- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elttiL
senior tag
válasz
katt777 #34324 üzenetére
"milyen tápot vegyek topic"-ban elegendőnek mondják a guruk /de nem éppenhogy, hanem bőven.
ollie: a gépcsere ki van csukva, 24k egy kártya, ebből nehezen csinálok platform cserét, igaz nem is akarok. a proc HERRZ féle tuning procz 2.7-2.8GHz? véggel. de megvizsgálom a 1950 lehetőséget is.
mod:
most néztem a cpu vs. vga /cpu limitről szóló iírás itt ph-n és x2 2.66ghz -re írják a 3850-et. mindenki pcie-ben gondolkodik, gondolom itt is arról van szó -
szumo
senior tag
válasz
katt777 #34285 üzenetére
Igazolni tudlak! Az E8xxx nagyon rendben van. Tudom, hogy a Lineage2 nem mérvadó senki számára, de mivel annak a server oldali részét is csinálom, és tesztelni is kell: futott a login és a game server, 7db kliens, és igazából csak a 2GB ram fogyott el a gépem alól, mert a java felzabálta, a proci 70-80%-on ment, a videókártyám pedig 90%-os kiterheltséget mutatott HDR shader c és a többi nyalánkság mellett. Igaz, 25 felé nem ment az FPS.
Ja rájöttem a bug-ra, és gyorsba lejavítottam
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #34214 üzenetére
jaja MSIből is van új bios, úgy legalább már Vista install közben sem kapok idegbajt.
rivatuner jó dolog, csak lusta vagyok biosturkálni minden reinstallnál
a Clear Sky orosz az végleges verzió, bár már megint kiadtak egy bétát teljes játék címen.. elvileg kint van egy német is, én inkább megvárom a retail angolt
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #34236 üzenetére
Ha a radeon driverre gondolsz,azon az odalon olvastam,akik elkészítették 3850re,csak addig nem adják ki,még más ati kártyákon nem tesztelik. Ha működik gondolom a hd 38 és 48 sorozatokon,akkor kiadnak egy physX-et támogató drivert atikhoz. Ez hivatalos azoktól akik elkészítették.
A stalkert pedig lassan végigtolom,hát aki fikázza az elmehet a francba...
És ez még csak egy nem végleges verzió, orosz nyelvű még.
végre egy game,ahol látom a dx10 értelmét. Szerintem neked is tetszeni fog.
Sentinel: Ha vistát telepítesz,akkor abban automatikusan benne van a dx10. Xpre még nem lehet dx10-et csinálni tudtommal. Ha pedig letöltesz egy dx websetup nevű progit,az majd frissíti neked automatikusan a legfrissebre,de a frissitő csomagot magában is le tudod tölteni.
-
sentinel
aktív tag
válasz
katt777 #34240 üzenetére
elnézést a butyuta kérdésért, de már X éve nem fejleszettem és lemaradtam ezek szerint
Én régen simán telepítettem a DirectX-et. Most azért kérdezem, mert nem tudom, hogy kell-e még egyáltalán radeon mellé
Amúgy meg úgy telepítem, hogy google -> directx -> majd install
Szóval kell HD3850hez vagy sem?
-
válasz
katt777 #34230 üzenetére
Warmonger nagyon el lett tolva. Ha alapból ilyen a motor, bújjanak mélyre, ha meg nV keze van a dologban, akkor meg még mélyebbre.
Jó lenne, ha a játékgyártóknak nem kellene lepaktálni ezekkel, de sajnos a pénz beszél... nem baj, ezzel akkor nem játszunk.
"What are the minimum system requirements to play Warmonger: Operation Downtown Destruction?
CPU: Intel Core 2 Duo Processor E6400 (2MB L2 Cache,2.13GHz,1066) or equivalent
RAM: 2GB RAM
GPU: Nvidia 7900 graphics card or equivalent
PPU: PhysX 100 Series Processor strongly recommended, with system software 7.11.13 or later
HD: 1.8GB of available space "ingyen reklám nV mellett... unalmas már.
-
-
szumo
senior tag
válasz
katt777 #34169 üzenetére
Rákérdeztem: Erre a típuson belüli összeviszaságra, és jó tippet adtak.
Futár esetén, észnél kell lenni, és mikor átveszed a cuccot, meg kell nézni, hogy mi van ráírva, mert aból 90% ra be lehet azonosítani. Erre azért van szükség, mert a boltba nem bontják ki, és ők se tudják mi van benne. Ha viszont annyira nem egyértelmű a felirat, akkor kérd meg a futárt, hogy ellenőrizzétek a tartalmát, és ha nem a megfelelő kártyát adta a nagyker, akkor egy papírra írjátok fel, hogy mi van, aztán vissza, és várhatod a rendes kártyát. Sajnos ez benne van a pakliban.
Ha a boltban veszed át az árut, miután kifizetted, megkérheted azt aki kiadja, hogy nézzétek meg a doboz tartalmát, és ha nem felel meg, kérheted rögtön a cseréjét.
Sajnos ez van, ha a boltnak nincs raktárkészlete, viszont az árai nagyon jók.
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
katt777 #34173 üzenetére
Na szóval, voltam az Iponnál, és azt mondták, hogy a Sapphire edition az az, amit kaptam, a honlapon rossz kép van róla. (de egyébként oda is van írva, hogy a kép illusztráció, a valóságban eltérő lehet, hát eléggé eltér
) Amit én akartam az a Sapphire Edition Dual Slot nevű VGA volt, de szó nélkül visszavették a kártyát, szal majd Dualost rendelek.
Ja és köszi mindenkinek a bíztatást! -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #34165 üzenetére
Én is olvastam.. Ezek szerint a C2D-m 2.66(alap)-on is tökéletesen kihajthatja a 3870-t???
mivel a tesztbe a 3 GHZes C2D állitolag böven elég volt minden vga kihajtására.
BAsszus 60 ér vettema karit+ benzinköltség ami olyan 4000ft lehetett amit szaladgáltan januárba utánna, mostmeg 5x ér 4870t kapni.. Fél évvel késöbb. De jól van ez.. A köv vga az DX11 es lesz.. Addig kibirja..
Apropó.. Tuningolva ilyen 800/1200 körül hány % ot hoz az alap órajelhjez képest? -
MATEO6600
őstag
válasz
katt777 #34141 üzenetére
Írtam e-mailt válaszoltak is rá, becopyzom mit írtak:
A Sapphire edition nem dual slotos kártya hanem sima egy slotos és attól másabb a LITE-tól hogy ehhez a gyártó mellékeli a kábeleket és egyéb kiegészítőket míg a másikhoz nem.
Dual slotos ebből a fajtából csak egy volt mely perpillanat nem is kapható nálunk ennek a nevében benne volt hogy DUAL SLOT.
Ezek szerint én szívtam meg, és nincs is náluk jelenleg dualslot -
Kris87
aktív tag
válasz
katt777 #34116 üzenetére
Csak annyi köze van hozzá, hogy:
katt777: "...nem azt mondtam, hogy kizárólag attól lehet... olvass figyelmesebben"
................................................................................................................................
katt777: "Megsúgom: a nem kellő áramerősség miatt a karin (alaplapon) lévő további elektromos alkatrészek (pl. VRM) nem tudnak megfelelően dolgozni, jön a ciripelés, a zörgés..."Kris87: "Azért nemhiszem, hogy csak gyenge táp miatt "ciripel" a vga..."
katt777: "Azt hiszel, amit akarsz, de ez van...."
Nem flamekeltésből szedtem össze a saját szavaidat, hanem mert nem szeretem, ha hülyére vesznek. Elhiszem, hogy bizonyos dolgokban nagyobb tapasztalatod van, mint nekem, pont ezért olvasok el mindent figyelmesen.
-
-
válasz
katt777 #34048 üzenetére
Nekem most is mezei occsó Kingmaxok mennek a lapban, 1,8V-n.
Balinov: elég a sima TX is, nincs is igazából különbség. Nekem az E4300-at hűti, neked meg a kevesebbet fogyasztó E7200-őt fogja.
Amúgy mondom, jó a P35 vagy P43-as is. Egyébként hol van az a helyben? Jah látom, Írország
-
r9550
senior tag
válasz
katt777 #34048 üzenetére
lahet hogy van valami igazság benne hogy kell neki a 18A-es 12v-os ág mivel nekem a 3850 3 napja van meg és már erős magasat hallani benne(a kutyának még tetszik is ez a hang
) a vf700-at visszacseréltem a gyárira 70%-on pörgetem egyfolytába és ugy jól hűt a gyári amugy lacafaca kollegáé volt a 3850 és rá is jöttem mért nincsen rá gari mert levágta a a feszszabályzók hűtését és ugy tette oda hogy a vf 700 mellett ne legyenek csupaszok
-
válasz
katt777 #34026 üzenetére
"AMD-t felejtsd el, gyenge Intelt szintén. Különben a 4850-ed nem nagyon ver majd meg egy 3870-et (láttam nem kevés 4850-es konfigot, amely nem érte el az én konfigom 3D teljesítményét; közös jellemzőjük a gyenge proci volt). Intel procinak is kell a cache (8xxx), meg a sebesség is a 4850 alá, de nagyon."
Na ezeket a mondatokat aranyba kéne foglalni. Rengeteget küzdök az E2xx0 tulajokkal, akik szerint felesleges az erősebb C2D proci, mert többet számít a magas órajel, mint a cache. Aztán persze csodálkoznak ha a mostani játékok nagyon döcögve futnak, mivel sokkal magasabb az L2 igényük.
Pedig már az E2xx0 (1MB L2) és E4x00 (2MB L2) között is van vagy 10% különbség azonos órajelen, nem is beszélve egy E7x00-ról (3MB L2) vagy E8x00-ról (6MB L2).
-
mokus1
addikt
válasz
katt777 #33999 üzenetére
A 3870ről van szó??Akkor szerintem ott valamit lehet rosszul tettél fel.Vagy paszta...Bár biztos megnézted.
Chillával 105fok alapon??Akkor gyári hűtéssel mennyi??Csak azért érdekes mert az én sapphire-om ugyan nem tudom mit tud gyárival egyből ment rá az S1.De azzal max 60fok.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
katt777 #33937 üzenetére
Értem, tehát ha 4 Gb lenne rajta akkor még jobban menne?
Mennyivel is kapnak több FPS t a leg elterjedtebb 1280x1024 be?
Ár / érték?
1-2 Fps??? Hát tényleg meg éri szó se róla
Horvathpeter
Nem tudtam h húzva is van, akkor természetesen az miatt is lehetett, de a húzástól még jobban melegszik, szal nem zárnám ki a melegedést még mindig
-
KMT
addikt
válasz
katt777 #33911 üzenetére
Mennyit írnak rá? Mivel 100 W-ot is nehéz belőle kicsikarni, ezért kb 8 A elég neki. Ha ilyen tizenvalamennyit írnak rá, akkor azt valszeg az egész gépre értik.
Amúgy abban egyet értünk, hogy nem árt a nagyobb táp, de ha valakinek pl egy 350 PNF-e van, az ne cserélje le csak emiatt. Viszont ha túl nagyot vesz, akkor meg kis terhelésen rossz hatásfoka lesz.(#33913) sentinel:
A chieftec tényleg jó táp, de annyiért van jobb is. Sokan panaszkodtak a hangjára, valamint a hasonló teljesítményű fsp pl erősebb 12 V-on, ami jól jöhet később. De elég lenne a 450 W-os gps is, ha arra vágysz. -
KMT
addikt
válasz
katt777 #33904 üzenetére
He?
FSP 350 PNF:
12V1: 18A max
12V2: 16A maxEz összesen 408 W lenne, de a 12 V-os ágak max terhelhetősége 300 W. Azaz ebben az esetben is (ami bőven nem egy 3870+E6000 terhelése, húzva sem) mindkettő ágon kevesebb folyik, mint a maximálisan megengedett.
Ettől minek is lesz baja?
(#33905) FeRRaR1:
Ha 5ért kell táp ilyen konfighoz :\ , akkor ott a PNF. -
Picilány
tag
válasz
katt777 #33854 üzenetére
nem ebbe a gépbe lesz hanem egy C2D e8500mellé lesz.Dehát én úgy tudtam hogy a HD3850-ben nem olyan rossz a 256os mint a 8800GTbe. Amúgy egy 19es wide hoz lesz 1440X900ba. vélemény?
én is ezt az asust a körítés miatt néztem, sajnos ez a max keret rá.ígyis egy kicsit túlléptem.
-
szumo
senior tag
válasz
katt777 #33808 üzenetére
Neeeem, szerencsére olyat kapok, amilyen volt. Sapphire HD3870 Full PCI GDDR4 512MB. Az a három hőcsöves dupla slot-os nagy ventis, amit már többen belinkeltek. Amíg nem haldoklott nagyon ment, és a hűtése fenomenális, mert game alatt is max 55-57 fokra láttam felmelegedni.
Amit írtam, azt a cégünk informatikusa adta addig kölcsön, amíg a garanciális ügyeim zajlanak. És ezer köszönet neki, mert mostanra az ereimet vagdosnám, ha nem kaptam volna meg azt a kártyát kölcsön.
-
mikesa
tag
válasz
katt777 #33808 üzenetére
Szia KATT!
Tippet kérnék az okos Úrtól hátha...
A kártya GPU-ját 70-90%-ban tudtam kihasználni 3.7Ghz-en (ATT-vel monitoroztam)
Proci meghúzva 3.9-re, ram visszaosztva 5:4-re (így csak 416-on mennek)
Bármilyen 3D alkalmazásnál 1-2perc után VPU recover hibát kapok, még 710/940-es órajelekkel is....
3.7-en ment a kártya 745/999-el....A tápom 12v-on kiad áganként 18A-t. Lehet gond, hogy a kártya 1ágra van kötve (2db 4 pines kell néki)
driver 8.6
Üdv
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #33802 üzenetére
Olvastam Janos írását,tetszik is, de ezzel megvárom még azt,hogy a radeonra kreált driver hogy teljesít majd.Meg persze az új vga-t remélhetőleg 4870et. De tetszik az,hogy így a radeonosok az összes fizika gyorsításra alkalmasak,az nvidiára meg nem tudom hogy csinálnak majd havokot...
His kártya hogy muzsikál,jobb valamiben mint a sapphire volt?
-
Bandee2
tag
válasz
katt777 #33783 üzenetére
sorry, nem lesz rám többé panasz emiatt..
szóval melegítsem fel a karit annyira, hogy kipurcanjon?áá nem kockáztatok.. pedig egy órajel emelés és a caps viewer hatékony páros..
bár gondolom nyoma lenne, és nem cserélnék ki..
WesTM
tehát mondjuk Crisys alatt is 85 fokig menne? csakmert újabb játék alatt nem néztem a hőfokot.. -
Kris87
aktív tag
válasz
katt777 #33714 üzenetére
Hát lehet, hogy nem ugyanarról a ciripelésről beszélünk akkor, én konkrétan arra a kis hangra gondolok ami akkor van pl, mikor 3dmark05ben a tesztbetöltésnél világosodik és sötétül a teszt elötti kép. Tény, hogy egy 350-es codegen melé ami lead kb 200 wattot nem tennék normális videokarit, de nekem azért kicsit feljebb van téve a léc, mégis sípolt kezdetek óta az említett videokari bizonyos helyzetekben. Azt a szakmai kifejtést linkeldd be nekem ha megtalálod légyszíves, hátha tanulok ma is valamit!
-
MATEO6600
őstag
válasz
katt777 #33696 üzenetére
Olvasgatom a topikot, de nem tudom melyik oldalon vannak az ilyen infók.
Eddig csak régi teszteket találtam róla, amikor kijött a kártya, és akkor még elég kezdetleges driverek voltak hozzá. Erre gondoltam, hogy azalatt atöbb mint fél év alatt mennyit javult. Ja és nem vagyok szar helyes író, csak elbutultam a neten -
szeva000
addikt
válasz
katt777 #33668 üzenetére
jelentem...anno elektroműszerészként végeztem
uh azért van fogalmam az elektronikáról,mégha mostanában nem is sokat foglalkozom már csak erősárammal
(majd én csinálom a vörösöknek vasárnapra az elektronikát a lovaskocsiba
)
az csak nagyobbat üt
nah indulás..3perc múúúvaaa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest