- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kemotox75
csendes tag
Sanszos, hogy józsiék már adtak neki hőléggel és ara sem voltak hajlandóak, hogy a ragasztót leszedjék.
Attól szokott elsötétedni. Alighanem északi hid hiba lesz. Valószínű egy golyózás segít, de ennél az alul méretezett, gyárilag eltömített hűtésnél nem sokat fog menni. Ha golyó után elindul, akkor már tudod, mit kell rendelni hozzá -
bitfarago
csendes tag
Műszer nélkül nehéz lesz.
A befeketedett ragasztó lehet akár folyasztószer maradvány, netán égés, vagy csak a melegtől is mert koszos.
Ennél a típusnál találkoztam már mindenféle hibával.
Hasonló 1 ledes jelzés volt, proci csere + bios, de a probléma nem oldódott meg. Egyik lapnál a proci feszültsége szált el, tehát az nem kapott áramot, a másik lapon chipset csere után megjavult. Lehet megérni újragolyózni de inkább kicserélni... -
gliga69
tag
A kóbor macskákat hajigálni.
Már abban az esetben ha bgazáshoz akarod használni.
Az a probléma az olcsó infrás hőmérőkkel, hogy nincs megfelelően kompenzálva a detektor melegedése, és ilyenkor eléggé elmászik, 5-20% ot téved.
Ha minden mérésnél veszel egy mintát ismert hőmérsékletű felületről és kompenzálod akkor jó lehet, de felesleges szívás egy k szondás hőmérőhöz képest, amiből a gagyit is tudod olyan messze rakni az előmelegítőtől hogy hidegpont kompenzálatlan is kellően pontos lesz. -
gliga69
tag
ügyesen megoldottad, és egyben szerencséd is volt
Nem emlékszel amikor rossz volt a caps lock hányat villant? Mert ha kettőt akkor a gép is szólt hogy bios baja van
Elég sokat szívtam hp biosokkal és azoknak a recoveryével is. Összességében az lett a tapasztalat hogy egyszerűbb szétszedni a gépet és megírni külső égetővel, ugyanis a kicsomagolt bios file nem mindíg azzal a filenévvel, tömörítési lépcsővel van egyből amit megeszik a gép.
Akinek kísérletezgetni van kedve, ajánlom a phoenixtool-t és az uniextractot, és egy hex editort -
madrol
csendes tag
-
f27
senior tag
Akkor ott a pont.
4-5 percig melegedett a chip es ideglenesen elindult.
Ugyanis ha a gep nemtud beindulni 100% terhelesen megy es melegszik mint atom.
Ha ehez a 4-5 perchez meg csak hatalmas ventillator hangot sem hallotal,akkor akar 100fokos is lehetett ami eppen eleg a vetemedeshez hogy elinduljon a gep.Az hogy utanna mit csinaltal vele kb semmit nemjelentett
Etol fuggetlen sok szerencset a gephez,ez csak az en velemenyem,de ha valaki nem ert egyet velem ugyis leirja nekem\neked
-
hoax
senior tag
Amit te kinéztél, az nem minden feladatra felel meg! Ha egy vastagabb alaplap vagy egy nagyobb IC kerül a kezeid közé, akkor nem lesz elég a kraft ami abban a gépben van. Amit Benji linkelt, az egy jobban felszerelt vas, amit én linkeltem az egy elfogadható minőségű univerzális gép infra és levegős felső fűtéssel.
-
genai
csendes tag
Én egy ilyen masinával dolgozom és kezdőként vágtam bele. Rettenetesen nehéz volt megtanulni kezelni, hogy ne hajligassa a lapokat. Nekem fél évembe tellett, mire nagyjábol belejöttem és mertem másoknak is munkát vállalni vele. Addig nincsen gond, amíg nem kell visszahűteni. Ezek a ventillátorok nem tudják rendesen lehűteni a lapokat, főleg a nagyobbakat. Az esetek 80-90%-ban az alaplap egyes részein 10 fok különbség is van. Ha elentek megnézni a gépet ott ki is tudjátok ugye próbálni, jól nézzétek meg a lapot művelet előtt és után, ha nem változtattak ezen a hibán, akkor hajlított lap lesz belőle. Igaz még másik géppel nem dolgoztam, de az olvasottak alapján ennek az árán vett forró levegősökkel sokkal nagyobb sikereket lehet elérni.
-
mobileman
senior tag
A deák lengetéssel nem leszel okosabb, pont erre épít a solymári, hogy nem keveset legombolnak oktatás céljából, mikor tudják, hogy negyed nap alatt nem lehet megtanulni..Ezt hívják parasztvakításnak,..
Ha visszaolvasol a fórumban, látni fogod, hogy mi a helyzet..
Emlékszem, van egy cimbi, az is számítástechnikában jártas, belevágott ebbe a dologba, fél év után befejezte, mert tévedett, hogy van affinitása a dologhoz, egyszerűen nem ment neki sehogy se.. -
Hiába a tanfolyam, a megfelelő technikát inkább tapasztalati úton és sok gyakorlással lehet elsajátítani.
Maga a chip-ek golyózása és cseréje nem nagy tudomány.
A méréstechnikát meg nem lehet pár délután alatt elsajátítani. Oda kell elég jó elektortechnikai szakismeret és sok kutatómunkát is igényel. De ezek is elsajátíthatóak ha van rá beállítottságod. -
Gigabyga
aktív tag
Ez akkor számít sokat,ha dolgoztál már elektronikával kapcsolatban más területen és van alap amire lehet építeni...ha Pék szakmád van és elektronikával úgy találkoztál,hogy kicseréltél egy RAM-ot a gépedben akkor édes kevés egy "deák" jegy.
Ismerősöm felment ért a gépekhez valamennyire, annyi jutott el a tudatáig,hogy a gépet hiba esetén tesztelni kell xD
NEM! azt feltételezem,hogy ennyire tudod Te is feldolgozni a látottakat.
2-4 "deák" jegy szükséges az eredményes haladáshoz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest