-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
-
Rainman05
tag
-
McLaca
őstag
Igazat adnék neked, de - sajnos - nem így történnek a dolgok.
Kétszer történt adategyeztetés az átadóval az első és második elutasítás után. Ennek ellenére a harmadik kísérletet is elutasították. Már a Blue ügyintézője is a haját tépte azon túl, hogy a Telenorosnak sem volt fogalma arról, hogy pontosan mi az eltérés, ezért csak tippelgetve írtak át adatokat, de olyan abszurd válaszokat adtak, hogy esetleg számíthat a kis- és nagybetű (ezt én képtelenségnek tartom...).
A kétkapus hordozásnál viszont nem lehet olyan, hogy nem egyeznek a címek, mivel az átadó ad ki igazolást a hordozáshoz és azon feltünteti a rendszerében lévő adatokat, az átvevő meg betű szerint azokat adja meg hordozáshoz. Épp ezért volt az jó, tévedés esélye kizárt volt (hacsak nem írt el valamelyik ügyintéző valamit, de az már nem a rendszer hibája). Mindkét hordozásomnál csak az elengedő nyilatkozatot kérték, én egy betűt nem írtam sehová semmilyen adatlapra külön.Szerk.: sőt, valószínűnek tartom, hogy elhordozási engedély birtokában az átvevő nem is töltött ki semmilyen előfizetői adatot a telefonszámon kívül, mivel az átadónál arra már be volt élesítve a váltás lehetősége, így még az adatelírás is kizárva, személyi alapján ellenőrzik az átvevőnél, hogy én vagyok-e én, és indítják a számomra a hordozást, személyes adatot meg csak a saját rendszerükbe vesznek fel. Így logikus és szerintem így is volt, csak a sok teszetosza, önállótlan ember miatt erőltették ki az egykapust, mert az milyen kényelmes. Ja, amikor működik, akkor az.
Üdv!
-
-
SztiviVander
addikt
Legalább annyira értelmeztem a hsz-ed mint te a cikket... Te gyakorlatilag ezt a részt hiányoltad és fejtetted ki: "A telekom cégek szolgáltatásainak összevetéséhez azonban az is hozzátartozik, hogy a párba állított szolgáltatók más infrastrukturális és hálózati alapokon szolgáltatva más-más költségtételekkel dolgoznak." Én meg a cikkre és a te véleménydre együtt reagáltam azt hogy ez a magyarázat a drága árakra egy baromi nagy bullshit.
-
SztiviVander
addikt
igen, bizonyára mindehol ingyen van a frekvencia csak nálunk kell fizetni érte
és adó sincs sehol csak nálunk. hogyne, ez a bullshit magasfokon. de ez a különbség akkor is megvolt ám amikor se telekom adó, se frekvenciavásárlás se más akkora extra költség nem volt amivel takarózni lehetne. akkor miért került 2x annyiba? egyszerűen azért mert nálunk ezt tök nyugodtan megtehetik. ha netán megbüntetik őket valami jelképes összegre (igen, még akár egy 100milliós büntetés -amitől már telesírják a sajtót- is jelképes összeg a bevételeikhez képest) akkor emelnek valamit és 10x-esen szedik be tőlünk. ez jó államnak bácsinak (az aktuális rablóbandától függetlenül) mert dől a lé és mégis azt mondhatja hogy ő a csúnya szolgáltatót büntette, és jó a szolgáltatónak mert ennek ürügyén mindig meg tudja magyarázni miért is annyi az annyi. amit meg nálunk így pofátlanul beszednek a cégcsoportok azok a pénzek mennek szépen az anyavállalathoz és abból a pluszpénzből bőven lehet pl a szegény csoró osztrákokat kényeztetni. birkák vagyunk, nyírnak minket, ennyi.
-
Doosa
aktív tag
Jó akkor nem értem, bár eddig azt hittem értettem.
Tehát ha én kicserélem az IMEI-met (alaplappal együtt) egy újra, amiről még nem is hallhatott a telekom, mivel nem futott át a kezükön, ha az alaplap szinte közvetlenül a gyártótól került hozzám, akkor ez az IMEI hogy lehet a tiltólistán?
-
-
joelke HU
őstag
"Netezni tudsz, mert a hagyományos sim lock nem érvényes a blue hálózatára, mivel azonos a hálózatkód."
Háát nem tudom, nálam ez sem ment. Beraktam t-s telóba. Kiírta a bluemobile nevét operátornál, és a beállításoknál hang tiltva volt és az adatot látta ugyan, de mégsem ment a net, pedig ha legalább az ment volna, akkor nem adom el a telefonom.
Mindegy most vettem egy két kártyás független buta telót azt azzal tolom 9 ft-os blueshivást, két simmel így 4 kedvencemet olcsón hívhatom.
-
St3ven
addikt
Hát, fene tudja. A gyári tárcsázót használom, és csak egy olyan alkalmazás van fent, ami távolról kapcsolatban a phone alkalmazással, a Call Meter 3G.
De mindegy, megvagyok nélküle, csak egyszerűbb lenne itt követni az egyenlegemet, mint a netes ügyintéző felületen.
Viszont most nézem, hogy a hívásátirányítás beállításaiban sem stimmel valami. Hálózati vagy SIM-kártya hibára panaszkodik, ahol a feltételeket/számokat kellene megadni. Majd ezt leokézva minden átirányítás Letiltva státuszban van. A hívásátirányítás természetesen aktiválva van a neten belépve.
-
Laza...
addikt
Ez még így OK is, csak azt nem értem, a másik kártya sem látja ilyenkor a 4G hálókat, ha ez a kártya is bent van a telóban.
Azaz hiába kapcsolom át a telót a másik kártya mobilnetjére (Voda, tehát nincs 4G), ez a kártya is csak a 3G hálózatokat látja.
Ahogy kidobom mellőle a bluemobil kártyát (tehát nem csak letiltom, mert az se ér semmit), a voda kártya rögtön listázza a 4G hálózatokat is. Na ezt nem értem. érted?
A kártyákat cserélgettem már ide-oda, az sem ér semmit. Lehet ez a 4G tiltás agyonüti? Lehet mert nem dual activ, így elvileg ez elképzelhető - csak hangosan gondolkoztam...
-
-
-
club1
veterán
Na így legyen ötösöm a lottón...
Természetesen az ügyfélszolgálatos hüleséget mondott. Futárral is működik a sim csere, viszont T pontokon tutira nem.
A Blue 440-8400-ás számán egyébként először a lakossági vezetékes csoport jelentkezett. Aztán átkapcsoltak a T ügyfélszolgálatára, ahol semmit nem tudtak a sim cseréről. De azért az ászf-re való hivatkozásom hatására a tudásbázisban megtalálta a hölgy az ügymenetet, azaz futár fogja hozni az inaktiv kártyát...
Azért itt is elég nagy szemétdomb van... -
JoinR
őstag
Egy másik T-Mobile ügyfélszolgálatnál sikerült megoldanom, jelenleg Domino méregdrága díjcsomaggal vagyok, de a számomat megtarthattam (az előfizetést tegnap mondtam fel, pár napig még élt ezek szerint). 2700-at kellett fizetnem, ez 100%-ban lebeszélhető, kaptam új SIM-et is.
Neten most megrendeltem a Domino Surf-öt, elvileg 5 napig átvehető az Allee-ban. Nem tudom elmenjek-e megnézni, mert tegnap még nem volt Dominós kártyájuk elvileg. Amíg viszont az nincs aktiválva (nem tudom hogy neten miért nem lehet az ilyet elintézni?), addig nem telefonálok 100 Ft-os percdíjakkal -
Kroni1
veterán
Értem, kösz a hasznos infókat!
Az Aldis dolog jó lehet, de sajnos vodás ami nem igazán lenne jó nekem: Azért is akarok amugy vodáról váltani többek közt az ár mellett, mert valamiért itthon nekik nincs tul nagy térerősségük, sokszor szakad meg, T-mobilos szám jobbnak tűnik, és hát ugye sokat telefonálok itthonról.
-
aicon
senior tag
Én (és úgy tűnik nem csak én) ezt másképp értelmezem.
Egy felsőbb vezető válasza az volt a mai napon, hogy nem kizáró ok magyar lakcím nemléte.
Kipostázzák az ügyfélnek az általa megjelölt levelezési címre a szerződés kötéshez szükséges formanyomtatványt.Ennyit kellet volna csak tudnia az ÜFSZ-nek...az okoskodókat pedig inkább mellőzzük.
Az más dolog, hogy osztrák barátom magas ívben tesz már rá....
Vodánál vett egy prepaid SIM-et, minden gond nélkül. -
zichie
senior tag
Ha kártyát cserélsz, majd visszateszed a "T"-s kártyát, akkor áll vissza wnw-re. Nekem legalább is ekkor csinálta.
Két kártyás telóm van, a második kártya csak netre és (fvd) voip hívásra van. Az első kártya telenoros, de ezt csak 2g hívás fogadásra használom, a második egy domino web. Az utóbbi esetén gondolkozom, hogy maradjak a "T"-nél, vagy menjek át a Blue-hoz? A Blue is csak netre (és voip-re) lenne használva. 133 MB/hó jónak tűnik, mert 60 napig ingyenes. Utána 90 napig vissza a Domino Web (akció nélkül), majd megint ismét 60 napig Blue Net M akciósan ingyen. Ez lenne a terv. -
zichie
senior tag
Nálam "T"-s mobilnettel "internet" apn beállítással nem natol.
Ha parancssorban kiadom az "ip addr show rmnet0" parancsot, akkor egy 149.*.*.* kezdetű ip címet látok. Ugyan ezt az ip címet látom a whatismyipaddress.com és az azenipm.hu oldalakon. Ebből gondolom, hogy nem natol.
Ezek szerint mégis különbözik a "T" és a Blue féle net, mert az utóbbi natol. -
gtasystem
őstag
nekem azért egy picit furcsa ez a "véletlen baki elmélet"..
amúgy másnak is feltűnt..egy mobilszolgáltató és nem tudja mit árul?
és összesen 6 telefonuk van, tehát nem egy armada, a szórólapon meg LED vaku is szerepel, a többin már nem..és pont karácsony előtt..és még véletlenül sem rosszabb a speckó hanem jobb..szóval ez nekem így gyanús.. -
Midway
senior tag
Nem csináltak piac kutatást? Hogy mennyi kártya fogy majd?
Bocsánat, de ez nem az én hibám. Nem mondta senki , hogy 100e darabot rendeljenek.Annyira meg nem ritka már a mikro sim , hogy ne lehessen választani.
Ezt úgy érzem akkor sem nekem kellene megoldani hanem a szolgáltatónak.
-
Yonderboi
csendes tag
-
GeoPhoto
tag
Na, mondjuk ezeket sem venném meg, de tény, hogy sokaknak ez is pont elég.
Nekem azóta van rendszeres használatban a telefonom mióta Androidra váltottam, mert előtte alig telefonáltam, SMS meg még ritkábban, most meg szinte mindent azon csinálok, van, hogy az asztali gépet már be sem kapcsolom...
-
GeoPhoto
tag
Ja, hát ha tényleg minden díjcsomag első 2 hónapja akciós, akkor 3x lehet eljátszani, de mondjuk a 33MB azért nagyon karcsú. Hát esetleg nyaralásra jól jönne a 790-es csomag, utána meg a 90Ft-os 133MB. Később már nem buli, mert a Domino net az sávos, és az első 100MB csak 500Ft, 250MB-ra bővítés meg +500Ft Blue-nál meg 1000-ért csak a 133MB-os van.
Azt hiszem, hogy ha megjön az új telóm, akkor veszek egy Blue kártyát és azon gyakorlom a micro SIM-re vágást
Köszi a kiegészítést, majd kipróbálom, végülis túl sokat nem veszíthetek
-
GeoPhoto
tag
Nem csak egyszer lehet a kedvezményes periódust aktiválni? Az apróbetűsben ez áll:
A kedvezményes időszak az adott díjcsomag aktiválásától számított első két időszaki díjra vonatkozik. A kedvezményes időszak letelte után a blue Net S, M és L díjcsomagok hatályos Díjszabás szerinti időszaki díja fizetendő.
Ha tényleg van valami trükk amivel az működik amit írtál már most megveszem, nem várok a következő telefonomig
Aktív témák
Hirdetés
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest