- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #45273 üzenetére
Nem megijeszteni akartalak, csak ajánlottam egy könnyebb verziót, mert lehet, hogy úgy könnyebb, mint összeszedegetni, és kiolvasni a hardverelemeket, stb.....Vilmaboy elmondott mindent Neked, mi a gond?
Szerk: Annyi volt a gondom, hogy túl sok a utility program (ami felesleges), de kell neki. És amit ott látsz annak a fele kell kb....ennyi.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #45251 üzenetére
azon gondolkodom, hogy a win7 telepítő vajon kezeli e őket, de szerintem nem. hirens boot cdről bebootolva? csak szntén nem vagyok biztos benne, hogy ismeri a linuxos filerendszert. nem tudom őszintén.
De mindennnek elejét véve: Bootolj be xp telepítőről és nézd meg van e partició ahova tudsz telepíteni. Ha van, akkor majd xp alá felteszed a partition magic home editions. Aszt kap onnét a pofája. Ha nem tudod telepíteni, akkor térjünk rá vissza és gondolkodjunk.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #45247 üzenetére
ha linux van rajt ugyebár... annak a filerendszere ext2-3-4. valamelyik. a windows, pláne az xp alapból ezen filerendszereket nem kezeli, nem is látja. magyarul nincs is számára. Te akarod használni a winyódat, de linux nélkül. el kell tüntesd a linuxos partíciókat vagy particiót a winyóról. ezt úgy tudod legegyszerűbben megtenni, ha egy másik gépbe bekötöd, felteszed a fent említett ingyenes szoftvert és beformázod az egész winyót fat32-re az xp-nel, vagy csak simán törölsz minden ext partíciót és majd a telepítővel leformázod és particionálod a winyódat.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #45244 üzenetére
csak egy gondolat: figyej oda, hogy az xp telepítő nem fogja látni a linux particiók ext2-3-vagy 4es filerendszerét. Ha el akarod tüntetni, akkor kösd be egy másik gépbe a winyód és formázd le róla a linuxot, vagy csak tüntesd el a particióit, majd újraparticionélod utána. Partition master home edition meg tudja oldani neked.
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz
Arkennys #45242 üzenetére
Általában rá szokott lenni írva a laptop aljára hogy pontosan mi van benne. Ha mégsem lenne ráírva akkor letöltesz egy AIDA64-et és megnézed hogy pontosan milyen eszközök vannak benne és letöltöd a honlapról a hozzá tartozó drivereket.
Igen win felrak -> driver telepít.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #44256 üzenetére
Próba meg az Azonnali kérdések óráját. Oda mehet minden
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #44038 üzenetére
Nem feltétlen kell BIOS frissítés egy új HDD beüzemeléséhez. A HDD-t meg kell formatálni, majd indítani a telepítést. Be kell állítani a setup-ban (F2), hogy CD-ről legyen a boot és kész! Amikor az OS feltelepült, jöhetnek a driver-ek, chipset kell elsőre, a többi meg adott....vga, Szóval HDD be, lemezkezelés, hajrá...
Egyébként még nem árultad el a gép típusát....
Szerk: Kihagytam, a BIOS-t egy az alaplapon elhelyezkedő integrált áramkör tartalmazza, azaz semmi köze a HDD-hez.
-
-
Muerte
addikt
válasz
Arkennys #42299 üzenetére
CSAK! Notepal U2,U3. A többi zárt vagy nagy ventis felejtős,felesleges pénzkidobás.
U2 2db venti 15,6"-ig,U3 3db venti 18"-ig.Ez hűt,halk, könnyen tisztítható,a ventik szabadon elhelyezhetőek a szellőzőnyílásokhoz.A zárt változatok 3 hónap használat után zörögnek,nem hatékonyak,telerakódnak porral,szösszel,képtelenség normálisan szétszerelni őket,ha mégis szétszeded,összerakás után még jobban zörögnek és etc.etc. -
Lefty
addikt
-
Lefty
addikt
válasz
Arkennys #42134 üzenetére
semmi gond, igazából köszi a reakciót. nem az, hogy ott nem csinálja, nem tudom még. ahogy rátettem itt abbahagyta. nem csinálja sehol azóta. egyébként van arra esély, hogy abbahagyja magától? a fenti 1-2 centis szakaszban szokott elővillanni pár vékony szaggatot vonal szélességében. de van, hogy napokig nem jön elő.
-
Dell XPS
veterán
-
selenge
tag
válasz
Arkennys #42057 üzenetére
második kérdésed, ha a hűtésre vonatkozik - és csak sufnituninggal megoldható - értelmét vesztette, csak akkor cseréled, ha becsokizik, de az meg gariban, viszont ha nem gyári cuccot ranak bele, akár szakszervíz (bár kétlem, hogy ilyennel foglalkoznának) akkor a gari alapból hopi...
-
Dell XPS
veterán
-
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #42006 üzenetére
Hja, ahogy észrevettem, van ahol nagy szakszöveg körítéssel csillagászati áron próbálnak megcsinálni mindent, vagy bejön vagy sem alapon. Nem túl szimpatkus politika.
Ezt nem értettem, látom mindketten a javítandó MSI-ről beszéltek, csak azt nem találtam, hogy hol kapott túlzott árajánlatot.
-
selenge
tag
válasz
Arkennys #41961 üzenetére
átlagosan évente egyszer szoktam javasolni a notik takarítását, pasztázását, de vannak extrém esetek, a 2-3 hónap az elég extrém (nemrég takarítottam - kb 1 hónapja - egy csajszi netbookját, tegnap látam hogy néz ki... kaja, por, rágó, smin, minden van rajta/benne
de ha egyszer jársz siófok környékén szívesen megmutatom hogy kell csinálni
-
-
csabiks
senior tag
válasz
Arkennys #41612 üzenetére
ez függ attól, hogy milyen márka/kategória. a professzionális üzleti gépeknek nem jelent gondot ,az akár hetekig-hónapokig tartó bekapcsolás, de az általános célú laptopok sem fognak tönkremenni ha reggeltől estig mennek. ez esetben az történhet hogy hamarabb "használódik el" (veszít a kijelző a fényerejéből, a paszta elporlad stb) nem akarok hülyeséget mondani de szerintem egy olyan egészséges üzemidő 6-7 óra körül van (konzumer esetében)
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #41026 üzenetére
Kialakul, jó egyébként fejlesztgetni is. Kitalálni hogyan legyen jobb, erősebb.stb.. Én például a hűtéssel állandóan próbálkoztam, és meg is valósult egy-két ötlet, kb 15%-ot csökkent a hőmérséklete a gépnek. Belenyúlni a BIOS-ba, OS-be, alakítani (természetesen webről) a gépet, szóval jó dolgok ezek......
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest