- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spicli
csendes tag
Ezzel csak azért nem értek egyet mert hozhatnék arra nem egy példát, hogy nem jött meg az ígért időben a termék és pénz vissza, majd később csak jött csomag is!
Lehet, hogy rosszul értem amit írsz, mert azt értelmezem belőle ha egy évig hozza akkor egy évig kellene várnom???
-
szacsee
nagyúr
-
Fizsó
csendes tag
Köszönöm.
Sajnos csak sima kártyával fizettem.
Már írtam nekik két hete, hogy állítsák le a szállítást, a vámkezelést, mert a rendelésem a hosszú szállítási idő miatt okafogyottá vált, másik telefont kényszerültem vásárolni.
Tájékoztattak, hogy ezt csak a 14 napos elállás keretében tehetem majd meg.
Azt olvastam a refund feltételei között, hogyha az átvett terméket mégsem akarom, akkor ezt 14 napon belül megtehetem, ha mindent épen, eredeti csomagolásban visszaküldök. De ilyenkor csak a termék árát fizetik. Én Azon felül fizettem a szállításukért és a csomagbiztosításért. És természetesen az én költségem a visszaküldés díja is.
De ez arra vonatkozik - értelmezésem szerint -, ha 60 napon belül megkapom a rendelést.De ha 60 napon belül nem kapom meg a rendelést, akkor valóban teljes visszatérítés jár.
Jól értem ezt?
-
szacsee
nagyúr
Persze, csak csesznek rá.
17-én rendeltem:Number: 483190717506175
Package status: In transit
Country: Unknown -> Unknown
Destination:
Origin:
2019-07-17 12:06, pending
2019-07-17 08:03, System has accepted the order
2019-07-17 08:03, System is processing the order
2019-07-17 08:03, Request for shipping label
======================================
Powered by www.17track.netNagyobb méretű csomag inkább aliról lesz rendelve, mint BG-ről.
Support visszakér adatot amit már leírtam, fényképet amit már elküldtem. Úgy vagyok vele, hogy az idő és a lelki nyugalmam fontosabb mint pár forint amin spórolhatok.
Tiszta GB szint amit most nyújtanak.
Sok szerencsét a csomagjaitokhoz! -
herrká
senior tag
Tudom, hogy van még idő... De egy egyszerű tárgy ennyit álljon egy helyben. ..Amiért jobban izgultunk, a robotporszívó, az egy napot tartózkodott ilyen beírással, utána Nysa, és meg is kaptuk rá 3 napra. Egy nappal a Banggood-os határidő lejárta előtt.
A Banggood-on Standard shipping. Az Universal Parcel Tracking szerint Royal Shipments. Nincs követési szám, csak az a sokjegyű számsor... -
szacsee
nagyúr
Igazad van, de pl.: nálam is 2-3 hét alatt megjött az RX... NL Eu prio line csomag, a sokszámos meg 4. héten váltott pendingről át.
Royal Shipments lesz ez is mint az enyém:Number: 483190620664011
Package status: In transit
Country: Unknown -> Unknown
Destination:
Origin:
2019-07-15 05:31, Complete customs clearance arrive at the UK warehouse, In Transit
2019-06-20 20:20, pending
2019-06-20 16:16, System has accepted the order
2019-06-20 16:16, System is processing the order
2019-06-20 16:16, Request for shipping label
======================================
Powered by www.17track.net -
Visormail
addikt
The item is pre-advised to PostnL ez jelent bármit?
-
erszviktor
csendes tag
-
Visormail
addikt
-
-
Fizsó
csendes tag
Szia!
Mondjuk, ha megkapom a 60. napig (feladástól számítva) a telefont, nem küldöm vissza, mert az elég nagy veszteség lenne. Szállítási költség ide, szállítási költség vissza, biztosítási díj, ez legalább 10 ezer forint mínusz, veszteség lenne.
Az érdekmúlást nem fogadták el.
Ez esetben megtartom a telefont, illetve majd itthon eladom. Sokkal kisebb lesz a veszteség.
Ha 60 nap alatt nem jön meg, kérem vissza a pénzt.
Walakyb-nek írt 67 nap elég tréfás. Nekem 60 napra, illetve még + 10 napra hivatkozgatnak!
Bár a szállítási információkban, illetve a visszatérítési feltételekben a 60 nap szerepel, nincs szó sem további 7, se, tovább 10 napról.
Ez a csomag és a többi társa - állításuk szerint - valóban nem elvszett, csak hosszú ideje kóborló életmódot folytatnak.
Még az is elhiszem, hogy az eddig sikertelennek bizonyult vám- (áfa) elkerülési metódus (partnerek) miatt.
Minden sorstársam nagyon sajnálom. -
tarat
tag
Még nem, de holnap már valószínű....
2019-07-17 07:18:55Balík sa bude dorucovat v priebehu dna (GLS)2019-07-17 05:09:20Balík dorazil do zásielkového strediska. (GLS)2019-07-16 18:31:00Balík prijaty do systemu GLS (GLS)2019-07-16 11:24:59sent2019-07-16 10:56:30Údaje o zásielke boli zadane do IT systému GLS, cakame na odovzdanie balíka GLS (GLS)2019-07-13 12:43:14Outgoing manifest generated2019-07-13 09:56:50In Transit (Nysa)2019-07-12 22:02:38In Transit (Complete customs clearance)2019-07-12 21:50:24In Transit (Arrived in the UK, waiting for customs clearance)2019-07-01 18:12:47In Transit (Leaving Hong Kong)2019-06-21 14:55:57pending2019-06-21 10:52:09System has accepted the order2019-06-21 10:52:07System is processing the order2019-06-21 10:52:07Request for shipping label
-
Fizsó
csendes tag
Valószínűleg bennem a hiba, és nem jogszabályi hátteret, csak médiát olvastam.
De nem az e legfontosabb változás, hogy ez a 22 eurós vámmentes behozatali lehetőség megszűnik?(ide értve a jelenlegi 10 eurós közteher alatti vámfizetési felmentést)
Hogyan fog bírni a jelenlegei struktúra azzal a sok milliós apró tétellel, ahol eddig zömében eljárás nélkül továbbították a termékeket?
Ezt rosszul értelmeztem eddig? -
Fizsó
csendes tag
A 2021. január 1-től belépő EU-s szabályzásnak egyelőre semmiféle eljárási és gyakorlati szabálya , módszere még csak nem is körvonalazódik.
A jelen rendszerbe illesztve kizárt dolog, hogy működtethető lesz az új, EU-s vámszabályoknak megfelelő eljárás.
Valami újat kell személyi feltételekben, technikailag, (számítógépes feldolgozási rendszerek, ügyfél-kapcsolatok) jogilag, eljárásilag is létrehozni. Olyat, amely képes lesz normál határidőkön belül kezelni ezt az éves, 20 millió tételes, főleg magán importot.
Ebben a legegyszerűbb lépés a jogi keret létrehozása (vám-adó-szabályzás).
Ez innen, most, egyelőre emészthetetlen falatnak tűnik.
De gondolom, ez az egész EU-ban is igencsak nagy falat!
Szóval: Hűha! Ez igen kemény lesz azoknak, akik ki kell, hogy dolgozzák. -
jFox
addikt
-
walakyb
tag
Nekem kb felhalott a mostani telefonom, de meg mindig azt mondom, ha szepen lassan, de lathatoan haladna, nem lenne bajom ezzel a 1.5 honappal sem.
A Banggood reszerol annyi mondjuk korrekt lenne, ha azt az arkulonbozetet, amennyiert vettem, es amennyiert mar joparszor azota megvehettem volna (ez nalam cca 20$), megkapnam. Nem pontokban, de pl walletre (vagy minek hivjak itt) mehetne siman. A pontokkal kb kitorolhetem, kb sose tudom elkolteni -
Fizsó
csendes tag
A magyar vámosok valóban elég gyorsak. Tapasztalataim szerint max. 3-4 nap alatt már továbbítják a vámeljárás után a csomagokat.Persze, ha az ügyfél is rendesen közreműködik.
Ja! És valóban, a csúszások elsődlegesen a létszámhiányos, és halódópostai szolgáltatásokból adódnak.A Banggood szupportja - mondjuk chat kapcsolatkor - ellenőrzi a rendelési szám és a 15 jegyű nyomkövetési szám szerint a csomag státuszát. Majd ezt újdonságként közli - mintha nem küldtem volna el a linket róla eleve a megkeresésemben. Elnézést kér és türelmet.
Örömmel értesít, hogy tranzitban van, hamarosan frissítik az adatot. Várjak még egy hetet.
Ezt a játékot június 16 óta 3-4 naponta eljátsszuk. Hol a chat-en, hol mailben.
Június 3-tól Shenzenben volt felfüggesztett státuszban a csomag július 1-ig.
Mikor megkérdezem, mikor indul tovább várhatóan Longdonból, nem felelnek.
Mikor kérem, hogy járjanak közre, erre nem reagálnak.
Ma elmesélték a cseh vámos sztorit. Ami nem válasz a longdoni két hetes mozdulatlanságra.
Maximum hivatkoznak rá, hogy 60 nap után visszakérhetem a vételárat.
Ami vicces, hisz csomagbiztosításom van, tehát nem kérdés, hogy visszajár.
Na, ezek a tapasztalatok a szupparttal. -
walakyb
tag
Igen, tudom ertelmezni a leirtakat elsore is. Azt viszont te is lathatod, hogy
1. 12 percig tartott a vamolas, nekunk 2 het alatt a vamolasi bejegyzes se kerult fel...
2. Ha valakinek a csomagjat 12 perc alatt fel tudtak dolgozni, miert van, hogy tobben 2+ hete varunk elvileg ugyanerre
3. Longdon nem szerepel a nyomkovetesben, ellenben Nysa igenEnnyi ido alatt meg a kozismerten lassu magyar vamosok is siman vegezni szoktak a karacsonyi szezonban is.
A srac pedig kimondottan a Longdoni szarakodasra kerdezett. -
walakyb
tag
Azert ez igy egy hatalmas csusztatas.
Egyreszt attol, hogy afamentes a szallitas, meg nem lesz lassu (juni 27-en rendelt, 28-an shipped LX....NL-es, EU priority line-al rendelt csomagom mar az orszagban van).
Masreszt nekem pl nem is a lassusaggal van bajom. Mint mar azt sokszor leirtam, egyazon szallitasi modon belul 2 fele verzio letezik. A) pending utan nysa-s bejegyzes, azt kovetoen 3-5 napon belul kezhezvetel. B) pending utan longdon, ahonnan 2 heten belul SENKINEK (legalabbis az elerheto infok alapjan) meg se mozdul a csomagja. Es az ironia az egeszben (bar szerintem ez is inkabb csak azt mutatja, hogy mennyire fosik a banggood a vevok fejere...), hogy erre azt a magyarazatot adtak valakinek, hogy azert ment at oda, mert ott gyorsabb lesz a vam. 3-5 nap helyett 2+ het... -
walakyb
tag
Nem (annyira) a pénz miatt parázok, a legnagyobb gondom még mindig azzal van, hogy (99%-ra mondom) 0 valós nyomkövetés lassan 1.5 hónapja, és az ügyfélszolgálat kretén bullshitje... És uram bocsá cca 400$-os rendelésnél igenis látni akarom, hogy merre jár a csomagom.
Egyébként még mindig azt mondom, hogy valami itt nem kerek, de Banggoodék pont le is szarják az ember fejét, még csak annyira se hajlandóak, hogy rákérdezzenek a szállítónál, hogy mi a rák van. Na ez az, ami nálam simán kiveri a biztosítékot...Még annyit had tegyek hozzá, nem azért rendelek, hogy visszakapjam a pénzemet 2 hónap után (igen, ez is benne lehet a pakliban...), addig meg használgatják.
-
walakyb
tag
Még egy apró szösszenet, ami megintcsak azt sejteti, hogy erősen FAKE az a bejegyzés:
Júni 27-én szintén Banggoodról, szintén EU Priority Line-al rendeltem a fiamnak is egy telefont. Ez LX....NL trackinget kapott, 28-án shipped out. 07.04-én angliában volt (GBASMA), ma pedig megérkezett az országba.
Megismétlem, ez is okos szállítás.
Tehát, a korábban már említett forumtársnak aznap váltott erre a LONGDON-os bejegyzésre a trackingje, amikor én megrendeltem a telefonomat, és ez már itt van az országban. -
walakyb
tag
Ehhez képest valaki itt írta már, hogy 06.27 óta vár. És akárhogy számolok, akik a Nysa-s bejegyzést kapták, azok mind megkapták, 3-5 napra rá a cuccot, mi meg már második hete várunk. Azonkívül fenntartom azon álláspontomat, hogy kizárt, hogy a vámosok átküldik egy másik országba, mondván, hogy nagyon felgyűltek a csomagok, és cserébe legalább 3x annyit kell várni. LOL
Ami meg a support szavahihetőségét illeti. Ugyebár van az a móka, hogy ha nem fizettél biztosítást, akkor csak részben fizetik vissza a pénzt, vagy esetleg úgy se... Na pont ma sikerült velem közölnie egy ügyfélszolgálatosnak, hogy annyi a bünti, hogy lassabb lesz az ügyintézés... De korábban olyan is volt, aki arra a kérdésre, hogy mikor lesz shipped out a csomagom konkrétan közölte, hogy már régen Shipped. Nem, nem volt az, és csak 3 nappal később lett az (hétfőn kérdeztem rá (azt hiszem az a 9, nap volt a rendelés után), így mind3 munkanap volt). Én azt már rég, még a GB-nél megtanultam, hogy a supportnak nem szabad hinni, de úgy fest, itt még azt is alul tudják múlni... -
herrká
senior tag
-
Fizsó
csendes tag
Eddig minden kínai webáruházról jó véleményem volt, és ezt el is mondtam, ha kérdeztek.
Korrektek, megbízhatóak voltak a Gearbest-nél, a Geekbuyingnál, sok Aliexpress.es üzlettel is csak jó tapasztalataim voltak eddig. Még akkor is, ha ritkán reklamálni kellett hibás áru, elveszett csomag, jótállási igény érvényesítése esetén.
Úgy vélem, ezek az üzleti vállalkozások elsődlegesen akkor sikeresek, ha megbízhatónak, korrektnek találják őket a vevők. Az ilyen, sokakat érintő szállítási csúszások (mint ez az állítólagos cseh vámeljárási baki, és ennek igen lassú kezelése) nem erősítik azt!
Persze, elsősorban magamra haragszom, mert hittem a 7-15 munkanapos szállításban. Mert kivételesen fontos lett volna, ha időben megkapom a rendelt terméket. Születésnapi ajándéknak szántam. Ez már elszállt.
Az ember tehetetlenségében és haragjában, néha feleslegesen vagdalkozik. -
ibgy
csendes tag
Akkor úgy tűnik, hogy nincs nagy mozgásterem... :(((
Május 29-én adtam le a rendelésemet, és május 30-án adták fel a csomagot.
Ha július 8-án, hétfőn sem kapom meg a csomagot, és nyomok egy Refund-ot (a rendeléskor kifizettem a Shipping insurance-t), akkor kaphatok teljes visszatérítést?
Vagy arra csak akkor vagyok jogosult, ha letelt a 60 nap a megrendeléstől számítva? -
Fizsó
csendes tag
Valóban megéri a vámmentesség (áfa, kezelési díj) a későbbi szállítást. Ez nem is kérdés.
És nem is lenne semmi bajunk, ha nem azt írnák a szállítási információban, hogy a várható szállítási idő 7-15 munkanap. Hanem azt, hogy 30 nap.
Mert ez esetben egyrészt tudjuk, mit választottunk, másrészt nem ijedünk meg, ha a csomag 20-25 napig nem mozdul a nyomkövetésen. -
Fizsó
csendes tag
Az a baj, hogy ez már régen nem 7 napos csúszás!
A rendelésem EU priority line-nal június 10 óta áll Shenzenben "A rendeltetési országba érkezett parcella vámkezelésbe kezdett" jelzéssel. Többször írtam a szupportnak, de semmitmondó válaszokat küldöznek. Két hete kérnek 1-1 hét türelmet.
Én is kaptam egyen-levelet a 100 pont jóváírásáról,. A maximum 18 napos szállítási határidő rég elmúlt. Lassan a 30, napnál tartunk.
royalshipments.com szerint június 3 óta függőben van!
Kérem, ha valaki, ebből az időből ezzel a státusszal információt, vagy terméket kap, ossza meg velünk.
Lehet, hogy új, európai követési szám nélkül fog jönni? -
Beni2360
félisten
Azért ez nem egészen így van.
A valós kártyámon állandóan van nagyobb összeg ami elérhető.
Ha levenném akkor hogyan tudnék vásárolni.Éppen most emeltem a felső határon.
A webkártyára meg a vásárlás előtt töltök fel amennyi kb kell + egy picit.
Marad éppen vagy 5 $ tartalék rajta. -
walakyb
tag
Abszolúte nem értek veled egyet ebben a kérdésben.
Egyrészről 100k+ terméknél (de szerintem már bőven lejjebb is) szerintem az emberek nagy része szereti látni, hogy mozog a csomagja, nincs gond. Persze, én is tudom, hogy a Paypal jó eséllyel nekem itél, ha nem kapom meg, és ebből a szempontból valóban az ő érdekük, hogy követhető legyen. Viszont van a dolognak egy olyan aspektusa is, hogy én pl 2x is azért kaptam meg a csomagomat, mert appot használok követésre, és naponta azért rá is szoktam nézni, ugyanis a posta visszafordította a csomagomat egyszer címzett ismeretlen, egyszer pedig rossz cím miatt (természetesen mindkét esetben hibátlan volt a cim, és jópár csomagot megkaptam már ott...). Ha visszamegy, minimum a jelentős költséget ki kell fizetni, de bőven van esély arra is, hogy meg se kapja a csomagot, így a teljes pénz is bukta.
Ami meg az időt illeti, nem azon pörgök, hogy nem kapom meg a beígért 15 napra (ami egyébként nem is igéret, csak az adott szállítási mód átlagos megérkezési ideje).
Ami pedig a nyomkövető oldalt illeti, maga a Banggood is ezt javasolja követésre. -
Attix70
aktív tag
Elvileg tudja a VoLTE funkciót és NFC is van benne. Párhuzamosan rendeltem szilikon tokot is és fóliát. Amíg nem érkeznek meg a védőfelszerelések addig nem rakok bele kártyát (használom a Redmi 3-ast), mert félek a sérüléstől. Mérete kompakt és kézreálló, ujjlenyomat olvasó gyors. Ha valami olyan jellegű kérdésed lenne amihez nem kell a SIM akkor arra szívesen válaszolok. Amúgy mi a VoLTE előnye (beszéd közben is megy a net 4G-n és gyorsabb a hívás felépülése valamint jobb a hangminőség) ?
-
KisBundi
őstag
Igen, az!
05.17-én rendeltem, 27-én adták fel és 06.19 volt a várható szállítás. Ma kaptam meg 18-án.
BG oldalán továbbra sincs infó. A 17 Track oldalán a Royal Shipments-nél talált már róla infót elég hamar, de sokáig beérkezésre várt. Érdekes, hogy a GLS infókat kb csak a kézbesítés pillanatában frissítette az oldal. Előtte csak a pénteki "kimenő jegyzékfájl létrehozva" volt látható. Ezért írtam, hogy fogalmam sem volt, hogy mikor és ki hozza. A 06.17-ei infókat még 18-án sem láttam délelőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen autót vegyek?
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 26
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest