- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike 32
aktív tag
válasz
katt777 #20364 üzenetére
Nekem is volt NV még az elején ,de a képe szebb volt az ATI-nak és azért tértem át rá 9800as volt az elsö
.Azóta meg az NV csak azt látom hogy hazudnak meg csalnak.(3Dmark)például .Most már a játékokkal is elkezdték hogy mi jöhet még ??
Most már nem is kellene akkor sem ha jobb -
Mike 32
aktív tag
válasz
katt777 #20355 üzenetére
Pontosan erre gondoltam énis hogy a Crysis az 1 különleges eset.A COD4 pl 200 VGA rammal is beérte.
A Crysis benchmarkja nállam valamiért nem müködött kirakattam ablakba és a CPU t is csak 30-40 % on ment a VGA meg csak 41fokos volt (Crysis alatt 61) és a Vram-ból meg csak 64et evet ,de ment 5-7 FPS-t
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20292 üzenetére
Mi a nyavajáért nem tudsz egy hsz-ben reagálni!Rápillantok a fórumra és veled van tele az egész oldal.Van,h 4-5 ször egymás után a te hsz-dal.És már annyira elaprózod a részleteket ilyen grafikon olyan ventiszabályzás....ebben ez nem működik abban az nem...És már sokszor észrevettem,h annyi olyan dolgot írsz le (szentírásként) amit pár hozzászólás után már te is másképp látsz.Nagyon sok ilyen ember miatt már kezdi hitelét veszteni egy-egy topik (nem feltétlen rólad van szó) már sokszor megjárták kezdők,h ilyen mondvacsinált 'profik' ra hallgattak és csodálkoznak ha mégse úgy van...példának okáért a flopys dos-os bios frissítés.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #20279 üzenetére
Megkértem a kedves emberkét és megígérte, hogy játékkal is ki fogja próbálni ( egyébként a kisker, ahonnan a kari származik, szintén reprodukálta a hibát)
Attól tartok, hogy mivel harmadszor van náluk, csak azért sem fogják már azt mondani, hogy "ja, ez tényleg rossz"!
Köszi egyébként!
-
dokar
addikt
válasz
katt777 #20271 üzenetére
Éppen azért jó, mert látom a manust akit irányítok, ergo kevésbé lesz hányingerem.
Számomra a szex az a kétszemélyes, a mászkálós játékok 1 személyesek, az autóversenyek pedig multiszemélyesek.
Egyébként az AC a HD3850-en 1x-es AA-val minden maxon 1280x1024-ben 30-40 FPS között fut.Btw felvettelek skype-on. Majd lenne ott egy-két kérdésem.
#20273: lepel van rajta, meg egyébként is a crysisban pedig a manus átugorja a házat.
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20243 üzenetére
Pedig van különbség jócskán...már régebben linkeltem
A neten is elég sok oc és vanilla teszt van.De szerintem amíg nem valami nagyobb proci dübörög a kicsikék alatt ne is várj csodát.
(még régebben linkeltél kétkaris eredményt ha jól emlékszem és hát a 12pont elég kevés egy 70-esnek még jó de kettőnek nem,szerintem ha valami bivaj proci van alattuk akkor érdemes tuningolgatni és már a különbség is látszik)
-
TTomax
félisten
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #20131 üzenetére
Közben ráleltem egy ilyenre (0,95), itt valami ventiszabályozás is van! (Jó ez a sok verzió.) 3870-hez meg nincs a másik leírásnál.
De a német szöveget még át kell gyúrnom. Leírás is. Már csak azt nem tudom, miért nem műxik a letöltés link. Á, alul ott van az 1.6-osig a többi. Most végképp megkavarodtam, miért ez az oda-vissza 1 alatt és 1 fölött számozás.
-
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20065 üzenetére
miért mi a baj a belinkeléssel?
hogyan kell a frapsot OSD-vel futtatni? mit kell beállítani
egyébként crysis ultra gpu bench: 18 fps átlagot hozott 1280X1024-ben
végigjátszásra a 18 fps alkalmatlan de így utólag bele bele szagolni arra sztem megfelelő
ilyen látványvilágért -
Bundás22
őstag
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20041 üzenetére
'Ha majd nem kell ezzel lepleznie a hardver gyengeségét'
Te néha tényleg nagyon a levegőbe beszélsz....pont,h hardver ügyileg ott van az ati (lsd.:x2,38××) az más,h mindent az nv elavult technológiájára nyomnak hisz ő fizet.De ezt már kitárgyaltuk!Hihetetlenül nagy blődséget írtál!(Nem először) -
XoZ
aktív tag
-
Kazimír
őstag
válasz
katt777 #19818 üzenetére
Érdekes dolog ez a Rivatuneres profilos állítgatás..
A múltkor kiléptem a játékból, és a ventillátor alapra állt, a frekvenciák szintén (alapra,de nem az energiatakarékos üzemmódba). Hol sikerül neki, hol nem..
Értem már, hogy mire mondtad, hogy a minimum frekvencia az 390Mhz. Ha kézzel próbáljuk állítani, akkor valóban. -
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #19930 üzenetére
A drivert van szerencsém nekem is ismerni.
A 8.3 az XP-n a CCC-t dobja le magáról nálunk. Amikor megírták egypáran, csak mosolyogtam és hibaüzenettel nálam is elköszönt a következő pillanatban. A 8.2 ilyet nem csinált soha, de az is jó, hogy direkt a CF jegyében fogant a 8.3 Catalyst a 3870-re, és már egy napja csak szívtok vele.
Ettől függetlenül ahogy esik az ár, már megyek egy 38xx-ért! -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #19929 üzenetére
Ezt nem igazán értem
00roli00 8.2 vel is már a 880/1200-t használtam teljesen stabilan.
A 8.3 mal még nem húztam 900-ra mert így nekem elég
(Az,h kifagy az azért van mert nem kap elég feszt.A kártyám kicsit többet kap gyárilag mint a ref,kártyák ezért megy ennyin stabilan) -
Gaboman
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #19913 üzenetére
Az ATi nekem szimpatikusabb, mert korrektebb. Igaz, hogy többet kínlódom vele mint a másik gépembe lévő NV karival, de tudom és nap mint nap tapasztalom, hogy nem "sumákol".és ezért döntöttem, hogy a 38xx szériából lesz a következő "áldozat".
Reménykedem, bízom benne, hogy az idén kijövő 10-14 új játéksláger kedvez az ATi VGA-knak, úgy legyen! -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #19900 üzenetére
Akkor szerinted mégis melyik a jobb?
Mert pont most montad el azt hogy az NV nagyobb részben jobb mint az Ati.
Nem mérvadó ezért a 3DMark hiába az ott felmutatott teljesítmény mert nem azzal játszol.
Pont a felépítésében van gond a jelen több játékainál is az ATinak.
És engem csak ez érdekel,mégha a 3DMark a valós teljesítményt is mutatja,az édes kevés sajnos. -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #19864 üzenetére
Hát nem hinném hogy az így igaz lenne,akkor az ATi mindig is jobb volt az NV-nél mert ugye 3DMarkban jobb nem is kevéssel.
Ezt nem hiszem.
Szerintem nem csak ezen van a hangsúly.
Most a kiadott játékok nem csak azért futnak jobban több esetben is az NV kártyákon mert ott van az NV logó elöttük,van olyan amin nincs ott és mégis gyorsabb.
Hanem mert jobban fekszik a kártyának a felépítése az adott grafikai motorhoz és a legtöbb ilyen játék NV-nek fekszik jobban.
Na ezen kellene az ATi-nak változtatni a kártya felépítésben is mert több helyen síralmasan teljesít az NV-hez képest.
A külömböző grafikai motorral kiadott játékokban az NV többen jobb és nem a logó végett.
Az ATi nagyon a jövőre épített a kártyáival de hát az a baj hogy még mindig nem érett be ez az elképzelés teljesen.
Nem támogatják a mostani játékok jó része a jövő technikáit.
Ezért mondom hogy a játékokra alapozom mert azzal játszom nekem az a mérvadó,és a 3DMarkot meg cseszhetjük hiába jó rajta. -
rumkola
nagyúr
válasz
katt777 #19886 üzenetére
Ezért ríttam pár hete, hogy nv-re cserélek. Vicc, hogy havonta 1 driver van, ami többet ront mint javít. Rengeteg kár okoznak a cégnek azok a szakmunkások akik a drivereket heggesztik...
NV-nél hetente 3 béta volt - ami viccesen hangzik, de legalább ténylgeg javítottak-gyorsítottak állandóan. -
-
Kazimír
őstag
válasz
katt777 #19671 üzenetére
Köszi az infókat és a megoldási javaslatokat!
850/1200-on fut játék alatt (előtte próbáltam 1250-en, de úgy lefagyott), a hűtést meg feltolom olyankor fix 60%-ra, így 60 fokon, vagy az alatt marad. Laucherben beállítottam egy ennek megfelelő profilt. Én azt hittem, ha kilépek a játékból, akkor automatikusan visszaállítja az órajeleket és a hűtést, de nem. Erre is gyártsak egy külön profilt?
Nekem Rivatunerben 300 a min GPU frekvencia.. -
athomi
veterán
válasz
katt777 #19726 üzenetére
Az addig ok hogy mit ígérnek, meg egy másik dolog hogy mennyire igaz ez a valóságban.
A panaszkodók mind 3DMark miatt írták, hogy nem jó a 8.3-as, sztem ki kellene próbálniuk játékban és úgy véleményezni.gombcomp: Engem baromira nem érdekel, hogy 3DKaki miben mit mért.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #19546 üzenetére
Ha TDU-ban kikapcsoltam az AA-t, akkor láthatóvá vált, hogy kikapcsolja, s hiába próbáltam akárhogy ráerőltetni
Fogalmam sincs, hogy mi a baja.Pollenszűrő?
1. Nem tudom hol szerezzem be
2. Nincs nagy kedvem most barkácsolni
3. Elhiszem, hogy jó lenne.RT-nél ha manuálisan állítgatom, akkor frankón működik 1%-onként is, de ha az automatikára bízom, akkor sajnos nem. Na mindegy, így egy egyszerű beállítást alkalmaztam:
0-60°C 30%
60-90°C 50%
90°C felett 100%Így mindig 50%-on pörög a venti, sajnos ezt már kihallom a házból, de ez még elviselhető. A maximális hőmérséklet most 86-87°C volt kb. 1-1.5h játék után (TDU).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #19510 üzenetére
Már frissítettem a BIOS-t a 077-esre az írásodnak megfelelően (
) USB-ről, de az volt a gondom vele, hogy az számomra nagyon hangos (kezdve a bootolásnál történő iszonyatos felpörgetéssel).
A dupla RT egy érdekes megoldás, a helyedben én sem állnék neki
Az eredeti BIOS-szal nekem is max 92°C volt, de azt 40%-os ventifordulat mellett tartotta. Az nem tetszett benne, hogy nem volt hajlandó a túl kis ugrásokat észrevenni az RT-ben, s azt írtad, hogy az újabbal jobban kezeli (BIOS). Ez nagyjából igaz is, de itt sem szereti a 10%-on belüli váltást
Még egy kérdés:
Hogy tudom rákényszeríteni a TDU-ra a 8xAA-t és a 16xAF-et, ha a CCC-ben ugyan beállítottam, de a játék fogja és felülbírálja a dolgot
Van esetleg valami 5let? ATT sem működik megfelelően...
Bezzeg a 7900GS-nél a Rivatuner még le is tudta tiltani az AA-t -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #19503 üzenetére
Nem kell a fel- és a leváltáshoz külön megadni a profilokat, mert meg lehet adni temperature range-et.
Nekem végre úgy van beállítva, mintha ATT-m lenne. Viszont 10%-on belül nem lehet váltani, így célszerű min. 15%-ban eltérő ventiprofilt létrehozni (már persze amit használni akarsz).
Amúgy nekem melegszik a kártya rendesen, TDU alatt 82-87°C 50%-os ventifordulat mellett (COD-4-ben kevesebb). 50% fölé meg nem akarom hogy menjen, mert jó fülem van
-
Anthony28
őstag
válasz
katt777 #19505 üzenetére
Kalap xar ez a riva még mindig.
Venti fordulatot hiába mentem el manuálisan mindig visszaáll auto-ra.Azon kívül idáig csak az AMD GPU clock tool tudta meghúzni a kártyát.Mert a riva hiába azt mutatja hogy húzva van 3d06-ban 1 ponttal se kapok többet, holott a kártya alaphőmérséklete felugrik 33 fokról 41 fokra, tehát elvileg érzékeli a mhz emelkedést, de hogy miért nem mutatkozik meg pontokban...fogalmam sincs.Azon kívül a 2. 300mhz járó GPU-t szintén nem tudom húzni, mert miután detektálta hogy 880/1900 mhz, és mindent rendben talált, apply után visszaugrik alap 300 mhz-re.Hiába felismeri a kártyát ha még mindig nem tudja rendesen kezelni... -
katt777
félisten
válasz
katt777 #19504 üzenetére
Na, gyorsabb voltam. Szóval hiába állítok be külön (vagy akár egyben) valamit a VGA-kra, a nem kijelölt VGA-hoz készített beállításokat mindig nem létező profilnak látja (próbáltam egyiket a másikban használni, de nem ment), ergo nem alkalmazza, szóval hiába tudunk több kártyát is behangolni, ezek együttes, automatikus vezérlése még várat magára. Marad a kézi profilállítás, és persze a kártyaváltás. Ha valaki rájön a megoldásra, okvetlenül szóljon, mert lehet, hogy már csak túl álmos vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest