- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- AI-jal és páncéllal készül a CES-re az Ulefone
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Mivel Ships from USA Warehouse esete van 27 % Áfa (60626 Ft után) és vám. Eddig 0% volt a vám, hogy most a vámháború miatt erre mennyi lett vám, azt a TARIC-ban kell megnézni. Link az Összefoglaló, 7. Vámügyintézésről néhány gondolat részben.
Lehet hogy jobban jársz a kínai warehouse árával 55779 Ft és free shipp, eleve ebbből indul csak az Áfa, mert mi Kínára nem vetettünk ki +.vámotDe ez Pre-orders!
[ Szerkesztve ]
-
bitmad
aktív tag
Erre a 3D nyomtatóra számolnak fel vámot és mennyit?
https://www.banggood.com/Creality-3D-Ender-3-V-slot-Prusa-I3-DIY-3D-Printer-Kit-220x220x250mm-Printing-Size-p-1278399.html?rmmds=search&jumpAuth=28f3164c[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Lenne egy kérésem, segítsetek már egy postai vitában, kiegészítő információk kellenének.
Ha valakinek ebben az évben volt postai vámeljárásos esete, akár kellett fizetni, akár nem az megosztaná a következő információkat:
1. országba érkezés dátuma. (Import (Megérkezett a célországba) vagy Célországban feldolgozva)
1a vámolásra kiválasztás dátuma (Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés vagy Vámkezelés)
2. az igazolások bekérésének dátuma, ideje
3. a beküldött igazolások feldolgozásnak dátuma, ideje (Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása)
4. a vámolás megkezdésének dátuma, ideje (Hatósági eljárás kezdeményezése vagy ... vámkezelési indítvány NAV részére elküldve)
5. a vámolás befejezése és küldemény továbbítása (Küldés a kézbesítő postára)
6. kézhezvétel dátumaAz enyém 28 napig tartott, az ideérkezés 10000 km-ről 5 nap volt
-
Bec
tag
Ma feladták amit tegnap itt leírtam,hmm. Kaptam trackinget is de csak számokat tartalmaz,jól gondolom hogy majd ha befut az EU-ba akkor kap szokásos számot? Vagy már a szállítófutár meg előlegezte? (EDM postázás,ha jól emlékszem valaki GLS-t írt)
-
Topikgazda
Annyira nem új, lényeg az hogy Holland Királyi Posta kínai felvevőhelyéről Hollandiába viszik a csomagokat és majd onnan szállítják ide. Mostanában annyi a változás, hogy a magyar Posta össsze-vissza könyveli, vagy em könyveli az információkat és ezért nem látod néha a 2 érkezést.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A tegnap emlegetett nem akarták küldni csomagomat mint írta, 06-24.-n feladták és ma hozta a postás LB Tn-volt. Aláírós. A rendelésnél még mindig : Repair & Refund & Resendig szerepel.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Nigér
őstag
Sziasztok, valaki találkozott már ilyennel?
Célországba megérkezett után megint a holland posta utaztatja?
Screenshot -
Topikgazda
válasz Beni2360 #6786 üzenetére
Velem is korrektek voltak, mert elnézést kértek amiatt hogy a beszállítótól nagyon gyenge minőségűt kaptak és ezért nem akarnak velem kiszúrni, inkább el sem küldik, de nem tudnak a közeli időben ilyen áron beszerezni, ezért törlik a vásárlást.
A Fogyasztóvédelmi szabályok és a szerződési feltételek szerint ilyen esetben ez szabályos eljárás. -
Beni2360
félisten
Velem is el akarták játszani a csomagvételnél, mert olcsón adták.Mondtam nekem ráér várok. Erre 3 nap múlva feladták, mivel darabos tételben volt. De itt a sajnos a B verzióra tippelek habár velem nagyon korrektek voltak eddig.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bec
tag
Jól be etettek,rámentünk egy a konkurenciáknál óccóbban kínált termékre amire "in stock" volt írva,ki is lett fizetve. De a rendelés státusza "Back Order" már 4 napja. Az ár jóval kedvezőbb volt viszont nincs is nekik,a hogy is van ez kérdésre azt írták max. 30 napon belül postázzák. Hmmm. Ja még annyit hogy a mai napig is "In Stock"
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Jelezni kell feléjük hogy nem érkezett meg. A PayPal -nál dispute kezdeményezés csak akkor ha velük nem tudsz megegyezni, ott erre május 8-tól számított 180 napon belül van lehetőség. Mindig a kereskedőnél kezdeni a reklamációt, itt sincs másképp mint a bolti vásárlásnál. Nem a banki fizetési védelmet vesszük előbb igénybe ha pl. kártyával fizetünk és gondunk van.
-
vegyszer
addikt
Már nem kell aggódni. Paypal egyeztetést kell nyitni. A 60 nap leketyegett. A hatvan napon túl az idő múlásával egyre csökken az esély, hogy valaha egyáltalán megjön.
Szerintem."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
őstag
Ha május 8-i nem regisztrált küldeményem nem érkezett meg akkor már aggódjak?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz vegyszer #6769 üzenetére
Nálam is működik rendesen, érdekes valakinél semmi baja, másoknál meg hibára fut.
Viszont a 06.03-án rendelt European Direct Mail-es csomagomról még mindig semmi infó, BG is csak annyit írt vissza a megkeresésemre, hogy várjak rá tovább hátha megérkezik, hát kösz már több mint egy hónapja várok...
[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
-
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Nektek működik a napi fb megosztásos 20 pontos móka? Nekem tegnap megpusztult. Volt app adat törlés, app törlés, régi app feltelepítés, de semmi. Ez a hiba üzenet jön elő:
Van valami ötletetek?
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Nigér
őstag
-
Bec
tag
Köszi szépen a kimerítő választ. Időközben kosárba raktam az apróságokat az egy db. nagyobb értékű mellé és úgy látom mindegyik más raktárban található.így a kérdésem első része nem aktuális.
Az EDM vagy PDM postázás házhoz szállítója általában a magyar posta? Azért kérdezem mert ha futár hozza akkor olyan címre kérem amin napközben át tudom venni. Előre is köszönöm! -
Topikgazda
A két kivánságod legtöbbször kizárja egymást.
Az EDM és a PDM lehet EU-n belüli beszerzésnek minősülő, viszont lassú is lehet. Valójában mostanában csak egy jós mondhatna neked valami biztatót.
Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor ezekről volt néhány hsz.
De itt is él a javaslatom rá kell számolni a járulékos költségeket és ha úgy is megéri megvenni, ha mégsem kerül felszámításra akkor jobban jártál.
Ez esetben azért vigyázni kell: nagyobb tételű rendelés mert adott esetben az kereskedelmi mennyiségnek számolható és akkor már nem a magánszemély EU-n kivüli vásárlása kerülhet szóba hanem importálás és arra mások a szabályok, más az eljárási rend.
A kézhez kapás meg nagyban függ a szállítótól is, a Posta mostanában megint gyengélkedik, így választhatsz te 6-14 napos szállítást, de azt a BG nem tudja garantálni, hogy miután ide megérkezik mennyi ideig ülnek rajta a kézbesítő cégnél.[ Szerkesztve ]
-
Bec
tag
Üdv.mindenkinek! Ismét lenne egy rendelésem és jelenleg ezeket a postázási opciókat kínálja a BG :
A kérdésem a rutinos kollégáktól,nagyobb tételű rendelés esetén melyik az a postázás ami aggodalom (sarc) mentes és viszonylag gyors?? -
Topikgazda
válasz Exelsior24 #6762 üzenetére
Pontosan ez a következtetésünk, bár ez bármely olyan kínai webshop-ra vonatkozik ahol a $ az alapértelmezett, hogy kártyás vásárlás esetén a $-on kell hagyni.
Ide is 2 alkalommal beírtam ilyen összehasonlító vásárlást.
Egyébként mielőtt a forint szakadékba zuhant volt 2 nap amikor egy 1000 Ft értékű valaminél 12 Ft-al jobb volt a forintra állítás (csak véletlen volt, nem ez a jellemző), a mostani forint árfolyami helyzetről nem kívánok véleményt nyilvánítani.[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy BG-n ti milyen valutában szoktatok fizetni, mert én nálam eddig mindig USD $-re olt állítva, de néztem ma, hogy akár EURO € , vagy Forint HUF valutát is ki lehet választani, viszont például Euró-ra átváltok egy adott terméknél, vagy Forintra, akkor többre jön ki az ára, mintha USD-ben fizetnék, ahogyan eddig is szoktam.
A három különböző valutát Forintra átváltva, az USD ár a legkedvezőbb, az Euro-s kicsivel több, a BG-s Forint ár viszont jóval több mindkettőnél.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Topikgazda
válasz zeon.hu #6756 üzenetére
Hetente kapunk egy sms-t amelyben a heti ajánlat van, amire egyébként megadtad a felhatalmazást. Múltkor is írtam, töröld az értesítőknél. Vagy STOP tartalmú sms vissza.
Oké most kettő jön, az e-mail is, meg jön egy sms is. Ott nézem meg ahol hamarabb hozzáférek.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Elkezdtem kapni levelet tőlük sms-ben az akciókról, írja,hogy válaszoljak stoppal ha nem akarom, de nem lesz emelt díjas? 0670-es számról jön.
-
Andralin
aktív tag
Rendben, köszönöm a tippet, megvárom míg megérkezik és utána reklamálok, hátha jóvá írnak valamit.
Közben egyre siralmasabb a helyzet a szállítás terén!
Ma egy hete adtam fel 3 különböző megrendelést kisebb értékű, pár eurós elektronikai alkatrészekkel, mindháromnál kifizettem a 2+ eurót Priority Air Mail opcióval.
Ma érkezett három e-mail tőlük, mindhárom rendeléssel kapcsolatban egy-egy külön mail, mely szerint vámeljárás miatt 5-7 munkanapot fognak késni a csomagok és majd frissítik a nyomkövetési számot ha feladásra kerültek. Tehát még fel sem adták őket egy hát elteltével.Azt hiszem ez volt az utolsó, hogy drágább fuvart fizettem!
Az elmúlt időszakban a sima Air Parcel Register opcióval 3 héten belül megjött a legtöbb rendelésem, és a jelek szerint jelenleg ez a legolcsóbb opció egyben a leggyorsabb is! Nemcsak pénzkidobás a drágább opció, hanem sokkal később is ér ide. -
Topikgazda
válasz Andralin #6749 üzenetére
Értelek, de azért valójában a szöveg várható kézbesítési idő. Van egy kis % amikor nem tudják tartani.
Ha megkapod azután reklamálhatsz az idő túllépés miatt és kérj valami kárpótlás, de a teljes szállítási költség szerinten nem fogják visszaadni.A feltételeknél olvasható: These estimates are based on normal circumstances and are not a guarantee of delivery times. We are not responsible for the failures or delays in delivery resulting from any force majeure event, such as natural disaster, bad weather, war, and any other event beyond our direct control, such as public holidays and customs issues.
[ Szerkesztve ]
-
Andralin
aktív tag
Nem tudtam, hogy ez mire való, nem ezt ígérték, hanem 7-15 munkanapos kézbesítést.
Számomra irreleváns, hogy ezzel el lehet-e kerülni az adót, mert bőven a 22 eurós határ alatt volt a végösszeg a 6 eurós szállítással együtt is.Ebben számomra egyáltalán semmi méltányos dolog nincsen, én fizettem egy extra szolgáltatásért (gyorsabb kézbesítés) és a Banggood nem teljesítette azt, semmit nem kaptam a pénzemért. Úgy gondolom jogosan érzem magam átverve. Kulturáltabb országokban ha fizetsz valamiért és a szolgáltató azt nem teljesíti, akkor visszajár a pénzed.
[ Szerkesztve ]
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a European Direct Mail opcióért kifizeti az ember a borsos díjat, de jóval lassaban jön meg, mint ha ingyen postával kértem volna, akkor van jogalapom visszakérni a drága fuvardíjat? Szoktak ilyenkor fizetni, vagy határozottan elhajtanak?
Június 2. rendeltem meg egy terméket, ami sürgős lett volna, így kifizettem + 6,09 EUR fuvardíjat a European Direct Mail opcióért, ami 7-15 munkanapon belüli kézbesítéssel kecsegtet.
Nos a tracking állapota a feladás óta, több mint egy hónapja változatlanul ennyit mutat:
2018-06-02 12:44 Puurs, The parcel data was entered into the GLS system; the parcel was not yet handed over to GLS.
Tegnap írtam nekik egy reklamációt, hogy nem érzem korrektnek, hogy a semmire fizettem ki a 6 euró pluszt és még sehol semmi hír a csomagról.
Erre jött egy lepattintó válasz, mely szerint ők rendben feladták a csomagot és ők csak 60 napra tudják garantálni a kézbesítést, az pedig még nem telt le, így várjak még türelemmel.Most akkor buktam a 6 eurót? Akár ingyenes, akár drága postázást választ az ember, minden esetben 2 hónapon belül kell megérkeznie? És a 7-15 munkanap szöveg ilyenkor nem számít egy kicsit félrevezetőnek?
Szerintetek van értelme vernem az asztalt, és ragaszkodnom hozzá, hogy visszaadják a 6 eurót, vagy esélytelen a dolog? Valaki volt már hasonló helyzetben?
-
bgabesz75
tag
válasz Markizmark #6692 üzenetére
Nem jött meg még mindig a csomag.
Június 2-án rendeltem.
Tudna írni nekem valaki egy reklamációt amit
el tudok küldeni? -
sander74
tag
Üdv! Az european direkt mail valóban áfa-vám mentes? Mert hallottam, hogy valakinek kértek be adatot ilyen opcióval rendelt csomagról!
-
Nigér
őstag
Helló!
Rendeltem egy kárcórát, melyet 10 nap alatt sem sikerült feladniuk.
Nem tudják mikor lesz készleten (a terméknél azért ott figyel a 7-10 nap...), kérhetek refundot.
Viszont ha rányomok, azt írja ki hogy "transaction amount error".
Érdemes írni nekik, vagy ez is a paypal topikban olvasható hiba miatt lehet?Ha inkább oda való, akkor ezt kérném törölni és beírom oda
[ Szerkesztve ]
-
-
erikke17
őstag
Üdv. Rendelést hol tudok visszamondani? Még nem küldték el státusza Back Order.
Sajnos elfogyott nekik és Július 6.-ra ígérik ha akkor küldik már nem valószínű hogy befut időre
Csak ügyfélszolgálaton keresztül?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
vegyszer
addikt
Lehetséges, hogy én értettem félre, de én úgy olvastam ki, hogy te elküldesz egy SMS-t nekem, és ezután dől el, hogy ha én olvasom az SMS-ed, akkor neked fizetni kell érte, de ha olvasatlanul hagyom/törlöm, akkor nem kerül az neked pénzbe. Mert erre a GSM technológia szerintem nem ad lehetőséget.
Az, hogy külön kezeli a sikeres küldés, és az olvasás státuszát, az meg más tészta...
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Topikgazda
válasz vegyszer #6724 üzenetére
Esetleg olvasd el azt az üzenetet amire ezt írtam, valamint az utána született hozzászólásokat.
Nem egészen az a megközelítés amire te gondolsz.
Ahhoz, hogy a sms tartalmát lássam el kell olvasni, amíg mondjuk a led villog, hogy van bejövő üzenet addig nem tudod ki és mit küldött.
De akkor olvasás szó nélkül is igaz a folytatása a szövegnek amit írtam.
Nekem a Telekom a szolgálatom, ha elküldök egy sms-t felszámolja a költséget, tehát teljesül amit írtam: akkor az sms díj már felszámolva valakinek. a valaki az én vagyok.Ha azt írod hogy a sms-ben szereplő linkre kattintva nem lesz fizetési kötelezettség, akkor egyre gondolunk.
A többiek meg arra hogy abból valami hátrány lesz és azért nem akartak rákattintani.
Mi van ha igazuk van és akkor keletkezhet fizetési kötelezettségem egyelküldött/fogadott üzenet után?[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Most ezt komolyan gondolja bárki is, amit írsz?
Attól függően, hogy a másik félnek valami interakciót tesz-e, vagy sem, nekem keletkezhet fizetési kötelezettségem egy elküldött/fogadott üzenet után? Na ne.Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy a Tesco csak akkor fizeti ki a szóróanyag terjesztőt, he Te elmész vásárolni is.
Szerinted ezt a GSM technológia hogy ellenőrizze, hogy olvastad az üzit, vagy se?
[ Szerkesztve ]
-
macilacus
senior tag
-
-
Topikgazda
válasz macilacus #6713 üzenetére
Azt ugyan az előbb nem irtam, de a mobil app az külön kezeli az értesítőket. De kaptok egy ajánlatot egy nem fizetős sms formájában a BG-től, miért lenne az baj? Most pontosan nem emlékszem, de azon változtattak, hogy más formában is keresnek. Persze ha nem ők küldték, akkor tekintsétek tárgytalannak amit írtam.
Nekem egy 30-as számról jött, de rájuk kérdezek, hogy ők is tudnak-e erről.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz sambenez #6708 üzenetére
így-így, valami sms átjáró, amit sokféle szolgáltató használhat. Nekem is voltak már különböző cégektől futáros rendelés érkezéséről értesítő sms-ek hasonló számról.
Amúgy elég bénák lehetnek, most sokszor angol ip-m van és volt már pár csörgetés uk telszámról Bár lehet ez másik cég, mert banggodon nincs kitöltve.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Több ingyen SMS oldal van ezeket használják mint én is. és azért írja, hogy ne válaszolj erre.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz zeon.hu #6710 üzenetére
Ezek központi számok, szolgáltatók szerződnek külföldi szolgáltatókkal és úgy jönnek az SMS-ek. Nekem is jött már DHL értesítő azokról a számokról amiről Paypal beléptető, vagy Google és Facebook kétlépcsős beléptetéshez kód.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Topikgazda
Srácok ne komolytalankodjatok már. Ez egy új dolog. Ha jól emlékszem 2 hete kellett ezt állítgatni.
Ha nem akartok ilyeneket kapni, akkor ne adjátok meg az Account settings-ben a Edit your profile-nál az alábbi értesítő küldéseket, My preference és ne jelöld a Newsletter subscription includes store news,new products,special offers,and other promotional announcements.:[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
Szép, mindenki kapja, nekem innen jött egy: 06707177701
Link volt benne, nem nyitottam meg, más se tegye.
Ment is fekete listára, javaslom másnak is.#?*@&!
-
Topikgazda
válasz Markizmark #6705 üzenetére
Értem. Ha nem automatikusan kéri a kártya adatokat és belépési link nélkül is megmutatja reklámozott terméket akkor nincs azzal gond.
-
Topikgazda
válasz Markizmark #6701 üzenetére
Az sms-ekre nem kell kattintani, ha már olvasod a telefonodon akkor az sms díj már felszámolva valakinek.
-
őstag
válasz Markizmark #6701 üzenetére
Akkor nem én vagyok az egyetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Facebook és Messenger
- Autós kamerák
- SSD kibeszélő
- Megoldások IBS/IBD-re
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- "PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest