- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
Dictator^ #6986 üzenetére
A League of Legendsnél is folyamatos 60FPS-em van, de néha asszem két adott pontnál esik le majdnem mindig aZ FPS. Ott fogy el a proci, de utoljára, azt csinálsz miattam amit akarsz, nekem akkor is ez a véleményem.
Mod : Nem tudok angoloul, ennyit meg nem forditózgatok, a tuti meg a halál, de szerintem a procid kevés, azért akadozik amikor elfogy, a kártya bírná csak nem kap a procitól elég adatot.
-
Dictator^
veterán
-
lsc
nagyúr
-
lehel22
tag
válasz
Dictator^ #6800 üzenetére
...tudom .csak vicceltem a "lenezessel"
.Mikor eloszor osszekotottem a kartyat a monitorral es a TV vel, en is pislogtam , hogy mi a bubnanat van ? 250/1000 mhz mukodik. Kezdtem keresgelni neten es talatam nehany oldlat ,( az egyik amit belinkeltem) es meghokkentem azoktol a fogyasztaskulombsegektol. Tudtam , hogy nagyobb a fogyasztas tobb kijezlovel , de hogy ennyire, azt nem
A te estedben pedig az erositos dolog meg tenyleg pech. Szerintem azert nem art utannajarni hatha megis van valami megoldas. -
lehel22
tag
válasz
Dictator^ #6791 üzenetére
...vettem
es tiszta. hogy nalad masrol szol.Lenezest kerek figyelmetlenseg volt
Otletem sincs hogyan tudnad megoldani.Kabelthuzigalni mukodes kozben nem tartom jo otletnek.Hogy mindent kikapcsoljal majd kabelezes es ujrainditas az megint a egy faraszto dolog. Hogy akkor is fogyasszon es melegedjen ha epp netezel vagy barmi egyebet csinalsz ami epp nem 3D jatek az is nagyon fonak dolog...
-
lehel22
tag
válasz
Dictator^ #6766 üzenetére
...ezt a kerdest hirtelen nem ertem. Ha van 2 megjelenitod akkor mindig azon latod a Wint amelyik eppt aktivalva van .Azert irtam , hogy a klonozott eljaras nem mukodik mert ha egyszerre kettore kuld ki kimeno jelet akkor egybol megemeli az orajelket.En ezt a letiltosdit azert hasznalom mert filmnezesnel kenyelmesebb( es nyilvan nem fogyaszt annyit) .A tv nagyobb es a szinei is kellemsebbek , tehat ha filmet neznek akkor a monitort inaktivalom majd ha vegeztem akkor aktivalom a monitort es letiiltom a TV-t.
Ha masra kell a masodik megjelenito monjuk pl kiterjesztett modba hasznalod, hogy kulonbozo programoknak ( psd, Max, maya, stb) az eszkozeit atpakoljad a masik monitorra, hogy ezaltal nagyobb munkafeluleted maradjon, akkor viszont marad a nagyobb fogyasztas.jaja bocs most latom
HDMI mint megjelenito hmm passz...
-
lehel22
tag
válasz
Dictator^ #6763 üzenetére
Megprobalhatod, hogy a CCC/ desktop management / creating and aranging desktop alatt a masodik megjelenitot (TV) letiltod. Igy letiltva visszaall 100/300 ra (12.10 driverrel) Ha pedig epp filmet neznel akkor az screen resolution/multiple display menupont alatt, cserelgeted a megjelenitot .(show desktop only in 2) igy elkerulheto az orokos kabel kihuzogatas..Ha mas a gond es felrebeszeltem akkor elnezest .
-
polonic
félisten
válasz
Dictator^ #6758 üzenetére
Lényeges szempont, hogy hány megjelenítőt használsz. Jó, hogy leírtad.
A gép paramétereit azért kérdeztem, hogy chipset drivert kell esetleg feltenni.Na tehát, ha egynél több megjelenítőt használsz, akkor magasabb órajelen fog működni a kártya. Megoldás, ha az egyiket kihúzod.
-
lsc
nagyúr
válasz
Dictator^ #6046 üzenetére
Én itt [link] linkeltem egy tesztet, abban van egy pár. Mondjuk a 3. oldaltól [link].
Mod : Akár egy phenom 2 x4 is elég, vagy azzal megegyező erejű intel, mint a teszten látszik. Gyengébb procival is el lehet lenni /főleg ha tuning is van/, de az újabb játékok már szeretik a 2-nél több magot. Túlmisztifikálni nem kell ezt a dolgot, de mint a teszt mutatja akkor az igazi.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Dictator^ #5977 üzenetére
Igazából nem az a kérdés, hogy "kihajtja"-e a processzorod a videokártyát.
A kérdés az, hogy melyek azok a játékok, és felbontások, ahol a processzorod határai és a videokártya határai egybe esnek.
És ez a halmaz a már idézett tesztek alapján elég szűk lesz, mert a 6870-es egy elég erős videokártya ahhoz, hogy a mai játékokat Full HD felbontásban jól játszhatóan jelenítse meg. A másik oldalon viszont a játékok már elvárják a harmadik - néha negyedik - magot a processzortól.
Full HD felbontásig tehát a régi játékok hoznak majd neked 100 fölötti FPS-eket. A tavalyi játékok játszható értékeket. És néhány idei játék már nem játszható értékeket. Közben pedig a videokártyád jellemzően nem lesz 100%-on kihasználva.
A fölött (mondjuk 2x Full HD) elképzelhető, hogy a régi játékok szintén 100 föött hoznak, a tavalyiak már nem játszhatóak, az ideiek pedig durván akadnak, de megnyugtathatod magad azzal, hogy a videokártyád semmilyen processzorral sem bírnának többet.
-
lsc
nagyúr
válasz
Dictator^ #6038 üzenetére
Azért helyetted hagy ne én olvassak, elég ha végignézed a táblázatokat ha már olvasni lusta vagy. Ha a táblázatokból nem érted akkor ennyi, többet én sem tudok segíteni.
Mod Milka 78 : Pont a linkelt sandy tesztben /de akár a cpu-vga tesztben is/ látszik hogy egy Phenom II x4 3,2 Ghz -nél már elég 19xx felbontásra normál felhasználáshoz, a sokkal erősebb és drágább proci csak pár plusz fps-t hoz, annyit messze nem amennyivel többe kerül. Természetesen egy-két kivétel mindig lesz, illetve ha magas mark pontszámok a cél akkor az előzőek nem érvényesek.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dictator^ #6038 üzenetére
Erről a tesztről van szó?->[link].Bocsi ha nem.Volt a 3dMark-os topickban egy kolléga aki 6970-est hajtott e5200 procival és alapon lassabb volt mint az én gépem alapon.Cserélt e 8200@4ghz körülire,szénné húzta a kártyáját és 4520 pötty körül kapott ami(szerintem) azt mutatja,hogy borzasztóan nincs kihajtva a kártya(én 4620 körül kapok).Tudom,hogy nem 3dMark-al játszunk,de pusztán viszonyításnak jó lehet.Ha 1680-as vagy full hd-ról beszélünk akkor egy x4-est jelölnék meg mondjuk 3.6-3.8ghzn(3.8-on már agyig húzott kártyával is elbír).Persze ha van keret akkor egy újfajta kisebb Sandy(ha lehet K-s széria).Esetleg még egy 3.5-3.6-os Quad proci jó lehet...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dictator^ #5906 üzenetére
Nekem a 450 Chifi sem vitte el,de nálam volt a hiba(a 4870-es topikban hosszan ki is volt vesézve).A régi Chifik gyenge eresztések voltak.A 4850-est simán vitte egy X3-assal...Gyenge volt az ágankénti terhelés .Mind a mai napig megy a táp az őseim gépébe,de az jóval szerényebb gép és oda jó is.Win és 2d-s alkalmazások alatt minden okés volt,de játékok alatt 1-2 perc alatt fogta magát és kikapcsolt az egész gép és nem is indult újra csak 15-20 perc után.Mint kiderült a 12v túl nagy terhelést kapott és túlhevült.Ezért lecsapta magát.
-
lsc
nagyúr
válasz
A régi chieftech tápoknak elég gyenge a 12 V-os águk, manapság meg az kell a procinak és a vga-nak, ráadásul lehet hogy egy ágon terhelted, úgy nem csoda hogy gondja volt. Az újabbak már jók.
Ez a tápos topicba való egyébként.Mod Picard : A tápod "a" vagy "aa" végződésű, nagyon nem mindegy. Ha a akkor egy ágat terhelsz Te is, át kell variálnod a kábeleket vagy próbáld a kiegészítő táppal plusz áramot adni a kártyának, tehát ne a táp pcie csatijával.
Még pár topicba írj az a biztos, a konfigodat is frissíthetnéd.
-
polonic
félisten
válasz
Talán azért mert régi chieftec volt. Ami nem volt éppen jó minőség. Az új GPS sorozat óta jók.Ebben a kommentben van leírva ez. Azelőtt nem ajánlott kategória volt. Nézd meg a konfigomat, amíg a proci nem volt alulfeszelve, akkor is ugyanúgy vitte a konfigomat a 400 wattos chieftec, stabil volt a 12 voltos érték.
-
jockas
senior tag
válasz
Akkor nálad lehetett valami gond.
A régi 325W-os Enermax tápom ezt vitte komoly megterhelés nélkül:
Asus P5K
Intel E8200
HD3850
1 Pio író
2 vinyó
3 ventiNeked +100W-od volt és annyival nem eszik többet a 4890-es. Érdekes számomra az eseted...akkor nem lenne az, ha codegen lett volna az a táp. Amíg én játszottam is ezzel, neked a Windows sem indult el...ami még érdekesebb. Szerintem a te eseted alapján nem kellene általánosítani.
-
alibaba78
őstag
válasz
Dictator^ #5445 üzenetére
Dictator^, lsc: Nem a hazzal van baj, hanem a lappal. Tulsagosan melyen van a 2. pci-e slot, ezert tul keves a hely a 2. kartyanak. Aki ezt a lapot tervezte, nyilvan azt gondolta, hogy csak 1 slotos vga-t fog berakni a tulaj cf-be.
Lassuk akkor, hogy jarhatok jobban anyagilag.
1. variacio: Vagy cserelem a lapot asus p7p55d-e-re, es 2 huto a videokartyakra, ezzel rakoltottem £140-150-ot, es elvileg mukodik. (Kicsit sok lenne.)
2. variacio: Lapcsere, de a kartyak nem kapnak extra hutot, igy koltottem £80-ot, de para, hogy nyaron birni fogjak-e?!
3. variacio: No lapcsere, eladom a 2 6870-et, es £50-70 extraval hozzajutok egy gtx 580-hoz.Ti melyiket tartanatok a legesszerubbnek? Tudom, ez nem az a topik, ahol ez tema lehet, de orulnek, ha megosztanatok a velemenyeteket velem. Koszonom!
-
Bali27
addikt
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Dictator^ #4899 üzenetére
kössz az infót. Nekem ez nagyon fontos lenne, mert most vittem vissza a kártyámat gariztatni és nem elképzelhetetlen, hogy levásárolhatom az árát és ha ez megtörténne akkor nekem simán megérne pár ezrest a nagyobb tesó. Azt mondták, hogy leghamarabb jövőhét elejére lesz meg a vizsgálat csak hát nem tudom, hogy addigra megérkezik-e ide az áresés. De akkor mostantól imádkozom, hogy minél tovább tartson a vizsgálat.
-
Taifa Díaz
őstag
-
Xelo
addikt
válasz
Dictator^ #4815 üzenetére
szerintem tuning ill játékfüggő (mennyire használja ki a 4 magot). a mostani Core 2 Duomon igaz csak 4MB L2 Cache van (vs 6MB a 8500-ban), de 3200Mhz-en járatva is borzasztóan lassítja a 6850-emet.
tomic: nem gyakran fejlesztek (utojára 2-3 éve), nem gáz ha van benne extra
-
Erdei88
veterán
válasz
Dictator^ #4608 üzenetére
Én most már nem értelek.
Nem azt mondtad, hogy ref Sapphire-t tudnak Neked olcsón?Nekem van ref 6870 és Windforce-os Gigabyte-om is. A Windforce kb 10-15fokkal hűvösebb. 60%os vetivel azért már van hangja, de még mindig halkabb mint a ref.
A Ref 35%ig teljesen elfogadható, felette hangos. Szerintem 65-75fok ingame 25-30%os ventivel teljesen elfogadható a refeknél
-
jegenye77
addikt
válasz
Dictator^ #4587 üzenetére
Na igen ha Vaport vagy Toxicot akarsz minden áron akkor érdemes várni.
Viszont ha nem akkor meg felvetődik még egy kérdés!67k körül lenne a Toxic /nállunk még drágább is lehet/ a 6950 meg 71k-ért lehet venni itt a hardverapróban [link] újat.Ha szerencsés vagy akkor abból meg 6970-et lehet varázsolni /lásd itt [link]/.Szóval akkor meg az érné meg jobban.De a döntés a Te kezedben van.VÁLASSZ! -
Giot
addikt
válasz
Dictator^ #4537 üzenetére
A kevésbé hatékony kiépítés jobban melegszik. Pld a VRM-eken nagyobb hűtőborda szokott lenni. Vagy tuningban nem biztosít akkora tartalékot a tápért felelős rész. Bár ezt a Toxic-nál megoldják azzal hogy válogatott GPU kerül rá.
Amúgy csak ha simán laikusan veszed egyiket vagy másikat lehet soha észre sem vennéd, persze pont ez a lényeg hogy annak ellenére hogy költséghatékonyabb, a felhasználás során ezt ne vedd észre. Viszont nagyobb haszon legyen a gyártónak a VGA-n.
Ne essék félreértés nem rosszak ezek a kártyák, sőt nekem 5850 Toxic-om van. És nagyon meg vagyok vele elégedve. Mocskos jó tunigtartalék van benne. Igaz sikerült egy átlagosnál jobbat kifognom.
De mikor a kártya PCB felépítését néztük egy, két hozzáértő kollégával ezek a dolgok szépen kiderültek.
Én azt mondom referencia. Ha csak a PCB-t vesszük alapul. Viszont a hűtés ami rajta csücsül nem rossz halkabb mint a refi. Viszont nem a Vapor-X szériához tartozik, hiszen a Vapor lényege a Vapor Chamber ami egyenletesen és gyorsan ossza el a hőt tovább a hőcsövekhez, és a hűtőbordákhoz. Érdekesség képen ezt a technológiát alkalmazzák a GTX580/570 hűtésére is. [link]
Szóval ilyen Vapor Chamber nincs neki egyébként megegyezik azzal. És a nonref Sapphire 58XX kártyáknál bevált. Senki sem panaszkodott a melegedésre és a hangra sem. -
Giot
addikt
válasz
Dictator^ #4522 üzenetére
Nem csak a hűtő a különbség a két kártya között. A Sapphire nonref kártyáit (a kék PCB-s cucc) mindig a költséghatékonyság irányába tervezik át. Még a Toxic-ot is, igaz arra legalább válogatott GPU-k kerülnek.
Nem veszi észre az ember használat közben a két kártya közötti különbséget, de a referencia a hatékonyabb megoldás. -
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Dictator^ #4488 üzenetére
szerintem nem kéne ennyit vacilálni (még a végén bele őrülsz, tapasztalatból mondom
), ha van pénzed persze,hogy a 70-est vedd (erősebb, nincs BS veszély) és én inkább a gigabyte OC-s 6870-esét vinném az még olcsóbb is mint a ref. model plussz van rajta egy kis tuning. hang miatt meg ne aggódj szerintem bármelyiket választanád ezek már annyira "néma" kártyák (mindegyik), hogy nem ez lesz ami kihallatszik a gépedből.
(#4490) HANDO88: mennyit ültek rajta?
-
Beri
addikt
válasz
Dictator^ #4446 üzenetére
EZT a hozzászólást ajánlom figyelmedbe
pete_21:
Amúgy nektek volt olyan, hogy Windowsban a monitor kikapcsolt automatikusan (energiagazdálkodás miatt), és utána hiába mozgattátok meg az egeret, nem jött vissza a kép?
Nem.Blackscreenről már rég nem volt itt szó, nem tudom, mi lett azokkal, akiknek problémás kártyáik voltak... Bár páran gariztattak.
-
jozsi
tag
válasz
Dictator^ #4412 üzenetére
Hello,
esetleg a power color pcs+ verziót is meggondolhatnád, toxic órajelen megy, jár hozzá egy COD2, csak egy tápcsatira van szüksége, és a hűtése iszonyatosan halk. Az egyémet kb. egy hónapja vettem 2 év garival "púlt alól"
45.000 Ft-ért. Ha gondolod megadom a PH-s kollega elérhetőségét.
-
Beri
addikt
válasz
Dictator^ #4412 üzenetére
ITT egy teszt.
alibaba78: Milyen tesztet mutassak benchmarkok nélkül?
Biga123: Tőlem lehet akár 2% is a különbség, akár mínuszban is. Természetesen nem éri meg 4890-ről 6850-re váltani, ez teljesen nyilvánvaló az elejétől fogva. Ezért is írtam már le sokszor: neki kell eldöntenie, hogy megér-e neki ez ennyit.
-
Beri
addikt
-
alibaba78
őstag
válasz
Dictator^ #4407 üzenetére
Vedd ugy, hogy a grafikonon, amit linkeltem, az 5830=4890 teljesitmenyben. Ezekutan magad is el tudod donteni, mi is kell neked.
barack1997: A vtx3d, amit linkeltel meg referencia, vagyis csak koritesben kulonbozik az enyemtol. Lehet, egyel kevesebb tapcsatit kapsz hozza.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Dictator^ #4388 üzenetére
Giga 6850oc karira újítottam
A 6850-esek egyértelműen kevesebbet fogyasztanak a 4890-esnél.
A 4890 teljesítménye nem sokkal gyengébb tőlük,persze azért van egy kis különbség másképp nem lett volna értelme megcsinálni a 6850-et.
Tesztekben a 4890-et elég mostohán kezelték az 5000-es széria megjelenésétől kezdve,mivel nem szerették mutogatni hogy ott liheg az 5850 nyomában ,az 5770-est meg el is veri.Általában inkább a 4870-est rakták be helyette vagy a 4850-est.
Szerintem az ember nyugodtan ráér újítani 2-3 széria kihagyása után ha azt akarja hogy észrevehető legyen a különbség,a kari gyártó cégek évi 2 esetlegesen 3 szériát kibocsátó
tevékenysége inkább a profitról szól mint a fejlődésről.
PL: nem mindegy hogy a COD a meglévő kártyával 130 fps-el fut vagy egy sokkal drágább új karival 151 fps-el? -
HANDO88
senior tag
válasz
Dictator^ #4380 üzenetére
Ha a fogyasztás nem motivál akkor nyugodtan megtarthatod azt a 4890-es karit,nagyon jók azok.Csak azért a pár fps-ért és a dx11-ért kár cserélni,az apróban meg már kapsz 4-4,5 ezerért AC S1 rev2 hűtőt ventivel együtt és meg van oldva a zaj illetve melegedési problémád. Én is 4890-ről váltottam 6850-re de csakis a fogyasztás miatt,ha hozzá vesszük hogy hibás darabot fogtam ki és 3 hét után küldtem vissza /most vizsgálják/ aminek következtében már 1 hónapja nincs normális gépem akkor azt mondom hogy még egyszer nem vágnék bele.
Persze nem mindenki hibásat kap. -
Biga123
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest