- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4805 üzenetére
Az, hogy nem ismeri fel a Catalyst. Jah, csak az? Tudod, hogy újra kell telepíteni a drivert. Mondjuk biztos megtetted mert éppen Te mondtad.
Amúgy a 900/1200 az jó lenne, kihajítanám a rivatunert a francba.
Még az is lehet, hogy CCC-vel vezérelve jobban menne a tuning. Nagyot lesnék.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4802 üzenetére
De mi vele a baj?
Nehogy hazavágd a karit. Nem ér annyit, olvastam, és írja hogy nem veszélytelen ez a művelet, mármint a limit piszkálása. A priviben mondtad ezt.
Fagy53: Minden esetre még mindig a legjobb vásár NV fronton a 9600GT, és még az is lesz egy darabig. Ezzel nem azt mondtam hogy a 4670 ne lenne az ATI fronton. Elég szépen állja sarat, ahhoz képest mik állnak a specifikációjában.(128 bit, 320SP stb...)
Ráadásul ezt a karit még tuningolni is lehet, ami elég jó hatással van. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4796 üzenetére
Igen a catalist-ban csak a 3D-ét lehet állítani, a 2D-ét nem.
Így úgy lehetne tuningolni, mint ATT-ben. Hamár ugye nincs még működő.
hibavissza: Pff, az nem normális.
Többet vártam attól a hűtőtől. A GDDr3-on nincs olyan hűtés, de nálam alapon 30C körül van, terhelve pedig 60-65C max.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4792 üzenetére
Héj, akkor arra igényt tartok.
Elvégre ennek Én vagyok az ötletgazdája.
Ugye hogy nem hülyeség amit akartam? Mert így működik a Power Play is
Pluszban azt ugye tudod, hogy mennyi szarakodástól megmenekülhetnének a CF-et, és X2-őt használók ezzel. Sokan nem tudják tuningolni a X2-es rendszerüket, különféle driverek mellett. Ez nagyon hasznos funkciója az RBE-nek. Kezd tetszeni, még catalist profilt is hozzá lehet rendelni a BIOS-hoz, na az még egy jó dolog.Gyiku:
Mindig tanul az ember, köszi.
4795#
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4772 üzenetére
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.
Ez igaz. Úgy is csak a tesztek erejéig akarom megnézni majdan.
Valóban megtudnám magam is csinálni, de nem akarok belefutni egyből egy ilyen PCI-os VGA-s beavatkozós folyamatba tudod.
Meg ha valamit fabrikálsz nekem, abból látom, hogy miken is változtattál. Aztán már Én is bátrabban nyúlok hozzá.
Ment PÜ.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4770 üzenetére
Igen sajnos csak ez miatt kell erősen aggódnom.
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.De ha bios-ba beírod a tuningot, akkor megy a PP.
Még ezt sem próbáltam pl. Valahogy nem ismerte föl a karimat az RBE.
szerk.
Közben rájöttem. lementettem gpu-z-vel, majd RBE-vel beolvastattam, most már látja.
Hallod? Nem készítenél nekem jó kis profilt, mert Én itt látok vagy 10 helyet ahol át lehet írni az órajeleket.
Amúgy ezt csak DOS alól lehet földúrni rá winflashal?Priviben elküldöm neked a lementett biost, ha az úgy jó.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4744 üzenetére
Nem tudom egyébként mi az Post Processing, de igazából nem is érdekel.
Addig amíg nem az első helyezett valami magasabb összegű pénzjutalomban nem részesül.Komolyra fordítva a szót, most őszintén kit vágjunk át? Fórumtársainkat? Akkor saját magunkat is átvágjuk.
A PH!-ás 4670-es 3Dmark06-os listán csak olyan fórumozók vannak, akikkel nap mint nap dumálunk itt a topic-ban.
Nekem ez a max teljesítményes dolog pont elég. Képminőségben meg nem sok különbség van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4724 üzenetére
Hallod, most nézem milyen procival csinálta.
A Q6700 meg sem közelíti. Az CPU pontszám is szörnyen aggasztó ott.
Azért megpróbálom, az ATT-és trükköt gondolom még nem vetette be az ipse, mert akkor picit több lenne érzésem szerint.
Itt az ipse eredménye Most már működik is. A szemetek levédték rendesen az oldalt. De Én megoldottam.
CHIPman: Így van, az.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4721 üzenetére
És miért is nem látjuk ott az eredményed?
Regelj, és égesd be őket a két magosoddal.
Figyelj már, +Dmark06-osban le nyomjam azt a turrican-t az első helyéről? A Quados eredményem még trükközés nélkül készült, tudod.
ATT trükk, plusz a Quad 3.8 Ghz-en, plussz átviszem a másik szobába, és adok a ramoknak 1180-90-et, oszt jó napot.
Esküszöm neked meglenne a 11K. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4675 üzenetére
Okés.
Jó lesz az.
Aztán holnap ne hogy beteg legyél. Én tegnap kihagytam, mert eleve nem volt valami jó a gyomrom. Ma meg párom szülinapját ünnepeljük, de csak csínján.
A CF-ezést abbahagytam, mert értelmetlen. FC2, UC, GTA4, stb..-nek mindnek kell minimum a 8.12. De ugye ATI bácsijék elfelejtették belerakni a CF támogatást 8.11-től felfelé Vistán, ekkora egy szart.
Régi játékok meg most nem érdekelnek. Csalódtam egyébként nem is kicsit az ATI-ban, ez szerintem azért eléggé szarvas hiba. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4662 üzenetére
Értem én, de még ezt az egyet is alig tudtam beszerezni.
Majd legközelebb megnézem kettővel.
Közben kiderült, hogy bizony ment ott tuning is szerintem, mert így hogy Vistán már mindkét karit tudom húzni Rivával, így is csak 60 ponttal lett több.
XP-én egyébként még most sem sikerült mindkét kártyát tuningolni, majd holnap (bocs MA) lesz egy két játékteszt is, és újabb 3DMark eredmény is. Az eddigiek kint vannak már a markok topic-jaiban.
Lehet, hogy holnap elkérem haver Q6700-asát, oszt feltolom vagy 3.7Ghz-re egy szép eredmény és egyben emlék kedvéért. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4655 üzenetére
Hát nem tudom, de ez tuning nélküli eredmény. 13250 körül van, ami azt jelenti hogy nem olyan nagy érvágás a 4X PCI-E.
Tuningolva meglenne a 15-16K, ráadásul nem megy az ATT-és trükk sem, az is inaktiválja a CF-et.
AMD gpu clock tool-al sem megy a tuning, az meg egyáltalán nem képes beállítani az órajeleket valamiért. vagy csak én nem értek hozzá, amit kétlek, mert 2600XT-émet azzal nyomattam.
Rivatuner csak az egyik karit tuningolja, de így a másik órajelét használja, ami alapon van.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #4567 üzenetére
"No, kipróbáltam a vmod-ot" látom nem változol, és éppen a legérzékenyebb részét a memóriát akarod először tönkretenni!
Ha ez sikerül 3V-on, akkor legalább nem kell majd a GPU-val bajlódnod.
GPU-nál biztosan kisértékű az az ellenállás amit satírozni kell.ezért nehéz csökkenteni az értékét, vastagabb grafitréteg kell. A 2600-nál kényelmes dolog volt ez, a 73GT-nél kb a tizedrésze volt az ellenállás érték, mint a 2600-nak., ez meg lehet, hogy ennél is kevesebb! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4531 üzenetére
Igen igen, ez asus Galciator TOP-ról való hűtő.
De nem jött össze sajnos. A távtartója hosszabb mint kellene és van kb 1-2mm a gpu, és a hűtő között. tudod, ez ilyen csavaros, amit be kell hajtani a belső furatokba. Pedig nagyon keményen nézett ám ki.
úgy gondolom akkor lenne életképes, ha rövidebbre vágnám a távtartókat, mint a hűtő felülete, úgy rá tudnám feszíteni pontosan a chip tetejére. De azt már nem reckírozom, ahhoz már nekem este van. majd lehet a hétvégén.
Haver 4850-ét azért az Accelero S1 szépen hűti, a rászerelt ventikkel. Kemény 26C° iddle-ben.
Jah, azért volt értelme leszedni a gyári hűtőt, mert így újrapasztázás után iddle 34C lett 37-38 helyett.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4529 üzenetére
Köszi szépen. lemértem, és a belső furatok 43mm-re vannak egymástól. Úgy mértem, hogy a lyuk közepétől a lyuk közepéig mérőszalaggal.
Érdemes rátenni szerinted? Félek, hogy nem tudom vezérelni a ventit utána. ha egyáltalán rá bírom dugni a csatlakozóját. 3 eres egyébként. zöld-piros-fekete.
-
gabx76
senior tag
válasz
barnam_ #4484 üzenetére
Akkor eszerint AMD vonalon szerencsésnek mondhatom magam, mert a DS4 bírja a 8/8-ast.
Viszont akadt egy másik problémám:
Hálás lennék, ha tudnátok segíteni!
Sem a kártyákhoz, sem az alaplaphoz nem kaptam Crossfire Hidat, így kell gyorsan 2 valahonnan.
Ha valakinek van eladó, kérem keressen meg privátban. Köszönöm előre is!!!! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4474 üzenetére
Egy 3Dmark06, és egy Vantage erejéig én is kipróbálom a CF-et. Csak annyi hogy átjozom öcsémtől az övét.
Csak hát PC-E 4x + 16x -ban nem lesz valami fényes. De ki tudja???Mondjuk még jobban át kellene nézni hogy a lapom mit tud, mert ez a 4X-es sebesség nem biztos, mert eredetileg valamiért mindkettő 16X ha külön az egyikben van csak VGA vagy mi fene, nem értem....
-
R.P.
aktív tag
-
-
R.P.
aktív tag
-
R.P.
aktív tag
válasz
barnam_ #4266 üzenetére
És ha Radeon BIOS Editorral beállítom szépen, és ráflashelem? pl. ilyen beállításokkal?
Ha eltolom, akkor van rá esély hogy visszategyem a régit (lementettem)? Vagy csak két PCI-E-s lapban?
Még valami: ugye 2D üzemmódban alacsonyabb órajelek vannak beállítva, de Isten tudja miért, ugyanakkora a feszültség. Mekkora feszültséget lehet neki beállítani 300/1000-en hogy még stabil legyen?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #4227 üzenetére
Az engem nem érdekel mihez találták ki
Fakkom se tudja mért lett ilyen olcsó, de a lényegen nem változtat, jó kártya volt jó körítéssel
Most 18k már ott ahol én vettem nemrég...viszont az 512-es verziója csak 20k..wááá nem is tudtam, hogy van 512 megás ebből, és milyen hűtője van
Újabb bestbuy 3850 az MSI-től
Kellékek ugyanaz, asszem a 2 game nincs benne, ha nem adtam volna el a gépet, jövő héten már rendelném is meg
...kérdés itt milyen hűtővel adják, mert a honlapon 3 féle szerepel
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #4222 üzenetére
Én ezért csalódtam kellemeset a 256 megás MSI 3850 OC-ban, 2 full game, DIRT és LOR, annak valami online verziója, rengeteg kábel, sztem csak a kábelek magukban megértek 3k-t
, driver cd-k, manualok, fasza doboz, mindez boltból volt tavaly év vége felé 16k alatt kicsivel. A 4670-es GB-hez asszem csak cd és manual járt, meg talán DVI-DSUB, az asushoz meg csak cd és manual...
-
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #4222 üzenetére
Jól van ,részemről zárom a csomagolás témát. Csak gondoltam,hogy mégis jobban esne a felhasználóknak,ha kapnának pluszba ezt-azt attól függetlenül,hogy mekkora annak tényleges értéke. Ha ma már nem divat (pedig a linkem magáért beszél) akkor ez van, tudomásul vettem.
Majd a kínai írásjeleket nézegetem a user guide-ban.Rossi nincs kedved megosztani velünk a ddr4 -es tapasztalataidat?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4181 üzenetére
kilép a rohadék. már 10-szer indítottam el.
Most lefutott 839/1167-en, de 9289 pontot adott.
Az a baj, hogy Generic Host Process is leáll állandóan, és közben jut eszébe, na meg látok annyi hibaüzenetet hogy a világon nincs annyi. Annyira instabil más így a rendszerem, hogy csak egy hajszál választja el hogy ne omoljon össze minden másodpercben.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4153 üzenetére
(még nem olvastam.)
Nah, ezt lássa meg gbors.
Egyébként 5-10fps-ek sem látszanak meg mindíg a játékon.35fps vs 45fps kit érdekel. Ezt a 4830 vs. 4670-el kapcsolatosan mondtam.
Az is igaz, hogy a 320SP vs. 640SP között nem minden esetben van számottevő teljesítménynövekedés. A ROP-ok száma is a duplája, de az is csak kb. 5-10%-ot jelent végső soron. Ezt mondjuk Abu85 szavaiból következtetem.
-
brownus
veterán
válasz
barnam_ #4147 üzenetére
mennyivel tud többet a 4830 a 4670től? kerestem egy összehasonlító táblát de nem találtam,
akkor így:
HD 4830 vs 4670
Frame Buffer 512MB GDDR3
Engine Clock 575 vs. 750
Stream Processors 640 vs. 320
Computational Power 740 GFLOPS vs nemtudom
Texture Units 32 TMUs vs nemtudom
Memory Bandwidth 57.6 GB/s vs. kb a fele
Max Board Power 110W vs. kb a harmada -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #4048 üzenetére
Nekem meg
Semmit sem utálok jobban egy zajos gépnél. Nekem ez a heppem.
De nem fogok természetesen 25+kért 400ast venni, 15 alatt nézek új reves 300ast.Chaser
Ha valami, akkor a Zen a minőségéről híres..nézz utána kicsit mit építettek bele.
Az, hogy egyes felhasználók full passzív gépben szerették volna használni, nem a gyártó hibája szvsz. Kis átépítéssel 500W kiszolgálására képes a 300as..gondolhatod mennyire selejt a felépítéseA terhelési problémák és a cicergés más tészta, de javítva lettek. Boltból ma már nem kapsz "hibás" Zent.
A Corsairban még mindig egyel több venti van a kelleténél, bármilyen halk is.
Minek venti a tápba, ha alatta 1 centivel van egy ami pont belefújja az ájert??
Nem a tápon fogok spórolni ha már 4 hónapig vártam a Lian Li kecómra..tzsolesz
Jaja, kultúráltan néz ki rajta\élőben, csak azt sajnálom, hogy rálóg a RAMokra ezért nem használhattam a Kama Wing bordáimat..de elviselhető probléma. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #4041 üzenetére
A 3650 pseudo passzív!
Ha muszáj a VF900 forog egy játéknál, de csak 20% max.
Nekem elől-hátul mennek a ventik, elől befelé fúj, hátul kifelé szív és ennek ellenére a friss levegő oldalról fújva a legjobb. Ugyanezt a P4-gyel is teszteltem anno és akkor is jobb volt ha oldalról hideget fújtam a procihűtőre.szerk: nem próbáltad a 4670-et W 7 bétával? Az Unigine Tropic 1.1 sehogyan sem akar elindulni, a gyári WDDM driverből pl kihagyták az OpenGL 2.0 támogatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest