- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Kelvin #23893 üzenetére
Nem mondod, hogy az X2 10%-al lemarad a HD3850-től, a 9600GT pedig egy jó 5%ot ver rá a 9800GX2-re!!
Igazi, multiGPU-s kártyákra optimalizált játék...
Most nézem, hogy azért a második DX9-es grafikonon már felzárkózik egymáshoz az összes HD38-as, a 98GX2 pedig már teljesen eléri a 96GT szintjét!!
Fantaztikus játék lett... csak gratulálni tudok a készítőinek.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #23781 üzenetére
Szerencsére értelmes vagyok, és nem is forgattam ki. Azért mulattató, mert már 1 éve ezt hallani. Fölösleges megsértődnöd, mert én leteszteltem a CF-t, meg az ezt "támogató" drivereket és programokat, ezért joggal tartom megmosolyogtatónak a megállapítást.
HarryPotter: Jut eszembe: ugye nem energiatakarékos módban tesztelsz? Mert úgy simán elveszik 10-25% az eredményből!
Tomboy1986: Új ATT-ban csak a biosban meghatározott értéket adhatom max a GPU-nak, szóval először bios-t kéne 1,35-re módosítani, aztán ATT-szal visszavenni, ha nem kell a tuninghoz.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #23773 üzenetére
Látom, tényleg vadászol rám.
A másik 3870 még megvan.A 8800GT opció. Mellesleg minden tesztben legalább 15%-kal veri a 3870-et, és még a régi GTX-et is el-eltángálja, az új GTS-től meg 1-5 FPS lematadásban van. Megnéztem, hidd el, 1900-as felbontásban marad le kicsit, nekem 1600-asban kell, abban meg nagyon is jó. Ez a teszt tényleg kamuszagú, főleg, ha az Obliviont nézem, amelyben a textúrázás miatt minden más tesztben a 3870 a 8800GT közelébe sem szagol, nemhogy így elverné! Vagy a 8.4-es Catalystben felvitték a 3870 shader-órajelét 1500MHz-re?
Talán csere előtt még tudok tesztelni egy GT-t.
"Lassan elkezdik támogatni a játékok és a driverek is lassacskán kiforranak" - ezen már csak mulatni tudok. MultiGPU-val szívjanak azok, akik hisznek a teszteknek. Mert hogy én nem fogok 60-70k-ért X38-as Maximus Formula lapot, ne adj isten X48-asat venni, az 7szentség, mert ahhoz 2 VGA-nak már 3X teljesítményt kéne tudnia. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #23730 üzenetére
Pedig DE. Olcsón vettem (BP-en), drágán adtam (itt) az aktuális bp-i árakhoz képest. Még jó, hogy ebben a poshadt kis provinciában ált. jóval magasabbak az árak (már ha az ember talál valamire vevőt). Majd jön Bundi újra, hogy mekkora bukta volt nekem a CF. Na, ekkora. CF tanfolyam olcsón, talán hirdetnem kéne, kár, hogy már elmúlt a lehetőség.
-
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #22980 üzenetére
Látom, ezúttal is hozod az eszed.
Catalyst-ről szóltam, mint idézted is, nem kizárólag a CF-ről. Mert a 8.3 1 VGA-val is szar (mint az közismert). MÉG MINDIG NEM MONDTAM, hogy jó lenne az SLI, és ha vetnél akárcsak egyetlen pillantást az aláírásomra az okoskodás helyett, magas is láthatnád, "h××××gyerek". Nem említettem még, hogy hülyeségekkel hagyjál?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kelvin #22907 üzenetére
tudom, h nem dx10esek. viszont very high beállítások mellett elviekben már dx10et is használnia kéne. vagy csak simán nincs optimalizálva rendesen. a dolog nekem innentől amiatt volt érdekes, mert Crysis "dx10"en próbálgatják a hardver nyers erejét (mert mással még egy 24"esen se lehet nagyon kifektetni egy 3870est épeszű AA beállításokkal)... és ilyen egyenletlen kihasználtságot ritkán szoktam látni (ahol nem megy a natív dualmonitor támogatás, ott a másodikon a CPUZ és a Rivatuner fut egy taskmanagerrel). mert okés, a 3870nél van gyorsabb vidkari (de nekem ez is megfelel), de hogy egy 3ghzs quadon ilyen körülmények között botoljak cpulimitbe, azt picit erősnek tartottam.
rumkola: alapból is terhel két magot. csak ott volt a bibi, hogy cput bencheltem, ami alatt az egy magon futó fizikánál kifutott a prociból. és nem is akárhogy
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #22744 üzenetére
Ja, én okoskodok, biztos, kár, hogy megalapozott tényekről beszélek. Ha nem érdekel, ugord át, vagy bizonyítsd be, hogy tévedek, és akkor nem érzed magad kicsinek.
Már akkor is hiába kértelek, hogy tesztelj, mielőtt támadnál.
Mondjuk, hogy a topicnál maradjunk: a múltkori 3D06-os okosságaidat sem bizonyítottad semmivel, ahogy most sem bizonyítod semmivel, hogy jó lenne a 8.3-as driver (viszont ennek ellenkezőjére sokan szolgáltak már példával a topicban), vagy hogy lenne értelmük a több GPU-s megoldásoknak az adott (drága) áruk mellett. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #22725 üzenetére
Nem osztok én semmit, és már sokadszor forgatod ki a szavaimat (most már bizonyosan szándékkal, mintha másért nem is néznél be ide
). A CF-ről és az X2-ről nyilatkoztam (bár neked vsz. érdeked ilyenek eladása), nV karikkal, ezt is írtam, soha nem volt semmiféle problémám (zaj sem). Hozzáteszem, 1db ATI-val sem (a hűtés zaját leszámítva, az meg több módszerrel is megoldható), de ezzel nyilván tisztában vagy a hsz-aim alapján, szóval fölösleges bundi bőrébe bújnod.
Jó neked, hogy látod a jövőt, én inkább majd letesztelem a 8.4-es drivert is, nyilván nagyobb elégedettségre azoknak, akik inkább hagyatkoznak felhasználói tapasztalatokra.
Amúgy erősen a manipulált tesztekre hajazna a topic, ha elfogultan hallgatnánk az ATI cuccainak hibáiról. Ha meg nV karim lesz, akkor majd azt szidom, ha valami baja van, mert jogom van hozzá, ha nem tökéletes terméket kaptam a pénzemért. Sajnos ezen a piacon nem lehet reklamálni olyan dolgokért, amelyekért bármely más terméket kapásból kicseréltethetsz, így a gyártókkal szemben a valóban igényes felhasználók csak azt tehetik, hogy felhívják ezen hibákra a figyelmet. Már ha nem ők is részesednek valami módon a piacból.
Itt az ideje, hogy hanyagolj, ha nincs értelmes mondanivalód (pl. tényekkel alátámasztott információd, de ilyet ezelőtt sem írtál), részemről azon kívül nem foglalkozom veled. -
Samanbacsii
őstag
válasz
Kelvin #20882 üzenetére
GTS320 Mb van de kevés a 24' kijelzőhöz.
Eddig a prohardver tesztet olvastam, ott a komolyabb fogyasztást mondták csak hátránynak (ha jól emlékszem a RAMok miatt) a CF-el szemeben. Az x2 -t CF-nek ismeri fel a rendszer tul.képpen? Jelenleg az x2 a szimpatikusabb (szubjektívum).
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20868 üzenetére
Vazze, teszteld már le, ne fröcsögj! Vagy keresd vissza a belinkelt C2D-s tesztet. És felejtsük már el a 3D06 összpontszámot! Mert arról beszélsz, ott látni az ugrást.
Szépen látni a különbségeket 100MHz-enként is (akár 100 3D pont Sm2-ben és HDR-ben is), ha nem értük még el a CPU-limitet (annak közelében ez kb. 30 pontra csökken /100MHz). Ha nincs növekedés (vagy csak pár pont), akkor lehet, hogy 1 GHz emeléssel összeszedhetsz még 100-150 pontot, de attól a CF már ki van hajtva 3,2-3,3GHz-en.
Légyszí tegyél már be ide olyan C2D-s teszteket, amelyek igazolják az állításodat! (1680x1050 8XAA, 16XAF High Precision, ja, és CCC-ben sem levenni az összetettséget.) 1-et 2,9GHz-en (ez nagyjából a 3,2GHz-es AMD), egyet 3,2GHz-en, 1-et meg mondjuk 4GHz-en, 3D pontokkal, OK? Nagyon kíváncsi lennék rá, mivel az általam eddig látott HQ 3D06 tesztek nem téged igazolnak (sajna a fellelhető tesztek 99%-a default 3D06, hogy "hű de menő gépem van", csak a gyakorlati értéke ennek nem túl sok). Ha nem "csak úgy" beszélsz a levegőbe, én hajlandó vagyok belátni a tévedésemet.
Bundás22 kiragad egy szubjektív tesztből 1 grafikont, én viszont hetekig teszteltem egy rakás programmal. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20859 üzenetére
Sztem 2 db 16X PCI-E slotom van, és normális procim. Tény, hogy ez alapból kevés a 2 3870-hez (ezért kapok 12.500 körül), de ezt akkora ívben szarom le, hogy megkerüli a napot, mert nem 1280x1024-ben játszom AA, AF, és egyéb nyalánkságok nélkül (a la 3DMark). HQ beállításokkal meg megvan a kb. 100%-os gyorsulás CF-támogatott játékokkal és 3D06-tal. Mint a saját tesztjeim is mutatják mind 3DMark-ban, mind játékokban, 1680x1050-ben, mindent maxra tolva elég a procim (3,2-nél van a CF mellett a CPU limit), legföljebb akkor kevés kicsit, ha a VGA-t is tuningolom, akkor kell 3,3GHz. Mert én kiteszteltem alaposan.
Itt van 2 HQ 3D06 CF eredmény (mert, gondolom, anno ezt is csak átgörgetted, de a cikkemet még mindig átolvashatod erről):
3,2GHz 1680x1050 8XAA 16XAF High Precision: 9376 pont (4195/4095/2436)
3,3GHz 1680x1050 8XAA 16XAF High Precision: 9427 pont (4184/4107/2494)
Elég jól látszik, hogy a +100MHz-cel semmit nem nyertem 3D-ben, ergo ki van hajtva a CF. Persze lehet villogni C2D-vel vagy quad-dal felnyomott 3DMark06 összpontszámokkal, csak ez a hamis önfényezésen kívül nem sok mindenre jó (na jó, van egy gyors procid, így néhány perccel hamarabb végzel el egy tömörítést).
Esetleg megnézhetnél egy 3DMark06 tesztet a fenti beállításokkal, az erőviszonyoknak megfelelően 10%-kal gyengébb C2D-vel (2,9GHz + CF), aztán a 3D pontoknál rácsodálkozhatnál, mennyire nincs különbség az eredmények között. De valaki ezt is belinkelte anno (talán Rucinho?), mert elvégezte a tesztet okoskodás helyett, az valamivel többet ér. És ha jól emléxem, 3,2GHz-en is hasonló volt az eredmény.
A Catalyst-et meg az előző verziókhoz képest szidom, mert nem attól esett 25%-ot a gépem játékokban mutatott teljesítménye, hogy ennyivel rosszabb lett hirtelen a procim és a VGA-im. Amúgy majd az ismerőseid is sírnak, ha egy olyan verzió jön ki, amely éppen azt a chipsetet nem támogatja, vagy azokat a játékokat, amelyeket ők használnak. Tomboy1986 is írta, hogy neki 790X chipsettel semmi baja, tehát a mostani hiba leginkább 580X-specifikusnak tűnik.
Calibos: tesztelj te is, azt javaslom. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20774 üzenetére
"Számos nemzetközi fórumon", ezt írtam. Gondoltam, akkor már általános az ismeret. Tévedtem. Mindenesetre leteszteltem, és magam is ezt tapasztaltam. Szidást nem konkrétan erre értettem. Amúgy megint 1 szót értelmezett valaki a mondat helyett.
Mindenhol feltüntetik, hogy szaknemértők ne csinálják, én is odaírtam a cikkem végére a szükséges figyelmeztetést. Konkrétan a Sapphire HD3870-re nem, mert az ott van feketén-fehéren, hogy műxik. Sokan másoknál meg volt ilyen dátumosdi a bios-oknál, cikk topikjában, itt, meg pü is rengeteg. Az, hogy némelyeknél nincs ilyen hiba, nem jelenti azt, hogy nem fordulhat elő (mint a példák mutatják). -
Foglalt név
addikt
válasz
Kelvin #20774 üzenetére
Mondjuk hamár így kukacoskodsz, te sem írtad meg mi alapján böffögted be a saját véleményed
Ami jegyzem meg legalábbis félreérthető, pl. a club3d kártyámra gond nélkül felment a sapphire bios -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20769 üzenetére
Konkrétan Sapphire HD3870-ről volt szó.
A SubsystemID hibát nem az ujjamból szoptam, számos nemzetközi fórumon leírták, mi okozza (olvass, ne csak szidj másokat). Értelemszerűen, gyártótól függően, eltérő lehet, hogy melyik bios-szal jön elő, mert nem egyformák, a ref. karik felszereltségével ellentétben. Amúgy hex editorral át lehet írni a gyártót és a bios verziót kedvünkre.(A többire sajna még nem találtam forrást.)
Winflash nálam nem force-olt, kipróbáltam. -
Serg1966
tag
válasz
Kelvin #20767 üzenetére
Nem hinném mert HIS biost töltöttem le a techPowerup oldaláról szal a sajátját,de katt írt erről egy értekezést :"Mi is akkor a probléma? Hát az, hogy a VGA-k adott dátumú bios-szal jönnek ki, így, ha frissíteni próbálunk, a 010.073-as bios alatti HD3870-eket nem tudjuk 010.071-esnél újabb biosra frissíteni. Ez elég lekapcsolás-mentesített (010.071.071102), illetve a szorzó-unlockos, emelt órajeles (860/1200 - 010.071.071123), moddolt bios feltelepítéséhez, ezeknek viszont, sajnos, ugyanolyan rossz a hűtés-szabályozása, mint a 010.067-esnek, ami értelemszerűen nem sok jóval kecsegtet az emelt órajelek esetében (90-95 fok körüli terhelt hőmérséklet). A szerencsénk az, hogy az új bios-ok teljesen kompatibilisek a régebbi kiadású VGA-kkal, a SubSystemID hibát kizárólag a gyárilag beégetett bios dátumának eltérése okozza."
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20636 üzenetére
Ezekbenafigyelemfelhívásokbanazakülönös,hogyvalahogymásokfigyelmétnem
nagyonhívjátokfölerre,pedignem1xelőfordult,hogyvalakimégasaját1hsz-átistöbb
részletbenközölte.Speed(R):Azelharapózóigénytelenségnemaz1-2illemtudótminősíti,demajdigyexem.
Éshakaptammárolyankérdést,amireutóbbmég4-5kérdés-feleletetkelletteljátszanom,
inkább1hsz-banreagálok,amiértelemszerűenrövidebb,mintújralejátszaniezeket
apárbeszédeket.Azérdekeltígyegybenmegkapja,amittudniakart,timegúgyistudjátok,
átlapozhatjátok.Másrésztmiértiskénenekemjobbantörődniatiigényeitekkel,mint nektekazenyémmel?Remélemtetszikazújtömörítésialgoritmusom.
-
Speed®
titán
válasz
Kelvin #20620 üzenetére
Szerintem meg igaza van, de ami még fontosabb, ez nagyon nem az a topik.
katt777
Tudom, hogy meggyőződésed szerint ez nem gáz, de valójában az, tökre zavaró, hogy 5 percen belül 4-5 hsz.t tolsz be. Egyrészt tele van veled a ... oldal(), másrészt elkopik a görgőm, harmadrészt ez itt nem szokás, le vagyon fektetve az alapelvekbe is, hogy illik nem telefloodolni egy blokkot. Nem hiszem, hogy annyira buta lennél, hogy ne tudnád hozzám és másokhoz hasonlóan ilyen formában közölni a mondandódat. Meglehet, kicsit lassabban gyűlnek a szakmai hszek így, de a kevesebb néha több elvén ez nem is baj
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20595 üzenetére
Persze, hogy meleg, mert nem a gépben tobzódik a hő, hanem koncentráltan nyomja ki, így nem kell külön drága ("profi") házba és/vagy plusz hűtőkbe beruházni egy viszonylag elfogadható hőmérsékletű vas érdekében (magyarán némi zajért spórol az ember nem kevés pénzt). (mod: mint közben látom a köv. hsz-odat, az sem lehet csöndes) A legtöbb "profi" hűtőt ráadásul nem lehet több VGA-s konfigban használni.
Az emelt órajel nem ér meg pénzt, ez igaz, viszont a hűtő nem a színétől halkabb és jobb a referencia hűtésnél. -
Speed®
titán
válasz
Kelvin #20595 üzenetére
Az a házból kifújó hűtő egy módosított AC Silencer, 7centis ventivel és űberhalk üzemmel. 900MHzes GPUtuning mellett is 70°C alatt tartja a GPUt, emellett nem a házat fűti. Szóval annyira nem rossz darab. Ha a gyári tuning nem is (bár válogatott példányokról van szó), de a hűtés megér +5kt mindenképpen. Kár, hogy az OC miatt rápakoltak még 5kt..így a 8800GT+S1 szintjére került a kari
rollins
Szép, gyors, halk. De csak a nyakán van, nem nyomja le. [link]
És ha jobban megnézed a [link]elt tesztet, nem OCs a 8800GT.. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20295 üzenetére
Mert így szoktam, és lesz..om, neked tetszik-e, ha már így megszólítottál. Tanultan némi illemet (másokkal ellentétben, akikkel szemben ezt nyugodtan figyelmen kívül tudom hagyni
), és nem ömlesztek egybe több egyénnek szóló válaszokat. De ezt már leírtam 1x. Ha 1-ben írok, akkor sem lesz sokkal rövidebb. Másrészt van, hogy lejár a mod-idő.
Soha nem írtam le semmit szentírásként, az pedig megint nem érdekel, hogy te (és a hozzád hasonlók) mit vélsz kiolvasni azokból a szavakból, mondatokból, amelyeket leírtam, ahelyett, hogy megértenéd (már amikor nem én fogalmazok rosszul, akkor meg nem tiltakozom a javítás ellen). Azért is írok, hogy ha tévedek, nyugodtan helyesbítsen bárki. Abból más is tanul, nem a topic megy tönkre tőle.
Ami fix, arra oda teszem a bizonyítékot, akár a magam tévedését is bizonyítva, ha kell, és amely belátásra mások nem nagyon képesek. Esetleg elaprózom, mert mást is érdekelhet, hogy neki ne kelljen zsákutcákat végigjárni. Aki mindent tud, ne olvassa a topicot, vagy legalább hagyja ki az őt nem érdeklő részeket.
Bios-t megint mindenki úgy frissít, ahogy akar, nem kevesen szívtak már windows-os frissítéssel is, szóval a te véleményed megint csak a tiéd. Én megírtam, szerintem miért jó a floppy, te meg megírtad, miért jó szerinted más. Ettől még sem te nem leszel profi, sem én, egyik módszer sem lesz jobb a másiknál (mert mindkettőben van hibalehetőség).
Engem megnyugtat egyébiránt a nem kevés köszönet, amelyet azok mondanak, akiknek segítettem vagy valamely topicban, vagy logout-os cikkekkel, vagy pü. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20295 üzenetére
Mert így szoktam, és lesz..om, neked tetszik-e, ha már így megszólítottál. Tanultan némi illemet (másokkal ellentétben, akikkel szemben ezt nyugodtan figyelmen kívül tudom hagyni
), és nem ömlesztek egybe több egyénnek szóló válaszokat. De ezt már leírtam 1x. Ha 1-ben írok, akkor sem lesz sokkal rövidebb. Másrészt van, hogy lejár a mod-idő.
Soha nem írtam le semmit szentírásként, az pedig megint nem érdekel, hogy te (és a hozzád hasonlók) mit vélsz kiolvasni azokból a szavakból, mondatokból, amelyeket leírtam, ahelyett, hogy megértenéd (már amikor nem én fogalmazok rosszul, akkor meg nem tiltakozom a javítás ellen). Azért is írok, hogy ha tévedek, nyugodtan helyesbítsen bárki. Abból más is tanul, nem a topic megy tönkre tőle.
Ami fix, arra oda teszem a bizonyítékot, akár a magam tévedését is bizonyítva, ha kell, és amely belátásra mások nem nagyon képesek. Esetleg elaprózom, mert mást is érdekelhet, hogy neki ne kelljen zsákutcákat végigjárni. Aki mindent tud, ne olvassa a topicot, vagy legalább hagyja ki az őt nem érdeklő részeket.
Bios-t megint mindenki úgy frissít, ahogy akar, nem kevesen szívtak már windows-os frissítéssel is, szóval a te véleményed megint csak a tiéd. Én megírtam, szerintem miért jó a floppy, te meg megírtad, miért jó szerinted más. Ettől még sem te nem leszel profi, sem én, egyik módszer sem lesz jobb a másiknál (mert mindkettőben van hibalehetőség).
Engem megnyugtat egyébiránt a nem kevés köszönet, amelyet azok mondanak, akiknek segítettem vagy valamely topicban, vagy logout-os cikkekkel, vagy pü. -
Speed®
titán
válasz
Kelvin #20320 üzenetére
Ideális frekiarány nix. Csak különböző helyzetek, ahol beszólhat a sávszéllimit illetve ahol nem. Utóbbinál a GPUtuning gyorsuláshoz vezet, előbbinél nem.
Jellemzően a 128bit kategóriában vannak olyan versenyzők akiket érint.
Próbáld ki, húzd csak a GPUt/MEMet, melyikre reagál jobban eredményekben.
Így látatlanban megsaccolom, a GPU húzása sokkal inkább visszaköszön majd. -
Speed®
titán
válasz
Kelvin #20299 üzenetére
Hogy minek cserélném? Most részletezzem? ($\€\HUF) Mellesleg meg a kíváncsiság, az nálam a fő mozgatóerő
Főleg, mert úgy tűnik, alig valamivel lassabb eléggé eltérő felépítéssel, ez kifejezetten érdekes, jól megvizsgálgatnám
A CFes témához: ha 2.0ás x4 lenne, nem is sírnék..de így azért visszafogja.
Ha sikerülne egy jóárasított X38at lőni vagy bejönne végre a P45, akkor biztosan kipróbálnám mit szalad a 3850/256CF. Persze illene hozzá egy SVPA 24" Wide is, de ahhoz el kéne adnom az egész gépemetMocskos vadkapitalizmus, pfujj
_JumperONos két kicsi kapcsolót nem javaslom birizgálni, biztosan nem +fesz.
Elég sok kártyán van ilyesmi gyárilag, de passz, hogy mit lehet beállítani vele. -
Bundás22
őstag
válasz
Kelvin #20295 üzenetére
jah párszor már én is láttam h hülyeséget beszél
4000 felletti hsz és 3/4 éve reggelt
olyan lesz mint a gorneck, jómunkásember akar lenni
tényleg el van vele árasztva ez a topic, kicsit tartalmasabban és kevésbé fecsegős stílusban is lehetne tolni, magyarul: normálisan -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20246 üzenetére
Hát arra, hogy nem nem volt szinte semmi különbség alap és emelt órajeles beállításokon 3D06-ban (ott van, hogy 1-3% mindössze).
Amiatt aggódtam, hogy hová lett, holott, ha megnéztem volna a saját tesztemet, láthattam volna, hogy nem tűnt az sehova, mert alacsony beállításokon nem is volt, csak HQ-n jön ki, ahol már nincs CPU-limit. Beszéljen helyettem a 2 grafikon, azok legalább nem álmosak.
Ja, értem, mire gondolsz. Rossz értékeket néztem ki még a táblázatból is. Javítva:
1280x1024 def: 12507 (776/1126) vs. 12633 (860/1200) - ez a jó, az alig +126 pont
1680x1050 HQ: 9376 (776/1126) vs. 1008 (860/1200) - ez jó is volt -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20244 üzenetére
10179 vs 10628 nem kis különbség, még ha a procim kevés is default beállításokon.
Itt kb 5% volt a 3D pontok közti különbség, míg HQ beállításokon megvolt a 10% 3D-ben:
9376 vs. 10008De itt van a teljesítménynövekedés a CPU-limit csökkentésével a tesztoldalamról:
Ne vazz, most frankón igazoltam magam.
Ránézhettem volna előbb is.
MIlyen szépen is látszik, hogy default-on nincs különbség a proci miatt.
Korán keltem, és későre jár, inkább lepihenek... -
Bundás22
őstag
válasz
Kelvin #20078 üzenetére
milyen kártyával? 8800ultra?
egyébként a dzsip hátsó két kereke hiányzik, de már very high-nál is, ez valami bug lehet, persze lehet vele menni csak nem látszik(az egyik képemen rajta van)
mod: 3870? az jó, tudsz bizonyítékot küldeni? nekem is fölugrott már 26-ra, de azért átlagban 18-19 fps, azért ennyivel nem lehet jobb
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20055 üzenetére
Ott volt a bocsesz-jel is, hogy tévesztettem. Mit okoskodsz?
Ha meg valami érthetetlen, gondold át +1x, én is igyexem 1szerűbben fogalmazni, csak nem mindig szintelek lejjebb.<- Ez is egy smiley. A nem 1x tetten érhető szándékos félreértelmezésekről nem is beszélve, vagy amikor valaki képtelen 2-3 szónál hosszabb szövegrész (főleg mondatok) összefüggéseit felfogni - most nem pont a kifogásolt hsz-szal kapcsolatban, de a lényeg smiley-istól is benne van. Részemről lezárom a témát.
#20061: Nekem meg "pedig de", és mint említettem már párszor, sokaknak meg nem. Akkor is szar a driver, ha csak pár konfigon nem megy normálisan (és az enyém éppen köztük van). Azért nehogy már behaljon egy szűz XP v. Vista installáláson! És a hibák részben különbözőek, tehát egyik driver ebben rossz, a másik meg abban, némelyik meg mind2ben.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20051 üzenetére
Elfelejtettem oda is smileyt rakni, ált. ott van, ha kell, mint a következőnél is.
Másrészt hiába a modernebb hardver, ha relatíve gyengébb a támogatás hiánya miatt, azaz semmi nem használja. Attól meg úgy általában, hogy valaki nem ért valamit, nem biztos, hogy én írtam blődséget.
-
törölt tag
válasz
Kelvin #20051 üzenetére
Pont ez az. Hiába a jövőbemutató felépítés, ha semmi sem használja. És még egy darabig így is lesz, mert kell legalább egy év, hogy kijöjjön az új tecnológiát is támogató szoftver.
Másrészről az nvidia logo nem véletlenül van a játékok többségén. Az nv ad fejlesztői hátteret is a szoftverekhez. Így érthető, hogy miért az "elavult" tecnikát használják.
Ha az Ati is olyan szinten nyomná a hátszelet a játékokhoz, mint az nvidia, akkor szerintem sokkal hamarabb eljönne az új technikára való optimalizálás ideje. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #19933 üzenetére
Mit nem értesz? Az Omega csomagban benne van az ATT 1.3.6.1042-es verziója. Ez azt sugallja, hogy ha ezt a drivert használod, ATT is működni fog, legalábbis nem olvasni sehol, hogy 38xx karikon ne menne. Lehet, kipróbálom, csak azt hittem, valaki már bekíváncsiskodta ezt a kérdést.
Vagy csak az én agyam van kiszállva a normális kerékvágásból ettől a 8.3-as Szaralyst-tól.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #19885 üzenetére
Az a sajna, hogy cseszhetem a 9600GT-t a CF-ös alaplapomban duplázni, még ha el is adnám mind2 3870-et. Inkább visszateszem a 8.2-es Catalyst-et, és "sírok", hogy jaj, most egy picivel lassabb pár game, mint amilyen lehetne, ha nem szar lenne a 8.3-as.
Ja, és RivaTuner megint nem ismeri az ATI driver-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest