- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
GaborGh #42890 üzenetére
A biztosító az egy pénzintézet (nem vagyok a barátjuk) csak akkor fizet ha erre a szerződés kötelezi, amennyiben az ajánlatban van feltétel akkor, a jogos kárigény kifizetődik, amennyiben ez alá van támasztva, (dologi kárigénykényt) azaz szakértői véleménnyel. Nem én akadékoskodom, hanem az ide vonatkozó PTK hatályos jogszabályai.
Magyarul: kell számla a laptopról, ill. beazonósítható káresemény (időjárás) majd ezt alátámasztó szakvélemény hívatalós szerviz részéről, ami megerősíti az összefüggést a káreseményről, és azt kővető meghibásodást. Ezt a benyújtott, alátámasztott kárigényt a biztosító felül vizsgálja (saját szakértőkkel) és ez alapján bírálja el a kárigényt.
Tehát, semmiféle okoskodás kerülendő, amennyiben van fedezet a kárigényre, úgy a biztosító fizetni fog!! Itt még figyelembe kell venni a kárenyhítési kötelezettséget, és akkor semmi gond nincs. Józsi bácsi véleményét nem fogadják el!!!!!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
GaborGh #42884 üzenetére
Igazságügyi szakvéleményre itt nem támaszkodhatsz, ami perállásban is melletted lenne. Fontos volna tudni, hogy a lakásbiztosításod mire terjed ki, illetve a kártérítési igény valamire támaszkodhat, és benyújtható a biztosító felé mint kárigény.....????? Jogalapot képez??
-
-
válasz
GaborGh #32800 üzenetére
Sztem a denaturált szesz jóval
büdö"szagosabb",és nehezebb is beszerezni, mint a fehérbenzint. (Gyógyszertárakban csak 70%-os alkoholt árulnak.)
Azonkívül a denaturált szeszhez szoktak hozzákeverni adalékanyagokat, amelyik egy része oldja a műanyagot.
Azonkívül az alkohol nem biztos, h oldja.
Nálam gyakori, h ragacsos dolgokat kell letávolítani különböző dolgokról (munkahelyen), benzinnel szoktam, az alkohol nem szed le mindent, az inkább fertőtlenít.+1:
Én már láttam olyan párszázezres DJ CD lemezjátszót, amit a vérpistike DJ le akart mosni acetonnal, és eme cselekedete közben nem vette észre, h milyen szép gödröket sikerült a műanyagba maratnia.De teljesen mindegy, furcsállom, ha a notebooksotrenál ilyen amatőr módon szedik le a matricákat.
-
SirKero
őstag
-
-
APC ADAM
tag
válasz
GaborGh #32695 üzenetére
Mit nem értessz ezen??
Ha neked odadnak valamit ami teljesen új 50ezerrel olcsobban mint boltba akkor nem veszed meg?
Gondolhatod hogy nem vár ilyennek az ember napokat aki fizet az viheti....
Meg ez a kommandós hiradós cucc azért kicsit durva
Nem 1 lopott műtárgyról beszélünkami 100millákat ér hanem 1 laptopról. -
Etzel
aktív tag
válasz
GaborGh #32180 üzenetére
Nem gondoltam volna hogy pont az ipontynál találsz ilyet, pedig nézegettem rendszeresen
A lenovonál bukkantam erre a "turpisságra", hogy a GT 555M VGA-ban csak 96 Cuda van, így az órajel és Cuda szám meg egyezik egy teljes értékű GT 550M-el.
Ez kb 10-15%-al rosszabb mint a HD 6770-es kártya. Időközben felhívott a tulaj, hogy nyugodjak meg, a kártya nem DDR3-as és ha kell ott előttem fogja megmutatniSzóval érdemes utána járni a dolgoknak, mert könnyen be lehet ám "nyalni" a GT 555M jelzést
Sajnos igen, a másik kategória másik 100e Ft-al növeli a vételárat... annyit meg már nem adnék érte
-
Etzel
aktív tag
válasz
GaborGh #32177 üzenetére
Ez egy külföldi ismeretlen széria itthon.
HP Pavilion dv6-6101eg
Performance Specifications-nál lehet látni, hogy teljesen más a GDDR5-ös verzio sebesége -
simos
tag
válasz
GaborGh #32133 üzenetére
Igen, be van állítva a Boot....addig nem is engedne lemezről indulni.
A HDD mód : AHCI. Bár IDE-vel is ezt produkálja .
A telepítés előtt törlöm a partíciókat , de kiírja hogy erre alemezre nem telepíthetek Windowst. És ezzel a hibával írja ki amit az előbb írtam Neked !! -
simos
tag
válasz
GaborGh #32126 üzenetére
Szevasz GaborGh
Igen, az volt rajta. Bár a partíció törölve lett.
Lemezről próbálom telepíteni. Használtan került hozzám a laptop.
Most is win7 van rajta. De ha a winyót rádugom a pc-mre, azt is befagyassza. Tuti hogy MBR probléma. Csak nem találkoztam még ilyennel.
Ezt írja telepítés előtt :" A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemzekre telepíthető "
-
rgeorge
addikt
válasz
GaborGh #32124 üzenetére
Ez valószínűleg beállítás (notebook és akku) kérdése. A jobb fajták nem töltenek, csak ha egy beállított szint alá esik a töltöttség, és a feltöltési szint is limitálható, azaz nem feltétlenül 100%. Még jobb típusok e két értéket automatikusan állítják a jobb akkus üzemidő és az akku élettartam maximalizására. Fontos, hogy a notebook és az akku együttes tudása kell ehhez, az akku "tudja" a limiteket, a notebook viszont beállítani képes ezeket. Tehát ha egyszer beállítottad az aksit, akkor kikapcsolt notebook esetén is betartja a limiteket az akku folyamatos töltőcsatlakozás mellett.
-
endruboy1
senior tag
válasz
GaborGh #32079 üzenetére
Ez nem így van, az akku folyamatosan veszít a töltöttségéből akkor is ha nincs használatban. Ezt csepptöltéssel folyamatosan ellensúlyozza a noti.
Ezen felül az állandó meleg is árt az akkunak ami a folyamatos használatból ered. Természetesen a melegedés normál használat mellett sem tesz jót az akkunak, de ha hálóról megy a gép akkor ez elkerülhető és ezért célszerű is elkerülni.
Persze ha létszükséglet a szünetmentes üzem, akkor benne lehet hagyni. -
hunited88
tag
válasz
GaborGh #32105 üzenetére
És mennyire megbízhatóak ezek az ssd-k?
Mert hallottam olyat hogy mivel a windows folyamatosan ír nagyon hamar tönkremennek?Ez igaz?mert ha SSD-t vennék arra csak a win menne meg pár program! AMinden más Külső tárhelyen.
Nem lenne elég egy kisebb ssd a windowsnak? Mert akkor nem kellene 96 GB-ost venni. -
-
M107
addikt
válasz
GaborGh #31530 üzenetére
Szia
Aida 2.00 verzióval mértem most anno nem tudom melyik változat volt fenn...
Akkuidő:
Ha mobile net használom kikapcsolt wifivel 1óra 1.5 óra weboldal tartalom youtobe függően
Ha otthon akkor 2-2.5 óra .Újonnan: Olyan 3óra -3óra 20 perc bekapcsolt wifi s bluetooh-tal.
-
M107
addikt
válasz
GaborGh #31528 üzenetére
Szia
Véletlen műve....
Remélem nem lesz még baja az aksinak mondjuk újonnan sem drága 13-15 ropi között van az ára de azért 1.5 évet bír csak ki
Elhasználódás viszont 0 még mindig.
Friss adat:Energiagazdálkodás tulajdonságai
Aktuális energiaforrás Váltóáram
Akkumulátor állapota 100 % (Magas energiaszint)
Teljes akkumulátor élettartam Ismeretlen
Hátralévő akkumulátor élettartam IsmeretlenAkkumulátor tulajdonságai
Eszköz neve Primary
Gyártó Hewlett-Packard
Sorozatszám 26728 2009/11/28
Egyedi azonosító 26728 2009/11/28Hewlett-PackardPrimary
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 27551 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 27551 mWh
Jelenlegi kapacitás 27551 mWh (100 %)
Feszültség 12.433 V
Elhasználódás mértéke 0 %
Energiaállapot Váltóáram"Van egy Compaq 610 laptopom a probléma a következő
Mikor megvettem az akkunál ezek az értékek fogadtak:Akkumulátor tulajdonságai
Eszköz neve Primary
Gyártó Hewlett-Packard
Tervezett kapacitás 44820 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 44820 mWh
Jelenlegi kapacitás 37157 mWh (77 %)
Feszültség 12.306 V
Energiaállapot Váltóáram, Feltöltés alatt
Töltés mértéke 17971 mWMost viszont ezek:
Akkumulátor tulajdonságai
Eszköz neve Primary
Gyártó Hewlett-Packard
Tervezett kapacitás 27551 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 27551 mWh
Jelenlegi kapacitás 21157 mWh (77 %)
Feszültség 12.306 V
Energiaállapot Váltóáram, Feltöltés alatt
Töltés mértéke 17971 mWNincs mindig töltőn, a laptop 1.5 éves elhasználódás 0% kérdésem ezek az értékek normálisak mi történik ha elfogy a kapacitás vissza áll az eredeti értékre vagy meghal az aksi s vehetek újat"
-
kendeee
aktív tag
válasz
GaborGh #31362 üzenetére
Természetesen. "Fagy a gépem, kék halállal, mi lehet a gond?" Na ez az amit online nem nagyon tudsz diagnosztizálni
Visszatérő kérdések. Sajnos bármi lehet, még zsír új cucc is lehet gyári hibás, rossz összerakás (gyakorlatlan kicsi kínai csákó) stb....Meg ugye hosszú utat tesz meg idáig és sok sokkhatás éri az úton
HDD is lehet.
Vagy bármi más. Csak akkor tudjuk meg, ha visszajön a site-ra és leírja, hogyan oldotta meg. Reméljük így lesz és okosodunk.
-
-
kendeee
aktív tag
válasz
GaborGh #31143 üzenetére
Egyszerűen nem érzed rajta, hogy ez lenne a legjobb választás. Egyszer próbáld ki, látni fogod hogy használhatatlan. Ugye mindenki szereti(még gma-val is), ha van aero. Na itt mondhatni nincs. A felület egy nagyon gagyi hatást nyújt, drivereket úgy kell vadászni. És stb. stb...
Talán csak azoknak ajánlanám akinek 512 ramja van meg egy 900mhz-es gépe, illetve kevés a lemezterület, de mindenképp win7-et akar. Pl: asus eeePC 4g
[link] -
tompikaster
csendes tag
válasz
GaborGh #30870 üzenetére
Megpróbáltam, eszközkezelőben minden oké, driver a legfrissebb elvileg. Telepítettem a lemezről már az elején (az nem működött) majd a Samsung honlapról származót is.Az eredmény változatlan.Csak input van LANon, output csak elenyésző mennyiségű vagy semennyi.Vigyem vissza és reklamáljak? Idegesít a dolog,mert nem vagyok nyeretlen kétéves a számítógépeket tekintve, de ilyennel még nem nagyon találkoztam. BIOS is a legfrissebb. Egyéb ötlet?
-
Mikika
aktív tag
válasz
GaborGh #30871 üzenetére
Szia
4 eszközt kezel a gépem amiből gyárilag az odd és a hdd egy egy helyet foglal
van egy kis fedél rajta ahol 1 szabad hely van a ssdnek
az volt a baj hogy előtte megformáztam az asztali gépen és a lemezkezelő az asztaliban
valamiért nem jól formázta le
a win telepítóje aztán megjavította és jó lett
köszi Miki -
mfk45
csendes tag
válasz
GaborGh #30876 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Gyári oprendszer, és legújabb driver van a gépen, amit 1x újra is telepítettem, hiába. A vicces az egészben, hogy USB-s egérrel tökéletesen működik. OIyan, mintha a Win7 a touchpadot "hátrasorolná" prioritásban, ha viszonylag sok más alkalmazás fut...
Gonoszabb ötletek esetleg, akár másnál? -
Caesarion
aktív tag
válasz
GaborGh #30878 üzenetére
elnézést hogy "közbe"szólok, but there is an app for that
mármint hogy erre született külön topik is: Ez itt a hibamegoldó-fórum.Tisztelt
kollégáknak javaslom látogassanak el a direkt erre kitalált [Milyen notebookot vegyek] topikba. Nem azért mert nem látom szívesen öket itt, hanem azért mert az ott pont arra való
-
mutyuru
aktív tag
válasz
GaborGh #30878 üzenetére
kb. 200k-t tudok raaldozni+dobok bele majd egy ssd-t utolag, de ez nem foglalatatik be ebbe az arba.
Felhasznalas: internet, nemi jatek (nem az uj csillivilli cuccokkal), photoshoppal manikuroznek kepeket, videot nezni - leginkabb tv-re kotve.
kb. errol van szo.
A leirt konfiguracion kivul elonybe reszesitem a Lenovot, Samsungot, Toshibat, Dellt es talan az Asust. -
mutyuru
aktív tag
válasz
GaborGh #30868 üzenetére
Gondolom akkor az intelbe implementalt technologia auton kapcsolgatja a GPU-t, igaz?
Itt kezdodik a gond, szivesen vennek en 540es kartyat, de sehol nem lattam i5tel meg a megcelzott arkategoriaba.
Illetve lattam meg i5-t ezzel:ATI Radeon HD6470M 1GB VGA
Ismered? Mennyire hasznalhato? -
hoffman_
nagyúr
válasz
GaborGh #30723 üzenetére
Az kapott instrukció(a főfőnöktől, lévén ő vette) ez volt, én ettől függetlenül nem így gondolom - bár a postból valóban úgy tűnt, hogy én látom így. Elég sok akksi volt a közelemben ahhoz, hogy tudjam, hogy áll a szénájuk. De hagyd abba a kötözködést, mert kezdesz kihozni a sodromból, a kérdésemre választ nem tudtál adni, én megköszöntem, a párbeszédet itt lezártam.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GaborGh #30716 üzenetére
Nem parázom, félreértés ne essék. És igen, azért lett hazahozva, hogy ne kelljen bent szarakodni egy sok órás töltéssel. A céges noti csak annyit takar, hogy nem saját tulajdon, nem sajét néven van a számla. De a gép csak saját használatú, csak ide lehet hazahozni, és más nem használhatja, nyilván érdekem, hogy rendben legyen.
Ha meg céges noti, akkor kit érdekel, "szakikolléga" v. a szerviz majd megcsinálja...
Ez nem így működik. Egyébiránt meg a kérdésemre nem kaptam választ, nem tudott segíteni senki, itt rövidre is zárhatjuk, kioktásra a cég működésében nem szorulok...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest