- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
Szerintem kezd azzal, hogy atnezed a helyesiras szabalyait. Nem kell komolyan lathatod, hogy mi sem eroltetjuk de azert egy picit ha atfutod akkor talan olyan szornyusegek mint a "lecci" es a "dogojjek" talan nem szuletnek. Es most ne kezdjel neki haboruzni. Ha az emberek nem ugranak azert, hogy neked segithessenek akkor talan azert van mert alig erteni mi a rossebet akarsz. Elobb szerkeszd meg szepen a kerdesedet. Es ne az legyen, hogy "ki tud segiteni lecci lecci?". A legjobb tudasod szerint (internet adott) ird le, hogy mi a hiba es tegyel fel egy ertelmes kerdest es varjal. Ha nincs valasz akkor NINCS. Akkor addig keresd magad is a valaszt es ne csak varjal ra.
-
Ez nem egy etwas; az adatot be kell "drótozni" a leválasztóba, a GND, az van mindenhol, az 5V-nak meg ott az orbitálisan nagy TP-je. Ha jól látom, akkor az a lényeg, hogy a lefogató fülek forrszemei megúszták!
Mondjuk azért ez után sem ajánlanám, hogy az USB kábelnél fogva a feje felett pörgesse majd a gazdája -
A Te érdeked, hogy el tudja dönteni így az aki bevállalja. Aztán elküldöd postán aki elvállalná, meg utána látja, hogy reménytelen eset. Te meg perkálhatod az oda-vissza postázást. Csak segíteni akarok!
Ezen egyébként sz@r sem látszik, lehetne akár egy iPhone segge is lightling csatival
Úgyhogy
-
bitfarago
csendes tag
-
JSHammer
tag
Ez olyan mint a szertorna!
ha profi csinálja könnyűnek látszik
mm-es elcsúszásokkal már galibát lehet scinálni, főleg ha fesszabályzóknál matatsz...
Főleg ha mr rég hazavágta a lap a cpu-t is
azért ez nem olyan hogy nah vezsek egy ilyet alkatrészt, a másikat meg leszedem valahogy
Azt úgy leszedni hogy ne szakadjon és égjen a nyák, kell tapasztalat, és megfelelő szerelés...
Azért meg nemfogsz több 100k-t beefektetni hogy ezt úgy "megcsináld" más esetben úgyis kókány lesz...:S
Nem akart kolléga sem rosszat , csak ismeri Yoda tanítását:Tedd vagy ne tedd de sose próbáld
, következtetve:ha csinálod ,csináld jól , annak meg ilyen gátjai vannak
-
bitfarago
csendes tag
Szia!
Bocs, hogy ezt mondom, de a leírásodból látszik hogy gőzöd nincs az áramköri javításról, illetve az áramköri működésről. Így azt javaslom ne nyúlj hozzá. Szinte 99% hogy zárlatos lett...
Azt hogy az akku jó, nem tudom mire alapozod, mivel zárlat esetén könnyen sérülhet az is.
Szóval szerintem ne csinálj vele semmit vagy vidd el normális szervizbe vagy dobd ki.A kókányolásnak nem látom értelmét, és nincs meg a szakmai ismereted sem legalább is a leírásod ezt sugallja.
És végül még egy fontos dolog. Oké hogy nem értesz hozzá és tanácsot kérsz, de szerinted ilyen szakmai dolgokat titkokat itt bárki ki fog adni? Nem beszélve arról hogy ismereted nincs, és még valaki magyarázza is el hogy mit hogyan?!
-
ielektros
senior tag
Nem ertem. Alulrol felulrol az alaplap teljes feluletet ezzel nem leszel kepes elomelegiteni. Nem a chipet kell melegiteni hanem az egesz alaplapot kezdesnek. Nezd. Ennek az arabol mar megcsinalja neked barki szerintem, de nem ismerem komolyabban a konzolokat.
Ok youtube-on ha akarom megnezheted ahogy tolom hatulrol Britney-t. Pedig hidd el sajnos ez nem fordult elo eddig.
-
don_peter
senior tag
Bár utálom az ilyet mert az ilyen embert vagy embereket nevezik lusta trógernek akik első gondolata az, hogy mindenki őket akarja lehúzni: "nem lehuzos kocsogoskodni.", "nincs energiam szetszedni..."
Gondolom amikor 300Ft-ot kifizeted a sörre vagy a kólára azt van energiád a szádhoz emelni. (Felbosszantottál a bejegyzéseddel)Laptop táp csati: szét kell szedni és megforrasztani az eltört forrpontokat.
Ha csati belső tűje van eltörve akkor cserélni kell.
Ez szerintem nem egy nagy feladat kezdők számára sem.[ Módosította: Qru ]
-
ielektros
senior tag
1. eselytelen - nem a chip meretu duzni a baj. Kell teljes meretben elomelegites es megfelelo teljesitmeny hozza felulrol is.
2. eselytelen - ez lenne az igazi mokolas. rossz indulat nelkul mondom, hogy ez is ugy ahogy van hulye otlet. Semmi nem lesz belole. Ki kell szedni a lapot es kicserelni a csatit vagy szukseg eseten csak ujraforrasztani.
-
Tamás9x
őstag
-
d3lete
aktív tag
-
Kocska89
tag
Az új intel procikról szokták leszedni a kupakot ha tuningolnak, neten néhol his néven hivatkoznak rá.
Youtube videókon is sokan leszedik a gpu-cpu ról a fém kupakot, persze vissza is rakják új pasztával. Elvileg megfáradhat alatta a paszta.
A golyózás menni fog. Csak ez a túlmelegedős gép gépnél érdekel vajon ez lesz e a megoldás.
-
Kocska89
tag
Ez nagyon sok, na meg a diódák is szépen szét vannak égve.
Ennek csak akkor állnék neki ha:
- A sajátom és nagyon a szívemhez nőt a holmi, akkor is 3-4 napra elosztva a melót, igen macera.
- Ha a diódák nemlennemének szét égve.Lesz annak a lapnak más gondja is ha így szétégtek azok a szerencsétlen diódák.
Na meg baromi hosszan fel vannak szakadva azok a vezető sávok.Egyszerűbb venni egy másik hibás lapot amin csak a vga-t kell meg golyózni. Ezzel idő és költséghatékonyabb.
-
d3lete
aktív tag
Nagyon kitartó vagy, de azt lapot dobd ki a kukába, mert lehetetlen megcsinálni. még 1 vagy kettő okés de a szálakat is felszakítottad vagy felszakították, ami nagy rizikóval jár és biztos hogy nem lesz jó. A kifüstölt alkatrész helyét meglehetne ha vékony fúróval átfórod kireszeled, és megkeresed azt a 3 szálat ami a fethez ment.
-
ielektros
senior tag
Mindent meg lehet csinalni, persze csak tobbnyire. De biztos, hogy senki nem vallalja ezt el. En olyan 1000-1200€ -ert megkiserelnem
De ez csak a pad-ek javitasa. De teljesen mindegy ki mennyit mond ra mert ugy is tobb lesz mint egy uj alaplap... Ennek kar nekifogni. Es raadasul ennyi hibas pad-nel mar gyanus minden mas is...
mobileman: holnap skype..
-
Hunter2
addikt
"elviszi szakemberhez aki újra golyózza neki! és baaam."
Ja, a lesarkazott chipet meg a felszakadt pad-eket golyózással rendkívül hatékonyan lehet javítani.
öööö vagy várjál csak, nem is.
Szakember megmondja neki hogy lesarkazott chip esetén nem kicsit lesz magasabb az ár, szakadt pad esetében meg hangulattól függően megmondják neki hogy dobja ki a pi**ába vagy vigye vissza ahhoz a ba*omhoz aki ezt csinálta és verje ki belőle a gép árát.
Na de azt hiszem most ezt a témát be is fejeztem mert még a végén a moderátorok megharagszanak. -
f27
senior tag
Ne vedd magadra de ezt ne eroltesd.
Yutubon sok baromsag van.
Volt aki azt latta ha fagy a gep az egeret kell csapkodni az egerpadhoz
Kinyirt egy egeret mire elmagyaraztam neki hogy ez baromsag.
Lattam olyan hulyet aki hozta az olvatt ps3 mat,kerdem mivan ezzel b@xki....
Megholegfuvozgatta.
Mondom te agyament burkolattal egyutt?Volt aki a notit betette a sutobe.
Itt ph-n is elromlott a VGA-d? B@xd be a sutobe
Es a sok sok eszetlen barom amit hall, lat kiprobalja mielott elviszi a szakemberhez,soxor mar tul keson. -
Hunter2
addikt
tegyük fel hogy megveszi a csavarokat be is szereli aztán nincs kép. Akkor most vagy nem húzta meg a csavarokat rendesen vagy lesarkazta a chipet vagy simán csak szar a chip.
Ekkor húz még párat a csavarokon mert csak ezt tudja kizárni de akkor már jó alaposan hogy biztos tuti legyen.
Na ekkor sarkazza le a chipet és hajlítja kiflire a board-ot meg esetleg fel is szakít pár pad-et a hajlítás miatt.NA akkor ez mennyibe is került?
-
Hunter2
addikt
Pár jó tanács teljesen ingyen:
1. Próbálj meg helyesen írni mert ezzel az MSN magyarral jobb esetben csak egy 13 éves hülye gyereknek néznek, rosszabb esetben meg a 8 általánost se végzett tuskónak.
2. Légyszíves ne terjessz ilyen baromságokat hogy egy forrasztási vagy chip hibát meglehet javítani 4 csavarral meg némi hővezető pasztával. Pont az ilyen hülyeségek miatt kapunk annyi összegányolt gépet.
3. mielőtt tanácsokat osztogatsz nem ártana némi tapasztalat is az adott témáról.
4. Ne higgy el minden baromságot amit a Youtube-on látsz. -
ielektros
senior tag
Uristen. milijo, megolgya.... Ezmiez
Mi ez az 500Ft? Par napig nem jartam erre komolyabban es miket latok itt. KillHates mondja jol. Ennek a forumnak itt mar nagyon ganyeztak, ha ilyen hulyesegekkel kell hadakozni.toza bammeg azt sem tudod, hogy mit csinalsz es ilyen tanacsokat osztogatsz? Jeeeezusom.
Te itt nem rontasz uzletet senkinek sem de a moralt azt rombolod. Xclamp fix. Aztafuck. Jah vissza lehet hozni az eletbe persze. Teged is visszalehet hozni az eletbe egy defibrillatorral csak utana nem leszel a toppon egy ideig.... Ez ganyolas es csak es kizarolag mocsokul rovidtavu megoldas. Es ha valakinek ezt ajanlod akkor annak tobbet artasz mint segitesz. Maradjunk annyiban, hogy ez a topik masrol szolt volna de mostmar ugyis mindegy, ennek ellenere ha szeretnel BGA rework-el foglalkozni akkor hajra. Ha meg hulye tanacsokat akarsz osztani akkor szerintem ne olyan forumban tedd ahol az emberek egy resze professzionalisan uzi azt a mesterseget amirol te azt allitod, hogy 500Ft -ot er.
-
robick5
tag
Átlag golyóméret 0.5-0.6mm ,ha nem egyenes a nyák,akkor lesz golyó amin nem lesz kontakt,illetve lesz golyó ami összeugrik,tehát zárlat.Pont ezért írták neked,hogy kell egy hőprofil az adott laphoz-chiphez,és az alámelegítés is ezért kell,mivel alsó-felső fűtés profil alapján történő beállítása tartja egyenesen a lapot.Ha csak felűlről nyomod neki akkor púposodnifog,ha csak alúlról akkor homorodni,mindkettő rossz forrasztást,forrpontot eredményez.
-
Szuper a postimg.org !! A pikáns részeket én retusáltam ki, a Prohardver-re való tekintettel.
A felpúposodott kis négyszögletes valami egy FET a magasabbik a szűrőkondija. Gyanítom, hogy a GPU tápellátásához lehet valami köze, ami azt feltételezi, hogy pár golyó a táp körön összeugorhatott, így a zárlatot nem bírta a FET és a kondi és kilehelték a lelküket. Faja a memória foglalat sarka
Hotair rulez!!!
Normális cuccok kapsz nálunk szerintem a neten messze a legjobb áron!
-
Formaster
addikt
Én nem igazán érek fel tudásban a többiekhez, de azt anélkül is látom, hogy ezt a lapot nem éleszted fel. A ráfordított pénzből és időből rendelsz alá egy bontott deszkát.
szerk: főleg hogy a ráfordított pénzt akár nekem is adhatnád, semmi hasznát nem fogod látni. Gyakorolgatni érdemesebb ebay-ről rendelni 10-30 bucksért régi rossz laposokat szűz állapotban
-
mobileman
senior tag
Adhatja, de attól nem lesz jobb a gép.. Garancia? muhááá
Kézi hőlég? Az festékleszedésre való..Solder iron? Na,azzal ha hozzáérsz egy alaplaphoz, menten kivágja, semmi ESD nincs!
Valaki mesélte, hogy volt egy manus, aki megvette ezt a gépet újonnan, mondjuk- nem tőlem- szerencsére, de 2 hét után sírt, hogy használhatatlan a gép, sorozatban tette tönkre az alaplapokat..
Na, aki olvassa ezeket, biztos magára ismer, ki is mesélte? -
mobileman
senior tag
Jovy- val szívás lesz, baromi gyenge az alsó fűtése...én szóltam! Plusz szállítás, ami kb. 200usd körül lesz!
Használt gép 300e? Vicc.. Aztán rövidesen cserélheted a betéteket benne, mert elég elhasznált lesz.. És az nem lesz 300e, miközben ezalatt új, garanciális gépet kapsz nálam, amivel nincs szívás se..
Meg mintha említetted, hogy nincs pénz, akkor mire fel? -
toza
senior tag
kozben megprobaltam vissza rakni egy masik southbridget egy masik lapra. de csak az egyik sarka hajlando megfogni? mindez azert mert nincs alafutesem?es mert korabbi leszedesnel ua ez miatt eldeformalodott a lap esetleg? vagy nem tudom egyenesbe hozni a lapot,es ez egyebkent mas esetben problemat okozhat vagy nem 100% ig kell h egyenes legyen a lap vissza rakasnal.?
ezekre a kerdesekre meg erdekelnenek a valaszok aztan mar nem is kerdezek tobbet. koszonom.
-
Formaster
addikt
A barnaságból ítélve én hőlégkeverős sütésnek tippelném úgy 200-220 fok körül
Szerintem ez bőven kuka már. Nem érdemes foglalkozni ilyesmivel. A gyűjtök normális cuccra meg olyan fél millától 10 milláig terjedő kiadás. Fél millából csak azt kapod meg, ami nagyon muszáj, azokból is a leggyengébbeket.
szerk: A sarokban a ragasztóra gondolsz? Ahhoz is kell némi rutin, hogy szépen le tudd venni. Visszatérve a sütésre, nem tudom mennyire vagy tisztában vele, hogy a kondik egy része ledöglik 100 fok környékén. Tehát, ha az egész lapod megpirították, akkor csak gyakorolni jó már.
-
Ha legalább egy Fujitsu-Siemens lenne, vagy egy öreg HP 63-akárhányas, de pont egy régi MBP?
Olyan rohadt bonyolult és finnyás fos, hogy azokon az estéken jön elő rémálmaiban mikor vacsorára jól telezabáltam magam
Meg ez az elrendezés már eleve egy vicc... Ha adsz egy email címet, akkor küldök kapcsolási rajzot. -
d3lete
aktív tag
hány másodpercig melegíted egy bizonyos hőfokon és hogyan haladsz lépcsőzetesen felfelé, Majd lefelé.
Ezt összeálítod a fejedben. 100fok alulról 60sec felül 130 20s 150 20s 180 40 200 60s 210 20 230 20 240 20||220 5s
210 10 200 20 190 20 180 20 és stbstb. Nincs profi gépem szóval kisebb angyobb eltérésel ezt alkalmazom. -
d3lete
aktív tag
Nagyon rástreszelsz. Nem kell kapkodni. először is fogj egy régi videókártyát és gyakorolj vele. Szedd le a chipet tedd visza és nézd meg működik-e. Ha igen jól csináltad. Ne ess neki. Egy gpu cseréhez kell szita golyó flux ónszívó szalag értelmes páka, ecset, chip befogó, fogkefe, kézügyessség, hőszonda, alsó fűtés felső fűtés, Átgondolt hőprofil.
-
Hunter2
addikt
"egyebkent nem vok kepes ra nyilvan,de tetelezzuk fel, h egyesevel lecserelnem osszes cuccot rajta akkor elvileg jonak kene lennie a vegen?"
Egyrészt ez már baromira nem költséghatékony mert anyi pénzből amibe ez a rahedli alkatrész kerülne veszel egy másik gépet, másrészt ha rétegzárlatos a lap akkor cserélgetheted az alkatrészeket napestig.
Első körben ha csak minimálisan is képbe kellene jönni a multiméter használatával meg az alapvető passzív alkatrészek működésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest