- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
Olyat vegyél, amibe több ramot tudsz tenni. Illetve egy apróság: a legeslegbutább amd-s proci is teljesértékű virtualizációs lehetőségekkel rendelkezik, amit csak az intel csúcsprocijai kapnak meg. A jövőben akár még szívásoktól is menthet meg egy amd mag és ugyanolyanárú intellel szemben...
És akárki akármit mond: ramból soha sem elég... Most olcsó, 16G alatt meg ne állj!
-
Novics
senior tag
Lájkolom a kérdést.
Pont ma olvastam először az Adobe Elementsről, a Zonerról pedig most hallok először. Eddig Gimppel szórakoztam, most pedig a Ps extended trialt próbálgatom. Az LR nekem nem tetszett, de ezt elég hamar eldöntöttem, lehet, hogy kap még esélyt. Ha lejár a Ps trial.
-
Mercutio_
félisten
Gyakorlati szinten is
digitális lényege, hogy az iso megemelésével csökkenti a záridőt, ezzel a bemozdulás esélyét, viszont magasabb iso = több zaj/mosottság (persze különbséget kell tenni compact és dslr iso-ja között, dslr-nél a 800 még sokszor jó, míg compact-nál néha már a 100 is gáz
-
Szten Márs
nagyúr
A digitális legfőbb hátránya az, hogy kamu
A működési elve igen ömm... hogy is fejezzem ki magam finoman... az emberek tudatlanságát kihasználva átb.száson alapul: ha bemozdulás veszélyes szitut észlel (reciprokszabálynál hoszabb záridőt) akkor feljebb állítja az ISO-t, hogy alacsonyabb záridőt lehessen használni. És erre odaírják h digitális képstabi... hát gratu
Az optikai képstabi működését pedig a pixinfóról idézem:
"Optikai képstabilizálás: ez esetben az objektívben elhelyezett két giroszkóp méri az optika elmozdulását vízszintes és függőleges irányban, majd bonyolult számítási műveletek elvégzése után egy közbülső lencsetag elfordításával megváltoztatja a leképezést úgy, hogy a filmre vagy képérzékelőre ugyanaz a kép kerüljön, mint az objektív elmozdítása előtt. A módszer előnye, hogy nagy gyújtótávolságoknál is hatékony stabilizálást tesz lehetővé, hiszen a lencsetag kis mértékű elfordításával is nagy korrekciók érhetők el. Ráadásul ilyenkor a keresőkép is stabilizált. A stabilizálás hatékonysága ekkor a stabilizáló lencsetag tömegétől, a lencsét mozgató mechanika sebességétől, és a számítás gyorsaságától függ elsősorban."Van egy harmadik féle stabilizálás: a CCD eltoláson alapuló, bár az kompaktoknál tudtommal csak Pentaxokban van. DSLR-nél meg Sony-ban meg Pentax-ban meg Oly-ban. Ennek a leírását is megtalálod ott, ahonnan az előzőt szedtem: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest