- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
válasz
Anthony28 #19977 üzenetére
Vissza kellett fognom magam,hogy ne torkoljam le a srácot! Maradjunk annyiban,hogy
minden VGA-val lehet szívni amíg meg nem ismerjük (szokjuk),és a gyártó nem tesz meg
mindent a szoftveres támogatásért.Nekem az első VGA-m (SVGA) ATI chipes volt kb 20 éve...Utána "Nvdiás" lettem mert jött az igazi 3D (Leadtek FX sorozat),utána megint ATI
X800 sorozat,X19XX sorozat.Jött a nagy durranás a G80 (8800GTX) ez tartotta magát a legtovább a gépemben (22 hónap)....Mindegyiknek megvolt a maga nyűgje!
Most az X2-nek is van de alakul a dolog: egy példa némi küzdés után,8.1 driverrel:
3DMark
Ehhez kellett majdnem egy hónap,de az ATI hozzáállásától függően hamarosan javulhat.
Még annyit,hogy a 8800GTX vízzel szénné húzva (ugyanebben a környezetben)nem tudta ezt produkálni,a képminősége
sokkal sz@rabb az AT-nál.A G92-es széria lehet,hogy veri a sima G80-at,de csak napjaink
VGA követelményeinek szintjén (1280X1024 felbontásnál).Véleményem szerint a G92
túl van futtatva,a 3870-es szériában (..és még az Nvidiás G80ban is) jóval több telsítmény tartalék "lapul"....Ha eljön az a Game,vagy 3D-s alkalmazás,ahol nagyobbak az igények
(felbontás,textúra,számítások...) az üdvöske összefossa magát,nem véletlen,hogy a G80 chip köré épül a TESLA nevű kártya ami nem VGA ,de számol mint az állat! Mindettől függetlenül most az X2-vel bírkózok (tudom menjek a p...-ba a hülye markokkal,de így lehet megkeresni a HW teljesítményhatárait),játszani ritkán konzollal szoktam...
Bocs az offért,és a hosszúságért! Veled vagyok kolléga! -
Bundás22
őstag
válasz
Anthony28 #19870 üzenetére
rendben én örülök ennek is
örülök h very high-on gyönörű látványelemekkel játszhatok
picit beröccen mikor a távcsövet felemeled(és amikor túl sok az ation) egyébként nálam elég folyamatos, főleg néhány katona ellen az erdőben
ennyit tud ez a gép és kész
sokat akar a szarka, de....
szal elégedett vok a gépemmel, ha a crysis-szal úgy ahogy very high-on megbírkózik, akkor a többivel fél kézzel is elbán -
rucinho
tag
válasz
Anthony28 #19643 üzenetére
Jó reggelt!
Hát én most raktam fel éppen a 8.3-at,csináltam is gyorsba egy 3dm06 tesztet!
Nagy fos az egész,vagy csak én nem tudok vmi!Szaggat mint állat a teszt CF kb annyi pontot kapott mint egy kártyával tuning nélkü,vagy még annyit sem!
Majd várom az észrevételeket... -
Maotun
őstag
válasz
Anthony28 #19555 üzenetére
mennek azok 1300 at eff.2600 -at is .Gdr4 es 3870 -es karim is volt, és kettö ilyen cf modba a gdr3 x2-öt simán hozta /elverte, szvsz van ebbe energia!
a bajság hogy "zöld" cpu nincs hozzá de ez csak nekem probléma...
8400 es cpu gdr3 as x2 szigorú combóde majd a 9950 Black Edition B3 step. meg ez .... háááát igen nekünk most csak a remény van neked meg q.... jo géped
Gaboman: Nagy előny nem kell, csak előny -
gombcomp
senior tag
válasz
Anthony28 #19506 üzenetére
1. A Rivában manuálon húzd fel a ventit 100-ra.
2. Az AMD GPU Toolban külön-külön állítsd be a gpu-kat amin még tuti,a set clock-nál
kapsz egy hibaüzenetet,de az nem érdekes.Ha itt megnézed átállítja a frekit,de nem pont
annyira mint a felső ablakban van.(... ja de legelőször a módosított dll-t kell betenni mert nem fog elindulni a progi)
3. ha most elindítod a Rivát,vagy a GPU-Z-t láthatod hogy azon megy amire az AMD.G.T.
állította,ha CCC-ben,vagy Rivában állítod az órajel LOCK visszateszi 300-ra.Sajnos nem hoz túl sokat a végeredményben!( Crysis max 3-5 fps,3D06 300-400 pötty),
mindezt 895MHZ GPU beállításnál.Levegővel nem is lesz sokkal több,az "alap" ugye
777MHz amit a Sapphire rak fel 825-re ebből lehet még kb ennyit elkövetni,hacsak nem jön valami BIOS flash,vagy mósosított tunning progi az X2-höz. -
-
Gaboman
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
Anthony28 #19107 üzenetére
#7: " i tryed with my HD3870X2 +Vista 64bit but catalyst manager say i already have driver up to date ( i have cat 8.2). i uninstaled the driver (Cat 8.2) ,then run again the 8.47 RC1 and only options avaiable to install are Catayst Manager and microsoft Visual C++ , no display driver...through device manager no go too ..."
Letöltés előtt óóvasní tesséék -
-
Blero2
tag
válasz
Anthony28 #18889 üzenetére
Nem, nem fogom betenni 5 percenként, csak gondoltam vki tudja a választ, csak nagyon el van foglalva a Hz vitával. Eyébként meg azért kérdeztem, mert leszarom mit adnak hozzá, mert nekem nem kell, csak érdekelt volna h a kiegeken kívül ugyanazt tudja-e minden kari.
Bocs h felidegesítettelekkatt777: Tudom h google a barátom, de ebben a témában sajna egyetlen olvasható nyelven sem találtam semmit. Sapphire oldalán 1 db 3870 van, még csak az sincs feltüntetve h lennének belőle variációk (talán a VaporX-es kivétel).
Boltokról meg ne beszéljünk, azt se tudják mit adnak el a vevőnek (titszelet a kivételnek) -
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Anthony28 #18728 üzenetére
Nekem a Rivatuner 2.06-ban egyáltalán nem lehet szabályozni a venti fordulatszámát. De nem is szükséges, mert nagyon jól van beállítva a VGA Biosában a venti szabályzás. Egyébként zárt házban van Neked a kari? Hihetetlen, hogy milyen alacsony hőmérsékleten dolgozik a VGA-d.
Nekem alapon 60-65 fok, terhelve meg 75-80 fokos (Raidmax Sagitta házban). De ez sem vészes szerintem.
-
katt777
félisten
válasz
Anthony28 #18581 üzenetére
Mondtam én, hogy jó az a 4GHz feletti CPU órajel.
Nyomhatnál 3D06 tesztet 1600 körüli felbontásban, 8XAA 16XAF full precision-nel, megnézendő, úgy már van-e valahol proci limitje a cuccnak. 3870 pl. Intel 3,8-on nem is érdeklődik proci iránt, X2 3,2-n (Intelnél ez 2,9) meg CPU limites 1680x1050 + full graf-ban. Igaz, ez nem a "normál" CPU limit, de játékok tekintetében legalább mond valamit (magyarán, hogy max. grafikával mekkora proci elég a kari alá).
3D05 nálam úgy mér, ahogy éppen akar, 3D06 hozza csak stabilan az eredményeket, 01, 03 meg kevés a VGA-hoz, szóval maradjunk a 06 tesztnél.
Ráadásul most megint elgondolkodtam, nem érné-e meg mégis E8400-ra cserélni a procimat (no meg a lapot is alatta) még a 4 magos-váltás előtt. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Anthony28 #18490 üzenetére
A GPU magok száma a perdöntő, azaz X2-ből jelenleg csak egyszerű CF van(a kártyán magán, ami implementálva van). Én is úgy tudom, hogy abból a 8.3-tól kezdve is csak két kártyát tudsz majd egymás mellé tenni.
Tehát ez is változás, mint a 4 GPU-s rendszer (vagy 3+1 PPU - asszem így jelölik a fizikai gyorsítót).
katt777:
Én sem tudom pontosabban, majd kialakul náluk. A HOC-on szoktak naprakészebb hírek lenni etéren. -
Kazimír
őstag
válasz
Anthony28 #18232 üzenetére
Jaj, a körömlakklemosót én is láttam már, hogy más topicban ajánlják műanyag alkatrészek vagy környékük tisztítására
Sok sikert minden vele próbálkozónak..
Alkohol (az általad is említett töménységben) a jó, én is azt használom tisztításra, semmim nem ment még tönkre tőle.
-
Kelvin
őstag
válasz
Anthony28 #17728 üzenetére
Szerintem az is elképzelhető,h a játék alatt nem is kap több fps-t.Csak a bench.alatt(szponzorálás v az nv driver-ben egy kis csalás ha a bench fut)Nem először csalnának tesztprogramokkal a zöldek
.(és valjuk be túl nagyok a különbségek a crysis alatt....a többi game-hez képest)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Anthony28 #17709 üzenetére
És azt kipróbáltad vele hogy XP-n DX9 Highról áttírod a configot VeryHigh-ra?
Én annó kipróbáltam ezt 1280x1024 High átlag 27.13FPS és a config áttírás után tehát minden VeryHigh 21.47FPS lett.
Nem volt olyan hatalmas a csökkenés XP rendszer alatt de a látványbeli külömbség hatalmas lett.Azért majdnem 53FPS átlag nagyon szép eredmény 1280x1024-ben High beállítások esetében.
Jó 1hónappal ezelött örültünk ha ennek a fele megvolt. -
Mike 32
aktív tag
válasz
Anthony28 #17700 üzenetére
Csak nehogy azis kitolás legyen mint az elöd (pl: DX10.1helyett DX10 vagy SM4.1 helyet SM4)az elöd is igy nyert mert a tesztben volt SM3 amit csak az X850 tudot az NV meg belerakta a 6600os ba és verte az X800 sorozatott,de csak pontokba játékok alatt sehol sem volt
-
dokar
addikt
válasz
Anthony28 #17686 üzenetére
innen letöltheted: global illumination
-
Kelvin
őstag
válasz
Anthony28 #17661 üzenetére
Szép eredmény,kezdi megmutatni magát az x2
(ezt is írták a 8.2 r.notes-ban)
Nekem is ilyen proci kell!!!!(#17660) Hobbbyt
Nekem is ilyen karim van,de nem tom minek írtad,h gyári hűtővel..ennél csak a víz a jobb
Nekem ami minden mod nélkül atomstabil(krízis,stb..)az a 880/1280.
A pc 70-es pcs-s verzióiban alapból kicsit több a fesz ezért megy ennyire fel vmod nélkül. -
gombcomp
senior tag
válasz
Anthony28 #17121 üzenetére
Két difit látok csak,hogy nálad Vista Ultimate (64 bit gondolom a 4 Giga RAM miatt) az oprendszer,és dupla a memória(mellesleg az enyém DDR3).
XP32 és 2 Giga nálam....Azért annyira nem kevés...a 8800GTX Ultra-biossal,ugyanezen a konfig alatt éppenhogy átesett a 12 ezren!
-
katt777
félisten
válasz
Anthony28 #16850 üzenetére
3-szorra is, ha már nem gépeled be a címsorba: Yamicsoft. A többihez mássz bele a Vista Szolgáltatásokba, ill. a rendszerbeállításokba. Leírásokkal ott van minden, eldöntheted, mi nem kell.
Én is benéztem anno Vista topicba, tanultam is pár dolgot, de aztán annyi marhaságot olvastam, hogy rég nem látogatom.
Cikket nem írok, senkinek semmit nem bizonygatok (mit bizonygassak egyáltalán azon, hogy a RAM gyorsabb, mint a HDD?), sosem fecsérlem az időmet felesleges dolgokra. (Már ez is időpocsékolás, részemről be is fejezem.) Én leteszteltem a magam rendszerét, ami nekem bőven elég. Aki akarja, beállítja a sajátját, ha meg nem megy neki, hajtogatja, hogy az emberek 98%-a szerint lassabb a Vista az XP-nél.
Mellesleg egy hipermarketben is megnézheted, hogy az emberek 98%-a megveszi a kirakott, drága "akciós" árut, és csak 2%-uk megy be a jóval olcsóbbért a polcok közé. Szóval arra ne hivatkozz, hogy milyen sokak vannan negatív véleménnyel a +2GB RAM-ról. -
katt777
félisten
válasz
Anthony28 #16834 üzenetére
Nekem meg már C64 óta van gépem, bebeee
, én nyertem!
Biztos játék alatt is volt virtuális memóriád, mert egy rakat játék már XP alatt besikít 1GB RAM láttán (illetve a többi nem láttán). Vagy csak régi játékokkal nyomulsz, amiben persze, a mai felhozatalt nézve, nem kevés ráció van.
És ha mindenre kell a rendszer, akkor főleg nem árt Vista alá a 4GB RAM. Videokódolás, 3D renderelés, ilyesmi... -
katt777
félisten
válasz
Anthony28 #16829 üzenetére
Tényleg utánanézhetnél pár dolognak. 2GB-tal Vista alatt jó pár játék nem megy, csak virtuális memóriával (lapozófájl), úgy meg sokkal lassabb (FEAR pl. nálam). A rendszer, nem a játék, viszont a több RAM-tól annál gyorsabb lesz a játék, minél rendszermemória-igényesebb. Azért, mert nem a vinyóról dolgozik, hanem a memóriából, ha van neki 4GB. És persze maga a rendszer is gyorsul.
Hányan mondjuk már, és még 98%-ozol! -
katt777
félisten
válasz
Anthony28 #16820 üzenetére
Már írtam, de íme +1X: Egyrészt a rendszerből kikapcsolható, fölösleges szolgáltatások leállításával, másrészt a VistaManager nevű frankó kis progival, amellyel egész apró dolgokat is beállíthatsz, valamint felülvezérelheted a memória- és hard disk kezelést (még betöltést, menüt is gyorsíthatsz), meg ilyen nyalánkságok. Ha pl. a netes keresgélést levágod, sokkal gyorsabban fog indulni a rendszert Yamicsoft oldalán megtalálod, próbáld ki. Mellesleg mindezeket XP alatt is beállítottam.
Egyébiránt a hsz-okat nézve az arány távolról sem 98% a vistabénák javára.Én legalább nem jelentem ki, hogy tuti gyorsabb a Vista, csak azt, hogy sok esetben, megfelelő beállítással ez lehetséges. Nem ismerek minden konfigot, így nem tagadhatom, hogy esetleg lehet lassabb a Vista az XP-nél bizonyos konfigokon, de amikor ennyi ellenpélda van, legalább ne jelentse ki senki kategórikusan, hogy az XP gyorsabb a Vistánál. Persze attól te még hihetsz benne, csakhogy attól, hogy valamiben sokan hisznek, még semmi nem vált valósággá.
-
-
Pala
veterán
válasz
Anthony28 #16820 üzenetére
Egyszerűen ki kell kapcsolgatni azokat a háttérben futó szolgáltatásokat (elsősorban a superfetchinget), amelyekre nincsen szükséged.
Egyik rokonokmnak még a tiednél is brutálabb gépe van, és nála is gyorsabb a Vista, olyannyira, hogy a boot-képernyő után kb. 5mp alatt teljesen betöltődik az egész oprendszer, csak így néztem -
katt777
félisten
válasz
Anthony28 #16791 üzenetére
Mint már említettem: én tapasztaltam és teszteltem, hogy Vista alatt az én konfigommal minimális mértékben gyorsabbak. Tehát 1000 millió tesztnek sem fogom elhinni, hogy ez objektív tény, mivel számomra bizonyosan létezik néhány konfiguráció, ahol a Vista gyorsabb. Be kell állítani a Vistát. Ahol másnak beállítottam, ott is gyorsabb volt, ez megint saját tapasztalatom. Konfigokat nem én írtam, de egyébként határeset konfigokon lehet lassabb a Vista, ahol nincs meg az optimális hardverkövetelmény (pl. megfelelő mennyiségű memória).
-
DeSanto
őstag
válasz
Anthony28 #16680 üzenetére
De annyira nem vágott padlóra.
Kipróbáltam a Crysis-t amit ugyebár nem csípek.
Fullra felnyomtam mindent (High XP alatt) a proci ment 3,2-n de a vga alapon.
FPS-t nem néztem de nagyon szépen futott nem akadozott vagy szaggatott volna persze élsimítás nélkül és 1360x768-ban.
Nagyon folyamatosnak tűnt a játék kivéve a EA logo-tól a játékik amit végig szaggatott.
Nem tudtam hogy ennyire Nvidia párti a crysis hogy még a menü is szaggat -
floxet
tag
válasz
Anthony28 #16600 üzenetére
nemnem....game gép lesz öcsi miattésmeló miattam. 2darab 24 colos monitor van rajta. ebből az egyik marad másik cserélve lesz 22 colosra. ezért kéne olyan ami a 24 coloson nagy felbontásban nem hal meg. gtx-ből nem tom hol kapni olcsót még és nem is értem. miért stabilabb 2gtx mint 2gts? az új gts-ek elvileg nem jobbak mint a gtx-ek?
-
floxet
tag
válasz
Anthony28 #16547 üzenetére
ezt amúgy hogyan érted? gts kevésbé hasít mint egy gt? vagy csak árbeli különbségre gondoltál?
és mire írtad, hogy problémás az effajta megoldás? ismeretek hiányában sajna nem konyítok hozzá, nem tom milyen problémák állnak fenn. tesztek alapján a 8800gts sli-be gyorsabb volt, vagy én úgy értelmeztemde a problémákat nem ismerem, ha megkérhetlek rá lécci tudassad velem
Thx
G -
gjoe
addikt
válasz
Anthony28 #16577 üzenetére
Igen, ezért.
Sajna a többletfogyasztás, nagyobb hőtermeléssel is járt. A 400W-os táp pár óra után izzott (mivel már a házból kb 40-50C-os levegővel próbálta hűteni magát).
Ha megtartom akkor tápcsere kellett volna 500W-osra, + a házat is cserélni valami jobb hűtésűre. (ez kb +30cash)
Ez a HD 3870 viszont legalább kinyomja a házból a saját hőjének nagy részét, kevesebbet eszik és még pénzem is maradt. -
bbchris
senior tag
válasz
Anthony28 #16542 üzenetére
"Teljesítményben láttam nagy vonalakban egy egy kósza nem túl részletes tesztet leginkább külföldi fórumokon, és ebből arra következtetek hogy túl nagy különbség nem lesz a 3870 X2 és a GX2 között.Én 5-10% saccolom max.De ár/tudás arányban mindenképp X2-öt venném ha ténylegesen 140k környékén fog jönni a GX2."
Hát én láttam tesztet a GX2-ről 14100 pöttyel igen ám de egy 9850-es proccal volt ez . A másik különbség hogy nem lesz ráírva hogy "vigyázat égési sérülést okozhat"
Egyetértek én is hogy az X2 a nyerőbb ugye abból a szempontból is hogy eleve kisebb a gyártási technológiája meg egy nyákon van a két GPU na és ugye olcsóbb .
Más : Nyilván előbb utóbb lesz jobb NVidia kari hisz ahogy a korral haladunk lesznek az X2-nél is jobbak ez természetes folyamat a számtech terén . De jelenleg ugye ez a mostani aránylag elérhető áron vidkari .
-
Beaumont
aktív tag
válasz
Anthony28 #16465 üzenetére
Sziasztok!
Srácok van itt valaki, aki használ LCD TV-t 3870-es kártyával? VOlt már nálam ilyen kártya, akkor ha jól emlékszem mikor beállítom milyen felbontást használjon, akkor sokfélét lehetett választani, most csak 3 alapot, és azok is csak NTSC formátumban. Ez lehet driver probléma, vagy esetleg kártya hiba?
Köszi előre is a választ
Beaumont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest