- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
Tiédetis #4964 üzenetére
Ha nagyon kemény a víz, akkor a forróvizes átmosás még rontja a helyzetet, mert az ásványi anyagok még könnyebben "kicsapódnak" a forró vízből. 25-30 fős használatnál és kemény víznél szerintem nem sok a havi egy szűrő. Gondolom napi 50-70 adag lefő a gépen, az havi legalább 1000.
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #4953 üzenetére
Az újabb sorozatoknál már nem cserélhető annyira egyszerűen, persze mindent lehet, de az már garivesztős buhera. Itt is reszelni kellett hogy belemenjen a műanyag idomba ami a helyén tartja.
Szűrt vízzel nem vízkövesedik nálam, persze havonta kell szűrőt cserélni a kancsóban. Elvileg van utántöltő gyanta is a Philips AquaClean-hez, kis tölcsér, dugó meg 1 liter gyanta szettben 8-10e forint, de sokba kerülne a szállítás Németországból. Viszont van errefelé is kis tölcsér, dugó meg vízlágyító gyanta... Lehet hogy megérné foglalkozni vele.
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #4951 üzenetére
Szuper, akkor ez megoldódott.
Van amikor vízkőoldás közben kioldódnak vízkő morzsák és megakadnak pl. a főzőegységbe menő pipacső szelepben, ilyenkor folyamatosan szörcsög és csepeg a gép, nem zár le a gomba ami egy adott nyomáson túl nyitna csak... De persze a gőzcsőben is fennakadhat.OFF:
Ma pont cseréltem gőzcsövet a Minutoban megszokott rövid helyett Xsmall hosszabb gőzcsövére, sokkal jobb lett a gőzölt tej - hab arány lattéhoz, vagyis nem keletkezett olyan sok buborékos tejhab, mint ami cappuccinohoz kell, könnyebb latte artot önteni, nem olyan levegős az ital. Még az íze is más, nekem jobban tetszik. -
törölt tag
válasz
Tiédetis #2198 üzenetére
Itt 8890 most a 2 darab: emag
Ha Brita kancsóval utángyártott (tesco, aqua optima) szűrővel használod, kb. ugyanennyibe jön ki a fél évnyi adag.
Ha hordod a DM-es desztvizet és visszasózod keserűsóval, akkor is kb. ennyire jössz ki.
Ha létesítesz egy RO szűrőt a konyhapult alá, az hirtelen sokba kerül, de hosszú távon megéri mert főzhetsz vele, ihatod, pazarolhatod, de kb. az is ugyanennyibe kerül ha leosztod.
Én Brita kancsózok utángyártott szűrővel, kéthavonta vízkőmentesítek. Kancsóval nem lesz a tartály vízköves. -
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2192 üzenetére
Kapszulást is nyugodt szívvel választanék, ha lenne aki visszaviszi a használt kapszulákat. Van Sage, aminek van automata tejhabosítója, 150-be belefér. Érdekelhet? 350 kapszula vásárlása esetén 135e. Jó tejhabot csinál, lehet vele latte artot is önteni, olyan mint a karos Bambino csak ez kapszulás.
https://www.nespresso.com/hu/hu/order/machines/nespresso-creatista-plus-metal-rozsdamentes-acel-kavegep
-
-
válasz
Tiédetis #2190 üzenetére
[Itt 30-35 fős közösséget írtál.]
Én leírtam a véleményem, Konzumpro leírta a sajátját, innen kezdve rajtad áll mi lesz a vége.
-
válasz
Tiédetis #2186 üzenetére
Én ezért írtam, hogy ekkora igényhez inkább valami kapszulás megoldást javasolnék.
-Nem kell a kávégép tisztítása miatt aggódni (egy kisebb gépnél akár naponta is kérheti, hogy akkor tisztítás... ami 10-25 perc is lehet az adott géptől függően).
-Egyszerű szerkezet, kevesebb meghibásodási lehetőség.
-30-35 ember ízlését egyszerre nehéz kiszolgálni (különféle erősségű és ízvilágú kávékat nem lehet vegyíteni), a kapszulás gépnél ez viszont megoldható.
-Cserébe viszont arányaiban hosszú távon drágább, mint egy kávéőrlős automata gép... -
válasz
Tiédetis #2184 üzenetére
A Philips esetén valami nyakatekert a számozás, az 5300-as széria az előző, már kifutó sorozat, 5400-as széria pedig az új.
A 2220-as és a régebbi 5300-as széria esetén a maximális nyomásnak ugyanazt adják meg (15bar), viszont az új szériákban 12 fokozatban állítható a kávébab őrlésének finomsága, míg az 5300-as széria esetén csak 5 fokozatban.Amennyire én meg tudtam fejteni, a jelenlegi 1200-as, 2200-as és 3200-as szériák között alapvetően az általuk készíthető kávétípusokban van eltérés, a magasabb szériák több féle kávét tudnak, a 4400-as és 5400 sorozat pedig annyiban tud többet, hogy immár egy kis LCD kijelzőt kaptak - amúgy a belsejük alapvetően megegyezik a x200-as sorozattal.
A számozás végét, vagyis a per jel utáni számokat nem sikerült megfejtenem, a 4400-as széria kézikönyve szerint például a /50-esig terjedő szériák 8 féle kávét tudnak, a /60-asaktól kezdődők pedig 10 félét... Hogy akkor mi a különbség az EP típusjelzés 3. és 4. számának? Ezt már nem sikerült megfejtenem. Talán a különféle piacokra szánt alváltozatokat jelentheti, más-más nyelvi opciókkal? Csak tippelek.
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2180 üzenetére
Azért is merem ajánlani a Philips rendszerűt mert elég lassú ahhoz, hogy ne lehessen túl sokszor használni
De ha új lesz, benne lesz az a több tízezer ciklus is amit más használna el, ha használtan vennétek. Nem vészes a lassúsága, meg lehet szokni, szidjatok majd engem.
Manuális gőzölőcsövet végülis mégsem ajánlanék nagy közösségbe mert elveszi az időt a próbálkozás, tíz emberből egy tudja kezelni, ezt is takarítani kell (pannarello), ha eldugul nem habosít. LatteGo kancsóval meg folyamatosan lehet egy gombnyomásra nyomni a cappuccinokat és könnyű karbantartani.
-
válasz
Tiédetis #2144 üzenetére
30-35 ember az akár napi 50-60 kávé is lehet.
A Philips LatteGo verziók ott vannak, de ennyi kávéhoz az nagyon kis gép, sűrűn kell utántölteni, sűrűn kell a tálcát üríteni, az AquaClean-t pedig nagyon sűrűn cserélhetitek (kb. 95 liter víz után kell - napi 60 kávé esetén ez másfél-két nap!). Szóval én azokat nem ajánlanám.Amik jók lennének, azok a több százezer forintos kategóriába esnek alsó hangon.
Nem optimális, de ennyi embernél és ilyen árlimit esetén én valami kapszulás megoldást javasolnék, meg egy külön tejhabosítót.
Szerk.: Upsz, közben látom ezen már túllendültetek.
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2170 üzenetére
Vatera, jófogás, "Jura X7" vagy X95, de a Saeco se rossz, régi Saeco Royal, Saeco Magic, még a Talea Ring Plus is jó lehet. Ha van szervizes.
Vagy ahol felújított gépek vannak, ahol garit is adnak, meg a szervizelést is megoldják.
Régebben ezt a forrást ajánlotta Biker: https://saeco-kavegepek.com/saeco-termekek/ -
törölt tag
válasz
Tiédetis #2163 üzenetére
Ez már elég nagy igénybevétel, automata bérlés és üzemeltetés gondolom nem játszik, talán egy felújított Jura ha van kedve valakinek folyamatosan ürítgetni a tálcát. Bár kisebb gépnél még többet kell ürítgetni, szerintem szóba se jön, már eleve a lassúsága miatt.
A Delonghik is jók, keveset kell takarítani a főzőegységét, de kérdés, ki fogja karbantartani a tejes részét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest