- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Nokia 808 PureView - kamerás béta
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
Egy ember nevén lehet több kártya is?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
nightshadow
veterán
válasz enginev3.0 #798 üzenetére
Itt a fórumon is írták, hogy mennyi hülyeséget mondtak az ügyfélszolgálatosok. Én előbb hiszek egy írásos ászf-nek.
-
válasz nightshadow #797 üzenetére
Telefonon mondták hogy el kell küldeni a kitöltött papírt és kész, nem kell személyesen.
(#796) djcir@ Ezeket megtaláltam, de sajnos nem tudom melyik kell nekem, egyiknek sem az a neve hogy adategyeztető
-
nightshadow
veterán
válasz enginev3.0 #795 üzenetére
Csak az ászf-et kellett volna megnézni:
2.3.8.2. A Szolgáltató a blue mobile Előfizetői Szerződést akkor tekinti véglegesnek, ha az ügyfél a szóbeli szerződéskötést a számára küldött aktiváló kód visszaküldésével megerősíti. A kódot az adategyeztető levél tartalmazza, melyet a Szolgáltató postai levélben juttat el az Előfizető számára. A kód visszaküldése USSD kód segítségével történik (*110*kód#). Adott napon maximum 5 alkalommal tud az Előfizető a kód visszaküldésével próbálkozni, amennyiben azonban 5 alkalommal rossz kódot adott meg, akkor a következő nap próbálkozhat ismét.
Amennyiben az ügyfél az adategyeztető levélben megadott határidőre nem küldi vissza az adategyeztető kódot, akkor blue mobile SIM kártyája letiltásra kerül. (A megadott határidő az adott szerződés aktiválásától számított 15 nap). Ebben az esetben a szerződés megerősítésére csak személyesen, az Aradi utca 2-4. szám alatti személyes ügyfélszolgálaton van lehetőség. -
djcir
tag
válasz enginev3.0 #795 üzenetére
::::::::::::::::::::::::::::::---========="Már a jövő sem a régi"=========---::::::::::::::::::::::::::::::
-
Ha nem lett aktiválva a postai úton kapott levéllel a simem és most le van tiltva akkor milyen papírt kell kitölteni bementem lidl-be ott azt mondták telefonáljak, felhívtam ott meg hogy lidl-ben kell, vagy le is lehet tölteni a nyomtatványt, de hol találom neten?
Adategyeztető papír
-
-
kano
nagyúr
De akkor minek van ott a szállítási cím? H*lye banda...
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Ma hozta volna a futár a simkártyát. Természetesen rossz címre vitte. Meg volt adva egy kiszállítási cím és egy állandó lakcím, természetesen az állandó lakcímre küldték és nem a kiszállítási címre.
Mi jöhet még???„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Akkor ez lesz az. Először érdeklődtem.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
1430
senior tag
És egyébként korábban már érdeklődtél a márkaváltási ügyed felöl, vagy most először?
Mert az írásos dolgok a Back Office-ra mennek, és velük nem lehet telefonon egyeztetni, csak írásban. Azért kérdeztem, hogy először érdeklődtél e, mert legfeljebb egy erre rendszeresített felületen rákérdeznek, amire napi rendszerességgel válaszol a BO, és azt tudja ellenőrizni a következő ügyintéző.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
Iomega
addikt
Na ja, de azért példás, hogy szinte azonnal felvették, minden esetben.
#782) djcir: Most kipróbáltam, és szerencsére nálam nincs ez a jelenség. Végig tudtam csörgetni a számomat, és akkor sem kapcsolt be a hangposta, ha kikapcsolva volt a telefon, akkor az automata bemondta, hogy próbáljam később a hívást megismételni.
Szerintem is a telefonodat kellene beállítanod, hogy ne induljon el a hangposta.[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
kano
nagyúr
Az lett volna a csúcs, ha egy sima belépésnél sem menne minden simán.
-
djcir
tag
Valakinek sikerült kikapcsolni a hangpostát?
Kikapcsoltam a ügyfélközponton keresztül mos honlapon keresztül is és ugyan ugy bejelentkezik.::::::::::::::::::::::::::::::---========="Már a jövő sem a régi"=========---::::::::::::::::::::::::::::::
-
kano
nagyúr
Úg yérzem, hogy az összes "szolgáltató" egy vicc. Csak tudnám, hogy akkor miért is fizetek, ha nincs ügyfélszolgálat sem, a percdíjak 3-4x-esek az EU-hoz képest, stb.
Na mindegy. Le kell lépni ebből az országból, mert ennek, itt, így vége...[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Igen, dolgoznak kezdők a T-Mobile telefonos ügyfélszolgálatán is. Ettől van jóval gázosabb üfsz is a hazai mobilszolgáltatóknál. Ha pl. 30 perceket szeretnél várni egy dilettáns ügyfélszolgára, hordozz a bugyikék propelleresekhez. Ehhez képest te a 8 perceddel el vagy kényeztetve...
-
kano
nagyúr
Ezek tényleg ennyire dilettánsak?
Felhívtam a BM ügyfélszolgálatát és 8 perc alatt nem sikerült megondaniuk, hogy hogyan áll a márkaváltási kérelmem. Egyáltalán azt sem tudta, hogy mi az a márkaváltás, állandóan számhordozást említett. 8 perc után visszavette a vonalat és azt mondta, hogy még kéri a türelmemet...
Letettem...
Ez egy vicc... Úgy érzem rossz lóra tettem. Ahogy szokták mondani sz@rt a f*sra cseréltem.
Le lehet állítani ezt a márkaváltási kérelmet?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Iomega
addikt
válasz enginev3.0 #774 üzenetére
Lidl-ben kell kérned egy nyomtatványt, azt ki kell töltened, de a boltban elmondják pontosan mi a teendő.
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
-
1430
senior tag
válasz enginev3.0 #772 üzenetére
Azt legfeljebb akkor kell, ha már regisztráltattad a nevedre a számot, de nem küldted vissza 15 napon belül a postán kiküldött kódot.
Ha még nem is regisztráltál, akkor arról a számról fel kell hívni a +3630/440-8700-ás számot, ahogy az a SIM-hez kapott tájékoztatóban is le van írva...
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
-
1430
senior tag
válasz enginev3.0 #770 üzenetére
Talál hálózatot, már csak azért is, mert arról a számról kell felhívni az aktiváló vonalat.
-
Még régebben vettem egy kártyát, sajnos a telefon nem vitte mert nem volt független így nem is aktiváltam a kártyát azon a módon amit levélben küldtek. Viszont ha most belerakom egy független telefonba akkor talál hálózatot csak kiírja hogy korlátozott vagy nem enged hívni?
-
hr2
őstag
2013. március 1-jétől hatályos változások (új szolgáltatás, díjcsökkentés)
Felhívjuk előfizetőink figyelmét, hogy a 2013. március 1-jétől hatályos ÁSzF szövege az elektronikus hírközlésről szóló törvény (Eht.) 132. § (6) bekezdése alapján a hatálybalépés napjáig módosulhat.
Pontos utalás az Általános Szerződési Feltételek módosított rendelkezéseire:A Szolgáltató új SMS önkiszolgálót vezet be +3630/440 8400 számon. Az önkiszolgáló számra küldött SMS díjmentes. blue mobile Díjszabás 4. pont
A 13688 rövid hívószámhoz tartozó adományvonal elnevezése módosításra kerül. Új elnevezése: "Hello holnap Adományvonal". -
hr2
őstag
Mi változik Március 1.-től?
Lehet tudni? -
Iomega
addikt
Ezek szerint ezt nem olvastad.
Azért köszönöm a segítőszándékodat!
Prímán működik.Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
cocka
veterán
Na így elöljáróban 3 dolgot próbálnék meg.
1.
ANNONIM SZÁM SZOLGÁLTATÁS: (CLIR)aktiválása *31# [SEND]
állapot lekérdezés *#31# [SEND]
törlése #31# [SEND]
HA AZ ANNONIM SZOLGÁLTATÁS AKTÍV,
de ki akarjuk iratni számunkat: *31#TEL [SEND]
HA AZ ANNONIM SZOLGÁLTATÁS NEM AKTÍV,
de nem akarjuk kiiratni számunkat: #31#TEL [SEND]
2. *111*502# [SEND]
3. Internetes felületen, ha van rá lehetőség, akkor engedélyezd a szolgáltatást.
-
Iomega
addikt
Na működik a Blue Mobilos kártyám. Egy a kérdésem, hogy miért ismeretlen hívóként jelenek meg másnál.
Hívtam az automata tudakozót, ott csekkoltam a hívószámkijelzést, és aktív. A telefonban sincs rejtve a szám, tehát nem tudom, hogy miért nem jelenik meg másnál a számom?
Valakinek tippje?Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
ottoyes
senior tag
válasz Rodzser Mór #757 üzenetére
Sajna hiába használják ugyanazt a hálót..mármint T és Blue,nem számít hálón belülinak a másik hívása.
Ottoyes
-
-
ottoyes
senior tag
-
club1
veterán
Nálam is begyűjtötték az első fekete pontot... Hatalmas akció, hogy mind a 20e előfizető tud egymással 33/333 percet ingyen beszélni 30 napig egy feltöltést követően... Ráadásul véletlenül sem írták le a "csak hálózaton belül" szöveget, nehogy egyből feltűnjön a dolog. Nesze semmi, fogd meg jól.
-
I83
csendes tag
A szórólap szerint hálózaton belül érvényesek az ajándék percek:
"2013. február 1-től március 31-ig történő 1500-4900 Ft közötti feltöltés esetén 33 percet, 5000 Ft-os és afeletti feltöltés esetén pedig 333 percet ajándékozunk Önnek, amelyet blue mobile-os családtagjaival, ismerőseivel folytatott beszélgetésre használhat fel belföldön, a feltöltéstől számított 30 napon belül! Meglévő és új ügyfeleinknek is!"
-
timea1991
tag
Február 1től március 31 ig belföldön
-
timea1991
tag
Születésnapi akció 1500-4999 ft feltöltésig 33 5000 ft feltöltés felett 333 ajándék perc
-
Iomega
addikt
Most 1000, vagy 1700 Ft a sim kártya?
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Bocs, ha láma a kérdés. Át szeretném vinni a vitamaxos számom a bluemobilhoz. Van még rajta pár ezer Ft, számhordozásnál ez az összeg átmegy a Blue-hoz?
-
szilard28
aktív tag
válasz nightshadow #739 üzenetére
Mert nálunk szedik be az extraprofitot, amit az osztrákoknál elveszítenek.
-
nightshadow
veterán
Melyik a legolcsóbb mobil-percdíj? [link]
Ez ami nálunk elképzelhetetlen, csak nem tudom, hogy miért? "1000 perc, 1000 SMS és 1 GB internet a szomszédos Ausztriában combos 7,5 euró, azaz 2.150 Ft havonta."
-
club1
veterán
A jogszabályokat nem lehet úgy értelmezni, ahogy akarjuk (legalábbis a többségüket nem). Ha az igénybejelentés postai úton történik, akkor a bejelentés pontos időpontja a beérkezett levél iktatásának napja. Vicces és nagyon szomorú is lenne, hogy ha az ügyintézési határidők (akár az államigazgatásban is) akkor kezdődnének, amikortól érdemben elkezdenek foglalkozni az ügyekkel.
-
sifarr
senior tag
Abból a szempontból problémásak, hogy az új sim kártyát futárral, a számhordozás elindítása után küldik.
A blue-s számhordozás menetét csak a honlapjuk információi alapján ismerem.
De úgy gondolom, más mint a többi, mert nem ügyfélszolgálaton kell elindítani.Vodáhot, Telenorhoz hordozásnál bemész az üzletbe, megadsz minden adatot, aláírsz, odaadják a simet is. A határidő innen indul.
Blue-nál felhívod az ügyfélszolgálatot, kitöltöd, feladod a papírokat. De nem ekkor indul a határidő.
Hanem akkor, amikor a papírok eljutottak a T-hez, és a T leellenőrizte megvannak-e szükséges adatok, nincs-e az igénylő tiltólistán, stb. És a T is aláírja, mert ekkor jön létre a szerződés kettőtök között.
Fax, e-mail esetén, ha nincs probléma, ez akkor is pár óra. Olyan, mint amikor sorba kell állni és várni kell egy pl. telenoros boltban. Én pl. a két hónapos hordozásomkor több esetben is vártam és vártam. És ez sem számítódott be a két napba.Ez az ügymenet lassabb, mint a közvetlen üzleti. Ahogy az internetes vásárlás is lassabb annál, mintha bemennél a boltba, megvennéd, kifizetnéd, megkapnád.
Az meg természetes, hogy csak akkor adják át a simet a futárnak, amikor az átadó megadta a számhordozásra az engedélyt. Ha nem sikerülne a hordozás, mit érne az a sim?
Nálam 2 hónapig volt egy T-s sim, csak épp a Telenor hibája miatt semmit sem ért.Ha a szükségszerű és nem jogszabályellenes többlet idő nem tetszik valakinek, akkor vagy ne ragaszkodjon a számához, vagy ne válassza a blue-t.
-
sifarr
senior tag
válasz szilard28 #733 üzenetére
nagyságrendekkel több problémát olvastam itt a Blue-hoz történő hordozásról, mint más szolgáltatókhoz.
Hát persze, ez természetes. Ez a blue topic, itt nem sok problémáról olvashatsz a telenyomorral vagy a vodkával kapcsolatban.
Olvasd a pl a Telenor topicot. Ott nagyon kevés blue-s problémáról írnak. -
ggggg5
csendes tag
válasz szilard28 #715 üzenetére
T van hogy hogyan nevezzük az nem érdekes. Viszont azt hittem a BM virtuális akármi de nem. Csak viszonteladó. BM üfsz mindent elsz@r, nekem a kódos levelet nem küldték, ezért napokig le voltam tiltva.
A vodáról vagy telenorról függetlenített mobilok se tudnak felcsatlakozni BM hálózatra? -
club1
veterán
Abból a szempontból problémásak, hogy az új sim kártyát futárral, a számhordozás elindítása után küldik. Így pedig képtelenség betartaniuk a 2 munkanapot, hiszen a futár beiktatása a rendszerbe önmagában 2 napot jelent. De gondolom majd ezt átdolgozzák, ha megjelennek a megélhetési számhordozók...
-
sifarr
senior tag
válasz szilard28 #730 üzenetére
én a más szolgáltatótól a Blue-hoz történő hordozásról írtam, ami itt visszolvasva is egyértelmű, hogy régen nagyon szar most meg már csak egy kicsit szar, de a határidőket egyértelműen túllépi.
Régen mindegyik számhordozás szar volt. Én 2 hónapig hordoztam telenortól T-hez. Pedig miden adat, számla rendben volt.
Szóval a máshonnan blue-hoz hordozás nem hiszem, hogy problémásabb lenne mint a többi szolgáltatónál.
Én ebben a topicban inkább olyan panaszokra emlékszem, amikor a T-től blue-ra váltás húzódott el.
Ami bizony nem érdeke a T-nek. -
sifarr
senior tag
válasz szilard28 #720 üzenetére
1. számhordozás nem működik normálisan.
...
az első 2 jogszabálysértő
Az első nem jogszabálysértő.
Pont azért, amit te írtál. Miszerint a blue nem önálló cég, szolgáltató, hanem valójában csak egy tarifa, egy brand. Pont, mint a Red Bull volt vagy a djuice.
Viszont épp ezért a T megtehetné, hogy nem engedélyezi a "számhordozást", ami valójában nem számhordozás, hanem csak tarifaváltás sim-cserével megspékelve. Tehát itt szó nincs jogszabályba foglalt számhordozási kötelezettségről.
A T - valószínűleg, szerintem - csak azért adja meg ezt a "számhordozási lehetőséget", mert ha valaki mindenképp át akarna váltani mondjuk dominoról bluera, akkor ezt két lépésben ki tudja kényszeríteni. Áthordoz telenorra vagy vodára és 30 nap múlva vissza a T-hez a blue-ra.
Ezt a kétszeres számhordozás viszont a T-nek is pénzbe kerül, tehát egyszerűbb lehet a jelenlegi megoldás.
Lehet, hogy a gyakorlatban nem kapkodják el a váltást, de a végén megcsinálják.
Viszont erre a váltásra nem a számhordozási jogszabályok vonatkoznak, hanem csak az aszf. -
őstag
válasz szilard28 #725 üzenetére
Úgy értettem, hogy minden nap egy számhordozást elindítani. Jelenleg 1.000 forint a blue-s sim, 250 forint a tesco-s sim, a 20+20 sim 25.000 forintba kerül, ezért 20 hordozást tudok indítani. Ha ötöt 2 nap után váltanak át, akkor már pénzemnél vagyok, de ha tényleg lassúak akkor pl. 10 késedelmes számhordozásnál már 18.750 forint nyereség van. Ráadásul a blue sim-en 600 forint rajtamarad, amit pl. lottóra, parkolásra is el lehet költeni.
Persze csak elméletben vetettem fel a lehetőséget, végülis ez egy fogadás: 1.250 forintos téttel 3.750+600 forintot lehet nyerni, vagy 650 forintot veszíteni (1.250-600).
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Lehet. A tescoval az a gondom, hogy aki prepaid csomagokat használ, jellemzően keveset, azaz alkalomszerűen beszél. Így viszont rá van kényszerítve, hogy a feltöltést követő 30 napban legalább 34 percet beszéljen, majd a rá következő egy hónapban is kb. pont ennyit ahhoz, hogy ki tudja hozni a 29.5 Ft-os percdíjat. Tehát éves szinten minimum 12000 Ft-ot tölteni kell. Mindeközben pedig az átlagos magyar prepaid felhasználóra évi 2-3 feltöltés jut (ráadásul ezek is jellemzően csak átlag 3000 Ft környéki feltöltések). Kicsit is gondolkozó ember tehát nem számol 29.5 Ft-os percdíjjal, az átlagos prepaid felhasználó percdíjai ui. a tesconál 40 Ft fölé jönnek ki.
[ Szerkesztve ]
-
szilard28
aktív tag
"Ha nekik megéri a lassúság miatt 5.000 forintot kifizetni, akkor napi 1 hordozás esetén is meglenne a havi 100.000 forint."
pont a lassúság miatt nem jön össze a napi egy, meg amúgy is valami 2-3 nap a határidő.
de próbáld ki, havi 10 ezer összejöhet, persze számold mellé azt az időt, amíg levelet küldesz a NMHH-nak.Nem tudom hogy van-e korlátozva az előfizetés fejenként, ha igen akkor szerezz családtagoktól meghatalmazást, és egyszerre hordozz 10 sim-et. Vagy szerzel 100 strómant, így 1000 simmel is nyomathatod Csak akkor van gond ha véletlenül sikerül, mert akkor nincs kötbér, de te fizethetsz
-
gtasystem
őstag
nekem az utóbbi napokban már ketten is mondták hogy nem tudnak elérni..nem kapcsolható, pedig be voltam kapcsolva..tapasztalt valaki ilyet?
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
őstag
Nem 2 havonta kell tölteni a Tesco-st? Pl. 2.000 forintot rátölt valaki, az első hónapban lebeszéli a bónusz 2.000 forintot, 2. hónapban a feltöltött 2.000 forintot. A duplázás miatt reklámozzák 29.50 forint / percdíjjal, de valójában mindig 59 forint a percdíja. Számszakilag mindegy, hogy 4.000 / 59 = 2.000 / 29.50, csak utóbbi jobban hangzik a reklámokban (mától újra 1+1 sim kártya akció van náluk).
Megélhetési számhordozásból vajon mennyit lehetne összeszedni? Minden szolgáltatónál a legolcsóbb sim kártyát megvenni, és áthordozni folyamatosan a Blue Mobil-hoz. Ha nekik megéri a lassúság miatt 5.000 forintot kifizetni, akkor napi 1 hordozás esetén is meglenne a havi 100.000 forint. Ha ezt havi 20-50 ember eljátszaná (2-5 millió forint), akkor lehet összekapná magát az ügyfélszolgálat.
-
club1
veterán
válasz szilard28 #720 üzenetére
Ezeknek mi köze a BueEasy csomaghoz? Ezek egytől-egyig ügyfélszolgálati tevékenységgel kapcsolatos problémák. Mit csodálkozol, az új előfizetőik fele volt T-s. Így én is lassú lennék a helyükben. Persze ők cseszték el, nem kellett volna ez az egész mizéria, egy csomó embernek jó a Dominó is, akinek meg nem, az mehet vitagagyizni, praktikerezni, meg a tescóba havonta feltölteni, hogy ne 58 Ft legyen a percdíj.
-
szilard28
aktív tag
1. számhordozás nem működik normálisan.
2. hivatalos levelekre basznak válaszolni.
3. telefonos ügyfélszolgálaton is dilettáns barmok ülnek.az első 2 jogszabálysértő
hr2: pontosan nem emlékszem, de 2 héten belül biztosan, bőven lesz idő visszaküldeni a kódot.
[ Szerkesztve ]
-
hr2
őstag
A telefonos aktiválástól számítva kb. hány nap mire megérkezik a véglegesítő kód (levél) ?
Mik a tapasztalatok?
(múlthét csütörtökön aktiváltam telefonon a kártyát)
-
szilard28
aktív tag
egy szóval sem mondtam hogy jobb, csak arra világítottam rá, hogy sokan hiszik ezt, és a Magyar Telekom is ezt próbálja sugallni. Nincs olyan hogy T meg Bm alkalmazott, ahogy az előző hozzászóló kérdezte.
a probléma ott van, hogy a MT Nyrt nem tartja be a hatályos jogszabályokat, különösen a BlueEasy díjcsomagra előfizetők tekintetében.
-
club1
veterán
válasz szilard28 #715 üzenetére
És szerinted jobb két külön cég mint egy? Vagy nem értem, hogy ezt miért írtad... Nem tök mindnegy, hogy létrehozok néhány alkalmazottal és fejessel egy céget, ami viszonteladja egy távközlési szolgáltató az adott cégnek létrehozott szolgáltatásait, vagy ugyanezt maga a távközlési szolgáltató teszi?
-
szilard28
aktív tag
-
ggggg5
csendes tag
válasz szilard28 #704 üzenetére
Ezt cáfolnám, nem imei alapján tilt a T, mert akkor a másik 2 T-s telómmal se menne a BM, de megy.
Egyszerűen valahol rossz a rendszer és a T-nek nem érdeke a javítás és ezek szerint a szerződés se kötelezi rá. Azt is el tudom képzelni hogy a BM nem is tud erről a dologról, hisz a T emberei veszik fel a telefont az ügyfélszolgálaton. Nem tudni milyen szinten van a BM-nek embere a rendszerben. Aki ezért búcsúzik a BM-től az több %-ot lehet (én is ide tartozom).
[ Szerkesztve ]
-
aicon
senior tag
Tudja-e valaki, hogy vásárlás után mennyi időn belül kell aktiválni? Egyáltalán van valami időkorlát?
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
1430
senior tag
válasz #02683648 #711 üzenetére
Akkor meg kellene próbálni töröltetni a korábbi "Domino" regisztrációt. Ezt kérheted a blue mobile számon is vagy a T-Mobile ügyfélszolgálattól. Nemrég volt egy ilyen ügyünk, ahol ráadásul az ügyfél még a Vodafone-hoz is elvitte a számát, és onnan ment blue mobile-hoz, és a kivizsgálás eredménye az lett, hogy a Domino időszak beli My T-Mobile regisztráció okozta a hibát. Mondjuk azt nem tudom, hogy ez megoldotta e a problémát, mert erről visszajelzést már nem kaptam.
-
törölt tag
Bocsánat a késői válaszért:
Igen, havidíjas volt a T-nél a hordozás előtt.
Eredetileg (2009 szeptember előtt) meg Domino Net csomag volt asszem (ilyen mobilnetes modemhez volt a szám amit valamelyik áruházban vettünk csomagban, csak azért kezdtem el fő számként használni mert jó száma volt - ABC-DEDE formájú) -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Rokonoméknak van T-vezetékes előfizetésük, amiben van x perc ingyenes hívás belföldi vezetékes és T-Mobile irányba.
Azt meg tudjátok mondani, hogy a Bluemobile irányába is ugyanez az ingyenesség fennáll, azaz olyan mintha T-mobile számot hívnának? (Mivel 30-as ill. T-mobile hálózatot használ a Bluemobile.)
-
-
cocka
veterán
Olyan nincs, hogy egy aktiválatlan kártya nem enged fel a hálózatra! Különben hogy tudnád aktiválni? Eleve adategyeztetés miatt fel kell hívni egy telószámot. Hogy hívod fel, ha nem tudsz feljelentkezni a kártyával a hálózatra? Sehogy.
A tiltott kártyát persze hogy nem engedik fel. Vagy tiltott vagy lejárt.
-
ottoyes
senior tag
Jólenne tudni a választ..sajnos az én Desire-ém sem viszi a Blue karit..igen,T-re zárt teló.Szerintem a sim vmi spéci,mert a teló csak hálóra van zárva.Úgy viselkedik,mint a még aktiválatlan,vagy tiltott kártyák.Előbb-utóbb úgyis találok rá vmi megoldást.
[ Szerkesztve ]
Ottoyes
-
ggggg5
csendes tag
Érdekes probléma.
Mint azt 8HAA-val megbeszéltük pontosan ugyanolyan telónk van ugyanaz a firmware is, egyetlen dologban különbözik:
hogy 8HAA csatlakozni tud a Blue hálózatra én pedig nem. Vagyis most már van még egy különbség hogy az enyém már nem T-függő és lehet telefonálni minden hálózaton (bluet kivéve). Kiírja hogy blue mobil de nem elérhető és hívásindításnál csatlakozási hiba. Azaz elfogadja blue simet de csatlakozni azt már nem. Ötlet valakinek? Szerintetek ez hogyan lehetséges? -
DS39
nagyúr
válasz enginev3.0 #700 üzenetére
a turbo sim arra jó hogy a függő telefont átverd, de neked a hálozatot kellene, azt nem fogod tudni, a T letilt imei alapján.
Blue Mobile gyári független telefonnal működik, ill. más szolgáltatótól vett és függetlenített telefonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Iomega
addikt
válasz enginev3.0 #700 üzenetére
Szerintem azért nem vált be, mert a turbo sim, inkább a régebbi telefonokkal kompatibilisek.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Macska topik
- Sí, sielés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- EAFC 25
- További aktív témák...