- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
GReddy
tag
válasz
Bundás22 #15558 üzenetére
Ittvagyok, ittvagyok! 8800GTS (gigabyte) -> Sapphire Ati Radeon 3870 512. Világéletemben ati-ztam. Az uccsó NVIDIA-m még a Gef2MX volt. Aztán úgy hozta az élet, hogy kellett tavaly VGA-t cserélnem, és az ATI-k nem nyűgöztek le. Mondom, akkor legyen egy G80. Occóé. Vettem egyet. Tulajdonképpen k..wa jó kártya, sokkal jobb, mint a kortárs atik, azaz nem bántam meg a cserét. CF-ben KÉT X1950XT-t megveri. Csúnyán. Nagyon csúnyán. A képminősége szerintem kiegyensúlyozottabban ocsmány. Nem olyan nagyon szép 2D-ben, szerintem az ATI jobb, viszont cserébe ugyanolyan mosott, fakó, nem-perwollal-mosva hatású 3D-ben is.
Az Ati valahogy harsányabb, élesebb, színesebb 2D-ben.
3D-ben előjön a SZAR MOCSOK driver minden kínja. A villódzó textúrák (Blacksite Area 51 NAGYON csúnyán a dinamic shadows.. és az UT3 engine) a homályos, elmosódott, szétesett, tré, ocsmány objektumok. Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy ugyan sokat szidtam az NVIDIA drivereit, de sajnos a kanadaiak messze-messze alulmúlták driver-szinten. Nem hittem hogy ez lehetséges.Nem bántam meg a cserét egyébként, (nem nagyon) kb ugyanazt hozza a 3870 mint a 320-as GTS (Vista x64, i6850, 4Gb RAM) kicsit erőteljesebb, viszont felfigyeltem egy fura jelenségre: Nagyon nagyon ugrálnak az fps értékek bizonyos 3d alkalmazásokban. (szándékoltan nem játékot írok) Ebből a fura jelenségből nekem az jött le, hogy DIREKT SZÁNT SZÁNDÉKKAL be vannak a vasak korlátozva driverből. Azért, hogy szeptemberben is piacképes legyen az ATI, komplett rendszercsere nélkül. Ugyanis a piac leglóvésabb szegmense NEM a csúcskártyák, hanem a középkategória teteje, alja... abban pedig most ATI fölény van, és most már, hála a 3870X2-nek a csúcskat-ban is...
MÁR CSAK EGY JÓ DRIVER HIÁNYZIK...
-
Larry303
addikt
válasz
Bundás22 #15558 üzenetére
volt nálam pár órára egy x2, van egy 1950enem, és több 3870et is raktam össze...emelett most egy 8800gt van a gépemben...
amit én magam tapasztaltam az a következő volt:
a színek kicsit fakóbbnak tűntek az nvidian, de ezen simán lehet javítani, viszont pl crysisben az az ominózus hátsó szikla az atikhoz képest az nvidian mint egy hányás úgy néz ki...
aztán 3dmark06 alatt vettem észre még kisebb különbséget képminőségben, itt pl a "terminator úr" páncélja szebben reagált a villódzó fényekre- nem igazán pontos a megfogalmazás, de jobban térben éreztem a páncélján kidomborodó dolgokat, persze ez is lehet, hogy csak a színek miatt tűnt így...
stalkerban is észrevehető még mindig a különbség...
viszont azt is hozzá kell tennem, hogy sokkal finomabban futnak a játékok a 8800gtn, ami ugye fps eknél nagyon fontos szempont szvsz... -
MaciG
addikt
válasz
Bundás22 #8536 üzenetére
MErt ez a ATI-AMD és az Nvidia új piacpolitikálja
CSinálnak egy ütös karit, beharangozzák bombajó ár/teljesítmény mutatóval (erre mindenki azt mondja, nekem ilyen kell), csak aztán nem gyártanak, és ezért a bombajó ár felcsúszik, és aki kinézte magának az úgyis megveszi (mondván ne ezen a "pár" ezresen múljon már), főleg hogy közeleg a szünidő és a karácsony
-
Bali27
addikt
válasz
Bundás22 #8490 üzenetére
Bundás.. Fiacskám? Hát lehet ha anyukád azon az ominózus bulin kb 20 fokkal jobbra néz most én lennék az apukád... AMugy meg nem tetszik.. Egy olyan kártyára amire az AMD is azt mondja hogy 200 dollárnál többert nem ér, és még igy is megéri neki eladni, azt magyarországon dupla áron adják el...
-
Komplikato
veterán
válasz
Bundás22 #8320 üzenetére
"simán lehet 3X gyorsabb, és ezt maguk az nvidiások állítják, csak nem hazudnak,..."
Most visszapörgettem az elmúlt 11 év GPU történelmét. Mindíg 2-3x-os szorzóról beszéltek, de valamiért átlag az új generáció első csúcskártyája az előző generáció utolsó csúcskártyájához képest 1,5-1,6x volt gyorsabb. A következő generáció közepes kártyája (már az igazi közepes, ami jelenleg GF oldalon nem kapható, ATI oldalán a 3850), meg übereli vagy picit gyorsabb az előző generáció csúcskártyájánál. Néhány elszabott akciót leszámítva (pl GF FX, vagy az X1600pro) ez így volt eddig, és nincs okunk feltételezni, hogy változik. 3x gyorsabb VGA-t NEM éri meg gyártani, akkor senki nem venne hosszú ideig újat ...
-
radírfej
senior tag
válasz
Bundás22 #8323 üzenetére
ez a 3800-akról szoló topik. ki nem sz*rja le itt a 9800-as nvidia szériát... miért kell ezt? van neki topikja, linkeld oda, vagy ha nem találsz neki helyet, csináljál. ha minden errejáró ideböfögne valamit, használhatatlan lenne a cucc.
a fogyasztás és melegedés pedig egyre fontosabb tényező... még a csúcskategóriában is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bundás22 #8320 üzenetére
Persze, simán lehet háromszor gyorsabb, csak nem mindegy milyen áron, két-három négyzetcentiméteren 3 G92 hőtermelése nem feltétlenül egészséges dolog, még ha a fogyasztás nem is szempont.
Szerk.: Az viszont kellemetlen ha a Ferrari hűtővize felforr a csába, nem gondolod?
Keldor papa: És a Triple SLI mit keresett itt? Van 1-2 ilyen... szóval ilyen érdekes alak aki állandóan C2-t ajánl X2 topikban, meg SLI tesztet linkel RV670-be, szeretjük őket. Kiváncsi vagyok milyen reakciók születnének ha átfáradnánk hasonló célokkal Intel/nVidia topikokba.
Mikor annyit kértem hogy ne írjanak hülyeséget X2-kről akkor is elküldtek a k*rva anyámba, aztán örültek tovább a SuperPI eredményeknek.
-
keIdor
titán
válasz
Bundás22 #8320 üzenetére
Egy valamit megtanúltam az életben, mégpedig azt, hogy veled nem érdemes vitatkozni!
(és ezt sztem minden PH-s megtanúlta)
Mit fog tudni a 9800-as? Majd meglátjuk jövőre, egyelőre semmi biztosat nem tudni róla, emiatt nem is érdekel... Nvidiások állítják? Szerintem csak az INQ állítja, de ennyi erővel Fudzillát is linkelgethetnél...
Nem értem mit keres ez itt az ATi 3800 topicban...
-
Kentsfield
csendes tag
válasz
Bundás22 #7872 üzenetére
Azért kérdeztem hogy mien, mert ha azt mondták volna hogy nagyon megéri akkor valószínűleg nem mondtam volna akinek mondani kell hogy bocs de mégsem kell a két kari! Ezért kérdeztem.
Nem utálom az amerikaiakat. Van dolog amiért negatívak számomra de van amiért nem.
Sokkal inkább tartom barmoknak azokat, akik ha valaki kérdez valamit a topicban elkezdenek viccelődni a nevével vagy mittomén. Üdv: wwenigma. -
bolcsodal
addikt
válasz
Bundás22 #7701 üzenetére
Nem az AMD hajtotta fel az árakat, hanem a magyar kis és nagykerek kihasználva a készlethiányt. A két dolog különbözik szerintem. Ugyanez igaz NVidia oldalon is.
Az, hogy érthetően jártak el, még nem jelenit, hogy nem pofátlanok, és nyerészkedők.
20-30%-ot is rátolnak a kártya külföldi árára, ha jól néztem.
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #7397 üzenetére
vagy amíg a h***gyerek játszik a család többi tagja, nyársra tűzött hagymával és kolbásszal körülüli kempingszékkel a számítógépet, és kész bográcsparti lesz
azért 100 fokon már forr a víz rendesen, sőt
Mert igy nyaron valszeg meg fog sulni...
kérdezd meg a brazil/equator-i kollégákat hány pecig bírja míg el nem olvad, ha nem olvad el nincs miért aggódni -
-
válasz
Bundás22 #6837 üzenetére
Memóriakezelési hiba játékoknál jön elő, de arra már van patch. A Vezérlőpultos hiba meg a céges Vista Businessnél, felbukkan az ablak, aztán el is tűnik. Nem egyedi eset. Nem a lassúsága a hiba, mivel nem lassú :-) Telepítettem én XP-t P3-ra is, csak memóriával kellett etetni és jó volt :-)
-
válasz
Bundás22 #6827 üzenetére
Ezekszerint akkor te a Vistát sem használod semmire
Mert én a játékoktól kezdve, a tervezőprogikon át, még a videokonvertálásokon is túl, nagyjából mindenre... használnám :-) De a dolog már a játéknál megakadt, igaz arra azóta találtam hotfix-et, de a továbbiakban inkább az SP1 után kísérletezek vele. Ilyen alapvető dolgokkal, mint memóriakezelés, Vezérlőpult megnyitása, ne legyen már gondja egy 20-25eFt-s oprendszernek. Szerintem.
-
sakal83
addikt
válasz
Bundás22 #6709 üzenetére
Ha egy kicsit figyelmesebben elovasod amit írtam, akkor kiderül, hogy nem mondtam, hogy vmelyik rosszabb a másiknál, egyszerűen MÁS
egyébként minden tiszteletem a 8600gt előtt
(itt pihen nálam a polcon a Gainward Silent 8600gt-m), ennyi pénzért(20k) 1024*768-ban minden játszható
Totál le***rom hogy, Ati v. Nvidia, csak lehessen vele játszani
8800gt-t akartam csak egy hónap várakozás után meguntam a helyzetet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest