- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Android szakmai topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Blue Mobile
Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Amugy használ valaki VOIP szolgáltatást? igencsak megéri, nincs havidíja, feltöltesz mondjuk 10eurot, és használod amig van belőle.. Ha alkalmas a telefonod rá, akkor Wifivel otthonról vagy kávézóban, stb. is megy, tehát még ha nincs mobilneted akkor is megéri, és így nem a számládról ketyeg a pénz, hanem a jóval kedvezőbb, 1-2-3Ft-os percdíjjal lehet beszélni. Logouton olvastam róla egy cikket, a szerző pont Blue kártyával használja, én is használom már egy ideje, akár a hó végére már belassított mobilnetemmel is tök jól tudok beszélni rajta..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Értem, kösz a hasznos infókat!
Az Aldis dolog jó lehet, de sajnos vodás ami nem igazán lenne jó nekem: Azért is akarok amugy vodáról váltani többek közt az ár mellett, mert valamiért itthon nekik nincs tul nagy térerősségük, sokszor szakad meg, T-mobilos szám jobbnak tűnik, és hát ugye sokat telefonálok itthonról.
-
club1
veterán
Térerő gondok nincsenek ennél a szolgáltatónál csak ott, ahol nincs Telekom térerő sem (kevés ilyen hely van az országban).
Ami gondot szokott jelenteni, hogy az elmúlt 3-5 évben eladott T függő telefonok le vannak tiltva a hálózatban. Ezek unlock-olva sem tudnak a Blue hálózatára feljelentkezni. Természetesen a többi szolgáltató függő telefonja sem tud, de azokat függetlenítve, gond nélkül tudják használni ezt a hálózatot.
Javaslom azonban, hogy várj még egy hónapot, mert meg fog jelenni az Aldi Mobile Magyarországon (a Vodafone hálózatán). -
Kroni1
veterán
Sziasztok! A Vitamax kártyámhoz tartozó számomat szeretném áthordozni a remek percdíjak miatt a Blue-hoz. Egy telefonboltos srác viszont ma azt mondta, hogy valamiért a Blue mobile kártyáival több - nem a Blue-nál vásárolt - telefon esetében előfordul, hogy nincs rendesen térerő.. Ez mennyire lehet igaz?
[ Szerkesztve ]
-
zoetsa
tag
Mert nem is kell, az első hívással aktiválódik.
Akkortól, AMIKORRA mondták.
(Kivéve persze, ha elcseszik.)
De elvileg pontosan tudtad, mikor élesítik. A futáros csomagba tesznek időpontos papírt is, eleve csak akkor küldik a simet, ha van hordozási engedély, akkor szoktak telefonálni is, h mikor kapcsolják át. De ha meg azt mondták, h majd később közlik az időpontot, akkor meg végképp nem értem, mi bajod, hisz csak meg kellett várni.
Az Alap Net infói részletesen ott vannak a honlapon.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Na fél nyolckor aktiválták. Sikerült kikapcsolnom a hangpostát is.
Azt írja, hogy a Blue alapnet csomagban vagyok: Időszaki díj ( 30 nap ): 0 Ft
Viszont van valami percdíj, használati díj mert arról nem nyilatkoznak.Meg elméletileg megújúl. De az akkor is 0 Ft lesz?
Valószínüleg nem fogom használni. De nem zavar ha van, akkor hogyha nem vonogat le pénzt.
-
mzso
veterán
Gondolom hétvégén már nem fogják aktiválni a SIM-emet, ugye? Ma kaptam meg csak...
A szerencsétlen futárcégnek harmadjára sikerült szállítani a kártyát, mert kétszer "csomag kézbesítése sikertelen " Gyanítom b@szott eljönni a futár egyeztetés nélkül (mivel a régi kártyám már lejárt)
Most meg húsvét is lesz. Ehhh. Jó ha egy hét múlva lesz telefonom.
-
Iomega
addikt
Nos, utánaérdeklődtem a Blue Mobil ügyfélszolgálatán is, és azt mondták, hogy nincs ilyen jellegű korlátozás, amennyiben aktív a kártya, abban az esetben hívhatnak külföldről, és nincs költsége.
A kártyám rendben van, nincs korlátozva külföldi hívásoknál. Lehet, hogy mégis az amerikai szolgáltatónál van(volt) valami, majd kiderül.Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Iomega
addikt
válasz _csocso_ #1175 üzenetére
Tegnap hívtak Amerikából, de nem csöngött ki a telefon, viszont a hívó más 30-as számot is próbált, és azt gond nélkül tudta hívni, csak az enyémet nem, többszöri próbálkozásra sem. Arra gondolok, hogy mivel le volt fogyva az egyenlegem, és "mondjuk a hívott fél is fizet", ezért nem tudott felhívni, mert nem állt rendelkezésre összeg az egyenlegemen.
Ezt muszáj lesz kideríteni, mert ez így nem olyan jó.
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Amerikából hívnak, mennyit von le a szolgáltató percenként?
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
zoetsa
tag
Ma hívtak, és az azért javukra szól, h az ügyfélszolgálatosok nagyon kedvesek, készségesek , h igen, látja, h egyszer már volt próbálkozás, és sajnálja, meg köszönik, h kaptak még egy esélyt . Elvileg jövő hétre meg is van az időpont... Nofene, még a végén működő bm-om is lesz???
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Kösz a válaszokat!
Akkor szerintem a 6300-asommal nem lesz baj. 2008-as.@club1
"Tudomásom szerint a régi készülékeket nem kell, mert a hálózatkód ugyanaz."
Akkor még egy problémával kevesebb. -
-
mzso
veterán
Jól nézem, hogy a régebbi készülékeket nem szűrik? Az enyém van vagy 6-8 éves.
Gondolom ettől még függetleníteni kell a telefont. -
zoetsa
tag
Na, adtam nekik még egy esélyt. Úh lesz bm, ha a hordozást nem cseszik el megint.
Mondjuk, elég bénán indult, mert bementem a samsungos üzletbe, és a srác még a kérdést sem értette, nemh a választ tudta volna...
-
mzso
veterán
válasz Fecogame #1166 üzenetére
Bank automatáról?
Töltött már valaki OTP Direkt-ről?
"2500 Ft-tól adja meg az egy évet, alatta csak ~180 napot."
Tuti?
Áh az on-line bankkártyás résznél megtaláltam: Rendelkezésre állási idő: 2500-10.000 Ft közötti feltöltés esetében a feltöltést követően 366 nap.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Fecogame #1164 üzenetére
És akkor hogy alakul a Rendelkezésre állási idő?
Ha mondjuk 2500-ra (OTP web bank) +366 nap lenne az nekem igencsak megérné mert keveset hívok. Folyton csak azért töltöm fel mert lejáróban van.Veszem észre. A honlapos feltöltésnél nincs megszabva, hogy mennyivel növeli a rendelkezésre állást. Ott pedig elméletileg száz forintos pontossággal 1500-10000Ft között tölthetek. Tudja valaki ebben az esetben, hogy alakul?
-
veterán
Fontos infó:
Úgy is fel lehet tölteni az egyenleget, mintha T-Mobile-os számot töltenél fel. Nem muszáj direkt Blue-s feltöltési lehetőséget választani.
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
mzso
veterán
Lehet, hogy nem ártott volna szétnézni itt egy kicsit, mielőtt megrendelem.
Akkor a T-mobil-os telefonom nem fog működni... Remek.Látom korábban valaki azzal játszott, hogy netbankon keresztül töltötte fel. OTP-nél próbálta valaki? Mit csinál ha 2500-ra mész? A blue-nál elméletileg csak 3000 és 3500 van.
(Alig ha nem a Blue oldalán fogom feltölteni.)
Mennyi idő alatt szokott átfutni egy t-mobile márkaváltás? Az aktiválás ugyanaz mintha új SIM-et vennék? Nekem egy hét alatt egyelőre semmi.
-
veterán
Nem rossz, 6/1Mbps-os sebességű, és még csak nem is 3G-n. Viszont leszívott a mérés kapásból 14MB-ot, így nem ajánlom a tesztelését
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
Gézengúz
addikt
Csak felém nem találnak a készülékek hálózatot?
-
Misi 007
őstag
Nekem anno akkor volt ilyen mikor a pannon nevet váltott.
De igazából kit izgat mit ír ki a lényeg hogy maradjon a percdíj. -
endib
tag
Hmm, reggel még blue hálózaton volt a telefonom, most már telekom
[ Szerkesztve ]
-
zzoltan2014
tag
válasz nightshadow #1143 üzenetére
Véletlenül lehet ennyi számhordozást elcseszni?
A magyar telekom úgy értelmezi a diszkont szolgáltatást, hogy szándékosan fos, és nem úgy, hogy kevesebb szolgáltatás alacsonyabb áron.
-
Adryen
csendes tag
A párom is átvitte a Tmobilos számát a blue mobilhoz. Szombaton délben meg szűnt a régi, és működött az új.
Ma reggelre viszont kiírta a telefon hogy nincs regisztrálva a kártya. Beraktuk az én kártyafüggetlen (kínai) telómba, itt nem elérhető hálózatot jelzett. Kb 8 embert hívtunk az ügyfélszolgálaton, egyik sem tudott segíteni. Most ott járunk hogy várjuk vissza a futárt a régi T-s kártyával. Ennyit a blue mobilról.... -
gtasystem
őstag
válasz nightshadow #1145 üzenetére
dehogynem, csak az egyiken valószínűleg kisebb a haszon..
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
gtasystem
őstag
válasz nightshadow #1143 üzenetére
mert valószínűleg jobban megéri nekik egy t-s júzer, mint egy blue-s..
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
nightshadow
veterán
A BM behozhatna egy pár normális telót a kínálatba, mert a jelenlegi felhozatal elég siralmas..
Misi 007: Miért csinálná direkt? Eleve ők hozták létre ezt a virtuális mobilszolgáltatót.
[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
Max az ügyfélszolgálat tud segíteni, esetleg Telekom, mivel tulajdonképpen náluk vagy, de szerintem türelmes légy, esetleg kérhetsz kötbért is, mivel nem teljesítették határidőre a vállalt szolgáltatást.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
8zabi
őstag
sziasztok
problémám a következő:
-apum számát hoztam volna vodától ide a bluehoz, papírokat letöltöttem, kitöltöttem, beszkenneltem, emailben elküldtem
-két nap múlva jött a hívás, hogy minden rendben, február 24-én lesz a számhordozási ablak
-futár hozza a sim kártyát, papírok aláírva
-elérkezik a nagy nap, régi kártya megszűnik létezni, de az új nem akar életre kelni, máig sem (február 27.)
-a hívott szám nem létezik, hívogatjuk az ügyfélszlgálatot, látják, hogy van valami hiba, de kb. senki nem látott még ilyet, állítólag dolgoznak rajta, de kérdezem én: meddig?mit lehetne tenni? hol lehetne reklamálni? kihez kéne fordulni? ilyen a mesében sincs
-
Jó, hogy írtátok ezt az akciót, már be is állítottam.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
zoetsa
tag
válasz nightshadow #1131 üzenetére
Legalábbis, ha havonta legalább 21 percet hívod az adott 2 számot, akkor elkezdi megérni.
-
-
nightshadow
veterán
Szerintem végképp verhetetlen percdíjakban jelenleg a BlueMobile, most hogy bevezették a Blue Duo szolgáltatást.
-
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Még a 2012-es hozzászólások között láttam, hogy ment a beszélgetés arról, hogy a blue mobil kártya működik-e t-mobile függő készülékkel, de egyértelmű választ nem találtam.
Aki próbálta, használja a blue kártyát t-mobile függő telefonnal legyen szíves írni, hogy használható-e a kártya a készülékekben vagy sem.
Köszönöm
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
_csocso_
senior tag
válasz dethroner #1122 üzenetére
Valószínűleg megkaptad 2013 márc. 1-től, 6 hónapra, csak nem használtad fel. Mert nem kérni kellett, hanem a blue adta. Ők nem tudhatták, hogy netképes-e a telefonod, csak felajánlották a lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz _csocso_ #1121 üzenetére
Másfél éve vettem a kártyát és még sose volt net használva rajta. Nemrég vettem netképes telefont és a beállítások megfelelőek(elvileg). A 1777-es telefonszámon meg nem lehet emberrel beszélni, csak a hülye gép darálja a szöveget, abban meg nincs semmi konkrét.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
_csocso_
senior tag
válasz dethroner #1119 üzenetére
Szia! Nekem annak idején automatikusan bekapcsolta, feltétele volt, hogy az adott időszakban ne legyen neted. Vagy, ha új a kártya vásárláskor jár gondolom, amennyiben még érvényes az akció. Egyébként, ha volt neted abban az időszakban, valószínűleg nem kapod meg, mivel te azt használtad a kedvezményes időszak helyett, de lehet rosszul tudom. ( Lehet nem figyeltél oda és már le is járt, anyámnak is volt, automatikusan bekapcsolva 6 hónapig, nem is tudott róla )
-
dethroner
veterán
Srácok, egy kérdésre nem találom a választ.
Hogyan kell bekapcsolni/aktiválni az alapnet szolgáltatást?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
club1
veterán
Na ezért viszont már joggal felnyomhatod a céget az NMHH-nál, mivel a saját ÁSZF-jüket nem tartják be.
A Vodafone ÁSZF-ben a szerződéskötéshez elegendő csak a személyi vagy útlevél, a Blue-nál pillanatnyilag nem, mint az az ÁSZF-ből - minden okoskodás nélkül - kiderül... -
aicon
senior tag
Én (és úgy tűnik nem csak én) ezt másképp értelmezem.
Egy felsőbb vezető válasza az volt a mai napon, hogy nem kizáró ok magyar lakcím nemléte.
Kipostázzák az ügyfélnek az általa megjelölt levelezési címre a szerződés kötéshez szükséges formanyomtatványt.Ennyit kellet volna csak tudnia az ÜFSZ-nek...az okoskodókat pedig inkább mellőzzük.
Az más dolog, hogy osztrák barátom magas ívben tesz már rá....
Vodánál vett egy prepaid SIM-et, minden gond nélkül.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
club1
veterán
Az ÁSZF mindenki számára hozzáférhető. Nem volt nehéz benne megtalálni az ide vonatkozó részt.
2.2. Az Előfizetői Szerződés létrejöttéhez szükséges adatok listája
2.2.1.Természetes személy esetén
Előfizető neve, leánykori neve, állandó lakcíme, tartózkodási helye, számlázási címe, szükség esetén számlaszáma, születési helye, -ideje, anyja neve, az Előfizető kifejezett hozzájárulása esetén az Előfizető
adataival történő esetleg későbbi visszaélés megelőzése érdekében a, személyi igazolvány vagy útlevél illetve a személyazonosságot igazoló egyéb dokumentum (pl.: ideiglenes személyi igazolvány, stb.), annak száma, továbbá a lakcímet igazoló hatósági igazolvány, valamint ezek mellett egy, az Előfizetőt azonosító egyéb okmány (pl.: útlevél, társadalombiztosítási igazolvány, jogosítvány, adóigazolvány, bankkártya, stb.), annak száma, és az Előfizető egyéb elérhetősége (telefonszám, e-mail cím)...
...2.3.2. A vásárló hozzájárul, hogy a Szolgáltató az általa a szerződéskötéskor megadott adatokat a Szerződés létrejötte előtt az Országos Személyi adat és lakcímnyilvántartó Hivatal adatbázisában ellenőrizze.A kettő bekezdésből következik, hogy az ÁSZF alapján nincs szerződéskötésre lehetősége olyan külföldi állampolgárnak, aki nem rendelkezik magyar lakcímet igazoló hatósági bizonyítvánnyal.
-
club1
veterán
Az NMHH olyan ügyekben járhat el, ahol nem az ÁSZF-nek megfelelő a működés vagy az ÁSZF olyan részeivel ami nem felel meg a hatályos jogszabályoknak.
Feltételezem, hogy a dolog ÁSZF-ben leírt, így esélyed sem lesz az NMHH-nál. Azt is feltételezem, hogy nem véletlenül van mind a három szolgáltatónál ilyesmi az ÁSZF-be írva (valószínűleg az eht, vagy valamelyik másik jogszabály írja elő), és innentől kezdve pedig főleg nincs esélyed.[ Szerkesztve ]
-
aicon
senior tag
Nem kellene ironizálni!
Ha gond van mindig az ügyfél a hibás....már csak így van telekoméknál és csatlósainál.
Ezek után te se vagy mérvadó, ne törd magad tovább a magyarázkodásban.
Majd meglátjuk mit szól hozzá az NMHH.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
1430
senior tag
Aha, ja. Meg írjuk ki a mikró mellé, hogy állatok szárítására nem alkalmas.
Az más kérdés, hogy én elvárnám a Lidl eladóktól, hogy ennyit tudjanak, de ha nem, akkor meg legyen valaki az üzletben (pl. üzletvezető), aki igen.reechyke
A "laikus" az egyenlegreklamációkra vonatkozott...''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
milenda
tag
válasz reechyke #1107 üzenetére
A német Aldi Talk is csak németországi címmel enged regisztrálni. Idézet a FAQ-ból:
Kann ich mich auch mit Wohnsitz im Ausland bei Ihnen registrieren?
Unser gemeinsames Angebot gilt ausschließlich für den deutschen Markt, d.h. für Kunden mit einem Wohnsitz in Deutschland.
-
reechyke
tag
Hát, én nem tudom ki a laikus, de én akárhol jártam európában, soha, sehol nem kötelező névre szóló szerződést kötni wertkartenál- feltöltősnél, maximum freiwillige lehetöség, és volt már olyan, hogy kaptam érte 5 euro gutschriftet. De az biztos, hogy én is néztem volna nagyokat, mikor valaki bemondja nekem, hogy kell lakcim az x országban, meg odavalosi szemelyi. Még jó, hogy tisztában vagyok már vele, hogy Magyarba kell, mert belefutottam volna én is, ebbe a cselbe, ha nem olvasok bele a forumba.
Ha pedig panasz van, akkor ha jol emlekszek csak egy kod kell a kärtyähoz, amivel igazolod, de ilyen talan, ha egyszer volt az se mostanaban.Van olyan mobilceg, ahol lehet magyar cim nelkül feltöltős kartyat venni?
[ Szerkesztve ]
-
aicon
senior tag
Más esetben mindig látod azonnal a lényeget, de most valamiért nem megy.
A hangsúly a tájékozódási lehetőség hiánya a vásárlás helyészínén van, jelen esetben Lidl.
Pénztárosnak fingja sincs az egészről csak annyit tud, hogy van ott egy szám azt hívja fel...
A weboldal nem mérvadó, csak abban az esetben, ha onnan indítja a vásárlást.
Annyit kellet volna csak közölni az ügyféllel előre:
hé te külföldi vagy? akkor ezt nem neked való...
És máris nem születik meg ez a poszt.Csak úgy halkan leírom, külföldön fel se merül az hogy személyi, lakcím, meg hasonlók prepaid kártyánál, főleg nem az osztrákoknál,
feltételezem, jobban vagy informálva mint a legtöbbünk, már a válaszaidat tekintve a fórumon.
Valamint a 3 nagy szolgáltatónál sem akadály külföldi lakcím.
Mindegy... egy bölcselettel több a tarsolyban.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
tkesy
őstag
OK, akkor zárjuk rövidre
nem tartja meg a blokkot: user error
fix díjas szolgáltatásnál nem tud számolni: szvsz ez is user error, (roaming-nál főleg) hacsak nem került bele valami átveréses történetbe. Amúgy a hova lett kérdésre ezeknél a szolgáltatoknál, egy webes felületen, a sim kártya és egy kód (kártyához jár) segítségével tudja ellenőrizni a kedves ügyfél, hogy mennyit használt fel / meddig érvényes... (ez van a blue-nál is, csak nem olyan részleteségben mint kint)Az említett esetben meg annak ellenére sem sikerült (leírásod alapján) megoldani a problémát, hogy volt szerződés... szóval volt, de minek...
Amúgy megnéztem: lopás elvesztés esetén fel kell hívni az ügyfélszolgálatot + be kell jelenteni a rendőrségen (fentebb írtam, hogy jár a simhez egy kód) letiltják, és a csere sim-et (egyenleg megmarad) kiküldik a hozzád legközelebbi ügyfélszolgálatukra, (vagy némi extra pénzért házhoz...) (És igen, ehhez gyanítom már meg kell adni személyes adatokat is, de még mindig nem kell szerződés...)
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
1430
senior tag
Ebből is látszik, hogy Te laikus vagy, nekem meg van ügyfélszolgálati tapasztalatom. Egyrészt az egyenlegreklamáció nem csak arról szól, hogy miért nem kaptam meg a pénzt (blokk? 10-ből 9-en nem tartják meg, és ha visszaolvasol a sztori elejére, akkor láthatod, hogy az itt érintett is a 9-be tartozik), hanem arról is, hogy hová lett.
Aztán hogy ne menjek messzire, a Telekom topikban nemrég írta valaki, hogy ellopták az édesanyja telefonját, de nem tudja pótoltatni a telefonszámot, mert bár elvileg az édesanyja nevén volt, a szolgáltató állítja, hogy nem így van. Lusta vagyok utána nézni, de ha Neked van hozzá energiád, kérlek keresd meg nekem, hogy például a SIM pótlást hogy oldják meg a nem szerződésköteles esetekben? Vagy "így jártál" és vegyél új hívószámot a régi hívószámon maradt egyenleget meg köszönik szépen?
Őszinte leszek, nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol már szerződni sem kell egy olyan hívószámhoz, amiről (nem feltétlen jó szándékú) hívásokat és SMS-eket lehet indítani. Hogy ez kellemetlen pár külföldinek? Sajnálom. (Az "inkubens" szolgáltatók üzleteiben külföldi is vehet feltöltőkártyás számot, persze szerződéssel.)
Mellesleg ha van olyan magyar barátja a külföldi érintettnek, aki vállalja, akkor az ő nevére lehet regisztráltatni a blue mobile hívószámot, ahogy erre mickemoto is utalt (illetve ha már itt tartunk, akkor ez akár MOL mobile esetére is igaz, míg Domino Quick esetén az is működhet, hogy bemegy üzletbe és bemutat egy útlevelet vagy személyinek megfelelő EU ország béli igazolványt).
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
tkesy
őstag
Szerintem meg nálunk kellene átgondolni, mivel nyugatabbra annélkül tudsz feltöltőkártyás simet venni,- ami vásárlás után max 10 percen belül már él is,- hogy egyáltalán megkérdeznék a keresztneved... És működik a rendszer...
amúgy egy feltöltőkártyás csomagnál fix percdijjal / vagy mondjuk szolgáltatási limittel milyen egyenlegreklamációra gondolsz? csak akkor tudod használni, ha van rajta pénz... Feltöltésnél jelentkező hiba esetén meg ott van a tranzakció száma meg a telefonszám, sim + blokk / netes bizonylat, és teljesen mindegy, hogy Gipsz Jakab-nak vagy Abdul Abahal-nak hívnak, meg hogy hol laksz...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
1430
senior tag
Szerintem ezt a szerződéskötéses dolgot gondold át újra.
A szerződés ugyanis nem csak kötelezettségekkel jár az ügyfélre nézve, de jogokkal is!Azt még meg tudnám érteni (sőt jó ötletnek tartanám), hogy csak mobilinternetre alkalmas SIM-hez ne kelljen szerződni (SMS-t is csak fogadni tudjon, küldeni nem >> a "híváslistán" így csak adatforgalmi mennyiségek jelennének meg, amiből nem lehet személyes adatokra következtetni). Bár még itt is felmerülhet a kérdés, hogy például egyenlegreklamáció esetén kinek lehetne információt kiadni, de el tudnám fogadni, hogy elég legyen a beazonosításhoz az aktív (vagy az utoljára aktív SIM) bemutatása (mondjuk egy LIDL-ben ezzel sem mennének sokra, de az "inkubens" szolgáltatók indíthatnának ilyen terméket).
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
tkesy
őstag
Mondjuk ez egy magyar f***ág, hogy szerződést köttetnek veled egy feltöltőkártyás csomagra...
És gyanítom az oszrák úriembernek meg sem fordult a fejében, hogy egy nyamvadt feltöltőkártyás sim vásárlásához is magyar lakcím meg teljes leinformálhatóság kell az ügyfél részéről...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Akvarisztika
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...