Új hozzászólás Aktív témák
-
Router
őstag
-
gyurma_85
csendes tag
válasz
Kocska89 #16598 üzenetére
Közben látom ez sem pontosan az a lap!
Ezt az ic-t cserélted le?
-
gyurma_85
csendes tag
-
gyurma_85
csendes tag
válasz
Kocska89 #16591 üzenetére
Jezus ereje! Latod ez a problema, lusta vagy, ad az ember egy tanacsot es te meg irod a fikazos valaszod, jar a keksz! Legalabb megprobaltad volna es ugy irtad volna! Nem kell atragni semmilyen fizetos oldalon magad! Mit varsz? Latlanban mondjuk meg mi a baja a gepednek? Vedd a faradsagot guglizz ra toltsd le, ha mar ingyenes, hasznald, ha nem megy vidd szervizbe!
-
gyurma_85
csendes tag
válasz
Kocska89 #16580 üzenetére
Töltsd le a Openboardview-t guglizz az alaplapodhoz kapcsolási rajzot, sokat segít!
-
bitfarago
csendes tag
válasz
Kocska89 #16582 üzenetére
Szia!
Elég lenne szerintem pár makró is, a vga csatitól indulva, egy fotón kb 5-6cm az a távolság ahol az alkatrészek még jól kivehetőek. Amit belinkeltél, az is az elméletileg ha ez a típusa. LP8550 High-Efficiency LED Backlight Driver for Notebooks.Nem tudom lenovot szoktál e javítani, de ott pl kék, sárga, piros meg egyéb színkódos biztosítékok is vannak, némelyike elég apró
-
bitfarago
csendes tag
válasz
Kocska89 #16580 üzenetére
Sajna nem túl jó a fotó amit belinkeltél..
Közeli kép kellene, és ne az egész csak fele lap legyen benne, és ne vakuval mert akkor az alkatrészek nem látszódnak..Egyébként egy hasonló lapon a led driver ic típusa: VM06AE vagy L8545sq volt. de ezt is ezer féle alkatrészel szerelték.
-
RoboGuru
tag
válasz
Kocska89 #16578 üzenetére
A1286 15" No backlight repair
A kijelzőkábel csatinál is van egy bizti vagy a WLED driver hibás, vagy maga a kijelzőben szállt el. -
Rics22
tag
válasz
Kocska89 #15328 üzenetére
plusz egy...én ezért is hagytam abba,árulom is a komplett műhelyt.másik cimborának "ülök be" a cégébe,de ott se nagyon megy a BGA... pedig azt hozzátenném,hogy Bp 2 legnagyobb cége is hordta ide a gépeket,biztosítózás stb...de egyszerűen annyi marad zsebben,mintha elmennék 12órázni a tescoba...(ügyeskedéssel együtt)
Szóval engem a sok év alatt nem sikerült meggyőzni egy big sale factory kiskínainak,hogy ők aztán tudják a tuti egyedül a piacon,se ukrán,se német,se kínai kontakt alapján nem lett jó forrás,amire adnám a félév garit bátran.
ezt hozzáteszem,hogy átlag heti 10 notiból jött statisztikám van,és így sem éri meg.
Persze lehetne hazudozni meg cigánykodni nekem is,lehet hogy már egy új 3 betűs bajorba ülnék én is,de nemszeretem ha meglincselnek az ügyfelek.Rengeteg tervem van még a jövőre nézve,szóval én elengedtem ezt az egész ingoványos szakmát,komplett felszerelést tudok adni egy újoncnak ha kell,de a kutyát nem érdekli kontaktokkal együtt 350be egy műhely.
Szóval az lesz,hogy földobálom sorba majd a kb 1000db bontott notit,lapokat,aztán csók'Nektek meg további jó munkát
-
f27
senior tag
válasz
Kocska89 #15330 üzenetére
Nalam a rekord ez volt.
Hello kicsit tobb mint egy eve javitottal egy laptopot,es csak most volt ido bekapcsolni,de ujra nincs kepAmugy azzal nalam is beprobalkoznak rendszeressen hogy masik ugyanolyan gepet hoznak hogy csak 1napot ment.
De a feher fogkremes pasztaval mindig lebuknak -
nahunn
tag
válasz
Kocska89 #15326 üzenetére
azt én sem tudom, hogy hol és milyen módon készülnek a chipek, de ha azt nézem, hogy én elhasználok
1 év alatt 200 db-ot és 1 kicsi szerviz vagyok 1 kicsi országban akkor a 10.000 db nem tűnik soknak...
gondolj csak az orosz piacra pl....
én vitatkozni nem fogok veled, ahgoy látom meggyőzni pláne nincs esélyem
végülis nekem annál jobb minél több chipet cseréltetnek nálambtw én pl 26-ért cserélek hd4200-t és annyiért 10-ből 9 ember kéri a javítást és elégedett, mert
vagy vesz 90-ért egy újat vagy 40-ért egy szénné égetett, én pedig 45 és 55 között adom el a cserélt
chipes gépeket de csak ismerősöknek mert ők tudják miért fizetnek, jófogáson meg ph-n ezeket tényleg nem lehet értelmes áron eladni, ott az olcsó gány a menő... -
nahunn
tag
válasz
Kocska89 #15323 üzenetére
1. honnan tudod, hogy 10.000 darabnál mennyi a beszerzési ár?
2. azt mivel magyarázod, hogy a chipen a gyártási dátum, 2014, első ránézésre és mikroszkóp alatt nézve sincs semmi nyoma le-fel rakásnak és működik több mint 1 évig és mindezt havi 20-30 darab esetén?írd már le légy szíves, hogy te mit tapasztál chip csere során? tényleg érdekel, mert ennyire negatív tapasztalatod nem lehet, hacsak nem rosszul csinálsz valamit?
-
-
nahunn
tag
válasz
Kocska89 #15319 üzenetére
akkor szimplán rossz helyről rendeltél (f27 nekem is adott pár chipet régebben, én visszaadtam neki... )
én 6 hó garit adok a cserére, de rengeteg vissztérő ügyfelem van mivel mindenkinek igen alaposan felhívom a figyelét, hogy évente hozza vissza hűtés karbantartásra és jó látni a saját munkáimat 2-3 év után is működni, ami ugye szarr chippel nem annyira sanszos...
-
Tamás9x
őstag
válasz
Kocska89 #15319 üzenetére
Gyárból, úgy hívják support... Vajon honnan van ellenállás, kondi stb stb stb. Akinek saját gyártósora van mintpl EVGA berendeli a felét meg eltolja feketepiacra ha már nem éri meg neki a sorozatgyártás és még van a raktárban. Az hogy eddig szarokkal találkoztál, hát na..
én fogtam már a kezemben adagolóorsót amiben bontatlan ic volt.
De ha írsz egy gyárnak mintaként leszállít neked 100/1000db-ot,(van amikor ingyen van amikor pénzért régen ebből volt balhé is, hogy iskolák rendeltek Wishay-tól vagy Texas Instrumenstől...) tesztkörnyezethez, ha beválik akkor meg alkudoztok az árat illetően, mi ugyan ezt csináljuk beágyazott rendszereknél.Szóval ez egy óriási badarság amit írtál, ős is kereskedő, csak nagyobban tolja mint a sarki fűszeres.
-
nahunn
tag
válasz
Kocska89 #15312 üzenetére
azért ennyire ne borulj ki, létezik új chip, én jó pár százat tettem már fel és 1 db nem jött vissza belőlük
azt meg nem értem, hogy nincs pénzük új chipre??? hd4200, amiből szinte naponta jön 1 és merem állítani hogy ebből van a legtöbb meghibásodás az elmúlt 1-2 évben, 6000 Ft körül van, ezt ki nem tudja-akarja megfizetni egy 40-50.000 Ft-os gép esetében??? -
-
Aureal
őstag
válasz
Kocska89 #15008 üzenetére
Értem. (illetve gondolom hogy a gáz nem főnévként értendő leírásodban)
Erre én is tippeltem, hogy a pár mm-re lévő ellenek is elmozdulhatnak akkor.
De amúgy az a fekete kitöltő mire volna, beszereléshez vagy kiszúrásból hogy javítható se legyen?
Elvileg feljebb a rossz BGA nincs beöntve, akkor lehet hogy azt volna célszerű átrakni és esetleg annyira feléledne a teló még az adatot lementjük.
Mindenesetre egy ilyen akció mi pénz ha oda kerülne a dolog?
Nagyon köszi! -
válasz
Kocska89 #14101 üzenetére
Az analóg és a régi műszerek azért értékesek, mert referencia létra van bennük és lehet velük kalibrálni a mostani digitális relatív méréses hulladékokat. Vicc, hogy a kb 30 éves LEADER asztali őskövületem pontosabb most is mint a csilli-villi mindentudó FLUKE 287-esem volt (sicc; eladtam)
-
válasz
Kocska89 #14096 üzenetére
Jah, a TV-met én is 135 ezerért vettem -nincsen két éve- és 65 ezerért adtam el.
De ott volt két generáció váltás közben.
Meg ahogy írtad Te is, igazából nem összehasonlítható egy szórakoztató elektronikai termék egy szerszámmal. A legjobb példa erre a lomokból kikukázott műszerek, szerszámok és mérőeszközök a hirdetési portálokon; van olyan ritkaság amit most drágábban kínálnak mint az újat és pillanatok alatt elkelnek; ilyenek a hordozható szkópméterek a prémium kézi műszerek a kalibrációs eszközök. -
f27
senior tag
válasz
Kocska89 #13851 üzenetére
Vagy a memoria,vagy a GPU nemtud egy bizonyos szint felett mar dolgozni.
Asztali vidkariknal is sokkal talalkozok.
Ha a GPU akkor reball nemsegit.
Viszont ha a magot,vagy par okos szerint a makkot megforrasztod,akkor akar jo is lehet meg par honapig.
De ha nagyon halalan van akkor kinyuvadhat teljesen mar.Ha CPU kulcs megvan,gyarcs le egy eredeti nandot melle,es nezd meg ugy is hibazik e.
Ha nem gyariba kell hagyni es elkocog egy darabig meg. -
ielektros
senior tag
válasz
Kocska89 #13669 üzenetére
Erre én is mondtam anno, hogy ez már brutál. Respect a munkáért de ezt még akkor sem csinálnám meg ha Palvin Barbi és Nina Dobrev térdenállva tátott szájjal könyörögne előttem a háta mögött táncoló stewardess-nek öltözött modellbarátnőikkel és közben azt énekelve, hogy "Pour some sugar on me"
Szerintem akkor is nemet mondanék...
öregszem
-
gliga69
tag
-
ielektros
senior tag
-
Kocska89
tag
válasz
Kocska89 #12933 üzenetére
A következő gépet megkínálták kólával, nem ízlett neki... 3,3V 5V van bekapcs gombra felvillan a power led. Valaki már takaríthatta. Hirtelen mikroszkóp alatt találtam 2 ellenállást maik csak dísznek vannak, jelen állapotukban.[link]
Szóval ha valakinek lenne dall7amb6e0 laphoz rajza, azt szintén megköszönném -
gliga69
tag
válasz
Kocska89 #12807 üzenetére
Az akkunak a két szélső lábára ha rámérsz kb 25 ohm terheléssel, ott kell legyen a fesz, folyó áram mellett, illetve ha 3-6 cellás 12,6V ra beállított max 2A-es áramkorláttal polaritásnak megfelelően betáplált labortáppal rá tudsz nézni az akkura hogy veszi-e a töltést. Ha ennél több kell az akkuról, azt csak SBS adatok smbuson való kiolvasása után, regiszterek állapotának vizsgálata után lehet tudni.
Érdeklődőknek: -
Zoli986
tag
válasz
Kocska89 #12805 üzenetére
Az aida64-ben nem csak a %-ot kell nézni,hanem azt is,hogy mit ir tervezett kapacitásra és teljesen feltöltött értékre.
Találkoztam olyan akkumulátorokkal amik mindig 0% elhasználódst mutattak pedig gyárilag 47Wh-sak voltak az adattábla szerint,viszont a tényleges kapacitás már csak 30Wh vagy még kevesebb volt.Az aida ilyenkor a tervezett kapacitásnak is azt az értéket irta be amit valjójában tud az akku igy 0% elhasználódást mutatott. -
Router
őstag
válasz
Kocska89 #12775 üzenetére
Ilyet tettem fel egy hónapja, eddig hibátlan de nem új volt az 100. Az eredetin szitázva van a felirat ez meg fel van csiszolva, gravírozva. A chip alja is karcos volt. Sajnos ettől jobbat én sem találtam. Két dologra viszont figyelj: Ha felgolyózod ólmossal, nagyon óvatosan, lassan melegítsd mert nagyon érzékeny, könnyen túl lehet melegíteni, ilyenkor egy kis pukkanással jelzi, hogy kár is folytatni. Másik, hogy tegyél rá hűtésmodot, mivel gondolom 305-t-ben van. Én noti heatpipe hűtést raktam rá, ez még pont elfért a burkolat alatt, kár ezért szétdarabolni a házat. Ja és felrakásnál is alulról kapjon több meleget!
-
Benji77
aktív tag
válasz
Kocska89 #11956 üzenetére
Olajozás semmit sem ér.
Elmondom a tutit:Szed ki a zsanérokat.
Távolítsd el a pálcákat.
Egy edénybe fúj bele WD40-et, egy egész tubussal.
Melegítsd meg a zsanérokat( 600-700C). Én erre a célra gázpákát használok.
Amikor már marha forró, akkor bele a Wd40-es edénybe. 2X-er csináld meg, közben tekerd meg a zsanért.
Meg fogsz lepődni, hogy mennyi trugyi lesz az edénybe. Ha nagyon makacs és nem lazul, akkor 1 napig áztasd.Csak ne zárt helyen csináld, mert marha büdös a WD40 amikor meggyullad
-
f27
senior tag
válasz
Kocska89 #11912 üzenetére
Nem azon a kabelen keresztul komunikal,hanem a nandon keresztul.
Az a vezetek ide oda teves inkabb ( zajokat szemetet) tesz bele a procinak hogy joban megviselje es tevedjen,de csak annyira hogy az indulas utan a mukodesebe meg sok vizet ne kavarjon.
Igazabol inkabb elmagyarazni nehez mint erteni a mukodeset -
f27
senior tag
válasz
Kocska89 #11908 üzenetére
Miert megmagyarazhatatlan?
Nemtudod hogyan mukodik az okositas a haterbe?
Elmondom.
Indulaskor hallasz sok esetben egy reset hangot,mikor ezt halod,belasitja az orajelet a CPU nak,es kb 10X annyi adathalmazt kap mint amit feltudna dolgozni ezen az orajelen.
Ilyenkor ha teveszt a szamolasba,megall egy pillanatra hogy ujra kezdje a szamolast,de ebben a pillanatban kap egy masik utasitast ami atcsuszik a vedelmi rendszeren,es elkezdi az utasitasokat teljesiteni.
Miert van az hogy hol sokat resetel hol keveset?
Erre van a valasz,hogy mikor teveszt a proci.
Miert kell hosszabb rovidebb kabel?
Hogy eltalalod azt a zavaro tenyezot,ahol teveszt a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest