- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
katt777 #40069 üzenetére
Köszi a segítséget! Marad a színház mód, így ha más ül a gépnél, akkor is mutatja a TV-n a képet
Kérdés:
A videokártyába megy egy S-Video kábel, abból jön 3 RCA kábel. A kék a videó, a piros és a zöld, azok a hang lennének?Power DVD-be be kell állítani, hogy mutassa a TV-n? Mert csak a Win Media Player classical lejátszott cuccokat mutatja. Vagy power dvd-ről térjek át nero show time-re?
-
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39884 üzenetére
A Ranch Small tesztre nem adok mert teszteltem többször is,több kártyával,igen érdekes eredmények jöttek ki.És a játékban vannak húzósabb részek nála.
Nálam langol a Benchmark és a játék is többször,amikor nem csinálja akkor kapom ezt a jó eredményt vele.
DX9-ben is olyan gyors mint DX10-ben.
Az a baj hogy letöröltem már a progit,valahogy meguntam már nem egy túl jó játék,egy idő után unalmassá válik,az első rész jobb volt! -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39881 üzenetére
Megcsináltam a tesztet én is FRAPS méréssel FC2 alatt,akció dús résznél,nyílt terepen.
FC2 Vista Beállítások
És az eredmény:
Avg: 44.064 - Min: 34 - Max: 62 -
energy9
csendes tag
válasz
katt777 #39610 üzenetére
Rosszul kérdeztem,a válaszod viszont jó volt
Tehát a kérdés,ha húzom a kártyát,és a gyáritól eltérő órajeleket használok,akkor a power play már nem megy a kártyán,vagy ez ettől teljesen független? Azért kérdezem,mert amikor ma felraktam a friss oprendszert(xp),akkor még egyértelműen látszott pl. rivatunerben hogy vált 2d/3d között,most viszont beállítottam neki az emelt órajeleket,és 2d módban is ugyan azokat az értékeket használja mint 3d-ben. Csak mert ha netezek vagy ilyesmi,azért nem rossz dolog hogy nem fogyaszt annyit mint ha játszanék.
-
tigipuf
senior tag
válasz
katt777 #39528 üzenetére
üdv mester!az a helyzet ,hogy gondom volt az ATT-vel vista 64 bit alatt,de megtaláltam a megoldást logoutodban.hozzáteszem érdemleges választ a kérdésemre 2 topikban se kaptam,de itt most megtaláltalak,és,megköszönném,hogy már megint a te segítségeddel sikerült megoldanom egy problémát,mégegyszer
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #39516 üzenetére
Jogos amit írsz, de a régi idők néha kellemetlen tapasztalatai után, kezd összeállni a kép. Addig nem tudok rosszat mondani a driverről, még nincs vele baj.
Gaboman kolléga, majd vagy cáfolja, vagy alátámasztja az állításomat.
Az tény hogy az ati driver íróinak a 48 szériát kéne gatyába rázni, mert driverről driverra úgy látom szépen meglép az nvidia. Kéne már az a csodadriver. És tényleg mekkora lenne, ha 9.1-9.2 körül jönne meg hozzájuk. Jelenleg csak a sebek foltozgatása megy odaát többször kevesebb sikerrel ahogy én kívülről látom Ezért nem is gondolkozok vga cserén.... -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #39513 üzenetére
Van most fent 1-2 játék, 8.12vel SINCS semmilyen jellegű probléma. Szerintem ha normálisan van használva egy op. rendszer, nem sok probléma lehet. Nem vettem észre visszaesést a 48** széria fejlesztése óta sem...sőt ennek ellentettjét tapasztaltam bizonyos játékokban. Szerintem mindenképpen érdemes a legújabb drivert használni, feltéve ha nincs valami nagyon drasztikus hiba. Ilyennel 8.2 óta nem találkoztam. Az taccsra tette az egész rendszeremet anno.
Nézegettem az xg drivereket szerintem nem sokkal jobbak, ha egyáltalán jobbak a sima drivereknél. A 48**szériával vannak driver gondok, a 38-nál ezek megszűntek. És azt sem hiszem hogy a 38 kártyákkal nem foglalkoznak, mert akkor mitől gyorsulnak driverenként a kártyák???
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39508 üzenetére
A 8.12 pedig nagyon ajánlották a 38xx-as szériához már többen is,de lehet is benne valami.
Most az az érdekes helyzet állt elő amivel még nem találkoztam,erről mi lesz a véleményed kíváncsi vagyok!
8xAA 16XAF
2xAA 16xAF
Nézd meg az FPS-t,na ez mitől lehet hogy lassabb 2xAA beállításokkal mint 8Xban.
És ez mindenhol így van a MOHAban. -
MZsoltee
veterán
válasz
katt777 #39501 üzenetére
A fejlesztés mármint a 3850 olcsóért volt x1950GTről megérte váltani. A fő profil filmnézés és néha egy kis játék. A legkomolyabb progi amivel játszok az a TDU, remélem arra elég lesz...
Driver: Felnéztem az MSI honlapjára a legújabb driver 08-07.-i. Az jobb mint a 8.12?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39494 üzenetére
Köszönöm segítségedet!
Kicsikét tényleg érzékeny vagy ezekre a dolgokra én úgy gondolom,mert amit belinkeltél MOHA képet erősen nagyított,és jóformán csak akkor látszik a különbség számomra.
Ez a többi képnél is így van,de hát nem nagyítva játszunk rajta.
Normál nézetben nehezebb megmondani és közel sem látszik ennyire.
Azt hallottam hogy állítólag sokszor a 8xAA jobban szereti egy kártya mint a 4X?
Csak nálam nagyon sok esetben nem rákapcsolható! -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39481 üzenetére
Tehát a képek 1600x1200ban készültek.
Hozzáteszem játék közben még ennyire sem észrevehető a különbség mert ugye nem erre figyel a játékos hanem a játékmenetre.
Az már régen rossz a játék ha közben a tárgyak éleit kell nézegeti.MOHA 4xAA
MOHA AAoff
MOHA AAoff
MOHA 4xAA
MOHA AAoff
MOHA 4xAA
COD AAoff
COD 4xAA
COD 4xAA
COD AAoff
CRY AAoff
CRY 4xAA
CRY 4xAA
CRY AAoff
CRY AAoff
CRY 4xAA
FC2 AAoff
FC2 4xAA
FC2 4xAA
FC2 AAoff -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39464 üzenetére
Megpróbálom megkeresni!
De a CF rendszerekre is külön hangsúlyt fektetnek úgy tudom,és ott is gyorsulás várható.
Nem rossz ez így sem!
Pár eredmény FRAPSal mérve 10 perc játék után 1600x1200-ban:Legendary:VeryHigh Avg: 109.008
FarCry2:VeryHigh,4xAA/16xAF Avg: 46.892
MOHA:Maximum,4xAA/16xAF Map:Market Garden Avg: 48.872
COD4: Details:Maximum,2xAA/8xAF Map:Hunted Avg: 59.293
COD WAW: Details:Maximum,2xAA/8xAF Mapelentless Avg: 45.443
Én ezzel elégedett vagyok.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39460 üzenetére
Kész van a teszt,érdekes lesz a 8.12Béta sem rosszabb mint a rendes 8.12 FarCry2-ben!
Beállítások:
Settings: Demo(Ranch Small), 1600x1200 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Very High), Vegetation(Very High), Shading(Very High), Terrain(Very High), Geometry(Very High), Post FX(High), Texture(Very High), Shadow(Very High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
Core2 Duo 6750 3440Mhz,Sapphire 3870X2 alapórajel,Driver 8.12Béta,Windows XP.
• Average Framerate: 69,24
• Max. Framerate: 92,90
• Min. Framerate: 55,33Core2 Duo 6750 3440Mhz,Sapphire 3870X2 alapórajel,Driver 8.12,Windows XP.
• Average Framerate: 68,40
• Max. Framerate: 92,17
Min. Framerate: 53,20 -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #39449 üzenetére
Ilyenem volt régen...!
Egyszer csak felugrott 100 fok fölé a VGA, s minden ok nélkül, mert egyáltalán nem is volt melegebb, mint előtte. A gond az volt, hogy a Rivatuner és az ATT kinyírták egymást, emiatt rosszul érzékelték a hőmérsékleteket. Még X1950XT-nél volt ez, mert ott kellett ATT-znem, itt már szerencsére szükségtelen.
Szóval ezeknek az eltávolítása segíthet (ha máshogy nem, akkor winreinstallal).
-
dzseron
csendes tag
válasz
katt777 #39420 üzenetére
Szia!
Köszi ismét,hogy időt szakitottál rám.
Az az igazság,hogy én még nem használtam a Radeon Bios Editort.
Kicsit átrágom magam előtte,hogy hogyan kell használni a progit.
A Futurmark06 már használtam de nem jelzett hibát.Vagy nem jól használtam?
1 kérdés:MSI-os az alaplapom meg a karim is.Akkor is kell BIOS frissités?
Megpróbálom a tanácsokat amit irt(atok)ál és majd jelentkezem,hogy sikerült-e valami javulást elérnem.Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #39419 üzenetére
kieg dzseron: És hát az MSI pont olyan gyártó, amelynek célszerűbb a saját bios-át feltenni a VGA-ira, ahogy az ASUS is. Amikor mindenki szívott anno 1950XT-kkel driver hibák miatt, én ugyanabból a driverből az ASUS-félét feltelepítve az ASUS karimra semmi hibával nem találkoztam.
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #39401 üzenetére
na ez igaz. ég és föld a külföld meg ez. és nem tudom elfogadni hogy ez lenne a normális bármennyire is próbálják ezt bemagyarázni..
nem természetes hogy a boltban le kell csekkolnom a kereskedőt mert hátha meglopott..
szerintem ez abnormális dolog. de sajnos ez van itthon.szumo: én semmi különöset nem tapasztaltam a 8,12-től..de ha már kijött használom.
-
Joci??
senior tag
válasz
katt777 #39381 üzenetére
No.. Ha visszaolvasnál látnád azt hogy hogyan kérdeztem ne haragudj de ennél kedvesebben és szebben nem tudtam volna megkérdezni még a TE kedvedért se!
appám én nem vagyok sértődős csak nem csipem a paraszt embereket! ennyi!
Ha ezt is elolvastad volna nyitott szemmel akkor rájöttél volna hogy nem személyeskedtem, nincs ott a TE azaz Akinek nem inge, ne vegye magára!
És ameddig én nem írom oda hogy TE addig te ne merjél rám mutogatni!És hogy ki szennyezi itt a Ph-t? khm... fele annyi ideje vagy itt mint én, de 15X több a hozászolásod mint nálam, mert te a bolhából is elefántot csinálsz ezek szerint.
Sok ismerősőm van itt a ph-n és sok topic-ba próbáltam segíteni de senki nem volt ilyen ..... mint te!Befejeztem a topic HSZ gyártását!
További jó fórumozgatást!
-
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #39368 üzenetére
Kedves, intelligens, mindenkitől okosabb és mindenkit mindenben kioktató Nagy Úr! Nem névreszólóan neked tették fel a kérdést, ezért teljesen felesleges ez a mindenkinek megmondom mit kéne és hogyan stílus! Miért nem bírsz szépen csendben olvasgatni és egész nap a kis életed minden percét kitöltő tesztjeidre répázgatni? Mégis honnan ez az űberelhetetlen EGÓ ami belőled árad?
"Szar lehet neked otthon" "1000 ember közül akad 1-2 magadfajta" ez most mi?? Te milyen fajta vagy? Én személy szerint inkább téged sajnállak! Vannak barátaid is, vagy csak a PC-d az egyetlen partnered? A nőnemű emberekkel létesített testi kapcsolatról kérdezni sem merek! Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy létezne olyan emberi lény, akivel te képes lennél hosszú távon testi/lelki kontaktusba kerülni a borzasztó stílusod miatt. Tudom, hogy neked nem tűnik fel, sőőt, túlságosan primitív és alsóbbrendűek vagyunk, hogy egyáltalán foglalkozzál a véleményünkel. Már szinte szégyellem is magam, hogy írni mertem Ó Felséges kat777!Ritkán esek be ide, de hetek, hónapok alatt sem változot semmi. Valaki kérdez valamit, te rögtön ott teremsz és rá akarod erőltetni mindenkire a szemléletedet! Ki kéri ezt tőled?? Ha zavar, hogy nem olvasnak vissza, vagy olyat kérdeznek, amit te csuklóból előrántanál, vagy máshogy, máshol, másképpen kérdeznéd, akkor ne válaszolj. Nem kötelező!!
Köszönöm neked, ha voltál olyan szíves és elolvastad!!
(már szinte látom a kis elmélkedésedet, melyet válaszként fogsz megírni és természetesen másról nem fog szólni, mint rólad és az EGÓDRÓL és annak magasztalásáról, egy kis lenéző, kioktató stílusban) -
aleister
veterán
válasz
katt777 #39362 üzenetére
Mizu katt777 menstruálsz?
Egyébként engem is irritál a nyelvtani igénytelenség egy fórumon. Msn-en én is rövidítek a jóízlés határain belül a gyorsaság kedvéért, de egy komment megírásakor van ideje az embernek megformálni a szavait.
Igaz én csak ritkán lovaglok az ilyenen.Egyébként a Dirt-tel tesztelni tényleg szenvedés. Olyan mintha néha nem érdekelné a progit, hogy milyen grafikai beállításokat alkalmaztam épp, beragadnak a beállítások, stb.
Most felpeccseltem a játékot, tán ez megoldotta. -
Joci??
senior tag
válasz
katt777 #39360 üzenetére
Bocsánat PH Úra hogy nem olvasok vissza 60000 hsz-t! nem tudom egyeseknek fáj az hogyha többször elkel mondani valamit mindig más embereknek?? érdekes én soha nem röstellek elmondani 2x semmit!
Ez nem leb@szás képen mondtam hanem csak egy halvány vélemény a felháborodás elkerülése végett!amúgy meg köszönöm a segítséget a google-ba is kerestem és nem találtam lehet én vok vak
-
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #39343 üzenetére
,,Ez nyilvánvalóan egy tréfás smiley-val jelölt, ironikusan eltúlzott, ráadásul feltételes megjegyzés" - Ironikusan eltúlzott <= itt a lényeg. Elég sokszor vagy ilyen ironikusan eltúlzó, és ezzel meg is bánthatsz másokat. Ezt vedd figyelembe.
Más totyikban előbb segítenek, ha tudnak, aztán ha irtó marhaságot terjeszt a júzer, olyankor szokták leoltani ilyen ironikusan eltúlzott megjegyzésekkel. Oké, hogy Neked kicsit erősebb a stílusod, kerek-perec megmondod a frankót, csak a legtöbb embert ez bánthatja, mivel nincs ott a neved mellett a ,,használati útmutató katt-hoz" hogy értse, hogy csak a stílusod ilyen, amúgy segítőkész vagy. Szóval egy picit több diplomáciai érzék, szvsz.
Node nem akarok nagyon belefolyni, csak hát hakossal lassan hetente osztjátok egymást, és kicsit uncsi.... gondoltam akkor már ugassak bele én is.
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #39343 üzenetére
ha nem vagy tisztában a szavak jelentésével akkor inkább ne használd őket.. a funkcionális analfabétizmus nem ezt jelenti..
nem kell kötekedni mondtam hogy písz..
én se megyek a régi kártyám topikjába fikázni.. mert valszeg nem örülnének neki..ha bajod van a PH-tesztjeivel az a te dolgod talán jelezd nekik..de ez egy Ph-s fórum talán nem pont itt kellene fikáznod a Ph-s teszteket..ez csak tipp..
én még nem hülyéztelek le..se téged se mást..mindössze azt mondom hogy néha hülyeségeket beszélsz.. és ehhez jogod van..de ez két külön dolog..
ha lehülyézlek azt észre fogod venni..
-
válasz
katt777 #39335 üzenetére
"A MINDEN a magyar nyelven azt jelenti, hogy minden, nincs kivétel. Grafika esetén a "minden grafika maximumon" nyelvtanilag egyértelműen minden grafikai beállítás maximumra állítást jelenti, azaz a szűrőkét is. Már megpróbáltátok 1x megmagyarázni, hogy a minden az valójában nem minden, de már akkor sem sikerült, mert én tudok magyarul."
Ebben azért szerintem nincs feltétlen igazad, mert a MINDEN-t nagyon sokan a játékon belüli beállításokra értik (AA és AF nélkül), ráadásul nem is mindig lehet a szűrőket állítani játékon belül, sőt, ha minden igaz egyre ritkább.
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #39335 üzenetére
én azért vagyok itt mert 3850-es kártyát használok. ha jól tudom te nvidiát használsz vagy 48-ast úgyhogy inkább azokban a topikokban oszd a hülyeségeket..
lehet hogy úgy érzed hogy nagyon faszán fogalmazol de szólok hogy nem így van..
te vagy aki fikázol, és olyan stílust engedsz meg magadnak ami még egy szakembernek is erős..
még ebben a hsz-ban is..
nem magyaráztam félre semmit sem.. olvasd el amit írtál ha nem vagy képben.gratulálok hogy tudsz magyarul..
most már csak a finom fogalmazást kell megtanulnod és oké is lesz..egyébként písz..
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #39331 üzenetére
na azért hülyeségeket nem kell itt osztani..
amíg nem volt 4-es sorozat (nem is olyan rég) addíg a 3800-as volt a felső kategória most meg már szar..?itt egy teszt a 3850-esről 256-al és 512 mb-al amiben pont arról van szó hogy nem éri meg az 512-es.. ráadásul 1600x1200-as felbontásban is mértek úgyhogy azért mert vettél egy 4800-as kártyát azért még nem kell össze-vissza fikázni a többit..
vagy legalább a ph-tesztekkel legyél összhangban..ilyet nem is tudom hogy lehet mondani hogy 'maradj a 3650-nél'.meg 'hogy te mit gondolsz az egy dolog'...ez kicsit olyan bicskanyitogató szöveg..
vagy nem?
az amúgy minden max az a felbontásra vonatkozik általában és a 'sallangra' fura hogy ezt nem tudod..
van aki észre sem veszi az élsimításbeli különbségeket.. -
adorjant
őstag
válasz
katt777 #39331 üzenetére
azért nem maradtam a 3650nél,mert már elvitték elég rég,most átmenetileg egy 2400xt van,de hát
hd-hoz jó,másra nem igazán,ekkora felbontásban.
4600 széria egy ötössel hosszabb lett volna,annyit nekem nem ért most.
de úgy általában véve azért nem mondanám gyengének a 3850etegyébként az 1680as felbontás tényleg vízválasztó...
-
Kötelező
senior tag
válasz
katt777 #39277 üzenetére
okay. Mindenki és minden oldal mást ir róla. Ezért az ember már nem tudja kinek higgyen, nem értem a linkelt grafikonod. például az első oszlopon a 31,65 annyi %-al gyorsabb a 4870? Bár ezt kétlem, nem hiszem el hogy csak a te tesztjeiden rosszabb a 3870X2, rengeteg külföldi és magyar oldal tesztjeit néztem és szinte mindenhol = vagy gyorsabb az X2 a 4850-nél és a 4870-nél. Bár elég játékfüggő ez. Ahogy visszaolvastam a fórumba, azt veszem ki a szavaidból sőt láttam más is észre vette ezt és volt is belőle vita hogy te valamiért mintha direkt a 3870X2 "ellen" lennél. Ugyanakkor még nincs nálam az Asus 3870X2 1GB, még a 8800GTX van itt, de Kedden valószinű nálam lesz, és ugy nézem hogy a 8800GTX-nél jóval erősebb lesz némelyik játékban. Majd kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Gaming X Trio 3060
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest