- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben9569
csendes tag
válasz
Csupingo #63458 üzenetére
értem mire gondolsz, de az az érdekes, hogy a procit nem hajta ki 100%ra. Viszont BF1 singleplayerében a GPU kihazsnáltsága felmegy 80-90 re %ra és sokkal stabilabb a FPS mint multiban. és itt vesztettem el a fonalat, hogy mi a franc van..
A procicserélől meg annyit, hogy néztem videókat, posztokat, arról, hogy ezzel a procival is simán mennie kéne 100% on a GPUnak.
-
gaben9569
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nemrég vásároltam egy Gigabyte GTX 1060 3GB OC VGA-t, és hát nem értek 1-2 dolgot.
Van, hogy nem hajtja ki magát teljesen a kártya. Pl.: Witcher 3 alatt 100% on fut és hozza is a stabil 50-60 fps-t maxon. Viszont BF1 ben 70%-80% körül mozog a kihasználtság, pedig szükség lenne rá, hogy menjen az 100%.
A procim egy FX-8320. Tudok a bottleneckről, hogy visszafogja a karit a proci, de akkor sem értem, ha witcherben hozza a 100%, más játékokban miért nem? Azt is tudom, hogy ha a VGA-nak nincs szüksége rá, akkor nem hajtja ki magát persze, de rengeteget utána olvastam és elméletileg 100% futnia, még ezzel a procival is.
Valaki tudna egy értelemszerű választ adni?Előre is köszönöm
-
gaben9569
csendes tag
válasz
Tournament #46062 üzenetére
okés, csak ez elött nem nagyon csinálta. köszi a választ
-
gaben9569
csendes tag
válasz
cinkoxid #46058 üzenetére
Egy Raidmax 835 W-os 80 Plus Bronze-os tápom van...tudom sok..de szerintem nem ezzel lenne a baj.
Hát játékközben is volt ilyen, meg akkor amikor csak netezgettem. LoL közben fagyott még csak ki, BF4 nél nem. Megpróbálom..és mennyivel kéne? 50 MHz? 100MHz?Ja, és ezek mellett állandóan egy ciripelő hangot ad ki. De csak játék közben, mi lehet ez?
-
gaben9569
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, nem tudom, h nektek is volt-e már. Random leáll a gép. Vagyis nem leáll, hanem elmegyek a kép, a hang, a vidikari max fordulaton pörög, és még az újra indítás se segít. Csak az segít ha a 6-pines PCIe-t felcserélem.
Új az alaplapom, procim...viszont a kárátya 4 éves kb, egy Gigabyte HD 5770 SOC..Olvastam, hogy másnak is volt így, vagyis valami hasonló...Lehet az alaplap rossz?? Vagy a vidikari
BIOS-t még nem frissítettem, de szerintem fogok..
-
gaben9569
csendes tag
Lehet meg van a probléma..bekapcsoltam a GPU-Z-t miközben játszottam, és azt vettem észre, h amikor az elején tolom és minden okés akor az órjel 900 Mhz a memória órajele pedig 1200Mhz ( ennyinek kell lennie, elég régi a kártya szóval ez az okés). Viszont mikor másodszor játszok, amint említettem, akkor a gpu óraja 400 Mhzen a memória órajele pedig 900 Mhzen marad, és nem megy feljebb :/ Nem tudom,h ez a driver hibája-e vagy sem..Feltelepítettem egy régebbit és ugyan az a hiba jelentkezik
-
gaben9569
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy valami van a vidikarimmal :/ Mikor elindítom a gépet, vagy újraindítom és elkezdtek játszani pl AC 4-el akkor magas beállításokkal 30-40 fps em szokott lenni. BF3 ban 50 körül szokott mozogni. Na szóval, ha befejeztem a játékot ugye visszahűl a kártya, a fordulatszám lecsökken és lazán fut a gép. Viszont ha újra elkezdek játszani, akármilyen játékkal akkor kevesebb az fspem...10-30 fpssel és nem tudom miért..A kártya se pörög fel annyira,pedig az MSI afterburner azt írja 99% on fut de a procihűtő se a kártya hőmérséklete nem mutatja ezt..
Egy Gigabyte HD 5770 SOC-m van ami már elég régi...
Valami tipp? Új az alaplap, proci, táp 835 W-os, a kártya és a RAM ami régi..:/ kicsit már feszült vagyok, hogy most vettem gépet, és valami még mindig szarakodik..bocsánat a kifejezésért..
Tudna valaki segíteni?
-
gaben9569
csendes tag
válasz
asvald #43492 üzenetére
Tudom..mindent megpróbáltam amit én tudtam meg amit ti mondatok..
Kipróbáltam a DDU-t,újra raktam a drivert..(mondjuk még régebbi driverrel nem próbáltam ki, az még hátra van ) kipucoltam a gépet, újra raktam a Windows-t..Megpróbálom a tápot..haveromtól kölcsönkérek egyet...hátha az a baj...
-
gaben9569
csendes tag
válasz
asvald #43471 üzenetére
Én is utána néztem a procinak mert nagyon nem arra koncentráltam. Lás csodát...Semmit nem indítok el, egy két kisebb alkalmazást kikapcsolok. Hamachi stb. És 20-30 %-on fut a proci..
szerintem nem kéne ennyinek lenni...Google Chrome használata közben meg 40 fölé megy lazán...Nagy valószínűséggel itt is a táp lehet a hiba...
Minden esetre köszi a segítséget
Újabb helyzet jelentés. Mire megírtam ezt a választ leesett a proci teljesítménye 10-15 % köré..
Ki érti ezt
-
gaben9569
csendes tag
válasz
oravecz56 #43466 üzenetére
Hát kitakarítottam mindent, elég poros volt de most elég tiszta lett
Lehet a táppal van a baj...400 watt-os és a gépházhoz adták. Lehet 3 év elég volt neki, h kicsit összeessen
Megpróbálok beszerezni, egy új tápot mert lehet tényleg ez a baja...bár nem tudom, szerintem annyira nem terhelné le a tápot ez a gép..vagy mégis?
Minden estere köszi szépen a segítséget
-
-
gaben9569
csendes tag
Sziasztok! Nekem nem különösebben a gép indításával van a gond, hanem a videokártyával. (Nem találtam ilyen topicokot bocsi, szóval ide irom)
Egy HD 5770-esem van SOC 1 GB-os. Régebben minden lazán elment rajta BF3, BF4( igaz csak lowon) AC4 Crysis 2. Most meg történt vele valami és egyszerűen nem tudom mi. Nincs FPS-s a játékokban. A LoL is ami 100 fps-es ment átlag most megy 70 fps-esel. CoD2 ben is volt 250 fps em..mostanába meg 120 és 40 között ugrál..Nem tudom mi baja lehet...de nagyon idegesít. Tudnátok valami tippet adni? Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest