- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Ha a saját bios-odat moddolod, vagy gyári biost cserélsz, nem igazán lehet gond, de ha kérsz kölcsön egy másik karit, azzal is bebootolhatsz javítás végett. Én amúgy tettem föl próbaképpen más gyártmányú biosokat, azokkal sem volt gond, csak pl. hiába tettem föl MSI-t, nem jött be vele a DOT, Sapphire MSI Catalyst-et téve meg bejön, csak nem műxik.
-
katt777
félisten
Házhűtő önmagában nem sokat fog jelenteni, bár ezzel együtt a házad hűtésének optimalizálása segíthet. A probléma lényege az, hogy a 3850 hűtője csak keringeti a belső levegőt, tehát komoly légáramlást kell keltened, hogy ez el is távozzon (ráadásul a GPU alul van, tehát bőven ömlik oda is a meleg). Hátra és bal oldalra (ha van helyed a VGA magassága alatt) egy-egy kifúvó venti már jelenthet kb. -10 fokot.
Ha RT vagy ATT nem oldja meg, és zavar a 75°C-os hőmérséklet, muszáj lesz VGA hűtést cserélned. Egyébiránt annyira nem kéne aggódnod, mert 120°C-ig bírja a kari a meleget.
Ha óvatosan szerelsz, hogy nem sérülnek a rögzítő csavarok, akkor nyugodtan visszateheted a gyári hűtőt, ha valami gar. probléma lenne.
Mindenesetre itt van az, hogy a 3870 5k-val drágább (OK, 256-osnál majd' 10k), és jó hűtő van rajta, magyarán ua. pénzért, mintha rászerelnél egy extra hűtőt, van az embernek egy jó hűtésű, gyorsabb karija. Nálam most 860/1200-on agyonterhelve megy föl 70°C-ra, és max 70%-on forog a venti, a 2. VGA meg még 5 °C-kal hűvösebb. -
Tyca
senior tag
Az asus így melegszik sajna, nálam is. Én 3d-ben fix 75%-on járatom a ventit, úgy kb 65-75 fok között jár gpu terheléstől függően. Need for Speed az 100%-on eszi a GPU-t, ott felmegy 75 fok fölé is, crysis, gothic 3 csak 70% körül használja a gpu-t, akkor lemegy 60 fok köré.
Nálam az is játszik, hogyha leveszem a ház oldalát, akkor lemegy 3-4 fokot. Hogy nyáron mi lesz, azt még nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest