- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
nahunn #17944 üzenetére
Osztom.
Az elején a bejelentések után 3napra megtorpant a forgalom, nem jött senki. Ez volt szerdától-péntekig... Következő héten hétfőtől-szerdáig elvitték az összes webkamot, asztali pc setupot, laptopot, ..mindent..saját otthoni workstationom vittem ki céges ügyfélnek,hogy tudjon dolgozni. Őrültek háza van azóta is.. mindenki azt hiszi csak Ő létezik, hama-hama mindent megkell csináltatni. Alkatrészek és az áru beszerzés volt a gáz kb.2hétig. -
yohnsee
tag
válasz
nahunn #17852 üzenetére
Erről még nem tudok nyilatkozni, mert kapkodtam, és ennek eredményeként jelenleg nincs a +3VS ágon feszültség. Amint ezt elhárítom, kiderül, hogy ezzel a BIOS-al elindul-e. Nagy reményeket fűzök hozzá, mert a kapott .bin nem egyezik egyik eddigi felprogramozott fájllal sem.
-
yohnsee
tag
válasz
nahunn #17848 üzenetére
Lementettem, ami volt rajta, de mivel a tulaj már előtte mókolt vele, ezért nem mondanám eredetinek. Meg hát ugye el sem indult vele. A másik teóriát nem tartom esélyesnek, miszerint a mozgatása jó hatással lett volna rá. A reballról még annyit, hogy egyszer már beleestem ebbe a hibába, kapkodva újragolyóztam mindent, közben pedig csak egy BIOS chip csere kellett volna. Esetleg ha valakinek lenne egy biztosan jó mentése akár EC-ről, akár biosról, megköszönném.
-
Hujikolp
őstag
válasz
nahunn #17636 üzenetére
Van egy HT-1212 előfűtőm (Honton) és golyók is, stencil, hőlég(JBC) stb. Inkább a tudás, ami jelenleg hiányzik hozzá.
4 proci, 4 flash memóriát kell megcsinálnom.
Az alap lépéseket ismerem (IPC7711/21), de valahogy nem állt még össze
Szóval szívesen meghallgatom mások tanácsait. -
Hunter2
addikt
válasz
nahunn #17473 üzenetére
láthatóan is új? A youtubon van egy csatorna aminek az egyik videójában az szerepel hgy a kínából érkező új chipnél a feliratok gravirozva vannak míg az eredeti gyárilag felrakott ATI-AMD chipeknél festve vannak.
Szóval a kínaiak minimum átgravirozzák a date kódot, de mondjuk garanciális problémáink nekünk sincsenek az ilyen chippekkel javított gépekkel. szóval passz, lehet csak azért írják át hogy a friss kóddal jobban vigyék a chippeket. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
nahunn #17058 üzenetére
Gyorsabb, több gyártmányú ic-t támogat. 1.8Vos ic programozás, több foglalat támogatás.
Amiért vettem a TNM-et az a nand programozás/jtag stb..Belefutottam olyanba a TL-el, hogy egy adott típusú ic-t nem támogatott, és annak a kiváltóját se(főleg az újabb eepromokat). Illetve 1.8V-os olvasásnál hibátlan, írásnál meg válogat. Több helyen olvastam, hogy ezekkel rakoncátlankodik 25Q64FW.
-
válasz
nahunn #16845 üzenetére
1, Tegnap fostam el, mert szétb@szott az ideg, hogy miért nem vezérli a PWM-et. Persze otthon a kis asztalon, félhomályban (a fejemben is)! Mert nótbúkot úgy kell ám szerelni!!
2, Sajnos nem megy még a kézrátételes PWM mérés, de ha már Te szert tettél erre a tudásra, akkor taníííccss MESTER!
3, BUÉK -
Gigabyga
aktív tag
-
válasz
nahunn #16475 üzenetére
Tiszta X-aktás történet!!
Egyszer én is jártam így MXM kártyával, még szerencse, hogy látványkonyha volt és nézte az ügyfél. Még nehezményezte is, hogy az underfill-t nem rakom vissza, de megnyugtattam, hogy az csak a gyártástechnológia miatt kell. Aztán jött vissza két hét múlva, hogy leállt a kártya. Megint előtte szedtem szét a gépet és mutattam, hogy "felvarázsolódott" az underfill a chip sarkai köré. Meg "visszanőttek" a matricák is a kártyáraŐ is esküdözött, hogy nem nyúlt a gépbe és nem értette, hogy hogy történhetett ez. Aztán megnéztem az ügyviteli rendszerben és még a gép gyári száma is megváltozott... Hogy mik vannak??
-
f27
senior tag
válasz
nahunn #16379 üzenetére
Az a baj hogy mindig az van mondva hogy az új chip a jobb.
De ki mondja azt hogy nem ez a legjobb opció?
Itt nem az a kérdés melyik a jobb,mert nyilván a cserélt alkatrész,hanem az a kérdés a megrendelő melyiket hajlandó kifizetni vagy bevállalni!!!
És mivel hogy a vevő a főnök,így az van amit ő mond!
Ha ő chip cserét kér akkor ki lesz cserélve!
Ha ő nem kér chipcserét de csináljuk már meg a gépét hogy kicsit még működjön,akkor sok esélyed nincs!És hogy számokba is igazoljam
100 emberből 20 kér cserét 80 pedig akárhogy csak olcsó legyen!
a 20 emberből 10 céges. -
Reggie0
félisten
válasz
nahunn #16371 üzenetére
Pl, hogy mekkora feszultseg lesz a forrasztasban es a hordozon. Emiatt a hutesi resze is nagyon fontos a profilnak, mivel ha gyorsan hul, akkor nagyobb a homersekleti gradiens a bga es a pcb felszinen. Ez pedig beleszol, hogy mennyi termikus ciklust visel el az uzemi homerseklet tartomanyban. Hordozhato eszkozoknel a vibraciot is kevesbe viseli el.
Ezekbol nem csoda, ha a forrasztas utan kozvezlenul semmit sem veszel eszre.
-
f27
senior tag
válasz
nahunn #16375 üzenetére
Nem tudom mi kamu ebbe,de addig jó nekem még mindenki így gondolja
Dilatáció, felületi feszültség, hőelvonási képesség, egyenletes hőemelés és vissza hűtés, chip felület differenciáinak követése és ez csak pár dolog amit te szépen elfelejtesz..
Ráadásul az egész alaplap hőelvonásával is számolni kell ugyebár ,anélkül hogy az alaplap nincs elő melegítve.
Egyszerűen kell a hőprofil! -
f27
senior tag
válasz
nahunn #16371 üzenetére
magyarázd meg lécci, hogy milyen hatása van a profilnak bármire is
(azon kívül, hogy ne pukkanjon el a chip)?Hát pont ez a lényege a profilnak
én kb 10-15 ezernél
Még a pályafutásom kezdeténél,mikor is csak én voltam az egyetlen Magyarországon aki maszekba cserélt csipeket,akkor még sokat lehetett cserélni,ki is fizették valamiért,igaz a meló is 150-200x több volt a mostanihoz képest.
Manapság már inkább cégek visznek tőlem chipeket,én már kevesebbet cserélek mert kb alig van rájuk igény,kivéve cégeknek akiket nem érdekli úgyis elírja a számlát.A profil ekkora hőfokon rohadt sokat jelent,mivel ha megolvad az ón a mag alatt.és nem jó a hőprofilod egy az egye kifújja az oldalán az ont!
Vagyis a te esetedben akkor lesz olvadt az ón mikor már az oldalán látod hogy kifújta és végeztünk.
Tesommal 1 éve át teszteltük halott chipeken mikor lesz jó a forrasztás mikor nem lesz akkora feszülés hogy megolvad de nem löki ki oldalt.
1 évi munka van mögötte,úgy hogy én bőőőőőve többet tudok itt a chipekről bárkinél!
Ha egyszerű lenne és semmi értelme nem lenne,nem kínlódtunk volna annyit elhiheted,akkor elő veszek egy aouye vackot azt oda tolok neki 480 fokot ahogy te mondodAmúgy nem álltunk meg itt.
Fejlesztések folynak most is
Ráadásul itt már alsó fűtést is tud majd vezérelni külön. -
f27
senior tag
válasz
nahunn #16369 üzenetére
Hat nem eppen de hajra
Ugyan ugy hoprofil kell mint az also golyoknak.
Es ugyan ugy visszahutesi folyatamata is megvan.
Siman odaverni neki az karos lesz,vagy nem lesz tartos,sot en mikor egyszer az auejauyeavevalprobaltem,lerugta a magot magarol,es kifujta oldalt az ont
Nekem azet 70%-a a magforrasztott gepeknek megy nemelyik 5 eve. -
Hunter2
addikt
válasz
nahunn #16316 üzenetére
Hozzánk hoztak olyan gépet hogy "állítólag máshol chipet cseréltek, haza vitte felrakta a polcra aztán 1-2 hónap múlva mikor elő vette csak pár órát ment."
Szétszedtem, simán csak rámelegítettek a chipsetre, természetesen K50AB.
Ja és a csattanó: Mindezt 25000-ért!
örült a tulaj mikor elmondtam miért fizetett ennyit. -
f27
senior tag
válasz
nahunn #16325 üzenetére
Nem, komplett gép javítására nem vonatkozik.
A 6 ezres javítási díj az a videokártyákra vonatkozik,illetve arra ha kiveszi az alaplapot elküldi én meg makkforrasztozom neki,és ha sikerült ha nem fizet 6 ezret.Én 6 ezerért nem javítok laptopot tesztelve.
Mert ugye ha működött 3 hónapig ,akkor az tesztelt 100%-osan üzemképesen vitte volna el tőlem,az pedig 12ezer ft nálam.Tehát valami sántít,és ugye azt alá írod hogy nem nálam sántít a dolog
Azt még eltudom képzelni hogy velem beszélt, és végül mással javíttatta olcsóbban,és rám emlékezett.
-
f27
senior tag
válasz
nahunn #16322 üzenetére
Na most akkor képzeld el hogy két dolog sántít a dologba,miközben én bevallom és nem is tagadom hogy javítok így.
tehát 6 ezerbe nem csinálom meg a gépet semmi képen tesztelt állapotban!
Kiveszem az alaplapot a gépből.Itt nem is a makkforrasztáson bukik a dolog hanem a fizetésen főképpen.
Tehát vagy kamillázott a csávó és kifizette nekem a 12 ezret,vagy hazudikÉs ebbe eléggé igazat kell adnod nekem,mert én nem tagadom hogy javítok makkforrasztással olyan embereknek,akik ezt igénylik,és nem akarnak plusz pénzt kiadni chipcsere esetén
Szóval akkor ez ennyi?
Ezt nem merted be írni ide?
Nekem az égadta egy világon semmi,de szó szerint semmi titkolni valóm nincs,és pont azért hogy az atya úr isten se találjon fogást rajtamAmúgy nagyon is működik a dolog,vannak olyan gépek ami reballozás után ( itt reballozta valaki) ment 3 hetet,rá makkforrasztottam ment 8 hónapig ugyan az a chip.
vannak rengeteg gép ami 2-3 éve megy makkforrasztás után.
Jó ötlet volt ez,mert ha mégsem válik be egyszerbű chipet cserélni mert az alaplap még nem kapott egyszer sem hősokkot. -
f27
senior tag
válasz
nahunn #16316 üzenetére
Én nem tudom miért ne lehetne ki írni.
Makkforasztotta? helyes ,ha nincs fluxolva szétgányolva az alaplap akkor javítható maradt és kárt sem okozott.
Az egyetlen dolog ami engem idegesít a dologba az a 6 ezres javítási díj!
Forrasztás ide vagy oda minimum 10-12 ezer egy javítás ,alku nincs,legalább is nálam nincs.Jó marketingje van? hol?
Ha valakinek jó marketingje van annak cége is van mivel anélkül kissé veszélyes lenne,de ha van cége nem fog 6 ezerért egy laptopot megjavítani biztos,ha meg nincs cége,akkor pláne írd már ide a nevét had lássa mindenki!És hangsúlyozóm nem a makkfrasztás végett,mert az ívből lesz@rom,én is csinálom minden zokszó nélkül ,ha egyszer a szerencsétlen ügyfélnek csak erre a van pénze és az alkatrész cserére nincsen.
Persze én szétszedem a laptopot,és a makkforasztás is 12 ezerbe fáj ha sikeres voltsőt nálam akkor is van költsége ha nem működött a dolog,mivel csak az nem kér pénzt a sikertelen javításért aki kuncsorog a munkáért,én úgy érzem akkor is dolgoztam vele ha sikertelen volt a javítás!
Bocs ha valakinek beleléptem volna a lelki világábaNyugodtan írd ide a nevét neki!!!!!!
-
válasz
nahunn #16310 üzenetére
Szerintem nyugodtan írd le! Aki így dolgozik, az megérdemli, hogy kapjon kritikát rendesen.
Azt még megértem, hogy valaki csak rámelegít egy lekotlott K51-re, amire már nem szán sokat a gazdája, de hogy ne vegye ki az alaplapot, azért az vicc! Az egyik legkönyebben szerelhető gép az Asus K sorozata! -
gliga69
tag
válasz
nahunn #16039 üzenetére
Eljutott idáig a közösség
Örül a szívem
2014ben ezért némileg le lettem ugatva -
f27
senior tag
válasz
nahunn #16019 üzenetére
Igen ,de sajnos már mindenki szakember lett itt a PH-n is aki 20 éve ezt csinálja
tegnap még nem látott belülről notit,de tapasztalt szakember,aki meg tényleg szakember vagy legalább konyít hozzá valamit,azok meg csak néznek ki a fejükből hogy most mi is van igazán.
Én már belenyugodtam hogy minden második noti hulladék,vagy már valaki lánghegesztővel hegesztette kicsit -
Router
őstag
válasz
nahunn #15983 üzenetére
Nem, teljesen normálisan melegszik de telepakolja a diagrammot 100 fok feletti tüskékkel amitől random leáll hővédelemmel. Most kaptam kölcsön egy másik ugyanilyen gépet, átraktam bele a winyót és érdekes módon azzal is ezt csinálja úgyhogy sanszos, hogy a hdd bolondítja be a fejét pedig 100/100-as. Ami felettébb gyanús, hogy mikor a tüskéket beleteszi akkor a hőszenzorok közül valamelyik eltűnik egy pillanatra a listából. Ha a winyó szar akkor el tudom képzelni, hogy bebolondítja a déli hidat amitől rövid időre összeomlik a mérés és félreérti a gép. Most tesztelem másik winyóval az eredeti gépet, kíváncsi vagyok rettenet...
-
laika1200
csendes tag
válasz
nahunn #15674 üzenetére
Igazad van az SB megnevezésével kapcsolatban, de ha szemantikailag végiggondolod hogy miért is chipkészlet az RS880 ha tulajdonképpen egyetlen chipről beszélünk, egy HD4250-4290 IGP-ről. Én ezért veszem hozzá az SB-t. Lehet hogy az én értelmezésem hibás, viszont az eredeti felvetésen nem változtat, a dedikált VGA nem az "RS" része. Az RS880 pedig mindezektől függetlenül olcsó.
Az érdekes hogy az RS800 chipkészlet család, az RS 880 chipkészlet, az SBxxx pedig déli híd család. A középsőt pedig "single chip chipset"-ként nehezen tudom értelmezni, de tudom ez az én bajom.
Közben rájöttem hogy HD4225 is van, szóval ezzel már ne kínozzatok meg.
-
laika1200
csendes tag
válasz
nahunn #15664 üzenetére
Reballnál 3 hónapon belül kp. visszafizetés vagy chip árban chip csere, utána további 9 hónapon belül chip árban chip csere. Új chipnél 1 év alapból. 20k fölötti javításnál minimum 6 hónap. Így is nyereséges a bolt. Annyi hogy a reball-al vagy chip cserével javított notik heatpipe rögzítő csavarjai címkéződnek, sérült vagy hiányzó címkével irány a sóhivatal. Ezt sajnos a cigánykodás miatt be kellett vezetni...
-
Rics22
tag
válasz
nahunn #15342 üzenetére
150+ körül maradt zsebben minden hónapban,volt hogy 400körül,de nem ez volt az átlag.
Közbe mellettem a srác pedig egy teljesen más iparban heti szinten szed ki ennyit,és konkrétan nem csinál mást,csak döglik délig otthon... Én 6éve vagyok benne a BGA-ba,szerencsére nem csak ebbe ugrottam bele,de ha csak ezzel foglalkoztam volna,már mennék a providenthez.
Örülök neki,ha másnak ez még mindig a dollár csilliárdos bébi,de én nyitok más piacon inkább...
6 év után elég is volt -
Kocska89
tag
válasz
nahunn #15327 üzenetére
Nem is akarok már ezekkel foglalkozni egyszerűen nem biznisz. Nem tudom, hogy csináljátok. 35e ft gépre rákölteni chipcsere címen a gép árának több mint felét. Nem túl gazdaságos. Amikor az emberek 2-3000Ft okon filléresednek.
De különben is amikor chip beszerzésről volt szó mindenki csak hümmögött magának top secret. Van azt kész. Amit rendelt 100db legalább 110 volt ami jó.
Én soha nem hirdettem magam, soha nem voltam senki konkurenciája. Szájhagyomány útján jöttek emberek.
-
Kocska89
tag
válasz
nahunn #15325 üzenetére
1. Az állítólag 99% jót adó német forrás szerinted mért adja 80, 80+ euróban a chipeket?
2. Ahogy előttem mondták "Pénz beszél" Kínai azt ad amire igény van. Nehogy azt mond a gyártó visszaállítja a gyártósort, hogy 5-6 éves chipből újragyártsak pár 1000 db ot. Anyagi csőd.Ebay ről jött 5-6 darab. Különböző eladóktól. Olcsóbb drágább, különböző típusok. Volt ami meg sem mozdult, reball után sem vagy 1 hónap. Pedig külsőre jól nézett ki. Amiket golyóztam azok többet mentek úgy 90% ban javultak. Aztán Feritől is jött kb ugyan ennyi. Mondom ő nagy szerviz biztos meg vannak a forrásai. Ugyanaz az ebay silány, sarkazott, égetett vacak. Ami olyan volt visszavette, nem is azért írom.
Meg hol éri meg chipet cserélni? Győrben Sony i3 4gb ddr3 250gb Hd51xx vga, gépet tudtam eladni 40000Ft ért...
Gondolhatod a régi ddr2 c2d gépek menyibe mennek.... Ki vesz bele garantáltan jó chipet 20.000Ft ért (és műkádíjról szó nem esett)? Amikor a gép max 40k ér.Pont ezért megy Győrben is a fenyőfáról lekapja a paraszt amit a kérgen meglát csorogni bármi is legyen az, rákeni a lapra. Aztán uccu neki festék égetővel.
-
Kocska89
tag
válasz
nahunn #15317 üzenetére
Nem vagyok én kiborulva. Csak kiábrándulva ebből a szarakodásból.
És honnan lenne "új" chip?
Ebay? Azt próbáltam szemét. Agyonsarkazott alkoholos filccel kihúzott fos hátha nem veszem észre. Amin nem is látszott semmi az is mind rossz volt 1 hónap max. Aztán Feri kolléga is küldött " új" chipket feketére égetve, lesarkazott filccel kihúzott szemét.
Meg ki gyárt 4-5-6 éves chipeket? Honnan jön? Akár a mostaniak. Mert nem a gyártól az tuti...
Hivatalos szervizből nem tudják lenyúlni, nincs javítás lapcsere. A gyárakból se lehet ekkora mennyiséget kimenteni.Nvida Ati nyilván nem foglalkozik pár darabokkal. Mekkora lehet a minimális megrendelési tétel? 10.000-20.000 db ? Ez meg a kis kínaiank sem egy jó befektetés mire térül meg? És akkor szerezzen be a kelendő típusokból mondjuk 6*10.000db ot?
Nem egy nagy biznisz.
De kíváncsian hallgatom honnan jönnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest