szóló 2015/2120 EU rendeletnek való megfelelés érdekében a Díjszabásokban a roaming díjakra, továbbá a belföldi díjcsomagokra vonatkozó rendelkezésekben módosítások történtek, meghatározásra került a hívásokért, SMS-ekért valamint adatforgalmazásért a Szolgáltató által az Előfizető díjcsomagjában meghatározott belföldi díjra az Európai Unión belül roaming helyzetben felszámításra kerülő többletdíj, valamint az MMS küldés díja. A többletdíj mértéke: indított hívás: 19,1 Ft/ perc, fogadott hívás 4,3 Ft/perc, SMS: 7,6 Ft/db, adatforgalom: 19,1 Ft/megabájt. Az MMS üzenetek díja: 19,1 Ft/db. -
milenda
tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy mostantól EU-külföldre menet nem kell semmilyen adatroaming-csomagra előfizetnem? Egyszerűen használom az itthon már kifizetett adatmennyiséget 19,10 Ft/MB felárért? -
milenda
tag
Részlet a december 1-jei ÁSZF-módosításból:
A blue mobile szolgáltatásra vonatkozó rendelkezések kiegészülnek a következővel: a szolgáltatás egyenlegfeltöltéssel történő meghosszabbítása esetén a szolgáltató az előfizető által kifizetett, de az egyenlegfeltöltést megelőzően fel nem használt összeget az új előfizetői szerződéshez kapcsolódó egyenlegen jóváírja. A szolgáltató a szerződés újabb feltöltés nélküli megszűnésekor az előfizető - az Eht. 143. § (2) bekezdése szerinti elévülési időn belül előterjesztett - kérésére elszámol.
Ti értitek a mondat első felét? Milyen új előfizetői szerződésen írja jóvá?
-
milenda
tag
Én is így jártam. Amikor először bejelentettem, azt mondták, központi hiba, tudnak róla, már dolgoznak a javításán. Két hét múlva azt a tanácsot kaptam, hogy menjek be az Aradi utcába, mert csak ott tudnak segíteni. Ennek nem sok értelmét láttam, ezért néhány nap múlva újra próbálkoztam, ekkor egy blue-ügyekben járatos hölgyhöz kerültem, felvette hibára. Másnap jött egy sms, hogy a vizsgálat rendszerhibát állapított meg, az elhárítását megkezdték. Két hét múlva újabb sms, hogy a jelszó működik. És azóta tényleg. A lényeg: ragaszkodni kell ahhoz, hogy felvegyék hibára, s utána türelmesen várni. Megoldják.
-
-
milenda
tag
válasz reechyke #1107 üzenetére
A német Aldi Talk is csak németországi címmel enged regisztrálni. Idézet a FAQ-ból:
Kann ich mich auch mit Wohnsitz im Ausland bei Ihnen registrieren?
Unser gemeinsames Angebot gilt ausschließlich für den deutschen Markt, d.h. für Kunden mit einem Wohnsitz in Deutschland.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!